Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ. (13 Kullanıcı)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ.

Adını kuşluk vaktinden alan ve kuşluk vaktiyle başlayan sure ve sureyle ilgili bilgi...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
canım kardeşim cevabın doğru.sorunu alalım.:)
Allah yardımcın olsun kardeşim benim.sorum şu:
o halde resulüm peygamberlerden azim sahibi olanların sabrettiği gibi sen de sabret.onlar hakkında acele etme, onlar vadedildikleri azabı gördükleri gün sanki dünyada sadece gündüzün bir saati kadar kaldıklarını sanırlar bu bir tebliğdir.yoldan çıkmış topluluklardan başkası helak edilir mi hiç?
ayeti kerimesi hangi sure? bir de ulül azim(azim sahibi peygamberler) ile kastedilenler kimlerdir(kaynağı ile lütfen.)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ARKADAŞLAR,
SANMAYIN Kİ BEN CEVAP VERMEYİNCE BURDA DEĞİLİM. SİZİ TAKİP EDİYORUM.
O KADAR GÜZEL İŞLER YAPIYORSUNUZ Kİ, ARAYA GİRMEYİ KABULLENEMİYORUM.
ALLAH C.C. RAST GETİRSİN.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
sevvalmina yazdı:
o halde resulüm peygamberlerden azim sahibi olanların sabrettiği gibi sen de sabret.onlar hakkında acele etme, onlar vadedildikleri azabı gördükleri gün sanki dünyada sadece gündüzün bir saati kadar kaldıklarını sanırlar bu bir tebliğdir.yoldan çıkmış topluluklardan başkası helak edilir mi hiç?
ayeti kerimesi hangi sure? bir de ulül azim(azim sahibi peygamberler) ile kastedilenler kimlerdir(kaynağı ile lütfen.)B)

ben çıkıyorum siz devam etdirin olurnu dua ile.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
a.s.amin abicim Rabbim sevabını yazsın eksiğim olursa uyarırsın di mi?selametle..

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
sevvalmina yazdı:

Akhaf suresi 35. ayet

Diyanet vakfı meali 35. ayet açıklaması
Âyette geçen «ülü’l-azm» (azim sahibi peygamberler) Hz. Nuh, İbrahim, Musa, İsa ve Muhammed (a.s.)dır. (bak. Ahzâb 33/7) Gerçekten azim sahibi peygamberler, şerîatlarının tebliğ ve tesisinde büyük gayret sarfetmiş, ortaya çıkan güçlüklere ve düşmanlıklara göğüs germişlerdir. Âyette, Hz. Peygamber’e bu büyük peygamberlerin vasıfları hatırlatılırken sabırlı olması istenmiş, inkârcıların azap karşısında durum ve tutumları da tasvir edilmiştir

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

eğer doğrusysa cevabım benim cevap bekleyen sorum var zaten yukarıda.taşıyayım yinede buraya tekrar;
Adını kuşluk vaktinden alan ve kuşluk vaktiyle başlayan sure ve sureyle ilgili bilgi...

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

tugba_m yazdı:
eğer doğrusysa cevabım benim cevap bekleyen sorum var zaten yukarıda.taşıyayım yinede buraya tekrar;

Kuşluk vaktinde kılınan sünnet namazı.

Duha, Arapça bir kelime olarak lûğatte, "güneş isabet etmek, terletmek, kuşluk yemeği yemek" manalarına gelir. "Dahvetün" kelimesi günün ilerlemesi, güneşin biraz yükselmesi manasına; duhâ kelimesi ise kuşluk vakti, gün aydınlığı manalarına gelir. Bu anlamıyla duhâ, aşağıda sıralayacağımız Kur'ân âyetlerinde de geçmektedir.

1- "Yahut kasabaların halkı duha (kuşluk) vakti eğlenirken azabımızın kendilerine gelmesinden güvende miydiler?" (el-Â'râf, 7/98)

2- Hz. Musa: "Buluşma zamanınız sizin bayram gününüzde insanların toplandığı duha (kuşluk) vaktidir" dedi. (Tâhâ, 20/59)

3- "Kuşluk vaktine andolsun " (ed-Duha, 93/1)

4- "Kıyameti gördükleri gün dünyada ancak bir akşam yahut bir duhâ (kuşluk) vakti kalmış olduklarını sanırlar. " (en-Naziat, 79/46)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun,sorunu bekliyoruz kardeşim

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

nuresma yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
a.s.amin abicim Rabbim sevabını yazsın eksiğim olursa uyarırsın di mi?selametle..

ELBETTE BİZ BİRBİMİZİN YANLIŞ BİLDİĞİNİ DÜZELTMEK İÇİN YAPIYORUZ ZATEN BU FORUMU. İNANIN BEN O KADAR ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM Kİ, ALLAH BİLDİKLERİMİZLE AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

"Bismillâhirrahmânirrahim,
Musa kızgın ve üzgün olarak soydaşlarının yanına dönünce "Benim arkamdan yokluğumda ne kötü işler yapmışsınız? Yoksa Rabbinizin hükmünü öne almaya mı kalkıştınız?" dedi, levhaları yere attı ve kardeşinin başını tutup kendine doğru çekti. Kardeşi ise, "Ey anamoğlu, soydaşlarım beni saymadılar, horladılar, neredeyse beni öldüreceklerdi, beni düşmanları güldürecek biçimde hırpalama, zalimlerle bir tutma" dedi."
sadakallahulâzim.

ayet hangi surede geçmektedir. birde sure yi kısaca tanıtırmısınız.

k.s.e.o.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Araf suresi 150. ayet abi.
Araf suresi Mekke döneminde inmiştir. 163-170. âyetlerin Medine döneminde indiğini söyleyen âlimler de vardır. 206 âyettir. Sûre adını, 46. ve 48. âyetlerde geçen “el-A’râf” kelimesinden almıştır. “el-A’râf”, yüksek yerler, yüksek mevkiler demektir. Sûrede temel konu olarak, ilahi vahyin doğruluğu ve vahye duyulan ihtiyaç işlenmektedir

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle hakkında ayet nazil oluncaya kadar 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?Ve bu sahabe hakkında nazil olan ayetler hangileridir?Mealleriyle beraber yazalım inşallah.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

tugba_m yazdı:
Tebuk seferine katılmadığı için Peygamberimiz (s.a.v.) ve ashabın kendisiyle hakkında ayet nazil oluncaya kadar 50 gün konuşmadığı sahabe kimdir?Ve bu sahabe hakkında nazil olan ayetler hangileridir?Mealleriyle beraber yazalım inşallah.

Ne oldu arkadaşlar herkes kayboldu yine.Cevap bekleyen bir sorumuz var....

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tugba_m yazdı:

s.a.
Kab b. Malik.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

feryalll yazdı:
kuranı bilmesek bile açıp bakmamız lazım çok sevapmışB)

s.a.
evet kardeşim, kuran-i kerim yüzüne bakmak bile bizlere sevap kazandırır. Ayrıca bizlere şefaat ta edecektir.
Allh c.c. cümlemizi annelerin çocuklarından bile kaçacağı mahşer günü kuranın ve peygamberimizin şefaatine nail olan kullarından etsin inşaallah.
k.s.e.o.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
tugba_m yazdı:

s.a.
Kab b. Malik.
Hakkında nazil olan ayetleri yazmamışsın abi...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tevbe suresi,

117- Allah, Peygamber'in ve o zor anda onun peşinden giden muhacirler ile Ensar'ın tevbelerini kabul etti. O sırada onlardan bir grubun kalpleri kaymanın eşiğine gelmişti. Arkasından O, onların tevbelerini kabul etti. Çünkü O, onlara karşı son derece şefkatli ve merhametlidir.

118- Allah, hükümleri ertelenen o üç kişinin de tevbelerini kabul etti. Sonunda yeryüzü bütün genişliğine rağmen onlara dar geldi, can sıkıntısından patlayacak gibi oldular, Allah'dan kaçmanın yine O'na sığınmaktan başka bir çıkar yolu olmadığını anladılar. Bunun üzerine Allah onların tevbelerini kabul etti ki, tevbe etsinler. Hiç kuşkusuz Allah, tevbelerin kabul edicisidir, merhametlidir.
119- Ey mü'minler Allah'dan korkunuz ve dosdoğrularla, gerçekten hiç ayrılmamış olanlarla beraber olunuz.

k.s.e.o.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun abi sorunu alalım

kabe_yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı

mehmet tektik abi soru hakını aldım senden izninle inş hakını helal et ...
baya uzun bi süre yanınızda olamıcam ve sorulara bakamıcam bu siteyede giremicem askere gidiyorum inş Allahım ibadetlerimi ordada devam ederim inş. bu akşam asker yolcusuyum hepiniz hakınızı helal edin burda güzel paylaşımlar aldım inş yine arınızda olurum Allaha emanet olun Allaha ısmarladık.

sorum şu:
(EY KÂFIRLER!) EGER SIZ FETIH ISTIYORSANIZ, ISTE SIZE FETIH GELDI! (YENELIM DERKEN YENILDINIZ.) VE EGER (INKARDAN) VAZGEÇERSENIZ BU SIZIN IÇIN DAHA IYIDIR. YINE (PEYGAMBER'E DÜSMANLIGA) DÖNERSENIZ, BIZ DE (ONA) YARDIMA DÖNERIZ. TOPLULUGUNUZ ÇOK BILE OLSA, SIZDEN HIÇBIR SEYI SAVAMAZ. ÇÜNKÜ ALLAH MÜMINLERLE BERABERDIR.

hangi sürede geçmekte kısa bilgi ve hangi ayetir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt