Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerım ben de yazayım dedim.benım de ıcım de yara.namazlarımı kılmaya calısıyorum.ıbadetlerımı yapmaya calısıyorum.kapanmak da ıstıyorum ama...ama...ama..ertelıyorum.bahaneler bahaneler belki de.son sınıfım.mezun olayım dıyorum.ondan sonra dıyoum.Allahın ıznıyle ortunmeye kararlıyım.Bu yaz ınsalllah dıyorum.Örtunen kardeslerımden de Allah razı olsun.Allah a emanet olun.

s.a kardeşim inşallah başarıcaksın gelip buraya bu içindeki eksikliği anlatman bile bi başlangıç senin için bukadar yoğun duyguları yaşarken bahane neden niye ertelersen olmaz kardeşim çünkü şeytan kafana öyle şeyler sokar ki belki ertelediğin şeyden bi zaman sonra vazgecmene bile sebep olabilir buda senn zararına mı yararınamı buna sen karar ver güzel kardeşim yüce rabbimizin emri biz kimiz ki allahın bize emrettiği şeyleri bahnelerle erteleyelim gene dediğim gibi cesaaretli ol ve yeter ki iste selametle kal...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi senin yazını görünce benim de yıllar evelki yaşadığım duygular geldi aklıma.bende bir zamanlar senin gibi ailemin örtünmeme izin vermemesini bahane ediyordum daha doğrusu babamın.hatta baya baya niyetine girmiştim o zamanlar üniversite sınavına hazırlanıyordum.ve babama söylediğimde kıyametler koptu evde iki ay kan kustum diyebilirim.sonrada tabi maddi açıdan babama bağlılık beni onun yolundan gitmeye zorunlu kıldı.tabi şuanda anlıyorum ki o zamanlar babam izin vermiyor aslında çok istiyorum diyordum ama şuanda anlıyorum bunlar arkasına sığındığım bahanelermiş.babam 2 yıl önce vefat etti ve şuanda çalıştığım yer başörtüsü takmama mani değil çalıştırıyorlar fakat bende hala icraat yok. Bunun sebebi ben demekki o zamnalar hazır değilmişim ve hala değilim.zaten hazır olsaydım baba baskısı dinlemez kapanırdım.şunu öğrendimki islamiyet körü körüne yaşanacak birşey değil bu işe adım atmak için ilk öce donanım sahibi olmak lazım hemen işe sondan başlayıp kapanmak istemekle olmuyormuş. Ilk önce okunabilewceği kadar islami kitapları okumak özellikle namaz kılmak ilk önce yapılması gerekenlermiş.şimdide kapanmayı çok istiyorum ama çevremdeki insanların tepkilerine veya sorularına cevap verebilmem onlara direnebilmem ve tuttuğum yolda bir daha hiç geri dönmemek üzere bilgi sahibi ve namazla da bunu pekiştirerik manevi gücü yakalamam lazım diye düşünüyorum hatta herkes için aynı diye düşünüyorum. O yüzden arkadaşlar dua edin namaza başlayayım ama bir daha hiç bırakmamak üzere.bana benim için günahsız ağzınızla dua edin.

arkadaşım başta allah rahmet eylesin ve babnın mekanı cennet olsun inşallah evet manevi gücü yakalamam lazım demişsin peki bir yerlerden başladın mı? arkadaşım hayat okadar kısa ve okadar boş ki bu dünyanın sonunu düşünmeyen okadar çok kii yani demek istediğim bu dünya gelip geçici biz bu anımızı düşündüğümüz için bi çok şeyde kaybedioruz iş kariyer eğlence vs..ama öteki dünyada bizi kurtaran ibadetlerimiz olucak allah için ne yapıoruz yada yapmıyoruz bu soruyu kendimize sormamız gerekk..allahım okadar büyükki hiç birşeyin zorluğunu vermemiş bize kapalılığın bile sabrını veriyo inan bana çevrem tepki herkezde aynı sorun veardı bendede dahil ama allahtan başka kimseye hesap vermek zorunda değiliz..kapan zaten arkası geliyo gercekten ben kapandım namazıma başladım allahım kabul etsin sendede öle olcak ilk namazdan başlarsan gene bi eksiklik hissedersin içinde ertelemk olmazz...sen kapan gene herşeye dört dörtlük öğrenmeye çalış içinde bu duygularla yaşıosun ertleme be arkadaşım inş fikrin değğişir dualarım sizlerle allahıma emanet olun
selam ve dua ile...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
........................

y*e*l*i*z

Kayıtlı Kullanıcı
rabbım herkeze yardımcı olsun kapanmak ilk başlarda zor oluyo ama kapandıktan sonra hiisettidiğim o huzur çok güzeldi.bu huzuru rabbım tum kapanmak isteyıpte kapanamayan karedşlerıme NASIP EDER İNŞALLAH
A.E.O DUA İLE KALIN

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerım ben de yazayım dedim.benım de ıcım de yara.namazlarımı kılmaya calısıyorum.ıbadetlerımı yapmaya calısıyorum.kapanmak da ıstıyorum ama...ama...ama..ertelıyorum.bahaneler bahaneler belki de.son sınıfım.mezun olayım dıyorum.ondan sonra dıyoum.Allahın ıznıyle ortunmeye kararlıyım.Bu yaz ınsalllah dıyorum.Örtunen kardeslerımden de Allah razı olsun.Allah a emanet olun.

canım kardeşim içindeki yaranın ilacı hazır bence zaman gecmeden o ilacı sürmelisin yani bir an önce kapanmalısın.... Cünkü o yara her gun dahada buyucek daha derinlesek... Nefis ve Şeytan hergun seni o ilacı görmeni engelleyecek bir bakacaksın o ilacta ortada yok Cünku bende sitede arkadaşarımın desteğiyle kapandım kapanmadan önceki sürecimde hergun Rabbim bu bana verdiğin son fırsat olabir bunu eniyi şekilde değerlendirmeliydim bunu ... canım evet ya benim için gercektende son fırsat olsaydı Rabbim o içimdeki isteği acıyı alsaydı ozaman bu huzura erişeyemecektim senin içinde aynısı olabilir canım (Rabbim göstermesin ogunleride )ozaman elindeki fırsatı cok iyi değerlendrmelisin bence......... Canım yazın yazmıssın kapaırım diye düşün lutfen Benim yazımı göreceğimin garantisi yokki seninde yok değilmi(Rabbşm sana uzun ömürler versin )ozaman diğer arkadaşımada yazdım bu gunahın vebaliyle Rabbimin emrini yerine getirmeyişle gideceksin mahser alanına değilmi ya ozaman canım :(
Canım içindki bahaneleri hiç dinleme onlar şeytanın ve nefsin oyunları onlarun yzein git hep onlar ne diyorsa sen tersini söyle örtümü takacağım ana kadar nefis şeytan benimle oynadı zorladı beni ben hep tersinisöyledimonlara ve malup ettim hadi sende malup et
canım zamanım kıstılı oldugu için burada kesiyorum yazımı birkonu guncelledim yine bu bölümde Tesettürlyüümdiye onuda oku
Birde bizler yanındayız hep yeterki paylas olurmu hayırlı gunn ler

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim inşallah başarıcaksın gelip buraya bu içindeki eksikliği anlatman bile bi başlangıç senin için bukadar yoğun duyguları yaşarken bahane neden niye ertelersen olmaz kardeşim çünkü şeytan kafana öyle şeyler sokar ki belki ertelediğin şeyden bi zaman sonra vazgecmene bile sebep olabilir buda senn zararına mı yararınamı buna sen karar ver güzel kardeşim yüce rabbimizin emri biz kimiz ki allahın bize emrettiği şeyleri bahnelerle erteleyelim gene dediğim gibi cesaaretli ol ve yeter ki iste selametle kal...

AY-YA kardesım oncelıkle yazdıklarımaduyarlı oldugun ıcın sana cok cok tesekkur ederım.Rabbımız razı olsun.boyle dusunmem bıle bır baslangıc degıl mı kardesım.dogru yoldayım.kapanmak sart.dınımızın geregı.bası acık olup da ıbedet eden ve bası kapalı olup da ıbedet eden bır olmaz degıl mı.aynı kefeye konulamaz degıl mı kardesım.kafamı okadar kurcalayan sey var kı.kapalı olup da dıkkat cekmek de var.ama ben belkı bu halımle ona gore daha sadeyım ve belkı de daha az dıkkat cekıyorum.onemlı olan hakkıyla kapanabılmek degıl mı kardesım.su aralar okadar sorular kafamda ucusuyor kı kardesım.anlatamam.benı anlayabılen olur mu bılemem.ama karmakarısık kafam....:(

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim içindeki yaranın ilacı hazır bence zaman gecmeden o ilacı sürmelisin yani bir an önce kapanmalısın.... Cünkü o yara her gun dahada buyucek daha derinlesek... Nefis ve Şeytan hergun seni o ilacı görmeni engelleyecek bir bakacaksın o ilacta ortada yok Cünku bende sitede arkadaşarımın desteğiyle kapandım kapanmadan önceki sürecimde hergun Rabbim bu bana verdiğin son fırsat olabir bunu eniyi şekilde değerlendirmeliydim bunu ... canım evet ya benim için gercektende son fırsat olsaydı Rabbim o içimdeki isteği acıyı alsaydı ozaman bu huzura erişeyemecektim senin içinde aynısı olabilir canım (Rabbim göstermesin ogunleride )ozaman elindeki fırsatı cok iyi değerlendrmelisin bence......... Canım yazın yazmıssın kapaırım diye düşün lutfen Benim yazımı göreceğimin garantisi yokki seninde yok değilmi(Rabbşm sana uzun ömürler versin )ozaman diğer arkadaşımada yazdım bu gunahın vebaliyle Rabbimin emrini yerine getirmeyişle gideceksin mahser alanına değilmi ya ozaman canım :(
Canım içindki bahaneleri hiç dinleme onlar şeytanın ve nefsin oyunları onlarun yzein git hep onlar ne diyorsa sen tersini söyle örtümü takacağım ana kadar nefis şeytan benimle oynadı zorladı beni ben hep tersinisöyledimonlara ve malup ettim hadi sende malup et
canım zamanım kıstılı oldugu için burada kesiyorum yazımı birkonu guncelledim yine bu bölümde Tesettürlyüümdiye onuda oku
Birde bizler yanındayız hep yeterki paylas olurmu hayırlı gunn ler

burcum_82 kardesım oncelıkle bu konuyu actıgın ıcın ve yazdıklarıma duyarlı oldugun ıcın cok cok tesekkur edeerım.Allah razı olsun.senı de ortunme kararını verıp de ortunmenden dolayı tebrık edıyorum.bu savastan nasıl galıp geldın kardesım.belkı kucuk yasta daha cabuk ortunulebılır.ama bellı bır kısılıgımız oturmus,cevremız var,ne kadar zor bır olay.aılen,akraban, cevren bır suru sıkıntı.sorgu-sual.nasıl alt edebıldın bunları kardesım.ben sımdı bu okul ortamında...yurt ortamında...nasıl oacak nasıl nasıl...anlatabııyo muyum derdımı kardesım.ıman eksıklıgı mı var bende.asamadım galıba bazı seylerı.tamam bılıyorum rabbımızın emrı.bıraz sonra hayatta olup olmayacagımızın bır garantısı yok,farkındayım.Rabbımızın emrı.bası acık olup da ıbedetlerımızı tam yapsak.rabbımızın rahmetı cok genıs affeder mı acaba bızlerı.ee ozaman ortunenler arasında fark tabıkı olacak.rabbımızın rahmetı cok buyuk oldugu gıbı adaletı de cok buyuktur.tabıkı emrıne ıtaat edenle etmeyen bır olmaz.kardesım anlıyosun degıl mı benı.kafama koydum ortunmeyı ınsallah.Ama su an yapamıyorum,olmuyo.kapanmanın emır oldugunu ve sart oldugunu bılıyorum.ortulu olmam gerek bunu da bılıyorum.mezun olunca da ınsallah ortunecegımm.:( dua edın kardesım...Allah a emanet olun...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
burcum_82 kardesım oncelıkle bu konuyu actıgın ıcın ve yazdıklarıma duyarlı oldugun ıcın cok cok tesekkur edeerım.Allah razı olsun.senı de ortunme kararını verıp de ortunmenden dolayı tebrık edıyorum.bu savastan nasıl galıp geldın kardesım.belkı kucuk yasta daha cabuk ortunulebılır.ama bellı bır kısılıgımız oturmus,cevremız var,ne kadar zor bır olay.aılen,akraban, cevren bır suru sıkıntı.sorgu-sual.nasıl alt edebıldın bunları kardesım.ben sımdı bu okul ortamında...yurt ortamında...nasıl oacak nasıl nasıl...anlatabııyo muyum derdımı kardesım.ıman eksıklıgı mı var bende.asamadım galıba bazı seylerı.tamam bılıyorum rabbımızın emrı.bıraz sonra hayatta olup olmayacagımızın bır garantısı yok,farkındayım.Rabbımızın emrı.bası acık olup da ıbedetlerımızı tam yapsak.rabbımızın rahmetı cok genıs affeder mı acaba bızlerı.ee ozaman ortunenler arasında fark tabıkı olacak.rabbımızın rahmetı cok buyuk oldugu gıbı adaletı de cok buyuktur.tabıkı emrıne ıtaat edenle etmeyen bır olmaz.kardesım anlıyosun degıl mı benı.kafama koydum ortunmeyı ınsallah.Ama su an yapamıyorum,olmuyo.kapanmanın emır oldugunu ve sart oldugunu bılıyorum.ortulu olmam gerek bunu da bılıyorum.mezun olunca da ınsallah ortunecegımm.:( dua edın kardesım...Allah a emanet olun...

canım ne demek tabiki duyarlı olacağım bu konuyu acmamdaki amac bu zaten sizin gibi yürekleri pırıl pırıl genc kızların bu süreci aşmlarında yardımcı olmak cunkıu inan aynı sureceten ben gectim hepsini gecmek okadar kolayki yeterki sen iste canım ben hep şunu düşündüm cevreymş (kapalılara öcü gibi bakan bir cevredeyim düşün artık ) yok aileymiş bunlar hep benim dışımda kalan şeyler neden mi dışımda cunku yarın hesap ben tek olacağım yaradanımın karşısına geçipte benim cvrem istemedi kapalı gezmemi diyemem değilmi canım cunku onun vebalinden bizim hayatımızdaki kişler sorumlu değilller canım dediğim gibi benim başta ailem (bırak arkadşlarımı komuslarımı onları saymıyorum onlar şoka girdiler eşimin bile gözunun başka kadınlara kayabileceğini ben kapanırsam onu bile söylediler hatta sokakta 2 kendini bilmez kapalının sevgileiriyyle yaptıklarını anlatıkrkn kapalılar bunları yapıyor sende kapanacaksın diyenlermi nekadar ağır değilmi laflar muslumana yakısmayacak sözlerdi ) tepkiliydi anneme anlatırken hadislerden basladım tepki olamazdı babam anlatırken ki namaz kılar kendisi sende hucular beneyecen gibi birlaf etti düşün amanla tarı sözle beyinlerine soktum ama bu zama n cok uzun değildi 15 gun içinde karalı oldugumu gösterdim ve sonra onlar beni taktir etöeyebşaladılar biliyormusun
ve komsuların sözlerine kulaklarımı tıkadımguldum gectim cunku benimiçin Rabbimin raı olması önemliydi ibadetlerimin daha nalmalı olması tesetturumu bir kalkan gibi kullanabilmem öenmliydi....ben gulunce gecince onlarda bir sure sonra alıstı dusun canım hepimiz yapmazmıyı bunu mesala alışımıs irdurumlakarşılancı nefisimie uyar konusuruz habire ama birkacgun sonra a bir bakarsın konusmayız cunku o farklı durum alısırz...cevrede böyle canım konusacaklar ve belli biryeden sonra susacaklar hem cevrem ne diyecek diye ben kendimi ateşe atamam :( o ızdıraba giremem hem cevrem istemiyor diye ben Rabbime yakın olmaktan vazgecemem
canım sana yazmıstım biliyorum demişsin ama yine yaacağım ya Rabbim sana bahşettiği son fırsatsa bu içindeki yangın :( yaza dahamı istekliolacaksın dusunsene bitanem yaz gelecek bu sferde su sebeb diyebilirisn değilmi bak ben tam son ana kadar içimdeki şeytan nediyordu biliyormusun sen hazır değilsin sen bunu yapamazsın biraz ertele burcu örtüyü bağlamıy bilmiyorsunki enazından çğren de yap bende dedimki ona ben hazırım evet bilmeye bilirim ilk önce yamukeğri yaparım sonra boza boza yapmayı öğrenirim ertelyem Rabbimin oguel isteğini gerceklrstireceğim ve cıktım dışarı ne oldu biliyormusun Allahımdedim yapamadım örtümü ama olsun sen hosnutsun ya dedim apartmandan cıktım komsumula karsılastım cok severim hemen ortumu duzellti
sonra 100 mt sonra bir komusumuzki oda hemen ortumu duellti dusun canım böyle
canım cok uzun oldu lutfen kusuruma bakma sana kenşmden örnek vererek anlatmakm istedim yaşanılanları
lutfen içindekimolumsu sese kulak verme o seni hep şaşrıtrır

canım hayırlı geceler

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardesım yazdıklarını merakla,eksıksız ve isteyerek okudum.Allah razı olsun.paylastıgın ıcın cok sagol.Hayırlı geceler Canım Kardesım.

aycaa

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kızlar size iyi bi haberim var bugün kapandım ilk günüm dışarıya çıktım çok rahattım başörtümü nasıl iğneleyeceğimi bilmiyordum uğraştım oldu ilk kez olduğu içn yolda örtüm açılır da rezil olurum diye o kadar tırstım ki anlatamam arkadaşlar ama Rabbime yalvardım nolur açılmasın iğnem rezil olmayayım diye çok şükür Allahıma hiç bişe olmadı iğne batar diye korktum o da olmadı şükürler olsun şükürler olsun yaa sonunda muradıma erdim yani bilmediğim için biraz sıkı bağlamıştım sanırım ama zamanla elim alışır inşallah yalnız kızlar inanmıyıcaksınız ama dikkatimi çeken bişe oldu kapalıyken de bakanlar çok oldu nedenini anlayamadım acaba başörtüsüne karşı olanlar mı baktı yoksa beğendiler mi tam anlayamadım ilginçti ama çok şükür çok rahattım alıştım ya gerçekten bi de sanki ilk kez bugün değil de sanki uzun yıllardır zaten kapalıymışım gibi hissettim hiç yabancılık çekmedim yani direksiyon kursundaydım aynaya baktım durdum kendime ama kendimle o kadar özdeşleştirdim ki bi sanki çıkarsam eksik yarım çıplak kalırım gibi gelio daha şimdiden çok güzel bi duyguymuş ya Rabbim kapanamayan diğer arkadaşlarımıza da nasip etsin tez zamanda inşallah ve hakikaten insan ertelememeliymiş burcum arkadaşım senin dediğin gibi bir an sadece bir anda tak örtünü ve çık aynen öyleymiş olay bundan ibaret annem saatlerce konuştu Allah onu affetsin ama ben taktım ve çıktım bir anda ve artık kapanmış oldum:) kabullenmek zorundalar artık hehe çok mutluyum yardımlarınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden Allaha emanet olun arkadaşlar

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım ne guzel bır haber.sen de bu savastan galıp gelenlerdensın.tebrıkleeeeerrrr.massallah yaaa.Allah devamını erdırsın canım.darısı benım basıma ınsallah.ben boyle haberlerınızı alınca daha da mutlu oluyorum ve şevklenıyorum kardesım.taktın ve cıktın yanı.ne guzel.ınsanların bakıslarından bahsetmıssın.kardesım belkı de ılk defa dısarı bu sekılde cıktınya sana oyle gelmıs olabılır.neyse kardesım.Hayırlı geceler...

aycaa

Kayıtlı Kullanıcı
*ayşe* arkadaşım saol Allah razı olsun inşallah sen de başarırsın eğer ailende karşı çıkan yoksa bence hiç durma hemen bu mesajı okur okumaz kapan gerçi karşı çıkan olsa da sen kapan bak bizde kıyametler koptu ama ben yine kapandım oh rahatladım istemiolar hala ama en azından ciddi olduğumu gördüler sanırım beklemiolardı neyse ama yazı falan bırak ben sana söliim ayşecim hiç yazı bekleme bence yazın kapanmak daha zor olur kışın bence hem mevsimsel olarak daha rahat alışırsın sonuçta yaz geldiğinde de zaten kapalı olduğun için sorun olmaz bence en uygun zaman daha fazla geç kalma canım sana tavsiye zaten ben şuan daha önce kapanmadığım içn bi pişmanlık yaşıorum hem de büyük bi pişmanlık ne vardı sanki bu kadar bekliyiecek diyorum kendi kendime emin ol kapanınca sen de öle diyiceksin o yüzden hiç vakit kaybetme unutma zaman bizim aleyhimize işlio gittikce vaktimiz daralıo o yüzden elinden gelini yap Rabbim herkese uzun ömürler versin inşallah da salih amellerimizi çoğaltalım ama böle bekleme ok Allah yardımcın olsun güven o'na dua et yalvar güç cesaret vermesi için inanki Rabbinin yanında olduğunu hissettiğinde insanların sana karşı durması hiç umrunda olmayacak hadi iyi geceler Allaha emanet ol

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kızlar size iyi bi haberim var bugün kapandım ilk günüm dışarıya çıktım çok rahattım başörtümü nasıl iğneleyeceğimi bilmiyordum uğraştım oldu ilk kez olduğu içn yolda örtüm açılır da rezil olurum diye o kadar tırstım ki anlatamam arkadaşlar ama Rabbime yalvardım nolur açılmasın iğnem rezil olmayayım diye çok şükür Allahıma hiç bişe olmadı iğne batar diye korktum o da olmadı şükürler olsun şükürler olsun yaa sonunda muradıma erdim yani bilmediğim için biraz sıkı bağlamıştım sanırım ama zamanla elim alışır inşallah yalnız kızlar inanmıyıcaksınız ama dikkatimi çeken bişe oldu kapalıyken de bakanlar çok oldu nedenini anlayamadım acaba başörtüsüne karşı olanlar mı baktı yoksa beğendiler mi tam anlayamadım ilginçti ama çok şükür çok rahattım alıştım ya gerçekten bi de sanki ilk kez bugün değil de sanki uzun yıllardır zaten kapalıymışım gibi hissettim hiç yabancılık çekmedim yani direksiyon kursundaydım aynaya baktım durdum kendime ama kendimle o kadar özdeşleştirdim ki bi sanki çıkarsam eksik yarım çıplak kalırım gibi gelio daha şimdiden çok güzel bi duyguymuş ya Rabbim kapanamayan diğer arkadaşlarımıza da nasip etsin tez zamanda inşallah ve hakikaten insan ertelememeliymiş burcum arkadaşım senin dediğin gibi bir an sadece bir anda tak örtünü ve çık aynen öyleymiş olay bundan ibaret annem saatlerce konuştu Allah onu affetsin ama ben taktım ve çıktım bir anda ve artık kapanmış oldum:) kabullenmek zorundalar artık hehe çok mutluyum yardımlarınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden Allaha emanet olun arkadaşlar

çok gûzel bir haber, Rabbim devamini nasip etsin insaAllah!! Senin dedigin gibi olay sadece ortunu takip di$ari çikmandan ibaret, insAllah diger karde$lerime de nasip olur...çok guzel bir duygu...Allah'a emanet olun...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı

Aleykum selam canım inan cok mutlu oldum bak dedim sana değilmi huzurun tadına doyum olmaz canım ilk gun bende senin gibi iğnelerim düşecek örtüm acılacak neyaparım diyodum ama olmuyor Rabbim yardım ediyor öyle ondan sonra okadar rahat cıkacaksın ki cok kolay olacak canım . sana hemen püf nokta vereyim boyunu kucuk cengelli iğnelerden tak cok raht edeceksin işin yarı yarıya kolaylacak alacağınaman örtünü başında üstten dene bazı örtüler var önü denediğin an istedğin şekle giriyor oyuzden yeni başlayanlar için cok iiy oluyor...canım banada öyle olmustu ilk cıktıgımda sokağa kadınların hepsi bana bakıyor gibi gelmişti :) sanırım bizim öyle hissettiğimizden kaynaklanıyor birde bende senin gibi hissettim sanki ben hep yıllarca kapalıymısım gibiydim eşim beni görüncede komsumuz göruncede öyle dedi oda eşarbın verdiği huzurdan kaynaklanıyor yabancılık cekmiyorsun onu takınca aynadakini daha onluyken cok beğeniyorsun kendini ve acık geçirdğin zamana üzülüyorsun ca bunlar o esarbın huzuru nuru ....evet tak cık bukadar basit ama huzuruda okadar guzel heleki Rabbimize karşı yakın olmak dahada guzel
Dediğim gibi başta bu tepkiler olacak ama evlatlarısın seni bir başörtüsü için bırakamazlar onlarda yeni duruma alışacaklar ...
Şimdi bu kararlıgını herzaman sürdür bir daha acılmayı şeytan aklına getireblir onu yine malup et ben burdayım Rabbim izin verdiği surece oyle bir durumda gel anlat burdan tamammı hiç çekinmeden içine vesvese düştüğünde...
Birde senin ve diğer arkadaşlarımız için 2 yazı kopyalacağım buraya onudaokunursan sevinirim şimdi başörtünü layıkıyla yerin getirmek için yardımcı olacak 2 yazı...
Rabbim sevabına seni kat kat nail etsin... Birde sende artık kapanmak isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olursan burdan sevinirim cok guzel bir örneksin....
Rabbim kapanmak isteyen bütün arkadaşlarımıza yardımcı olsun ve nasip etsin

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlüyüm çünkü

--------------------------------------------------------------------------------

ALLAH'ı hatırlamak ve hatırlatmak için..

Yaratılış gayemin gereği..

Özel olduğum için .. Özel hissettiğim için .. İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için.. Kulluğumun gereği.. Rabbimin rızasını kazanmak için..

Tesettürlüyüm çünkü;

Tesettürlüyken daha rahat olduğum için.. Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için.. ALLAH rızası için.. Birtakım kötü gözlerden koruduğu için..

Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için..

Tesettürlüyüm çünkü ;

Buna verilecek en iyi cevabım: İnancımın kanıtlarından biri TESETTÜRÜM..

İnanıyorum; emri başım üstünde her varlığa sevgi duyuyorum.. her varlık O na çıkıyor.. O nu seviyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

kadınlık vasfıyla değil, insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

Ehli imana zarar vermek istemiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

Tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;

İSLAMı yaşamayı kolaylaştırıyor, hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor..

Tesettürlüyüm çünkü;

Bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;

"KULUM" DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM..

Tesettürlüyüm çünkü;

Hürüm ben.. tesettürüm sayesinde namahremim, saygı duruşuna geçmek zorunda.. (öyle bir temsil etmeliyim ki, bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü;

HAKK böyle istiyor .. Hakk istedi mi, şek yok, şüphe yok, koşul yok,şart yok..

Tesettürlüyüm;

çünkü hürüm ben.. Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması.. Gurur addetmeyiniz..

Tesettürlüyüm çünkü ;

DEĞERLİYİM!!

Tesettürlüyüm Çünkü..

ALLAH'a İtaat Ediyorum..

Tesettürlüyüm...

Çünkü ALLAH'a Teslim oldum..

alıntıdır

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

Allah'ım Sana Şikayetimiz Var!

Başlık, şaşırtıcı gelmemeli. Zira, bu yazı son derece üzüntü duyduğum olaylar sebebiyle kaleme alınmıştır. Anlayışla karşılanacağımızı ümit ediyoruz. Şikayetimiz başörtüsü takan hanımlardan bazılarının takındığı tavırlardandır. Başlarını modernite olsun diye bağlayanların sokaklardaki taşkınlıklarından, düğünlerdeki dağıtmalarından, müzik programlarındaki insanın kanını donduran görüntülerinden şikayetimiz var.

Başını örtüsü ile sıkma baş haline getiren hanımlardan, etek yırtmaçlarını bilmem neresine kadar açıp, kırıta kırıta yürüyenlerden şikayetimiz var. Rengarenk başörtüleri ile sokaklarda haya duygularını rencide edici görüntüler sergileyenlerden ve İslâm’ın hafife alınmasına sebebiyet veren bu hanımlardan şikayetimiz var.

Başındaki örtüsünden de utanmadan, erkek arkadaşı ile sarmaş dolaş olanlardan şikayetimiz var. Başörtüsünü dikkat çekme aracı olarak kullanan, sağa sola bakışları ile de dikkat çekmeye çalışan bu nevi hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü tesettür gereği değil de, geleneksel bir anlayışla takıp, sokaklarda, meydanlarda, merasimlerde, eğlence yerlerinde kahkaha atan hanımlardan da şikayetimiz var. Ecdat hanımefendilerinin, annelerimizin iffetini remzeden başörtüsünü dillere düşüren, gösteriş olsun diye takan hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtülü olduğu halde ağzındaki sakızı edepsizce patlatıp duran ve ............, dikkat çekmeye çalışan hanımlardan da şikayetimiz var. Daracık pantolon giyip, vücut hatlarını teşhir eden ve başından da renk cümbüşü başörtüsünü eksik etmeyen hanımlardan da şikayetimiz var.

Modaya uymak için başını İtalya’daki Pisa Kulesi gibi saran, israf derecesinde örtüler satın alıp, her dem değişik baş görüntüleri sergilemek için çaba gösteren hanımlardan da şikayetimiz var. Başlarındaki örtünün vakarını muhafaza edemeyip, başörtüsünün tezyif edilmesine sebebiyet veren, nevzuhur zengin hanımların bu taşkınlıklarından da şikayetimiz var.

Başörtüsüne bir nevi modelistlik yapan, örtünmenin anlamından bihaber olan, buna rağmen başından da örtüsünü çıkarmayan bazı hanımlardan da şikayetimiz var. Kocalarına, babalarına, erkek kardeşlerine bir nevi meydan okuyan, onların murakabesinden rahatsızlık duyan ve nefsinin hoşuna gidecek örtünmeyi yapmaktan hicap duymayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Örtünün ALLAH emri olduğu gerçeğinden habersiz örtü takan, örtülü haliyle pehlivan gibi ortaya çıkıp, .............düğünlerde oynayan, TV’lerdeki müzik şölenlerinde vücudunun ............ vesile olacak kadar dikkatsiz davranan hanımlardan da şikayetimiz var.

Erkeklerin içinde zıplayıp duran, örtüsünün açılıp saçılmasından rahatsızlık duymayan nadan hanımlardan, horon tepen, halay çeken, rakseden, el çırparak ritim tutan örtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

ALLAH’ın emri olan başörtüsünü koruyamayan, örtünün asaletinden mahrum olan, örtünün namus anlayışının bir timsali olduğunu idrak edemeyen, taktıkları örtülerin hakkını veremeyen, örtünün dinin alay konusu haline getirilmesine sebebiyet veren, bu vesile ile inançlarımıza sövdürten hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünün önemini kavramaktan yoksun, bazı entel takılan hanımların erkek toplantılarında bacak bacak üstüne atıp, dikkat celbeden tavırlarından, sigara içmeyi medenilik zannedip, ağızlarından eksik etmeyen, zaman zaman da erkeğin sigarasını yakmasını bekleyen ve bu haliyle başındaki örtüsünden de utanmayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Sokaklarda, vapurlarda, trenlerde, otobüslerde erkeklerle el ele, göz göze ve ........teması içinde yolculuk eden başörtülülerden de şikayetimiz var. Başında başörtüsü, ağzında sakızı, elinde sigarası, gözünde gözlüğü ile caka atarak ve sağa sola bakarak yürüyenlerden de şikayetimiz var.

Yeni yetme zenginlerin çocuklarının başörtülü haldeki taşkın hallerine, şuurlu ve bilinçli başörtülü hanımların tavır sergilememesinden de şikayetimiz var. Başörtüsünü bahane edecek olanlara imkan veren görüntü sergileyen şuursuz başörtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

Ana babanın, başörtülü kızlarının, sokaklardaki, meydanlardaki, eğlence yerlerindeki tavırlarını görmemezlikten gelmelerinden, onlara hoşgörü ile yaklaşmalarından, böylece başörtüsünün dinamitlenmesine vesile olanlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü dikkat çekmek için meslek haline getiren, moda olsun diye veya kendisini ispatlamak için başörtüsünü takan ve bunların çoğalmasına seyirci duran, tedbir almayan herkesten ALLAH’a şikayetimiz var

berat05

Yönetici
ayca kardeşim sizin adınıza çok sevindim.
Rabbim hakkıyla tesettürü taşıyanlardan eylesin inşallah..

Kardeşim diğer kardeşlerimize de örnek oldunuz.Yalnız önemle bir hususun altını çizmek isterim..

Kalpten isteyerek Allah c.c' a tam bir teslimiyetle kapanın ki kim bakıyor bakmıyor ya da yazın kapanmak gibi düşüncelere dalmayın.

Allah bizim amellerimize bakar.
Rabbimizin emrini yerine getirmeliyiz.Bunun için hazır olmamak yada yazı beklemek yerine,Kur'an -ı Kerim okumalı bu konular hakkında çevremzide var ise hocalarımızda destek almalıyız.Zevke yada istemeyen aile ve arkadaşlarımıza bırakırsak Allah c.c. muhafaza ömür billah emirleri yerine getiremeyiz şeytan bizden uzaklaşmaz maazallah.

Ayça kardeşim tekrar tebrik ederim sizi.Ailenizin karşı çıkmasına rağmen büyük bir adım atmışsınız.Allah c.c. razı olsun.Yolunuzda sabit
kılsın.Tesettürü hakkıyla taşıyanlardan eylesin sizi.

Allah c.c. emanet ol.Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah

aycaa

Kayıtlı Kullanıcı
Leyfunnur burcum ve berat kardeşlerim sizlere düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederim çok şükür Rabbim bana da nasip etti bu güzel duyguyu inşallah diğer arkadaşlarımıza da nasip eder. berat kardeşim söylediklerin çok doğru ancak ben zaten insanların yüzlerine değil yere bakarak yürüyen biriyim fakat aşırı derecede bana bakışlarıyla yönelmeleriyle dikkatimi çeken bir iki insandan bahsettim yoksa öyle bir düşüncem yok zaten kim bakıyor bana kim bakmıyor diye bunu belirtmek istedim hepiniz Allaha emanet olun arkadaşlar arada yine tabiki yardıma ihtiyacı olan kimseler çıkacaktır onlara elimden geldiğince yardımcı olurum elbette ne demek Rabbimin emrettiğinin yerine getirilmesi için bişeyler yapabilirsem daha mutlu olurum herkese hayırlı akşamlar dilerim

rubby

Kayıtlı Kullanıcı
AY/YA ARKADAŞIMA
allah razı olsun teşekkür ederim. doğru söylüyorsun aslında ama inan çevre o kadar etkili ki sizler çevreye karşı direnebilen iradesine nefsine hakim olabilen insanlarsınız.ben bunu bir türlü başaramıyorum.dışardan gören belki tip olarak benim günümüz deyimiyle benim için çok modern diye düşünür( gerçi ben şuan modern diye görünen veya düşünen insanlar benim görüşüme göre dünyanın en zavallı allahın bizim yaradanımızın en sevmediği kullar ama..)ama ben sizler gibi nefsime hakim olamasamda söz geçiremesemde sizleri o kadar takdir ediyorum ve o kadar çok seviyorumki bunu tüm samimiyetimle söylüyorum sizler ben ve benim gibiler gibi aciz değilsiniz.ama benim çevremde o kadar az kişi varki islamiyeti bilen ve yaşayan.peygamber efendimiz cemaatten topluluktan ayrılmayın birlik olun demiş çünkü insan tek olduğunda nefsine yenik düşüyor.tabi tek de kalsa buna direnebilen ailesine bile direnebilen karşısına alabilen çok insan vardır belki ama ben bir türlü başaramıyorum.hrşeyin farkındayım akşamları yatağa girdiğimde o kadar çok ölümden korkuyorum ki ama gel görki şeytanla başetmek ve de nefsinle çok zor. sizlerde bnu biliyorsunuz sizde kolaylıkla buralara gelmediniz onu da biliyorıum. Ben beni yaradanımı tanımıyorum daha açıkçası bizi hep korkuttular o günah bu günah cehennemde yanarsın vs. peki ALLAHIN rahmeti de çoık büyük bunu ben bilmiyorum ama hep bize hatta bazı sohbetlere de gitmişliğim var hep allahın yakıcı olduğundan söz ediyorlar peki TÖVBE HAŞA allah bu kadar mı merhametsiz diye şeytan vesvese vermeye başlıyor insana.ben tabiki öyle düşünmüyorum ama günaha girmemek için. inançsız biri bana sorsa allahın rahmeti de ne ne yapıyorki allah dese merhamet namına birşey diyeyemem çünkü bana da anlatılmadı.bunlar için tövbe haşa diyorum çünkü bilmeden de olsa allahın rahmetine inanıyorum.Benim ailem öğretmedi ama ben bu yolun ucundan az da olsa tutup hocaların verdiği sohbetlere gittim ama orda da yine allahın azabından bahsettiler hep.Ben mantığımla birşeyleri sorgulamaya çalışıyorum ama yetmiyor. diyorum ki allah bizi yarattı kulum dedi. bir anne bile evladının başına birşey gelmesini istemez ana yüreği denir peki bu dünyayı kainatı yaratan allah mutlaka bize şefkatle yaklaşıyordur.ama ben bu kadarını çözebildim bana örnekler lazım allahın rahmetiyle ilgili sadece allah bizi bu günahları işleyip cezalandırmak için göndermedi dünyaya ama niye hiç kimse bize cehennem yerine cenneti anlatmadı niye hiç kimse bize allahın azabı yerine affediciliğini anlatmadı.hadi ailem islami yönden boş peki bu işin ilmini yaptığını iddia eden hocalara soruyorum.neden bize korkarak ibadet etmeyi öğrettinizde, allaha şükür için onu sevdiğimiz için bizi yaradanımızı sevdiğimiz için namaz kılmayı ibadet etmeyi öğretmediler.ben şunu istiyorum belki bu da bir bahanedir ama şuan buna inanıyorum ben namazımı allah beni cehennemde yakmasın diye kılmak istemişyorum.nasıl bir arkadaşımız bize bir iyilik yapsa onun için herşeyi yaparız veya ailemiz için bende allahımı memnun etmek için bunu yapmak istiyorum allahın tabi ihtiyacı yok ama ne demek istediğimi anladınız. ben bunları düşünüyorum ama incelikleri bilmiyorum örnekler bilmiyorum biri bana bu konu da yardımcı olsaun bir kitap veya bir makale her ne olursa allahın rahmetini anlatan allahın kullarına verdiği değeri anlatan birşeyler gönderin. ama yaşanmış olaylardan oluşursa çok memnun olurum.ben ağlayarak sevine sevine namaz kılmak istiyorum insan kendini seveni menun etmeye çalışmazmı ama allahımın ben kullarına duğyduğu merhameti bilmiyorum öğrenmek istiyorum.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
forumu yakından takip ediyorum kıymetli ablamın(berat) ve burcumun yazdıklarının üstüne söz söylenmez.kapanan kardeşlerimizi bilmek onur gurur veriyor bana inşa-ALLAH hakkıyla kapanırız..
hakkını veriririz bu ayrıcalıgın rabbim yar ve yardımcınız olsun..
birtanem burcum hep destek tam destek :)
selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt