Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Karadavi: İran'ı Savunmak Farzdır (1 Kullanıcı)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Iran Acaba Hangi Tarafta,zamanla Görürüz Inşallah..

Iran Acaba Hangi Tarafta,zamanla Görürüz Inşallah..

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..
değerli fatma-zehra,aliye-aliye ;bi forum bu kadar hareketli olur yani..
paylaştıklarınızı gerçekten merakla okuyorum..tarihi bilgilerimin bi kısmını da sayenizde tazelemiş oldum..:evet

İRAN KÜÇÜK BİR DEVLET OLABİLİR..AMA BU SİTEDE Bİ FORUMDA OKUMUŞTUM..İRANDA O KADAR HACCA GİTMEK İSTEYEN VARMIŞ Kİ,ARABİSTAN ANCAK BELİRLİ SAYIDA İNSANI KABUL EDEBİLİYORMUŞ..VE BİR KERE HACCA GİDEN,İKİNCİ SENE TEKRAR GİDEMİYORMUŞ..
İŞTE İMANI OLAN İNSANLARIN NE KADAR ÇOK OLDUĞUNU BURADAN ANLAYABİLİRİZ VE İRANDAKİ MÜ'MİNLERİN ,TÜRKİYE'DEKİ MÜ'MİNLERİN EVLATLARININ BÖLÜCÜ ÖRGÜT PKK TARAFINDAN KATLEDİLMESİNE GÖZ YUMACAKLARINI SANMIYORUM..
VE İNŞALLAH RABBİM HERHANGİ Bİ SINIR DIŞI OPERASYON GÖSTERMESİN,OLURSA DA İŞTE O ZAMAN İRAN'IN HANGİ TARAFTA OLDUĞUNU GÖRÜRÜZ..
selam ve dualarımla..:T

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
tarihte hiçbir devlet, bir devleti bir günde haritadan silememiştir... henüz bir devlet bile olamayan filistini, o kadar imkanına rağmen lain israil neden haritadan silemiyor? ki haritada bile yer almıyor filistin? şimdi filistin de mi derin devletle anlaşmalı oluyor kardeşim? avuç içi kadar olan vietnamda amerika nasıl batağa saplanıyor? vietnam, abdden daha mı güçlüydü??BURADA SÖZÜ, İLK MESAJIMA GETİRİYORUM.. ZAFER KAZANMAK İÇİN, KAFA TUTMAK İÇİN İLLA Kİ GÜÇLÜYLE BİRLİK OLMAK MI GEREK? SİZİN MANTIĞINIZA GÖRE VİETNAM DA ANLAŞMALI, KORE DE ANLAŞMLALI, FİLİSTİN HAYLİ HAYLİ ANLAŞMALI.. ÖYLE Kİ FİLİSTİNİN DE HAKKINDAN GELİYOR OLMALARI GEREKİRDİ ŞİMDİYE KADAR.

iran devleti de, ahmedinejad da pkk ve derin devletle anlaşmalı değildir..çünkü iran yönetimi, her kafadan ayrı seslerin çıktığı kişilerden oluşmuyor.. ahmedinejadın tavrı ve duruşu nasılsa, savunma bakanı da, iç işleri başkanı da askeri de, ordusu da, sivili de, öğretmeni de aynı düşüncededir.. iran devleti de bunlardan oluştuğuna göre ve iran devletinin başı da ahmedinejad olduğuna göre, ''ben şahıslar değil, devleti eleştiriyorum.'' diyerek işin içinden çıkamazsınız.. devleti eleştirirken ister istemez şahıslar da girer işin içine.. devlet denen şey de şahıslarca oluşturulmuyor mu zaten? dolayısıyla ahmedinejad başka, devlet başka diyemez kardeşim.. biri siyonist uşağı olacak,diğeri siyonizme kafa tutacak.. bu ikisi bir arada kalamaz.. bahsettiğiniz gibi olsaydı, ahmedinejadın şimdiye kadar çoktan indirilmiş olması gerekirdi..nükleer çalışmaları bu seviyeye kadar bile gelmeden indirmeleri gerekirdi onu.

osmanlıda her padişahın bir özelliği vardır, bu tarih kitaplarında da yazar.. mesela II. beyazıd için halim selim, yumuşak başlıydı denir.. ama bir yavuzdan öyle bahsedilmez.. ve hilafeti alma sırasında halka şedid davranıldığı, mısır kaynaklarında bile yazar.. o halkın en azından hilafeti gönüllü olarak teslim etmediğini biliyoruz.. yoksa savaş diye bir şey olmazdı.. resulullahın (S.a.v) örnek alınması bunu değiştirmez. Ahmedinejad, neden mi amerikayı vurmuyor?? gizliden gizliye zaten vuruyor, ıraka gizli olarak girdiği ve abdlilere düzenlenen birçok saldırıda bu saldırı yapılan malzeme, silah ve teçhizatın irandan geldiğini el cezireden, bbc news'ten okuyabilirsiniz..aynı iran, hizbullaha da yardım etmişti, geçen yılki israil-hizbullah savaşında... bunu da hepimiz biliyoruz.. ahmedinejad bir şeyleri bekliyor.. neden hala saldırmadı diyorsunuz?? nükleer silah üretmek kısa vadede yapılacak faaliyetler değildir..bu çalışmalar ahmedinejadla başladı, ve herşey istenen seviyeye geldiğinde elbette gereken karşılık fazlasıyla verilecektir..neden mi bu kadar kesin konuşuyorum?..çünkü ben iranda okuyorum.. dolayısıyla iran ilgili konularda türkiyeye yansıyan haberlerden çok daha fazlasını biliyorum.. pkk için kandil dağında savaşıldığını da...

nükleerin etki edip etmediğini göreceğiz inşallah kardeşim.. onun da cevabını zaman verecek...

selametle..

s.a...
tarihte hiç bir devlet hiç bir devleti haritadan bir günde silememeştir
diyorsunuz acaba o zman bu kadar teknoloji gelişmişmiydi....
israil filistini yok edemez...çünkü filistin tüm dünyayı ve dünya müslümanlarını ilgilendire bir coğrafyadır...
israil tüm müslümöanları karşısına alacak kadar aptal değildir....
ne yapıor....halkı bibirine kırdırıyor...iç savaş ve kendi ambaogosu vs..vs...
iran filisrtinle aynı konumda değildir...olmazda.....
bakın ben israil yada abd taraftarı değilim liütefen böyle anlaşılmasın....
sadece olaya farklı bir perspektiften bakınca suyun rengi değişiyor....
gelelim şu ahmedinajat meselasine;
bakın erdoğan yasa çıkarıyor....her kafadan ses çıkıyor....cumhurbaşkanı seçilecek askeriye muhtıra veriyor....yani kişiyi değil devleti ele alınıyor....yani erdoğanın duruşu devletin duruşu olmuyor maaslisef....
aynı şey iran içinde geçerli...ahmedinajadın yaptığı her şeyi askeriye,ve iç devlet desteklemiyor...desteklese pkk yardım etmez....dediğiniz gibi ahmedinejat büyük bir destekle başa geldi
ama yaptığı her icraata devlet destek veriyor mu???kendisinin söylediğiyle
devletin yaptığı br değildir görünüş değil içerik olarak....ahmedinejat devlet tarafından kullanılan birisidir....çünkü halkın sempatisini kazanmış bu insanı koz olarak kullanıyor...
ahmedinajat'ı indirseler ne olur iç isyan kaos....bu devletin işine gelir mi gelmez tabii...
gelelim nükleer silah meselasine;
soruyorrum size;abd,israil sizce şuan iranın nükleer silah faaliyetinde hala
olduğunu bilmiyor mu?
madem ahmedinejat abb'yi vurmak için nükleer silah yapımının tamamlanmasını bekliyor bunu bilen abd buna nasıl göz yumuyor...
kendini tehtit eden bu olaya nasıl seyirci kalıyor...????
bir defa iran nükleer silahı kullanamz neden mi?
abd vurmak için gönderceği nükleer islah abd'ye ulaşılamdan imha edilir...
bu abd için zor bir şey değil...
israili vurmak için kullanıcak derseniz....
bu iş türkiyeyide,kendisinide tehtit eder....çünkü nükleer silahın
yayıldığı alan çok geniş....sizce israil ve çevresindeki ülkeler bu silahı kullanmasına izin veriri mi????
vermez....
iranda yaşıyor olmaznız oradaki siyaseti bildiğiniz anlamına gelmez...
türkiyede nice insanlar var burda doğup,büyüyüp,yaşadıkları halde
türkiyede ne olup bittiğini blmemektedirler.....(derin olarak)
nasılki yıllarca türkiyenin siyasetiyle insanların gözü boyanmışsa
aynısı iranda olmaktadır....halk inanmış çünkü çaresizler....
vesselam....

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
ALEYKÜM SELAM
ŞUANDA TÜRKİYENİN DÜNYADA GÜVENMESİ GEREKEN ÜLKELERİN BAŞINDA İRAN GELİYOR. ONA GÜVENMEYECEKSİNDE KİME GÜVENECEKSİN. İSRAİLE Mİ AMERİKAYAMI?
SIRTINDAN VURDU SÖZÜNE GELİNCE OSMANLIYI KİM SIRTINDAN VURMADIKİ
ARABINDAN YUNANINA KADAR HERKEZ SIRTINDAN VURDU AMA ŞİMDİ İSLAM DÜNYASI BİRAZ AKILLANDI. BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMELLERİ ATILIYOR. ŞU SON İRAN-TÜRKİYE DOĞAL GAZ ANLAŞMASI ARADAKİ İLİŞKİLERİ DAHADA GELİŞTİRECEK. EĞER TÜRKİYE PKK'YA KARŞI OLASI BİR SAVAŞ AÇARSA GÖRECEKSİNİZ İRAN TÜRKİYE'YE DESTEK ÇIKACAK.
SAYGILARIMLA.....

s.a...
onun içöin mi başı sıkışınca doğalgaz vermeyi kesiyor...
neden dogalgaz için antlaşma yenileniyor....
eskisi neden gündemden kaldırıldı...
bence türkiyenin güveneceği sağlam bir
devlet yok şuan....
olanlarda güçlü devletler değil.....
güç kast edrken teknılojil ve ekonomi olarak....
ben türkiye abd ve israile güvensin demiyorum onlar zaten
ne oldukları belli...yazılarımda vurgulamak istediklerime dikkat edin...
vsselam...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
YOK ARTIK DAHA NELER
AMERİKA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİRDİĞİ IRAĞI DAHİ SİLEMEDİ DAHA İRANI NASIL SİLECEK BİR GÜNDE :).
BİRAZ GERÇEKÇİ OLALIM İRAN HALKI IRAK HALKI GİBİ DEĞİL AMERİKA ZATEN İRANA BİRAZ ZOR GİRER GİRERSE KENDİSİNİNDE BÜYÜK YARALAR ALACAĞINI BİLDİĞİ İÇİN BU SAVAŞA GİREMEZ SADECE UYARMAKLA YETİNİYOR.
İRAN DİYİP GEÇMEYİN İRAN'IN TEKNOLOJİSİ ŞUAN TÜRKİYE'DEN DAHİ İYİ BASİT BİR ÜLKE DEĞİL İRAN.
HALKIDA TÜRKİYE YE GÖRE DAHA MUHAFAZAKAR.
OLASI BİR SAVAŞTA İMAN GÜCÜYLE SAVAŞACAKTIR İRAN HALKI.
s.a...
kardeşim eskidendi elinde kılıç tüfek savaşa gitmek....
ben hava saldırısını kast ediyorum....
sizce bir hava saldırısıyla iran diye bir ülke kalır mı???
ama bu abd işine gelmez neden yapsın ki milyarlarca dolar zarar....
halkı birbirine kırdırır tıpkı ırak gibi...kalk birbirini yerken
işini halleder....
dediğim gibi abd yada israili desteklemiyorum....
sadece şuan dünya güçleri....
hiç bir ülke onunla başa çıkamaz....
takii mehdi rıdvan aleyhisselam gelene kadar.....
ki mehdi aleyhisselam gelince hadisle iranın kimin yanında yer alacağı bellidir.....(genelleme yoktur...)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Vietnam'da amerika,Somali'de amerika,Irak'ta amerika,Afganistan'da amerika askerleriyle gittiği bütün bu yerlerde ya yenilmiş,ya da kaçmayı prestij kaybı olarak gördüğü için çare aramakta olduğunu bilmem farkediyor musunuz?
amerika'nın güçlü imajının ise hangi ülkelerde beyinlere işlenmeye çalışıldığını ise farkedin ne olur!Örnek mi?Pakistan'da olan bitenlere bakın yeter!
Dediğiniz gibi hava saldırısı maliyetli bir iş,hele ki elinde amerikan uçak gemilerini vuracak kapasitede uzun menzilli füzeleri olan bir ülkeye karşı bunu yapmayı düşünürseniz..öyle değil mi?...milletin de eli armut toplamıyor değil mi?Halkı arkasına almamış diktatörlerin kağıttan ordularının hezimeti sizi bu düşüncelere sevkediyorsa,güç dengelerini yeniden gözden geçirin...
Ehli-Beyt sevgisini kalbinin derinliklerinde hisseden herbir kişinin Sünnü-Şii ayrımının Irak'ta kimler tarafından körüklendiğini göz ardı etmemesi gerekir diye düşünüyorum.
Selam ve dua ile A.E.O.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Vietnam'da amerika,Somali'de amerika,Irak'ta amerika,Afganistan'da amerika askerleriyle gittiği bütün bu yerlerde ya yenilmiş,ya da kaçmayı prestij kaybı olarak gördüğü için çare aramakta olduğunu bilmem farkediyor musunuz?
amerika'nın güçlü imajının ise hangi ülkelerde beyinlere işlenmeye çalışıldığını ise farkedin ne olur!Örnek mi?Pakistan'da olan bitenlere bakın yeter!
Dediğiniz gibi hava saldırısı maliyetli bir iş,hele ki elinde amerikan uçak gemilerini vuracak kapasitede uzun menzilli füzeleri olan bir ülkeye karşı bunu yapmayı düşünürseniz..öyle değil mi?...milletin de eli armut toplamıyor değil mi?Halkı arkasına almamış diktatörlerin kağıttan ordularının hezimeti sizi bu düşüncelere sevkediyorsa,güç dengelerini yeniden gözden geçirin...
Ehli-Beyt sevgisini kalbinin derinliklerinde hisseden herbir kişinin Sünnü-Şii ayrımının Irak'ta kimler tarafından körüklendiğini göz ardı etmemesi gerekir diye düşünüyorum.
Selam ve dua ile A.E.O.

s.a....
yahu ben abd çok iyi iş yapıyor demiyorum....
sadece şuan için en süper güç teknılojik olarak....
bunu kabullenmememk için bir sebeb olmalı....
bakın hava saldırısından bahsediyorum....ekonomide dünya devi para kaynakları bunlarda...sen bir tank olıyorsun abd atmış alıyor...
ekonomin güçlüyse sen herkese meydan okursun....
amerikanın kimseden korktuğu yok sadece çin var....onada bulaşmıyor...
şii-sünni meselesine gelince....
bilmem hiç okudunuz mu ama ben şiayı çok iii okudum....
allah, peygamber sevgisi var ama sahabi sevgisi yoktur...
hatta yeri geldimi ebu bekir sıddık, hazreti ömere sövmekten geri kalmamışlardır....hazreti aliye olan sevgileri ağır basıp günah işlemişleridr...
sapık inanışların kol gezdiği bir ülkedir.....
iranda buna sebeb olan yahudilerdir....ama demekki sen ehli sünnete inanmıyor yahudinin oyununa geliyorsun...
halkı birbirine kırdırıyor...işte içten yok etme buna deniyor....
yani illa alenen savaş olması geekmiyor kendi kendilerine
zaten yiyorlar birbirlerini....

yeterince güvensem bence destek verelim ama
yıllarca güven vermemişki bize şimdi güvenelim.....
neden sizce bu olanlara türk hükümeti hala bir tepki vermiyor
çünkü güvenmiyor....abdullah gül kadar akıllı bir siyasetçi
neden tepkisiz....erbakan....demirel....vs..vs...
hepsi tepkisiz kalıyor neden ???? gğüven yok....
şimdi bu kadar iyi siyesetçiler işini bilmiyorda
biz mi doğrusunu biliyoruz....

MeHMeT KoÇ

Kayıtlı Kullanıcı
KoNYa BüYüKKoYuNCU LiSeLeRi FeTHuLLaH GüLeN
s.a...
kardeşim eskidendi elinde kılıç tüfek savaşa gitmek....
ben hava saldırısını kast ediyorum....
sizce bir hava saldırısıyla iran diye bir ülke kalır mı???
ama bu abd işine gelmez neden yapsın ki milyarlarca dolar zarar....
halkı birbirine kırdırır tıpkı ırak gibi...kalk birbirini yerken
işini halleder....
dediğim gibi abd yada israili desteklemiyorum....
sadece şuan dünya güçleri....
hiç bir ülke onunla başa çıkamaz....
takii mehdi rıdvan aleyhisselam gelene kadar.....
ki mehdi aleyhisselam gelince hadisle iranın kimin yanında yer alacağı bellidir.....(genelleme yoktur...)

a.s
eğer amerika bir yere girecekse mutlaka karadan girmesi lazım hava saldırısı hava saldırısı kendiside biter demiş zaten yukarıda ama iran a girmek ırak a girmek gibi olmaz iran a girdimi ABD çok büyük kan kaybeder vede önümüzdeki 10 yıl içinde zor girer hatta giremez dahi.
ABD elini kolunu sallaya sallaya girdiği ıraktan şimdi çekilmek istiyor.Gerçi oradan alacağını da aldı ondanda çekilmek istiyor olabilir ama biz yinede ALLAHtan hayırlısını dileyelim. ne ABD iran a girsin nede başka bir ülkeye.

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
A.S. Bizler bilmediğimiz konularda doğruyu araştırmak,doğru yolda olmakla mükellef kılınmış bir ümmet değil miyiz ki işin doğrularını bilme konusunu başkalarına havale edeceğiz!Elbette siyasetin gereği atılacak adımların her daim temkinli ve ihtimalleri göz ardı etmeden olmalıdır.Ancak bireyler olarak herşeyden evvel ÜMMET şuurunu kuşanmalı değil miyiz?Ümetin bir uzuv olduğu benzetmesi,batan bir dikenin acısının hissedilebilmesi gerekliliği işte tam da bu günler için değil mi?
Bütün kalbimle sizin de Allah'tan başka hiç bir gücün ''O''dilemedikçe hiç bir şeye galib gelemeyeceğine inancınızın tam olduğuna inanıyorum.(Fil Sur.)
Sadece dile getirmeye çalıştığım şey ''Tekfir''den mümkün olduğunca kaçınmak olmalı vesselam.A.E.O.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
a.s
eğer amerika bir yere girecekse mutlaka karadan girmesi lazım hava saldırısı hava saldırısı kendiside biter demiş zaten yukarıda ama iran a girmek ırak a girmek gibi olmaz iran a girdimi ABD çok büyük kan kaybeder vede önümüzdeki 10 yıl içinde zor girer hatta giremez dahi.
ABD elini kolunu sallaya sallaya girdiği ıraktan şimdi çekilmek istiyor.Gerçi oradan alacağını da aldı ondanda çekilmek istiyor olabilir ama biz yinede ALLAHtan hayırlısını dileyelim. ne ABD iran a girsin nede başka bir ülkeye.

s.a....
mehmet kardeşim...
zaten abd amacı irana girmek değidir....
bunlar sadece göz boyamadanibarettir...
bakın size diyorum ki....
siz dünya ülkesisiniz....ekonomi ,teknolojiniz en üst düzeyde....
size tehtid eden ve sözünüzü dinlemeyen bir ülke var...ve bu ülke zayıf..
tüm dünyanın önıünde bir nevi size meydan okuyor ve sizi aşağılıyor...
sizde buna göz yumuyor ve nükleer silah yapmasına hala
izin veriyorsunuz öylemi....
sizce abd irandan korkuyor mu yoksa işin aslı başka mı????
demişsiniz ki karadan mutlaka giricek....
yahu havadan yok eder askerlerini sokar olur biter....
yani bir hava saldırısı abd ekonomik olarak çokta zarar vermez....
iranı vurmak isteseydi tıpkı ırak'ı vurduğu gibi fazla oyalanmadan vururdu...
neden hala yapmadı????
neden nükleer silah yapmasına hala izin veriyor....????
ırana meslesine gelince....
abd askerine çokta değer veren bir ülke değil....askerlerinin ölmesi umrunda değil....askerinin ölümünüde koz olarak kullanıyor...
ıraktan çıkmak istiyor diyorsunuzda alıcağını aldı....
kuruttu daha ne yapsın orda halkın arasında bir iç savaş başlattı halk
abd değilde kendi kendilerine zulm ediyor...
yani ıraktan alıcağını almıştır....verdiği zaiyatı kapatmıştır...
yoksa ordan çekilmek istermiydi????

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
A.S. Bizler bilmediğimiz konularda doğruyu araştırmak,doğru yolda olmakla mükellef kılınmış bir ümmet değil miyiz ki işin doğrularını bilme konusunu başkalarına havale edeceğiz!Elbette siyasetin gereği atılacak adımların her daim temkinli ve ihtimalleri göz ardı etmeden olmalıdır.Ancak bireyler olarak herşeyden evvel ÜMMET şuurunu kuşanmalı değil miyiz?Ümetin bir uzuv olduğu benzetmesi,batan bir dikenin acısının hissedilebilmesi gerekliliği işte tam da bu günler için değil mi?
Bütün kalbimle sizin de Allah'tan başka hiç bir gücün ''O''dilemedikçe hiç bir şeye galib gelemeyeceğine inancınızın tam olduğuna inanıyorum.(Fil Sur.)
Sadece dile getirmeye çalıştığım şey ''Tekfir''den mümkün olduğunca kaçınmak olmalı vesselam.A.E.O.

s.a....
yapmayın abd iranı vurmayacak....
bunlar gözboyamadır.....
vursaydı çoktan vururdu...
vurmasa bile nükleer silah yapımına izin vermezdi....
kardeşim....

Mohaç

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim…

Mesajlarınızın çoğunu okudum… Ve sizlere bazı hatırlatmalar yapmaya ihtiyaç hissettim..
En başta şunu belirtmek isterim...
Kardeşlerim… Şu an da dünya üzerinde ki siyasi, ekonomik, kültürel vb. atmosferlerin hiç biri hak üzerine kurulu bir atmosfer değildir… Yani yaşadığımız dünya sistemi hak üzerine kurulu değildir.. Batıl üzerine inşa edilmiştir.. Durum böyle iken, bir Müslüman olarak dünyada gelişen her türlü olaya mesafeli yaklaşmamız gerekir.. Değil mi.. Peki konumuz ile alakalı olarak soruyorum… Şu an dünya da meydana gelen olayları dünya kamuoyuna duyurup haber yapanlar kimlerdir… Daha doğrusu, dünya haber trafiğini kimler yönetiyor.. tabi ki yukarıdaki durumu göze alarak batıl guruh yönettiği aşikar ortadadır… Değil mi…

Şimdi… Peygamber efendimiz S.a.v. (Hadisinin tam metni ve kaynağı aklımda değil) “Size kafir ve münafıklardan bir kimse bir haber getirdiğinde o haberi teyit edin”… diyor.. Bu hadisi şerife göre mevcut türk basınından edindiğimiz bilgilerin ne kadar sağlıklı olabileceğini hiç düşündünüz mü… Peki Türk basını dış dünyadan edindiği haberleri bu hadisi şerife göre mi tasnif edip bizlere sunmaktadır… Ne dersiniz…

Kardeşlerim uyanık olalım… Siz şu dünyanın görünüşüne aldanmayalım… Bize gösterilene değil gösterilmemek isteneni görmeye çalışalım.. Bize gösterilenler her zaman mevcut gücün istek ve arzularına göre hazırlanmış ve şekillendirilerek sunulduğunu bilelim..

Olayları değerlendirirken şu formül ün açılımı ile değerlendirelim… Sonuç = Sebep = fail… Sonuçlardan sebeplere.. Sebeplerden faillere ulaşma formülü bence istenmeyen görüntünün görülmesini sağlayacaktır… Sonuçlar yapılan yaygaralardan her zaman önemlidir.. Yaygaralar o zamanda kalır… Sonuçlar ise tarih not düşer… Buna bir örnek vereyim… Her hangi bir futbol maçı düşünün… Bu maçta takımlardan birinin diğer takıma göre çok iyi oynamış ve bir çok kez gol pozisyonuna girmiş olsun.. Diğer takım ise bir kere gol pozisyonuna girsin ve o pozisyonu değerlendirerek bir gol atmış olsun…. Yani maç 1 – 0 bitmiş… 1 yıl sonra veya 10 yıl sonra veya 100 yıl sonra kimse yenilen takımın çok iyi oynadığını konuşmaz ve hatırlamaz.. O maç 1-0 olarak hatırlanır… Yani sonuçları ile hatırlanır… Olaylar sonuçları ile hatırlanır ve değerlendirilir… Bu formülü ülkelerin diyalog ve ilişkilerine vurduğumuz zaman kısa ve tik hareketlerin ülkeler tarihinde hiçbir rol ifade etmediğini çok rahat görebiliriz…

Dünyada şu an kurulu çarkların her hangi biri dönüş yönüne itiraz edebilir mi… Bir düşünelim bakalım.. Edebilir mi sizce… Sanırım edemez… Sanırım değil kesinlikle edemez… Daha doğrusu itiraz mevzu bahis olmaz… Aynı sistemdeki her hangi bir çark o sistemin istediği yönde ve hızda döner… Peki diyeceksiniz dönmüyor gibi görünüyorsa… Buna ne diyeceksiniz derseniz… Göz yanılgısıdır derim… Silindirik şekildeki her hangi bir nesne belli bir hız aralığında döndürdüğünüzde ters dönüyormuş gibi görünür ya… İşte onun gibi bir şey.. Göz aldatmasıdır… Bana şunu diye biliyormusunuz.. Bir ülke mevcut sisteme meydan okuyor.. O ülke kendi sistemini kurdu… Mevcut sistemden farklı çark sistemi var.. Haaaa.. şimdi tamam… Bu ülke mevcut sistemin hasmıdır.. Yok sistemin bir çarkı mesabesinde ise (laf dalaşmaları, hokkabazlıklar, atışmalar, meydan okumalar veya hatta savaş dahi olsa… ) göz yanılgısıdır göz…

Toplumlar haber kaynakları ile nasıl yönlendirildiğini, Olaylar senaryo edilip oynatılarak toplumu o olaya nasıl angaje edildiğini… Nasıl zeminin hazırlanıp yönetildiğini hiç düşündünüz mü… Her hangi bir istihbaratçının yazmış olduğu fikir veya anılarını okursanız kendinize çok büyük nasihatler çıkaracağınıza eminim…

Şunu çok iyi biliyorum… Siyasi, ekonomik, sosyal, vb…. alanlarda gösterilenlerin hiç birinin göründüğü gibi olmadığını biliyorum.. Eğer kazanmayı aklınıza koymuşsanız… Kurmuş olduğunuz sistemdeki zulmünüze birileri isyan edecektir... İsyancıların sistem otoritesini sarsmamaları için ne yapmak gerek.. Tabi ki... Sistemdeki düşmanınızı da siz belirler ve el altından yönetirsiniz… Her zaman siz kazanırsınız… Ve sizin bu oyununuzu bozmak ve insanlığı şeytanın yolundan gitmekten kurtarmak için ALLAH bir peygamber ile büyük bir Salih kulunu dünyada görevlendirir ve AL AŞAĞI EDER.. VESSELAM…

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
vas....
ben iranın abd kafa tutmasını garipsiyorum....
ve abd buna müsade etmesinide....
hiç bir zorlamaya tahamülü olmayan abd ırak'ı nasıl vurdu....
ama aynı zorlamayı iran yapıyor....tık yok....bu her iki taraf içinde geçerli....
bizim basınımız zaten belli bir kimsenin elinde...
yani halkın daha çok hangi tv ve gazeteleri okudukları belli yapılan haberler yalandır...
a.d. kime hizmet ettiği bellidir....
ben bu görüşlerimi
emekli askerlerin paylaştığı fikirlerinden anladım....çünkü olayın içinde olan birbir şahsiyetler bunlar....
irana güvenmiyorum.....bu demek olmuyorki abd iranı vurmasını destekliyorum....
abd iranı vurucağına inanmıyorum ama vurursa temkinli adım atmamız gerekiyor....

Mohaç

Kayıtlı Kullanıcı
Kafa tutma meselesi lafla olmaz... Laf işleri avamı uyutma, yönlendirme, yanıltma işidir... Gerçek kafa tutma yaptırımlarla olur... Bu yaptırımlarda göstermelik değil, can alıcı olmalı... Bana şunu söyleyin.. İran abd ye kafa tutuyorsa... Neden islam devletleri ile birlikte bir pakt kurmaya çalışmıyorda... Kendi hakkını BM nin leş pazarında savunmaya kalkıyor... Şunu çok iyi bilmek gerek... Mevcut küresel gücün ülkelerin yönetim kadrosunda sağlam bağlantıları olan işbirlikçileri var... ve bu işbirlikçiler ile ülkeleri kukla gibi oynatıyor... Liderlerini de menfaatine göre bir ticari malzeme gibi çıkarları gereği kullanıyor... Kullandırttıyor... Kullanmak istemediğini Swarnadze gibi meclisteki koltuğundan Milletinin gözü önünde kaldırtıp kendi soytarısını oturttuyor.. ve Bunu uçakla 40 saatlik uzaklıktan oturduğu yerden yapıyor...

Küresel gücün sınırları bayrağı yoktur... Onun gücü bazen Abd, bazen Pakistan, bazen rusya, bazen ingiltere... Bazen Türkiyedir... Yazdığı senaryoya göre sana figüranlık rolü biçilir sen oynarsın... Tarih şahittir... Bakmışsın 1 Dünya savaşı patlamış... Ortalık toz duman... Arkasında tüm dünyada yeni strateji 3. dünya ülkeleri için sahte kahramanlar... Ticari kazançları için savaşların çıkartılıp milyonların ölümüne sebep olacak kadar namuslu bu gücün... Namussuz kalemşörlerinin... işbirlikçilerinin... Yoldaşlarının... oyunlarına gelmeyelim...

Ne yani ahmedinejat meydan okuyormuş... Bizim ki de okuyor.... Laf ola torba dola... Akan kan müslüman dolan cep kafirin...

Şunu çok iyi belleyelim... nedenleri ile aktarabilirim... lakin fazla şu an vaktım yok.. Kafirin tek endişesi ve korkusu var... Anadolu evladı... Anadolu evladını boyun büktürürsem tüm müslümanların boyun bükeceğini çok iyi biliyorlar... Kabenin kapılarının açılacağını inanın bizden daha iyi biliyorlar.. Bu bilinçlen önümüzdeki yıllar içinde bu topraklarda yaşayan müslümanlar olarak 1000 yıllık acının intikamını almak için gelecek olanlarla büyük hesaplaşmamız olacaktır...

Fatma kardeş... Nasıl siz iran ın devlet kadrosuna inanmıyorsunuz... Bende güvenmiyorum... Ama benim bir Artım var.. ben Türkiyenin devlet kadrosunada irandan daha az güvenmiyorum...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Kafa tutma meselesi lafla olmaz... Laf işleri avamı uyutma, yönlendirme, yanıltma işidir... Gerçek kafa tutma yaptırımlarla olur... Bu yaptırımlarda göstermelik değil, can alıcı olmalı... Bana şunu söyleyin.. İran abd ye kafa tutuyorsa... Neden islam devletleri ile birlikte bir pakt kurmaya çalışmıyorda... Kendi hakkını BM nin leş pazarında savunmaya kalkıyor... Şunu çok iyi bilmek gerek... Mevcut küresel gücün ülkelerin yönetim kadrosunda sağlam bağlantıları olan işbirlikçileri var... ve bu işbirlikçiler ile ülkeleri kukla gibi oynatıyor... Liderlerini de menfaatine göre bir ticari malzeme gibi çıkarları gereği kullanıyor... Kullandırttıyor... Kullanmak istemediğini Swarnadze gibi meclisteki koltuğundan Milletinin gözü önünde kaldırtıp kendi soytarısını oturttuyor.. ve Bunu uçakla 40 saatlik uzaklıktan oturduğu yerden yapıyor...

Küresel gücün sınırları bayrağı yoktur... Onun gücü bazen Abd, bazen Pakistan, bazen rusya, bazen ingiltere... Bazen Türkiyedir... Yazdığı senaryoya göre sana figüranlık rolü biçilir sen oynarsın... Tarih şahittir... Bakmışsın 1 Dünya savaşı patlamış... Ortalık toz duman... Arkasında tüm dünyada yeni strateji 3. dünya ülkeleri için sahte kahramanlar... Ticari kazançları için savaşların çıkartılıp milyonların ölümüne sebep olacak kadar namuslu bu gücün... Namussuz kalemşörlerinin... işbirlikçilerinin... Yoldaşlarının... oyunlarına gelmeyelim...

Ne yani ahmedinejat meydan okuyormuş... Bizim ki de okuyor.... Laf ola torba dola... Akan kan müslüman dolan cep kafirin...

Şunu çok iyi belleyelim... nedenleri ile aktarabilirim... lakin fazla şu an vaktım yok.. Kafirin tek endişesi ve korkusu var... Anadolu evladı... Anadolu evladını boyun büktürürsem tüm müslümanların boyun bükeceğini çok iyi biliyorlar... Kabenin kapılarının açılacağını inanın bizden daha iyi biliyorlar.. Bu bilinçlen önümüzdeki yıllar içinde bu topraklarda yaşayan müslümanlar olarak 1000 yıllık acının intikamını almak için gelecek olanlarla büyük hesaplaşmamız olacaktır...

Fatma kardeş... Nasıl siz iran ın devlet kadrosuna inanmıyorsunuz... Bende güvenmiyorum... Ama benim bir Artım var.. ben Türkiyenin devlet kadrosunada irandan daha az güvenmiyorum...

s.a...
baştan beri yazdığım mesajlara dikkatli bakarsan kardeşim..
bende iran-abd arasında yaşananların oyun olduğunu değiniyorum bu meydan okumların safsata olduğuna...ve şunu söylüyorum amerka pkk kendisi destekler bunu tükiye rahat bir nefes aldığında yem olarak kullanır ve başımıza sarar....
tabiii pkk nerde barınacak iran,ırak'ta.....ahmedinajat iran derin devleti taarfından kullanılmaktadır...halkın sempatisini kazanmış....milleti uyutuyor...dediğin gibi iman gücümüzden korkuyor çünkü 1.dünya savaşında bunu belli etmiştik....
hamdolsun türk askerinin gücüne inanıyorum.....bundan zerre kadar şüphem yoktur...yoksa amerika bize çoktan savaş açmıştı....bizi zerre kadar sevmezler...sadece cıkarları doğrultusunda yanımızdadır...
bizim derin devlet zayıf...ama dediğiniz gibi 3.dünya ülkelerine göre
önemsenmeyecek gibi değil....şunuda unutmayın bütün devletlerin
bilgileri mossat haberdar....
yani hakimiyet mehdi ile olur yoksa olmaz.....
beklemek var aramak yok....
vesselam....

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşler,vereceğim örnek için lütfen alınmayın,çünkü teşbihte biliyorsunuz hata olmaz;
Demem o ki,şimdi İran İ.C. Alaca Sığır,Suriye(mesela..) Kara Sığır ve biz de(Türkiye...hikayeye göre..) Sarı Sığır olmuş olmuyor muyuz...!

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşler,vereceğim örnek için lütfen alınmayın,çünkü teşbihte biliyorsunuz hata olmaz;
Demem o ki,şimdi İran İ.C. Alaca Sığır,Suriye(mesela..) Kara Sığır ve biz de(Türkiye...hikayeye göre..) Sarı Sığır olmuş olmuyor muyuz...!
s.a....
hiç sanmam....
biz o kadar aptal değiliz.....
neyin ne olduğunu biliyoruz....
aslanın neden yanımıza yaklaştığınız çok iyi biliyoruz...
aslan babsının hayrına yanımızda değil....
yardım etmemeizin tek sebebi güvensizliktir....
ama şuanki yönetim için belkide sarı sığır olabiliriz....
neyse bizim yönetim için yorum yapmıyorum durum vahim bir hal alır...
vesselam....

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Amerika'ya rağmen bir şey yapılabiliyorsa(nükleer faaliyetleri kastederek) bunun altında başka gerekçeler aramanızı doğrusu tuhaf karşıladığımı öncelikle belirtmek isterim.Üstelik nükleer silah yapmayacaklarını, buna dinimizin müsaadesinin olmamasını da açıkça beyan etmelerine rağmen, ne yazık ki sizin tarihi geçmişten gelen güvensizliğiniz sonsuza kadar sürüp gidecek demekki.
Bayram sonu meclise SINIR ötesi operasyonla ilgili(pkk-Irak) yetki verilmesi için Bakanlar Kurulu toplanacak.Ama abd diyorki sakın böyle bir şeye kalkışmayın!!!Eee !Şimdi abd bu yönde görüş belirtti diye Irak sınırından ülkemize girerek karakol basan,masum insanları katleden,hem de bunları abd silahlarıyla yapan(açıkçası abd tarafından desteklenen) cinayet şebekesi eşkiyalara gereken neyse yapamayacak mıyız? Öyle ya abd'nin müthiş(!) bir hava gücü var(!), kızdırılmaya gelmez mi?
Chavez'i(Venezüella devlet başkanı) tanırmısınız bilmem ama, zat-ı muterem günde iki öğün abd'nin aptal başkanına posta koyar...hakeza Fidel Castro (Küba), yani Ahmedinejat yapınca kusur arayacağız,bu davranışına başka bir kulp takacağız(!) niye bizim hoşumuza gitmiyor,sevmiyor, güven duymuyoruz diye(buradan ötekilerini seviyorsunuz manası çıkarmayın lütfen,çünkü benim kastım size bu düşünceleriniz sebebiyle karşı cepheyi destekliyorsunuz anlamı yüklemek değildir)

Resulullah(SAV) Mekke müşrikleriyle savaşırken birde arkadan vurulmamak için Medine'de ve civarında yaşayan Yahudi'lerle anlaşma yapmıştı,çünkü strateji onu gerektiriyordu,hatta biliyorsunuz Hudeybiye anlaşmasıda bizzat müşriklerle yapılmış bir anlaşmaydı.Buradan çıkaracağımız sonuç duygular, güven veya inanç meselesi olsaydı en başta bunu zaten Peygamber Efendimiz(SAV) yapmazdı...

''Onlar öyle kimselerdir ki,insanlar onlara #Düşman size karşı büyük bir kuvvet topladı,onlardan korkun# dedikleri zaman, onların İMANI ziyadeleşti ve ''Allah(CC) bize yeter;O ne güzel vekildir'' dediler.
Sonra da gittikleri yerden kendilerine hiç bir kötülük dokunmadan,Allah'ın nimeti ve lütfuyla döndüler ve Allah'ın rızasına eriştiler.Allah(CC) pek büyük bir lütuf ve ihsan sahibidir.(AL-İ İMRAN:173/174)''

''Mümin kulların taşları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi SAF tutarak onun
yolunda cihad edenleri muhakkak ki Allah(CC) sever.(SAF:4)''

''Ey Peygamber,müminleri cihada teşvik et.Sizden sabreden YİRMİ KİŞİ
olsa,İKİYÜZ KİŞİYE galip gelir.Sizden sabreden YÜZ KİŞİ olsa, kafirlerden BİN KİŞİYE galip gelir.Çünkü onlar anlayıştan mahrum bir topluluktur.(ENFAL:65)''.....VS.

İmanımızın verdiği gücü neye dayanarak dikleniyor şeklinde basite indirgersek ZİLLET yakamızı(ümmet olarak) hiç bir vakit bırakmayacaktır.

ABD=amerika birleşik devletleri
AB =avrupa birliği }hani müslümanların birliği? Bu anlayışla da çok zor görünüyor değil mi?

Kendi ülkemiz için düşünürsek dış destekli bir sürü bölücülük faaliyetleri fitne-fesat,karışıklık çıkarma eylemlerinin ardı arkası kesiliyor mu? Bir dönem sağ-sol, alevi-sünni, laik-antilaik, türk-kürt....vs. gibi enerjimizi boşa harcatmaya matuf bu oyunların perde arkası aktörleri bilinmiyor mu? Buna rağmen aklı selimle bu oyunları boşa çıkarabiliyor muyuz?

Velhasılı konuyu daha fazla uzatmamak için, doğru adına neye ve kime tabii olacağımız apaçık bellidir.Bir de acizane size bir büyüğünüz olarak (affedin belki de haddim olmayarak bir öneride bulunacağım.Y.Şafak gazetesi yazarlarından İbrahim Karagülle beyin bu konulara temas eden yazılarını muhakkak okuyun derim,stratejik çerçevedeki yorumlarına sizin de katılacağınızı umuyorum..)

''Ey iman edenler,Allah için adaleti gözeten şahitler olun.Ve bir topluluğa karşı olan kininiz sizi adaletsizliğe sürüklemesin.Adil olun,adalet takvaya daha yakındır.Muhakkak ki Allah işlediklerinizden haberdardır.(MAİDE:8)''

Sizi üzecek bir şey yazdıysam özür,hakkınızı helal ediniz ve şu duayla bitirmek istiyorum yazımı; BAKARA:286

''Allah kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez.Kazandığı lehine,yüklendiği aleyhinedir.Ey Rabbimiz unuttuk veya yanıldıysak sorumlu tutma bizi. Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceğini yükleme.Affet bizi. Bağışla bizi. Acı bize. Sen Mevlamızsın, kafirler güruhuna karşı yardım et bize...)

Selam ve dua ile A.E.O.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Amerika'ya rağmen bir şey yapılabiliyorsa(nükleer faaliyetleri kastederek) bunun altında başka gerekçeler aramanızı doğrusu tuhaf karşıladığımı öncelikle belirtmek isterim.Üstelik nükleer silah yapmayacaklarını, buna dinimizin müsaadesinin olmamasını da açıkça beyan etmelerine rağmen, ne yazık ki sizin tarihi geçmişten gelen güvensizliğiniz sonsuza kadar sürüp gidecek demekki.
Bayram sonu meclise SINIR ötesi operasyonla ilgili(pkk-Irak) yetki verilmesi için Bakanlar Kurulu toplanacak.Ama abd diyorki sakın böyle bir şeye kalkışmayın!!!Eee !Şimdi abd bu yönde görüş belirtti diye Irak sınırından ülkemize girerek karakol basan,masum insanları katleden,hem de bunları abd silahlarıyla yapan(açıkçası abd tarafından desteklenen) cinayet şebekesi eşkiyalara gereken neyse yapamayacak mıyız? Öyle ya abd'nin müthiş(!) bir hava gücü var(!), kızdırılmaya gelmez mi?
Chavez'i(Venezüella devlet başkanı) tanırmısınız bilmem ama, zat-ı muterem günde iki öğün abd'nin aptal başkanına posta koyar...hakeza Fidel Castro (Küba), yani Ahmedinejat yapınca kusur arayacağız,bu davranışına başka bir kulp takacağız(!) niye bizim hoşumuza gitmiyor,sevmiyor, güven duymuyoruz diye(buradan ötekilerini seviyorsunuz manası çıkarmayın lütfen,çünkü benim kastım size bu düşünceleriniz sebebiyle karşı cepheyi destekliyorsunuz anlamı yüklemek değildir)

Resulullah(SAV) Mekke müşrikleriyle savaşırken birde arkadan vurulmamak için Medine'de ve civarında yaşayan Yahudi'lerle anlaşma yapmıştı,çünkü strateji onu gerektiriyordu,hatta biliyorsunuz Hudeybiye anlaşmasıda bizzat müşriklerle yapılmış bir anlaşmaydı.Buradan çıkaracağımız sonuç duygular, güven veya inanç meselesi olsaydı en başta bunu zaten Peygamber Efendimiz(SAV) yapmazdı...

''Onlar öyle kimselerdir ki,insanlar onlara #Düşman size karşı büyük bir kuvvet topladı,onlardan korkun# dedikleri zaman, onların İMANI ziyadeleşti ve ''Allah(CC) bize yeter;O ne güzel vekildir'' dediler.
Sonra da gittikleri yerden kendilerine hiç bir kötülük dokunmadan,Allah'ın nimeti ve lütfuyla döndüler ve Allah'ın rızasına eriştiler.Allah(CC) pek büyük bir lütuf ve ihsan sahibidir.(AL-İ İMRAN:173/174)''

''Mümin kulların taşları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi SAF tutarak onun
yolunda cihad edenleri muhakkak ki Allah(CC) sever.(SAF:4)''

''Ey Peygamber,müminleri cihada teşvik et.Sizden sabreden YİRMİ KİŞİ
olsa,İKİYÜZ KİŞİYE galip gelir.Sizden sabreden YÜZ KİŞİ olsa, kafirlerden BİN KİŞİYE galip gelir.Çünkü onlar anlayıştan mahrum bir topluluktur.(ENFAL:65)''.....VS.

İmanımızın verdiği gücü neye dayanarak dikleniyor şeklinde basite indirgersek ZİLLET yakamızı(ümmet olarak) hiç bir vakit bırakmayacaktır.

ABD=amerika birleşik devletleri
AB =avrupa birliği }hani müslümanların birliği? Bu anlayışla da çok zor görünüyor değil mi?

Kendi ülkemiz için düşünürsek dış destekli bir sürü bölücülük faaliyetleri fitne-fesat,karışıklık çıkarma eylemlerinin ardı arkası kesiliyor mu? Bir dönem sağ-sol, alevi-sünni, laik-antilaik, türk-kürt....vs. gibi enerjimizi boşa harcatmaya matuf bu oyunların perde arkası aktörleri bilinmiyor mu? Buna rağmen aklı selimle bu oyunları boşa çıkarabiliyor muyuz?

Velhasılı konuyu daha fazla uzatmamak için, doğru adına neye ve kime tabii olacağımız apaçık bellidir.Bir de acizane size bir büyüğünüz olarak (affedin belki de haddim olmayarak bir öneride bulunacağım.Y.Şafak gazetesi yazarlarından İbrahim Karagülle beyin bu konulara temas eden yazılarını muhakkak okuyun derim,stratejik çerçevedeki yorumlarına sizin de katılacağınızı umuyorum..)

''Ey iman edenler,Allah için adaleti gözeten şahitler olun.Ve bir topluluğa karşı olan kininiz sizi adaletsizliğe sürüklemesin.Adil olun,adalet takvaya daha yakındır.Muhakkak ki Allah işlediklerinizden haberdardır.(MAİDE:8)''

Sizi üzecek bir şey yazdıysam özür,hakkınızı helal ediniz ve şu duayla bitirmek istiyorum yazımı; BAKARA:286

''Allah kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez.Kazandığı lehine,yüklendiği aleyhinedir.Ey Rabbimiz unuttuk veya yanıldıysak sorumlu tutma bizi. Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceğini yükleme.Affet bizi. Bağışla bizi. Acı bize. Sen Mevlamızsın, kafirler güruhuna karşı yardım et bize...)

Selam ve dua ile A.E.O.

s.a....
bakın dediğimi savunuyorum irana güvenmiyorum....
herşeye rağmen bir şey yapabiiliyorsa diyorsunuz....
mohaç kardeşin dediği gibi neden abd kafa tutacağına
müslümanlarla birlik olma cabasına girişmiyor....
dünya basınının önüne çıkıp göz boyuyor....
nükleerl silah yapmayacaklarına dair verdiği söze inandınız mı allah
aşkına....bunu yapacak kadar aptal iran yok karşımızda
bunları laf demogojileridir....nükleer silah üretiminde hala faaliyetteirler...
irana güvenmemezliğim sadece tarihi ele alarak yapmıyorum....
durum günümüzde değişmedi ki hala pkk yadım ederk bizi sırtımızdan vuruyor....şu sınır operasyonuna gelince....
abd buna tabiki zin vermez....pkk sorununu destekleyen birinci ülke zaten yok olmasını ister mi???hayır doğial olarak senin oraya girmeni istemz....
bakın küba,venezüella ortadoğu kadar önemli değil ve bu kadar problem teşkil etmiyor....ben ahmedinejad'a bir şey demiyorum....
derin devletinin abd gizli antlaşma içerisinde olduklarını savunuyorm...(bu benim görüşümdür....)mahmut ahmedinejad kullanılmaktadır....
hangi müslüman ülke islam birliği için adım attı hepsi abd deslim oldu ekonomisiyle bir nevi satın aldı....
ümmet bilincine birlik beraberlik olmaya amenna ama
güvenmediğim ülkeyle birlik olamam....
bakın istikbalde görceksinizki bu yaşanlar hep oyundur....
abd irana girmeyecek....vurma lafları safsatadır....
girdi diyelim....kabak yine bizim başımıza batlayacak....
bakalım o zman ümmet bilinci ne olucak....

konuya katılımınız için ayrıca teşekkür ederim...
gerçekten güzel bir beyinjimlastiği ve bilgi alış verişi oldu...
selametle....

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayarla pek aram iyi değil galiba, MAİDE SURESİ-SEKİZİNCİ AYET yazdığım yerdeki suratı bir türlü temizleyemedim,bunun için mesaj ekledim.

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
s.a....
bakın dediğimi savunuyorum irana güvenmiyorum....
herşeye rağmen bir şey yapabiiliyorsa diyorsunuz....
mohaç kardeşin dediği gibi neden abd kafa tutacağına
müslümanlarla birlik olma cabasına girişmiyor....
dünya basınının önüne çıkıp göz boyuyor....
nükleerl silah yapmayacaklarına dair verdiği söze inandınız mı allah
aşkına....bunu yapacak kadar aptal iran yok karşımızda
bunları laf demogojileridir....nükleer silah üretiminde hala faaliyetteirler...
irana güvenmemezliğim sadece tarihi ele alarak yapmıyorum....
durum günümüzde değişmedi ki hala pkk yadım ederk bizi sırtımızdan vuruyor....şu sınır operasyonuna gelince....
abd buna tabiki zin vermez....pkk sorununu destekleyen birinci ülke zaten yok olmasını ister mi???hayır doğial olarak senin oraya girmeni istemz....
bakın küba,venezüella ortadoğu kadar önemli değil ve bu kadar problem teşkil etmiyor....ben ahmedinejad'a bir şey demiyorum....
derin devletinin abd gizli antlaşma içerisinde olduklarını savunuyorm...(bu benim görüşümdür....)mahmut ahmedinejad kullanılmaktadır....
hangi müslüman ülke islam birliği için adım attı hepsi abd deslim oldu ekonomisiyle bir nevi satın aldı....
ümmet bilincine birlik beraberlik olmaya amenna ama
güvenmediğim ülkeyle birlik olamam....
bakın istikbalde görceksinizki bu yaşanlar hep oyundur....
abd irana girmeyecek....vurma lafları safsatadır....
girdi diyelim....kabak yine bizim başımıza batlayacak....
bakalım o zman ümmet bilinci ne olucak....

konuya katılımınız için ayrıca teşekkür ederim...
gerçekten güzel bir beyinjimlastiği ve bilgi alış verişi oldu...
selametle....

1-Bizde pkk İran için pejak aynı amaçlar için kurulmuş kullanılan örgütlerdir, yani aynı belaya onlar da maruz kalıyor.
2-Bizim güney-doğumuz,İran'ın batısı,Irak ve Suriye'nin kuzeyinde her ülkenin kendi vatandaşı kürtler yaşamaktadır.aponun Suriye'de barınması dönemini düşünürseniz bugün bu ülkeyle yapılan anlaşmaları, yakınlaşmaları izah etmekte zorlanırız.Kimler kimleri ne vaatlerle nasıl kullanıyor zaten her şey apaçık aleni yapılıyor.
Mesela saddam'ı silahlandırıp İran'la 10 sene boyunca savaştıran, kürtleri zehirli gazla öldürürken kimyasal silahları ona veren bugün Irak'ı işgal eden BÜYÜK ŞEYTAN abd ve işbirlikçileri değil miydi?
3-Yusuf el Kardavi gibi bir alimin fetvası bizi biraz düşündürmeli değil miydi? Uzağa gitmeye gerek yok, geçtiğimiz yıl Lübnan'da yaşananları bir getirin gözünüzün önüne, hali hazırda sürdürülen suikastları....
4-Irak'ta 1.000.000. kardeşimiz katledildi, yarın İran sonra...bir gün sıra bize gelsin diye bekleyecek miyiz...
5-AB'yle bile birlik olabiliyorsak(fransıza,almana,ingilize güveniyor muyuz yoksa) ....
6-Venezüella OPEC üyesi dünyanın önde gelen Petrol üreticisi konumunda olan bir ülkedir ve hemen abd'nin yanıbaşında O.amerikadadır..
7-Vurursa da sıra bize geldi demektir,gaybı yalnız Allah bilir, kafirlerin oyunlarını bozsun inşallah...

Siz de selametle kalın,A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt