Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KARI-KOCAYA CENNETİ KAZANDIRAN ANLAYIŞ NEDİR? (2 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Dinin yol göstericiliğinden istifade etmeyi isteyen aileler, mutlu olur, huzurlu olur, başkalarının şöyle ya da böyle bir hayat içinde oluşları onların mutluluk ve huzurlarına gölge düşüremez.

Çünkü dindarlar dini ölçülerle bakarlar hayatlarına. Din ise mutlu kılacak, mesut edecek anlayışlar sunar kendilerine. İsterseniz geçmiş eserlerden bazı misallerle bakalım aile hayatı anlayışına. Görelim, onlar aileyi ne türlü bir (kader) anlayışıyla ayakta tutmuşlar, nasıl bir muhakeme ve mantıkla yuvalarını yıkılmaktan korumuş, örnek olmuşlar?

Asmaî anlatıyor:

Çölde gidiyordum. Bir çadırın önünde karı koca gördüm. Hanım dış görünüş bakımından güzel, adam ise çirkin, hem de fakir. Yaklaşıp imtihan yollu bir soru sormak istedim.

Dedim ki:

Hanımefendi, ne şanssız biriymişsin sen. Baksana böylesine bir güzelliğe sahipken böylesine çirkin ve fakir birine düşmüşsün!

Kadın dudaklarını bükerek bana şöyle acı acı baktıktan sonra dedi ki:

Sen ne kötü adammışsın ki böyle yuvamızı yıkacak sözler söylüyorsun. Bilmiyor musun ki benim evliliğimde bütün selahiyet benim elimde değildir. Kaderin hissesi vardır. Kader ise asla zulmetmez. Böyle hükmetmişse münasip olanı böyledir. Sen diyebilir misin, Hanım, kader bu adamla evlendirmiş; ama yanlış yapmış, sana zulmetmiş?”

Asmaî diyor ki:

Diyemem dedim. Kaderin zulmettiğini söyleyemem. Elbette kader adildir. Hükmünde zulüm olmaz.

Öyle ise dedi söyle bakalım. Gerçekten de ben iyi biriysem beyimin de iyi biri olması muhtemeldir ki, kader benim gibi iyi birini nasip eylemiş ona. Doğru değil mi bu?

Hanım, bundan sonra da şunları ilave eder sözlerine:

Şimdi bana düşen, kaderin yazdığı bu yazıya razı olup müşterek hayatımızı cenneti kazanacak şekilde yaşamaktır. Ben beyimdeki olumsuzluklara sabredersem, beyim de benim gibi iyi birine sahip olduğundan dolayı şükrederse, ikimiz de cenneti kazanmış oluruz. Cennet kazandıran evlilikten daha güzel ne olabilir?

Asmaî bunları anlattıktan sonra diyor ki:

Yuvayı dişi kuş yapar, derler. Ben buna gönülden inandım. Çadırın önündeki bu hanım öylesine bir yuva yapma dersi verdi ki ömür boyu unutamam onun sözlerini.

Evet, Müslümanlarda evliliğe bakış böyle şekillenir.

Böylesine bir sağlam inanç ve anlayıştan sonra yıkılır mı aile? Medya ne kadar cazip görüntüler sergilerse sergilesin. Kötü kimseler ne türlü telkinde bulunursa bulunsun.

Burada Batılı’ların itirafları geliyor aklımıza.

Diyorlar ki:

Müslüman toplumda aile çok sağlam, nesil de kolay kolay bozulmuyor bu yüzden.

Evet, bütün mesele bizi biz yapan kültürümüze bağlı kalıp ailemizi ayakta tutan ölçülerimize sadık oluşumuzda.

İsterseniz bir de aile içinde beyin anlayışından bir örnek sunalım!

Bunu da Ebülleys anlatıyor

Alimin birinin hanımının çenesi çok düşük, kendisi de beceriksizdi. Ona, ‘Ne tutuyorsun bunu, bırak gitsin.’ dediler.

Şöyle cevap verdi:

Bırakırsam ikimiz de kaybederiz. O kaybeder. Çünkü benim gibi sabırlısını bulamaz. Ben kaybederim, çünkü sabrım sebebiyle kazandığım bu sevabı bulamam.

Bir ailenin hanımı öyle, beyi de böyle düşünürse elbette bu aile yıkılmaz, yuvasında yeller esmez. Asırlar boyu ayakta durur bütün menfi telkin ve teşviklere rağmen..YAZAR:AHMET ŞAHİN

aci badem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KARI-KOCAYA CENNETİ KAZANDIRAN ANLAYIŞ NEDİR?

selamün aleyküm kardesim
cok güzel bir paylasim ALLAH cümlemizede hayirli cenneti kazandiracak
esler nasip etsin

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm selam amin inş kardeşim rabbim gönlünüze göre versin dua ile

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. allah razı olsun ablacım çok güzel bi paylaşım a.e.o.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

a s değerli kardeşim rabbim cümlemizden razı olsun sende allaha emanet ol dua ile

tuba20

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun abla bu güzel paylaşım için

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel bir örnek, güzel bir paylaşım. Neden güzel örnek çünkü bugün bu tarzda eş bulmanın çok zor olduğuna inanıyorum. Bu hem erkek için geçerli hemde bayan için. Ama gerçekten de düşünün bir bay asabi ve bayan sabır taşı imanlı bir kardeşimiz. o evde kolay kolay entrikalar oynanmaz, yuva kolay bozulmaz. Aynı şeyi tersine düşünürsek yine sonuç mutluluk güzel bir yuva olur. Her zaman söylenir eşler bir bütünün parçalarından sadece yarısıdır önemli olan öteki yarının imanlı, anlamlı ve paylaşımcı olmasıdır.
Rabbim gönlünüze göre versin.
Selam ve dua ile.

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsunB)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

konak yazdı:
Güzel bir örnek, güzel bir paylaşım. Neden güzel örnek çünkü bugün bu tarzda eş bulmanın çok zor olduğuna inanıyorum. Bu hem erkek için geçerli hemde bayan için. Ama gerçekten de düşünün bir bay asabi ve bayan sabır taşı imanlı bir kardeşimiz. o evde kolay kolay entrikalar oynanmaz, yuva kolay bozulmaz. Aynı şeyi tersine düşünürsek yine sonuç mutluluk güzel bir yuva olur. Her zaman söylenir eşler bir bütünün parçalarından sadece yarısıdır önemli olan öteki yarının imanlı, anlamlı ve paylaşımcı olmasıdır.
Rabbim gönlünüze göre versin.
Selam ve dua ile.
yorumunuz gereçekten güzel allah razı olsun böyle açıklayıcı yorumlar yaptığınız için selam ve dua ile

adminbaba

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar bekar erkek ve bayanlara evlilik denildiği zaman çok basit birşey miş gibi bakıyorlar yada aman boş ver sırası gelince olur gözüyle bakıyorlar. ama bir ömür boyu geçireceği kişinin o olacağını bilmiyor mu acaba.
yanlış bir seçimin nelere maal olacağını hesap etmez mi.
huzursuz bir ev, gülmeye ve sevgiye muhtaç insanların bulunduğu bina,sara,villa,vs işte herneyse o ev değil sadece taş yığınıdır......

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN ALLAH ( C.C ) TÜM HANIMLARA VE BEYLERE BÖYLE EŞLER NASİP EYLESİN.

HEVES

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKUM KARDEŞİM GÜZEL BİR KONU EMEĞİNE ELLERİNE SAĞLIK.RABBİM HERKEZE HAYIRLI EŞ ve HUZURLU YUVALAR NASİP EYLESİN....

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun zerda hanım Kadere teslimiyet açısından da güzel bir örnek. Elimizden kaçırdık diye üzelmemiz değilde, Allahın taktire ve Rabbim benim için iyisini ister mantığı ve duygusu hakim olabilirse bizde kadere ve Allaha teslim oalbiliriz. TAm anlamıyla.
Sevgilerle

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM ASLINDA İŞTE ÖNEMLİ OLAN NE BURDA ALLAH YOLUNDA ALLAH VE RESULUNU SEVEN BİRİ İLE EVLENMEK Bİ GÜN SORMUŞLAR ALLAH KORKUSU OLAN BİRİNDEN Mİ KORKULUR YOKSA ALLAH KORKUSU OLMAYANDANMI TABİKİ ALLAH KORKUSU OLMAYANDAN KORKULUR ALLAH KORKUSU VE SEVGİSİ OLAN BİRİ TÜM DAVRANIŞLARINDA ONU DÜŞÜNEREK HAREKET EDER SABIRLI OLUR SEVGİYLE DAVRANIR EŞİNE ONU KIRMAK İSTEMEZ EVİNDEKİ HUZURUNUN BOZULMAMASI İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPAR KARŞI TARAFTA BÖLE OLSA ASLINDA MÜKEMMEL BİR EVLİLİK OLUR PEKİ BİZE NE DEMEK DÜŞER RABBİM CÜMLEMİZE BÖLE EŞLER NASİP ETSİN EVDE SAADETİ HUZURU SAĞLAYACAK EŞLER AMİNNNN AYRICA KARDEŞİM SAĞOL ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM İDİ.

nihal yildiz

Kayıtlı Kullanıcı

Mrb yazilarinizin bir kacini okudum gercekten harika diyebilirim.Bu devirde es bulmak cok zor Allah herkesin gönlüne göre versin..ve tabii en önemlisi hayirlisini nasip eder insallah.

polyana

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. arkadaşlar, çok önemli bir konu gerçekten, allah razı olsun, bu devirde evlenmek çok zor ve dikkat isteyen bir konu,allah cümlemizin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın ve hayırlı yuvalar kurmayı nasip eylesin.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

KARI-KOCAYA CENNETİ KAZANDIRAN ANLAYIŞ NEDİR?

TEK KELİME B) SEVGİ-SAYGI B) DIR...

Eşlerin birbirne sevgi dolu bakması bile onlara sevaptır.

Allah razı olsun.B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

bende şunu ekliyeyim veys bey hoşgörü okadar önemli bir faktörki anlatamam mutlu bir evlilikte eşler kendilerinden ödün verebilmeliki mutlu oluna bilsin selam ve dua ie

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

kesinlikle katılıyorum yakın akrabamda goruyorum bi sorun odugu zaman aralarında ıkısıde bırbırınden odun verıyor bunu gorebılıyorum arada bır dertlesıyoruz soyluyorlar karsılıklı bırbırlerıne sevgı - saygı cer cevesınde herseyın yolunda olunacagı nı soyluyorlardı buda benı mutlu edıyordu yanı dedıgım gıbı

B)B)B)B)B) SEVGİ---------------------SAYGI B)B)B)B)B)

A

Abd_Rana

Allah herkese cenneti kazandiracak,hayirli nasibler versin...
diger kardesleriminde soyledigi gibi bu zamanda insan insana guvenmeyi birakalim aile ici guven bile yok olamak uzere..
bayanlar baylara olan guvensizliklerinden yakinir
baylarda bayanlara olan guvensizliklerinden yakinirlar...
bu zamandaki evliliklerde "sevgi ,saygı ,hosgoru" gibi değerler
goz ardı ediliyor...

bu konu hakkında bilgileriniz için tşk...Allah razı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt