Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<< KIRILAN KALP << (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: << KIRILAN KALP <<

CENNET GULU yazdı:
PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM..
ACABA MERAK EDİYORUM DA SİTEDE BENİM KADAR KALBİ KIRILAN VAR MIDIR???
İNSANLAR BAZEN ÖYLE ACIMASIZ OLUYORLAR Kİ ; HEM MELEK , HEM DE ŞEYTAN DEDİKLERİ BU OLSA GEREK....
ARTIK ÖYLE BİR DURUMA GELDİM Kİ KENDİME NEDEN BU DÜNYA'YA GELDİĞİMİ SORUP AĞLIYORUM...HAYAT ARTIK BENİM İÇİN SANKİ KAPALI BİR KUTU OLMUŞ..İÇİNDEN ÇIKMAYA ÇALIŞTIKÇA KUTU KENDİ KENDİNE DAHA DA DERİNLEŞİYOR...
NEYSE ŞİMDDİ BU KONULARI AÇMANIN SIRASI DEĞİL...KİMSE ÜZÜLÜPTE KIRILMASIN....

SELAM, DUA VE AŞK İLE...B)B)B)

ve aleyküm selam kardeşim.. yorumun için teşekkür ederim. değerli kardeşim öncelikle insanlar hakkında böyle ifadeler kullanmayalım.. bu çok ağır bir kelime ve bir itham.. gelelim sana.. hayatta hiçbir sebep, hayata ve insanlara küsecek kadar önemli olamaz hele böylesine bunalıma girecek kadar hiç önemli olamaz ve senin de yaşın çok küçük daha ;) dolu dolu yaşaman gereken bir çağdasın.. biraz sabırlı ve akılcı davranmalısın.. ben senin kendini bu konuda daha da iyiye götüreceğine inanıyorum.. yeter ki biraz olumlu bak inşallah:)

Allah razı olsun, selametle kal.B)

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (c.c.) razı olsun çok güzel bir paylaşımdı.....

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ALİYECİM UMARIM CUMARTESİ SENİN KALBİNİ KIRMAMIŞIMDIR.UMARIM DEDİĞİN GİBİ ÖNEMSEMEMİŞSİNDİR BENİ.BEN BU SİTEDEKİ HERKESİ SEVİYORUM.AMA SANA AŞIĞIM:D:D:D:D(YALNIZ ÖMER DUYMASIN ONA İHANET ETTİĞİMİ.):D:D:D

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

SA ARKADAŞIM SANIRIM Bİ KALBİ KIRDIĞIMIZDA ALLAHIDA İNCİTMİŞ OLUYORUZ..
EMEĞİNE SAĞLIK..AEOLUN

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

İşte sert ve haşin mizaçlı, celadetli bir zat olan Ömer bin Hattab'ın sözü: ''Ey Kabe! Seni bin kere yıksam tekrar yapabilirim. Fakat kırılan bir kalbi asla!..''

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.KABE İBRAHİMİN KALP ALLAH IN BİNASIDIR DENİR YA.ASLOLAN KALBLERDİR.KIRMAYALIM VE KIRILINCA DA AFFEDELİM Kİ YÜCE RABBİMİZİN BULUNDUĞU YERİ TERTEMİZ TUTALIM İNŞAALLAH.A.E.O.B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

İşte sert ve haşin mizaçlı, celadetli bir zat olan Ömer bin Hattab'ın sözü: ''Ey Kabe! Seni bin kere yıksam tekrar yapabilirim. Fakat kırılan bir kalbi asla!..''

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım A.E.O

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Nevin_1982 yazdı:
SA ARKADAŞIM SANIRIM Bİ KALBİ KIRDIĞIMIZDA ALLAHIDA İNCİTMİŞ OLUYORUZ..
EMEĞİNE SAĞLIK..AEOLUN

ve aleyküm selam abla. evet aynen böyle. kalp kırmak, en büyük kul haklarındandır.. rabbim böyle bir hakka girmekten bizleri korusun inşallah. selam ve dua ile.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

"İşte sert ve haşin mizaçlı, celadetli bir zat olan Ömer bin Hattab'ın sözü: ''Ey Kabe! Seni bin kere yıksam tekrar yapabilirim. Fakat kırılan bir kalbi asla!..''

Selamun Aleyküm__B)
Allah Razi Olsun cok güzel bir yazi Emegine saglik

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Allahü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar hiçbir şey yakın değildir. Mümin olsun, asi olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Çünkü, asi olan komşuyu da korumak lazımdır. Sakınınız, sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! Allahü teâlâyı en ziyade inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günah yoktur. Çünkü, Allahü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir. İnsanların hepsi, Allahü teâlânın köleleridir. Herhangi bir kimsenin kölesi dövülür, incitilirse, onun efendisi elbette gücenir. Her şeyin biricik Maliki, sahibi olan efendinin şanını, büyüklüğünü düşünmelidir. Onun mahlukları, ancak izin verdiği, emir eylediği kadar kullanılabilir. İzni ile kullanmak, onları incitmek olmaz. Hatta, onun emrini yapmak olur.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm canım kardeşim; Kimsenin kalbini kırmamaya çalışalım inşallah.Kul hakkına girmeyelim Rabbimizin affedemediği günahlardan biri kul hakkı yalnız helalleştikten sonra kul hakkından kurtulabiliriz.Ne kalp kıralım ve nede kalbimiz kırılsın inşallah...Emeğinize sağlık, Rahman razı olsun ve iki cihanda yüzünüzü güldürsün inşallah selam ve dua ile...B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
Bir dal kırılırsa tekrar tutabilir. Bir cam kırılsa belki tekrar yapıştırmak kabildir. Bir kuşun kanadı kırılınca uçamaz zannedilir; iyileşince uçması mümkün.

Ya kalbin kırılışı, inkisara uğrayışı, bin parça oluşu, yok mu, ne onulmaz şeydir o? Sonsuz hayatı kaybettirir insana. Maddi şeyler kırılınca yapıştırılır, birbirine tutturulur da yine bir şeye benzer. Fakat manevi manada öyle mi? Bir kere kırılan kalbin parçalarını hangi maharetli el birleştirebilir? Mevlanın nazargahı olan gönüldeki inkisar, yüzde teessürünü gösterince o gönlü almak ne kadar müşküldür artık.

Bazen bir söz, karşıdaki insanın dünyasını yıkar, harab eder. Bazen bir bakış öldürür insanı. Bazen de bir yüz ifadesiyle kaynar su dökülmüş gibi olur kişi başından aşağı.

''İlim ü amel ne fayda
Bir gönül yıktın ise''

dediği gibi şairin, büyük bir cürümdür gönül yıkış.

Hele hele hassas insanların kırılışı bambaşkadır. Böyle kişilere karşı oldukça dikkatli hareket etmek gerekir. En küçük kırıcı bir söz ve hareketten kaçınmalıdır insan. Zira gönül yarasının merhemi yoktur. Kırılan harab olan bir gönülden yükselen feryat da kabule karindir. Hakkın katında. Zira ''Mazlumun ahı gökyüzüne kıvılcım şeklinde yükselir.'' buyuruyor Nebiler Nebisi.

İnsan ne kadar sert mizaçlı olursa olsun, eğer dikkat ederse gönül yıkmadan, kalb kırmadan, bir ömür sürebilir. Hiçbir zaman ''Tabiatını, huyum'' diyerek atamaz bu vebali üzerinden. Zira yapılan hareketlerde Mevla'ya karşı sorumluluğunu unutmamalı insan. Ve hesap vereceğini...

Selamun aleykum kardeşim.. Çok güzel bir paylaşımdı yine, Allah c.c. razı olsun..
Buda benden olsun inşaAllah..

furkan barbaros

Kayıtlı Kullanıcı

LAF AGIZDAN BİR KERE CIKIYOR TELAFİSİ DE OLMUYOR BU YUZDEN BIRAZ DUSUNEREK KONUŞSAK NE KADAR GUZEL OLUR B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

ADALETIMAHZA yazdı:

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.KABE İBRAHİMİN KALP ALLAH IN BİNASIDIR DENİR YA.ASLOLAN KALBLERDİR.KIRMAYALIM VE KIRILINCA DA AFFEDELİM Kİ YÜCE RABBİMİZİN BULUNDUĞU YERİ TERTEMİZ TUTALIM İNŞAALLAH.A.E.O.B)

ve aleyküm selam ablam. güzel yorumunuz için Allah razı olsun.. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

umeyye yazdı:

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım A.E.O

ve aleyküm selam abi.. beğendiğinize sevindim. Allah razı olsun. selam ve dua ile.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ELİNİZE,EMEĞİNİZE SAĞLIK..ÇOK GÜZEL BİR KONUYU PAYLAŞMIŞSINIZ BİZLERLE..GERÇİ BAYA ÖNCE AÇILAN Bİ FORM GALİBA AMA SÜREKİ OKUYUP,SÜREKLİ HATIRLANMASI GEREKEN BİR MESELE..GEÇENLERDE OTOBÜSTEYDİM YAŞLI BİR AMCA BİNDİ OTOBÜSE..ŞOFÖRE SORDU DOĞRUMU BİNDİM DİYE..AMA ŞOFÖR Bİ TERSLEDİ Kİ ADAMI YAZIYO YA GÖRMÜYOMUSUN BE AMCA..NEDEN SORUYOSUN BANA FALAN EPEY Bİ KONUŞTU AMCAYA..O SÖZLERİ SANKİ O AMCA DEĞİL DE BANA SÖYLEMİŞ GİBİ OLDU..:(:(O KADAR ÜZÜLDÜM Kİ ANLATAMAM..YANİ NEDEN BÖYLE YAPTI O ŞOFÖR ANLAMADIM YAA..EVET AMCA DOĞRU BİNDİN DESE OLAY KAPANACAK,HEM DE YAŞLI VE ŞEFKATE MUHTAÇ BİR KALBİ KIRMAYACAKTI..AYRICA BU ŞOFÖR BEN OTOBÜSTEN İNENE KADAR BAŞKALARINI VE TRAFİKTEKİ ARAÇLARI DA HAŞLIYORDU:(:(YANİ BU KADAR ZOR MU HOŞGÖRÜLÜ OLMAK..BU KADAR MI ZOR KALP KIRMAMAK..''BELİ BÜKÜLMÜŞ İHTİYARLAR OLMASAYDI BELALAR SEL GİBİ GELİRDİ BAŞINIZA''BU İNSANLAR BU SÖZDEN HİÇMİ NASİP ALMAMIŞLAR ACABA DİYE DÜŞÜNMEDEN EDEMİYORUM YAA:(:(LİSEDEYKEN OKUL MÜDÜRÜ BİZE Bİ SORU SORMUŞTU;KABEYİ YIKMAK MI İNSAN KALBİ KIRMAK MI DAHA GÜNAH'' DİYE..VE CEVABINI DA KENDİSİ VERDİ:''ELBETTE İNSAN KALBİ KIRMAK DAHA BÜYÜK GÜNAH..''KAİNATTAKİ EN ŞEREFLİ MAHLUK OLAN VE BÜTÜN MEVCUDATI ONA MUSAHHAR EDEN RABBİMİZ ELBETTE BİZLERE İNSAN KALBİ KIRMAKTAN UZAK DURMAMIZI SÖYLÜYOR..AMA İNSANLIK OLARAK HEPİMİZ BU UÇURUMDAN DÜŞÜYOR VE HİÇ DİKKAT ETMİYORUZ MALESEF KONUŞMALARIMIZA,DAVRANIŞLARIMIZA..SÖYLEDİĞİMİZ SÖZLERİN KARŞIMIZDAKİ İNSANIN RUH DÜNYASINDA NE DENLİ TAHRİPLER AÇABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEDEN MUVAZENESİZ HAREKET EDİYORUZ ÇOĞU ZAMAN..:(:(RABBİM BİZLERİ AHSEN-İ TAKVİM SURETİNDE YARATILMIŞ İNSANLARI ÜZMEKTEN,KALPLERİNİ KIRMAKTAN MUHAFAZA ETSİN..AMİN AMİN AMİN..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI..GERÇEKTEN OKUYUNCA KALBİM SÜRUR BULDU BİRAZ..İNŞAALLAH OKUYUP İBRET ALABİLİRİZ VE BU HUSUSA ÇOK DİKKAT EDERİZ..HAKKINIZI HELAL EDİN..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..S.ALEYKÜM

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Bahar_58 yazdı:
"İşte sert ve haşin mizaçlı, celadetli bir zat olan Ömer bin Hattab'ın sözü: ''Ey Kabe! Seni bin kere yıksam tekrar yapabilirim. Fakat kırılan bir kalbi asla!..''

Selamun Aleyküm__B)
Allah Razi Olsun cok güzel bir yazi Emegine saglik

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Allahü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar hiçbir şey yakın değildir. Mümin olsun, asi olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Çünkü, asi olan komşuyu da korumak lazımdır. Sakınınız, sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! Allahü teâlâyı en ziyade inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günah yoktur. Çünkü, Allahü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir. İnsanların hepsi, Allahü teâlânın köleleridir. Herhangi bir kimsenin kölesi dövülür, incitilirse, onun efendisi elbette gücenir. Her şeyin biricik Maliki, sahibi olan efendinin şanını, büyüklüğünü düşünmelidir. Onun mahlukları, ancak izin verdiği, emir eylediği kadar kullanılabilir. İzni ile kullanmak, onları incitmek olmaz. Hatta, onun emrini yapmak olur.

ve aleyküm selam Bahar kardeşim.. Çok teşekkür ederim sana. rabbim razı olsun senden de inşallah;) Rabbime emanetsin. selam ve dua ile. selametle kal.B)B)B)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM
CANIM KARDESIM.ALLAH RAZI OLSUN.GERCEKTENDE SAC TELI KADAR INCE VE HASSATIR BU GONUL KIRGINLIGI KONUSU. EMEGINE ,DILINE Y,UREGINE SAGLIK.BU KONUDA BENIMDE EKLEMEK ISTEDIGIM BIR SEYLER VAR,
NE OLUR ! HER NE OLURSA OLSUN KIRDIGINI DUSUNDUGUMUZ KIMSENIN HAREKETINDEN EMIN OLMADAN ,ONCEDEN HUKUM GIYDIRMEYELIM CUNKU BAZEN HERSEY DUSUNDUGUMUZ GIBI OLMAYABILIR.FARKINDA OLMADAN YANLIS ANLASILMA ILE KIRILDIGIMIZII DUSUNURKEN BIR BASKASININ HAKKINA GIRMIS OLABILIRIZ.UNUTMAYALIM KI ALLAH(CC) UN IZNI ILE HER GUNAH AFFI ILE BAGISLANABILIR FAKAT KUL HAKKI ASLA!
SELAM VE DUA ILE...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt