Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (4 Kullanıcı)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

Boşanma....
Ayeti kerimeyi bulmadım bakıyorum hala ama....

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Hayırlı Akşamlar sorunun cevabı İNŞAALLAH budur?

65-TALAK:

1 - Ey Peygamber! Kadınları boşamak istediğiniz zaman onları iddetleri içinde boşayın ve iddeti de sayın. Rabbiniz Allah'tan korkun. Apaçık bir hayasızlık yapmaları hali bir yana, onları evlerinden çıkarmayın, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah'ın sınırlarıdır. Kim Allah'ın sınırlarını aşarsa, şüphesiz kendine zulmetmiş olur. Bilmezsin, olur ki Allah, bundan sonra bir durum ortaya çıkarıverir.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

İkinci kısmı bulamıyorum bilen arkadaşlar varsa onları bekleyelim o zaman

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
SelamünAleyküm
Hayırlı Akşamlar sorunun cevabı İNŞAALLAH budur?

65-TALAK:

1 - Ey Peygamber! Kadınları boşamak istediğiniz zaman onları iddetleri içinde boşayın ve iddeti de sayın. Rabbiniz Allah'tan korkun. Apaçık bir hayasızlık yapmaları hali bir yana, onları evlerinden çıkarmayın, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah'ın sınırlarıdır. Kim Allah'ın sınırlarını aşarsa, şüphesiz kendine zulmetmiş olur. Bilmezsin, olur ki Allah, bundan sonra bir durum ortaya çıkarıverir.

ALEYKUM SELAM FERİT KARDEŞİM.
SEN NERELERDE KALDIN KARDEŞ, GÖZÜMÜZ EKRANDA, ELİMİZ KLAVYEDE GELİŞİNİ BEKLİYORUZ. HADİ BAKALIM BİR SORU SORDA MECLİSİMİZİ ŞENLENDİR.
TUĞBA KARDEŞİM İNŞALLAH BANA KIZMAZ, SORU SORMA HAKKINI SANA VERDİĞİM İÇİN
K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

B)ben cevap verdim doğrumudur?

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Est. abi niye kızayım.Benim çıkmam gerek zaten.Hayırlı akşamlar

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABİ TUĞBA ABLACIM HAKKINI HELAL ET İNŞAALLAH sorum şu:

"sâfinât" kelimesi hangi surede ve ayette geçmektedir ve anlamı nedir...cevap veren devam etsin İNŞAALLAH ben birazdan çıkıcam yarın cevaba bakarım...Hayırlı Akşamlar...;)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

ben bu kelimeyi hiç duymadım aradım ama bulamadım.türkçe meali ne acaba?.kusura bakmayın ;)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

nuresma yazdı:
ben bu kelimeyi hiç duymadım aradım ama bulamadım.türkçe meali ne acaba?.kusura bakmayın ;)

S.A. 3 AYAĞI ÜZERİNDE DURUP DİĞERİNİ DİK TUTAN AT MANASINDAYMIŞ

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Hani birgün ikindi vakti ona, sâfinât halinde soylu atlar (ciyâd:küheylanlar) arz edildiğinde”sad 31

Aşiy", öğleden sonra akşama kadar. Atın üç ayağını basıp, birinin tırnağını dikerek duruşuna "sufun" denir ki, en güzel duruştur. Genellikle halis Arap atlarında olurmuş. Öyle duran ata "sâfin", çoğulunda "sâfinât" denir. ın veya in çoğuludur. Koşuda süratli olan öğdül at. Demek ki "sâfinât", duruştaki güzelliği; "ciyad" da gidişteki güzelliği ifade ediyor. Şu halde arzda hem duruş gösterilmiş, hem koşuş.

elmalılı hamdi yazır mealinden.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
Hani birgün ikindi vakti ona, sâfinât halinde soylu atlar (ciyâd:küheylanlar) arz edildiğinde”sad 31

Aşiy", öğleden sonra akşama kadar. Atın üç ayağını basıp, birinin tırnağını dikerek duruşuna "sufun" denir ki, en güzel duruştur. Genellikle halis Arap atlarında olurmuş. Öyle duran ata "sâfin", çoğulunda "sâfinât" denir. ın veya in çoğuludur. Koşuda süratli olan öğdül at. Demek ki "sâfinât", duruştaki güzelliği; "ciyad" da gidişteki güzelliği ifade ediyor. Şu halde arzda hem duruş gösterilmiş, hem koşuş.

elmalılı hamdi yazır mealinden.

hayılı sabahlar ablam doğru cevap sorunu alalım inşallah
k.s.e.o.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

İbret almak veya şükretmek dileyen kimseler için gece ile gündüzü birbiri ardınca getiren O'dur.

sure ve hakkında bilgi.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Furkan suresi 62. ayet kardeşim

Furkan suresi;Mekke döneminde inmiştir. 68-70. âyetlerin Medine döneminde indiği konusunda bir rivayet de vardır. 77 âyettir. Sûre adını, ilk âyette geçen “el-Furkân” kelimesinden almaktadır. Furkân, “hak ile batılı birbirinden ayıran” demek olup Kur’an’ın isimlerinden biridir. Sûrede temel konular olarak Hz. Peygamber’in tüm insanlığa gönderildiği, onun, tebliğ sırasında karşılaştığı zorluklar ve şirkin kökünün kazınacağı, geçmiş ümmetlerin hayatlarından bazı örnekler de verilerek ele alınmaktadır.(Diyanet kuran-ı kerim meali)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun canım kardeşim sorunu sorabilirsin.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Bende kolay bir soru sorayım ozaman...

Ey iman edenler! Sizden olmayanlardan hiçbir sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların kinleri konuşmalarından apaçık ortaya çıkmıştır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz size âyetleri açıkladık.

Suresini ve sure hakkında bilgi...

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Hayırlı Sabahlar

3- ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ
118. Ey iman edenler! Sizden olmayanlardan hiçbir sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların kinleri konuşmalarından apaçık ortaya çıkmıştır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz size âyetleri açıkladık.

Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. Âl-i İmrân, İmrân ailesi demektir.

Benim Sorum:Hakim`in sahih olduğunu söylediği bir isnadla Abdullah bin Abbas (r.a.)`tan rivayet ettiğine göre As (Asi) bin Vail, eline bir kemik parçası alarak Resulullah (a.s.)`ın yanına geldi. Kemiği elinde ufaladıktan sonra: "Ey Muhammed! Şu ufanmış parçalar mı yeniden diriltilecek?" dedi. Resulullah (a.s.) da: "Evet. Allah şunu diriltir. Sonra seni öldürür, sonra diriltir. Sonra seni cehennem ateşine sokar" diye buyurdu. Bu olayın ardından inen ayeti kerimeler hangileridir...;)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. İmrân, Hz.Mûsâ ile Hz.Hârûn’un babasıdır. Âl-i İmrân, İmrân ailesi demektir.

118,ayet

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Yasin suresi
71.Ellerimizin yaptıklarından kendileri için hayvanlar yarattığımızı ve böylece onlara hâkim olduklarını görmediler mi?
72.Onları, kendilerinin buyruklarına verdik. Böylece onlardan bazıları binekleridir ve bazılarından yiyorlar.
73.Kendileri için onlarda daha bir çok yararlar ve içecekler var. Hâlâ şükretmezler mi?
74.Belki yardım görürler diye Allah'tan başka ilâhlar edindiler.
75.Onlar, kendilerine yardımda bulunmaya güç yetiremezler. Aksine kendileri onlar için hazırlanmış askerlerdir.
76.Artık onların sözleri seni üzmesin. Şüphesiz biz onların gizlediklerini de açığa vurduklarını da biliyoruz.
77.İnsan kendisini bir nutfeden yarattığımızı görmedi mi? Şimdi o, apaçık bir hasım kesildi.
78.Kendi yaratılışını unutarak bize bir örnek verdi. Dedi ki: "Çürümüş dağılmış bir haldeyken bu kemikleri kim diriltecek?"
79.De ki: "Onları ilk kez yaratan diriltecek. O her yaratmayı bilendir.
80.O, size yeşil ağaçtan bir ateş çıkarandır. Siz de ondan yakıyorsunuz.
81.Gökleri ve yeri yaratan onların bir benzerini yaratmaya güç yetiremez mi? Elbette. O yaratandır, bilendir.
82.Bir şeyi istediğinde O'nun emri sadece ona: "Ol" demesidir. O da hemen oluverir.
83.Her şeyin hükümranlığı elinde olanın şânı pek yücedir ve siz O'na döndürüleceksiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt