Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KARI-KOCAYA CENNETİ KAZANDIRAN ANLAYIŞ NEDİR? (2 Kullanıcı)

fidan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KARI-KOCAYA CENNETİ KAZANDIRAN ANLAYIŞ NEDİR?

xtar kardeşim mantık evliliği deyince aklınıza ne geliyor o önemli. ben nişanlıyım ve nişanlımla bir flört dönemi yaşamadım konuştuk anlaştık yani mantıken ters olan olan bir durum olmadığı için evliliğe karar verdik eğer bu mantık evliliği ise bence hiçte mantıksız değil ama mantık evliliğinden kasıt zengin koca bulmaksa bunu ne mantıkla ne akılla nede imanla ilgisi olur bence flört etmek yanlış çünkü o zaman insan o insana bağlandığı için mantıklı düşünemiyor ve çok kolay hata yapabiliyor ve karşıdakinin kendine uyğun olmadığını ancak evlendikten sonra anlıyor bu çokmu mantıklı ??

aynifer

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşelerim siteye yeni katılıyorum. bu konudaki yazıları kısmen okumaya çalıştım ve okuduklarımdan bir anda aklıma şu hadis geldi ve bunu tekrar araştırıp sizlerle paylaşmak istedim. eğer benden önce paylaşmış biri varsa ve benim gözümden kaçmışsa affola.

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kadınla dört şey için evlenilir: Malı, soyu, güzelliği ve dini için. Öyleyse, elleri toprak olası, sen dindarını al!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî
.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Fidan hanım yanlış bişi yazdıysam affola zaten belirttim orda parası evi için diye sizin yaptığını bildiğimiz gibi dini çerçevede yapılan bişi tabiki ona bişey demedi. Yanlış anlaşıldıyam affola.

Hele mantık evliliği bence çok mantıksızca bişi. Adını mantık koymuşlar. Böyle saçmalık olmaz. Yok kocamın parası var, evi var şusu var busu var, yok karım çok güzel onunda parası var filan
bu şekilde yazdım. Bu mantıkla yapılan evlilik. Tekrar kırıldıysanız özür dilerim ama sözüm size değil gideceği yer belli. Allah mesut etsin.
Sevgilerle.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

fidan yazdı:
xtar kardeşim mantık evliliği deyince aklınıza ne geliyor o önemli. ben nişanlıyım ve nişanlımla bir flört dönemi yaşamadım konuştuk anlaştık yani mantıken ters olan olan bir durum olmadığı için evliliğe karar verdik eğer bu mantık evliliği ise bence hiçte mantıksız değil ama mantık evliliğinden kasıt zengin koca bulmaksa bunu ne mantıkla ne akılla nede imanla ilgisi olur bence flört etmek yanlış çünkü o zaman insan o insana bağlandığı için mantıklı düşünemiyor ve çok kolay hata yapabiliyor ve karşıdakinin kendine uyğun olmadığını ancak evlendikten sonra anlıyor bu çokmu mantıklı ??

TEBRİK EDERİM GÜZEL AMLATMIŞSIN.BENDE FLÖRTE KARŞITIM FİDAN SEN EN GÜZELİNİ YAPMIŞSIN

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
Fidan hanım yanlış bişi yazdıysam affola zaten belirttim orda parası evi için diye sizin yaptığını bildiğimiz gibi dini çerçevede yapılan bişi tabiki ona bişey demedi. Yanlış anlaşıldıyam affola.

Hele mantık evliliği bence çok mantıksızca bişi. Adını mantık koymuşlar. Böyle saçmalık olmaz. Yok kocamın parası var, evi var şusu var busu var, yok karım çok güzel onunda parası var filan
bu şekilde yazdım. Bu mantıkla yapılan evlilik. Tekrar kırıldıysanız özür dilerim ama sözüm size değil gideceği yer belli. Allah mesut etsin.
Sevgilerle.

estf. kardeşim bende üzerime alınmadım zaten ama matık evliliğinden kasıt zengin koca bulmak yada güzel kadınla evlenmek olmamalı bende bunu anlatmak istedim zaten bir insanın parası malı mülkü olduğu için evlenen insan o insanla evlememiş parayla malla mülkle evlenmiş olur düşünün o adam bir gün parasını malını mülkünü kaybetse o kadının onla kalması için hiçbir sebep kalmayacak buda boşanmaya sebep olacak bir kadınla güzel olduğu için evlenmek te aynıdır kadının bir kaza geçirip o güzelliği yitirmeyeceği ne malum o zamanda o erkeğin onunla olması için bir sebep olmayacak oda boşanmaya sebep olacak ama iç güzelliği gönül zenginliği hiç bir zaman kaybedilmez hele bu insan bu güzelliklerini bir de islam ahlakı ile pekiştiriyorsa bu insan çok çirkin bir bayan yada çok fakir bir erkek bile olsa o insanla ömür boyu yaşanır çünkü aradığınız kriterler kolay kaybedilmez bi söz var "yüzü güzelden çabuk doyulur ama gönlü güzelden doyulmaz" diye çok doğru bi söz

rabbim inşallah bütün bekarlara allah korkusu olan insanla evlenmeyi nasip etsin
a.e.o.B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

buraya kadar olan yorumları okudum bizim dinimizde örfümüzde adetlerimizde olmayan birşeydir flört dönemi dinimizin yasakladığı bir şeyi bizlerde elbette yapmayız ama şuna istesemde karşı çıkamıyorumrabbim beni affetsin sevgi bu bana dur dedirtiyor sevenlere kıyamıyorum hiç acı çekmelerini istemiyorum hepimiz bir şekilde kaderimizi yaşıyoruz eğer adımlarımız dinimize uygunsa hayatımızda yolunda gidiyor ama bir yerlerde yanlış yapmışsak hayatımızada etki yapıyor dua ile

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
buraya kadar olan yorumları okudum bizim dinimizde örfümüzde adetlerimizde olmayan birşeydir flört dönemi dinimizin yasakladığı bir şeyi bizlerde elbette yapmayız ama şuna istesemde karşı çıkamıyorumrabbim beni affetsin sevgi bu bana dur dedirtiyor sevenlere kıyamıyorum hiç acı çekmelerini istemiyorum hepimiz bir şekilde kaderimizi yaşıyoruz eğer adımlarımız dinimize uygunsa hayatımızda yolunda gidiyor ama bir yerlerde yanlış yapmışsak hayatımızada etki yapıyor dua ile

EVET İSLAM KIZLA ERKEGİN ÇIKIP GEZMESİ DOGRU DEGİL,AMA İNSAN SEVENLEREDE KIYAMIYOR.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

yaaa ben hiç kıyamam kardeşim ya sevmeyin yok sevdim diyorsanızda uğrunda herşeyi göze alın ve sevdiğnizi alın olmazmı

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

ben mukabele okumaya gidiyorummm siz devam edin yarım saate kadar geliyorum şimdilik hoşçakalın dua ile

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
yaaa ben hiç kıyamam kardeşim ya sevmeyin yok sevdim diyorsanızda uğrunda herşeyi göze alın ve sevdiğnizi alın olmazmı

ABLA UGRUNA HERŞEYİ ALINDA.BENİM AİLEM İŞKİMİ ONAYLAMAZSA BEN O İNSANDAN VAZGEÇERİM.BELKİ AŞIK OLMAK LAZIM AMA ŞU ANKİ DÜŞÜNCEM BU.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

zerda allah kabul etsin. bizede dua et inşallah. gerçekten güzel bi başlık atmışsın bende kanayan yaramız olan bi başlık atacam yakında eve bi bilg. alayımda ondan sonra inşallah böyle faydalı olur.
Ne güzel nsanlar burda ne güzel konularda ne güzel cevaplar veriyo.
Sevgilerle.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
zerda allah kabul etsin. bizede dua et inşallah. gerçekten güzel bi başlık atmışsın bende kanayan yaramız olan bi başlık atacam yakında eve bi bilg. alayımda ondan sonra inşallah böyle faydalı olur.
Ne güzel nsanlar burda ne güzel konularda ne güzel cevaplar veriyo.
Sevgilerle.

GÜZEL İNSANLAR VAR DEDİNİZ YA HANİ DİYORUM Kİ BEN KENDİ ÜZERİME ALSAM MI?:) EVET SİTENİN HAKKINI VERİRSEN BİZLERE + VERMEZSEK 0 OLARAK GERİ DÖNER.RABBİM ZAMANIMIZI SİTEDE HAKKIYLA GEÇİRMEYİ NASİP ETSİN İNŞ

A

Abd_Rana

Allah razı olsun arkadaşlar...
yaptığınız açıklayıcı yorumlar biraz da ola insanı rahatlattı ...
dua ile

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ya çok yavaş çalışıyo internet. Fatma hanım alıntınızı yapamadım ama gerçekten üzerinize alınabilirsiniz. Kendi adıma söylüyorum konularıma verdiğiniz cevaplar çok hoşuma gidiyor.
İnşallah iyi yönde değerlendirmeye çalışıyoruz. Diğerleri zaten fazla barınamaz.
Sevgilerle

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
ya çok yavaş çalışıyo internet. Fatma hanım alıntınızı yapamadım ama gerçekten üzerinize alınabilirsiniz. Kendi adıma söylüyorum konularıma verdiğiniz cevaplar çok hoşuma gidiyor.
İnşallah iyi yönde değerlendirmeye çalışıyoruz. Diğerleri zaten fazla barınamaz.
Sevgilerle

BAKIN BEN ALINTI YAPA BİLİYORUM SİTEM ÇALIŞIYORDA TELSİMİN SİSTEMİ ÇALIŞMIYOR BENDEDE.ÜZERİME ALINİM YA GÜZEL MORAL OLUYOR SAGOLUN:)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
xtar yazdı:
Sevgilerle

BAKIN BEN ALINTI YAPA BİLİYORUM SİTEM ÇALIŞIYORDA TELSİMİN SİSTEMİ ÇALIŞMIYOR BENDEDE.ÜZERİME ALINİM YA GÜZEL MORAL OLUYOR SAGOLUN:)

Havanızı attıız bakıyorum ama bakın bu sefer bende yaptım. Moral vermek için her zaman yazarım. İnşallah.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
zerda yazdı:

ABLA UGRUNA HERŞEYİ ALINDA.BENİM AİLEM İŞKİMİ ONAYLAMAZSA BEN O İNSANDAN VAZGEÇERİM.BELKİ AŞIK OLMAK LAZIM AMA ŞU ANKİ DÜŞÜNCEM BU.
herhalde fatoşum aileyide ikna edin artık o zaman sevmesin kimse bir ömür kanayan bir yarayla yaşanmıyor haberiniz olsun

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
xtar yazdı:
Sevgilerle

Havanızı attıız bakıyorum ama bakın bu sefer bende yaptım. Moral vermek için her zaman yazarım. İnşallah.

EST NE HAVASI RİCA EDERİM.AMA SİTE YOGUN MAŞLLAH HAKLISINIZ ONLİNE ÜYELER HARİÇ SİTEYE MİSAFİR OLARAK GİRN BİNLERCE KARDEŞLERİMİZ ABİLERİMİZ ABLALARIMIZ VAR ELHAMDÜLİLLAH

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:
zerda yazdı:

herhalde fatoşum aileyide ikna edin artık o zaman sevmesin kimse bir ömür kanayan bir yarayla yaşanmıyor haberiniz olsun

ABLA BU SORUN NASIL YOK EDİLİR.DİNDE FLÖRT DÖNEMİ YOKTUR.SÖZLENİP YADA NİŞANLANIP DA SEVMEYE BAŞLASAK GALİBA AİLENİN SONRADAN KABUL ETMEME GİBİ BİR SONUNU OLMAZ İNŞ.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

yaa ben sana ne demiştim siparişmi veriyorsun böyle şeylerin vakti saati olmaz aniden olur yinede acı çekmektense sevmeyin kardeşim kaderinizde ne varsa onu görün onu yaşayın..sen hiç bir kimseye bakma bakkk benim eniştem hazırrrr

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt