Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KARI-KOCAYA CENNETİ KAZANDIRAN ANLAYIŞ NEDİR? (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KARI-KOCAYA CENNETİ KAZANDIRAN ANLAYIŞ NEDİR?

değerli kardeşim herzaman söylediğim bir söz vardır bilmem siz katılırmısınız ama artık günümüzde önceliklerimiz başkalaştı önceleri manevi nedenlerle yuva kurulurken şimdi ise maddiyata dönüldü artık eşin para getiriyorsa kıymetli yok getiremiyorsa hemen mahkeme eğer eşin sana hediye alıyorsa özel günlerini hatırlıyorsa kıymetli yoksa mahkemeye eğer annesi babası kardeşi varsa bu sorundur bu eş sanki ****en zenbille inmiştir sanki hayatında senden başka kimse olmayacaktır yani okadar çokki sırala dur sebeb maddiyatın öne geçmesi çözüm ise maneviyatın öne geçmesi dua ile

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
değerli kardeşim herzaman söylediğim bir söz vardır bilmem siz katılırmısınız ama artık günümüzde önceliklerimiz başkalaştı önceleri manevi nedenlerle yuva kurulurken şimdi ise maddiyata dönüldü artık eşin para getiriyorsa kıymetli yok getiremiyorsa hemen mahkeme eğer eşin sana hediye alıyorsa özel günlerini hatırlıyorsa kıymetli yoksa mahkemeye eğer annesi babası kardeşi varsa bu sorundur bu eş sanki ****en zenbille inmiştir sanki hayatında senden başka kimse olmayacaktır yani okadar çokki sırala dur sebeb maddiyatın öne geçmesi çözüm ise maneviyatın öne geçmesi dua ile

ABLA ÇOK GÜZEL DEMİŞSİN HER ZAMAN MAHKEMEYE:)

A

Abd_Rana

sizin diger yazılarınızı okudum.size gönülden hak veriyorum.
zaman oyle degisti ki insanlar maddiyatcı oldu.
ilk basta soylenen sevgi saygı hosgoru konusmaları onemini yitirdi...
cevremde duyduklarım ise ;
kız verilcek kisinin evinin olması arabasının olması gibi sartlar aranır oldu...
kimse imanı bütün dinine duskun en onemlisi Allah dan korkan birini aramamıyor.
boyle oluncada simdi yasananlar ortaya cıkıyor...

bu konularda bilgilerinizden yaralanmak cok güzel...Allah razı olsun.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim esteğfirullah hep birlikte ortak bir noktada buluşmaya çalışıyoruz evet saydığınız istekler daha çok gündeme geliyor sonra mutsuzluklar kavgalar severek evlendik ama yinede mutlu olamadık veryansınları severek evlenmekte değil suç insanımızda biraz sabır güzel ahlak tahammüllülük herşeyi düzeltecek halbuki bizler gençlerimize bu yönde nasihat verirsek inş düzelecektir gençlerimiz derken ben yaşlı değilim kendimede söylüyorummm dua ile

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
kardeşim esteğfirullah hep birlikte ortak bir noktada buluşmaya çalışıyoruz evet saydığınız istekler daha çok gündeme geliyor sonra mutsuzluklar kavgalar severek evlendik ama yinede mutlu olamadık veryansınları severek evlenmekte değil suç insanımızda biraz sabır güzel ahlak tahammüllülük herşeyi düzeltecek halbuki bizler gençlerimize bu yönde nasihat verirsek inş düzelecektir gençlerimiz derken ben yaşlı değilim kendimede söylüyorummm dua ile

EVET ABLA BELKİ CADILIK YAPIYOR DİYECEKLER AMA ESKİDEN SEVEREK Mİ EVLENİYORMUŞ.AMA GÜNÜMÜZ DE OLDUGU KADAR KAVGA, BOŞANMALAR OLMUYORDU.ARTIK SADECE MADDİYAT VAR MALESEF.BU YAZILARI OKUYUNCA EVLİLİKTEN VAZGEÇİYORUM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hayır yaa ne vazgeçmesi eniştemde hazırken yapma öyle şey severek evlenmek marifet değil önemli olan hayatındaki kişiyi sevsede sevmesede sırf allah rızası için kabullenmek kadere rıza göstermek sakın vazgeçmek yok haa yüzükler bendennnn biliyorsun

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

:):):):):):):):):):):):):):):):) ABLA ENİŞTE VARMI HANİ NERDE BEN NİYE GÖRMÜYORUM:):) NEYSE SEN YÜZÜKLERİ AL ENİŞTE KOLAY;) ÇOK YORULDUM AMA ÇOKTA GÜLDÜM SAGOL ABLAM BENİM.İNŞ RABBİM HAYIRLISINI VERSİN.AMA BEN TARTIŞAN ÇİFT ÇOK GÖRÜYORUM MAGLUM İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR VE HER TÜRLÜ İNSAN VAR.BEN BİRAZDA FAZLA ETKİLENİYORUM.... TAMAM BİRAZ DEGİL ÇOK FAZLA ETKİLENİYORUM.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

güldüğünü tahmin ediyorum ve aynı anda aynı şeyi düşündüğümüzüde tam sen hazır ol yüzükler benden etkilenmemeyi öğrneceksin alışacaksın daha yolun başında bile değilsin herşeye hazırlıklı olmalı insan acıya derde mutluluğa sıkıntıya kısaca evlilik kendinden ödün vermektir kendinden vazgeçmektir rabbim size hayırlsını versin dua ile

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
güldüğünü tahmin ediyorum ve aynı anda aynı şeyi düşündüğümüzüde tam sen hazır ol yüzükler benden etkilenmemeyi öğrneceksin alışacaksın daha yolun başında bile değilsin herşeye hazırlıklı olmalı insan acıya derde mutluluğa sıkıntıya kısaca evlilik kendinden ödün vermektir kendinden vazgeçmektir rabbim size hayırlsını versin dua ile

TAMAM ABLA Bİ ADINI SÖYLEMEDİGİN KALDIHA :):)

EVET EVLİLİK HERŞEYİ PAYLAŞMAKTIR AMA BEN HAZMEDEMEM DAYAGI VE ÖZELLİKLE BİRİNİN BENİ YÖNLENDİRMESİNİ.KATI DÜŞÜNÜYORUM AMA NE YAPİM

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

o kadarda değil artık hiç söylermiyim o kendini biliyor şaka bir yana arkdaşlar buraya kadar fatoşla konuştuklarımız ciddi değildi espiri babında takıldım yanlış anlaşılmasın elbette kardeşim dayak çok kötü bir olay ve günümüzde kadın şiddet görüyor bunu kimse inkar etmiyor zate ekranlrda binlercesini seyredebiliriz üzücü bir durum güçlüyüm diye kendinden zayfı ezmek el kaldırmak şunu unutmayalımki alemde her mahluktan güçlü bir yaratan var ir karıncayı bile incitmenin hesabını soracak olan rabbim eşrefi mahlukat olarak yarattığı insanın incitilmesini sormazmı bu yola başvuranlar bunu düşünmeliler

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

fatoşum bu konuyu yarın allah izin verirse diğer arkadaşlarla birdaha gözden geçirelim yorumlarıda okutalım olurmu bakalım onların görüşleri ne olacak B)B)B)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

BEN ANNE BABAM GİBİ BİR EVLİLİGİM OLSUN İSTERİM.BENİM BABAM 66 YAŞINDA MAŞLLAH AMA ANNEMİ ÇOK SEVER ANNEMDE BABAMI.SAYGI OLDUKTAN SONRA EVLİLİK NE GÜZEL YÜRÜYOR İŞTE.BENİM EBEVEYNLERİMDE DAYAK OLMADI İÇİN BELKİ ÇEVREDEN GÖRÜNCE FAZLA AETKİLENİYORUM.NEYSE ABLA BEN ÇIKIYORUM YETER BU GÜNLÜK SABAHA DEVAM İNŞ.HAYIRLI AKŞAMLAR

A

Abd_Rana

tv bir suru bu konularla ilgili programlar var .insan elinde olmadan evlilikten soguyor
bırakın evlenmeyi evliligi dusunmek bile istemiyor.
abla siz daha iyi acıklarsınız eslerin secimi cok onemli degil midir? Allah korkusu olmayan imanı bütün olmayan bir insanla evlenmekde yanlış degil midir?

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Abd_Rana yazdı:
tv bir suru bu konularla ilgili programlar var .insan elinde olmadan evlilikten soguyor
bırakın evlenmeyi evliligi dusunmek bile istemiyor.
abla siz daha iyi acıklarsınız eslerin secimi cok onemli degil midir? Allah korkusu olmayan imanı bütün olmayan bir insanla evlenmekde yanlış degil midir?
aslında mesele kişinin kendisinde bitiyor tv vb şeylerle olacak şey değil onlar sadece birer faktör iyiye kullanırsan iyidir kötüye kullanırsan kötüdür aslıl mesele kişinin kalbinde bir insan nekadar dindar olursa olsun o islam dininn güzelliklerini kalbine ruhuna sindirmemişse yaptıklarının hiç bir önemi yoktur rab katında sadece yorulmuştur çünkü bir insan kırmış ve incitmiştir ama bazen bakıyorsunuz dini yaşamadığı halde ahlakı düzgün insanlar var bu bir yaratılış bizler islam dininin güzelliklerini hayatımızın her alanında yaşarsak uygularsak hayatımız güzel olur ama sadece yaşıyorum işte dersek bu bize hiç birşey katmaz bir adım dahi atarken benim yerimde allah rasulu olsaydı davranışı nasıl olurdu hanımlarmızda benim yerinmde hz fatıma olsaydı davranışı nasıl olurdu diye düşünse hiç sorun olabilirmi erkekler kendilerini kadınlar üzerinde bir güç olarak görmemeli parayla satın aldığı ve hükmün kendisinde olduğu bir metaa olarak görmemeli hanımlar erkekleri kendilerine kul köle bilmemeli ben olmasam sen bir hiçsin gibi düşüncelerde bulunmamalı o kadar çokki bunları konuşup paylaşmak gerekli rabbim hepimize razı olacağı güzel ahlak nasip eylesin dua ile kardeşim

rbtrbaris

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH(C.C) RAZI OLSUN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar yazınızı okudum gerçekten tartılaşacak bir konu ama bence anne ve baba evin içinde çocuklarıyla güzel iletişim kurduysa anne babayı örnek alıp çok güzel bir evlilik yapar tabi ki her ailede sorular yaşanabilir ben otuzbeş senelik evliyim hiçmi gürültü patıdı olmadı ama dayak olayını asla affetmem insan her şeye katlanmalı kadın vardır sabrınla kendinide kocasınıda cennetlik yapar aynı şekilde koca için de geçerlidir allah bizim sabrımızı sınıyor birde kızlar annesinin talihini yaşıyor kimse kimseye üstünlük taslamassa o evlilik yürür yeine göre susucaksın yerine görede konuşacaksın ileri gitmemek kırıcı olmamak şartıyla SA:DB):p

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım gönlünüze göre eş nasip etsin :DB):p

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
arkadaşlar yazınızı okudum gerçekten tartılaşacak bir konu ama bence anne ve baba evin içinde çocuklarıyla güzel iletişim kurduysa anne babayı örnek alıp çok güzel bir evlilik yapar tabi ki her ailede sorular yaşanabilir ben otuzbeş senelik evliyim hiçmi gürültü patıdı olmadı ama dayak olayını asla affetmem insan her şeye katlanmalı kadın vardır sabrınla kendinide kocasınıda cennetlik yapar aynı şekilde koca için de geçerlidir allah bizim sabrımızı sınıyor birde kızlar annesinin talihini yaşıyor kimse kimseye üstünlük taslamassa o evlilik yürür yeine göre susucaksın yerine görede konuşacaksın ileri gitmemek kırıcı olmamak şartıyla SA:DB):p

35 sene maşallah ablacım rabbim bozmasın inşallah allah bizede nasip etsin böyle uzun ve huzurlu bir evlilik inşallah

fatma canım bak böyle güzel örneklerde var insan böyle güzel örnekleri görünce evlilikten korkmuyor yani çevremizde kötü evlilikleri değil iyi olan evlilikleri göz önünde bulunduralım ve onları örnek alalım rabbim hepimizin yardımcısı olsun bize kaldıramayacağımız yükler yüklemesin inşallah bizi zayıf olduğumuz yönlerimizden sınav etmesin inşallah akşam amcamlarda idik amcamın kızı evleneli 1 ay falan oldu o kadar güzel anlatıyorki evliliği insan evlenip yuva kurmaya özeniyor diyeceksiniz onlar daha cicim aylarındalar ama öyle değil onlar en az 1,5 senedir nişanlılar artı iki tarafta çok mantıklı düşünen insanlar herşey kendimizde bitiyor bence hayatı zehir edende kendimiziz

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a arkadaşlar çağımızda bulunan önemli bir sorun aslında eşler arasındaki ilgisizlik zoru görünce ayrılığı düşünmeleri.halbuki eskiden öylemiydi geçmişe baktığımızda evliliklerin temelinde sevgi ve saygı yatıyor ne zamanki bayanlar iş hayatına atıldılar beklentileri maddiyata dayalı herşeyin en iyisini istemekle evliliklerin temelinin yanlış olgular üzerine kurulmasına neden oldu. aileler artık iman zenginliği değilde maddi zenginliği fazla olanlara bakıyorlar. çok yanlış aslında ama gerçek. şu fani dünyada herşey gelip geçici ama iman ve saygı daimi.rabbim herkese hakkında ne hayırlısıysa onu nasip etsin.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar evlenmekten niye korkuyorunuz Allaha sığının evlilikten korkmayın yanlış insan seçmekten korkun, bi anlık öfkenize veya hevesinize kapılıp yanlış işler yapmayın.
Hele mantık evliliği bence çok mantıksızca bişi. Adını mantık koymuşlar. Böyle saçmalık olmaz. Yok kocamın parası var, evi var şusu var busu var, yok karım çok güzel onund parası var filan. Sevgi, saygı nerde, müslüman genç seçmek nerdeler. EEE o ilerde olur belki. Bekle çok olur.
Kendimizi kandırmaca. Hele bayan kardeşler çok dikkatli olsunlar bu konuda. Sonra son pişmanlık fayda vermiyo.
Sevgilerle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt