Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

~*~ Kin Ve Din ~*~ (4 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
htmlkod_divider20.gif

İslamiyet kin dini değil,muhabbet dinidir.Kinlerini din haline getiren ham kişilerin kalın kafalarına bu gerçeği sokmak lazımdır.İslamiyet şefkat, yumuşaklık, güzel nasihatler, ikna edici öğütler, güzel tebliğ ve merhamet dinidir.
Din kardeşi olan mü’minlere kalbinde kin besleyen kimseler,asla olgun Müslüman sayılamazlar.
Kin ve düşmanlıkla Müslümanlar paramparça olurlar, yeryüzünün düzeni bozulur, cihan fesat yangınları içinde kalır.
Müslüman, sabır ve tahammül sahibi olacaktır.Hatalı, günahkar, isyankar din kardeşlerini her şeyden önce şefkatle, dostça, arkadaşça yola getirmeye çalışacaktır.
Müslümanlar arasındaki ferdi münasebetlerde kine, düşmanlığa, şiddete yer yoktur.
Din kardeşin hatalar, noksanlar, günahlar, isyanlar içinde yüzüyorsa o hasta demektir.Hastayı şefkatle, sabırla, tahammülle tedavi etmek gerekir.
Aranızda fikir ihtilafı var diye din kardeşine nasıl kin besleyebilirsin? Ya sen yanılıyorsan?.. Şayet o yanlış düşünüyorsa, kin ve adavetle onu doğru yola getirebileceğini zannediyorsan sen pek kalın kafalı bir Müslümansın.
Allahü Teala Kur’an-ı Kerim’de mealen, “Kötülüğü iyilikle karşıla.Öyle yaparsan sana düşman olan kişinin sadık bir dost olacağını göreceksin” , buyuruyor.Bu ilahi buyruktan ibret alsana!
Kin, düşmanlık, kırıcılık, her kişinin kârıdır.Sen, kini bırak da muhabbet eri olmaya bak.

blume1120.gif

Resulullah Mekkeli kafirlerin zulümlerinden pek bunalmış, yanına Zeyd ibn Hariseyide alarak İslam’ı anlatmak için Tâif’e gitmişti.Tâifliler onu çok kötü karşıladılar.Alay ve hakaret ettiler.Terbiyesiz çocukları, ayak takımını, serserileri aleyhine kışkırtıp sokaklarda taşlattılar.Âlemlerin yaratılmasına sebep olan o Yüce Peygamberi çok incittiler.Toz toprak içinde kaldı, yaralandı, berelendi; ayaklarından akan kanlarla ayakkabıları vıcık vıcık doldu.Bu hâl üzere şehirden dışarı çıktılar.Kalbi kırık, gönlü hüzün içinde yol kenarında biraz oturup dinlenirken Hakk Teâlâ Cebrâil aleyhisselamı ona gönderdi.Cebrail dedi ki:
__Hakk Teala beni sana gönderdi.Sana selam ediyor.Dağlar meleğini benim yanıma kattı.Senin emrine verdi.Dilerden o meleğe emret.Şu dağları, sana zulmeden bu kavmin başına geçirsin, şehirlerini hâk ile yeksân etsin…Resulullah Efendimiz, üzerinden kanlar aktığı halde Cebrail aleyhisselama şu cevabı verdi;
__ Ey kardeşim Cebrail! Benim kavmim cahildir.Ümid ederim ki, Hakk Teala’nın lûtuf ve inâyetiyle gün gelir hidayete ererler.Müslüman olurlar.Dağlar meleğine selam ederim, bir şey yapmasını istemem.
İşte ey Müslüman! Sen böyle bir peygamberin ümmeti olarak engin bir sabır, tahammül, şefkat sahibi olacaksın. Senin dinin kin dini değildir.Unutma ki, gerçek Müslüman bir muhabbet fedaisidir.
Müslümanın kalbindeki şefkat, merhamet, muhabbet, ülfet, ünsiyet, mürüvvet ve kerem hisleri o kadar geniştir ki, o faziletler ona bütün cihanı kucaklayacak, İslâm’ ın nurlarını her tarafa yayacak bir istidat verir.
Duymadın mı, Rabbimiz Musâ peygamberi Firavun’a gönderirken(mealen) “firavun’a git, o çok azgınlaştı.Ona yumuşakça nasihat et.Ola ki doğru yola gelir”, buyurmuştur.
Senin din kardeşn sana öz kardeşinden daha yakındır.Ne hakla ona kızıyor, darılıyorsun, kin besliyorsun?
Emr-i mâruf ve nehy-i münker yapacaksan, önce şefkatle, dostça, muhabbetle başla işe.
Yeter! Bitsin artık bu kinler, dinsiz çekişmeler, düşmanlıklar!...
Parolamız muhabbet olsun.
Kin değil, sevgi…

htmlkod_divider20.gif

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm canım kardeşim paylaşımınız faydalıydı Rahman razı olsun inşaallah.
Dinimiz hakkında bilmemiz gereken bir sürü güzelliklerinden mahrumuz malesef kulakdan duyma sözlere daha çok itibar eder konumuna geldik ki Rabbim bundan muhafaza buyursun inşaallah.Doğru kaynakdan bilgileri alalım inşaallah.
Unutmayalım ki dinimize kin beslersek Rabbim bunun karşılığını bırakmaz ve en güzel züntikam sahibidir.
Rabbimizin dinine yardım edersek Rabbimde bize yardım edecektir.
Tekrar teşekkürlerimi arz ediyorum.Baki selam ve dua ile...B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Esselamun aleyküm canım kardeşim paylaşımınız faydalıydı Rahman razı olsun inşaallah.

Dinimiz hakkında bilmemiz gereken bir sürü güzelliklerinden mahrumuz malesef kulakdan duyma sözlere daha çok itibar eder konumuna geldik ki Rabbim bundan muhafaza buyursun inşaallah.Doğru kaynakdan bilgileri alalım inşaallah.
Unutmayalım ki dinimize kin beslersek Rabbim bunun karşılığını bırakmaz ve en güzel züntikam sahibidir.
Rabbimizin dinine yardım edersek Rabbimde bize yardım edecektir.

Tekrar teşekkürlerimi arz ediyorum.Baki selam ve dua ile...B)

Ve aleyküm selam canım kardeşim..Rabbimiz c.c razı olsun sizden de daimen..Yorumunuz çok güzeldi, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..Güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah..Evet haklısınız, dinimiz konusunda ilahi hükümler değil de nefisler dinlenebiliyor çoğu kez...Bu da Allah c.c'nin bizler için seçtiği kamil din İslam'a bir ihanettir ve bu güzel dinin mensupları olan bizlere hiç yakışmayan bir yaklaşımdır..Rabbimiz c.c, kalplerimizi ve niyetlerimizi halis kılsın, sırat-ı müstakiymden kalplerimizi saptırmasın inşallah..Amin..

Rahman ve Rahim olan Mevla'mıza emanetsiniz güzel kardeşim..Baki selam ve muhabbetle inşallah..

~*~ B)B) ~*~

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
esselamu aleykum
ben de çok beğendim yazınızı
müslümanlar arasında böyle olsa ,yani kardeş duyguları ,sırf Allah için sevmek Allah için darılmak belki o zaman müslümanlar 'öz vatanında parya' olmaktan çıkar.
bir de şu var bu hoşgörü kapımızdan birçok art niyetli kişiler de girebildiğine göre hoşgörü kapımız aiılabildiğine açıktır demek ki, İslam dini denge dinidir ,yani her şeyin altın ortası var ya , ifrata tefrite kaçmadan işte onu yakalayabilsek iyi ederiz.
hayırlı geceler

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
نعىمة;533710' Alıntı:
esselamu aleykum
ben de çok beğendim yazınızı
müslümanlar arasında böyle olsa ,yani kardeş duyguları ,sırf Allah için sevmek Allah için darılmak belki o zaman müslümanlar 'öz vatanında parya' olmaktan çıkar.
bir de şu var bu hoşgörü kapımızdan birçok art niyetli kişiler de girebildiğine göre hoşgörü kapımız aiılabildiğine açıktır demek ki, İslam dini denge dinidir ,yani her şeyin altın ortası var ya , ifrata tefrite kaçmadan işte onu yakalayabilsek iyi ederiz.
hayırlı geceler

Ve aleyküm selam kardeşim..Allah celle razı olsun, yorumunuz çok güzeldi..Bizler orta ümmetiz, hoşgörümüzü aleyhte kullanmaya çalışanlara elbette ki hiçbir zaman fırsat vermemeliyiz..Necip Fazıl'dan güzel bir dizeye yer vemişsiniz yorumunuzda, bu da ayrı bir güzellik kattı konuya..Rabbimiz c.c İslam ümmetini aziz kılsın ve kendi vatanında esir konumuna düşürmesin inşallah..Rabbimize emanetsiniz kardeşim..Selam ve dua ile inşallah.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Senin din kardeşn sana öz kardeşinden daha yakındır.Ne hakla ona kızıyor, darılıyorsun, kin besliyorsun?
Emr-i mâruf ve nehy-i münker yapacaksan, önce şefkatle, dostça, muhabbetle başla işe.
Kin değil, sevgi…​

selamunaleyküm... ALLAH C.C. razı olsun kardeşim emeğinize sağlık çok güzel
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğine sağlık aliye_aliye kardeşim.çok güzel paylaşım.kinin dinimizde yeri yoktur.eksik olsun.öfkeyle kalkıp zararla oturmamayı diliyorum.selamet ile kalınız

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim...güzel ve faydalı bir paylaşım..okuduklarımız ve öğrendiklerimizi inşALLAH gerçek hayatta kullanıyor ve gayret içersinde oluyoruzdur..

selam ve dua ile kalın selametle....

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
"YARATILANI SEVERİZ, YARATANDAN ÖTÜRÜ"

blume1120.gif
blume1120.gif
blume1120.gif
blume1120.gif

SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM
BU GÜZEL PAYLAŞIMIN İÇİN "ALLAH" RAZI OLSUN
YÜREĞİNE SAĞLIK
ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ.
SELAM VE DUA İLE

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM HACI BACIM ÇOK GÜZEL Bİ YAZI GERÇEKTEN KİN VE NEFRET ADI ALTINDA GERÇEK MÜSLÜMANI TARİF ETMİŞSİN.
MÜSLÜMAN OLARAK EFENDİMİZİN SÜNNETLERİNE Bİ UYABİLSEK GERÇEK MÜSLÜMAN OLABİLSEK EMİNİMKİ ŞU ANDA DÜNYANIN 4 DE 3 Ü MÜSLÜMAN OLURDU. BAKIYORUM ETRAFIMA ZINDIKLAR ZATEN EN KÜÇÜK Bİ KIVILCIM Bİ YANLIŞ HAREKER BEKLİYOLAR İSLAMİYETİ MÜSLÜMANLIĞI KÖTÜLEMEK İÇİN. MALİSEF BUNUDA ÇOK KOLAY Bİ ŞEKİLDE BECERİYOLAR. İNSANLAR ARTIK DİNİMİZİ TİCARİ MAKSATLA KULLANMAYA BAŞLAMIŞ VE MÜSLÜMANIN ADINI LEKELEMİŞ DURUMDALAR VE GİTGİDE YAYILIYO. BUNA KİM DUR DİCEK ONUDA BİLMİYORUM. Bİ ARA ÇOK ÜMİTLENMİŞTİM HERYERDE CEMAATLER YAYGINLAŞIYO DİYE AMA MALİSEF BAZILARIDA ELLERİNDE OLMADAN BU LEKEYİ BÜYÜTMÜŞ DURUMDALAR. BİRİSİNE BU KİŞİ ABDESLİ, NAMAZLI, HACIDIR HOCADIR DEDİKÇE DAHA ÇOK GÜVENECEĞİ YERDE MALİSEF DAHA FAZLA UZAKLAŞIR OLDULAR. RABBİM DİNİMİZİ BU DURUMA GETİRENLERE HİDAYET VERSİN KALP KAPILARINI SONUNA KADAR AÇSIN. RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN. BU GÜZEL YAZI İÇİN ALLAH(C.C) RAZI OLSUN BACIM RAHMANA EMANET OL. SELAMUN ALEYKÜM.:G
B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Senin din kardeşn sana öz kardeşinden daha yakındır.Ne hakla ona kızıyor, darılıyorsun, kin besliyorsun?​

Kin değil, sevgi…

selamunaleyküm... ALLAH C.C. razı olsun kardeşim emeğinize sağlık çok güzel
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Ve aleyküm selam ablam..Rabbimiz c.c sizden de razı olsun..Teşekkür ederim..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile inşallah..

~*~ B)B) ~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Emeğine sağlık aliye_aliye kardeşim.çok güzel paylaşım.kinin dinimizde yeri yoktur.eksik olsun.öfkeyle kalkıp zararla oturmamayı diliyorum.selamet ile kalınız

Selamün Aleyküm kardeşim..Allah c.c razı olsun, duanıza kalbi aminler diyorum..Rabbimize omanet olun..Selam ve dua ile inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~ B)B) ~*~

Size, sizden önceki milletlerin hastalığı olan haset ve kin bulaşmış.Canım elinde olan Allaha yemin ederim ki, îman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de tam îman etmiş sayılmazsınız.Birbirinizi sevmenizi sağlayacak bir şeyi size göstereyim mi? Aranızda selâmı yaygınlaştırın..

Tirmizi, Ebu Davud

~*~ B)B) ~*~

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Mümin kinci olmaz. (Hadis-i Şerif)
Dünyada hiçbir şey insanı kin besleme duygusu kadar yıpratamaz. (Nietzsche)
Kinimiz büyüdükçe, kin beslediğimiz kimseden daha çok küçülürüz. (La Rochefoucauld)
Kindarlık ve sertli, şeytanı dışa kovmaz, içeri atar. (Aleksis Kivi)

ES SELAMUN ALEYKÜM CANIM KARDEŞİM.ELLERİNE SAĞLIK.KİN BESLEMEK MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ.ALLAH C.C. RAZI OLSUN İNŞAALLAH SENDEN.DAİMİ DUALARIMDASIN İNŞAALLAH GÜZEL KARDEŞİM.HAYIRLI NURLU BEREKETLİ GECELER OLMASI TEMENNİSİYLE.RAB'BİM E EMANETSİN.SELAMETLE CANIM KARDEŞİM.....B)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
ellerina saglık aliye kardeş çok güzel bir yazı malesef günümüzde islam ahlakı pek kalmadı insanlar islamı 5 şarttan ibaret zannediyor bu kadar basit olsaydı kuranı kerim indirilmezdi kuran ı kerimi malesef dua kitabı, ölü olunca yada ,cumadan cumaya okunucak bir kitap gibi görenler çok, kuran ı kerimi okumamaız yetmez anlamamız lazım anlammız yetmez yaşamamız lazım yaşamamız yetmez anlatmamız lazımbu fikir benimsenirse ozaman müslümanlar çogalıcaktır:H

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum allah razı olsun emegine saglık a.e.ol

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
"YARATILANI SEVERİZ, YARATANDAN ÖTÜRÜ"

blume1120.gif
blume1120.gif
blume1120.gif
blume1120.gif

SELAMÜN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞİM
BU GÜZEL PAYLAŞIMIN İÇİN "ALLAH" RAZI OLSUN
YÜREĞİNE SAĞLIK
ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ.
SELAM VE DUA İLE

Ve aleyküm selam değerli abim, güzel yorumunuz için teşekkür ederim..Rabbimiz c.c razı olsun sizden de daimen...Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt