Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kimse bana dinimi öğretmedi (4 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Kimse bana dinimi öğretmedi

S.A HOŞ GELDİNİZ.ÜYELİĞİNİZ. HAYIRLI VE DAİM OLSUN...YAZINIZ ÇOK ETKİLEYİCİY Dİ...İNANIN YAZDIKLARINIZ BANADA PEK UZAK DEĞİLDİ GEÇMİŞTE...ALLAH CÜMLEMİZİ YOLUNDAN ŞAŞIRTMASIN..KALBİ VE GÖNLÜ GÖZÜ MÜHÜRLÜ OLANLARDAN EYLEMESİN....ALLAH CC SİZİDE TÜM MÜSLÜMANLARIDA YOLUNDA DAİM EYLESİN...ALLAH CC EMANET OLUN....SELAM VE DUA İLE...............

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
S.A HOŞ GELDİNİZ.ÜYELİĞİNİZ. HAYIRLI VE DAİM OLSUN...YAZINIZ ÇOK ETKİLEYİCİY Dİ...İNANIN YAZDIKLARINIZ BANADA PEK UZAK DEĞİLDİ GEÇMİŞTE...ALLAH CÜMLEMİZİ YOLUNDAN ŞAŞIRTMASIN..KALBİ VE GÖNLÜ GÖZÜ MÜHÜRLÜ OLANLARDAN EYLEMESİN....ALLAH CC SİZİDE TÜM MÜSLÜMANLARIDA YOLUNDA DAİM EYLESİN...ALLAH CC EMANET OLUN....SELAM VE DUA İLE...............
A.S .AMİN SİZDE ALLAHA EMANET OLUN

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
derya_gulu yazdı:
Allahım hepinizden razı olsun.Bugün bu klavyenin başında, yazacaklarım içimi acıtıyorsa, içimdekileri yazacak kelimeleri bulamıyorsam, inanınki suçluda aramıyorum.Çünkü ne annem ne de babam, bir gün bu düyadan göçtüğümüzde. Hesabın çok ağır görülecegini yeterince bilmiyorlardı .Onlarada bana öğrettikleri kadarı öğretilmişti.Bir gün, yüce Rabbimin ne kadar bağışlayıcı ,ne kadar rahmet sahibi ,ne kadar sabırlı oldugunu düşündüm.ben kulluk görevlerimi yeterince yerine getiremedigim halde bana yiyecek ekmek ,içecek su vermeye hastalandıgımda şifa vermeye devam ediyordu .Anladımki benim rabbimden umudumu kesmedigim gibi rabbimde benden umudunu kesmemişti bana tövbe etme fırsatı veriyordu o gün hayatımın dönüm, noktası oldu.Beni karanlık kör kuyulardan,çekip çıkartacak o mukaddes ışığa yönlendirecek,gücü içimde aramaya başladım.Çok uzakta değildi.Yatagımın baş ucundaydı,ama gözlerime öyle bir perde indirmişlerdiki!yıllarca o mübarek ışıgı göremedim.İlk önce bizi korusun diye odamda duran ve yıllerca kapagını açmadıgım o mübarek kitabı Kur'anı kerim i layık oldugu yere salonumun baş köşesinde her an görebileceğim elimi uzattıgımda alıp heceleyerekde olsa okumaya çalışacağım bir yere koydum. İşte olmuştu ama neden huzurlu değildim.Birşeyler eksikti heceliyerek okumammı ?okuduğumu anlamamammı ?Eksigim neydi ?Kurslara ve komşularıma gidip bana arapçayı hatasız olarak okuyabileceğim düzeyde öğretmelerini istedim. Çeşitli bahanelerle geri çevrildim. Boş yer yok zamanım yok v.b.Azmettim çok seri olmasada okuyordum.Genede istedigim huzura erişememiştim,o ışıgın benden uzakta, oldugunu hissediyordum.Namaz evet eksiğim bu olmalıydı! nasıl kılınacagını biliyodum.Hayatım boyunca ramazan ayında ara ara başlayıp bırakmıştım devam ettirmemiştim çünkü annemden böyle görmüştüm tekrar başladım,fakat Rabbimin huzuruna durduğum zaman utanıyordum .Çünkü normal zamanda başım açıktı ,oysa namazda kapatıyordum Allahımı haşa kandıramıyacağıma göre bu kendimi kandırmaktı. Düşündüm o güne kadar çevreye uyup açık gezmiştim,günahtan başka elime ne geçmişti?Kocaman bir hiç aynı gün kapandım .En sonunda ışıgımı yakalamıştım.Şimdi dinimi araştırmaya ögrenmeye çalışıyorum. bu araştırmam beni dini sitelerde Kur'anı kerim-i okumayı öğrenebilirmiyim diye gezinirken sizlerle tanıştırdı .Güzel yazılarınızı fırsat buldukca okumaya çalışıyorum.Allah bu siteyi kuranlardan ve bizlerle bilgilerini paylaşan bütün din kardeşlerimden razı olsun.Artık bu yazımdan sonra eminimki önce Allah sonrada sizlerin sayesinde bana dinimi kimse öğretmedi demiyeceğim Allah'ın selamı ve rahmeti hepimizin üzerine olsun.Amin
Değerli kardeşim,okadar içten yazmışsınki,etkilenmemek mümkün değil,ne güzel ne mutlu sanaki bunu fark etmişsin bunun için nekadar şükür etsek azdır kardeşim hangi konuda ihtiyaç duyrasan biz burdayız yardım etmeye elimizden geleni yapmaya hazırız.Benim görünen email adresimede yazabilirsin inş ne gerekiyorsa yanında oluruz dua ile Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim
S.A. Allah razı olsun. Yardımlarınız için şimdiden minnetdarlığımı belirtmek istiyorum .Allaha emanet ol.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Birnur yazdı:
A.S CANIM KARDEŞİM NEKADAR DUYGULANDIM YAZINIZI OKURKEN ANLATAMAM. BENDE HALA BİŞEYLERİN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUM. EVET TESSETTÜRLÜ DEĞİL. RABBİM BANADA BENİM GİBİ TESETTÜRE GİRMEK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETSİN İNŞALLAH.DİNİ GÖREVLERİMİZİ TAM ANLAMIYLA YERİNE GETİREN RABBİMİN SEVDİĞİ SALİH AMELLERDE BULUNAN KULLARINDAN OLMAK DİLEĞİYLE...
ARAMIZA HOŞGELDİNİZ.B)B)B)
S.A. canım kardeşim ,dua'na amin diyorum.İnşaallah,en kısa zamanda rabbim sanada kızımada kapanmayı nasip eder Allah'a emanet ol

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
s.a hayırlı akşamlar kardeşim,
inanki yazını okurken kendi hayatımında bir alıntı okur gibi hissettim.
:(
A.S. kardeşim ,cevaplarım gecikiyor kusura bakmayın.Bizim hayatımızdan o kadar çokki,malesef farkında bile degiliz. Allaha emanet olun.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

RABBİM YOLUNDA DAİM EYLESİN...YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
SELAMUNALEYKUM
CANIM KARDESIM BENIM!
ONCELIKLE ARAMIZA HOSGELDIN NE MUTLU BIZLERI BIR ARADA ,TEK YUREKTE TOPLAYANA ! SUKURLER OLSUN.CANIM SEN YINEDE ICINDE BIR YERLERDEDE OLSA ONLARA KIZMA CUNKU BENDE ZAMANINDA YAPTIM ONU . ALLAHIN IZNI ILE BIR GECE GORDUGUM BIR RUYA ILE ISLAMIYETI TAM ANLAMIYLA SECTIM RABBIMIN YOLUNDAN KOSTUM.BAK SIMDI 26 YASINDAYIM SUKURLER OLSUN IYI KOTU ELIMDEN GELDIGINCE VE DAHA FAZLASINI ISTEYEREK YASIYORUM,AILEMDE BAZI SEYLERE GECTE OLSA SONRADAN SAHIP OLDU SUKURLER OLSUN.ONLARDA OYLE BUYUMUS HERSEY GUNAH HERSEY HARAM DENMIS ANNE BABALAR TUZU SEVMIYORSA ONA BILE HARAM DEMIS DINI COCUKLUKTAN SOGUTMUSLAR ONLARDA BOYLE BUYUSUN ISTEMEZLERDI.NE MUTLU BIZLERE HAK YOLU BULMUSUZ DUSE KALKADA OLSA RABBIMIZIN IZINDEN GIDIYORUZ INSALLAH.
SELAM VE DUA ILE...
Aleykumselam,canım kardeşim.Hoş bulduk, söylediğin gibi anneme ,babama kızmam ne mümkün .Rüyan İnşaallah hakkında hayırlı olur .nNe mutlu sana ve senin gibi doğruyu görebilene.Allaha emanet ol.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

deren75 yazdı:
s.a. kardeşim hoşgeldin hayırlı olsun bu büyük ailede çok şey kazanacağına emin zira bizlere en azından bana çok şey kazandırdı.selam ve dua ile.
A.S.Kardeşim,şimdiden çok şey öğrendim, kazanmaya gelince inşallah dürüstlük ve güzel gönüller kazanmayı Rabbim nasip eder.Allaha emanet ol.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakub yazdı:
derya_gulu yazdı:
Allahım hepinizden razı olsun.Bugün bu klavyenin başında, yazacaklarım içimi acıtıyorsa, içimdekileri yazacak kelimeleri bulamıyorsam, inanınki suçluda aramıyorum.Çünkü ne annem ne de babam, bir gün bu düyadan göçtüğümüzde. Hesabın çok ağır görülecegini yeterince bilmiyorlardı .Onlarada bana öğrettikleri kadarı öğretilmişti.Bir gün, yüce Rabbimin ne kadar bağışlayıcı ,ne kadar rahmet sahibi ,ne kadar sabırlı oldugunu düşündüm.ben kulluk görevlerimi yeterince yerine getiremedigim halde bana yiyecek ekmek ,içecek su vermeye hastalandıgımda şifa vermeye devam ediyordu .Anladımki benim rabbimden umudumu kesmedigim gibi rabbimde benden umudunu kesmemişti bana tövbe etme fırsatı veriyordu o gün hayatımın dönüm, noktası oldu.Beni karanlık kör kuyulardan,çekip çıkartacak o mukaddes ışığa yönlendirecek,gücü içimde aramaya başladım.Çok uzakta değildi.Yatagımın baş ucundaydı,ama gözlerime öyle bir perde indirmişlerdiki!yıllarca o mübarek ışıgı göremedim.İlk önce bizi korusun diye odamda duran ve yıllerca kapagını açmadıgım o mübarek kitabı Kur'anı kerim i layık oldugu yere salonumun baş köşesinde her an görebileceğim elimi uzattıgımda alıp heceleyerekde olsa okumaya çalışacağım bir yere koydum. İşte olmuştu ama neden huzurlu değildim.Birşeyler eksikti heceliyerek okumammı ?okuduğumu anlamamammı ?Eksigim neydi ?Kurslara ve komşularıma gidip bana arapçayı hatasız olarak okuyabileceğim düzeyde öğretmelerini istedim. Çeşitli bahanelerle geri çevrildim. Boş yer yok zamanım yok v.b.Azmettim çok seri olmasada okuyordum.Genede istedigim huzura erişememiştim,o ışıgın benden uzakta, oldugunu hissediyordum.Namaz evet eksiğim bu olmalıydı! nasıl kılınacagını biliyodum.Hayatım boyunca ramazan ayında ara ara başlayıp bırakmıştım devam ettirmemiştim çünkü annemden böyle görmüştüm tekrar başladım,fakat Rabbimin huzuruna durduğum zaman utanıyordum .Çünkü normal zamanda başım açıktı ,oysa namazda kapatıyordum Allahımı haşa kandıramıyacağıma göre bu kendimi kandırmaktı. Düşündüm o güne kadar çevreye uyup açık gezmiştim,günahtan başka elime ne geçmişti?Kocaman bir hiç aynı gün kapandım .En sonunda ışıgımı yakalamıştım.Şimdi dinimi araştırmaya ögrenmeye çalışıyorum. bu araştırmam beni dini sitelerde Kur'anı kerim-i okumayı öğrenebilirmiyim diye gezinirken sizlerle tanıştırdı .Güzel yazılarınızı fırsat buldukca okumaya çalışıyorum.Allah bu siteyi kuranlardan ve bizlerle bilgilerini paylaşan bütün din kardeşlerimden razı olsun.Artık bu yazımdan sonra eminimki önce Allah sonrada sizlerin sayesinde bana dinimi kimse öğretmedi demiyeceğim Allah'ın selamı ve rahmeti hepimizin üzerine olsun.Amin

S.A. MEVLA TEALA sizi bu yolda daim etsin. inşaallah daha da ilerlrsin. ben küçük bir hatırlat ma yapmak istiyorum, şimdi sizin bu yeni halinize acıyanlar olacaktır size akıllarınca nasihat ederler.sakın ha sakın onlara kulak asma. şunu bilki, seni destekleyenler seni gerçekten sevenlerdir. A.E.O.
A.S.Amin .Söyledikleriniz doğru,bunlarla karşılaştım. dediginiz gibi gördümki destekleyenler beni sevenler.Allaha emanet olun.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

S.A...HOŞGELDİNİZ ÜYELİĞİNİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN...ALLAH ÇIKTIĞINIZ YOLDA DAİM EYLESİN...ALLAH'A EMANET OLUN...SELAMETLE...B)B)B)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

nihalim yazdı:
S.A...HOŞGELDİNİZ ÜYELİĞİNİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN...ALLAH ÇIKTIĞINIZ YOLDA DAİM EYLESİN...ALLAH'A EMANET OLUN...SELAMETLE...B)B)B)
A.S. Hoş bulduk ,Allah cümlemize hayırları vesile etsin. sizde Allaha emanet olun.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Allah yardımcınız olsun, İnşAllah eksiklerimizi tamalıycaz burdahoşgeldiniz aramıza selametle

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
Allah yardımcınız olsun, İnşAllah eksiklerimizi tamalıycaz burdahoşgeldiniz aramıza selametle
Allah razı olsun. Hoş bulduk.Selametle İnşaallah

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

NEKADAR GÜZELLL..ÇOK SEVİNDİM CNM RABBİM BİZLERE DOĞRUYU BULMAYI NASİP ETTİ BUNUN İÇİN NEKADAR ŞÜKRETSEK AZDIR..RABBİM RAZI OLSUN SENDEN..

ES SELAMUN ALEYKÜM...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.... ALLAHA EMANET OLUNUZ...

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)ESSELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
ABLACIM GERÇEKTEN HAK YOLUNU BULMAK HERKESE NASİP OLMAZ... NE MUTLU BİZLEREKİ BİRŞEYLERİN FARKINDAYIZ.. VEDE İNŞALLAH BU YOLA TABİ OLURUZ VEDE DAİM OLURUZ...
CENAB-I HAK BİZLERİ SALİH KULLARINDAN EYLESİN....

İSLAMİYET, GÜNEŞ GİBİDİR.. ÜFLEMEKLE SÖNMEZ. GÜNDÜZ GİBİDİR, GÖZ YUMMAKLA GECE OLMAZ.GÖZÜNÜ KAPAYAN YALNIZCA KENDİNE GECE YAPAR..

SELAMÜN ALEYKÜM .... ALLAH(CC)A EMANET OLUN...

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

goNuL_ yazdı:
NEKADAR GÜZELLL..ÇOK SEVİNDİM CNM RABBİM BİZLERE DOĞRUYU BULMAYI NASİP ETTİ BUNUN İÇİN NEKADAR ŞÜKRETSEK AZDIR..RABBİM RAZI OLSUN SENDEN..

ES SELAMUN ALEYKÜM...
.Aleykumselam Herşeyin bir şükrü mutlaka var. Rabbim sizdende razı olsun.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.... ALLAHA EMANET OLUNUZ...
AllahC.C. hepimizin yar ve yardımcısı olsun.sizde Allah'a emanet olun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt