Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2 (10 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2

S.A. ABLAM,
MAALESEF İSTEDİĞİM CEVAP BE DEĞİL.
BİRAZDAHA ARAŞTIRALIM İNŞALLAH

K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
DEMİN SORUMU YAZDIM AMA BAŞINA BİRŞEYLER GELMİŞ, YİNE SORUMU ÇALMIŞLAR. YA BUNU DAHA ÖNCEDE YAPTILARDI BANA. NEYSE BEN TEKRAR SORAYIM.

KURANI KERİMDE EVLENME İMKANI BULAMAYANLARLA İLGİLİ OLARAK GEÇEN AYETİ KERİME HANGİSİDİR.

K.S.E.O.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

cevap doğru mu abim soru sorma hakkı kimin sorabilirmi cevaplamayan biri böyle kurallar varmıydı acaba? ben ne olu ne olmaz diyerekten sorayım sorumu MÜŞRİKLER İÇİN AF İSTENMEMEİ KONUSUNDAKİ AYETİ SORUYORUM.SELAMETLEE

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Melaike_binti_Haci yazdı:
Evlenmeye güçleri yetmeyenler de, Allah kendilerini lütfuyla zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar. Sahip olduğunuz kölelerden "mükâtebe" yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mükâtebe yapın. Allah'ın size verdiği maldan onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir. Nur suresi,33.

S.A.
YAZINIZA GEÇ CEVAP VERDİĞİM İÇİN HAKKINIZI HELAL EDİN.
CEVABINIZ DOĞRU. SORUNUZU SORUN DİYECEM AMA, ARKADAŞLAR SORUYU SORMUŞLAR, ONDAN SONRA DA SİZİN SORUNUZU ALABİLİRİZ.
K.S.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

makinaci06 yazdı:
cevap doğru mu abim soru sorma hakkı kimin sorabilirmi cevaplamayan biri böyle kurallar varmıydı acaba? ben ne olu ne olmaz diyerekten sorayım sorumu MÜŞRİKLER İÇİN AF İSTENMEMEİ KONUSUNDAKİ AYETİ SORUYORUM.SELAMETLEE

S.A. KARDEŞİM,
EVET KARDEŞİMİZİN CEVABI DOĞRU İDİ.

Sizin sorunun cevabı ise;

Tevbe suresi 113- Akraba bile olsalar, cehennemlik oldukları belli olduktan sonra puta tapanlar için Allah'dan af dilemek, ne peygambere ve ne de mü'minlere yakışmaz
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. arkadaşlar,
bu defa değişik bri soru sormak istiyorum.

NEML Suresi
38- Süleyman (yanındakilere dönerek) Ey devletin ileri gelenleri, bu adamlar boyun eğerek huzuruma gelmeden önce hanginiz kraliçenin o tahtını bana getirebilir? dedi.

39- Cinlerin ele başlarından biri "Sen şu oturduğun yerden kalkmadan önce o tahtı sana getiririm. Hem bu işi başaracak gücüm vardır ve hem de bu konuda güvenilir bir kişiyim" dedi.

40- Kutsal Kitap kaynaklı bilgisi olan biri ise "Gözünü açıp kapamadan o tahtı sana getireyim " dedi. Süleyman tahtı önünde yere konmuş görünce, "Bu, şükür mü edeceğim yoksa, nankörce mi davranacağım diye beni sınavdan geçirmek isteyen Rabb'inin bana yönelik bir lütfudur. Kim şükrederse kendisi için şükretmiş olur. Nankörlük eden de bilsin ki, yüce Allah'ın hiçbir şeye ihtiyacı yoktur ve bağışı karşılıksızdır. " dedi.

Yukarıda verdiğimiz ayetler Süleyman a.s'ın Bekkısın tahtı ile huzuruna getirilmesinden bahseder.
Benim sorum şudur,
BELKISI HZ. SÜLEYMAN A.S. HUZURUNA GETİREN CİN'LERDEN BİRİMİDİR? YOKSA BİR İNSANMI?

K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.
40-42- Yanında kitaptan ilmi olan kimse ben sana onu, gözünü açıp kapamadan getiririm, dedi. Bu kişinin kim olduğu hakkında değişik sözler vardır. İbnü Mes'ud'a göre: Hızır (a.s)dır. İbnü Abbas'ın meşhur görüşüne göre, Süleyman (a.s)ın veziri Asaf b. Berhıya'dır ki, sıddık (dosdoğru) idi. Dua edildiğinde Allah'ın mutlak kabul edeceği ism-i azamı bilirdi Hz. Süleyman'ın bir mucizesi olarak veziri böyle bir keramet göstermiştir. Fahreddin Razi, bu kişinin Süleyman (a.s)'ın kendisi olmasını birçok yönden daha uygun bulmuştur. Bu cümleden olarak, mevsûlün, sıla ile bilinene işaret olması kaidesine göre burada Kur'ân'ın âyetleri iyi düşünüldüğünde "Yanında kitaptan bir ilim" olmakla bilinen kimse ancak Süleyman (a.s)dır. Çünkü yukarda "Andolsun ki biz Davud'a ve Süleyman'a bir ilim verdik." (27/15) "Süleyman, Davud'a varis oldu ve (Süleyman) Ey İnsanlar! Bize kuş dili öğretildi, dedi." (27/16) buyurulmuştu, ancak bu şekilde "Onu ben getiririm" sözü İfrit'edir. Süleyman, İfrit'e karşı söylemiştir diye zamir ile zikredilecek yerde işin büyüklüğünü anlatmak için mevsul getirilmiş ve bununla yukarda zikredilen ilimden bir örnek gösterilmiştir.

Bununla beraber çoğunluk bu kişinin Süleyman (a.s)ın kendisi değil, adamlarından birisi olmasını ifadenin gelişine daha uygun bulmuşlardır. Muhyiddin-i Arabî "Füssûs" isimli eserinde "Bu Süleyman (a.s)'ın ashabından birisi eliyle olmuştur ki,orada bulunanların nefislerinden Süleyman (a.s)'ın şanı için daha yükseltici olsun." demiştir. Gerçekten adamlarından böyle kerametin meydana gelmesi kendisinin daha yüksek oluşuna işaret demektir. Ve bu ilmin, ona verilen ilimden olduğunu anlatır. Bu taht ne kadar uzaklıktan getirildi? Yukarda Hüdhüd kıssasında San'â'ya kadar varıldığına dair bir rivayet geçmişti. San'â'dan ise Sebe' üç günlük uzaklıktadır, deniliyor. Bazıları da, bu sırada Süleyman (a.s) San'â'dan dönmüş, Şam toprağında bulunuyordu, demişlerdir. Bu takdirde iki aylık uzaklık demektir. Bu kadar uzaklıktan bir taht göz kırpıncaya kadar nasıl gelir? Şüphe yok ki bu, basit bir olay değil, bir keramet ve mucize olmak üzere söz konusudur.

Muhyiddin-i Arabî bunu şöyle anlatmıştır: Asaf, tahtın yapısında değişiklik yaptı da, onu bulunduğu yerde bırakıp her an meydana gelmekte olan yeniden yaratılmakta olunduğunu bilen kimselerden başkasının aklının eremeyeceği bir şekilde Süleyman (a.s)'ın yanında meydana getiriverdi. Mevcud olduğu an, yok olup kaybolduğu anın aynı idi. İkisi bir anda idi ve Asaf'ın sözü zamanda fiilin aynı idi. Zira olgun kimseden çıkan söz, yüce Allah'ın "ol" sözü yerindedir. Bu tahtın oluşumu konusu, en zor konulardandır. Ancak bahsettiğimiz meydana getirme ve yerinde bırakmayı idrak eden kimseler müstesna. Taht, ne bulunduğu yerden başka yere taşındı ve ne de yeryüzü onun için dürüldü veya yarıldı.

Şeyhin "Hayır, onlar yeni bir yaratılıştan şüphe etmektedirer." (Kâf, 50/15) âyetinden anladığı yeni bir yaratılış konusu son zamanlarda Descartes felsefesine kadar geçmiş bir görüş, bir nazariyedir. Fakat bunun buraya tatbiki, âyetin açık ifadesine uygun değildir. Çünkü âyette "yaparım" denmemiş. "getiririm" denmiştir. "Ben onu sana göz açıp kapayıncaya kadar getiririm" denilmesiyle de bir zaman ifade edilmiştir. Çabucak bir göz atıverme değil, hatta göz açıp kapayıncaya kadar da değil, bunlardan daha uzun olarak iki tarfe, iki bakış arasını ifade eder. Ve bu bir saniyeyi bile geçebilir Fakat Şeyh, bunu bir an kabul etmiş. Halbuki bir hareketin meydana gelmesi en azından iki an gerektirdiğinden, bir anda hareket olabileceğini düşünmek tenakuz olacağından, meseleyi zorlaştırarak, hareketsiz olarak bir şeyin meydana gelmesini göstermek için o yönde tevil etmiştir. Çünkü kendisinde imkansızlık olana "kün=ol" emri uygun düşmez. Fakat hatırlattığımız gibi, âyet bunu bir an değil, en kısa bir zaman ile ifade etmiştir. En azından diyecek kadar bir zaman var. Gerçekte "Asaf'ın sözü zaman yönünden yaptığı işin aynı idi." demekle Şeyh tamamen gerçeği söylemiştir. Bu sözde, yani sözünde iş, yapma değil, getirmedir. Bunu söylemesi ile getirmesi bir olmuştur. Yani söyleyinceye kadar getirmiştir. Zira ilmini biliyordu.Bir saniyede binlerce kilometrelik sürat zamanımız teknolojisinin düşünmeye alışık olduğu konulardandır. Önemli olan nokta, ancak bu hareketi yapmak için tatbik olunacak kuvveti ve fenni bilmekten ibarettir.Bir yıldırımda, bir elektrikte, bir telgrafta, görülen bu sürat bir cisimde de görüle bilir. Yakından tesir gösterdiğini gördüğümüz iradenin bir telsiz gibi uzakta da etkili olabildiğini gösteren misaller de yok değildir

UZUN OLDU AMA DEĞİŞİK GÖRÜŞLER VAR BU KONUDA.ÖNEMLİ OLAN RABBİMİZİN VERDİĞİ İLİMLE OLDUĞUNUN BİLİNMESİDİR.A.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
UZUNLUK KISALIK ÖNEMLİ DEĞİL ABLAM,

ASIL MESELE ŞU Kİ BİZ BURADA GENEL OLARAK BU İŞİ CİN TAİFESİNDEN BİRİSİNİN YAPTIĞI ŞEKLİNDE BİLİYORDUK.
AMA İŞ ÖYLE DEĞİL, BAK BUNU YAPANJ BİR İNSAN. SİZİN YAZINIZDANDA BU ANLAŞILIYOR.

BENİM BURADAN YOLA ÇIKARAK, 21. YÜZYILDA İNSNAOĞLUNUN "IŞINLANMA" METODU İLE HAREKET ETMESİNE YOL AÇARMI ACABA DİYORDUM.
K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ MÜMKÜNDÜR DİYOR.YETER Kİ İHLASI,İMANI VE İSLAMI YAŞAMAYI BİLELİM,KURAN-I KERİM İ HAKKIYLA UYGULAYABİLELİM.AMA HARF DEVRİMİ İLE ELİMİZDEN ALDILAR BİLİYORSUNUZ.BİZ HAFIZASI OLMAYAN BİR TOPLUMUZ.BİRGÜN SABAH KALKTILAR KELİMELERİ YOKTU DİYE BİR YAZI OKUMUŞTUM BU DURUMLA İLGİLİ.

EVET BUNU YAPAN BİR İNSAN VE İLİMDE İLERİ GİDEN BİRİ.TABİİ Kİ BU DA ALLAHIN LÜTFU İLE OLAN BİR HUSUS.CİN OLDUĞUNU İDDİA EDENLER İŞİ DAHA İLERİ BOYUTA GÖTÜRÜP CİNLERDEN MEDET UMMAYA KADAR GÖTÜREBİLİR ALLAH KORUSUN.A.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ABLAM,
EVET ALLAH C.C. BİZLERİ VE ÇEVREMİZDEKİ İNSANLARI CİNLERDEN MEDET UMANLARDAN ETMESİN
K.S.E.O

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

aaa sabah sabah maşallah siz.s.a. ABİ SORUNUN CAVABI DOĞRUDUR.BAŞKA SORU YOK MU?

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar,
bu defa değişik bri soru sormak istiyorum.

NEML Suresi
38- Süleyman (yanındakilere dönerek) Ey devletin ileri gelenleri, bu adamlar boyun eğerek huzuruma gelmeden önce hanginiz kraliçenin o tahtını bana getirebilir? dedi.

39- Cinlerin ele başlarından biri "Sen şu oturduğun yerden kalkmadan önce o tahtı sana getiririm. Hem bu işi başaracak gücüm vardır ve hem de bu konuda güvenilir bir kişiyim" dedi.

40- Kutsal Kitap kaynaklı bilgisi olan biri ise "Gözünü açıp kapamadan o tahtı sana getireyim " dedi. Süleyman tahtı önünde yere konmuş görünce, "Bu, şükür mü edeceğim yoksa, nankörce mi davranacağım diye beni sınavdan geçirmek isteyen Rabb'inin bana yönelik bir lütfudur. Kim şükrederse kendisi için şükretmiş olur. Nankörlük eden de bilsin ki, yüce Allah'ın hiçbir şeye ihtiyacı yoktur ve bağışı karşılıksızdır. " dedi.

Yukarıda verdiğimiz ayetler Süleyman a.s'ın Bekkısın tahtı ile huzuruna getirilmesinden bahseder.
Benim sorum şudur,
BELKISI HZ. SÜLEYMAN A.S. HUZURUNA GETİREN CİN'LERDEN BİRİMİDİR? YOKSA BİR İNSANMI?

K.S.E.O.

s.a. arkadaşalar,
bu soru ile ilgili görüşü yada paylaşmak istediği bilgileri olan kimse yokmu
k.se.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

mtekik yazdı:
s.a. şimdide sorumu soruyorum.

ALLAH, HER İNSANIN DUASINI KABUL EDER'İ AÇIKLAYAN AYETİ KERİME HANGİ SURENİN KAÇINCI AYETİDİR.

K.S.E.O.

S.A.
YOKMU BU SORUMUZA CEVAP VERECEK KİMSE

K.S.E.O

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

A.S.BAKARA SURESİNİN 186. AYETİMİ ABİ YAZAMADIM ;)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

CEVAP DOĞRUM U ACEP

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

AAAA S.A. KAÇ GÜNDÜR BU SİTE BÖYLEMİ DURUYO YANİ FORUM DİCEKTİM HADİ AMA .MEHMET ABİ CEVAP DOĞRUMU.YAA BENGELİYORUM DİYEMİ KAYBOLUYO HERKES.SELAMETLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt