Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2 (14 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: KUR'AN-I KERİM'İ NE KADAR TANIYORUZ-2

tsunami yazdı:
O gün, küfre sapıp da elçiye isyan edenler, yerle bir olmayı 'severek-isteyecekler.' Oysa Allah'tan hiç bir sözü gizleyemezler
ben soruyorum soru hakkı bende değil ama kusura bakmayın...aeo;)

S.A.
NE GÜZEL YA, ABLAMA BAK HİÇ BİR SORUYU CEVAPLAMIYOR, DURMADAN SORUYOR.
NEYSE BÖYLESİDE GÜZEL SORULARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
İNŞALLAH CEVAPLAMAYA ÇALIŞALIM. HEP SORU İLEDE OLSA KATILIMLARINIZIN DEVAMINI DİLERİZ
K.S.E.O

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
tsunami yazdı:
O gün, küfre sapıp da elçiye isyan edenler, yerle bir olmayı 'severek-isteyecekler.' Oysa Allah'tan hiç bir sözü gizleyemezler
ben soruyorum soru hakkı bende değil ama kusura bakmayın...aeo;)

S.A.
NE GÜZEL YA, ABLAMA BAK HİÇ BİR SORUYU CEVAPLAMIYOR, DURMADAN SORUYOR.
NEYSE BÖYLESİDE GÜZEL SORULARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
İNŞALLAH CEVAPLAMAYA ÇALIŞALIM. HEP SORU İLEDE OLSA KATILIMLARINIZIN DEVAMINI DİLERİZ
K.S.E.O
abi tamam inş cevaplarımlada katılıcam isterseniz önce kendi sorumu cevaplamakla başlayayım.aeo;)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
SORUNUZUN CEVABINI VERİYORUM İNŞALLAH,

NİSA SURESİ 42. AYET. O gün, küfre sapıp da elçiye isyan edenler, yerle bir olmayı 'severek-isteyecekler.' Oysa Allah'tan hiçbir sözü gizleyemezler.

O gün, inkar edip Peygambere isyan eden kâfirler keşke yere geçmişler, üzerleri düzlenmiş kendilerinden hiçbir iz kalmamış olsa idi, diye isteyecekler ve Allah'tan hiçbir sözü gizleyemezler. Çünkü "Yâsîn" sûresinde geleceği üzere ağızları mühürlenecek, elleri ve ayakları konuşacaktır. İbnü Mesud hazretlerinden şöyle rivâyet olunmuştur ki: Bir gün Hz. Peygamber (s.a.v.) "Bana bir Kur'ân oku" diye emretti. Ben de "Ey Allah'ın elçisi! Bana Kur'ân'ı öğreten sensin" dedim. "Başkasından dinlemeyi severim" buyurdu. Bunun üzerine Nisâ sûresinden başladım, âyetine geldiğimde, Resulullah ağladı, ben de okumayı kestim demiştir.

Burada iç temizliği ile dış temizliği emrinin manevî bir sırrını ortaya koymak ve imandan sonra ibadetin en önde geleni namaz ve namazın ilk şartı da maddî ve manevî pislikten temizlenmek olduğu ve büyük abdest olan guslün de nikah ve aile hükümleri ile ilgisinin pek fazla bulunduğu, bunların yerine getirilmesinin ise her şeyden önce ve idraki korumakla olacağı anlatılmak üzere buyuruluyor ki:

ELMALILI TEFSİRİ

K.S.E.O

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
doğrudur cevabın abim.aeo;)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ZÜLKARNEYN DEN BAHSEDEN SURE VE İLGİLİ AYETLERİ ALAYIM.AMA BU SORUYU TSUNAMİ CEVAPLASIN İSTERİM.EEE MADEM BURAYA GELDİ.BİRAZ TERLETMEK LAZIM DE Mİ?;)

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum
Ben geldim.. Katılıcam bugün inşallah aranıza yine.Yok mu soru??Mehmet abi sende galiba sıra.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
makinaci06 yazdı:
S.A ABİLERİM ABLALARIM BİR SORUDA BENDEN.TİCARETLE İLGİLİ ÜÇ AYET BULABİLİRMİSİNİZ ÜÇ SUREDEN OLSUN.HADİ BAKALIM BENDE TAKİP EDİCEM ARTIK:DSELAMETLE...ÇOK BASİT BİLİYORUM AMA ŞU AN AKLIMA BU SORU GELDİ

S.A.MTETİK KARDEŞİM,ÜÇ AYRI SUREDEN ÜÇ AYRI AYET İSTİYOR ÇİĞDEM KARDEŞ.SİZ İKİDE KALMIŞSINIZ.TAMAMLASAK DİYORUM.A.E.O.
s.a. ablam,
ben atlamışım, inşallah üçüncüyüde bulalım.
k.s.e.o.
evet ABİİ ÜÇ AYRI SUREDEN İKİSİ DOĞRU ALLAH RAZI OLSUN.HADİ ÜÇDE BULAMAZSANIZ BEN YAZARIM:DSELAMETLE ABİ BEN BİDE Bİİ SORUCAM K.S. NE DEMEK:eek:

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ÇİĞDEMCİM ÜÇÜNCÜYÜ DE BULUP YAZDI MERAK ETME FENA TAKİP EDİYORUM.K.S.E.O. KALBİNİN SAHİBİNE EMANET OL DEMEK.BEN CEVAP VERDİM AMA KIZMAZ İNŞAALLAH.BU ARADA TUĞBA_M KARDEŞ HOŞGELDİN.BENCE SORUYU SEN SOR.BU FORUMLARDA ÇOK HAKKIN VAR.A.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Üçüncü ayette Nur suresi 36-37. ayetler olabilirmi acaba;
Allah’ın, yüceltilmesine ve içlerinde adının anılmasına izin verdiği evlerde hiçbir ticaretin ve hiçbir alış verişin kendilerini, Allah’ı anmaktan, namazı kılmaktan, zekatı vermekten alıkoymadığı birtakım adamlar buralarda sabah akşam O’nu tesbih ederler. Onlar, kalplerin ve gözlerin dikilip kalacağı bir günden korkarlar.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
S.A.ZÜLKARNEYN DEN BAHSEDEN SURE VE İLGİLİ AYETLERİ ALAYIM.AMA BU SORUYU TSUNAMİ CEVAPLASIN İSTERİM.EEE MADEM BURAYA GELDİ.BİRAZ TERLETMEK LAZIM DE Mİ?;)
s.a
hemen cevaplayayım.
Kehf sûresinin 83-101 âyetleri Hz. Zülkarneyn'in kissasini anlatmaktadir.
aeo.açıklamasınıda yapayım.
Hz. Zülkarneyn'in peygamber mi, veli mi oldugu tam belli degildir. Kur'an-i Kerim'de doguya ve batiya düzenledigi seferleri zikr edilmistir. Asil isminin Iskender olup düzenledigi seferlerden dolayi Iskender-i Zükarneyn nâmiyla anilmistir . Kur'an-i Kerim'de : « (Resulüm!) Sana Zülkarneyn hakkinda soru sorarlar. De ki: Size ondan bir hatira okuyacagim » buyurulmustur. Âyette deginilen konu, rivayet edildigine göre, bir gün yahudilerin Mekke'ye gelip Peygamberimizin Tevratta bildirilen son peygamberin olup olmadigini ögrenmek istemeleri'dir. Bunun icin de Peygamberimize bir soru sormuslardir. Baska bir rivayete göre ise bu soruyu Mekke müsrikleri sormustur. Yahudilerin: " Sen bize hep bizden ögrendigin Musa, Ibrahim ve Adem'den haber veriyorsun. Tevratta tek bir yerde bildirilen bir peygamber'den bildir" demeleri üzerine Peygamberimiz : « Bu kisi Zülkarneyn'dir» buyurmus ve bu âyet inmistir . Ibrahim aleyhisselam zamaninda yasayan Zülkarneyn aleyhisselam onunla birlikte haccetti, elini öpüp duasini aldi. Teyzesinin oglu olan Hz. Hizir'i ordusuna kumandan tâyin etti. Bir kavmin istegi üzerine Ye'cûc ve Me'cûc kavminin insanlara zarar vermemeleri icin tas ve demir'den bir sed yapti ve böylece Ye'cûc ve Me'cûc'un hapsetti . Bir rivayete göre bu dilekte bulunan kavim Türkler imis . Bu sed simdiki Cin seddi degildir. Ye'cûc ve Me'cûc kavimleri bu seddi kiyamete yakin delecekler (2. noktaya bakiniz). Hz. Zülkarneyn Asya ve Avrupa kitalarinâ hâkim oldu. Her tarafa Allah'in emirlerini yayip, kâfirlerle savasip, mü'minlere güzel muâmelede bulundu. Medine ile Sam arasinda, Sam'a bes günlük bir mesafedeki Dûmet-ül Cendel denilen yerde vefat etti. Mekke'de veya yine o civarda Tehâme daginda defn edildi . Iskender isimli oldugu icin târihte gecen Iskender isimli bircok hükümdarin Hz. Zülkarneyn'in oldugu itiraf edilmistir. Bediüzzaman bu konu hakkinda mâlumat vermektedir : « Ehl-i tahkikin beyanina göre, hem Zülkarneyn ünvaninin isaretiyle, Yemen padisahlarindan Zülyezen gibi 'zü' kelimesiyle basliyan isimleri bulundugundan bu Zülkarneyn, Iskender-i Rumi degildir. Belki Yemen padisahlarindan birisidir ki, Hazret-i Ibrahimin zamaninda bulunmus ve Hazret-i Hizirdan ders almis. Iskender-i Rumi ise, miladdan tâkriben ücyüz sene evvel gelmis, Aristodan ders almis. Târih-i beseri, muntazaman surette ücbin seneye kadar gidiyor. Bu nâkis ve kisa târih nazari, Hazret-i Ibrahimin zamanindan evvel dogru olarak hükmedemiyor» .

Peygamberimiz (S.A.V.) buyurmustur ki : « Ismini duydugunuz kimselerden yeryüzünde dört kisi mâlik oldu. Mü'min olan ikisi, ikisi de kâfir idi. Mü'min olan ikisi, Zülkarneyn ile Süleyman idi. Kâfir olan ikisi de Nemrud ile Buhtunnasar idi. Besinci olarak yeryüzüne benim evlâdimdan biri yâni Mehdi mâlik olacaktir » . Kehf sûresinin 83-101 âyetleri Hz. Zülkarneyn'in kissasini anlatmaktadir. Genis mâlumat icin oraya bakiniz.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

83 - Bir de sana Zülkarneyn'den soruyorlar. De ki: Size ondan bir hatıra okuyacağım. (kehf suresi)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

MAAŞALLAH,TUĞBA_M,TSUNAMİ,SEVVALMİNA ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.HERKESİN BİRER SORU HAKKI VAR İNŞAALLAH.OH BE KATILIM OLUNCA BEN DE RAHATLADIM.HADİ BAKALIM.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

tugba_m yazdı:
Üçüncü ayette Nur suresi 36-37. ayetler olabilirmi acaba;
Allah’ın, yüceltilmesine ve içlerinde adının anılmasına izin verdiği evlerde hiçbir ticaretin ve hiçbir alış verişin kendilerini, Allah’ı anmaktan, namazı kılmaktan, zekatı vermekten alıkoymadığı birtakım adamlar buralarda sabah akşam O’nu tesbih ederler. Onlar, kalplerin ve gözlerin dikilip kalacağı bir günden korkarlar.
A.S.doğrudur CANIMMM.ALLAH RAZI OLSUN.SELAMETLE

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

O zaman izninizle ben bi soru sorayım.Özlemişim soru sormayı,uzun zamandır soramıyorum.
İşte sorum;
Sûrenin iniş nedeni, Nadiroğulları yahudilerinin sözleşmelerinden dönerek müslümanlar aleyhinde Medine'ye saldıran müşrik ordusuna yardım etmeleri ve bununla da kalmayıp Hz. Peygamber'e suikast düzenlemeleri yüzünden müslümanlarla yaptıkları savaştır. Süre bu savaşı ve neticesini konu edinir ve ardından müslümanları ahlâkî yönden eğiten ayetten gelir. Son bölümdeki âyetler de Allah'ın sıfatlarını anlatır.
Hangi suremizdir???

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.

HAYIRLI SABAHLAR..

Kur an ı Kerim de yer alan bazı surelerin iki veya daha fazla isimleri vardır.
Bunlardan biri de Mü min suresidir. Mü min suresinin diğer ismi nedir?

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
S.A.ÇİĞDEMCİM ÜÇÜNCÜYÜ DE BULUP YAZDI MERAK ETME FENA TAKİP EDİYORUM.K.S.E.O. KALBİNİN SAHİBİNE EMANET OL DEMEK.BEN CEVAP VERDİM AMA KIZMAZ İNŞAALLAH.BU ARADA TUĞBA_M KARDEŞ HOŞGELDİN.BENCE SORUYU SEN SOR.BU FORUMLARDA ÇOK HAKKIN VAR.A.E.O.
SAĞOL ABLACIM.HANİ VEİ ZATLARIN İSİLERİNİN SONUNDA DA K.S YAZIYO YAA ONUNLA ALAKALIMI DİYE SORDUM.KIZMAZ ABLAM K.S.E.O:D:D

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Mü'min suresinin diğer ismi Gafir suresidir.
56 ve 57. âyetler hariç Mekke döneminde inmiştir. 85 âyettir. Sûre, adını 28. âyette geçen “mü’min” kelimesinden almıştır. Mü’min inanan kimse demektir. Âyette sözü edilen mü’min, Firavun ailesinin; gizlice iman eden ve çevresindekileri hakka yönlendirmeye çalışan bir ferdidir. Ayrıca sûre, Allah’ın sıfatlarından biri olan ve 3. âyette geçen “ğâfir” kelimesinden dolayı “Ğâfîr sûresi” diye de anılmaktadır. “Ğâfir”, bağışlayan demektir. Sûrede başlıca, Allah’ın birliğini gösteren bazı delillere yer verilerek kıyametle ilgili tasvirler yapılmaktadır.

Ben sizin sorunuzu cevapladım sizde benim sorumu cevaplayın inşallah.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

tugba_m yazdı:
O zaman izninizle ben bi soru sorayım.Özlemişim soru sormayı,uzun zamandır soramıyorum.
İşte sorum;
Sûrenin iniş nedeni, Nadiroğulları yahudilerinin sözleşmelerinden dönerek müslümanlar aleyhinde Medine'ye saldıran müşrik ordusuna yardım etmeleri ve bununla da kalmayıp Hz. Peygamber'e suikast düzenlemeleri yüzünden müslümanlarla yaptıkları savaştır. Süre bu savaşı ve neticesini konu edinir ve ardından müslümanları ahlâkî yönden eğiten ayetten gelir. Son bölümdeki âyetler de Allah'ın sıfatlarını anlatır.
Hangi suremizdir???

S.A ABLAM

CEVAP HASR SURESİ

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Doğrudur abi Allah razı olsun.Soruyu senden alalım inşallah
Bu arada ne olmuş bu fpruma böyle ben görmeyeli:)Çok hızlı sorunun biri geliyor biri gidiyor.Maşallah.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

ya ben yoğunum ama olmadı böyle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt