Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Koşun ZİYAFET Sofrasına (1 Kullanıcı)

Osman Soylu (MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Kıymetli Kardeşlerimiz Yeni açılan Hatimden bir cüzde siz okumak istemezmisiniz.

selam ve saygılarımızla.

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Onlar, iman etmiş ve gönülleri Allah’ın zikriyle sükûnete ermiş olanlardır.

Şunu iyi bilin ki; kalpler ancak Allah’ı zikretmekle, anmakla huzura kavuşur!..

(RAD Suresi, 28.Ayet)​

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Şüphesiz, bu Kur’an, en doğru yola iletir ve salih amellerde bulunan mü’minlere,

onlar için gerçekten büyük bir ecir olduğunu müjde verir.

(İSRA/9)​

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
İman edip yararlı işler yapanların, Rableri tarafından hak olarak Muhammed’e indirilen Kur’ana inananların günahlarını Allah örtmüş ve hallerini düzeltmiştir.

(MUHAMMED, 2.Ayet)​

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Kıymetli Kardeşlerimiz Yeni açılan Hatimden bir cüzde siz okumak istemezmisiniz.

selam ve saygılarımızla.

vealeykümselam,
rabbim inşaALLAH tez zamanda banada kuran-ı kerim öğrenmeyi nasip eder de bende hatimlere katılırım,uzaktan bakıp geçmek yada bende bir cüz alıyorum diyememek kötü hissettiriyor çünkü.allaha emanet olun,selametle,dua ile...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Sayın Kardeşlerim ; Koşun Ziyafet sofrasına diye bir konu açtık ancak 67 kişi okumuş .......kalbunKesir kardeşimizden başka hiç bir kardeşimiz bizi destekleyen cevap yazmamış ve buda bu fakiri çok üzmüştür,Hatimler çok uzuyor katılım eskisi gibi olmuyormuş ,şimdi sizlerden fikir soruyoruz lütfen bizlere bildiriniz Hatimleri kolaylaştırmak için ne yapalım cüz yerine surelere bölünmüş şekilde hatim açılsa gerçi hatim sevdalısı kardeşlerimiz o yolu da deniyor ama oda çok gecikiyor.Sizlerin bu konuda fikirlerine ihtiyacımız var.

Çok işi olan kardeşlerimiz sureler halinde açılan Hatimlerden bir sure bile alsa Hatim bir günde kapışılır.Elebette hepiniz benden çok daha iyi bilirsiniz ki Hayırlarda yarışın emrini Rabbimiz vermiştir,haydi ozaman Rabbimizin emri gereği bu yarışı Hatimlerde de yapalım.Hemde öyle bir yapalım ki Yönetici kardeşlerimiz Hatim açmaktan yorulsun.

Haydi sayın üyeler Koşun ilâhi ziyafet sofrasına Koşun Alemler içersinde Şan ve şeref dolu Olan Kur'an'u Âzimî Şân'a.......

Allah'ın c.c Merhameti ve selamı Üzerinize olsun.....Saygılarımla.

Allh celle celaluhu razı olsun sizden ebeden..
Rabbim mekanınızı cennet eylesin.. :(

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Kur-an okumak huzur verir kalplere
aşıklara sorun bir hele?
Sevdiğin ile konuşmak gibidir dene bir kere
Halim nedir dedim sordum dedi ki gel secdeme
Kimse hatırımı sormaz ama O c.c sorar hemde günde 5 kere
(Rabbim senı seviyorum, seni sevenlerıde, sende sev bizleri)

en-sonebi

Yasaklı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Sitemizin üyesi muhterem kardeşlerim: Bu Akşam Kalbun Kesir kardeşimiz yeni bir Hatim açtı Yani İlâhi bir ziyafet sofrası Allah c.c Kenisinden razı olsun,Sizlerinde bildiği gibi bu sofranın lezzeti hiç bir şeyde yoktur.Alemlerin içinde Kelâmların en güzeli en muhteşemi,haydi acele ediniz kapışılıp bitmeden sizde nasibinizi alınız.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

Kuran Allah kelamı Arapça okumak .mealen bilmek gerek konu için Allah razı olsun.bende katılmak isterim.

Osman Soylu (MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Saygıdeğer mü'min kardeşlerimiz açılan Hatimlerden bir cüzde olsa alalım ve biribirimizi teşvik edelim . Her harfine sayısız hayır amel yazılan bu ilahi ziyafetten hepimiz nasiplenelim.

Hatim gurubumuzun selam ve saygılarını arz ederiz.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
“Yüce Yaradan’ın kitabından günde birkaç satır da olsa okuyup anlamaya ve Rabbimizi anmaya çalışmazsak, huzursuzluğumuzu şu uyarı ile ilişkilendirelim:

‘Kim Rabbinin zikrinden (Kur'an'dan) yüz çevirirse, Rabbi onu gittikçe artan bir ızdıraba düşürür.’ (Kur’an 72/17)”

Muhammed BOZDAĞ

Osman Soylu (MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Sayın yöneticeler lütfen muhteşem ziyafet sorasını kurunuz,alemler içersindeki kelâmların en güzeli olan Kur'an hatimlerimize hasretle devatlerinizi bekliyoruz.

Gurubumuz adına selam ve saygılarımızı arz ederiz.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici

leyla-1

Altın Üye
Selamun Aleykum

Muhterem kardeşim sizin Kur'an-ı Kerime hizmetlerinizi büyük bir takdir ile izlemekteyiz.Sayın Kardeşim günde bir cüz ancak diyorsunuz olsun ne güzel.Bakınız yıllar önce beni hafızlığa yetiştiren hocam nurlar içinde yatsın hafızlık beratımı alıp elini öpmeğe gittiğimde bana şöyle buyurdu Ey Allahın hafız ibrahim kulu sana vasiyetimdir bir ihlas suresini bile okusan mutlaka Kur'an-ı açıp okuyasın her gün uzun ve ya kısa mutlaka Kur'an açılacak yoksa sana haklarımı helal etmem demişti,nede güzel buyurmuştu.Evet maksat her gün Kur'an açılacak az ve yahut çok ama mutlaka.

Selam ve saygılarımla.

Aleyküm Selam çok değerli hocamın mesajlarını görünce gözyaşlarıma hakim olamadım yine Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah değerli hocamızı geç bulduk erken kaybettik:( Maalesef hiç bir zaman ziyafet sofrasında hatim grubuna dahil olamadım şu anda çok üzgünüm.çok değerli hocam sizleri çok özledik nur içinde yatın inşallah:(
yetiştirdiği hatim grubundaki kardeşlerimizden değerli hocalarımızdan Allah binlerce kez razı olsun emeklerine gönüllerine sağlık Allah mükafatlarını her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim. Selam ve dua ile selametle kalınız saygılar selamlar..

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
KİN İNSANIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR.
Sevgi dolu bir pınar olup akmak, insanları o pınardan kana, kana sulamak insana ve insanlara ayrı bir huzur veriyor. Bu huzuru tatmakla insanımızı sırat-ı müstegıyma yani doğruya, güzele ve iyiye çağırmak ise Müslüman Müminin görevidir ve mesuldür. Müslüman Mümin kinin ve günahların düşmanı olmalıdır. Müslüman kardeşlerinin ve insanların yardımcısı olmalı benliğini birlikte yenmeli, ölümü kendinde nefsinde ölümsüzleştirmelidir. Cesedinin yani maddenin göreviyle ruhun can'ın görevini dengelemeli olgunlaşmaya doğru yönlenmeli ve gerçeğe hakikate boyun eğmelidir.

M.S.A.

ALLAH rahmet eylesin nemire hocamıza.

Osman Soylu (MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem kardeşim sizin Kur'an-ı Kerime hizmetlerinizi büyük bir takdir ile izlemekteyiz.Sayın Kardeşim günde bir cüz ancak diyorsunuz olsun ne güzel.Bakınız yıllar önce beni hafızlığa yetiştiren hocam nurlar içinde yatsın hafızlık beratımı alıp elini öpmeğe gittiğimde bana şöyle buyurdu Ey Allahın hafız ibrahim kulu sana vasiyetimdir bir ihlas suresini bile okusan mutlaka Kur'an-ı açıp okuyasın her gün uzun ve ya kısa mutlaka Kur'an açılacak yoksa sana haklarımı helal etmem demişti,nede güzel buyurmuştu.Evet maksat her gün Kur'an açılacak az ve yahut çok ama mutlaka.

Halil İbrahim hocamızın ruhu şad olsun. ( güncelleme )

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Halil İbrahim hocamızın ruhu şad olsun. ( güncelleme )
Aleykum selam
Ah can. ah eder yüreğim, yinede sevmek güzel derim
Vefa da güzelmiş, hep hatırlamak üzsede , sevmek cennetteki yermiş
Ey yüceler yücesi, (kimden aldın ilk nefesi? ) senden Ya Rab
Kimde verecen son nefesi ?? (sana Ya Rab)
O zaman sesini kıs , duada aç sesini Allah.cc

Kur-an okumadıgım gün aklıma gelir hemen ezber okursam yinde der hemen , aç oku bir satır olsun hemen
Sevdayı kaynagından öğrendik (Allah ..diye hep haykırırım sevdiklerim gelince aklıma)
Karşılaştıran Rabbe şükürler olsun, cennneti, cennetligi görmek isterdim , şimdi bilirim lakin, onlarla , olmak için yolunu takip etmek
gerekir...
Ne mutlu sizlere...Ya Rab ayaklarımızı sabit kıl bu yerlere
Kur-anla nefes alan, kur-anla nefes verenlerden eyle (amin)
ey garip postu ser yere (emrin başüstüne) ezsinler garip başımı ah etmem de ah , ah sevdiklerimi vermem ellere
Allah.cc kıskandın mı? evet , evet hemde milyon kere
Ya Rab sevdiklerimizi her türlü kötülükten nazardan, insanların şerlisinden koru! (amin , amin amin)
bir cüz bile okuyamıyorum , artık ama sözümü tutuyorum , mutlaka kur-an açılıp birkaç satır bile okunacak!
Yoksa sevdiklerimi birdaha nasıl bulurum?
O en güzele Allah c.c emanet olun..
Yüregimiz sizlerle ...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Sana şükürler olsun Rabbim c.c
Selam olsun o güzel kullarına , senin güzelliğini yansıttılar dünya hayatlarında
Giderken dahi, güzelligi sundular, Rahmetinle sarmala
Ah ..üzüntümü kederimi onlarile konuşarak gideririm ...
Onlar ki yansıtır, sanki ayna senin güzelliğini yansıtır daima, ondan senin güzelliğini yansıtan kuluna bu gönül hayran
Ey Yunus, aç defterini nedir senden kalan?
''Bana seni gerek, seni'' işte bu aşıklar içer bade-i su (o ne demek?) ölümsüzlük şerbeti
Allah!...

Mustafasert

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Sayın gönül dostlarımız; Rahmetli İbrahim hocamız her gün mutlaka bir ihlas suresi için olsada Kur'an'nın açılmasını ve okunmasını ölünceye kadar etrafınızda ulaşabildiğiniz her kese söyleyin diye vasiyet etmişlerdi bizlerde hocamızın vasiyetleri gereği bütün kardeşlerimizi hatimlere davet ediyoruz buyurun bu İlahi sofraya.

Esselamun Aleykum.....Saygılarımızla.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt