makinaci06
Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2
hangisi ne cevap verelim abiler
hangisi ne cevap verelim abiler
meftun61 yazdı:
m_muaz yazdı:
KURAN'DA ZİNAYLA İLGİLİ AYETLER HANGİLERİ ...KOLAY OLDU..DEĞİLMİ..![]()
nisa suresi 24,25 ayetler.maide suresi 5 ayet,isra suresi 32 ayet,nur suresi 2,3,4,7,24 ayetler
mümtahine suresi 12 ayetler.
Bir de harp esiri olarak elinize geçen cariyeler dışında, evli kadınlarla evlenmeniz Allah yazısı olarak haramdır. Bunların dışındakileri ise, zinadan kaçınıp namuslu yaşamak üzere mallarınızla istemeniz size helal kılındı. O halde hangisiyle nikah ile münasebette bulundunuzsa mehirlerini kendilerine bir farz olarak verin. O mehri kesiştikten sonra aranızda bir değişiklik yapmak hususunda anlaşmanızda da size bir günah yoktur. Her zaman Allah hakkıyla bilen mutlak hüküm sahibidir. nisa 24
İçinizden kim hür olan mümin kadınları nikahla alacak mali güce sahip değilse, ona da sahip bulunduğunuz mümin cariyelerinizden var. Allah, kadrinizi imanınız ile çok iyi bilir. Siz müminler hep birbirinizden sayılırsınız, o halde fuhuşta bulunmayan gizli dost edinmeyen, namuslu yaşamakta olan cariyeleri sahiplerinin izniyle nikahlayınız, mehirlerini de güzelce kendilerine veriniz. Eğer evlendikten sonra bir fuhuş irtikap ederlerse o vakit bunlara, hür kadınlar üzerine terettüp edecek cezanın yarısı lazım gelir. Bu durum sizden günaha girmek korkusunda olanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Bununla beraber Allah günahları bağışlayandır, merhamet edendir nisa 25
Bugün temiz nimetler size helal edildi. Kendilerine kitap verilenlerin yemekleri size, sizin yemekleriniz de onlara helaldır. Hür mü'min kadınlarla, sizden önce kendilerine kitap verilenlerin hür kadınları, namusunuzu muhafaza etmek, zina etmemek, gizli dost tutmamak, kendilerine mehirlerini verip nikahlamak şartıyla size helaldır. Her kim şeriatın hükümlerini tanımazsa, bütün yaptıkları boşa gitmiştir ve o ahirette zarara uğrayacaklardandır nmaide 5
Zinaya da yaklaşmayın; çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur. isra 32
Zina eden kadın ve zina eden erkekten herbirine yüz değnek vurun; eğer Allah'a ve ahiret gönüne gerçekten inanıyorsanız, Allah'ın dinini uygulamada bunlara bir acıyacağınız tutmasın! Ayrıca mü'minlerden bir grup cezalandırılmalarına şahit olsun! nur 2
Zina etmiş erkek, ancak zina etmiş olan veya Allah'a ortak koşan bir kadınla; zina etmiş kadın ise, zina etmiş olan veya Allah'a ortak koşan bir erkekle evlenebilir. Bu, mü'minlere haram kılınmıştır. nur 3
Namuslu kadınlara zina suçu atıp sonra dört şahit getirmeyen kimselere de seksen değnek vurun ve artık ebediyyen onların şahitliklerini kabul etmeyin! Bunlar öyle fasıklardır. nur 4
Beşinci defada da, eğer yalan söyleyenlerden ise Allah'ın lanetinin kendi boynuna olmasını ifade etmelidir. nur 7
Dilleri, elleri ve ayaklarının yaptıklarına şahitlik edecekleri gün, nur 24
Ey peygamber, inanan kadınlar Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamaları, hırsızlık yapmamaları, zina etmemeleri çocuklarını öldürmemeleri, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemeleri ve sana hiçbir iyi işte karşı gelmemeleri şartıyla sana biat etmeye geldikleri zaman biatlarını kabul et ve Allah'tan onların bağışlanmalarını dile! Çünkü Allah çok bağışlayandır. merhamet edendir.mümtahine 12
meftun61 yazdı:
S.A PEYGAMBER EFENDİMİZE SAYGISIZLIK ETMEMEMİZİ EMREDEN VE ONLARIN YANINDA SESİMİZİ YÜKSELTMEMEMİZİ EMREDEN AYETİ KERİME HANGİSİDİR.HANGİ SUREDEDİR.BU SURE KAÇ AYETTİR.
meftun61 yazdı:
meftun61 yazdı:
S.A PEYGAMBER EFENDİMİZE SAYGISIZLIK ETMEMEMİZİ EMREDEN VE ONLARIN YANINDA SESİMİZİ YÜKSELTMEMEMİZİ EMREDEN AYETİ KERİME HANGİSİDİR.HANGİ SUREDEDİR.BU SURE KAÇ AYETTİR.
S.A ALLAH RAZI OLSUN ABİM.EE NEDE OLSA ÖNCE SİZİ İZLEDİM.SİZDEN ÖĞRENDİM.:SORUMU SORDUM.
meftun61 yazdı:
meftun61 yazdı:
meftun61 yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN ABİM.EE NEDE OLSA ÖNCE SİZİ İZLEDİM.SİZDEN ÖĞRENDİM.:SORUMU SORDUM.
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
meftun61 yazdı:
meftun61 yazdı:
meftun61 yazdı:
meftun61 yazdı:
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
mtekik yazdı:
S.A. ABLAM,
CEVABINIZ YANLIŞ DESEM
K.S.E.O
mtekik yazdı:
S.A. ABLAM,
CEVABINIZ YANLIŞ DESEM
K.S.E.O[/quote
YANLIŞ DESEN![]()
mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
EFENDİMİZ ZENGİN MEKKELİLERE DİNİ TEBLİĞ EDERKEN, YANINA BİR AMA GELİR VE ONDAN İSLAMI SORAR, ONDAN ÖĞRENDİKLERİNİ HAYATINA TATBİK EDECEKTİR.
EFENDİMİZDE ZENGİNLERİ HER ZAMAN BÖYLE DİNLEMEYE İKNA EDEMEDİĞİ İÇİN FIRSATI KAÇIRMAMAK İÇİN ÂMÂ YA YÜZ VERMEZ, O ŞAHIS BİR KAÇ KEZ BUNU TEKRARLAR VE EFENDİMİZDE ONA YÜZ VERMEZ , HATTA BAZI RİVAYETLERDE YÜZÜNÜ ASTIĞI SÖYLENİR.
BUNUN ÜZERİNE ALLAH C.C. HANGİ AYETİ KERİMEYİ GÖNDEREREK HABİBİNİ UYARMIŞTIR.
K.S.E.O.
VEYS yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
EFENDİMİZ ZENGİN MEKKELİLERE DİNİ TEBLİĞ EDERKEN, YANINA BİR AMA GELİR VE ONDAN İSLAMI SORAR, ONDAN ÖĞRENDİKLERİNİ HAYATINA TATBİK EDECEKTİR.
EFENDİMİZDE ZENGİNLERİ HER ZAMAN BÖYLE DİNLEMEYE İKNA EDEMEDİĞİ İÇİN FIRSATI KAÇIRMAMAK İÇİN ÂMÂ YA YÜZ VERMEZ, O ŞAHIS BİR KAÇ KEZ BUNU TEKRARLAR VE EFENDİMİZDE ONA YÜZ VERMEZ , HATTA BAZI RİVAYETLERDE YÜZÜNÜ ASTIĞI SÖYLENİR.
BUNUN ÜZERİNE ALLAH C.C. HANGİ AYETİ KERİMEYİ GÖNDEREREK HABİBİNİ UYARMIŞTIR.
K.S.E.O.
Bu dünya hayati, yalnizca bir oyun ve (eglence türünden) 'tutkulu bir oyalanmadir.'Gerçekte ahiret yurdu ise, asil hayt odur.Bir bilselerdi.
Ankebut