Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (2 Kullanıcı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm arkadaşlar, bir süredir siteyi takip ediyorum herkes birlik içinde her konuyu konuşup birbirine yardımcı olması dua etmesi çok güzel. Bende kapanmayı çok istiyorum ama bir türlü faaliyete geciremiyorum oysa dinimi yaşamaya özen gösteren bir insanım namazımi kacirmamaya gayret ediyorum aslında zor olan kısmı basardigimi düşünüyorum tabii gunahsizim da diyemem namaz kilmak hatalarimiz olmayacağı anlamina gelmiyor. Dünya derdi o kadar çok ki kendimizi çok kaptiriyoruz gerçekten okulum bitti 1,5senedir işsizim herkesin gözü üzerimde gibi hissediyorum ağzı olan konuşuyor, her şeyi düşünmekten Allah'ı düşünmeyi unutuyoruz galiba. Uzun süredir kapanmayi düşünüyorum okurken okul bitsin diye bekledim şimdi de yapamıyorum, benim gibi okuyup iş bulamayanlar bilirler aileden 5 lira bile istemek zorunuza gidiyor bir yaştan sonra şimdi kapanaym diyorum tamam açık giyinmiyorum ama sadece baş kapatmak değil olay daha çok çeki düzen vermem lazım kendime diyorum kıyafet almam lazım o da bir anda olmuyor, geçenlerde 2 tane şal aldım kendime eve geldim denedim nasıl yapabilirim falan pek beceremedim de sanki :) bu şekilde alistirmaya çalışıyorum kendimi biraz da kiyafet alabilirim o sürede diyorum, inşallah bende en yakın zamanda hakkını vererek kapanabilirim ne olur banada dua edin :)

Ve aleykum selam cnm hatta hemşeri bile sayılırız (Muğla)
Canım kardeşim uzun uzun yazmayacağım bu sitedeysen eğer ztn okumuşsundur kardeşlerimin yaşadığı zorlukları.. Öyle bir evredesin ki bu evrede anahtar kelimen er-te-le-me ! Sakın kardeşim sakın bak okul bitince demişsin e okul biteli olmuş 1,5 yıl.. Şimdi suan tam zamanı haydi bismillah.. Erteledıkce ertelersin bak mesela iş bulursun ya şimdi kapanırsam iş yeri ne der dersin sen demezsin aslında nefsin der o hiç susmaz! Ben kapandığımda 1 esarp aldım birde uzun hırkam vardı. 2-3 ay sonra alabılmıstım kıyafetler ne kaybettim? Erteleme kardeşim Allah'ın ayetini başına taç yap erteleme..
Allah yar ve yardımcın olsun

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür, makam odalarının özel kalemi gibidir. Kadını, ulaşılmaz kılar. Erkekle arasına protokol koyar. Kalemin, makama doğrudan girmeye mani olması gibi, örtü de erkeğe, “Dur! Bu İslam’ın kızıdır. Onunla destursuz konuşulmaz.â€￾ der.
İhsan Şenocak

mir_erhan

Moderator
Tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum

Tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum

Tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum

Tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
O yüz, her hattı tevhid kaleminden bir satır
O yüz ki, göz değince ALLAH`ı C.C. hatırlatır..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

Başka söze ne hacet.....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir... kalbimizle... ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın
ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi... aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak
o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...
yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????
başınızdaki eşarp için midir bu korku.. yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci..... ya diğerlerinin korkusu.....
kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...
SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz... FARZ olandan bahsediyoruz..
yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,
dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Berat ablamızdan alıntıdır..

ZARİYAT 55- Sen öğüt verip hatırlat.
Çünkü, hatırlatmak müminlere fayda verir.

mir_erhan

Moderator

ZARİYAT 55- Sen öğüt verip hatırlat.
Çünkü, hatırlatmak müminlere fayda verir.

Eyvallah kardeşim...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Benim ablam imam hatip mezunu. ortaokulu da imamhatip okudu. ama çok önce seneler yani 90 lı yıllar. Ben de çok heveslenirdim ablamla beraber aynı okula gideceğim diye. yaşım 12- 13 felandı tülbent takar kapanmaya bir hayli alaka duyardım ama ben ortaokuldan mezun olduğumda imamhatip liselerinden mezun olanlara katsayı zulmü uygulandı ( ablam bu yüzden üniv okuyamadı) dolayısıyla ben de aynı şeyleri yaşamayım diye imamhatip değil düz liseye kayıt oldum olduruldum. düz lise çok toy zamanlarım. sonra üniversite tabi başı kapalı okula almıyorlar..Tabi ben de alışmışım yılların verdiği açıklığa. kapanmak gibi bir düşünce aklımın hiç bir köşesinden geçmiyor. sonra iş hayatı vs derken benim tesettür isteği yıllarımı aldı. en güzel senelerim heba oldu. burda şuraya dikkat çekmek istiyorum bu benim fikrim. eğer imam hatip okullarına bir darbe vurulmasaydı benim o kadar senem ziyan olmayacaktı. aklımın başıma gelmesi. ve benim durumumda olan onlarca genç onlarca hayat bütün bunların hesabı sorulmayacak mı. arkadaşlar yanlış mı düşünüyorum.

mir_erhan

Moderator
Benim ablam imam hatip mezunu. ortaokulu da imamhatip okudu. ama çok önce seneler yani 90 lı yıllar. Ben de çok heveslenirdim ablamla beraber aynı okula gideceğim diye. yaşım 12- 13 felandı tülbent takar kapanmaya bir hayli alaka duyardım ama ben ortaokuldan mezun olduğumda imamhatip liselerinden mezun olanlara katsayı zulmü uygulandı ( ablam bu yüzden üniv okuyamadı) dolayısıyla ben de aynı şeyleri yaşamayım diye imamhatip değil düz liseye kayıt oldum olduruldum. düz lise çok toy zamanlarım. sonra üniversite tabi başı kapalı okula almıyorlar..Tabi ben de alışmışım yılların verdiği açıklığa. kapanmak gibi bir düşünce aklımın hiç bir köşesinden geçmiyor. sonra iş hayatı vs derken benim tesettür isteği yıllarımı aldı. en güzel senelerim heba oldu. burda şuraya dikkat çekmek istiyorum bu benim fikrim. eğer imam hatip okullarına bir darbe vurulmasaydı benim o kadar senem ziyan olmayacaktı. aklımın başıma gelmesi. ve benim durumumda olan onlarca genç onlarca hayat bütün bunların hesabı sorulmayacak mı. arkadaşlar yanlış mı düşünüyorum.

Sevgili kardeşim AMAÇLARIN ne olduğunu birebir yaşayarak
yıllar sonra acı yorumuda en güzel şekilde yaptın.

Müslüman toplulukarın olduğu her yer ve her ülkede bu yıllarca uygulandı.
Bizim ülkemizde nasibini bundan aldı.
Latin harflerini medeniyet diyerek yutturdular belki.
Ama orda bile asıl amaç KURAN ve içeriğinde uzaklaştırmak değilmiydi sence...
Ve Filmin sonu belli.
Kuran ve Sünnetten bi haber yaşan gençlik.
Bir başörtüsü ayetinden yıllar sonra haberimiz oluyor..
Ama bunun gibi 6666 ayet mevcut kuranda oysa.

Kuran ve Sünnet dışında herşeye sarıldığımız için
Öndersiz.Hedefsiz kaldık.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Sevgili kardeşim AMAÇLARIN ne olduğunu birebir yaşayarak
yıllar sonra acı yorumuda en güzel şekilde yaptın.

Müslüman toplulukarın olduğu her yer ve her ülkede bu yıllarca uygulandı.
Bizim ülkemizde nasibini bundan aldı.
Latin harflerini medeniyet diyerek yutturdular belki.
Ama orda bile asıl amaç KURAN ve içeriğinde uzaklaştırmak değilmiydi sence...
Ve Filmin sonu belli.
Kuran ve Sünnetten bi haber yaşan gençlik.
Bir başörtüsü ayetinden yıllar sonra haberimiz oluyor..
Ama bunun gibi 6666 ayet mevcut kuranda oysa.

Kuran ve Sünnet dışında herşeye sarıldığımız için
Öndersiz.Hedefsiz kaldık.

öz vatanımızda garip kaldık kendi vatanımızda parya..
acı çok acı.. yürek sızlatan bir gerçek... hatırlarım en güzel eğitimi alırdı imamhatipler... 2002 en son başını açanlar arasındaydı kars imam hatip.. dersanede arkadaşlarımızdan biri demiştiki biz başımız açık sınıfa girdiğimizde sınıftaki erkekler başları yerde gözyaşı dökerlerdi.. zulümle açtılar.. zulüm gördüler... biz seyrettik baktık öylece.. hiç birşey yapamadık.. sustuk.. onlar sokaklarda ağlarken biz seyredaldık.. haberlerde bile görünce kanal değiştik çünkü korktuk vebal almaktan..

evet geciktirildik.. bilerek çıplaklığa alıştırıldık.. alıştırılıyoruz.. RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
öz vatanımızda garip kaldık kendi vatanımızda parya..
acı çok acı.. yürek sızlatan bir gerçek... hatırlarım en güzel eğitimi alırdı imamhatipler... 2002 en son başını açanlar arasındaydı kars imam hatip.. dersanede arkadaşlarımızdan biri demiştiki biz başımız açık sınıfa girdiğimizde sınıftaki erkekler başları yerde gözyaşı dökerlerdi.. zulümle açtılar.. zulüm gördüler... biz seyrettik baktık öylece.. hiç birşey yapamadık.. sustuk.. onlar sokaklarda ağlarken biz seyredaldık.. haberlerde bile görünce kanal değiştik çünkü korktuk vebal almaktan..

evet geciktirildik.. bilerek çıplaklığa alıştırıldık.. alıştırılıyoruz.. RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN..

ablam da o seneler çok sıkıntılar yaşadı. bazı arkadaşları okulu bırakıp açıköğretime kayıt yaptırdı.onlar üniv okuyabildiler katsayıya böylece takılmadılar. ablam ve diğer kısım mücadele ettiler biz de gidersek kim kalacak diye. başlarını açmadılar. ama öğretmenleri açmak zorunda kaldı. bir gün ablam anlattı. hocamız başını açtı. o sıra içeriye hizmetli girince başladı hüngür hüngür ağlamaya dedi.inanın bu sözleri yazarken titriyorum. 99 ılıydı benim bahsettiğim. o sene ablam mezun oldu. ve ben 2000 senesinde mecburen istemeyerek düz liseye kayıt oldum. Benim gibi öğrencilerin sayısı artınca da hal böyle olunca da devam eden senelerde imam hatip lisesi yönetimi okullarına kayıt yaptırılması için kampanya başlattılar reklam gibi ne üzücü. mesela okul formalarını servis ücretlerini biz karşılayacağız felan gibi şeylerle öğrenci çekmeye çalıştılar. Halbuki benim ablacım imamhatip ortaokuluna girebilmek için sınava tabi tutulmuştu. o seneler öyleymiş sınavla giriliyormuş. ablam ben o okula girebilmek için ne kadar hazırlandım ne kadar çalıştım dualar ettim demişti. Neler neler yaşamış benim ülkem.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ablam da o seneler çok sıkıntılar yaşadı. bazı arkadaşları okulu bırakıp açıköğretime kayıt yaptırdı.onlar üniv okuyabildiler katsayıya böylece takılmadılar. ablam ve diğer kısım mücadele ettiler biz de gidersek kim kalacak diye. başlarını açmadılar. ama öğretmenleri açmak zorunda kaldı. bir gün ablam anlattı. hocamız başını açtı. o sıra içeriye hizmetli girince başladı hüngür hüngür ağlamaya dedi.inanın bu sözleri yazarken titriyorum. 99 ılıydı benim bahsettiğim. o sene ablam mezun oldu. ve ben 2000 senesinde mecburen istemeyerek düz liseye kayıt oldum. Benim gibi öğrencilerin sayısı artınca da hal böyle olunca da devam eden senelerde imam hatip lisesi yönetimi okullarına kayıt yaptırılması için kampanya başlattılar reklam gibi ne üzücü. mesela okul formalarını servis ücretlerini biz karşılayacağız felan gibi şeylerle öğrenci çekmeye çalıştılar. Halbuki benim ablacım imamhatip ortaokuluna girebilmek için sınava tabi tutulmuştu. o seneler öyleymiş sınavla giriliyormuş. ablam ben o okula girebilmek için ne kadar hazırlandım ne kadar çalıştım dualar ettim demişti. Neler neler yaşamış benim ülkem.

bizde sınava girmiştik.. babam asla bırakmazdı zaten... ne çok istemiştim halbuki.. ne güzel eğitim alıyorlardı.. arapçaları matematikleri ..ingilizceleri.. her anlamda çok güzel yetiştiler.. biz öğretmen lisesiydik 9 . sınıfta 3 kişi geldi imam hatipten.. hazırlık okudukları için direk bizim sınıfa geldiler.. müthişlerdi.... onlar kurtaranlardı.. ama kalanlar.. sadece okul birincileri girebildi biryerlere.. diğerleri hakettiklerinin çok gerisinde kaldı.. ne bileyim mehtabım... canlar yandı.. canlar yakıldı.. susturulduk..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
İste ne kadar kiymetli bir is yaptigimiza bakar misiniz tedetturumuzle düşmanın gözüne batmış korkmus olacak ki turlu turlu oyunlar yaptilar ayetimizi basimizdan çıkarmamız icin. Sadece o mu kitabimizi aldilar,okuma telaşı icinde kaldik.aklimiza bile getirtmediler.dedigin gibi arkadasim ana vatanimizda öksüz kaldik.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Modern tesettür (!)
Askeriyede savaş anında her asker bir "sütre" gerisinde yatar, oradan ateş eder. Kore'den gelen bir subay, bir taş göstermiş, "Beni kurtaran bu taştır." demiş. Savaşırken o taşın arkasında yatmış. Bir iki kurşun o taşa değip sekmiş, böylece o arkadaş vurulmamış.

Sütre ve tesettür aynı kökten gelir. Setr... Yani örtmek...

Nasıl ki askerler savaşta sütre gerisinde yatarak korunur, Müslüman hanımlar da tesettürle kendilerini düşmanlardan korurlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bir zamanlar modernizme uyarak hızla açılan Amerika gibi ülkeler şimdi tesettürün çarelerini arıyorlar. Amerikalılar bir zaman çıplaklıkta sınır tanımayarak çıplaklar kampı bile kurdu. Sonra baktılar ki soyunmak felaket getiriyor, hiç faydası yok, babasız çocukların sayısı her geçen gün artıyor; şimdi de müstehcenlikle mücadeleye başladılar. Çünkü haramlar, insanı çökerttiği gibi aileyi ve milleti de çökertir.

Bazı insanlar gözlerini, güzellik aramak için kullanır. Güzel bir çiçeğe baktığı gibi güzel bir kadına da bakar. Çiçeğe bakar, "Bu ne güzel bir çiçek!" der alır. Güzel kadın da hoşuna gitmişti...

Videolar, resimler, filmler, internet müstehcen resim göstererek insanlığı çökertmek istiyorlar. Ya onlara bakmayacağız veya onlar ortadan kalkacak! Eğer onlara bakarsak koyunun ota koştuğu gibi, sineğin tatlıya koştuğu gibi insan da harama yapışır; maddeten ve mânen ölür.

Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.

Otobüsteydim. Önde oturan yolcu, gazeteyi açmış bakıyor. Gazetede bir resim var. İçimden dedim ki: "Allah'ım, bu resme bakmamı haram etmişsin; işte ben de başımı çevirdim!"

Nefse hakim olmak kolay değil. Fakat zoru başarmak mesele...

Tesettürde renk sınırlaması var mıdır?

En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor... Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, "Bana bak!" Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini Allah'a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: "Bu mantoyu Allah beğenir mi?" O'dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri... Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur'an'da tesettür, "cilbab" diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab...

Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa'ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak... "Efendim ben öyle kapanamam." Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.

Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: "O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!"

Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Haydi bayanlar tesettüre özümüze
daha neyi bekliyoruz ? :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Yaptığım onca şeyin çok basit bir açıklaması var Allah CC öyle istiyor :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür aşktır, ALLAH'a itaat etmek demek, ALLAH'a kul olmak demek !!
Başörtü modaya göre değişen, göz zevkine hoş gelen bir bez parçası değildir o bir âyet'tir !! Anlayana ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt