Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2 (12 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2

VEYS yazdı:
abese suresi

1 - (Peygamber) Yüzünü ekşitti ve döndü.

2 - Kendisine âmâ geldi, diye.

3 - Ne bilirsin, belki o temizlenecek?

4 - Veya öğüt belleyecek de öğüt ona fayda verecek.

5 - Ama buna ihtiyaç hissetmeyene gelince,

6 - Sen ona yöneliyorsun.

7 - Onun temizlenmemesinden sana ne?

8 - Ama sana can atarak gelen,

9 - Allah'tan korkarak gelmişken,

10 - Sen onunla ilgilenmiyorsun.

11 - Hayır hayır, sakın. Çünkü o Kur'ân bir öğüttür.

S.A.
KARDEŞİM DOĞRUDUR. SORUNU ALALIM İNŞALLAH.

K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

meftun61 yazdı:
Ey Muhammed!) Böylece seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin geçmiş olduğu bir ümmete gönderdik ki, onlar Rahmân'ı inkar ederken sana vahyettiğimizi kendilerine okuyasın. De ki: "O, benim Rabbimdir. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben yalnız O'na tevekkül ettim, dönüşüm de yalnız O'nadır." rad suresi 30 muu acaba deseeeem

S.A.
CEVABINIZ YİNE YANLIŞ ABLAM. ARTIK VEYSİN SORDUĞU SORUYU CEVAPLARSIN:)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
abese suresi

1 - (Peygamber) Yüzünü ekşitti ve döndü.

2 - Kendisine âmâ geldi, diye.

3 - Ne bilirsin, belki o temizlenecek?

4 - Veya öğüt belleyecek de öğüt ona fayda verecek.

5 - Ama buna ihtiyaç hissetmeyene gelince,

6 - Sen ona yöneliyorsun.

7 - Onun temizlenmemesinden sana ne?

8 - Ama sana can atarak gelen,

9 - Allah'tan korkarak gelmişken,

10 - Sen onunla ilgilenmiyorsun.

11 - Hayır hayır, sakın. Çünkü o Kur'ân bir öğüttür.

1. Yüzünü ekşitip, çevirdi,

2. Kendisine o âmâ geldi diye,

3. Ne bilirsin? Belki o temizlenecekti;

4. Yahut öğüt alacaktı da bu öğüt ona fayda verecekti?

Bu buyruğa dair açıklamalarımızı altı başlık halinde sunacağız:[2]

1-Buyrukların Nüzul Sebebi:

"Yüzünü ekşitip, çevirdi" buyruğundaki: Yüzünü ekşitti´ de­mektir. Nitekim; Yüzünü ekşitti, kaşlarını çattı" denilir. Daha ön­ce (el-Müddessir, 74/22. âyet açıklanırken) geçmiş bulunmaktadır.

"Çevirdi" yüzünü çevirdi, demektir. "Kendisine... geldi diye" buyru-ğundaki Diye" lafzı mefulün leh olduğundan ötürü nasb mahallindedir. Kendisine âmâ geldiği için demektir. Âmâ da gözleriyle görmeyen kim­seye denilir.

Bütün tefsir bilginlerinin rivayet ettiklerine göre, Kureyş´in eşrafından bir topluluk, Peygamber (sav)´ın yanında bulunuyordu. Peygamber onların müslüman olacaklarını ümit etmişti. Bu sırada Abdullah b. Um Mektûın gel­di. Rasûlullah (sav), Abdullah´ın sözünü keseceğinden çekindiği için, ondan yüz çevirdi. İşte bu âyet-i kerime onun hakkında inmiştir.

Mâlik dedi ki: Hişam b. Urve, kendisine Urve´den rivayet[3]le şöyle dediği-?ni zikretti: "Yüzünü ekşitip, çevirdi" âyeti İbn Um Mektûm hakkında inmiş­tir. Peygamber (sav)´a gelerek: Ey Muhammedi Beni yanına yaklaştır, deme­ye koyuldu. Peygamber (sav)´ın yanında da müşriklerin büyüklerinden bi-´risi bulunuyordu. Peygamber (sav) yüzünü Abdullah´tan çevirip, öbürüne dön­meye koyuldu ve: "Ey filan! Sen benim bu söylediklerimde bir sakınca gö­rüyor musun?" diyordu. O da: Hayır, putlara andederim ki senin söyledikle­rinde bir sakınca görmüyorum diyordu. Bunun üzerine yüce Allah: "Yüzü­nü ekşitip, çevirdi" buyruğunu indirdi.

Tirmizîde senedini belirtilerek şöyle demektedir: Bize Said b. Yahya b. Said el-Ümevî anlattı. Bana babam anlattı, dedi ki: Bu Hişam b. Urve ye ba­basından, babası Aişe´den diye arzettiğimiz (rivayetler)dir. Aişe dedi ki: "Yüzünü ekşitip, çevirdi" buyruğu âmâ İbn Um Mektûm hakkında inmiştir. O Rasûiullah (sav)´a gelip, şöyle demeye koyuldu: Ey Allah´ın Rasûiü, beni iışad et. O sırada Rasûlullah (sav)´ın yanında müşriklerin büyüklerinden bi­risi bulunuyordu. Rasûlullah (sav) ondan yüzünü çeviriyor, diğerine yöne­liyor ve şöyle diyordu: "Söylediklerimde bir sakınca görüyor musun?1´ O ki­şi de: HayLr diyordu. İşte âyet bunun hakkında inmiştir. (Tirmizi) dedi ki: Bu garib bir hadistir. [4]

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
meftun61 yazdı:
Ey Muhammed!) Böylece seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin geçmiş olduğu bir ümmete gönderdik ki, onlar Rahmân'ı inkar ederken sana vahyettiğimizi kendilerine okuyasın. De ki: "O, benim Rabbimdir. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben yalnız O'na tevekkül ettim, dönüşüm de yalnız O'nadır." rad suresi 30 muu acaba deseeeem

S.A.

BEN SİNİR OLDUM KENDİME YA NEDEN BULAMADIM.:mad::mad: NEYSE VEYS ABİM SOR SORUNU:(

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

fitne ile savaşın ilgili

ayet ve sure

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

VEYS yazdı:
fitne ile savaşın ilgili

ayet ve sure

S.A. KARDEŞİM
BİR KAÇTANESİNİ BEN YAZAYIM İNŞALLAH.

BAKARA SURESİ;
191- Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi çıkardıkları, sürdükleri yerden siz de onları çıkarın. Kargaşa çıkarmak, adam öldürmekten daha ağır bir suçtur. Mescid-i Haram çevresinde onlarla savaşmayın ki, onlar da orada size karşı savaşmasınlar. Fakat eğer onlar size savaş açarlarsa onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.
217- Sana yasak aydan, bu ayda savaşmaktan sorarlar. De ki; "O ayda savaşmak, büyük bir günahtır. Fakat insanları Allah yolundan alıkoymak, Allah`ı ve Mescid-i Haram'ın saygınlığını inkâr etmek, buranın halkını yurtlarından çıkarmak da Allah katında büyük günahtır. Fitne (kargaşa) çıkarmak ise adam öldürmekten de büyük bir günahtır.

Onlar yapabilseler sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmaya devam ederler. Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse böylelerinin bütün yaptıkları dünyada da Ahirette de boşa gider. Bunlar Cehennemliktirler ve orada ebedi olarak kalacaklardır

NİSA SURESİ;
91- Bir de hem sizden ve hem de tuttukları gruptan yana güven içinde olmak isteyen başka birtakım kimselere rastlayacaksınız. Bunlar ne zaman fitneye, bozgunculuğa itilseler ona balıklama dalarlar. Eğer bunlar sizden uzak durmaz size barış teklifi getirerek savaştan el çekmezlerse onları yakalayınız ve nerede bulursanız öldürünüz. Onlara karşı size apaçık bir yetki verdik

ENFAL SURESİ;
39- Fitnenin kökü kazınıp Allah'ın dini kesinlikle egemen oluncaya kadar onlarla savaşınız. Eğer yaptıklarından vazgeçerlerse, hiç şüphesiz Allah onların ne yaptıklarını görür.

K.S.EO.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
VEYS yazdı:
fitne ile savaşın ilgili

ayet ve sure

S.A. KARDEŞİM

BAKARA SURESİ;
191- Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi çıkardıkları, sürdükleri yerden siz de onları çıkarın. Kargaşa çıkarmak, adam öldürmekten daha ağır bir suçtur. Mescid-i Haram çevresinde onlarla savaşmayın ki, onlar da orada size karşı savaşmasınlar. Fakat eğer onlar size savaş açarlarsa onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.
217- Sana yasak aydan, bu ayda savaşmaktan sorarlar. De ki; "O ayda savaşmak, büyük bir günahtır. Fakat insanları Allah yolundan alıkoymak, Allah`ı ve Mescid-i Haram'ın saygınlığını inkâr etmek, buranın halkını yurtlarından çıkarmak da Allah katında büyük günahtır. Fitne (kargaşa) çıkarmak ise adam öldürmekten de büyük bir günahtır.

Onlar yapabilseler sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmaya devam ederler. Sizden kim dininden döner de kâfir olarak ölürse böylelerinin bütün yaptıkları dünyada da Ahirette de boşa gider. Bunlar Cehennemliktirler ve orada ebedi olarak kalacaklardır

NİSA SURESİ;
91- Bir de hem sizden ve hem de tuttukları gruptan yana güven içinde olmak isteyen başka birtakım kimselere rastlayacaksınız. Bunlar ne zaman fitneye, bozgunculuğa itilseler ona balıklama dalarlar. Eğer bunlar sizden uzak durmaz size barış teklifi getirerek savaştan el çekmezlerse onları yakalayınız ve nerede bulursanız öldürünüz. Onlara karşı size apaçık bir yetki verdik

ENFAL SURESİ;
39- Fitnenin kökü kazınıp Allah'ın dini kesinlikle egemen oluncaya kadar onlarla savaşınız. Eğer yaptıklarından vazgeçerlerse, hiç şüphesiz Allah onların ne yaptıklarını görür.

K.S.EO.

Allah razı olsun güzel açıklamışsınız bı tanede ben eklıyım

Fitne tamamen yok edilinceye ve din (kulluk) de yalnız Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Şayet vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık ve saldırı yoktur.
bakara suresı 193 .ayet

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
VEYS yazdı:
fitne ile savaşın ilgili

ayet ve sure

S.A. KARDEŞİM

BAKARA SURESİ;

NİSA SURESİ;

ENFAL SURESİ;

K.S.EO.

Allah razı olsun güzel açıklamışsınız bı tanede ben eklıyım

Fitne tamamen yok edilinceye ve din (kulluk) de yalnız Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Şayet vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık ve saldırı yoktur.
bakara suresı 193 .ayet

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
mtekik yazdı:
meftun61 yazdı:

S.A.

BEN SİNİR OLDUM KENDİME YA NEDEN BULAMADIM.:mad::mad: NEYSE VEYS ABİM SOR SORUNU:(

sinir ol sinir :):):) ben bildimmm ohhhh :) sordum ve mtekik abi bildi bileee

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
meftun61 yazdı:
mtekik yazdı:
meftun61 yazdı:

S.A.

sinir ol sinir :):):) ben bildimmm ohhhh :) sordum ve mtekik abi bildi bileee

:mad::mad: SORSUN MEHMET ABİ SORUSUNU SORSUN GÖSTERECEM NASIL CEVAP VERİLİR.BAK VALLA AĞLARIM

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
BU DEFA ÇOK KOLAY SORACAM, VEYS SEN BİLME, MEFTUN KARDEŞ BİLSİNDE KRİZİDE GEÇSİN.
DURDUĞUMUZ YERDE BAŞIMIZA İŞ ALMAYALIM.

ABDESTLE İLGİLİ AYETİ ALABİLİRMİYİZ ACABA.

K.S.E.O.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A.
BU DEFA ÇOK KOLAY SORACAM, VEYS SEN BİLME, MEFTUN KARDEŞ BİLSİNDE KRİZİDE GEÇSİN.
DURDUĞUMUZ YERDE BAŞIMIZA İŞ ALMAYALIM.

ABDESTLE İLGİLİ AYETİ ALABİLİRMİYİZ ACABA.

K.S.E.O.

tamam kızdırmıyalım kendısını dover falan :):)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

Ey iman edenler! Namaza kalkacağınız zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi ve -başlarınıza mesh edip- her iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz iyice yıkanarak temizlenin. Hasta olursanız veya seferde bulunursanız veya biriniz abdest bozmaktan (def-i hacetten) gelir veya kadınlara dokunur (cinsel ilişkide bulunur) da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprağa yönelin. Onunla yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin (Teyemmüm edin). Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez. Fakat o sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz. maide suresi 6. ayet

Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır. nisa suresi 43.ayet

doğrumu abim

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

DOGRU DOGRU BEN BULDUM AM KIZIYORSUN DIYE SOYLEMEDIM:):):)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ABLAM,
NE DİYELİM CEVABINIZ DOĞRU.
DEMEKKİ DOĞRU CEVAP VERİLDİĞİNDE DOĞRU DEMESİNİ BİLİYORMUŞUZ.
HADİ SORUNUDA SOR BAKALIM İNŞALLAH.
K.S.E.O

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ABLAM,
K.S.E.O

S.A ABİM AŞKOLSUN BEN ÖYLE DEMEK İSTEMEDİMKİ.TABİKİ DOĞRU DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DİYOSUNUZ.BEN NEDEN BULAMADIM DİYE KENDİME KIZDIM.BİDE VEYS ÜZERİME GELİNCE KENDİMİ BECERİKSİZ HİSSETTİM.

NEYSE SORUMU SORUYORUM.ELİF LAM RA İLE BAŞLAYAN SURE HANGİSİDİR.NERDE İNDİRİLMİŞTİR,KAÇ AYETTİR.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. meftun bakma onlara güzel gidiyosun sen....devam inş....:)azmin yeter..

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
mtekik yazdı:
S.A. ABLAM,
K.S.E.O

S.A ABİM AŞKOLSUN BEN ÖYLE DEMEK İSTEMEDİMKİ.TABİKİ DOĞRU DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DİYOSUNUZ.BEN NEDEN BULAMADIM DİYE KENDİME KIZDIM.BİDE VEYS ÜZERİME GELİNCE KENDİMİ BECERİKSİZ HİSSETTİM.

NEYSE SORUMU SORUYORUM.ELİF LAM RA İLE BAŞLAYAN SURE HANGİSİDİR.NERDE İNDİRİLMİŞTİR,KAÇ AYETTİR.

yusuf suresi
111 ayet
mekkede inmiştir

YETERLİMİDİR :)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
s.a. meftun bakma onlara güzel gidiyosun sen....devam inş....:)azmin yeter..

S.A ABİM ALLAH RAZI OLSUN YA BUNLARIN İKİSİ BİRLEŞMİŞ BENİM PSİKOLOJİMİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR:D

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

VEEEYYYSSS MEHMEEEETT ABİİİ HANİ CEVAP.VEYS NERDE CEVAP NERDE NERDE NERDE:D:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt