Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (12 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

s.a. arkadaşlar
hayırlı sabahlar, kaldığımız yerden devam inşallah

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kur'an-ı kerimi benim bildiğim en az mübarek gün ve gecelerde ookumamız gerekiyo özellikle cuma geceleri okunması gerekir.bizim hayatımızı kolaylaştıran ve yol veren tek kitaptır.bizi rabbimize ulaştıracak tek kitaptır.ama malesef ben sadece tefsirini okuyabiliyorum arapçasını bilimiyorum.inşallah öğreneceğim.öğrenmem için bana dua edin lütfen .rabbim bunu bana nasip etmeden canımı almaz inşallah.hepimizin kur'an-nın ışığında aydınlanmamız duasıyla hayırlı günler dilerim.B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

meftun61 yazdı:
selamun aleyküm kur'an-ı kerimi benim bildiğim en az mübarek gün ve gecelerde ookumamız gerekiyo özellikle cuma geceleri okunması gerekir.bizim hayatımızı kolaylaştıran ve yol veren tek kitaptır.bizi rabbimize ulaştıracak tek kitaptır.ama malesef ben sadece tefsirini okuyabiliyorum arapçasını bilimiyorum.inşallah öğreneceğim.öğrenmem için bana dua edin lütfen .rabbim bunu bana nasip etmeden canımı almaz inşallah.hepimizin kur'an-nın ışığında aydınlanmamız duasıyla hayırlı günler dilerim.B)

ALEYKUM SELAM KARDEŞ,
ALLAH SANA KURANI KERİM ÖĞRENEM VE ÖĞRETME NOKTASINDA YAR VE YARDIMCI OLSUN.
KADEŞİM BİZDE BURADA BİR NEBZEDE OLSA KİTABIMIZI SORU-CEVAP ŞEKLİNDE ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUZ. SENİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ.
K.S.E.O.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

kabe_yolcusu yazdı:
mehmet tektik abi soru hakını aldım senden izninle inş hakını helal et ...
baya uzun bi süre yanınızda olamıcam ve sorulara bakamıcam bu siteyede giremicem askere gidiyorum inş Allahım ibadetlerimi ordada devam ederim inş. bu akşam asker yolcusuyum hepiniz hakınızı helal edin burda güzel paylaşımlar aldım inş yine arınızda olurum Allaha emanet olun Allaha ısmarladık.

sorum şu:
(EY KÂFIRLER!) EGER SIZ FETIH ISTIYORSANIZ, ISTE SIZE FETIH GELDI! (YENELIM DERKEN YENILDINIZ.) VE EGER (INKARDAN) VAZGEÇERSENIZ BU SIZIN IÇIN DAHA IYIDIR. YINE (PEYGAMBER'E DÜSMANLIGA) DÖNERSENIZ, BIZ DE (ONA) YARDIMA DÖNERIZ. TOPLULUGUNUZ ÇOK BILE OLSA, SIZDEN HIÇBIR SEYI SAVAMAZ. ÇÜNKÜ ALLAH MÜMINLERLE BERABERDIR.

hangi sürede geçmekte kısa bilgi ve hangi ayetir.

SelamünAleyküm
Hayırlı Sabahlar, Hayırlı Günler Kardeşlerim...

19. (Ey kâfirler!) Eğer siz fetih istiyorsanız, işte size fetih geldi! (Yenelim derken yenildiniz.) Ve eğer (inkardan) vazgeçerseniz bu sizin için daha iyidir. Yine (Peygamber'e düşmanlığa) dönerseniz, biz de (ona) yardıma döneriz. Topluluğunuz çok bile olsa, sizden hiçbir şeyi savamaz. Çünkü Allah müminlerle beraberdir.

Enfâl sûresi, 75 âyettir. 30 ilâ 36. âyetler Mekke’de, diğerleri Medine’de inmiştir. Enfâl, ziyade manasına gelen «nefl» kelimesinin çoğuludur. İslâm dinini savunmak için yapılan savaşlarda elde edilen sevaba ek olarak alınan ganimet malına da «nefl» denilmiştir. Sûrenin birinci âyetinde savaştan elde edilen ganimetlerin Allah ve Resûlüne ait olduğu ifade edildiği için sûreye bu ad verilmiştir.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ferit yazdı:
kabe_yolcusu yazdı:
mehmet tektik abi soru hakını aldım senden izninle inş hakını helal et ...
baya uzun bi süre yanınızda olamıcam ve sorulara bakamıcam bu siteyede giremicem askere gidiyorum inş Allahım ibadetlerimi ordada devam ederim inş. bu akşam asker yolcusuyum hepiniz hakınızı helal edin burda güzel paylaşımlar aldım inş yine arınızda olurum Allaha emanet olun Allaha ısmarladık.

sorum şu:
(EY KÂFIRLER!) EGER SIZ FETIH ISTIYORSANIZ, ISTE SIZE FETIH GELDI! (YENELIM DERKEN YENILDINIZ.) VE EGER (INKARDAN) VAZGEÇERSENIZ BU SIZIN IÇIN DAHA IYIDIR. YINE (PEYGAMBER'E DÜSMANLIGA) DÖNERSENIZ, BIZ DE (ONA) YARDIMA DÖNERIZ. TOPLULUGUNUZ ÇOK BILE OLSA, SIZDEN HIÇBIR SEYI SAVAMAZ. ÇÜNKÜ ALLAH MÜMINLERLE BERABERDIR.

hangi sürede geçmekte kısa bilgi ve hangi ayetir.

SelamünAleyküm
Hayırlı Sabahlar, Hayırlı Günler Kardeşlerim...

19. (Ey kâfirler!) Eğer siz fetih istiyorsanız, işte size fetih geldi! (Yenelim derken yenildiniz.) Ve eğer (inkardan) vazgeçerseniz bu sizin için daha iyidir. Yine (Peygamber'e düşmanlığa) dönerseniz, biz de (ona) yardıma döneriz. Topluluğunuz çok bile olsa, sizden hiçbir şeyi savamaz. Çünkü Allah müminlerle beraberdir.

Enfâl sûresi, 75 âyettir. 30 ilâ 36. âyetler Mekke’de, diğerleri Medine’de inmiştir. Enfâl, ziyade manasına gelen «nefl» kelimesinin çoğuludur. İslâm dinini savunmak için yapılan savaşlarda elde edilen sevaba ek olarak alınan ganimet malına da «nefl» denilmiştir. Sûrenin birinci âyetinde savaştan elde edilen ganimetlerin Allah ve Resûlüne ait olduğu ifade edildiği için sûreye bu ad verilmiştir.

S.A.
FERİT KARDEŞ SORUNU ALALIM İNŞALLAH.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Kusura bakmayın işlerim nedeniyle ilgilenemedim...
Sorum:Andolsun sizden öne geçenleri de biliriz ve andolsun geriye kalanları da biliriz. ayeti kerime hangi sure, kaçıncı ayet, nüzul sebebi...

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Hicr suresi 24. ayet
Mekke döneminde inmiştir. 99 âyettir. Sûre, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’ nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. Sûrede başlıca Allah’ın birliği, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve hesap konuları; peygamberlerin, çeşitli zamanlarda azgınlara ve inkarcılara karşı verdikleri mücadeleler çerçevesinde ele alınmaktadır. Bu sûrede ayrıca ilahi kitapların kendisiyle kemale erdiği Kur’an’ın her türlü tahriften korunacağı hükmü de yer almaktadır.

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SelamünAleyküm
Ellerine sağlık Ablacım
Lakin ayetin nüzul sebebini yazmamışsın...B)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Evet kardeş,Bulamadım nuzul sebebini onuda sen eklersen inşallah

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

tugba_m yazdı:
Hicr suresi 24. ayet
Mekke döneminde inmiştir. 99 âyettir. Sûre, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’ nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. Sûrede başlıca Allah’ın birliği, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve hesap konuları; peygamberlerin, çeşitli zamanlarda azgınlara ve inkarcılara karşı verdikleri mücadeleler çerçevesinde ele alınmaktadır. Bu sûrede ayrıca ilahi kitapların kendisiyle kemale erdiği Kur’an’ın her türlü tahriften korunacağı hükmü de yer almaktadır.

SelamünAleyküm
Tabii Ablacım yazarım
Nüzul sebebi:
24.Tirmizi, Nesai, Hakim ve daha başkalarının Abdullah bin Abbas (r.a.)`tan rivayet ettiklerine göre Resulullah (a.s.)`ın arkasında (kadınlar kısmında) namaz kılan çok güzel bir kadın vardı. Bazı erkekler onu görmemek için ön safa geçerlerdi. Bununla birlikte arkada kalmayı tercih ederek rükuya vardığında koltuk altında ona bakan da vardı. Bu ayeti kerime de bununla ilgili olarak indirildi.

İbnu Merdeviye`nin rivayetine göre Davud bin Salih ensardan Sehl bin Hanife`ye bu ayeti kerimenin Allah yolunda cihadla ilgili olarak mı indirildiğini sordu. O da: "Hayır, namaz saflarıyla ilgili olarak indirildi" cevabını verdi.

Sorunu bekliyoruz İNŞAALLAH Abla...;)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun

Kuran-ı Kerim'de dinde zorlamanın olmadığı hangi ayette net olarak belirtilmiştir?

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

maşallah ben biraz rahatsızım dinleniyorum o yüzden giremedim ama tuğba kardeşim ferit abi maşallah devam ettirmiş.

selamınaleyküm.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.

bakra 256

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

sevvalmina yazdı:
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.

bakra 256

S.A. ARKADAŞLAR,
HEPİNİZDEN DE ÖZÜR DİLİYORUM. ARADA BİR KONTROL EDİYORUM AMA YENİ BİR MAKİNA KURULUMU YAPTIĞIMIZ İÇİN KATILIMDA BULUNAMIYORUM. HAKKINIZI HELAL EDİN.
SEVVALMİNA KARDEŞİM SORUNU BEKLİYORUZ.
K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Sevvalmina kardeşim rahatsız biraz sanırım soru soramadan çıktı.Onun yerine soru sormak isteyen varsa alalım sorusunu inşallah....

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:
Sevvalmina kardeşim rahatsız biraz sanırım soru soramadan çıktı.Onun yerine soru sormak isteyen varsa alalım sorusunu inşallah....

S.A.
ABLAM İSTERSEN SEN SOR
BU GÜN GERÇEKTEN ÇOK VERİMSİZ GEÇTİ. BEN ARA ARA GİRDİM SİTEYE, BİR ARADA 333333 KARDEŞİMİN ÇAPRAZ ATEŞİ VARDI. HERKES HAFTANIN İLK GÜNÜ BAYAĞI YOĞUNDU HERHALDE.
HADİ HAYIRLISI
K.S.E.O.
[small][/small]

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

yecüc ve mecüc ile ilgili ayetler nelerdir?

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.

Dediler ki: "Ey Zu'l-Karneyn, gerçekten YE'CÜC VE ME'CÜC, YERYÜZÜNDE BOZGUNCULUK ÇIKARIYORLAR, bizimle onlar arasında bir sed inşa etmen için sana vergi verelim mi?" (Kehf Suresi, 94)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Abi hakkını helal et,bugün bende ilgilenemedim fazla.Yoğundu işlerim.Çıkmam lazım şimdide.Hayırlı akşamlar herkese
Selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt