Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (6 Kullanıcı)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

tugba_m yazdı:
Yasin suresi
71.Ellerimizin yaptıklarından kendileri için hayvanlar yarattığımızı ve böylece onlara hâkim olduklarını görmediler mi?
72.Onları, kendilerinin buyruklarına verdik. Böylece onlardan bazıları binekleridir ve bazılarından yiyorlar.
73.Kendileri için onlarda daha bir çok yararlar ve içecekler var. Hâlâ şükretmezler mi?
74.Belki yardım görürler diye Allah'tan başka ilâhlar edindiler.
75.Onlar, kendilerine yardımda bulunmaya güç yetiremezler. Aksine kendileri onlar için hazırlanmış askerlerdir.
76.Artık onların sözleri seni üzmesin. Şüphesiz biz onların gizlediklerini de açığa vurduklarını da biliyoruz.
77.İnsan kendisini bir nutfeden yarattığımızı görmedi mi? Şimdi o, apaçık bir hasım kesildi.
78.Kendi yaratılışını unutarak bize bir örnek verdi. Dedi ki: "Çürümüş dağılmış bir haldeyken bu kemikleri kim diriltecek?"
79.De ki: "Onları ilk kez yaratan diriltecek. O her yaratmayı bilendir.
80.O, size yeşil ağaçtan bir ateş çıkarandır. Siz de ondan yakıyorsunuz.
81.Gökleri ve yeri yaratan onların bir benzerini yaratmaya güç yetiremez mi? Elbette. O yaratandır, bilendir.
82.Bir şeyi istediğinde O'nun emri sadece ona: "Ol" demesidir. O da hemen oluverir.
83.Her şeyin hükümranlığı elinde olanın şânı pek yücedir ve siz O'na döndürüleceksiniz.

Doğrudur Sağol Abla fakat soru sormamışsın...;)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. TUĞBA ABLA
SORUNU BEKLİYORUZ.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Beyhaki`nin Şi`abu`l-İman`da Mücahid`den rivayet ettiğine göre Kureyşin ileri gelenleri: "Melekler Allah`ın kızlarıdır" deyince Hz. Ebu Bekir (r.a.): "Peki o zaman anneleri kimdir?" diye sordu. Müşrikler de: "Cinlerin seçkinleri" dediler. Bunun üzerine bu ayeti kerime indirildi.
(Bazı tefsirlerde burada cinler denirken meleklerin kastedildiği belirtilmektedir)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.

CEVABI BİLİYORUM AMA BİRAZ BEKLEYELİM
K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SAFFAT SURESİ
158.Onlar O'nunla cinler arasında bir soy bağı kurdular. Oysa andolsun ki, cinler de onların (azaba) getirileceklerini bilmişlerdir.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
SAFFAT SURESİ
158.Onlar O'nunla cinler arasında bir soy bağı kurdular. Oysa andolsun ki, cinler de onların (azaba) getirileceklerini bilmişlerdir.

Evet doğru cevap sorunuzu alalım inşallah

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

İnsanlardan öyleleri vardır ki, bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu alaya almak için boş eğlence sözleri satın almaktadır. İşte onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.
Sure, kaçıncı Ayet, Nüzul Sebebi nedir...;)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Lokman suresi 6. ayet
Nuzul sebebi
Cuveybir`in Abdullah bin Abbas (r.a.)`tan rivayet ettiğine göre bu ayeti kerime Nadr bin Haris hakkında indirilmiştir. O bir cariye satın aldı. Ne zaman birinin Müslüman olduğunu duysa hemen cariyesini alıp ona ****ürüyor ve cariyesine: "Onu yedir, içir ve kendisine şarkı söyle!" diyordu. Müslüman olan kişiye de: "Bu, Muhammed`in senden istediği namaz, oruç ve önünde çarpışmak gibi şeylerden daha iyidir" diyordu. Bunun üzerine bu ayeti kerime indirildi.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

İnsanlardan öyleleri vardır ki, bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu bir eğlence konusu edinmek için sözün 'boş ve amaçsız olanını' satın alırlar. İşte onlar için aşağılatıcı bir azap vardır. lokman 6.ayeti kerime

Mekke'de nazil olmuştur. 34 ayettir. 27, 28 ve 29. ayetlerin Medine'de nazil olduğu rivayet edilmiştir. Hz. Lokman'ın kıssasını anlattığı için bu adı almıştır

6-10- Laf eğlencesi: Eğlence söz; insanı oyalayan, işinden alakoyan sözler, asılsız hikâyeler, masallar, romanlar ve tarih kılıklı efsaneler, güldürücü lâkırdılar, gevezelikler, nağmeler gibi eğlendirici sesler. Bu âyetin iniş sebebinde deniliyor ki: Nadr b. Hâris ticaretle Faris'e (İran'a) gidiyor. Acemlerin hikâyelerini, efsane kitaplarını getiriyor ve bunları Kureyşe okuyarak: "Muhammed, size Âd ve Semûd hikâyeleri söylüyor gelin ben size Rüstem'in, İsfendiyar'ın, Kisraların hikâyelerini anlatayım." diyor ve bu şekilde birçoklarının Kur'ân dinlemesine engel oluyordu. Bundan başka güzel bir şarkıcı câriye almış, birinin müslüman olacağını işittiği zaman onu alıp câriyesine: "Haydi buna yedir, içir, söyleyiver." der, böylece eğlendirip: "Gördün ya bu, Muhammed'in çağırdığından, namazdan, oruçtan, onun önünde çarpışmaktan daha iyi değil mi?" dermiş. İbnü Hatal da bir câriye almış, sövüp saymayı şarkı olarak söylermiş. Âyetin sonunda "İşte onlar için..." diye çoğul kipi getirilmesine bakılırsa, bunların hepsinin de âyetin iniş sebebinde dahil olması gerekir. Tefsircilerin çoğu bunu şarkı ile tefsir etmişlerse de muhakkik âlimlerin tercihi, açık şekliyle genel olmasıdır. Bununla birlikte burada asıl kötülemenin hikmeti şununla anlatılmıştır: Bilmeyerek, Allah yolundan sapıtmak; yani saptırdığını hissettirmeden, yaptığı işin sonunu sezdirmeden dini, ahlâkı bozmak ve onu, yani Allah yolunu, hak dinini eğlence yerine tutmak için. Hafs, Hamza, Kisâî, Yakub kırâetlerinde nasb ile (son harekesi üstün olarak), diğerlerinde ref' ile (son harekesi ötre olarak) okunur. Bu durumda "bilmeyerek" ifadesi "satın alır" kısmına bağlanabilirse de nasb kırâetinde dalâlin (sapıtma) kaydı olması gerekir.

elmalılı hamdi yazır meali.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

MAŞALLAH Ablacım sorunu BEKLİYORUZ...

BU SEFER BAŞKA ARKADAŞLARINDA CEVAPLAYACAĞINA İNANIYORUM...
B) ALLAH UTANDIRMASIN İNŞAALLAH B)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

abi sorusu olan varsa sorabilir tuğba sorsun benim eyrime

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
HEY MAŞALLAH NE GÜZEL YA...
TÜM GÜZEL İNSANLAR BURADA, ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN. İNSAN BU TABLOLARI GÖRÜNCE İNANIN ÇOK MUTLU OLUYOR.
TEKRAR HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.
K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

ya ben cevap yazana kadar sevval mina ablam cevap yazmış ikiniz de sorun İNŞAALLAH cevaplamaya çalışalım...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

abim allahım senden razı olsun ne güzel bizi bu güzelliğe sen çektin allahım sevabını yazar inşallah.benim canım yanıyo ama inanın burda huzur buluyorum.çok güzel şeyler paylaşışıyo ALLAHIM HEPİNİZDE BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN İNŞALLAH.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A.
TÜM GÜZEL İNSANLAR BURADA, ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN. İNSAN BU TABLOLARI GÖRÜNCE İNANIN ÇOK MUTLU OLUYOR.
K.S.E.O.

ABİ BEN DAYANAMIYPORUM BU SORULARA ZERDA ABLAMDA İNŞALLAH BANA KIRILMAZ YADA BEN YANLIŞ ANLAMIŞDIR.ABİM SİZLERDE HAKKINIZI EHALAL EDİN EN HAKKIMIZ VARKİ BİZLER MÜSLÜMANIZ YARDIMLAŞMAMAIZ GEREKLİ DİĞİLMİDİR

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

bezmi safa yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.
K.S.E.O.

ABİ BEN DAYANAMIYPORUM BU SORULARA ZERDA ABLAMDA İNŞALLAH BANA KIRILMAZ YADA BEN YANLIŞ ANLAMIŞDIR.ABİM SİZLERDE HAKKINIZI EHALAL EDİN EN HAKKIMIZ VARKİ BİZLER MÜSLÜMANIZ YARDIMLAŞMAMAIZ GEREKLİ DİĞİLMİDİR

NE DEMEK EFENDİM, HOŞ GELDİNİZ
AMA BU İŞİN BİRDE CEZASI OLMASI LAZIM DEĞİLMİ ARKADAŞLAR.
3 TANE SORU SORACAKSINIZ.
K.S.E.O.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.
K.S.E.O.

GÜZEL AYŞECİM BİZ KAYNAKLARINI VERİYORUZ BURDA KAFAMIZA GÖRE CEVAPLAMIYORUZKİ.BENDE BUNA ZERDA ABLA BİŞEY DEMEZ O KAFASINA GÖRE YORUM YAPANLARA DEMİŞTİR.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
bezmi safa yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.
K.S.E.O.

K.S.E.O.

Maşallah ne oldu bugün böyle ben yetişemiyorum.
Ceza vermekle iyi yapmışsın abi,sorsun bakalım ayşe kardeşimiz 3 tane soru :) bizde cevaplayalım inşallah.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
bezmi safa yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.
K.S.E.O.

K.S.E.O.

ABİM BEN ETTİM SEN ETME YA:D:D
TAMAM OZAMAN 3 TANE SORAYIMDA AKLIMA GELMİYO :(

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
bezmi safa yazdı:
mtekik yazdı:
S.A.
K.S.E.O.

GÜZEL AYŞECİM BİZ KAYNAKLARINI VERİYORUZ BURDA KAFAMIZA GÖRE CEVAPLAMIYORUZKİ.BENDE BUNA ZERDA ABLA BİŞEY DEMEZ O KAFASINA GÖRE YORUM YAPANLARA DEMİŞTİR.

ZERDA ABLAYI KIRMAK İSTEMEDE BU YÜZDEN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt