Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Karadavi: İran'ı Savunmak Farzdır (1 Kullanıcı)

Mohaç

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm...

Birincisi....

Türkiyenin Kuzey ırak a girmesini isteyen... arzu eden... her türlü nedeni hazırlayan ülke abd dir... Bu günkü tavır ve davranışları koskoca bir blöftür... Blöf... Sen mikrobun blöfünü anlayamazsan... oyununa gelmiş olursun...

Hiç bir yalan ne kadar mükemmel hazırlanırsa hazırlansın bir yerlerinden açık verilir... Pekeke meselesinden tutun... Pekeke ile mücadele konusunda bölge ülkelerinin mücadelelerinden tutun... Yine bölge ülkelerinin kurulmuş olan kürdistan devletine karşı tutarsız davranışlarından tutun... vb... bir çok yönden yapılanlar ile söylenenlerin bir birleri ile çeliştiklerini çok rahat fark edebilirsiniz... Mesela derseniz... örnek çok basit... Bir kürdistan devletini.. 1990 lı yıllarda Ne ırak... Ne iran... Ne suriye... Ne Türkiye kesinlikle istemezken... Kürdistan devletini kurmak için harıl harıl çalışan pekeke ye türkiye dahil barınma ve faliyetlerini yürütmesine göz yumulmuştur... Şimdi soruyorum... Bölge ülkeleri 15 yıl ilerisini göremeyecek kadar ahmakmı idiler ki.. Gelişmelere seyirci kalmayı bırakın destek olmuştur... İran ve suriye lojistik ve eğitim destek... Irak yuvalanma ve ortam hazırlama... Türkiye ise siyasi destek sağlamıştır... (Yahudi asıllı Kürt Barzani ve Talabaniyi adam edenler her halde çinliler değildi) 1990 lı yıllarda bölge ülkeleri bu tehlikenin farkına vardılar görüntüsü ile ilkel taktikler ile bertaraf görüntüsü vererek dahada gelişmesini sağlamışlardır...

KArdeşler... Şunun farkına varalım... İçimizdeki işbirlikçiler sayesinde adamlar gemilerini yürütüyorlar... Bizler istemesekte... Bakın ben her zaman söylüyorum... şu anda Kuzey ırakta Kürdistan devletinin alt yapı üst yapısını... Türk inşaat firmaları Türk işçileri ile yapıyor... Her türlü lojistik desteği de veriyor... Bu nasıl iştir... Akıl erdiren bir açıklasın...

Gelelim iran in nükleer tesislerine... Nükleer tesisler iran... Avrupadaki Alman.. Fransız ve ingilizlerden satın aldı... Nakliyesini ve inşasının bir kısmını Türk firmaları yaptı... Artık gerisini siz düşünün... Aynı ırak ın kimyasal silahlarının senaryosuna benzer bir senaryo yine oynatılıyor ama uyanan ve uyandırılan yok...

Bundan 2 ay önce ikamet ettiğim yere enişte olan bir iranlı geldi... Bu ahmedinejat meselesini ona soran kardeşime şunu söyledi... Ahmedinejat abd yanlısıdır.. Siz onun konuşmalarına bakmayın... Aynen bunları söyledi... Bakın... İran basınını bize yansıtan kim... Bizim Ateist medya değil mi... Eee... İslami medyamızın orada bürosu mu var hımm... Yok... Haberleri her zaman haber ajanslarından alıp yorumlayıp duruyorlar işte.... Bizim buradan iran a giden tır şoförleri her zaman söyler iran bizim bildiğimiz gibi bir ülke değil diye... İran ı büyütmeyin... Kafirlerin tek ve yegane Hedefleri Türkiyedir... Hiç bir zaman uyanık olan güçlü gördüğüne karşı hedefini belli etmez... Hedef şaşırtır ve o şekilde saldırır... Zaten galibiyet şartlarından biri şaşırtmaktır...

Bölge ülkelerinin Pekeke ve kürdistan dalaşmalarına ne diyorsanız derseniz... Bence şöyle... Çeşitli çatışmalar ile öldürülen teröristler göz boyamadan başka bir şey değildir.. Bu senaryoları yazıp oynatanlar için ölen ve öldürülenler filmin her hangi bir karesinden öteye gitmez... Mesela Irakta abd bataklığa saplandı... Safsatası dünyada acayıp tuttu... Ne yahu ne saplanması... Adamlar 1 milyon kardeşimizi katletti... 2.5 milyonunu ülkesinden göç ettirdi... Ülkeyi birbirine sokup kardeş kardeşi boğazlıyor... Onlarda yandan içkilerini yudumlayıp karıları kızlarının namuslarını kirletiyor.... ve pis bir gülüşle seyrediyor... Bu nasıl gaflettir akıl almaz...

İran, abd düşmanı ise... Neden ırak ile birlikte abd bölgeyi işgale kalkıştığında birlik olup, abd yi oraya sokmasa idi... Irak in düşmanı abd iran ın dostu muydu ki... seyretti olayı... Yapmayın ALLAH aşkına... yemeyelim blöfleri.. ayak oyunlarını... Bu arada talipamca kardeşim... Venezuella da aynı tavanın balığı... Sen büyük bir balığı yutmayı plandı isen ona göre büyük yemler ve kamufulajlar hazırlaman gerek... Kamufulajlara aldanmayalım... Çin, rusya, Kore, venezuella, abd nin yanı başında hortlatılmış küba, iran, 20 yıl önceki SSCB gibi sistemin virüsleri... Virüs firmalarınca hortlatılan virüsler olduğunu ne zaman fark edeceğiz.. Bakın... olayları almak bazında... birinci ve ikinci dünya savaşlarını senaryo edenler hristiyan devletlerini birbirlerine vurdutup milyonca insan öldüttenler 20 yıl sonra aynı paktlarda kardeş kardeş oturup aynı kadehleri paylaşıyor... Yahu insanlığı birileri kullanıyor... Birileri ölüyor... O ölenlerden birileri nemalanıyor... Neden göremiyoruz... Daha dün Hitler sistem çarklarının bir dişlisi idi... Bugün Ahmedinejat... Hatta Tayip ne fark eder... Ne değişecek... Ayak olunları yapan değil... Osmanlının yolundan gidecek bir devleti anlatın ben sana o zaman inanayım... Bunlar Kafirin belini kırar... ayak oyunları yapmaz...

Talipamca ve diğer kardeşlerime sesleniyorum... Konu biraz dağılacak ama bunu bilmez isek konuyu gerçek manada anlayamayız...
Size abd sistem çarkının çarkından daha büyük bir çarktan bahsedeyim... Siz hiç Aile hanedanlıklarından haberiniz var mı... [FONT=&quot]Rothschild[/FONT] veya Rockefeller hanedanlarını bilirmisiniz... Bu hanedanlar... 1800 li yıllardan beri silah ticaretinden... Petrol ticaretine... İnsan ticaretinden... Uyuşturucu trafiğine... Siyasi ticaretten... Suikastlere kadar yapmış olduğu yüzyıllık tecrübelerden haberiniz var mı... Osmanlıdan tutun... abd.. ALmanya.. Rusya... Japonya, İngiltere... gibi devletlere borç para verebilecek kadar güçlü ve savaşları finanse edebilecek kadar hakim güçlerden haberiniz var mı... İşte senaristlerden biri bu hanedanlardır... Pis yahudi hanedanları.... Onlar dünya sistem çarkının motor çarkıdır... Onların sağladığı devir gücüne göre dünya sisteminin döndüğünün farkında mısınız... Siz hangi Ahmedinejattan bahsediyorsunuz... hımm... Adamlar ülkelerin başbakanlarını direktiflerle seçtirebilecek kadar güçlü olduğunun biliyormusunuz...

Zehra kardeş... yukarıda yazdıklarımı okursanız aynı şeyleri yazdığımızı anlarsınız şeklinde yazı yazmışsınız... Ben genele hitaben yazmıştım... siz yanlış anladınız...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm...

Birincisi....

Türkiyenin Kuzey ırak a girmesini isteyen... arzu eden... her türlü nedeni hazırlayan ülke abd dir... Bu günkü tavır ve davranışları koskoca bir blöftür... Blöf... Sen mikrobun blöfünü anlayamazsan... oyununa gelmiş olursun...

Hiç bir yalan ne kadar mükemmel hazırlanırsa hazırlansın bir yerlerinden açık verilir... Pekeke meselesinden tutun... Pekeke ile mücadele konusunda bölge ülkelerinin mücadelelerinden tutun... Yine bölge ülkelerinin kurulmuş olan kürdistan devletine karşı tutarsız davranışlarından tutun... vb... bir çok yönden yapılanlar ile söylenenlerin bir birleri ile çeliştiklerini çok rahat fark edebilirsiniz... Mesela derseniz... örnek çok basit... Bir kürdistan devletini.. 1990 lı yıllarda Ne ırak... Ne iran... Ne suriye... Ne Türkiye kesinlikle istemezken... Kürdistan devletini kurmak için harıl harıl çalışan pekeke ye türkiye dahil barınma ve faliyetlerini yürütmesine göz yumulmuştur... Şimdi soruyorum... Bölge ülkeleri 15 yıl ilerisini göremeyecek kadar ahmakmı idiler ki.. Gelişmelere seyirci kalmayı bırakın destek olmuştur... İran ve suriye lojistik ve eğitim destek... Irak yuvalanma ve ortam hazırlama... Türkiye ise siyasi destek sağlamıştır... (Yahudi asıllı Kürt Barzani ve Talabaniyi adam edenler her halde çinliler değildi) 1990 lı yıllarda bölge ülkeleri bu tehlikenin farkına vardılar görüntüsü ile ilkel taktikler ile bertaraf görüntüsü vererek dahada gelişmesini sağlamışlardır...

KArdeşler... Şunun farkına varalım... İçimizdeki işbirlikçiler sayesinde adamlar gemilerini yürütüyorlar... Bizler istemesekte... Bakın ben her zaman söylüyorum... şu anda Kuzey ırakta Kürdistan devletinin alt yapı üst yapısını... Türk inşaat firmaları Türk işçileri ile yapıyor... Her türlü lojistik desteği de veriyor... Bu nasıl iştir... Akıl erdiren bir açıklasın...

Gelelim iran in nükleer tesislerine... Nükleer tesisler iran... Avrupadaki Alman.. Fransız ve ingilizlerden satın aldı... Nakliyesini ve inşasının bir kısmını Türk firmaları yaptı... Artık gerisini siz düşünün... Aynı ırak ın kimyasal silahlarının senaryosuna benzer bir senaryo yine oynatılıyor ama uyanan ve uyandırılan yok...

Bundan 2 ay önce ikamet ettiğim yere enişte olan bir iranlı geldi... Bu ahmedinejat meselesini ona soran kardeşime şunu söyledi... Ahmedinejat abd yanlısıdır.. Siz onun konuşmalarına bakmayın... Aynen bunları söyledi... Bakın... İran basınını bize yansıtan kim... Bizim Ateist medya değil mi... Eee... İslami medyamızın orada bürosu mu var hımm... Yok... Haberleri her zaman haber ajanslarından alıp yorumlayıp duruyorlar işte.... Bizim buradan iran a giden tır şoförleri her zaman söyler iran bizim bildiğimiz gibi bir ülke değil diye... İran ı büyütmeyin... Kafirlerin tek ve yegane Hedefleri Türkiyedir... Hiç bir zaman uyanık olan güçlü gördüğüne karşı hedefini belli etmez... Hedef şaşırtır ve o şekilde saldırır... Zaten galibiyet şartlarından biri şaşırtmaktır...

Bölge ülkelerinin Pekeke ve kürdistan dalaşmalarına ne diyorsanız derseniz... Bence şöyle... Çeşitli çatışmalar ile öldürülen teröristler göz boyamadan başka bir şey değildir.. Bu senaryoları yazıp oynatanlar için ölen ve öldürülenler filmin her hangi bir karesinden öteye gitmez... Mesela Irakta abd bataklığa saplandı... Safsatası dünyada acayıp tuttu... Ne yahu ne saplanması... Adamlar 1 milyon kardeşimizi katletti... 2.5 milyonunu ülkesinden göç ettirdi... Ülkeyi birbirine sokup kardeş kardeşi boğazlıyor... Onlarda yandan içkilerini yudumlayıp karıları kızlarının namuslarını kirletiyor.... ve pis bir gülüşle seyrediyor... Bu nasıl gaflettir akıl almaz...

İran, abd düşmanı ise... Neden ırak ile birlikte abd bölgeyi işgale kalkıştığında birlik olup, abd yi oraya sokmasa idi... Irak in düşmanı abd iran ın dostu muydu ki... seyretti olayı... Yapmayın ALLAH aşkına... yemeyelim blöfleri.. ayak oyunlarını... Bu arada talipamca kardeşim... Venezuella da aynı tavanın balığı... Sen büyük bir balığı yutmayı plandı isen ona göre büyük yemler ve kamufulajlar hazırlaman gerek... Kamufulajlara aldanmayalım... Çin, rusya, Kore, venezuella, abd nin yanı başında hortlatılmış küba, iran, 20 yıl önceki SSCB gibi sistemin virüsleri... Virüs firmalarınca hortlatılan virüsler olduğunu ne zaman fark edeceğiz.. Bakın... olayları almak bazında... birinci ve ikinci dünya savaşlarını senaryo edenler hristiyan devletlerini birbirlerine vurdutup milyonca insan öldüttenler 20 yıl sonra aynı paktlarda kardeş kardeş oturup aynı kadehleri paylaşıyor... Yahu insanlığı birileri kullanıyor... Birileri ölüyor... O ölenlerden birileri nemalanıyor... Neden göremiyoruz... Daha dün Hitler sistem çarklarının bir dişlisi idi... Bugün Ahmedinejat... Hatta Tayip ne fark eder... Ne değişecek... Ayak olunları yapan değil... Osmanlının yolundan gidecek bir devleti anlatın ben sana o zaman inanayım... Bunlar Kafirin belini kırar... ayak oyunları yapmaz...

Talipamca ve diğer kardeşlerime sesleniyorum... Konu biraz dağılacak ama bunu bilmez isek konuyu gerçek manada anlayamayız...
Size abd sistem çarkının çarkından daha büyük bir çarktan bahsedeyim... Siz hiç Aile hanedanlıklarından haberiniz var mı... [FONT=&quot]Rothschild[/FONT] veya Rockefeller hanedanlarını bilirmisiniz... Bu hanedanlar... 1800 li yıllardan beri silah ticaretinden... Petrol ticaretine... İnsan ticaretinden... Uyuşturucu trafiğine... Siyasi ticaretten... Suikastlere kadar yapmış olduğu yüzyıllık tecrübelerden haberiniz var mı... Osmanlıdan tutun... abd.. ALmanya.. Rusya... Japonya, İngiltere... gibi devletlere borç para verebilecek kadar güçlü ve savaşları finanse edebilecek kadar hakim güçlerden haberiniz var mı... İşte senaristlerden biri bu hanedanlardır... Pis yahudi hanedanları.... Onlar dünya sistem çarkının motor çarkıdır... Onların sağladığı devir gücüne göre dünya sisteminin döndüğünün farkında mısınız... Siz hangi Ahmedinejattan bahsediyorsunuz... hımm... Adamlar ülkelerin başbakanlarını direktiflerle seçtirebilecek kadar güçlü olduğunun biliyormusunuz...

Zehra kardeş... yukarıda yazdıklarımı okursanız aynı şeyleri yazdığımızı anlarsınız şeklinde yazı yazmışsınız... Ben genele hitaben yazmıştım... siz yanlış anladınız...
:G:G:G

a.s....
ayakta alkışlıyorum sizi.....
gerçekten güzel ve net bir açıklama yapmışsınız....
iran'ı savunan arkadaşlara sorlaım bakalım....
iran madem abd yanlısı değil neden ırak'ın vurulmasına seyirci kaldırlar.....
sakın korktukları için demeyin kormadıklarını söyleyen sizdiniz....
bizim yöetimle başımız çok daha ağrıyacak....
bizde siyasi olarak abd yanlısıyız....
selametle....

Mohaç

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞAALLAH zehra kardeş biz yanlış yorumluyoruz olayları... ki biz yanlış diyelim... Eğer yanlış değilse... Yanlış değilse... sen seyreyle vahlanmayı.. hayıflanmayı... İNŞAALLAH ne biz ne irandaki kardeşlerimiz ahirette hayıflanıp vahlanmayız...

İran ın üzerine bu kadar gidiyorsunuzda iran ı defterden mi sildiniz diyebilirsizin... Hayır asla.. İran ın müslüman bir halkı vardır... Müslüman müslümanın kardeşidir... Benim anlatmak istediğim husus devletler içinde yuvalanmış mikropların tarifidir... Bunun adı bu konuda iran isede bu tarif tüm devletler içinde geçerlidir... Çünkü sistemin çarklarından bir çarksın rengi markası ne olursa olsun sen bu sistemin bir parçasısın... Değişen bir şey olmaz... İran ın içinde vatanseverler yok mu... Vardır elbet ve kendi içinde işbirlikçiler ile türkiyede olduğu gibi basına sızmasada devamlı bir mücadele vardır... Şu an tüm islam devletlerinde işbirlikçilerin borusu ötüyor.... Bunun lamı cimi yoktur... Bu söylediğimin yanlış olduğunu kimse ıspatlayamaz... Yukarıdaki mesajımdada dedim... Bir osmanlı sistem çarkı kim kurarsa o zaman tamam derim... Yoksa kamuflajdır... Kamuflajdır... Bazı müslüman kardeşlerimiz bazı islam ülkelerindeki islami hareketliliği aldanıyor... Ama şunu bilelim... Kurulu her hangi bir sistemin değiştirilmesi yeniden kurulma ile icra olunur... Update edilerek yeni bir sistem ortaya koydum demek milleti aldatmaktır.... Bu güne kadar ümmeti aldattıkları gibi... İran buna bir örnektir... Şahın devrilmesi ile amaçlanan yeni sistem faliyetleri malesef içlerindeki işbirlikçiler tarafından yumuşatılarak mevcut sisteme angaje edilmiştir... Ve şu anda rolünü oynuyor... VESSELAM...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
:G

a.s....
ayakta alkışlıyorum sizi.....
gerçekten güzel ve net bir açıklama yapmışsınız....
iran'ı savunan arkadaşlara sorlaım bakalım....
iran madem abd yanlısı değil neden ırak'ın vurulmasına seyirci kaldırlar.....
sakın korktukları için demeyin kormadıklarını söyleyen sizdiniz....
bizim yöetimle başımız çok daha ağrıyacak....
bizde siyasi olarak abd yanlısıyız....
selametle....

kardeşim size cevap vermeyecektim ama cevap vermek zorunluluğu hissettim. zira cevapları yazmayı kesmemin sebebi, söylediklerinizi hiç kanıtlayamayışınız (28 savaş ve 32 antlaşma meselesi mesela), her şeyi tesadüflere bağlayan kaçamak mantığınız ve saplantı haline dönen önyargınız sebebiyle, sizinle tartışmanın bir öneminin kalmadığını düşünüyorum..

yorumlarınıza bakınca birbiriyle çelişen o kadar ifade var ki.. bir devlet olarak iranın kafa tutuşu size anormal geliyor da, bir devlet bile olmayan filistinin duruşu size anlaşmalı gelmiyor :) ??? sizin mantığınıza göre diyorum ya, herkes anlaşmalı... şu halde saddamın asılması tiyatro, abdnin vietnamda yenilişi tiyatro, iranın duruşu tiyatro... siz abdyi tanrılaştırmışsınız sanırım gözünüzde.. o size göre herkesi bir günde haritadan silebilir, kimse ona karşı gelemez. siz her ülkeyi türkiye gibi mi sanıyorsunuz?? veya namertlik görmeye o kadar alışmışsınız ki mert duruşlar size hikaye gibi geliyor.. demişsiniz ki, iranda kalmanız siyasete vakıf olduğunuz anlamına gelmez.. kandil dağında çocuklarını şehit veren aileleri iran tvlerinde görüyorduk çünkü.. kandil dağında şehit olanlardan biri de, üniversiteden bir arkadaşımın abisiydi..ve pkk, türkiye için beslediği gizli kini ve düşmanlığı iran için de besliyor. bunlardan birinci sebep,pkknın, iranın rejimini tehlike olarak görmesi, ikincisi, pkknın, iranın batı topraklarında hak iddia etmesi, üçüncüsü, iranın anti amerikancı ve anti siyonist politikalar yürütmesi, bir abd piyonu olan pkkyı rahatsız eden sebepler içerisinde sayabileceğim en önemli 3 tanesi ..barzaninin açıklamalarını satır aralarını okuyarak bir dinleyin bakalım, pkknın almayı hedeflediği topraklar kimlerin sınırından geçiyor? bu sınırlar içerisinde iran var mı yok mu bir bakın.. dolayısıyla iranın kendisine böylesine düşmanlık güttüğü bir örgüte destek olabilmesi olsa olsa ütopya olabilir..iş bu kadar vahim olmasaydı, iran bu operasyonu yapmaya ihtiyaç duymazdı... bu operasyona sizin deyimizle derin devlet iranda izin veriliyor :) ne derin devlet ama değil mi? pkk ile çatıştıran derin bir devlet..aynı derin devlet ne hikmetse türkiyenin pkk ile çatışmasına izin vermiyor..alın bir çelişkiniz... bana bunun açıklamasını yapın olur mu?

ırak savaşı esnasında daha savaş başlamadan önce bush yönetimi, bundan sonraki hedeflerinin iran ve suriye olacağını daha savaş başlamadan önce bildirmişti.. iran bu açıklamalara yabancı da değildi.. bundan sonraki hedef kendisi olacağı için nükleer çalışmalarına başlamak zorundaydı.. bu açıdan zaman kazanması gerekiyordu.. şu an suriye ile de ittifak içerisinde.. saddamın devrilmesi için, ve saddamın şii kıyımı yapmasından dolayı iran bu savaş konusunda sessiz kalmıştı.. ve farkındaysanız, saddamın devrilmesinden hemen sonra iran, abdye karşı tavrını daha da belirginleştirmiştir.. buna bir kanıt da geçen yıl ki savaşta hamas ve hizbullahla ortak hareket etmesi ve abdnin, iranın hizbullaha ve hamasa yardım ettiğini kendi resmi ağızlarıyla açıklamasıydı.. zaten washington yönetiminin hedefinde olan iran, bundan sonraki aşamada abdnin öncelikli hedefi haline geldi..size daha önceki mesajlarımda dediğim gibi, ırakta saddam tarafından şii kıyımı yapılıyordu ve böylesine zulüm yapan bir diktatörün devrilmesini istemesi iranın bir yerde doğal hakkıydı..iran abdden önce kendisi saddam için ırakla savaşa girseydi, oradaki şii halkı tehlikede olacaktı ve zaten abdnin kızıştırmasıyla ırak ve iran zaten soğuk savaş yaşıyordu uzun zamandır..öncesinde iran-ırak savaşının çıkmasında kimlerin payının olduğuna bir bakın derim..iran bir manada, bir zamanlar abdye uşaklık yapan ve bu uğurda iran halkına kıyım yapmaktan geri durmayan saddamın, bir zamanlar uşaklık yaptığı abd tarafından idam edilmesini istemişti.. iran, hiçbir zaman oradaki masum sivil halkın işgallerde kurban verilmesini desteklemedi, saddamla olan davalarından ötürü, sünni halka dahi düşmanca ve ayrımcılılkla davranmadı..iranın bölgeye yaptığı insani yardımlarda sünni-şii ayrımı gözetmediğini ıraktaki sünni alimlerden dinleyin..sadece tüm dünya kamuoyu gibi ''abdnin meselemiz saddamla'' açıklamalarına inandı..TÜRKİYE GİBİ.. ÖYLE Kİ TÜRKİYE, MESELE SADECE SADDAMIN DEVRİLMESİ OLUNCA SESİNİ KESERKEN, IRAKTA ABD TARAFINDAN, KENDİ VATANDAŞI OLAN TÜRKMENLERE SALDIRI YAPILINCA BÖLGEYE GİRME KARARI ALMIŞTI.İŞTE TÜRKİYENİN TÜRKMENLERE YAPILAN ZULME MÜDAHALE ETMEK İSTEMESİ İLE İRANLI ŞİİLERE ZULMEDEN SADDAMIN DEVRİLMESİNİ İSTEYEN VE GEREKİRSE SESSİZ KALAN İRANLA TÜRKİYENİN BU AŞAMADA BİRBİRİNDEN HİÇBİR FARKI YOK. VE POLİTİKALARI BENZER..YANİ SİZ BURADA İRANI ELEŞTİRİRKEN, TOZ KONDURMADIĞINIZ HÜKÜMETİNİZİ DE ELEŞTİRMİŞ OLUYORSUNUZ. şu an orada insani yardım yapan ve gizliden kuzey ıraka girerek direnişçilere maddi ve askeri yardım yaparak oradaki sivilleri desteklemesinden, İRANIN IRAKTA MÜSLÜMAN KIYIMINI DESTEKLEMEDİĞİNİ anlıyoruz.. bu yardım ve destekleri yapan tek ülke irandır.. kanıtlarını bbc news arşivlerinden okuyun derim.. fazla zamanınızı alır yalnız.. 3 yıldır yapılan iran yardımlarını geniş geniş okumak sizi sıkabilir..

selametle kardeşim.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim size cevap vermeyecektim ama cevap vermek zorunluluğu hissettim. zira cevapları yazmayı kesmemin sebebi, söylediklerinizi hiç kanıtlayamayışınız (28 savaş ve 32 antlaşma meselesi mesela), her şeyi tesadüflere bağlayan kaçamak mantığınız ve saplantı haline dönen önyargınız sebebiyle, sizinle tartışmanın bir öneminin kalmadığını düşünüyorum..

yorumlarınıza bakınca birbiriyle çelişen o kadar ifade var ki.. bir devlet olarak iranın kafa tutuşu size anormal geliyor da, bir devlet bile olmayan filistinin duruşu size anlaşmalı gelmiyor :) ??? sizin mantığınıza göre diyorum ya, herkes anlaşmalı... şu halde saddamın asılması tiyatro, abdnin vietnamda yenilişi tiyatro, iranın duruşu tiyatro... siz abdyi tanrılaştırmışsınız sanırım gözünüzde.. o size göre herkesi bir günde haritadan silebilir, kimse ona karşı gelemez. siz her ülkeyi türkiye gibi mi sanıyorsunuz?? veya namertlik görmeye o kadar alışmışsınız ki mert duruşlar size hikaye gibi geliyor.. demişsiniz ki, iranda kalmanız siyasete vakıf olduğunuz anlamına gelmez.. kandil dağında çocuklarını şehit veren aileleri iran tvlerinde görüyorduk çünkü.. kandil dağında şehit olanlardan biri de, üniversiteden bir arkadaşımın abisiydi..ve pkk, türkiye için beslediği gizli kini ve düşmanlığı iran için de besliyor. bunlardan birinci sebep,pkknın, iranın rejimini tehlike olarak görmesi, ikincisi, pkknın, iranın batı topraklarında hak iddia etmesi, üçüncüsü, iranın anti amerikancı ve anti siyonist politikalar yürütmesi, bir abd piyonu olan pkkyı rahatsız eden sebepler içerisinde sayabileceğim en önemli 3 tanesi ..barzaninin açıklamalarını satır aralarını okuyarak bir dinleyin bakalım, pkknın almayı hedeflediği topraklar kimlerin sınırından geçiyor? bu sınırlar içerisinde iran var mı yok mu bir bakın.. dolayısıyla iranın kendisine böylesine düşmanlık güttüğü bir örgüte destek olabilmesi olsa olsa ütopya olabilir..iş bu kadar vahim olmasaydı, iran bu operasyonu yapmaya ihtiyaç duymazdı... bu operasyona sizin deyimizle derin devlet iranda izin veriliyor :) ne derin devlet ama değil mi? pkk ile çatıştıran derin bir devlet..aynı derin devlet ne hikmetse türkiyenin pkk ile çatışmasına izin vermiyor..alın bir çelişkiniz... bana bunun açıklamasını yapın olur mu?

ırak savaşı esnasında daha savaş başlamadan önce bush yönetimi, bundan sonraki hedeflerinin iran ve suriye olacağını daha savaş başlamadan önce bildirmişti.. iran bu açıklamalara yabancı da değildi.. bundan sonraki hedef kendisi olacağı için nükleer çalışmalarına başlamak zorundaydı.. bu açıdan zaman kazanması gerekiyordu.. şu an suriye ile de ittifak içerisinde.. saddamın devrilmesi için, ve saddamın şii kıyımı yapmasından dolayı iran bu savaş konusunda sessiz kalmıştı.. ve farkındaysanız, saddamın devrilmesinden hemen sonra iran, abdye karşı tavrını daha da belirginleştirmiştir.. buna bir kanıt da geçen yıl ki savaşta hamas ve hizbullahla ortak hareket etmesi ve abdnin, iranın hizbullaha ve hamasa yardım ettiğini kendi resmi ağızlarıyla açıklamasıydı.. zaten washington yönetiminin hedefinde olan iran, bundan sonraki aşamada abdnin öncelikli hedefi haline geldi..size daha önceki mesajlarımda dediğim gibi, ırakta saddam tarafından şii kıyımı yapılıyordu ve böylesine zulüm yapan bir diktatörün devrilmesini istemesi iranın bir yerde doğal hakkıydı..iran abdden önce kendisi saddam için ırakla savaşa girseydi, oradaki şii halkı tehlikede olacaktı ve zaten abdnin kızıştırmasıyla ırak ve iran zaten soğuk savaş yaşıyordu uzun zamandır..öncesinde iran-ırak savaşının çıkmasında kimlerin payının olduğuna bir bakın derim..iran bir manada, bir zamanlar abdye uşaklık yapan ve bu uğurda iran halkına kıyım yapmaktan geri durmayan saddamın, bir zamanlar uşaklık yaptığı abd tarafından idam edilmesini istemişti.. iran, hiçbir zaman oradaki masum sivil halkın işgallerde kurban verilmesini desteklemedi, saddamla olan davalarından ötürü, sünni halka dahi düşmanca ve ayrımcılılkla davranmadı..iranın bölgeye yaptığı insani yardımlarda sünni-şii ayrımı gözetmediğini ıraktaki sünni alimlerden dinleyin..sadece tüm dünya kamuoyu gibi ''abdnin meselemiz saddamla'' açıklamalarına inandı..TÜRKİYE GİBİ.. ÖYLE Kİ TÜRKİYE, MESELE SADECE SADDAMIN DEVRİLMESİ OLUNCA SESİNİ KESERKEN, IRAKTA ABD TARAFINDAN, KENDİ VATANDAŞI OLAN TÜRKMENLERE SALDIRI YAPILINCA BÖLGEYE GİRME KARARI ALMIŞTI.İŞTE TÜRKİYENİN TÜRKMENLERE YAPILAN ZULME MÜDAHALE ETMEK İSTEMESİ İLE İRANLI ŞİİLERE ZULMEDEN SADDAMIN DEVRİLMESİNİ İSTEYEN VE GEREKİRSE SESSİZ KALAN İRANLA TÜRKİYENİN BU AŞAMADA BİRBİRİNDEN HİÇBİR FARKI YOK. VE POLİTİKALARI BENZER..YANİ SİZ BURADA İRANI ELEŞTİRİRKEN, TOZ KONDURMADIĞINIZ HÜKÜMETİNİZİ DE ELEŞTİRMİŞ OLUYORSUNUZ. şu an orada insani yardım yapan ve gizliden kuzey ıraka girerek direnişçilere maddi ve askeri yardım yaparak oradaki sivilleri desteklemesinden, İRANIN IRAKTA MÜSLÜMAN KIYIMINI DESTEKLEMEDİĞİNİ anlıyoruz.. bu yardım ve destekleri yapan tek ülke irandır.. kanıtlarını bbc news arşivlerinden okuyun derim.. fazla zamanınızı alır yalnız.. 3 yıldır yapılan iran yardımlarını geniş geniş okumak sizi sıkabilir..

selametle kardeşim.

s.a....
siz bu basına ne kadar inanıyorsunuz....doğru yazdıkları yada söyledikleri ne malum....basın kimlerin lehine çalışıyor bilmiyorsunuz galiba....
ben sizin dediğiniz bbc,vs..vs...haberlerine pekte inanmıyorum....bu kanllar kimlerin hizmetinde iyice araştırın derim her haberede inanmayın...hem amerika karşıtısınız hemde onun boyundurluğu altında olan basının yazdıklarını delil diye nitelendiriyorsunuz...
bakın hiç bir devet basına verdiği bilgilerde işin gerçek aslını yansıtmaz...yansıtsa dahi ucundan kenarından kıytırık bir açıklama yapar olur bitier....
şu yirmi sekiz savaş ve antlaşmaya gelince bilgilere tekrar baktığımı ve bunun türk tarihinden bu yana olduğunu izah etmiştim gözden kaçırdınız galiba....saddam hüseyin zaten abd ajanıdır....sözde abd saddamı asarak
ırak olayında haklı çıkmaya çalıştı....kendi ajanını kullanıp işi bitince imha etti...aynı olay iranda şuan meydana gelmekte....ben abd gözümde tanrılaştırmadım bakın anlamak istemeyen sizsiniz....bu olanlar hep oyun....nasıki saddam ırak oyundu aynı şekilde iranda oyundur...bana göre herkes bir günde haritadan silinebilir değil şuanki teknolojiyle böyle olduğunu belirttim...ve haksızda değilim...ben her ülkeyi türkiye sanmıyorum çünkü her ülke türkiye olabilecek kapasitede değildir türkiye'yi fazla küçümsüyorsunuz hanımefendi...sizin kücümsediğiniz türkiye dünyanın en iyi 3.ordusunu bünyesinde barındırıyor...istihbarat'ı diğer müslüman ülkelerine göre fevkaladedir...teknoloji bakımından da ilerlemiştir....siz türkiyeyi kolay lokma zannetmeyin bizimde gücümüz var ama herkes gibi ifşa eden cinslerden değiliz...şuanki yönetim için bir şey diyemem o ayrı mesele....iran'ın suriye ile ittifak içinde olduğunu belgeleyiniz lütfen.....
yok belgeleyemem diyorsanız bende derimki iran derin devleti abd antlaşma içerisindedir....hamasa yada hizbullaha yardım etmesi dünya
basınını ve insanını anti abd olduğuna inandırmak içindir nitekim başarılıda olmuştur...diyorsunuzki saddam şii kıyımı yapıyor ve yılıkmasını istemesi doğoldır....ve ırak olayından sonra sıranın kendisine geliceğini biliyorsu neden oz aman müslümanlarla birlik olma yolunda en ufak adım atmadı o dediğiniz haber bültenlerinde neden bunlar ekrana gelmedi...
biz şuanki hükümetin çok mükemmel olduğunu söyledik mi???
şuanki hükümeti ben şiddetle zaten eleştiriyorum...ama bakın türkiyeyi değil devletin zirvesinde olan kişileri eleştiriyorum....
iranda ise devleti eleştiriyorum....çünkü iarn devleti satılık adamlarla dolu(hepsi değil)....
siz bbc, sitelerine giriceğinize türk silahlı kuvvetlerin sitesine girinde
askerlerin pkk kimlerin yardım ettikleri konusundaki haberleri takip edin oldu mu????elin tutulmuş tvlerini değil kendi milletinizin anlattıklarına bakın....
siz iranı savunmaya devam edin mohaç kardein yazılarını daha dikkatli okuyun bence o bende daha güzel izah etmiş.....bu arda olayları tesadüflere bağlamanız sözünü açın hangi açıklamada tesadüf izlenimi vermiim bakalım....
SADAKA RASULULLAH....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
İran'dan Türkiye'ye Sürpriz Öneri

Ankara'ya beklenmedik bir ziyaret yapan İran Dışişleri Bakanı, PKK'ya karşı İran, Suriye ve Türkiye'nin ortak hareket etmesi önerisini getirdi
03 Kasım 2007 / 08:59

Türkiye, PKK ile mücadelede ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'tan somut öneriler beklerken, sürpriz biçimde Ankara'ya gelen İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki, İran, Suriye ve Türkiye'nin ortak hareket etmesi önerisi getirdi.
PKK eylemleri için, "Bu terör olayları yakın gelecekte hem Türkiye hem İran hem de Suriye için daha tehlikeli günler getirmektedir" diyen Muttaki, üç ülkenin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. Muttaki, "İşbirliği yapmazsak karşımızda yeni olaylar, oluşumlar bulabiliriz" uyarısında bulundu. Muttaki, önceki akşam Dışişleri Bakanı Ali Babacan, dün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldikten sonra Genişletilmiş Irak Toplantısı'na katılmak için İstanbul'a gitti. Muttaki, Esenboğa Havalimanı'nda Milliyet'e şu açıklamaları yaptı:
"Bölgede olan terörizm sadece Türkiye'nin başına dert değil. Genel bir sorun. Bu terör olayları, içinde bulunduğumuz bölgenin güvenliğini, gelişmesini, huzurunu etkiliyor. Bu terör olayları yakın gelecekte hem Türkiye, hem İran, hem de Suriye için daha tehlikeli günler getirecek. Terörün bu bölgede kökünün kazınması için bölgesel işbirliği zorunluluğu vardır.
Bu işbirliğini yapmazsak bu olayların devamında karşımızda yeni olaylar, oluşumlar bulabiliriz. Bununla karşılaşmamak için istişarelerle en iyi çözümü bulmamız lazım. Bu konudaki istişareleri İstanbul'da da sürdürüp Başbakan ile de görüşeceğim. Terörizmle mücadele için bu üç ülke ortak bir görüş birliğine varmamız lazım."

Kaynak: Tevhid Haber

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
bugün itibari ile,suriye, iran ve ırak ile ortak hareket etmeliyiz
konjonktür onu gösteriyor..
daha sonra 3 lü anlaşmalarla sınırlarımız güvence altına alınır ve herkes sorumluluğunu taşır.
kaldı ki;abd.,bize asla dost olmadı olmayacaktır!bugün bile pkk elindeki silahlara bakın
saddam onları kovalarken yakarken kimyasallarla kaçarken kardeşlerimiz biz el akpı açdık
ne oldu!??
bugün yedikleri ekmeğe ihanet ediyorlar.pkk yı besliyorlar.
YILLARCA BESLEYEN İRAN GİBİ,
bundan şüpheniz bile olmasın

iranda,ırakda,suriyede!!!
selam ile..

aliye lütfen kızma.doğrusu bu

onlar bizi çaldırandan dan beri sevmezler
yavuzu hiç sevmezler
bizde onlarla aynı yola gitmeyiz.neden??
hanefi olsa amenna
şafi olsa amenna
hambeli olsa maliki
ama ne???
varmı onlar için güzel bir toplumdur diyebilecek olan
??
gecelik ilişkileri bile,nikahlarını kıyıp ertesi gün bozan insanlar..
yapmayın allah aşkkına
allah yardımcıları olsun
abd mi iran mı dersen iran derim.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a....
aliye kardeşim....
bana artık bu ıranın savunmasını yapma....
bu göz boyamalara inanıcak kadar saf değilim....
bak başından beri diyorum sana seni yanına çekmek için seninle iyi olucak
mutlak surette sana yardım ediyor gibi görünecek ama sonuçta
olan bize olucak....
inşaallah sen haklısındır ben yanılıyorum...
ama iranı tehlikeli buluyorum....
iran derin devleti satılmı abd ile antlaşma içerisinde....
sen bbc diyip dururken o haberler belli kişilerin isteğine göre diyazyn ediliyordu..
vesselam.

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
Aliyenin De üzerine Gitmek Doğru Değil
O Sadece Müslüman Olarak Birlikteliğimizi Sağlamamiz Açisindan Desteklediğini Belirtiyor

Bence Bu Konu Uzadi
Gereksiz Yere

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a....
aliye kardeşim....
bana artık bu ıranın savunmasını yapma....
bu göz boyamalara inanıcak kadar saf değilim....
bak başından beri diyorum sana seni yanına çekmek için seninle iyi olucak
mutlak surette sana yardım ediyor gibi görünecek ama sonuçta
olan bize olucak....
inşaallah sen haklısındır ben yanılıyorum...
ama iranı tehlikeli buluyorum....
iran derin devleti satılmı abd ile antlaşma içerisinde....
sen bbc diyip dururken o haberler belli kişilerin isteğine göre diyazyn ediliyordu..
vesselam.

Ve aleyküm selam kardeşim.. Kimse kimseyi saf olarak görmeye çalışmıyor.fikir paylaşımı yapmaya çalışıyoruz..Kardeşim, söylediklerinizi sağlam kaynaklarla kanıtlamadıkça yazdıklarınız benim için kurudur..Başka bir şey ifade etmez. Tesadüfler konusuna gelince, şunu demek istemiştim. Siz, güçlü devletlere karşı direnen her milleti, anlaşmalı olarak adlandırıyorsunuz.Bu bağlamda da her ülke anlaşmalı oluyor öyle değil mi? Bu yaklaşımınız çok kaçamak bir yaklaşım. Yeterince sağlam bir mantık ürünü değil yani. Yazdıklarınıza bakarsanız çeliştiğiniz yerleri göreceksiniz. Ben sadece BBC demiyorum bu arada.. Arap haber kaynaklarını da takip ederim, Dış basını da..Tek taraflı ve tek kaynaklı fikir yazmadığımı söylemek istiyorum sadece..Şimdi size desem ki : Ben size iranla ilgili kendi haber kaynağı İRNA'dan haber getirsem, diyeceksiniz ki: Bu onların kendi haber kaynakları, tabi kendilerini savunacak diyeceksiniz..Türkiyeden de aynı şekilde kaynak getirsem ki yukardaki örnekte olduğu gibi..Yine bunu da anlaşmalı basın olarak adlandıracaksınız? İşgalcilerin bizzat kendi haber sitelerinden getirsem ona da ''anlaşmalı basın'' diyeceksiniz.Siz bundan sonra kanaatimce buraya olaylarını aktardığınız haberlerin hiçbirini taşımayın. Zira inandırıcı olmazsınız o zaman. Çünkü siz
bu yalancı olarak adlandırdığınız
haber kaynaklarının, işinize gelenlerini buraya alır koyarsınız,
o zaman o kaynak doğru oluyor, ama işinize gelmeyen bir şey sunduğu zaman, o zaman aynı kaynak yalancı oluyor :) Kusura bakmayın ama bana akıl işi gelmiyor bu.. Bundan sonra hiçbir haberi takip etmeyelim.. Dün burada savunmasını yaptığınız meselenin de mutlaka anlaşmalı bir haber kaynağı vardır o zaman Fatma-Zehra kardeşim :) 28 antlaşma meselesiyle de ilgili olarak türk tarihi demişsiniz.. selçuklulardan itibaren olanı mı kast ettiniz, yoksa, TC kurulduğundan beri olanı mı? Varsa da lütfen isimleriyle paylaşın, çok merak ediyorum kardeşim..Kanıtsız, dayanaksız bir tartışma tartışma olma hükmünden uzaktır.. Selam ve dua ile.

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Kesinlikle Sizi Muhatap Almak Istemiyorum

Kimse Saf Yada V.s.değildir.
Fikir Paylaşilir,eleştirilir Ama Zapt Edilemez!!
Helede Kötü Sözlerle
Kaldi Ki ,birakin Dileyen Destek Olsun Dileyen Olmasin
Yada Siz Aliye Hanim Belge Isterseniz ,,,
Alin Size Pkk

Ben Bu Konu Ile Alakam Yok
Kendimi Siyirdim

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam kardeşim.. Kimse kimseyi saf olarak görmeye çalışmıyor.fikir paylaşımı yapmaya çalışıyoruz..Kardeşim, söylediklerinizi sağlam kaynaklarla kanıtlamadıkça yazdıklarınız benim için kurudur..Başka bir şey ifade etmez. Tesadüfler konusuna gelince, şunu demek istemiştim. Siz, güçlü devletlere karşı direnen her milleti, anlaşmalı olarak adlandırıyorsunuz.Bu bağlamda da her ülke anlaşmalı oluyor öyle değil mi? Bu yaklaşımınız çok kaçamak bir yaklaşım. Yeterince sağlam bir mantık ürünü değil yani. Yazdıklarınıza bakarsanız çeliştiğiniz yerleri göreceksiniz. Ben sadece BBC demiyorum bu arada.. Arap haber kaynaklarını da takip ederim, Dış basını da..Tek taraflı ve tek kaynaklı fikir yazmadığımı söylemek istiyorum sadece..Şimdi size desem ki : Ben size iranla ilgili kendi haber kaynağı İRNA'dan haber getirsem, diyeceksiniz ki: Bu onların kendi haber kaynakları, tabi kendilerini savunacak diyeceksiniz..Türkiyeden de aynı şekilde kaynak getirsem ki yukardaki örnekte olduğu gibi..Yine bunu da anlaşmalı basın olarak adlandıracaksınız? İşgalcilerin bizzat kendi haber sitelerinden getirsem ona da ''anlaşmalı basın'' diyeceksiniz.Siz bundan sonra kanaatimce buraya olaylarını aktardığınız haberlerin hiçbirini taşımayın. Zira inandırıcı olmazsınız o zaman. Çünkü siz
bu yalancı olarak adlandırdığınız
haber kaynaklarının, işinize gelenlerini buraya alır koyarsınız,
o zaman o kaynak doğru oluyor, ama işinize gelmeyen bir şey sunduğu zaman, o zaman aynı kaynak yalancı oluyor :) Kusura bakmayın ama bana akıl işi gelmiyor bu.. Bundan sonra hiçbir haberi takip etmeyelim.. Dün burada savunmasını yaptığınız meselenin de mutlaka anlaşmalı bir haber kaynağı vardır o zaman Fatma-Zehra kardeşim :) 28 antlaşma meselesiyle de ilgili olarak türk tarihi demişsiniz.. selçuklulardan itibaren olanı mı kast ettiniz, yoksa, TC kurulduğundan beri olanı mı? Varsa da lütfen isimleriyle paylaşın, çok merak ediyorum kardeşim..Kanıtsız, dayanaksız bir tartışma tartışma olma hükmünden uzaktır.. Selam ve dua ile.

s.a...
bak kardeşim adı üstünde gizli antlaşma değil mi alelen gösterilemz....
tıpkı 1.dünya savaşındaki gibi....
onlarda düşman gözüküyordu ama savaştan sonra hepsinin gizli antlaşmaları ortaya çıktı....
sen iranı savunmaya devam et...
basın kimin elinde onu araştır ona göre haberlerini doğrula....
sağlam kaynak mı istiyorsun türkiyeye gelince sokağa çık halkala
şöyle bir istişare yap bak hepsi aynı şeyi söyleyecek sana....
gizli antlaşmalardan kimsenin haberi olmaz olsa gizli antlaşma olmaz
tamam mı güzelim...
bizi bu bataklığın içine çekmeye çalışıyorlar....
unutma abd dost olarak yanımızda ama yaptıklarını görüyorsun iranda dost olarak yanımızda ama sonucunu görüceğiz....
ben basının yazdıklarına değil okuduğum ve sorguladığım şeylerden sonra elde ettiğim bilgiye inanırım...nitekim bu güne kadar pekte yanılmadım...
inşaallah bu sefer yanılan ben olurum....haklı siz çıkarsınız...bunu gönülden istiyorum....ama yinede altını çiziyorum iran sağlam ayakkabı değil...
satılmış atamları cirit atıyor...tabii hepsi değil....
üç beş vatanını seven adam var ama neyse.....
ırakta bir zamnalar bunun gibi nağralar atıyordu ama gördünüz saddam abd'nın adamı çıktı....o zmanda dediğiniz o basın saddam için neler söylüyordu...kimse abd ajanı olduğunu söylemiyordu...
bunu dikkate alarak basını iyi inceleyin derim
selametle....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
I. Dünya Savaşı Yıllarında Yapılan Gizli Antlaşmalar

Türklerin I.Dünya Savaşında İtilaf Devletlerine karşı cephe alması, öteden beri İtilaf Devletleri tarafından düşünülen, Osmanlı topraklarının paylaşılması projesini hem kolaylaştırmış, hem de hızlandırmıştır. 1915-1917 yılları arasında yapılan gizli antlaşmalar zinciri ile Osmanlı toprakları, İtilaf Devletleri arasında şu şekilde paylaşmışlardır.

1.İstanbul Antlaşması:

Ruslar, İngiliz ve Fransız donanmalarının Çanakkale Savaşına giriştikleri sırada bu devletleri sıkıştırarak, Boğazlar ve İstanbul ile ilgili bazı isteklerde bulunmuşlardır. 1915 baharında yapılan görüşmeler sonunda İngiliz ve Fransızlar, İstanbul ve boğazları Ruslara vermeyi kabul etmişlerdir. Ayrıca Trakya’da Midye’den Enez’e çekilen bir hattın doğusunda kalan arazi ile Sakarya ağzından başlayarak Gemlik körfezine inen bir hattın batısında kalan bir toprak parçası da Ruslara veriliyordu. Rusya’ya verilecek topraklar arasında Gökçeada ve Bozcaada da vardı. Buna karşılık Ruslarda İngiltere ve Fransa’nın Anadolu ve orta doğudaki Osmanlı toprakları ile İskenderun körfezi ve Toroslara kadar Çukurova üzerindeki haklarını tanımayı kabulleniyorlardı.

2.Londra Antlaşması:

1915 ‘de Londra da İngiliz ve Fransız ve İtalyanlarla arasında yapılmıştır. Bu antlaşma ile zaten İtalya’nın elinde bulunan 12 adada İtalya tam hakimiyet kazanıyordu. İngiltere,Fransa ve Rusya’nın Osmanlı Devleti’nin Asya’daki topraklarını paylaşmasına karşılık İtalya’ya da Antalya bölgesinde buna eşdeğer bir pay verilmesini kabul ediyordu.

3.Sykes-Picot Antlaşması:

Bu antlaşma ile ilgili görüşmeler İtalya’nın savaşa katılmasından önce başlamış, ancak; İtalya savaşa katıldıktan sonra sonuçlanmıştır. Bu antlaşma ile Aladağ, Kayseri, Akdağ, Yıldızdağ, Zara,Eğin ,Harput ile sınırlanan arazi ile Kilikya, Suriye, ve Musul Fransa’ya bırakılıyordu. Hayfa, Akka limanları ile Irak ve Fransızlara verilen arazinin güneyi de İngiltere’ye kalıyordu.

4.St.Jean de Maurienne Antlaşması:

Rusya’nın 1917 Bolşevik İhtilali sonucu savaştan çekilmesi üzerine İngiltere ve Fransa İtalya ya daha fazla önem vermeye başlamışlardır. İtalya ile yapılan St.Jean de Maurienne Antlaşması ile İtalya ya Sykes-Picot Antlaşmasını tanıması kaydıyla İzmir ve Konya ya kadar olan bölge veriliyordu. Ancak uygulama da bu antlaşmaya bağlı kalınmamış, İzmir’e İtalyanlar yerine Yunanlıların çıkarılması kararı verilmiştir.

Değerli kardeşim. burada hiç irana verilmesi planlanan bir yer var mı? iranın ismi geçiyor mu? birinci dünya savaşındaki cepheler şunlardı:

1-Çanakkale Cephesi:

İngiliz ve Fransız ortak saldırılarına karşı savaşılan bu cephede gerçekleşen muharebeler, Türkler açısından savaşın en önemli olayıdır.

Çanakkale’de bir cephe açılmasının sebebi, İtilaf devletleri açısından şöyledir: Çanakkale boğazını geçmek, İstanbul’u ele geçirmek, Osmanlı devletini savaş içinde çökertmek, sonrada müttefikleri Rusya’ya yardımda bulunmaktır. İtilaf devletleri yetkililerinin düşüncesine göre; Osmanlı Devletinin savaş dışı bırakılmasıyla Süveyş kanalı ve Hint Yolu üzerindeki Osmanlı baskısı kalkacak, Balkan Devletleri’nin İttifak Devletleri saffında yer almaları önlenecektir.

Çanakkale Savaşlarında Tümen Komutanı M. Kemal Düşmana ilerleme imkanı tanımamış, düşmanın Çanakkale’den geçerek İstanbul’u işgal etmesine izin vermemiştir. Emsalsiz bir zafer olarak tarihe geçen Çanakkale Savaşının sonuçları şöyle sıralanabilir:

A-) İnsan kaybı açısından dünya tarihinde en yüksek kaybın savaşlardan biridir. Yaklaşık olarak 254.000 Türk, 250.000 yabancı olmak üzere toplam 504.000 insanın hayatına malolmuştur.

B-) Türk Ordusu’nun hesaba katılmayan savaş gücü, direnme azmi ve başarısı I. Dünya Savaşı’nın uzamasına neden olmuştur.

C-) İstanbul ve Boğazlar mutlak bir istiladan kurtulmuşlardır.

D-) İngiltere ve Fransa boğazları geçip, Rusya’ya yardım ulaştıramadıkları için Rusya’da sıkıntı artmış, bu da Bolşevik İhtilali’nin başarıya ulaşmasına ve Rusya’nın savaştan çekilmesi Kars, Ardahan, Batum’un geri alınması imkanını sağlamıştır.

E-) Türk Milletine moral kazandırmıştır.

F-) Çanakkale’de yeni Türk Devleti’nin ilk temelleri atılmış, Milli Mücadele hareketinin lideri M. Kemal’in büyük kabiliyeti ortaya çıkmıştır.

2-Kafkas Cephesi:

Bu cephede Ruslara karşı savaşılmıştır. Enver Paşa komutasında ki 150.000 kişilik Türk ordusu, Sarıkamış Taarruzunu başlatmış ancak taarruz ağır kış şartları yüzünden 100.000 kayıp verilerek, başarısızlıkla sonuçlandırılmıştır. Bu başarısızlıktan yararlanan Rus birlikleri Erzurum, Muş, Bitlis, Trabzon ve Erzincan’ı ele geçirmişlerdir. 1916 yazında Diyarbakır’da ki 16. Kolorduya komutan olarak atanan M. Kemal, Rus birliklerinin Diyarbakır yönündeki ilerleyişlerini durdurmuş, karşı taarruzla Muş ve Bitlis’i geri almıştır. 1917 Bolşevik İhtilali ile Kafkas Cephesi’nde harekat durmuştur.

3-Kanal Cephesi

Mısır’da Osmanlı hakimiyetini yeniden sağlamak ve Süveyş Kanalını ele geçirerek, İngiltere’nin Hindistan yolunu kesmek amacıyla girişilen Kanal Harekatı, 1915 yılı başından itibaren iki kol halinde ilerlemişlerdir. Gerekli ulaşım imkanlarının sağlanamaması yüzünden harekat başarısızlıkla sonuçlanmış, karşı taarruza geçen İngilizler, Türk ordusunu geri çekilmeye mecbur etmişlerdir.

4-Filistin Cephesi:

Kanal Harekatının başarısızlıkla sonuçlanması yüzünden, bu bölgedeki savaşın ağırlık noktası Filistin ve Suriye’ye kaymıştır. Bu arada Mekke Emiri Şerif Hüseyin ile anlaşan ve onlara Suriye, Irak ve Hicaz’ı içine alan, müstakil bir Arap Devleti kurmaları vaadinde bulunan İngilizler, aynı zamanda Siyonistlere de Filistin ‘de bir devlet kurmaları sözünü vermiştir. Böylece İsrail Devleti’nin kurulması için gerekli zemin hazırlanarak, Filistin Meselesi olarak bilinen olayların tohumları saçılmıştır.

1917’de İngilizlerle Kudüs’ü ele geçirmişler, 1918’de M. Kemal ‘ in komuta ettiği 7.Ordu mevzilerini başarıyla savunmuştur. 8. Orduya bozan İngilizler, M. Kemal Paşa’ nın ordusunu da yok etmek istediler. Bunu anlayan M. Kemal İngilizlere karşı başarılı savaşlar vererek, ordusunu imhadan kurtarmıştır.

5. Irak Cephesi:

1914’te Basra’ya asker çıkaran İngilizler, Abadan petrollerini korumak ve kuzeye doğru ilerleyerek, Ruslarla birleşip Anadolu’yu çember içine almak düşüncesindedirler. Ayrıca; Türk kuvvetlerinin İran’a girmesini ve Hindistan’ı tehdit etmesini önlemeyi de düşünmüşlerdir. Kütulamara’ya ve oradan da kuzeye ilerleyen İngilizler, 1915 sonlarında kuvvetlerin büyük bölümünü kaybederek, geri çekilmişlerdir. İngilizler karşısında elde edilen bu başarılar uzun sürmemiş,yeniden Basra’ya kuvvet çıkaran İngilizler, 1917‘de Bağdat’a girmişlerdir. 1918’de Kerkük’ü ele geçiren İngilizler, Mondros Mütarekesi imzalandığı sırada Musul yakınlarına kadar gelmiş bulunmaktadırlar.

6.Galiçya ve Makedonya Cephesi:

Türk kuvvetleri ve müttefiklere yardım amacıyla Osmanlı sınırları dışındaki Galiçya ve Makedonya’da savaşmışlardır. Galiçya cephesinde Alman-Avusturya kuvvetlerine yardım eden Türk kuvvetleri Romanya kuvvetlerini yenmişlerdir. Makedonya’da da Türk askerleri Bulgar kuvvetlerine yardımcı olmuşlardır.

Selametle kalın.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
1.dünya savaşında iran gizli antlaşma yaptı dmedim...
dikkatli okuyun ve algılayın lütfen tc tarihi değil türk tarihi orta asyadan anadoluya gediğimiz zmandan bu yana google girin bakaın kaç svaş yapılmış kaç antlaşma....
hep nette dolaşıyorsunuz haberler falan bunuda bakı verin....
zaten birinci dünya savaşı diyorum ordan algılamanız gerekirdi hangi devletleri kast ettiğim bu sadece örenekti iranda aynısını yapıyor diyorum....
neyse kardeşim sana sedece mohaç kardeşin yazısını oku o benim söylemek istediklerimi daha net bir şekilde dile getirmiş diyorum....
böyle dar perspektife bürünen bu konu hakkında yorum yapmayı bırakıyorum.....
iran yoluna devam etsin ben güvenmiyoruum...konu benim için kapanmıştır...siz yorumlarınıza devam edin artık önemsemiyorum...
vesselam...:H:H:H

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM.

KONU HAKKINDA İHTİLAFA DÜŞEN ARKADAŞLAR.

ÖNCELİKLE, YERYÜZÜNDE "KUR'AN"
AHKAMINA GÖRE YÖNETİM ANLAYIŞINA SAHİP HERHANGİ BİR ÜLKE YOKTUR.
BU BAKIMDAN "İRANI SAVUNMAK FARZDIR" FETVASI KARDAVİNİN
BOP'U HIZLANDIRMA MANEVRASINDAN BAŞKA BİRŞEY
DEĞİLDİR.
AMERİKANIN İRANA KARŞI DURUŞU,
SADECE İSMEN İRANIN ORTADOĞUDA "İRAN İSLAM CUMHURİYETİ" OLUŞUDUR.

ARZU EDEN, LOZAN ANTLAŞMASINDA İSMET İNÖNÜ'NÜN
HARİCİYE VEKİL'İ "DR. RIZA NUR'UN"
HAYAT VE HATIRATIM ADLI ESERİNDEN FAYDALANABİLİR.

ÖNCELİKLE SİSTEMLERİ SORGULAYALIM.
GERİSİ TEFERRUAT'TIR.

SELAM VE DUA İLE
ALLAH"A EMANET OLUN

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşler belki içinizden bazı kardeşlerim yazmış olduklarıma katılmayacak hatta kızacaksınız ama düşüncelerimi bende belirtmek istiyorum.Öncelikle hiç bir Alim kendince bir şeyi farz yada haram ilan edemez.Farz Allah cc'nin emrile yapılan bir görevdir.Elbette müslümanların zor anlarında birbirlerine yardımcı olmaları destek olamaları ahlaki ve kardeşlik görevlerimizden biridir.Ama sorgulayalım bakalım tarihe bakalım hangi hataların neticesinde bugün IRAK FİLİSTİN İRAN vb.müslüman ülkeler sıkıntı çekmekte,İslam tarihinin en acı olayını müslümanlara yaşatan IRAK Hz.Hüseyini davet edip edipte alçakça öldürülüşüne seyirci kalan IRAKLI MÜSLÜMANLAR nekadar masum?Tarih tekrardan ibarettir.Tarih geçmişin ödülünü verdiği gibi intikamınıda alıyor.İRAN sahabeye yapılan en büyük saygısızlıklarda birinci sırada yer alırken hayvanlarının isimlerine sahabenin büyüklerinin isimlerini verirken hayat kadınlarının adlarına AİŞE diye seslenirken bu fetvayı çıkaran alimler nerede idi?neden Peygamber efendimize hayatları boyunca destek olan güzide sahabe efendilerimize saygısızlığın büyüğünü yapan İRANI sorgulamıyoruzda kalkmışız olacağı şüpheli bir durumu tartışıyoruz.
Hak teâlâ, intikâmın kul eli ile alır
İlm-i ledün bilmiyenler, onu kul yaptı sanır.

Hacı Bayram-ı Veli

şunu merak etmeyelimki kardeşler ALLAH AZZE VE CELLE her zaman masumun yanındadır.Eğer bir yerde haksızlık var ise insan olmasa dahi ALLAH melekleri yardımı ile yardım eder.Bizlerin düşünmesi gereken eğer biz müslümanlar yaşadıklarımızda haklı isek neden Allah'ın yardımı üzerimizde değil?sorgulamamız gereken Allah cc'ye gerçek anlamda kul olalım.Daha sonra tüm işlerimizi ona ısmarlayıp onun yardımı ile birlikte mazlum kardeşlerimize yardım etmeyi düşünelim.DÜŞÜNECEK OKADAR ŞEY VARKİ!!KUL OLALIM selam ve dua ile

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşler belki içinizden bazı kardeşlerim yazmış olduklarıma katılmayacak hatta kızacaksınız ama düşüncelerimi bende belirtmek istiyorum.Öncelikle hiç bir Alim kendince bir şeyi farz yada haram ilan edemez.Farz Allah cc'nin emrile yapılan bir görevdir.Elbette müslümanların zor anlarında birbirlerine yardımcı olmaları destek olamaları ahlaki ve kardeşlik görevlerimizden biridir.Ama sorgulayalım bakalım tarihe bakalım hangi hataların neticesinde bugün IRAK FİLİSTİN İRAN vb.müslüman ülkeler sıkıntı çekmekte,İslam tarihinin en acı olayını müslümanlara yaşatan IRAK Hz.Hüseyini davet edip edipte alçakça öldürülüşüne seyirci kalan IRAKLI MÜSLÜMANLAR nekadar masum?Tarih tekrardan ibarettir.Tarih geçmişin ödülünü verdiği gibi intikamınıda alıyor.İRAN sahabeye yapılan en büyük saygısızlıklarda birinci sırada yer alırken hayvanlarının isimlerine sahabenin büyüklerinin isimlerini verirken hayat kadınlarının adlarına AİŞE diye seslenirken bu fetvayı çıkaran alimler nerede idi?neden Peygamber efendimize hayatları boyunca destek olan güzide sahabe efendilerimize saygısızlığın büyüğünü yapan İRANI sorgulamıyoruzda kalkmışız olacağı şüpheli bir durumu tartışıyoruz.
Hak teâlâ, intikâmın kul eli ile alır
İlm-i ledün bilmiyenler, onu kul yaptı sanır.

Hacı Bayram-ı Veli

şunu merak etmeyelimki kardeşler ALLAH AZZE VE CELLE her zaman masumun yanındadır.Eğer bir yerde haksızlık var ise insan olmasa dahi ALLAH melekleri yardımı ile yardım eder.Bizlerin düşünmesi gereken eğer biz müslümanlar yaşadıklarımızda haklı isek neden Allah'ın yardımı üzerimizde değil?sorgulamamız gereken Allah cc'ye gerçek anlamda kul olalım.Daha sonra tüm işlerimizi ona ısmarlayıp onun yardımı ile birlikte mazlum kardeşlerimize yardım etmeyi düşünelim.DÜŞÜNECEK OKADAR ŞEY VARKİ!!KUL OLALIM selam ve dua ile

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.

DÜŞÜNCELERİNE EKSİKSİZ KATILIYORUM.
ALLAH"A EMANET OLUNUZ.
SELAM VE DUA İLE.

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
1.dünya savaşında iran gizli antlaşma yaptı dmedim...
dikkatli okuyun ve algılayın lütfen tc tarihi değil türk tarihi orta asyadan anadoluya gediğimiz zmandan bu yana google girin bakaın kaç svaş yapılmış kaç antlaşma....
hep nette dolaşıyorsunuz haberler falan bunuda bakı verin....
zaten birinci dünya savaşı diyorum ordan algılamanız gerekirdi hangi devletleri kast ettiğim bu sadece örenekti iranda aynısını yapıyor diyorum....
neyse kardeşim sana sedece mohaç kardeşin yazısını oku o benim söylemek istediklerimi daha net bir şekilde dile getirmiş diyorum....
böyle dar perspektife bürünen bu konu hakkında yorum yapmayı bırakıyorum.....
iran yoluna devam etsin ben güvenmiyoruum...konu benim için kapanmıştır...siz yorumlarınıza devam edin artık önemsemiyorum...
vesselam...:H:H:H

ben sana % 100 katılıyorum
burda illede birilerinin yazdığı kesin doğru yada diğerleri yorum yazamaz yada arşı gelemez havası oluşmuş.ben bunu yaşadım

bende artık yazmıyorum
vesselam

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM.

KONU HAKKINDA İHTİLAFA DÜŞEN ARKADAŞLAR.

ÖNCELİKLE, YERYÜZÜNDE "KUR'AN"
AHKAMINA GÖRE YÖNETİM ANLAYIŞINA SAHİP HERHANGİ BİR ÜLKE YOKTUR.
BU BAKIMDAN "İRANI SAVUNMAK FARZDIR" FETVASI KARDAVİNİN
BOP'U HIZLANDIRMA MANEVRASINDAN BAŞKA BİRŞEY
DEĞİLDİR.
AMERİKANIN İRANA KARŞI DURUŞU,
SADECE İSMEN İRANIN ORTADOĞUDA "İRAN İSLAM CUMHURİYETİ" OLUŞUDUR.

ARZU EDEN, LOZAN ANTLAŞMASINDA İSMET İNÖNÜ'NÜN
HARİCİYE VEKİL'İ "DR. RIZA NUR'UN"
HAYAT VE HATIRATIM ADLI ESERİNDEN FAYDALANABİLİR.

ÖNCELİKLE SİSTEMLERİ SORGULAYALIM.
GERİSİ TEFERRUAT'TIR.

SELAM VE DUA İLE
ALLAH"A EMANET OLUN

VeAleykümSelam Kardeş,
İlkin ihtilaf nereden kaynaklanmış tekrar bir hatırlayalım;Alimler Birliği Başkanı Kardavi ne demiş? "Kafir" Emperyalist Abd'nin İran'a saldırması durumunda, bu ülkenin "savunulması" müslümanlar üzerine "farz"dır.

Bir kısım kardeşimizin,kendi yazdıkları doğrultusunda olaya bakacak olursak;Tarihi geçmişten bahisle olayı Osmanlı-Safevi Hanedanları(!) arasındaki,isterYavuz/Şah İsmail,ister Kanuni/Şah Tahmasb, daha sonraki Padişahların(IIIMurad-IAhmed-IVMurad) İran seferleri ve en sonunda "Kasr-ı Şirin Andlaşmasıyla"neticelenip,bugün için ibret alınması ötesinde,geçmişe nasıl bir yorum getirme telaşıdır ki(!) asırlardır değişmeyen bir sınır ve en ufak bir hadisenin yaşanmamış olması bile kardeşlerimizin "huzurunu" yerine getirememiştir(!)1639-2007/368YIL

Yoksa bu tarihi dönemi bugün birilerinin "özellikle" körüklemeye çalıştığı gibi;SÜNNİ-Şİİ Kavgası/savaşı olarak mı ele almamız gerekiyor,velev ki öyle olmuş olsun ! Tarihi Düşmanlık gibi bir kavram geliştirecek olursak; ki buna hiçbir şekilde hakkımız bulunmamaktadır neden derseniz;Peygamber Efendimiz(SAV)'e en büyük zulmü yapan, O'nu kendi memleketinden "Hicret" etmeye mecbur bırakan o zamanın Mekke'li müşriklerinin,kafirlerin,Mekke'nin fethinden sonra, aslında kendilerinin de beklediği "muameleyi" görmeleri gerekmez miydi? Hani TARİH TEKRAR EDİYORDU ???Bize Tarihin EN BÜYÜK MİRASI bu değilse nedir?Kavmi asabiyetlerimiz mi? Hani bizim bütün hayatımız O'nun KUTLU YOLUNDA olacaktı ?

"KUR'AN AHKAMINA" göre yönetilen ülke yok buyurmuşsunuz, yaklaşan(!),yakınında(!) diyelim -olanda mı yoktur?İzahat bekleriz ve böyle bir ülke olmamış olunca, her ayrı ülkenin MÜSLÜMAN FERTLERİ içinde KUR'AN AHKAMINA uymamak mı(!) söz konusu oluyor.Devletlerin kardeşliği midir,müslümanların kardeşliği mi daima göz önünde bulundurmamız gereken? Cümlenizin devamında, nasıl ve nereden öğrendiniz ki BU ZAT, BOP'u hızlandırmak için gayret sarfediyor olsun!!!??? KUL HAKKI denilen şey MİSAK-I MİLLİ Sınırları içinde mi geçerli..isbat etmeniz gereken bir konu...şimdi bu kişi sizce AJAN MI? İran'ı savunun deyince nasıl bir katkı vermiş oluyor SİYONİSTLERE !!!???

İRAN'ın dediğiniz gibi olduğunu varsayıp "SADECE ADININ" bile İslam Cumhuriyeti olması, birilerini ne denli rahatsız ettiğini görmemezlikten gelmenizi anlayabilmiş değilim? Hani İran Devrim ihraç edecek diye alınan bunca önlemi,karalama kampanyalarını,mezhebi farklılıklarını ön plana almalarını,o günkü şartlarda bu ülkenin müslümanlarına gidilmesini gösterdikleri adresin Tahran olduğunu, bizzat yaşayanlar olarak görmesek, Ülkemizde dinini yaşamak isteyen,hayatını sünnet yolunda tanzim etmeye kalkan,sakalından ve kıyafetinden dolayı kardeşlerimizi "HUMEYNİCİ" diye yaftalamaları da herhalde BOP'u hızlandırma gayretleri olarak bugün siz değerli kardeşlerim tarafından adlandırılabilecekti demek ki !!! Biraz İNSAF...

Bir kardeş'te bugün "O"coğrafyada yaşanan acıları,geçmişteki yapılan GÜNAHLARIN BEDELİ olarak izaha kalkışmış ki...Biraz İZAN...

Hani hristyanların savundukları BİR İLK GÜNAH inançları var ya ?
İsterseniz şöyle kısaca hatırlatayım;Adem(AS)Efedimiz yasak ağacın meyvasından yiyip cennetten kovulunca,onun neslinden doğan HER KUL -HER BEDEN yeryüzüne GÜNAHKAR olarak gelmiş olur derler.Yani babanın suçunun evlada yüklenmesi...Haşa Allah(CC)'a bir de iftira atıp,güya (oğlu) İSA (AS)'ı kurban vererek günahtan arındıklarını söylemeleri gibi,yanlış-korkunç bir akidenin kabulu mümkün mü?Bir bakın bakalım İSLAM HUKUKUNDA böyle bir yansıma,babadan oğula suç aktarımı var mı?EMEVİ HANEDANI değil de IRAK olarak bahsiniz manidar değil mi?
Yoksa bir de bunlara Osmanlıyı zaten arkadan vurmuşlardı işte şimdi bunun cezasını çekiyorları da mı ilave etmeliyiz !!! Biraz ADALET..
Bir büyük Cemaat Şuuru şayet hala oluşamamışsa Ümmet'den KAST nedir? Şuna gelmek istiyorum ki daha kendi bünyesinde bir birlikteliği hayata geçirememiş KAVMİYETÇİ zihinlerin genele şamili, yansıması da maalesef böyle oluyor demek ki...Biraz ŞUUR....

Bir de Allah (CC) farzları belirler(Amenna vesaddagna) gibi bir cümle vardı yanlış okumadıysam!! Bir alim bunu bilmiyor ve alim olmuş, ben bunu anladım cümlenizden!!! Ne dediğini sanırım yanlış yorumluyorsunuz...Şöyle ki "Hatırlayın "SÜTÇÜ İMAM" hadisesini..Halk Camii'de CUMA NAMAZI için toplanmış..Ne diyor kaledeki fransız bayrağını işaretle.."BU NAMAZ SİZE FARZ DEĞİL?" Yani şimdi İMAM dinden mi çıktı !!!Bir şey hatırlatabildim mi kardeşim? Çünkü CUMA Namazının kılınabilmesi için MÜKELLEF'in HÜR olması gerekiyor,"O bayrağı oradan indirin gelin namaz o zaman kılınacak...K.Maraş kurtuluyor....Afganistan-Bosna-Çeçenya...Ümmed Şuuruna ermiş nice MÜCAHİDİN kafirlerin zulmüne karşı değişik coğrafyalardan sadece ALLAH Rızası için Kardeşlerinin yardımına koşması,CİHAD'ı Kuşanması,hatta gidemeyenlerin de hiç değilse dualarıyla,kendi ülkelerinde yaptıkları mitinglerle olsun destek olmalarının,MÜSTEKBİRLERİ ne denli korkuttuğunu hatırlamanızı isterim.Şucu-bucu denilerek ÜMMETİ parçalama gayreti gösterenlere hiç değilse fırsat verilmemesini,kendi içimizdeki problemlerin çözümü içinde hassas konuların böyle bir gündemle birbiriyle alakalı olmayan konular içine dahil edilerek başka bir mecraya akıtılmasına sebebiyet verilmemesi gerekir diye düşünüyorum. O cümlenizi tekrar bir gözden geçirin derim acizane..Alim bir hatırlatma yapıyor orada,kendi kafasından mı? Cevabını size bırakıyorum...

Bu konuya bir yerinden geçen ay dahil olmuş ve görüşlerimi daha yumuşak bir şekilde açıklama ihtiyacı hissederek kenarından-kıyısından yaklaşmıştım...Şimdi bu açıklamaları dikkatsizce diye tarif edebileceğim,sözün, kurulan cümlelerin başı ve sonu arasında hiç bir anlam bütünlüğünün olmadığı,sadece BEN HAKLIYIM merkezli son mesajlarından dolayı,bu konunun belki de bazı kardeşlerimin daha dünyaya bile gelmediği, çok acı ve ızdırabı yine bugün olduğu gibi, MÜSLÜMAN HALKLARININ çektiği ON(10) yıla yakın süren İRAN- IRAK savaşını bilen, o günlerde İRAN'ı ortadan kaldırmak için uğraş verenlerin oyunlarını gören biri olarak,HERŞEYDEN EVVEL MÜSLÜMAN KİMLİĞİM adına kabul etmem,böylece bu konuyu kapatmam,şahsım olarak ADALET'sizliğe,MAZLUM ve MUSTAZAF'lar adına şayet bir söz hakkım varsa suskunluğa bürünemeyeceğim bir olgudur.Yoksa sizleri illaki bir şeye inandırmak,kendi fikirlerimin sizlerin nezdinde kabulünü sağlamak değildir.

SÖYLENMESİ GEREKENLERİ SÖYLEMEK HAK'ÇA, KONUŞULMASI GEREKEN YERDE KONUŞMAK BİLEREK imanımızın-dinimizin yüklediği bir vazifedir sorumluluk hisseden herkes için,ve dahası VEBAL'DEN KAÇINMAK GEREKİR inancımızca.Kardeşimizin dediği gibi KESİNLİKLE KIZMAK Söz konusu olamaz. Şahsi duygularımızın NEFiSLERİMİZİ esir almaması temennisiyle,Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt