mtekik
Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.
s.a. arkadaşlar
hayırlı sabahlar, kaldığımız yerden devam inşallah
s.a. arkadaşlar
hayırlı sabahlar, kaldığımız yerden devam inşallah
meftun61 yazdı:
selamun aleyküm kur'an-ı kerimi benim bildiğim en az mübarek gün ve gecelerde ookumamız gerekiyo özellikle cuma geceleri okunması gerekir.bizim hayatımızı kolaylaştıran ve yol veren tek kitaptır.bizi rabbimize ulaştıracak tek kitaptır.ama malesef ben sadece tefsirini okuyabiliyorum arapçasını bilimiyorum.inşallah öğreneceğim.öğrenmem için bana dua edin lütfen .rabbim bunu bana nasip etmeden canımı almaz inşallah.hepimizin kur'an-nın ışığında aydınlanmamız duasıyla hayırlı günler dilerim.B)
kabe_yolcusu yazdı:
mehmet tektik abi soru hakını aldım senden izninle inş hakını helal et ...
baya uzun bi süre yanınızda olamıcam ve sorulara bakamıcam bu siteyede giremicem askere gidiyorum inş Allahım ibadetlerimi ordada devam ederim inş. bu akşam asker yolcusuyum hepiniz hakınızı helal edin burda güzel paylaşımlar aldım inş yine arınızda olurum Allaha emanet olun Allaha ısmarladık.
sorum şu:
(EY KÂFIRLER!) EGER SIZ FETIH ISTIYORSANIZ, ISTE SIZE FETIH GELDI! (YENELIM DERKEN YENILDINIZ.) VE EGER (INKARDAN) VAZGEÇERSENIZ BU SIZIN IÇIN DAHA IYIDIR. YINE (PEYGAMBER'E DÜSMANLIGA) DÖNERSENIZ, BIZ DE (ONA) YARDIMA DÖNERIZ. TOPLULUGUNUZ ÇOK BILE OLSA, SIZDEN HIÇBIR SEYI SAVAMAZ. ÇÜNKÜ ALLAH MÜMINLERLE BERABERDIR.
hangi sürede geçmekte kısa bilgi ve hangi ayetir.
ferit yazdı:
kabe_yolcusu yazdı:
mehmet tektik abi soru hakını aldım senden izninle inş hakını helal et ...
baya uzun bi süre yanınızda olamıcam ve sorulara bakamıcam bu siteyede giremicem askere gidiyorum inş Allahım ibadetlerimi ordada devam ederim inş. bu akşam asker yolcusuyum hepiniz hakınızı helal edin burda güzel paylaşımlar aldım inş yine arınızda olurum Allaha emanet olun Allaha ısmarladık.
sorum şu:
(EY KÂFIRLER!) EGER SIZ FETIH ISTIYORSANIZ, ISTE SIZE FETIH GELDI! (YENELIM DERKEN YENILDINIZ.) VE EGER (INKARDAN) VAZGEÇERSENIZ BU SIZIN IÇIN DAHA IYIDIR. YINE (PEYGAMBER'E DÜSMANLIGA) DÖNERSENIZ, BIZ DE (ONA) YARDIMA DÖNERIZ. TOPLULUGUNUZ ÇOK BILE OLSA, SIZDEN HIÇBIR SEYI SAVAMAZ. ÇÜNKÜ ALLAH MÜMINLERLE BERABERDIR.
hangi sürede geçmekte kısa bilgi ve hangi ayetir.
SelamünAleyküm
Hayırlı Sabahlar, Hayırlı Günler Kardeşlerim...
19. (Ey kâfirler!) Eğer siz fetih istiyorsanız, işte size fetih geldi! (Yenelim derken yenildiniz.) Ve eğer (inkardan) vazgeçerseniz bu sizin için daha iyidir. Yine (Peygamber'e düşmanlığa) dönerseniz, biz de (ona) yardıma döneriz. Topluluğunuz çok bile olsa, sizden hiçbir şeyi savamaz. Çünkü Allah müminlerle beraberdir.
Enfâl sûresi, 75 âyettir. 30 ilâ 36. âyetler Mekke’de, diğerleri Medine’de inmiştir. Enfâl, ziyade manasına gelen «nefl» kelimesinin çoğuludur. İslâm dinini savunmak için yapılan savaşlarda elde edilen sevaba ek olarak alınan ganimet malına da «nefl» denilmiştir. Sûrenin birinci âyetinde savaştan elde edilen ganimetlerin Allah ve Resûlüne ait olduğu ifade edildiği için sûreye bu ad verilmiştir.
tugba_m yazdı:
Hicr suresi 24. ayet
Mekke döneminde inmiştir. 99 âyettir. Sûre, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’ nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. Sûrede başlıca Allah’ın birliği, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve hesap konuları; peygamberlerin, çeşitli zamanlarda azgınlara ve inkarcılara karşı verdikleri mücadeleler çerçevesinde ele alınmaktadır. Bu sûrede ayrıca ilahi kitapların kendisiyle kemale erdiği Kur’an’ın her türlü tahriften korunacağı hükmü de yer almaktadır.
sevvalmina yazdı:
Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir.
bakra 256
tugba_m yazdı:
Sevvalmina kardeşim rahatsız biraz sanırım soru soramadan çıktı.Onun yerine soru sormak isteyen varsa alalım sorusunu inşallah....