Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kimse bana dinimi öğretmedi (3 Kullanıcı)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım hepinizden razı olsun.Bugün bu klavyenin başında, yazacaklarım içimi acıtıyorsa, içimdekileri yazacak kelimeleri bulamıyorsam, inanınki suçluda aramıyorum.Çünkü ne annem ne de babam, bir gün bu düyadan göçtüğümüzde. Hesabın çok ağır görülecegini yeterince bilmiyorlardı .Onlarada bana öğrettikleri kadarı öğretilmişti.Bir gün, yüce Rabbimin ne kadar bağışlayıcı ,ne kadar rahmet sahibi ,ne kadar sabırlı oldugunu düşündüm.ben kulluk görevlerimi yeterince yerine getiremedigim halde bana yiyecek ekmek ,içecek su vermeye hastalandıgımda şifa vermeye devam ediyordu .Anladımki benim rabbimden umudumu kesmedigim gibi rabbimde benden umudunu kesmemişti bana tövbe etme fırsatı veriyordu o gün hayatımın dönüm, noktası oldu.Beni karanlık kör kuyulardan,çekip çıkartacak o mukaddes ışığa yönlendirecek,gücü içimde aramaya başladım.Çok uzakta değildi.Yatagımın baş ucundaydı,ama gözlerime öyle bir perde indirmişlerdiki!yıllarca o mübarek ışıgı göremedim.İlk önce bizi korusun diye odamda duran ve yıllerca kapagını açmadıgım o mübarek kitabı Kur'anı kerim i layık oldugu yere salonumun baş köşesinde her an görebileceğim elimi uzattıgımda alıp heceleyerekde olsa okumaya çalışacağım bir yere koydum. İşte olmuştu ama neden huzurlu değildim.Birşeyler eksikti heceliyerek okumammı ?okuduğumu anlamamammı ?Eksigim neydi ?Kurslara ve komşularıma gidip bana arapçayı hatasız olarak okuyabileceğim düzeyde öğretmelerini istedim. Çeşitli bahanelerle geri çevrildim. Boş yer yok zamanım yok v.b.Azmettim çok seri olmasada okuyordum.Genede istedigim huzura erişememiştim,o ışıgın benden uzakta, oldugunu hissediyordum.Namaz evet eksiğim bu olmalıydı! nasıl kılınacagını biliyodum.Hayatım boyunca ramazan ayında ara ara başlayıp bırakmıştım devam ettirmemiştim çünkü annemden böyle görmüştüm tekrar başladım,fakat Rabbimin huzuruna durduğum zaman utanıyordum .Çünkü normal zamanda başım açıktı ,oysa namazda kapatıyordum Allahımı haşa kandıramıyacağıma göre bu kendimi kandırmaktı. Düşündüm o güne kadar çevreye uyup açık gezmiştim,günahtan başka elime ne geçmişti?Kocaman bir hiç aynı gün kapandım .En sonunda ışıgımı yakalamıştım.Şimdi dinimi araştırmaya ögrenmeye çalışıyorum. bu araştırmam beni dini sitelerde Kur'anı kerim-i okumayı öğrenebilirmiyim diye gezinirken sizlerle tanıştırdı .Güzel yazılarınızı fırsat buldukca okumaya çalışıyorum.Allah bu siteyi kuranlardan ve bizlerle bilgilerini paylaşan bütün din kardeşlerimden razı olsun.Artık bu yazımdan sonra eminimki önce Allah sonrada sizlerin sayesinde bana dinimi kimse öğretmedi demiyeceğim Allah'ın selamı ve rahmeti hepimizin üzerine olsun.Amin

sena_nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kimse bana dinimi öğretmedi

maşallah kardeşim ne güzel gerçkten ço sevindim.Allah daim O nun yolunda hakkıyla yaşamayı ve O nun yolunda ölmeyi nasip etsin...inş.en güzel bi şekilde bu siteden faydalanırsın.RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN...DUALARIMDA OLACAKSIN ALLAH IN İZNİYLE..SENDE DUA ET..SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)

SEVGI HERYERDE

Kayıtlı Kullanıcı

COKGUZEL IFADE ETMISIN BENDE AYNI SEKILDE KAPANDIM RABBIME SUKURLER OLSUN HER ZAMAN ONA LAYIK OLMAK ICIN CABALIYORUM SIMDI

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

A.S CANIM KARDEŞİM NEKADAR DUYGULANDIM YAZINIZI OKURKEN ANLATAMAM. BENDE HALA BİŞEYLERİN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUM. EVET TESSETTÜRLÜ DEĞİL. RABBİM BANADA BENİM GİBİ TESETTÜRE GİRMEK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETSİN İNŞALLAH.DİNİ GÖREVLERİMİZİ TAM ANLAMIYLA YERİNE GETİREN RABBİMİN SEVDİĞİ SALİH AMELLERDE BULUNAN KULLARINDAN OLMAK DİLEĞİYLE...
ARAMIZA HOŞGELDİNİZ.B)B)B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
Allahım hepinizden razı olsun.Bugün bu klavyenin başında, yazacaklarım içimi acıtıyorsa, içimdekileri yazacak kelimeleri bulamıyorsam, inanınki suçluda aramıyorum.Çünkü ne annem ne de babam, bir gün bu düyadan göçtüğümüzde. Hesabın çok ağır görülecegini yeterince bilmiyorlardı .Onlarada bana öğrettikleri kadarı öğretilmişti.Bir gün, yüce Rabbimin ne kadar bağışlayıcı ,ne kadar rahmet sahibi ,ne kadar sabırlı oldugunu düşündüm.ben kulluk görevlerimi yeterince yerine getiremedigim halde bana yiyecek ekmek ,içecek su vermeye hastalandıgımda şifa vermeye devam ediyordu .Anladımki benim rabbimden umudumu kesmedigim gibi rabbimde benden umudunu kesmemişti bana tövbe etme fırsatı veriyordu o gün hayatımın dönüm, noktası oldu.Beni karanlık kör kuyulardan,çekip çıkartacak o mukaddes ışığa yönlendirecek,gücü içimde aramaya başladım.Çok uzakta değildi.Yatagımın baş ucundaydı,ama gözlerime öyle bir perde indirmişlerdiki!yıllarca o mübarek ışıgı göremedim.İlk önce bizi korusun diye odamda duran ve yıllerca kapagını açmadıgım o mübarek kitabı Kur'anı kerim i layık oldugu yere salonumun baş köşesinde her an görebileceğim elimi uzattıgımda alıp heceleyerekde olsa okumaya çalışacağım bir yere koydum. İşte olmuştu ama neden huzurlu değildim.Birşeyler eksikti heceliyerek okumammı ?okuduğumu anlamamammı ?Eksigim neydi ?Kurslara ve komşularıma gidip bana arapçayı hatasız olarak okuyabileceğim düzeyde öğretmelerini istedim. Çeşitli bahanelerle geri çevrildim. Boş yer yok zamanım yok v.b.Azmettim çok seri olmasada okuyordum.Genede istedigim huzura erişememiştim,o ışıgın benden uzakta, oldugunu hissediyordum.Namaz evet eksiğim bu olmalıydı! nasıl kılınacagını biliyodum.Hayatım boyunca ramazan ayında ara ara başlayıp bırakmıştım devam ettirmemiştim çünkü annemden böyle görmüştüm tekrar başladım,fakat Rabbimin huzuruna durduğum zaman utanıyordum .Çünkü normal zamanda başım açıktı ,oysa namazda kapatıyordum Allahımı haşa kandıramıyacağıma göre bu kendimi kandırmaktı. Düşündüm o güne kadar çevreye uyup açık gezmiştim,günahtan başka elime ne geçmişti?Kocaman bir hiç aynı gün kapandım .En sonunda ışıgımı yakalamıştım.Şimdi dinimi araştırmaya ögrenmeye çalışıyorum. bu araştırmam beni dini sitelerde Kur'anı kerim-i okumayı öğrenebilirmiyim diye gezinirken sizlerle tanıştırdı .Güzel yazılarınızı fırsat buldukca okumaya çalışıyorum.Allah bu siteyi kuranlardan ve bizlerle bilgilerini paylaşan bütün din kardeşlerimden razı olsun.Artık bu yazımdan sonra eminimki önce Allah sonrada sizlerin sayesinde bana dinimi kimse öğretmedi demiyeceğim Allah'ın selamı ve rahmeti hepimizin üzerine olsun.Amin
Değerli kardeşim,okadar içten yazmışsınki,etkilenmemek mümkün değil,ne güzel ne mutlu sanaki bunu fark etmişsin bunun için nekadar şükür etsek azdır kardeşim hangi konuda ihtiyaç duyrasan biz burdayız yardım etmeye elimizden geleni yapmaya hazırız.Benim görünen email adresimede yazabilirsin inş ne gerekiyorsa yanında oluruz dua ile Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

derya_gulu yazdı:

S.A. KARDEŞİM,
İNAN ÇOK DUYGULANDIM, MAALESEF TOPLUMUMUZUN EN BÜYÜK EKSİKLERİNDEN BİRİSİ BU, SENİN GİBİ BENDE VE HATTA BİR ÇOĞUMUZDA ANNE BABAMIZDAN DİNİMİZİ ÖĞRENEMEDİK. İLK BAŞLARDA ONLARI SUÇLUYORDUM, AMA SONRA BAZI ŞEYLERİ ÖĞRENDİKEN SONRA SUÇLAMAK DEĞİLDE ACIMAYA BAŞLADIM ONLARA. ÇÜNKÜ ONLARDA BİLMİYORLARDI VE BİLMEDİKLERİ BİR ŞEYİDE ÖĞRETMELERİ MÜMKÜN DEĞİLDİ.
BU KONU ASLINDA ÇOK SU GÖTÜRÜR AMA, ÖNEMİLİ OLAN SENİN HAKKI BULUP, ONA TESLİM OLMANDIR KARDEŞİM. HAYIRLI UĞURLU OLSUN.
İNŞALLAH HER ŞEY GÖNLÜNE GÖRE OLUR. BİZDE HER KONUDA YARDIM ETMEYE HAZIRIZ, YETERKİ SEN BURALARDAN BİR YERE GİTME , SORUALRINI BURADA CEVAP BULACAKSINDIR İNŞALLAH.
K.S.E.O

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Aleyküm selam kardeşim. Ummadığım kadar güzel cevaplar aldım.Allahın izniyle hiç bir yere gittmeye niyetim Allaha emanet olun

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a hayırlı akşamlar kardeşim,
inanki yazını okurken kendi hayatımında bir alıntı okur gibi hissettim.
:(

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM
CANIM KARDESIM BENIM!
ONCELIKLE ARAMIZA HOSGELDIN NE MUTLU BIZLERI BIR ARADA ,TEK YUREKTE TOPLAYANA ! SUKURLER OLSUN.CANIM SEN YINEDE ICINDE BIR YERLERDEDE OLSA ONLARA KIZMA CUNKU BENDE ZAMANINDA YAPTIM ONU . ALLAHIN IZNI ILE BIR GECE GORDUGUM BIR RUYA ILE ISLAMIYETI TAM ANLAMIYLA SECTIM RABBIMIN YOLUNDAN KOSTUM.BAK SIMDI 26 YASINDAYIM SUKURLER OLSUN IYI KOTU ELIMDEN GELDIGINCE VE DAHA FAZLASINI ISTEYEREK YASIYORUM,AILEMDE BAZI SEYLERE GECTE OLSA SONRADAN SAHIP OLDU SUKURLER OLSUN.ONLARDA OYLE BUYUMUS HERSEY GUNAH HERSEY HARAM DENMIS ANNE BABALAR TUZU SEVMIYORSA ONA BILE HARAM DEMIS DINI COCUKLUKTAN SOGUTMUSLAR ONLARDA BOYLE BUYUSUN ISTEMEZLERDI.NE MUTLU BIZLERE HAK YOLU BULMUSUZ DUSE KALKADA OLSA RABBIMIZIN IZINDEN GIDIYORUZ INSALLAH.
SELAM VE DUA ILE...

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşim hoşgeldin hayırlı olsun bu büyük ailede çok şey kazanacağına emin zira bizlere en azından bana çok şey kazandırdı.selam ve dua ile.

yesil_03

Kayıtlı Kullanıcı

SENİN DURUMUNDA OLUPTA BUNU SORGULAMAYAN OKADAR ÇOK İNSAN VARKİ. NE GÜZEL SEN SANA ÖĞRETİLMESE BİLE DOĞRU OLANI BULMUŞSUN BUNU KOLAY KOLAY KİMSE YAPAMAZ. BUNLARI DUYMAK BENİ OKADAR ÇOK SEVİNDİRİYORKİ BİLEMEZSİN. RABBİM YARDIMCIN OLSUN. ALLAHA EMANET OL.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

sena_nur yazdı:
maşallah kardeşim ne güzel gerçkten ço sevindim.Allah daim O nun yolunda hakkıyla yaşamayı ve O nun yolunda ölmeyi nasip etsin...inş.en güzel bi şekilde bu siteden faydalanırsın.RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN...DUALARIMDA OLACAKSIN ALLAH IN İ ZNİYLE..SENDE DUA ET..SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
AleykümSelam SenaNur kardeşim girdiğim ilk site yazdığım ilk yazı ve aldığım ilk cevap senden geldi .Emin olki bana verdiginiz cevabı okurken gözlerim doldu sende benim dualarımdasın Allaha emanet ol

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

SEVGI HERYERDE yazdı:
COKGUZEL IFADE ETMISIN BENDE AYNI SEKILDE KAPANDIM RABBIME SUKURLER OLSUN HER ZAMAN ONA LAYIK OLMAK ICIN CABALIYORUM SIMDI
SelamunAleyküm yüce rabbim bizlere verdiği fırsatı ,cümle din kardeşlerimize nasip etsin Amin.Benden dualarınızı esirgemeyin.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ~derya_gulu kardeşim,

öncelikle ailemize hoşgeldiniz emin olun burdaki bütün kardeşlerimizin hidayetlerinin inanılmaz hikayeleri var önemli olan bundan sonra gerçek yolu bulmuş olmamız.Bu yolda önümüze çıkan bütün engelleri ALLAH-Ü TEALA'nın izni ile geçebilenlerden olabilmek duası ile.Yolumuz açık ALLAH-Ü TEALA (C.C) yar ve yardımcımız olsun kardeşim.

selamünaleyküm

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

HOSGELDIN KARDESIM INAN HEPIMIZIN ORTAK NOKTASI VAR BU YAZDIGIN YAZIDA RABBIM HIDAYET ETMIS NE MUTLU SANA SIMDI ETRAFTAN COK LUZUMSUZ LAFLAR DUYACAKSIN SEYTAN HUZURSUZ OLDU SENIN ISIGINDAN CUNKU "NE GEREGI VARDI YOK EFENDIM SIMDIKI ZAMANDA KIM KAPANMIS GENCLIGINI YASA SONRA KAPAN GIBI IVIR ZIVIR SEN BULDUGUN ISIGIN ILAHI RAHMET OLDUGUNU RABBININ GOZLERINI ACIP TOVBE ICIN FIRSAT VERDIGINI UNUTMA KARDESIM ALLAH DAIM ETSIN INSALLAH SELAMETLE DUA ILE

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:

öncelikle ailemize hoşgeldiniz emin olun burdaki bütün kardeşlerimizin hidayetlerinin inanılmaz hikayeleri var önemli olan bundan sonra gerçek yolu bulmuş olmamız.Bu yolda önümüze çıkan bütün engelleri ALLAH-Ü TEALA'nın izni ile geçebilenlerden olabilmek duası ile.Yolumuz açık ALLAH-Ü TEALA (C.C) yar ve yardımcımız olsun kardeşim.

selamünaleyküm
Aleykümselam kardeşim,hoşbulduk .Allahım cümlemizin yolunu açık etsin hepinizden Allah razı olsun

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

nohco yazdı:
HOSGELDIN KARDESIM INAN HEPIMIZIN ORTAK NOKTASI VAR BU YAZDIGIN YAZIDA RABBIM HIDAYET ETMIS NE MUTLU SANA SIMDI ETRAFTAN COK LUZUMSUZ LAFLAR DUYACAKSIN SEYTAN HUZURSUZ OLDU SENIN ISIGINDAN CUNKU "NE GEREGI VARDI YOK EFENDIM SIMDIKI ZAMANDA KIM KAPANMIS GENCLIGINI YASA SONRA KAPAN GIBI IVIR ZIVIR SEN BULDUGUN ISIGIN ILAHI RAHMET OLDUGUNU RABBININ GOZLERINI ACIP TOVBE ICIN FIRSAT VERDIGINI UNUTMA KARDESIM ALLAH DAIM ETSIN INSALLAH SELAMETLE DUA ILE
S.A. Kardeşim yazılarınız bana inanılmaz, cesaret veriyor Allahın izniyle sizlerin desteği ve dualarıyla her zorluğu yeneceğim inşaallah .Allaha emanet olun.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:

selamünaleyküm
Selamunaleyküm Evindar kardeşim ,yazın beni mutlu etti Allah razı olsun.Allaha emanet ol.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

yesil_03 yazdı:
SENİN DURUMUNDA OLUPTA BUNU SORGULAMAYAN OKADAR ÇOK İNSAN VARKİ. NE GÜZEL SEN SANA ÖĞRETİLMESE BİLE DOĞRU OLANI BULMUŞSUN BUNU KOLAY KOLAY KİMSE YAPAMAZ. BUNLARI DUYMAK BENİ OKADAR ÇOK SEVİNDİRİYORKİ BİLEMEZSİN. RABBİM YARDIMCIN OLSUN. ALLAHA EMANET OL.
S.A. sizlerle yazışma fırsatı bulduğum için rabbime şükrediyorum .siteyi kuranlaranda sizlerdende Allah razı olsun Ollaha emanet ol

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt