derya_gulu
Kayıtlı Kullanıcı
Allahım hepinizden razı olsun.Bugün bu klavyenin başında, yazacaklarım içimi acıtıyorsa, içimdekileri yazacak kelimeleri bulamıyorsam, inanınki suçluda aramıyorum.Çünkü ne annem ne de babam, bir gün bu düyadan göçtüğümüzde. Hesabın çok ağır görülecegini yeterince bilmiyorlardı .Onlarada bana öğrettikleri kadarı öğretilmişti.Bir gün, yüce Rabbimin ne kadar bağışlayıcı ,ne kadar rahmet sahibi ,ne kadar sabırlı oldugunu düşündüm.ben kulluk görevlerimi yeterince yerine getiremedigim halde bana yiyecek ekmek ,içecek su vermeye hastalandıgımda şifa vermeye devam ediyordu .Anladımki benim rabbimden umudumu kesmedigim gibi rabbimde benden umudunu kesmemişti bana tövbe etme fırsatı veriyordu o gün hayatımın dönüm, noktası oldu.Beni karanlık kör kuyulardan,çekip çıkartacak o mukaddes ışığa yönlendirecek,gücü içimde aramaya başladım.Çok uzakta değildi.Yatagımın baş ucundaydı,ama gözlerime öyle bir perde indirmişlerdiki!yıllarca o mübarek ışıgı göremedim.İlk önce bizi korusun diye odamda duran ve yıllerca kapagını açmadıgım o mübarek kitabı Kur'anı kerim i layık oldugu yere salonumun baş köşesinde her an görebileceğim elimi uzattıgımda alıp heceleyerekde olsa okumaya çalışacağım bir yere koydum. İşte olmuştu ama neden huzurlu değildim.Birşeyler eksikti heceliyerek okumammı ?okuduğumu anlamamammı ?Eksigim neydi ?Kurslara ve komşularıma gidip bana arapçayı hatasız olarak okuyabileceğim düzeyde öğretmelerini istedim. Çeşitli bahanelerle geri çevrildim. Boş yer yok zamanım yok v.b.Azmettim çok seri olmasada okuyordum.Genede istedigim huzura erişememiştim,o ışıgın benden uzakta, oldugunu hissediyordum.Namaz evet eksiğim bu olmalıydı! nasıl kılınacagını biliyodum.Hayatım boyunca ramazan ayında ara ara başlayıp bırakmıştım devam ettirmemiştim çünkü annemden böyle görmüştüm tekrar başladım,fakat Rabbimin huzuruna durduğum zaman utanıyordum .Çünkü normal zamanda başım açıktı ,oysa namazda kapatıyordum Allahımı haşa kandıramıyacağıma göre bu kendimi kandırmaktı. Düşündüm o güne kadar çevreye uyup açık gezmiştim,günahtan başka elime ne geçmişti?Kocaman bir hiç aynı gün kapandım .En sonunda ışıgımı yakalamıştım.Şimdi dinimi araştırmaya ögrenmeye çalışıyorum. bu araştırmam beni dini sitelerde Kur'anı kerim-i okumayı öğrenebilirmiyim diye gezinirken sizlerle tanıştırdı .Güzel yazılarınızı fırsat buldukca okumaya çalışıyorum.Allah bu siteyi kuranlardan ve bizlerle bilgilerini paylaşan bütün din kardeşlerimden razı olsun.Artık bu yazımdan sonra eminimki önce Allah sonrada sizlerin sayesinde bana dinimi kimse öğretmedi demiyeceğim Allah'ın selamı ve rahmeti hepimizin üzerine olsun.Amin