tugba_m yazdı:
Boşanma....
Ayeti kerimeyi bulmadım bakıyorum hala ama....
ferit yazdı:
SelamünAleyküm
Hayırlı Akşamlar sorunun cevabı İNŞAALLAH budur?
65-TALAK:
1 - Ey Peygamber! Kadınları boşamak istediğiniz zaman onları iddetleri içinde boşayın ve iddeti de sayın. Rabbiniz Allah'tan korkun. Apaçık bir hayasızlık yapmaları hali bir yana, onları evlerinden çıkarmayın, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah'ın sınırlarıdır. Kim Allah'ın sınırlarını aşarsa, şüphesiz kendine zulmetmiş olur. Bilmezsin, olur ki Allah, bundan sonra bir durum ortaya çıkarıverir.
ferit yazdı:
B)ben cevap verdim doğrumudur?
nuresma yazdı:
ben bu kelimeyi hiç duymadım aradım ama bulamadım.türkçe meali ne acaba?.kusura bakmayın![]()
sevvalmina yazdı:
Hani birgün ikindi vakti ona, sâfinât halinde soylu atlar (ciyâd:küheylanlar) arz edildiğinde”sad 31
Aşiy", öğleden sonra akşama kadar. Atın üç ayağını basıp, birinin tırnağını dikerek duruşuna "sufun" denir ki, en güzel duruştur. Genellikle halis Arap atlarında olurmuş. Öyle duran ata "sâfin", çoğulunda "sâfinât" denir. ın veya in çoğuludur. Koşuda süratli olan öğdül at. Demek ki "sâfinât", duruştaki güzelliği; "ciyad" da gidişteki güzelliği ifade ediyor. Şu halde arzda hem duruş gösterilmiş, hem koşuş.
elmalılı hamdi yazır mealinden.