tarihte hiçbir devlet, bir devleti bir günde haritadan silememiştir... henüz bir devlet bile olamayan filistini, o kadar imkanına rağmen lain israil neden haritadan silemiyor? ki haritada bile yer almıyor filistin? şimdi filistin de mi derin devletle anlaşmalı oluyor kardeşim? avuç içi kadar olan vietnamda amerika nasıl batağa saplanıyor? vietnam, abdden daha mı güçlüydü??BURADA SÖZÜ, İLK MESAJIMA GETİRİYORUM.. ZAFER KAZANMAK İÇİN, KAFA TUTMAK İÇİN İLLA Kİ GÜÇLÜYLE BİRLİK OLMAK MI GEREK? SİZİN MANTIĞINIZA GÖRE VİETNAM DA ANLAŞMALI, KORE DE ANLAŞMLALI, FİLİSTİN HAYLİ HAYLİ ANLAŞMALI.. ÖYLE Kİ FİLİSTİNİN DE HAKKINDAN GELİYOR OLMALARI GEREKİRDİ ŞİMDİYE KADAR.
iran devleti de, ahmedinejad da pkk ve derin devletle anlaşmalı değildir..çünkü iran yönetimi, her kafadan ayrı seslerin çıktığı kişilerden oluşmuyor.. ahmedinejadın tavrı ve duruşu nasılsa, savunma bakanı da, iç işleri başkanı da askeri de, ordusu da, sivili de, öğretmeni de aynı düşüncededir.. iran devleti de bunlardan oluştuğuna göre ve iran devletinin başı da ahmedinejad olduğuna göre, ''ben şahıslar değil, devleti eleştiriyorum.'' diyerek işin içinden çıkamazsınız.. devleti eleştirirken ister istemez şahıslar da girer işin içine.. devlet denen şey de şahıslarca oluşturulmuyor mu zaten? dolayısıyla ahmedinejad başka, devlet başka diyemez kardeşim.. biri siyonist uşağı olacak,diğeri siyonizme kafa tutacak.. bu ikisi bir arada kalamaz.. bahsettiğiniz gibi olsaydı, ahmedinejadın şimdiye kadar çoktan indirilmiş olması gerekirdi..nükleer çalışmaları bu seviyeye kadar bile gelmeden indirmeleri gerekirdi onu.
osmanlıda her padişahın bir özelliği vardır, bu tarih kitaplarında da yazar.. mesela II. beyazıd için halim selim, yumuşak başlıydı denir.. ama bir yavuzdan öyle bahsedilmez.. ve hilafeti alma sırasında halka şedid davranıldığı, mısır kaynaklarında bile yazar.. o halkın en azından hilafeti gönüllü olarak teslim etmediğini biliyoruz.. yoksa savaş diye bir şey olmazdı.. resulullahın (S.a.v) örnek alınması bunu değiştirmez. Ahmedinejad, neden mi amerikayı vurmuyor?? gizliden gizliye zaten vuruyor, ıraka gizli olarak girdiği ve abdlilere düzenlenen birçok saldırıda bu saldırı yapılan malzeme, silah ve teçhizatın irandan geldiğini el cezireden, bbc news'ten okuyabilirsiniz..aynı iran, hizbullaha da yardım etmişti, geçen yılki israil-hizbullah savaşında... bunu da hepimiz biliyoruz.. ahmedinejad bir şeyleri bekliyor.. neden hala saldırmadı diyorsunuz?? nükleer silah üretmek kısa vadede yapılacak faaliyetler değildir..bu çalışmalar ahmedinejadla başladı, ve herşey istenen seviyeye geldiğinde elbette gereken karşılık fazlasıyla verilecektir..neden mi bu kadar kesin konuşuyorum?..çünkü ben iranda okuyorum.. dolayısıyla iran ilgili konularda türkiyeye yansıyan haberlerden çok daha fazlasını biliyorum.. pkk için kandil dağında savaşıldığını da...
nükleerin etki edip etmediğini göreceğiz inşallah kardeşim.. onun da cevabını zaman verecek...
selametle..
s.a...
tarihte hiç bir devlet hiç bir devleti haritadan bir günde silememeştir
diyorsunuz acaba o zman bu kadar teknoloji gelişmişmiydi....
israil filistini yok edemez...çünkü filistin tüm dünyayı ve dünya müslümanlarını ilgilendire bir coğrafyadır...
israil tüm müslümöanları karşısına alacak kadar aptal değildir....
ne yapıor....halkı bibirine kırdırıyor...iç savaş ve kendi ambaogosu vs..vs...
iran filisrtinle aynı konumda değildir...olmazda.....
bakın ben israil yada abd taraftarı değilim liütefen böyle anlaşılmasın....
sadece olaya farklı bir perspektiften bakınca suyun rengi değişiyor....
gelelim şu ahmedinajat meselasine;
bakın erdoğan yasa çıkarıyor....her kafadan ses çıkıyor....cumhurbaşkanı seçilecek askeriye muhtıra veriyor....yani kişiyi değil devleti ele alınıyor....yani erdoğanın duruşu devletin duruşu olmuyor maaslisef....
aynı şey iran içinde geçerli...ahmedinajadın yaptığı her şeyi askeriye,ve iç devlet desteklemiyor...desteklese pkk yardım etmez....dediğiniz gibi ahmedinejat büyük bir destekle başa geldi
ama yaptığı her icraata devlet destek veriyor mu???kendisinin söylediğiyle
devletin yaptığı br değildir görünüş değil içerik olarak....ahmedinejat devlet tarafından kullanılan birisidir....çünkü halkın sempatisini kazanmış bu insanı koz olarak kullanıyor...
ahmedinajat'ı indirseler ne olur iç isyan kaos....bu devletin işine gelir mi gelmez tabii...
gelelim nükleer silah meselasine;
soruyorrum size;abd,israil sizce şuan iranın nükleer silah faaliyetinde hala
olduğunu bilmiyor mu?
madem ahmedinejat abb'yi vurmak için nükleer silah yapımının tamamlanmasını bekliyor bunu bilen abd buna nasıl göz yumuyor...
kendini tehtit eden bu olaya nasıl seyirci kalıyor...????
bir defa iran nükleer silahı kullanamz neden mi?
abd vurmak için gönderceği nükleer islah abd'ye ulaşılamdan imha edilir...
bu abd için zor bir şey değil...
israili vurmak için kullanıcak derseniz....
bu iş türkiyeyide,kendisinide tehtit eder....çünkü nükleer silahın
yayıldığı alan çok geniş....sizce israil ve çevresindeki ülkeler bu silahı kullanmasına izin veriri mi????
vermez....
iranda yaşıyor olmaznız oradaki siyaseti bildiğiniz anlamına gelmez...
türkiyede nice insanlar var burda doğup,büyüyüp,yaşadıkları halde
türkiyede ne olup bittiğini blmemektedirler.....(derin olarak)
nasılki yıllarca türkiyenin siyasetiyle insanların gözü boyanmışsa
aynısı iranda olmaktadır....halk inanmış çünkü çaresizler....
vesselam....