Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (4 Kullanıcı)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

:);):p

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. ferit abim,
kimse seni görmüyor, duymuyor. Hakkınızı helal edin bende yeni geldim. Daha araştıramadım. Birde 3-4 günden beri bayağı yoğunum araştırma fırsatı bulamıyorum. Dolayısıyşa bütün yük sizlerin sırtına bindi, inşallah ecrinide ona göre alırsınız.
Tugba ablamda vurmuş öldürmüş, yinede allerine sağlık bulamazssak geri kendisine döneriz.
k.s.eo.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

İnşallah abim.Ben çıkıyorum ama cevaplarınıza sabah bakarım inşallah.Siz başka sorularla devam edersiniz Allahın izniyle.Hayırlı akşamlar
Allaha emanet olun.Selam ve dua ile

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Evet Abi kimse görmüyor duymuyor beni olsun canları sağolsun...Biz elimizden geleni yapıyoruz...Fakat kimse Kur'an-ı Kerim'i tanımak istemiyor...Şur da 3-5 kişiyiz...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...Vesselam...B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. ben de çıkıyorum arkadaşlar ben size yarın katılırım inşallah.
k.s.e.o.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

MÂİDE SÛRESİ
(91) Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?

RA'D SÛRESİ
(28) Onlar, inananlar ve kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.

KEHF SÛRESİ
(28) Sabah akşam Rablerine, O'nun rızasını dileyerek dua edenlerle birlikte ol. Dünya hayatının zînetini arzu edip de gözlerini onlardan ayırma. Kalbini bizi anmaktan gafil kıldığımız, boş arzularına uymuş ve işi hep aşırılık olmuş kimselere boyun eğme.

TÂ HÂ SÛRESİ
(14) "Şüphe yok ki ben Allah'ım. Benden başka hiçbir ilah yoktur. O halde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl."

TÂ HÂ SÛRESİ
(42) "Sen ve kardeşin mucizelerim ile (desteklenmiş olarak) gidin ve beni anmakta gevşeklik göstermeyin."

NÛR SÛRESİ
(37) Allah'ın, yüceltilmesine ve içlerinde adının anılmasına izin verdiği evlerde hiçbir ticaretin ve hiçbir alış verişin kendilerini, Allah'ı anmaktan, namazı kılmaktan, zekatı vermekten alıkoymadığı birtakım adamlar buralarda sabah akşam O'nu tesbih ederler. Onlar, kalplerin ve gözlerin dikilip kalacağı bir günden korkarlar.

ANKEBÛT SÛRESİ
(45) (Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah'ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor.

tuğba kardeşimim sorusuna yazdım doğru mudur acaba.selamun aleykum

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.

(MÜNAFIKLAR ARASINDA) BİRDE (MÜMİNLERE) ZARAR VERMEK, (HAKKI) İNKÂR ETMEK, MÜMİNLERİN ARASINA AYRILIK SOKMAK VE DAHA ÖNCE ALLAH VE RESULUNE KARŞI SAVAŞMIŞ OLAN ADAMI BEKLEMEK İÇİN BİR MESCİD KURANLAR VE: (BUNUNLA) İYİLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEDİK, DİYE MUTLAKA YEMİN EDECEK OLANLARDA VARDIR. HALBUKİ ALLAH ONLARIN KESİNLİKLE YALANCI OLDUKLARINA ŞAHİTLİK EDER. TEVBE-107

YUKARIDA YAZILI OLAN AYETİM KERİME'NİN NÜZUL SEBEBİNİ YAZARMISINIZ.
K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
MÂİDE SÛRESİ
(91) Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?

RA'D SÛRESİ
(28) Onlar, inananlar ve kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.

KEHF SÛRESİ
(28) Sabah akşam Rablerine, O'nun rızasını dileyerek dua edenlerle birlikte ol. Dünya hayatının zînetini arzu edip de gözlerini onlardan ayırma. Kalbini bizi anmaktan gafil kıldığımız, boş arzularına uymuş ve işi hep aşırılık olmuş kimselere boyun eğme.

TÂ HÂ SÛRESİ
(14) "Şüphe yok ki ben Allah'ım. Benden başka hiçbir ilah yoktur. O halde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl."

TÂ HÂ SÛRESİ
(42) "Sen ve kardeşin mucizelerim ile (desteklenmiş olarak) gidin ve beni anmakta gevşeklik göstermeyin."

NÛR SÛRESİ
(37) Allah'ın, yüceltilmesine ve içlerinde adının anılmasına izin verdiği evlerde hiçbir ticaretin ve hiçbir alış verişin kendilerini, Allah'ı anmaktan, namazı kılmaktan, zekatı vermekten alıkoymadığı birtakım adamlar buralarda sabah akşam O'nu tesbih ederler. Onlar, kalplerin ve gözlerin dikilip kalacağı bir günden korkarlar.

ANKEBÛT SÛRESİ
(45) (Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayasızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah'ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı biliyor.

tuğba kardeşimim sorusuna yazdım doğru mudur acaba.selamun aleykum
Kardeşim çok güzel ayetler yazmışsın.İki ayette Ben ilave etmek istiyorum inşallah.

Azhab Suresi
35. Şüphesiz müslüman erkeklerle müslüman kadınlar, mü’min erkeklerle mü’min kadınlar, itaatkar erkeklerle itaatkar kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, Allah’a derinden saygı duyan erkekler, Allah’a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, Allah’ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.

A-li İmran suresi
191. Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar. Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. “Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi ateş azabından koru” derler.
şimdide mtetik abimimzin sorusunu cevaplayalım inşallah

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
bende cevap bekliyorum arkadaşlar
k.s.e.o.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Hayırlı Cuma'lar, Hayırlı Sabahlar;

107-.İbnu Merdeviye`nin Ebu Rahm`dan rivayet ettiğine göre Mescidi Dırar diye bilinen mescidi yapanlar Resulullah (a.s.)`ın Tebük seferi için hazırlık içinde olduğu bir sırada Resulullah (a.s.)`ın yanına gelerek: "Sakatlar ve ihtiyaç sahipleri için ayrıca karanlık ve yağmurlu geceler için (yani karanlık ve yağmurlu gecelerde Mescidi Nebevi`ye gelemeyecek olanlar için) bir mescid yaptık. Senin de gelip bu camide namaz kılmanı böylece biz de bu camide namaz kılmaya başlamayı arzuluyoruz" dediler. Resulullah (a.s.): "Ben şimdi sefer hazırlığı içindeyim. Döndüğümde inşallah yanınıza gelir ve sizin için orada namaz kılarım" diye buyurdu. Tebük`den dönerken Medine`ye bir saat mesafede bulunan Zi Evân`da konakladı ve burada Yüce Allah tarafından (Mescidi Dırar`la ilgili) bu ayeti kerimeler indirildi. Bunun üzerine Resulullah (a.s.), sahabeden Malik bin Dehşen ile Ma`n bin Adiy`e derhal gidip o mescidi yıkıp yakmalarını emretti. Onlar da hemen emri yerine getirdiler. Bu rivayeti destekleyen daha bir çok rivayet nakledilmiştir.

Tefsirlerde bu mescidin münâfıklar tarafından Müslümanlar arasında fitne ve ayrılık çıkarmak amacıyla yapıldığı ve bu yüzden Dırar Mescidi olarak adlandırıldığı bildirilmektedir.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
SelamünAleyküm
Hayırlı Cuma'lar, Hayırlı Sabahlar;

107-.İbnu Merdeviye`nin Ebu Rahm`dan rivayet ettiğine göre Mescidi Dırar diye bilinen mescidi yapanlar Resulullah (a.s.)`ın Tebük seferi için hazırlık içinde olduğu bir sırada Resulullah (a.s.)`ın yanına gelerek: "Sakatlar ve ihtiyaç sahipleri için ayrıca karanlık ve yağmurlu geceler için (yani karanlık ve yağmurlu gecelerde Mescidi Nebevi`ye gelemeyecek olanlar için) bir mescid yaptık. Senin de gelip bu camide namaz kılmanı böylece biz de bu camide namaz kılmaya başlamayı arzuluyoruz" dediler. Resulullah (a.s.): "Ben şimdi sefer hazırlığı içindeyim. Döndüğümde inşallah yanınıza gelir ve sizin için orada namaz kılarım" diye buyurdu. Tebük`den dönerken Medine`ye bir saat mesafede bulunan Zi Evân`da konakladı ve burada Yüce Allah tarafından (Mescidi Dırar`la ilgili) bu ayeti kerimeler indirildi. Bunun üzerine Resulullah (a.s.), sahabeden Malik bin Dehşen ile Ma`n bin Adiy`e derhal gidip o mescidi yıkıp yakmalarını emretti. Onlar da hemen emri yerine getirdiler. Bu rivayeti destekleyen daha bir çok rivayet nakledilmiştir.

Tefsirlerde bu mescidin münâfıklar tarafından Müslümanlar arasında fitne ve ayrılık çıkarmak amacıyla yapıldığı ve bu yüzden Dırar Mescidi olarak adlandırıldığı bildirilmektedir.

A.S. ABİ
KUSURA BAKMAYIN, SİZİ BEKLETTİM GALİBA. CEVABINIZ DOĞRU. SORUNUZU BEKLİYORUM.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
ferit kardeşimiz yok galiba.
<<BİZDE DERLER Kİ, EVDE KALMIŞ KIZIN VEBALİ AMCOĞLUNADIR.>>

BİZDE BU DÜSTURDAN YOLA ÇIKARAK, SORUSUZ KALAN FORUMUMUZU KURTARMAK İÇİN BİR SORU DAHA SORALIM HELE.
ONDAN SONRA FİLİSTİNDE ZULÜM GÖREN MÜSLÜMANLAR İÇİN AĞLIYORSUNUZ. YA ARKADAŞLAR GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE BİZ HERGÜN BASBASBAĞIRIYORUZ, BİZE HİMMET EDİN SORU VE CVAPLARINIZLA BİZE YARDIMCI OLUN DİYE. HİÇ TEPKİ YOK.
NEYSE GENE BİRŞEY DEMİYORUM. AMMA BUNA NE KADAR DAHA DAYANIRIM ONUDA BİLMİYORUM.
ŞİMDİ SORUNUZU SORUYORUM

MUTE GAZVESİNDE, ALLAH RESULU S.A.V. DÖRT TANE KOMUTAN ATAYARAK NEYİ ANLATMAYA ÇALIŞMIŞTIR. ATANAN BU DÖRT KOMUTANIN İSİMLERİ NELERDİR.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

:****:****:****:****:****

EVET CEVABIDA KENDİM VERİYORUM ARKADAŞLAR!!!!

MUTE SAVAŞI İÇİN ALLAH RESULU HZ. MUHAMMED S.A.V. EFENDİMİZ SIRASI İLE ZEYD B. HARİSE O ŞEHİD OLURSA CAFER B. EBU TALİB O ŞEHİD ABDULLAH B. REVAHA EĞER ODA ŞEHİD OLURSA MÜSLÜMANLAR KENDİ ARALARINDA BİR KOMUTAN SEÇSİN DEMİŞTİR.
PEYGAMBERİMİZİN BU ŞEKİLDE DAVRANMASI PEK ALIŞILMIŞ BİR DURUMOLMADIĞI İÇİN, BU OLAY O İSMİ ZİKREDİLEN MÜBAREK İNSANLARIN ŞEHADETİNE DELİL OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR.
YANİ ONLAR TEK BİR ŞEYDEN EMİN OLARAK SAVAŞA GİTMİŞLERDİR.GALİBİYET YADA MAĞLUBİYET BİLİNMİYOR, AMA BU İNSANLARIN ŞEHADETİ BİLİNİYORDU.
ALLAH C.C. BİZLERİDE O KERVANA DAHİL ETSİN İNŞALLAH. BARİ BU DUAMIZA AMİN DEYİN.

<<DÜŞMANIMIN ATTIĞI TAŞ DEĞİL, DOSTUMUN ATTIĞI GÜL YARALAR BENİ>>

K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Abi giremedim yoğundum soruyuda cevabıda yeni gördün .Hakkını helal et bilmediğim birşey sormuşsun zaten.Ama yinede araştırıp bulabilirdik.Birde öyle güzel sitem ediyorsunki hem kırmadan hemde tam istediğini anlatıyosun yani.
Ben çıkıyorum Hayırlı akşamlar.Sabah katılırım size inşallah

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
''AMİN''
Ben cevabı biliyordum da abi bari dedim başka bir kardeşimiz cevap versin ama yine sen versimişsin cevabı...

...ARTIK SÖYLÜCEK BİŞEY BULAMIYORUM...

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:

MUTE SAVAŞI İÇİN ALLAH RESULU HZ. MUHAMMED S.A.V. EFENDİMİZ SIRASI İLE ZEYD B. HARİSE O ŞEHİD OLURSA CAFER B. EBU TALİB O ŞEHİD ABDULLAH B. REVAHA EĞER ODA ŞEHİD OLURSA MÜSLÜMANLAR KENDİ ARALARINDA BİR KOMUTAN SEÇSİN DEMİŞTİR.
PEYGAMBERİMİZİN BU ŞEKİLDE DAVRANMASI PEK ALIŞILMIŞ BİR DURUMOLMADIĞI İÇİN, BU OLAY O İSMİ ZİKREDİLEN MÜBAREK İNSANLARIN ŞEHADETİNE DELİL OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR.
YANİ ONLAR TEK BİR ŞEYDEN EMİN OLARAK SAVAŞA GİTMİŞLERDİR.GALİBİYET YADA MAĞLUBİYET BİLİNMİYOR, AMA BU İNSANLARIN ŞEHADETİ BİLİNİYORDU.
ALLAH C.C. BİZLERİDE O KERVANA DAHİL ETSİN İNŞALLAH. BARİ BU DUAMIZA AMİN DEYİN.

K.S.E.O.
AMİN...

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:

K.S.E.O.
amin abim ben sabah giremiyorum genelde.akşam gelince de kardeşlere anasayfaya taşıyom ama görmüyolar sanırım.neyse okumak da güzel.ben bi soru soruyum izninizle kardeşlerim.
sabır Kuranı Kerimde en çok hangi kelime ile geçer? sabrın önemini bazı ayetlerle açıklayınız..

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR
BURADAKİ SİTEMLERİM NURESMA, TUGBA_M VE FERİT KARDEŞİME DEĞİLDİR. ZATEN ONLARDA KENDİ ÜSTLERİNE ALMAMIŞTIRDA, NE OLUR NE OLMAZ ŞEYATAN DOLDURUR DİYE BU AÇIKLAMAYI YAPMA İHTİYACI HİSSETTİM.

K.S.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt