Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Konu Evlilik Buyrun Sohbete (1 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
CÜMLETEN SELAMU ALEYKÜM

MADEM Kİ; EVLİLİK KONUNUNDA HERKESİN BELLİ Kİ SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜ VAR; BURASI ADI ÜSTÜNDE SOHBET KÖŞESİ
KONUŞALIM, PAYLAŞALIM, KATILIMLARINIZI BEKLİYORUM İNŞAALLAH.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Mesela ben; neden kadın ya da erkek evlendikten sonra bambaşka bir kişliğe bürünür merak ederim ve anlam veremem. Sizler ne dersiniz?

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Mesela ben; neden kadın ya da erkek evlendikten sonra bambaşka bir kişliğe bürünür merak ederim ve anlam veremem. Sizler ne dersiniz?

çünkü herşey elde edene kadardır elde ettikten sonra nasılsa benim oldu bırakamazda düşüncesıne mi kapılıyorlar artık nedır... evli olmadığım için pek birşey dıyemıyorum :K:K

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
çünkü herşey elde edene kadardır elde ettikten sonra nasılsa benim oldu bırakamazda düşüncesıne mi kapılıyorlar artık nedır... evli olmadığım için pek birşey dıyemıyorum :K:K

canım adaşım :) ne kadar öz açıkladın. Peki bunun böyle olması ilerde evliliğe adım atmayı düşündüğün vakit sende bir güvensizlik hissi oluşturur mu? Acaba benim de başıma aynısı gelir mi diye? Ya da daha da kötüsü aldatmanın neredeyse moda olduğu bir toplumda, ya bende aldatılırsam diye mi düşünür? Yoksa aşk başa geldi mi mantık seyahate mi çıkar :)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm tuba kardeşim ben bu köprü:)meselesine katılmıyorum..evet evliler öyle diyorlar yani evlenince herşey değişiyor diye ama değişime ne hacet ki..yani benim şu anki hissiyatım değişmem yönünde ama ilerde ne olur bilinmez büyük konuşmamak gerek..belki de onlar haklılar,bekarların aklı ermez bu meseleye..neyse Rabbim nasip ederse görcez ne değişiyo,kim değişiyo..hadi hayırlı geceler

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm tuba kardeşim ben bu köprü:)meselesine katılmıyorum..evet evliler öyle diyorlar yani evlenince herşey değişiyor diye ama değişime ne hacet ki..yani benim şu anki hissiyatım değişmem yönünde ama ilerde ne olur bilinmez büyük konuşmamak gerek..belki de onlar haklılar,bekarların aklı ermez bu meseleye..neyse Rabbim nasip ederse görcez ne değişiyo,kim değişiyo..hadi hayırlı geceler

ve aleyküm selam Receb kardeşim, haklısın belki bekarların aklı ermez içlerinde haliyle benim de :) lakin çevremizde hatta haber bültenlerinde bile duyuyoruz aldatanlar, boşananlar, değişenler..Velhasıl kelam Allah hakkımızda hayırlısını versin. Sana da hayırlı geceler kardeşim..

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
canım adaşım :) ne kadar öz açıkladın. Peki bunun böyle olması ilerde evliliğe adım atmayı düşündüğün vakit sende bir güvensizlik hissi oluşturur mu? Acaba benim de başıma aynısı gelir mi diye? Ya da daha da kötüsü aldatmanın neredeyse moda olduğu bir toplumda, ya bende aldatılırsam diye mi düşünür? Yoksa aşk başa geldi mi mantık seyahate mi çıkar :)

şöyle söyliyim adaşım herşeyden önce evlilik çok dikkat edilmesi gereken mevzu sonuçta evlendiğin insanla bir ömür süreceksin.ve en başta dıkkat edilmesi gereken saygıdır daha sonrada arkasından sevgi gelir bu ikisi olduğu sürece tabıkı 2 taraftada hiç korkma ölene kadar mutlu mesut yaşarsınız

Aldatmayı ele alırsak; ilk önce yorumumdan dolayı herkesden özur dılerım bu benim düşüncem... bence herşey kadında biter eğer kadın kocası işten geldığinde güler yüzle kocasını karsılıyorsa onunla ilgilenıyorsa erkek dışarıya kaçmaz bırde tam tersını düşünelim erkek eve gelır karsısında suratsız bir eş zaten adam bütün gün iş yerınde sıkılıp bunalıyor eve gelmek için can atıyor kadında bu şekılde davranınca adam ne yapar kendını dısarı atar karsısındakı de bır guler yuz gösterdım mı adam zaten boşlukta hemen yenılır...

mutluluğun sırrı bu bence yanılıyorda olabılırım ama bu benim düşüncem:):)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Adaşım B) öncelikle katılımından dolayı; kucak dolu çiçeği sembolize eden bu gülü kabul et.

Sana canı gönülden katılıyorum. Yalnız bir de şu yönü var. Allah kimseye çattırmasın ama kadın ne yaparsa yapsın, gözü dışarda olan erkekler de var. Allah iyilerle, içinde Allah korkusu ve sevgisi taşıyanlarla karşılaşmayı nasip etsin bütün bekar kardeşlerimize inşaallah.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Adaşım B) öncelikle katılımından dolayı; kucak dolu çiçeği sembolize eden bu gülü kabul et.

Sana canı gönülden katılıyorum. Yalnız bir de şu yönü var. Allah kimseye çattırmasın ama kadın ne yaparsa yapsın, gözü dışarda olan erkekler de var. Allah iyilerle, içinde Allah korkusu ve sevgisi taşıyanlarla karşılaşmayı nasip etsin bütün bekar kardeşlerimize inşaallah.

T.EDERİM ÇİCEKLER İÇİN COK SEVERİM ÇİCEKLERİ BENI MUTLU ETTİN
Dediğin dogru ama onu da şöyle değerlendırmek gerekir... diyelim sen elindne geleni yapıyorsun eşine her konuda hizmet ediyorsan ama eşin kıymetini bılmıyor. buda onun sınavıdır Rabbim onu bu şekılde sınava tabi tutar yaşadığımız sürece hepimiz ayrı ayrı sınavlarla tabı tutuluyoruz ve ne olursa olsun bu sınavın hakkını vermek zorundayız eğer ki ahireti düşünüyorsak hiç bir zman isyan etmemeliyiz neden benim başıma geldi neden mutlu değilm vs bu tarz kelımeleri bi yana atıp Allaha şükretmelıyız dıye düşünüyorum bacım

ama tabı yınede hakkımızda herseyın hayırlısını versın Rabbim

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Bir arkadaşım sormuş "erkek neden aldatır" diye. Bazen görüyoruz en kendisinden beklenmeyen bile aldatıyor. Hem de hiç bir sebep yokken. Bu ciddi bir toplumsal yara. Sonra o ailenin çocukları bunalıma giriyorlar, suç işlemeye bile meğilli olabiliyorlar.

Aile toplumun temeli değil mi? Temel sağlam olmazsa o toplumdan ne hayır gelir ki?

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Evlilik, Kadin, Düğün, Mahrem...

Evlilik, Kadin, Düğün, Mahrem...

EVLİLİK, KADIN, DÜĞÜN, MAHREM...

456. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ey gençler topluluğu! Gücü yeteniniz, evlensin. Çünkü bu, gözü haramdan daha iyi korur, edep yerini de.
Gücü yetmeyen ise, oruç tutmalıdır. Çünkü orucun, şehveti kırma özelliği vardır."
Alkame radıyallahu anh. Buhârî.

457. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Dünya bir metadır. Onun en iyi metaı ise, saliha bir kadındır."
İbn Amr radıyallahu anh. Müslim.

458. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Evlenen, îmanın yarısını tamamlamış olur, kalan yarısı hakkında ise Allahtan korksun!"
Enes radıyallahu anh. Taberânî.

459. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Karısı olmayan adam yoksuldur, yoksul."
"Çok malı olsa da mı?"
"Çok malı olsa da."
"Kocası olmayan kadın yoksuldur, yoksul!"
"Çok malı olsa da mı?"
"Çok malı olsa da."
İbn Ebî Necih radıyallahu anh. Buhârî.

460. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kadınla dört şey için evlenilir: Malı, soyu, güzelliği ve dini için. Öyleyse, elleri toprak olası, sen dindarını al!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî.

461. Evlenmiştim. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem sordu:
"Kiminle evlendin?"
"Dul bir kadınla..."
"Neden dul kadınla evlendin. Onun seninle, senin de onunla cilveleşeceğiniz bakire yok muydu?" buyurdu.
Câbir radıyallahu anh. Buhârî.

462. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Biriniz bir kadınla evlenmek isterse, evlilik kararı vermede önemli olacak yerlerine baksın!"
Câbir radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

463. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Biriniz ailesiyle cinsel ilişki kurarken, "Bismillah! Allahım! Şeytanı bizden uzaklaştır, bize lütfedeceğin çocuktan da onu uzaklaştır," diye dua edip, sonra aralarındaki bu ilişkiden çocuk yaratılırsa, ona şeytan asla zarar veremez."
İbn Abbas radıyallahu anh. Buhârî.

464. Allah Resulü sallallahu aleyhi ve selleme, kadının gebe kalmaması için döl suyunu dışarıya akıtma meselesini sorduk.
"Yapmanızda hiçbir sakınca yoktur. Eğer kıyamete kadar canlı bir varlık yaratılıp meydana getirilecekse, mutlaka yaratılır, meydana gelir. Olacak olur," buyurdu.
Ebû Saîd radıyallahu anh. Buhârî.

465. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Evlenme işi için, iki kişi arasında aracılık yapmak, en üstün aracılıklardandır."
Ebû Ruhm radıyallahu anh. İbn Mâce.

466. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Dul, kendisini evlendirme hususunda velîsinden daha yetkilidir. Kızdan izin istenir, susması izin sayılır."
İbn Abbas radıyallahu anh. Müslim.

467. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Dininden ve ahlâkından hoşnut olduğunuz biri sizden kız istemeye gelirse, verin! Vermezseniz, yeryüzünde kargaşa ve büyük bozgunculuk olur."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Tirmizî.

468. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Rabbiniz bir, babanız bir. Arabın arap olmayana, kırmızının karaya üstünlüğü yoktur! Üstünlük, günahlardan sakınıp iyi kulluk etmekledir."
Ebû Saîd radıyallahu anh. Taberânî.

469. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kadınlarınızın hayırlısı ile evlenmeye bakın. Denginiz olanlarla evlenin! Birbirlerine denk olanları evlendirin."
Aişe radıyallahu anha. İbn Mâce.

470. Ebû Talha, Ümmü Süleym ile evlenmek istedi. Onun cevabı şu oldu:
"Ey Ebû Talha! Vallahi, senin gibisi geri çevrilmez, fakat sen kâfir bir adamsın, bense müslüman bir kadınım. Seninle evlenmem helâl olmaz. Müslüman olursan, bunu mehir yerine kabul ederim. Bundan başka da senden hiçbir şey istemem."
Hemen müslüman oldu ve müslüman oluşu onun, evlenmede erkeklerin kadınlara vermekle yükümlü oldukları para ya da mal yerine geçti.
Enes radıyallahu anh. Nesêî.

471. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Bu evlenmeyi duyurun! Evlenme işlerini mescidlerde yapın! Üzerine de defler çalın! Çünkü, helâl ile haramı ayıran şey, onu duyurmaktır."
Aişe radıyallahu anha. Rezîn.

472. Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem, kızı Fatımayı, bir yatak, bir su kabı ve bir de içi ot dolu bir yastıkla gelin gönderdi.
Atâ radıyallahu anh. Nesêî.

473. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Düğün yemeği birinci gün haktır, ikinci gün sünnettir, üçüncü gün ise gösteriştir. Her kim gösteriş yaparsa, Allah onu herkese açıklar."
İbn Mesûd radıyallahu anh. Tirmizî.

474. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"En kötü yemek, zenginlerin çağırılıp, fakirlerin çağırılmadığı düğün yemeğidir. Kim davete gelmezse, Allah ve Resûlüne âsi olur."

475. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"iki kişi yemeğe çağırırsa, kapı bakımından hangisi yakınsa onunkini kabul et, çünkü kapıca yakın olan, komşu olarak da yakındır. Eğer birisi önce çağırmış ise, onun davetini kabul et."
Humeyd radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

476. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Haram, helâl olanı haram kılmaz!"
İbn Ömer radıyallahu. İbn Mâce.

477. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Allah, soydan haram kıldığını sütten de haram kılmıştır."
Ali radıyallahu anh. Tirmizî.

478. Gaylan bin Seleme müslüman oldu. Câhiliye döneminde on tane karısı vardı, onlar da onunla birlikte müslüman oldular.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, ona dört tanesini alıkoyup gerisini boşamasını emretti.
İbn Ömer radıyallahu anh. Tirmizî.

479. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ey insanlar! Ben size, kadınlarla "mutâ" nikâhı yapmak hususunda izin vermiştim. Allah, şimdi süresi sınırlı olan bu tür nikâhı Kıyamete kadar haram kılmıştır. Kimin de yanında bu çeşit kadınlardan biri varsa, ondan hemen kurtulsun, verdiklerinden hiçbir şeyi de geri almasın."
Sebre radıyallahu anh. Müslim.

480. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Karı koca birbirlerine bir sır söylerler de, sonra onlardan birisi ötekinin sırrını yayar. Kıyamet gününde, mertebe bakımından o Allah indinde en kötü insandır."
Ebû Saîd radıyallahu anh. Müslim.

481. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini emretseydim, kadının, kocasına secde etmesini emrederdim."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Tirmizî.

482. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Herhangi bir kadın, kocası kendisinden hoşnutken ölürse, cennete girer."
Ümmü Seleme radıyallahu anh. Tirmizî.

483. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kadın, kocasının yatağını terkederek gecelerse, yatağa dönünceye kadar melekler ona lânet eder."

484. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"En hayırlı kadın, kocası kendisine bakınca onun gönlüne huzur veren, emrettiği zaman itaat eden, nefsinde ve malında kocasının hoşlanmadığı bir şey yapmayan kadındır."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Nesêî.

485. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Bir kadın, beş vakit namazını kılarsa, Ramazan orucunu tutarsa, namusunu korursa, kocasına itaat ederse, ona, "Cennetin kapılarından hangisini istersen oradan gir," denilir."
Abdurrahman radıyallahu anh. Ahmed.

486. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Allahın dişi kulları olan kadınlarınızı dövmeyin! Muhammed ailesine birçok kadınlar geliyor, kocalarının kendilerini dövmelerinden yakınıyorlar.
Onları dövenler en hayırlılarınız değildir!"
iyas radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

487. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Cehennemliklerden olup da, henüz görmediğim iki sınıf insan:
Ellerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar, durmadan insanları dövüyorlar.
Giyinik, çıplak, başları deve hörgücü gibi, eğilim duyan ve kendine eğilim duyuran kadınlar sınıfı.
İşte onlar cennete giremeyecekler ve kokusunu da bulamayacaklar."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim.

488. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Benden sonra, erkeklere, kadınlardan daha zararlı bir sınanma nedeni bırakmadım."
Üsame radıyallahu anh. Buhârî.

489. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kocası evde olmayan kadınların yanına sakın girmeyin. Çünkü şeytan, kanınızın dolaştığı yerde dolaşır."
Câbir radıyallahu anh. Tirmizî.

490. Kadının, kocasının erkek akrabalarıyla ıssız yerde beraber bulunmaları soruldu.
Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem: "Onlarla yalnız kalması, ölümdür!" buyurdu.
Ukbe radıyallahu anh. Buhârî.

491. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Yanında uygun bir yakını olmaksızın, hiçbiriniz bir kadınla sakın başbaşa kalmasın."
İbn Abbas radıyallahu anh. Buhârî.

492. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ey Ali! Bakışına bakış ekleme! Zira, ilk bakış sanadır, ama ikinci bakış zararınadır."
Büreyde radıyallahu anh. Tirmizî.

493. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Birbirini sevenler için nikâh kadar güzel bir şey görülmemiştir!"
İbn Abbas radıyallahu anh. İbn Mâce.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
T.EDERİM ÇİCEKLER İÇİN COK SEVERİM ÇİCEKLERİ BENI MUTLU ETTİN
Dediğin dogru ama onu da şöyle değerlendırmek gerekir... diyelim sen elindne geleni yapıyorsun eşine her konuda hizmet ediyorsan ama eşin kıymetini bılmıyor. buda onun sınavıdır Rabbim onu bu şekılde sınava tabi tutar yaşadığımız sürece hepimiz ayrı ayrı sınavlarla tabı tutuluyoruz ve ne olursa olsun bu sınavın hakkını vermek zorundayız eğer ki ahireti düşünüyorsak hiç bir zman isyan etmemeliyiz neden benim başıma geldi neden mutlu değilm vs bu tarz kelımeleri bi yana atıp Allaha şükretmelıyız dıye düşünüyorum bacım

ama tabı yınede hakkımızda herseyın hayırlısını versın Rabbim

Sağolasın canım, mutlu olman beni de mutlu etti. Evet sınav, mesele bunu hiç akıldan çıkartmamak. Allah kalbine göre versin bacım, Allah razı olsun.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Bir arkadaşım sormuş "erkek neden aldatır" diye. Bazen görüyoruz en kendisinden beklenmeyen bile aldatıyor. Hem de hiç bir sebep yokken. Bu ciddi bir toplumsal yara. Sonra o ailenin çocukları bunalıma giriyorlar, suç işlemeye bile meğilli olabiliyorlar.

Aile toplumun temeli değil mi? Temel sağlam olmazsa o toplumdan ne hayır gelir ki?

tamam haklısın bacım aıle çok önemlı ama Rabbım hepımıze bırer akıl vermış
ve bunuda ıyı yada kötu olaraka kullanmak bizlerın elinde sonucta benim ailemde ayrı bende suan o kardeşimizin yerınde olabılırdım ama olmadım çünkü aklım herseye eriyor.neyin dogru oldugunu neyın yanlış oldugunu algılayabılıyorum bu buna katılmıyorum cok özur dılerım kardeşim hakkını helal et nefısımız her daım yanımızda nefıs sana kötü olan herseyı yaptırmak ıster buna uyup uymamak senın elınde yanılıyormuyum

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
B)Selamün Aleyküm Kardeşlerim Konu Hakkinda şu An Bir Fikrim Yok Biraz Canim Sikkin Ama Bir Selam Vereyim Dedim Allaha Emanet Olun KardeşlerimB)

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenmek isteyenler, dinimizin bildirdiği tavsiye, emir ve ahlaka önem vermelidir. Dış görünüşe aldanıp da yanlış karar vermekten sakınmalıdır. Çünkü evlilik hayatına başladıktan sonra, geri dönmek zordur ve kötü huylu kimsenin, bundan sonra düzeltilmesi de kolay değildir.
Flört döneminde, gençler açık vermemeye çalışır. Nazik, uysal görünür. Evlendikten sonra, gerçek kimliği ortaya çıkar. (Dini bilmiyor, namaz kılmıyor, fakat ben onu düzeltirim) diyorsunuz. Kimin kimi düzelteceği sonra yani evlenince belli olur. Önce dinini öğrensin! Namaz kılmaya da başlasın. (Evlenince hepsini yaparım) demesine itibar edilmez.Babanızın dediği gibi, şu anda onunla evlenmek uygun değildir. Dinimizde böyle kimseye fasık denir. Fasık, dinsiz demek değildir. Açıktan günah işleyen kimse demektir. Fasıkla evlenmek bile uygun değilken, dinsiz ile evlenmek asla caiz olmaz.
Aradığımız vasıfların önemli olanları karşı tarafta var ise, karar vermek için yeterli sayılabilir. Gereğinden fazla ince eleyip sık dokuyan, kendine bir türlü eş beğenemeyen, kolay kolay evlenemez.Dört dörtlük bir talip bulmak elbette çok zor, hatta imkansızdır. Kusursuz eş arayan eşsiz kalır.
İslam dinine göre müslüman olmadan evlenilmez. (Evlenince müslüman olurum) veya (Evlenince namaz kılarım) gibi sözlere itibar edilmez.Duayla kalınız.

Bence bunlar yeterli bir evliliği Kurmada.Eğer bu beş şartın cevabını verebiliyorsak?
1-Dinin emirlerine karşı ne kadar hassas.(imanlı mı demiyorum çünkü kalpte olanı ancak Allah bilir ben bilemem)

2-Merhametli mi?(insan ibadette etse merhametli değilse sertse geçim olmaz.Çünkü amel imanın göstergesi değildir.)

3-Anlayışlı mı?(dinlemeyi biliyor mu,kendini ifade edebiliyor mu?)

4-Samimi mi?

5-Çalışma azmi var mı (bugün işsizde kalsa gurur yapmadan örneğin limon satıp ailesine ekmek getirecek helal bir iş yapabilir mi)

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
1. Allah Celle Celaluhu'nun razi oldugu insan (Allah'i c.c. seven kulunuda sever!)

2. Abid (cok ibadet eden - ibadetlerin hepsi, namaz, oruc, zekat, hac vs...)

3. Sadik (temiz ve güzel ahlakli, mutevazi, anlayisli, merhametli, tatli dilli vs...)

4. Fizik

5. Meslek

Allah C.C. cümlemiz icin helal süt emmis hayirli, salih ve sevgili kullarindan eşler nasip eylesin insallah,Amin.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Naksibendi Kardeşim, valla ne kadar mahçup oldum, Allah razı olsun, Allah ne muradınız varsa versin :) Sağolun B) amin :) amin B) amin Bahsedilen vasıflara haiz eşler nasip etsin tüm isteyenlere yüce Rabbim.

Lakin benim bir sorum daha olacak; Ya Allah hiç yazmamışsa..??O insan nasıl düşünmeli?

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Naksibendi Kardeşim, valla ne kadar mahçup oldum, Allah razı olsun, Allah ne muradınız varsa versin :) Sağolun B) amin :) amin B) amin Bahsedilen vasıflara haiz eşler nasip etsin tüm isteyenlere yüce Rabbim.

Lakin benim bir sorum daha olacak; Ya Allah hiç yazmamışsa..??O insan nasıl düşünmeli?

YORUMU ARKADASLARA BIRAKIYORUM

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı

Yani kastınız o kişiye evlenmeyi mi nasib eylememişse ?
Örnek: Rabb'im C.C. benim kaderimde evliliği yazmamış ? Bunun gibimidir kastınız tam konuya hakim olamadım ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt