Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
Canım hosgeldin evet senden hala umutluyum hemde cok özür dilyecek bir durum mu var ben göremedimcanım bak ne guzel köyde kapalı gitmişsin keşke devam ettirebilseydin bak canım şimdi sana birşey söyleyemmi ben hani başta seninle konusmustuk gercek tesetturu bence gercek tesetturle başlama derim cunku ozaman şeytana karşı durman dahada gucleşir sen ilkönce bu tesetturu yerine getir ilerleyince imanın artıkkca şeytana karşı kendini guclu hissettikce ozaman gercek tesettur dönersin... Canım tesetture sen gir canım ozaman göreceksin Rabbim içine huzuru idayeti veriyor bizlerde burdayız sana yardım ederiz ama sen kacaklık yapmazsan bu arada yeterki sen cık dışarı ama güclü ol acılmak yok sonunda diye motive et biliyorsun nekadar gunah oldugunu nrydmrl bu arkadaşımız cok guzel anlatmış canım bak ordan dersler cıkar tamammı canım imanını guclendirmek için bol bol meal oku sitemizdeki dini hikayeleri oku hasisler oku imanın guclendkce seytanı yenmem n daha kolay olacaktır canım
ay canım unuttum ben onu söz kılacagım mesajlarda bulayım nasılkılındıgını...
bayram guzeldi 2 gundur bizde cok sorunlar yaşıyoruz bakma böyle olduguma burda kafamı dağıtıyorum ama cok skur biraz duzelmeye başladı sorunlarımız:(
ahh ablacım ya çok üzüldüm ne derdin var ki?? unutma bu da rabbimizden bi imtihandır ablam sadece sabret ve dua et...
imanını güçlendirmek için bol bol meal,hadis oku demişsin ya ablam ben zaten bütün gün onları okumakla mesgulum... bu sayede hamdolsun imanım arttı.gecen bi arkadasla dini sohbet ediyoduk ben ona bazı hadisleri söledim işte peygamber efendimiz şöyle demiş böyle demiş diye o da maşallah ne kadar çok hadis biliyosun öle dedi :)
bi de kapansam işte tam olucak... kendimi Allah'a adamak tam bi mümine gibi olmak istiyorum rabbimin karşısında nası hesap veririm diye çok korkuyorum :(
ablam namazın nası kılınacagına gelince google'dan da bakabilirsin... şimdiden teşekkür ederim rabbim razı olsun selametle ablam!!

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
uzuzn süredir bilereke yazmıyordum bayagı gelişme varmiş canım..hamdolsun..isteyipde önünde engel olmayanlarda(olsada fark etmez)bilsinler ki bu konuda ALLAH celle celaluh yanlarından ondan gayrı ne isteriz ki..yüce mevlam nasip etsin herkese...yeni kapanan kardeşimede hayırlı ugurlu olsun görecek ki nasıl bir nimete sahip oldugunu rabbim utandırmasın herkese nasip eylesin..

aylinim benim hepimizin senin gibi tesettürün en guzelini yerine getiren guzel yureklı arkadaşımıızın sözleri bizim için cok değerli herzaman desteğini bizden mahrum bırakma olurmu biliyorsun sen kapanmamda bana en buyuk desetği verdin Rabbim seden razı olsun senin deseteğinden yola cıkarak bende bu başlığı actım Rabbim ne muradın varsa versin canım
evet dedğin gibi Rabbimiz herzaaman yanlarında canım onun desetğini hissetmieliyiz herzaman

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Amin burcu ablacim, Allah herkeze bu huzura kavusmayi nasip etsin. InsAllah diger kardeslerimde tez zamanda kapanirlar. Allah yardimcimiz olsun.Allah'a emanet olun...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Amin burcu ablacim, Allah herkeze bu huzura kavusmayi nasip etsin. InsAllah diger kardeslerimde tez zamanda kapanirlar. Allah yardimcimiz olsun.Allah'a emanet olun...

canım kardeşim burdaki yazdıklarımızdan etkilenmiştin değilmi Kapanma kararı verirken bunu niye soruyorum biliyormusun eğer cevabaın evetse buraya yazamayn ve bizi takip eden karar verirken bizdende etkilenen kardeşlerimizin varlıgına ispattır...burda sayıları az gibi görünsekte aslında coguz arkadaşlarımızın kalplerinde bir ışık bile yaksan ne mutlu bizlere İnşallh her okuyan kardeşimizin kalbinde o ışığı yakarız cok isterim ben bunu Rabbim sizlerden razı olsun iyiki varsınız....

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Aslinda ben uzun zaman once kapanmayi dusunuodum ve tesadufen bu konuya girdim. Yazilarinizi okudukça cesaretlendim çunku etkilenmemek mumkun degil. Bu konuyu takip eden ama yazamayan çok kardeslerimizin oldugunu dusunuorum dedigin gibi burcu ablacim. Rabbim onlara yardim etsin, en kisa zaman da kapansinlar, hiç bekletmesinler...
Allah sendende razi olsun ablacim...

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'a sukur benim onumde engel yoktu aylincim, Rabbim kapanmak isteyen ama engellerle karsilasan kardeslerimizin yardimcisi olsun. Allah herkese nasip etsin.

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Aslinda ben uzun zaman once kapanmayi dusunuodum ve tesadufen bu konuya girdim. Yazilarinizi okudukça cesaretlendim çunku etkilenmemek mumkun degil. Bu konuyu takip eden ama yazamayan çok kardeslerimizin oldugunu dusunuorum dedigin gibi burcu ablacim. Rabbim onlara yardim etsin, en kisa zaman da kapansinlar, hiç bekletmesinler...
Allah sendende razi olsun ablacim...

canım evet bir nebze kararlığına kararlılık kattıysak ne mutlu bizlere....Amin canım

berat05

Yönetici
Selamün aleyküm "burcum " kardeşim,

aslında sırf size özel değil bu yazım ..ama size hitaben başlamak istedim ki naçizane fikrimi söylemek isterim..Aslında emir RABBİMİZDEN olunca boynumuz kıldan ince olmalı değil mi?

Arkadaşlarımız yazılarına duygularını dökmüşler ama gerçekten TESETTÜRÜN anlamını BİLİYORLAR MI?
SADECE BAŞINI BİR BAŞÖRTÜ İLE KAPATMAK MI İŞ
AMAÇ NE...

Başka bir arkadaşımızın açtığı konuya vermiş olduğum cevabı buraya nakledeceğim izninizle...inşallah bir vesile olacaktır..

SELAM VE DUA İLE

"Naçizane size söyleyebileceklerimi lütfen dikkatlice okuyun...kalbinizi yoklayarak ama..

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,

namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

NOt:
ben kapanmadan önce herkesle konuştum .
Ne istediğimi Anlattım,,,
Anlamayanlara zaman verdim ki onlara kalmıştı ....
bir arkadaşım KAPANIRSAN KONUŞMAM BİR DAHA DEDİ...
bende SEN BİLİRSİN DEDİM...ALLAH(c.c.)'tan başka sevgili var mıy dı ki???

beni kim caydırabilirdi ki???

Varsın beni gönülden sevmeyen arkadaşım olmasın,
Kardeşim,annem ailemdeki herkeste buna alışmak zorunda..
BEN MÜSLÜMANIM.VE KENDİ ARZUMLA KAPANIYORUM...."""""

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm "burcum " kardeşim,

aslında sırf size özel değil bu yazım ..ama size hitaben başlamak istedim ki naçizane fikrimi söylemek isterim..Aslında emir RABBİMİZDEN olunca boynumuz kıldan ince olmalı değil mi?

Arkadaşlarımız yazılarına duygularını dökmüşler ama gerçekten TESETTÜRÜN anlamını BİLİYORLAR MI?
SADECE BAŞINI BİR BAŞÖRTÜ İLE KAPATMAK MI İŞ
AMAÇ NE...

Başka bir arkadaşımızın açtığı konuya vermiş olduğum cevabı buraya nakledeceğim izninizle...inşallah bir vesile olacaktır..

SELAM VE DUA İLE

"Naçizane size söyleyebileceklerimi lütfen dikkatlice okuyun...kalbinizi yoklayarak ama..

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,

namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

NOt:
ben kapanmadan önce herkesle konuştum .
Ne istediğimi Anlattım,,,
Anlamayanlara zaman verdim ki onlara kalmıştı ....
bir arkadaşım KAPANIRSAN KONUŞMAM BİR DAHA DEDİ...
bende SEN BİLİRSİN DEDİM...ALLAH(c.c.)'tan başka sevgili var mıy dı ki???

beni kim caydırabilirdi ki???

Varsın beni gönülden sevmeyen arkadaşım olmasın,
Kardeşim,annem ailemdeki herkeste buna alışmak zorunda..
BEN MÜSLÜMANIM.VE KENDİ ARZUMLA KAPANIYORUM...."""""

Berat ablacım bu sözlerin ardından ne söylenir bilmiyorum...Cok guzel anlatmışsın evet dediğin gibi tesettür sadece başı kapatmakla bitmemeli onu layıkıyla yerine getirebilmeli... Hayatını islami bir hayat tarzına dogru değiştirmeli insan...
Benimde cevremde cok olumsuz konusmalar oldu ve dedimki onlar beni bir başörtüm için dışlayacaklarsa dışlasınlar demekki görünüşümü seviyorlardı kalbimi değil...
Ve zamanla bu tepkilerde bitiyor...
Canım ablacım desteğim için Rabbim senden razı olsun ....
hayırlı günler....

berat05

Yönetici
Berat ablacım bu sözlerin ardından ne söylenir bilmiyorum...Cok guzel anlatmışsın evet dediğin gibi tesettür sadece başı kapatmakla bitmemeli onu layıkıyla yerine getirebilmeli... Hayatını islami bir hayat tarzına dogru değiştirmeli insan...
Benimde cevremde cok olumsuz konusmalar oldu ve dedimki onlar beni bir başörtüm için dışlayacaklarsa dışlasınlar demekki görünüşümü seviyorlardı kalbimi değil...
Ve zamanla bu tepkilerde bitiyor...
Canım ablacım desteğim için Rabbim senden razı olsun ....
hayırlı günler....

SELAMÜN ALEYKÜM DEĞERLİ KARDEŞİM

destek hep olacak Allah'ın c.c. izniyle

ama amaç sadece saçı kapatmak olmamalı

TESETTÜRÜ ÖĞRENMEK olmalı

tesettür adı altında giyinen bir çok genç kız var..
nelerinden vazgeçemiyorlar
kot pantolonlarından.
flar gibi eşarplarından,marka çantalarından,topuklu çizmelerinden...v.s.

bana Kur'an-ı Kerim öğreten hocam demişti ki
öyle takva sahibi kişiler var ki ERKEK SESİNİ DUYACAK DİYE SELAM VEREMİYOR-VERMİYOR

TÜM BAYANLARA SESLENİYORUM

Allah c.c. rızası için tesettürü beynimizde yaşayalım-kalbimizde yaşayalım önce...
Allah'ın c.c. rızası nedir emirleri nedir onları öğrenelim
Sadece birileri ne diyecek diye değil..giyimlerinizin süsüne değil
KUR'AN-I KERİM hakkı için ALLAH c.c. RIZASI İÇİN

Selam ve dua ile

cananımcananım

Kayıtlı Kullanıcı
allah devamını nasip etsin. herkeze o sıcaklıgı nasip etsin. sizin adınıza çok sevindim.daha daha iyi haberlerle inşallah

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM DEĞERLİ KARDEŞİM

destek hep olacak Allah'ın c.c. izniyle

ama amaç sadece saçı kapatmak olmamalı

TESETTÜRÜ ÖĞRENMEK olmalı

tesettür adı altında giyinen bir çok genç kız var..
nelerinden vazgeçemiyorlar
kot pantolonlarından.
flar gibi eşarplarından,marka çantalarından,topuklu çizmelerinden...v.s.

bana Kur'an-ı Kerim öğreten hocam demişti ki
öyle takva sahibi kişiler var ki ERKEK SESİNİ DUYACAK DİYE SELAM VEREMİYOR-VERMİYOR

TÜM BAYANLARA SESLENİYORUM

Allah c.c. rızası için tesettürü beynimizde yaşayalım-kalbimizde yaşayalım önce...
Allah'ın c.c. rızası nedir emirleri nedir onları öğrenelim
Sadece birileri ne diyecek diye değil..giyimlerinizin süsüne değil
KUR'AN-I KERİM hakkı için ALLAH c.c. RIZASI İÇİN

Selam ve dua ile

Ablacığım sizi cok iyi anlıyorum ve cok haklısınız evet ilk önce kalbimizde beynimizde yaşamalıyız....Bir arkadaşımızın yazısı vardı onu hemen bulup kopyalayayım buraya ondan cok dersler aldım Tesettürü nasıl yaşamamız gerektiği hakkında
Rabbim tesettürümüzü layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin...
Ablacım Allaha emanetsin

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım Sana Şikayetimiz Var!

Başlık, şaşırtıcı gelmemeli. Zira, bu yazı son derece üzüntü duyduğum olaylar sebebiyle kaleme alınmıştır. Anlayışla karşılanacağımızı ümit ediyoruz. Şikayetimiz başörtüsü takan hanımlardan bazılarının takındığı tavırlardandır. Başlarını modernite olsun diye bağlayanların sokaklardaki taşkınlıklarından, düğünlerdeki dağıtmalarından, müzik programlarındaki insanın kanını donduran görüntülerinden şikayetimiz var.

Başını örtüsü ile sıkma baş haline getiren hanımlardan, etek yırtmaçlarını bilmem neresine kadar açıp, kırıta kırıta yürüyenlerden şikayetimiz var. Rengarenk başörtüleri ile sokaklarda haya duygularını rencide edici görüntüler sergileyenlerden ve İslâm’ın hafife alınmasına sebebiyet veren bu hanımlardan şikayetimiz var.

Başındaki örtüsünden de utanmadan, erkek arkadaşı ile sarmaş dolaş olanlardan şikayetimiz var. Başörtüsünü dikkat çekme aracı olarak kullanan, sağa sola bakışları ile de dikkat çekmeye çalışan bu nevi hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü tesettür gereği değil de, geleneksel bir anlayışla takıp, sokaklarda, meydanlarda, merasimlerde, eğlence yerlerinde kahkaha atan hanımlardan da şikayetimiz var. Ecdat hanımefendilerinin, annelerimizin iffetini remzeden başörtüsünü dillere düşüren, gösteriş olsun diye takan hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtülü olduğu halde ağzındaki sakızı edepsizce patlatıp duran ve ............, dikkat çekmeye çalışan hanımlardan da şikayetimiz var. Daracık pantolon giyip, vücut hatlarını teşhir eden ve başından da renk cümbüşü başörtüsünü eksik etmeyen hanımlardan da şikayetimiz var.

Modaya uymak için başını İtalya’daki Pisa Kulesi gibi saran, israf derecesinde örtüler satın alıp, her dem değişik baş görüntüleri sergilemek için çaba gösteren hanımlardan da şikayetimiz var. Başlarındaki örtünün vakarını muhafaza edemeyip, başörtüsünün tezyif edilmesine sebebiyet veren, nevzuhur zengin hanımların bu taşkınlıklarından da şikayetimiz var.

Başörtüsüne bir nevi modelistlik yapan, örtünmenin anlamından bihaber olan, buna rağmen başından da örtüsünü çıkarmayan bazı hanımlardan da şikayetimiz var. Kocalarına, babalarına, erkek kardeşlerine bir nevi meydan okuyan, onların murakabesinden rahatsızlık duyan ve nefsinin hoşuna gidecek örtünmeyi yapmaktan hicap duymayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Örtünün ALLAH emri olduğu gerçeğinden habersiz örtü takan, örtülü haliyle pehlivan gibi ortaya çıkıp, .............düğünlerde oynayan, TV’lerdeki müzik şölenlerinde vücudunun ............ vesile olacak kadar dikkatsiz davranan hanımlardan da şikayetimiz var.

Erkeklerin içinde zıplayıp duran, örtüsünün açılıp saçılmasından rahatsızlık duymayan nadan hanımlardan, horon tepen, halay çeken, rakseden, el çırparak ritim tutan örtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

ALLAH’ın emri olan başörtüsünü koruyamayan, örtünün asaletinden mahrum olan, örtünün namus anlayışının bir timsali olduğunu idrak edemeyen, taktıkları örtülerin hakkını veremeyen, örtünün dinin alay konusu haline getirilmesine sebebiyet veren, bu vesile ile inançlarımıza sövdürten hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünün önemini kavramaktan yoksun, bazı entel takılan hanımların erkek toplantılarında bacak bacak üstüne atıp, dikkat celbeden tavırlarından, sigara içmeyi medenilik zannedip, ağızlarından eksik etmeyen, zaman zaman da erkeğin sigarasını yakmasını bekleyen ve bu haliyle başındaki örtüsünden de utanmayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Sokaklarda, vapurlarda, trenlerde, otobüslerde erkeklerle el ele, göz göze ve ........teması içinde yolculuk eden başörtülülerden de şikayetimiz var. Başında başörtüsü, ağzında sakızı, elinde sigarası, gözünde gözlüğü ile caka atarak ve sağa sola bakarak yürüyenlerden de şikayetimiz var.

Yeni yetme zenginlerin çocuklarının başörtülü haldeki taşkın hallerine, şuurlu ve bilinçli başörtülü hanımların tavır sergilememesinden de şikayetimiz var. Başörtüsünü bahane edecek olanlara imkan veren görüntü sergileyen şuursuz başörtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

Ana babanın, başörtülü kızlarının, sokaklardaki, meydanlardaki, eğlence yerlerindeki tavırlarını görmemezlikten gelmelerinden, onlara hoşgörü ile yaklaşmalarından, böylece başörtüsünün dinamitlenmesine vesile olanlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü dikkat çekmek için meslek haline getiren, moda olsun diye veya kendisini ispatlamak için başörtüsünü takan ve bunların çoğalmasına seyirci duran, tedbir almayan herkesten ALLAH’a şikayetimiz var
Ey sevgili arkdaşımızı yazından alıntıdır...

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun ablacim, tesetturu en guzel sekilde yerine getirmemizi nasib etsin Rabbim. Amin

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
canım arkadaşlarım en büyük destekçilerim nasılsınız bugün 4.günüm allahım yaşadığım boyunca bu duyguyu bana nasip ettir yarabbimm herkese hayırlı cumalar...

selam ve dua ile....

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
canım arkadaşlarım en büyük destekçilerim nasılsınız bugün 4.günüm allahım yaşadığım boyunca bu duyguyu bana nasip ettir yarabbimm herkese hayırlı cumalar...

selam ve dua ile....

canım cok şükür iyi diyelim iyi olalım yüreğimden koca bir Amin diyorum senin o guzel duana Rabbim o guzel duyuguyu herkese yaşatsın(Amin) hayırlı cumalar

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
canım hep ii ol inş allahım herkesi kötülüklerden sıkıntılardan korusun amin herkes yaşasın tabiii allahıma emanet olun..

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
allah'ım sana şikayetimiz var!

Başlık, şaşırtıcı gelmemeli. Zira, bu yazı son derece üzüntü duyduğum olaylar sebebiyle kaleme alınmıştır. Anlayışla karşılanacağımızı ümit ediyoruz. şikayetimiz başörtüsü takan hanımlardan bazılarının takındığı tavırlardandır. Başlarını modernite olsun diye bağlayanların sokaklardaki taşkınlıklarından, düğünlerdeki dağıtmalarından, müzik programlarındaki insanın kanını donduran görüntülerinden şikayetimiz var.

Başını örtüsü ile sıkma baş haline getiren hanımlardan, etek yırtmaçlarını bilmem neresine kadar açıp, kırıta kırıta yürüyenlerden şikayetimiz var. Rengarenk başörtüleri ile sokaklarda haya duygularını rencide edici görüntüler sergileyenlerden ve islâm’ın hafife alınmasına sebebiyet veren bu hanımlardan şikayetimiz var.

Başındaki örtüsünden de utanmadan, erkek arkadaşı ile sarmaş dolaş olanlardan şikayetimiz var. Başörtüsünü dikkat çekme aracı olarak kullanan, sağa sola bakışları ile de dikkat çekmeye çalışan bu nevi hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü tesettür gereği değil de, geleneksel bir anlayışla takıp, sokaklarda, meydanlarda, merasimlerde, eğlence yerlerinde kahkaha atan hanımlardan da şikayetimiz var. Ecdat hanımefendilerinin, annelerimizin iffetini remzeden başörtüsünü dillere düşüren, gösteriş olsun diye takan hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtülü olduğu halde ağzındaki sakızı edepsizce patlatıp duran ve ............, dikkat çekmeye çalışan hanımlardan da şikayetimiz var. Daracık pantolon giyip, vücut hatlarını teşhir eden ve başından da renk cümbüşü başörtüsünü eksik etmeyen hanımlardan da şikayetimiz var.

Modaya uymak için başını italya’daki pisa kulesi gibi saran, israf derecesinde örtüler satın alıp, her dem değişik baş görüntüleri sergilemek için çaba gösteren hanımlardan da şikayetimiz var. Başlarındaki örtünün vakarını muhafaza edemeyip, başörtüsünün tezyif edilmesine sebebiyet veren, nevzuhur zengin hanımların bu taşkınlıklarından da şikayetimiz var.

Başörtüsüne bir nevi modelistlik yapan, örtünmenin anlamından bihaber olan, buna rağmen başından da örtüsünü çıkarmayan bazı hanımlardan da şikayetimiz var. Kocalarına, babalarına, erkek kardeşlerine bir nevi meydan okuyan, onların murakabesinden rahatsızlık duyan ve nefsinin hoşuna gidecek örtünmeyi yapmaktan hicap duymayan hanımlardan da şikayetimiz var.

örtünün allah emri olduğu gerçeğinden habersiz örtü takan, örtülü haliyle pehlivan gibi ortaya çıkıp, .............düğünlerde oynayan, tv’lerdeki müzik şölenlerinde vücudunun ............ Vesile olacak kadar dikkatsiz davranan hanımlardan da şikayetimiz var.

Erkeklerin içinde zıplayıp duran, örtüsünün açılıp saçılmasından rahatsızlık duymayan nadan hanımlardan, horon tepen, halay çeken, rakseden, el çırparak ritim tutan örtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

Allah’ın emri olan başörtüsünü koruyamayan, örtünün asaletinden mahrum olan, örtünün namus anlayışının bir timsali olduğunu idrak edemeyen, taktıkları örtülerin hakkını veremeyen, örtünün dinin alay konusu haline getirilmesine sebebiyet veren, bu vesile ile inançlarımıza sövdürten hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünün önemini kavramaktan yoksun, bazı entel takılan hanımların erkek toplantılarında bacak bacak üstüne atıp, dikkat celbeden tavırlarından, sigara içmeyi medenilik zannedip, ağızlarından eksik etmeyen, zaman zaman da erkeğin sigarasını yakmasını bekleyen ve bu haliyle başındaki örtüsünden de utanmayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Sokaklarda, vapurlarda, trenlerde, otobüslerde erkeklerle el ele, göz göze ve ........teması içinde yolculuk eden başörtülülerden de şikayetimiz var. Başında başörtüsü, ağzında sakızı, elinde sigarası, gözünde gözlüğü ile caka atarak ve sağa sola bakarak yürüyenlerden de şikayetimiz var.

Yeni yetme zenginlerin çocuklarının başörtülü haldeki taşkın hallerine, şuurlu ve bilinçli başörtülü hanımların tavır sergilememesinden de şikayetimiz var. Başörtüsünü bahane edecek olanlara imkan veren görüntü sergileyen şuursuz başörtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

Ana babanın, başörtülü kızlarının, sokaklardaki, meydanlardaki, eğlence yerlerindeki tavırlarını görmemezlikten gelmelerinden, onlara hoşgörü ile yaklaşmalarından, böylece başörtüsünün dinamitlenmesine vesile olanlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü dikkat çekmek için meslek haline getiren, moda olsun diye veya kendisini ispatlamak için başörtüsünü takan ve bunların çoğalmasına seyirci duran, tedbir almayan herkesten allah’a şikayetimiz var
ey sevgili arkdaşımızı yazından alıntıdır...

burcu ablacım gerçekten yazdıklarının her kelimesine katılıyorum.hepsi de çok doğru ve yerinde tesbitler.yüreğine ellerin sağlık ablacım....

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
burcu ablacım gerçekten yazdıklarının her kelimesine katılıyorum.hepsi de çok doğru ve yerinde tesbitler.yüreğine ellerin sağlık ablacım....

canım zeynom gercekten guzel bir yazı bende sizinle paylaşmak istedim...Rabbim okuyan senden razı olsun
Dedemiz nasıl iyimi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt