Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (12 Kullanıcı)

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
kapanma konusunda sanırım içinizde en az sancı çekenlerden biriyim (yani çevresel faktörler açısından)... buna rağmen şeytan çok uğraştı benle... biliyorsunuz ki o en kötü zamanlarımda sizler sayesinde dualarınız sayesinde toparladım kendimi rabbime binlerce kez şükürler olsun ve rabbim hepinizden razı olsun iyi ki sizin gibi bir ailem var...
tam 1 buçuk yıl oldu Rabbimin ayetini başıma tac edeli... elhamdülillah...
aşk-ı hicap dileğim daha dün gibi aklımdadır '' dünya fani ölüm ani hicran'' deyişleri...
hira canommm ilk şalımı taa istanbul'lardan hediye gönderdi bana...
buketimm bacımm ablammm onun söylediklerini de yazsam sayfa yetmez...
ve diğerleri....

bu gün önce rabbim sonra sizlerin sayesinde kapalıyım.bu kardeşimize de dua edelim inşaAllah... hatırlatalım dünyanın fani ölümün ani olduğunu... iyiki varsınız can dostalarım,hepinizi çok ama çok seviyorum...

YILMAK YOK TEBLİĞE DEVAM İNŞAALLAH... B)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
illa tesettür illa tesettür
ben 2 sene yi de geçti elhamdülillah örtüneli.çok zor günler geçirdim. nefsimle mücadele ettim. ailem eşim arkadaşlarım ve yaşadığım şehir kapanmak konusunda bir zorluk yaşatmadı. ben zorluğu nefsimle yaşadım. Şimdi eski yıllarımı sil baştan yaşayacak olsam ne pahasına olursa olsun vazgeçmezdim örtümden. ben fiziksel olarak örtünmekle beraber bütün yanlışlarımı farkettim. sankı yaptığım hatalar su yüzüne çıkıvermişti. samimiyetle eğer örtünmesem bu yanlışlarımı asla farketmeyecek veya da üzerinde durmayacaktım. elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah bizlere de tesettürü sevdirene nasip edene...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ben kapanalı tam 3 yıl 4 ay oldu bugün... 15 yaşındaydım, 18 oldu. Yarım yamalaktım, tama yakın oldu. Burdaydım, yine burdayım.

Selamlar, dualar..

kapanma konusunda sanırım içinizde en az sancı çekenlerden biriyim (yani çevresel faktörler açısından)... buna rağmen şeytan çok uğraştı benle... biliyorsunuz ki o en kötü zamanlarımda sizler sayesinde dualarınız sayesinde toparladım kendimi rabbime binlerce kez şükürler olsun ve rabbim hepinizden razı olsun iyi ki sizin gibi bir ailem var...
tam 1 buçuk yıl oldu Rabbimin ayetini başıma tac edeli... elhamdülillah...
aşk-ı hicap dileğim daha dün gibi aklımdadır '' dünya fani ölüm ani hicran'' deyişleri...
hira canommm ilk şalımı taa istanbul'lardan hediye gönderdi bana...
buketimm bacımm ablammm onun söylediklerini de yazsam sayfa yetmez...
ve diğerleri....

bu gün önce rabbim sonra sizlerin sayesinde kapalıyım.bu kardeşimize de dua edelim inşaAllah... hatırlatalım dünyanın fani ölümün ani olduğunu... iyiki varsınız can dostalarım,hepinizi çok ama çok seviyorum...

YILMAK YOK TEBLİĞE DEVAM İNŞAALLAH... B)

illa tesettür illa tesettür
ben 2 sene yi de geçti elhamdülillah örtüneli.çok zor günler geçirdim. nefsimle mücadele ettim. ailem eşim arkadaşlarım ve yaşadığım şehir kapanmak konusunda bir zorluk yaşatmadı. ben zorluğu nefsimle yaşadım. Şimdi eski yıllarımı sil baştan yaşayacak olsam ne pahasına olursa olsun vazgeçmezdim örtümden. ben fiziksel olarak örtünmekle beraber bütün yanlışlarımı farkettim. sankı yaptığım hatalar su yüzüne çıkıvermişti. samimiyetle eğer örtünmesem bu yanlışlarımı asla farketmeyecek veya da üzerinde durmayacaktım. elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah bizlere de tesettürü sevdirene nasip edene...

Rabbimize şükürler olsun. Rabbim daim eylesin. Vesilelerimizin sayısını arttırsın..
Ben de 4 ay sonra 10.yılıma gireceğim Rabbime şükürler olsun..
Bugün de eşimle (vesilemle) tanışmamın 11. yıldönümü.. 11 yıl önce bu zamanlar içimde yanan yangınlar...
Rabb ile tanışma.. Allah'ı bilmek ile varlığını bilmek arasındaki ince çizgi..
Namaz aşkı.. Kur'an aşkı.. Örtünme aşkı.. Allah celle celaluhu aşkı..
Ruhumun doyumsuzluğu.. Açlığım...
Zamanla yarışım geldi aklıma..
Boşa harcanmayacak kadar değerli oluşu..
Anışlarım, düşüncelerim, fikirlerim geldi..
Allah'ı celle celaluhu zikretmek, O'nu tefekkür.. ve yarattıkları..
Yaradılış amacımız ve ZARİYAT-56 ile tanışmam..
Kulluk bilinci.. En derinlere, iliklerime kadar işleyen Allah aşkı.. İhsanı..
Herşeyin boş oluşu..Tek olan Rabbim..
Hem büyük zorluk, hem düyadaki hiç bir şeyle değişilmeyen mutluluk ve huzur..
Uzayaaan giden namazlarım ve dualarım...
Eksik olmayan gözyaşlarım..
Yalnızlığım.. ama ne yalnızlık..
Allah'ı bulduysam (şükürler olsun) diğer tüm yalnızlıkların sadece adı yalnızlık..
Rabbimizden uzaklaşmak, esas yalnızlık..
Zorluklar zor ama imtihanın sırrını keşfedebilmek ve idrak edebilmek mutluluktan öte mutluluk..
Kimden geleni bulabilme ve neden geldiğini anlayabilme şuuruna erişebilme..
Huzur İSLAM da dememişler boşuna..
Rabbime binlerce kez şükürler olsun.. Her şey için.. Nasip etmiş olmuş. Nasibimiz varmış. Elhamdülillah..

Bu yazı uzaaarr gider..
İçimdekileri paylaştım sizlerin vesilenizle arkadaşlar..
Uykum gelmeseydi durduramazdım kendimi.. (:)
Yazdıkça o günleri yaşıyor ve nasıl coşuyorum bilemezsiniz..
Elhamdülillah..

Dua eder, dua beklerim..
Hayırlı geceler.. B)

berat05

Yönetici

Rabbimize şükürler olsun.
İçim(iz)de yanan yangınlar...

Rabb ile tanışma..
Allah'ı bilmek ile varlığını bilmek arasındaki ince çizgi..

Ruhumu(zu)n doyumsuzluğu.. Açlığım(ız)...

Eksik olmayan gözyaşlarım(ız)..

Rabbime binlerce kez şükürler olsun.. Her şey için.. Nasip etmiş olmuş. Nasibimiz varmış. Elhamdülillah..

Elhamdülillah..

B)

Elhamdülillah....Elhamdülillah Elhamdülillah

YARADANA ve BİZE YAŞATTIKLARINA HAMD OLSUN.....

TEBLİĞ ve DESTEĞE devam.....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
yılmak yok.. tebliğ ve desteğe hep birlikte devam inşallah..

mir_erhan

Moderator
(smyyes )

Ben senin bir damla gözyaşına
Bin damla gözyaşı döktüm Ahsen
Kimselere gösteremedim utancımdan

Bin yıl sürecekmiş hıçkırıkların
Tam dokuzyüzseksenyedi yıl kalmış
Ben çaresiz sen çaresiz

Hıçkırıkların ne zaman diner
Ne zaman kırılır zincirlerin
Başörtünü zincirlemişler

Yırt kurtul diyorlar
Ne de kolay söylüyorlar
Bir bez parçasıdır gözlerinde

Onlara sormalı Ahsen
Sen hiç üniversite kapısında
Bir kulübeden içeri girip
Çırılçıplak dışarı çıktın mı bir perukla
Başörtünü çıkarıp gözyaşlarınla
Başkasının saçları başında
Saldın mı omzundan aşağı
Prangalar ayağında
Çekersin dünyanın tüm yükünü
Başkasının saçının her teli
Bırakır seni demir parmaklar ardında
Görünür dünya zindan sana
O küçücük yüreğin hüzünlü şimdi
Haykıran sesin kulaklarımda
“ben inanırım Allah’ıma
Ateş böceği değilim
Yanıp yanıp sönemem
Bir o yana bir bu yana dönemem
İnancım her şeyimdir

Özgürlüğümden vazgeçemem”

mir_erhan

Moderator
Duruşu ile bir Yüreğe ince dokunuştur TESETTÜR...

Yürüşünde Edebi Adabıyla taşımaktır TESETTÜR...

BAKANLARA ALLAHI HATIRLATMAKTIR TESETTÜR...

Kimi insana Allahı hatırlatırda çeki düzen verirsin kendine,
Kimide şehvete sürükler NUR SURESİNDEKİ 30. AYETTEn bi haber olan ERKEKLERİ.
Hani ne diyor RABBİMİZ . '' (Resûlüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır'' ( NUR 30)
Herkes bir şeylere vesile olmak için çabalar.
Kimi tebliğ için, bir kardeşimin daha elini tutayım acısında iken.
Duruşumla bir kaç kardeşime cesaret olayım telaşında iken.
Kimide edebi farklı anlamış olmalı ki bilmeden şeytana hizmet etmekte.
Onunla kalmıyor aslında. Bir toplumun çöküşüne zemin hazırlıyor.
Şehvet düşkünü yeni bir nesle tohum oluyor.
Hırsızlığı meslek edinen nesil
Hayayı moderleşmeye kokteyl eden anlayış.
Eroin esra tiner parası için gözünü kırpmadan annesini doğrayan evlatlar...

Oysa Anne Cennetin kapısıydı diyor EFENDİMİZ.
Babalar gizli idol olabilirler. Ama Maya veren ANNEDİR
Edebi imanı aşılayan ANNEDİR
ANNE...
Başındaki örtüyle bütünleşen ANNE.
Örtüye Ayeti Nakşeden ANNE.
Ayeti Geleceğe..
Geleceği ve Yeni nesilleri kurtaracak ANNE...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
15346.jpg

Sanat için soyunana alkış tutan eller neden ALLAH için giyinene zulmeder?

mir_erhan

Moderator
"Allah için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"
Hz. MEVLANA

"La tahzen innallehel meana"

Eyvallah Ablam.
Ne kadar güzel. saatlerce insanın düşünesi geliyor...

Ateş sadece Allaha c.c. halil dost olan İBRAHİMLERİ tanır..

'' innallehel meana '' Allah bizimle... LA TAHZEN....

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
biz gençler yetiştirilirken hep dünya ön plana çıkıyor
çevre tv internet zaten çok kötü arkadaş
madde araç olmaktan çıkıp amaca dönüştü
ALLAH sonumuzu hayretsin.

nsnygmru

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm arkadaşlar, bir süredir siteyi takip ediyorum herkes birlik içinde her konuyu konuşup birbirine yardımcı olması dua etmesi çok güzel. Bende kapanmayı çok istiyorum ama bir türlü faaliyete geciremiyorum oysa dinimi yaşamaya özen gösteren bir insanım namazımi kacirmamaya gayret ediyorum aslında zor olan kısmı basardigimi düşünüyorum tabii gunahsizim da diyemem namaz kilmak hatalarimiz olmayacağı anlamina gelmiyor. Dünya derdi o kadar çok ki kendimizi çok kaptiriyoruz gerçekten okulum bitti 1,5senedir işsizim herkesin gözü üzerimde gibi hissediyorum ağzı olan konuşuyor, her şeyi düşünmekten Allah'ı düşünmeyi unutuyoruz galiba. Uzun süredir kapanmayi düşünüyorum okurken okul bitsin diye bekledim şimdi de yapamıyorum, benim gibi okuyup iş bulamayanlar bilirler aileden 5 lira bile istemek zorunuza gidiyor bir yaştan sonra şimdi kapanaym diyorum tamam açık giyinmiyorum ama sadece baş kapatmak değil olay daha çok çeki düzen vermem lazım kendime diyorum kıyafet almam lazım o da bir anda olmuyor, geçenlerde 2 tane şal aldım kendime eve geldim denedim nasıl yapabilirim falan pek beceremedim de sanki :) bu şekilde alistirmaya çalışıyorum kendimi biraz da kiyafet alabilirim o sürede diyorum, inşallah bende en yakın zamanda hakkını vererek kapanabilirim ne olur banada dua edin :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm arkadaşlar, bir süredir siteyi takip ediyorum herkes birlik içinde her konuyu konuşup birbirine yardımcı olması dua etmesi çok güzel. Bende kapanmayı çok istiyorum ama bir türlü faaliyete geciremiyorum oysa dinimi yaşamaya özen gösteren bir insanım namazımi kacirmamaya gayret ediyorum aslında zor olan kısmı basardigimi düşünüyorum tabii gunahsizim da diyemem namaz kilmak hatalarimiz olmayacağı anlamina gelmiyor. Dünya derdi o kadar çok ki kendimizi çok kaptiriyoruz gerçekten okulum bitti 1,5senedir işsizim herkesin gözü üzerimde gibi hissediyorum ağzı olan konuşuyor, her şeyi düşünmekten Allah'ı düşünmeyi unutuyoruz galiba. Uzun süredir kapanmayi düşünüyorum okurken okul bitsin diye bekledim şimdi de yapamıyorum, benim gibi okuyup iş bulamayanlar bilirler aileden 5 lira bile istemek zorunuza gidiyor bir yaştan sonra şimdi kapanaym diyorum tamam açık giyinmiyorum ama sadece baş kapatmak değil olay daha çok çeki düzen vermem lazım kendime diyorum kıyafet almam lazım o da bir anda olmuyor, geçenlerde 2 tane şal aldım kendime eve geldim denedim nasıl yapabilirim falan pek beceremedim de sanki :) bu şekilde alistirmaya çalışıyorum kendimi biraz da kiyafet alabilirim o sürede diyorum, inşallah bende en yakın zamanda hakkını vererek kapanabilirim ne olur banada dua edin :)

aramıza hoş geldin inşallah hoşluklar bulursun. sadece başım acık zaten çok acık giyinmiyorum sözü gençlerimizin çogunu ele geçirmiş şeytanın avutmalarından biridir. Yani Yaratanımızın belirlediği sınırları aşıyor. Sakın erteleme erteleyenler helak olmuşlardır çünkü. Sen güzel bir işe niyetlenmeye gör şeytan sarar hertarafımızı. Bizler de senin gibiydik. Zorlandık ama pes etmedik. Sana kendimden örnek vereyim. Ben kapanmya niyet ettim. Dedim akşam alışverimi yapayım yarın kapanacağım. akşam mağazaya gittim. kıyafetlerimin bir kaçı terziye gidecek ve ben bir sonraki gün alacaktım. o zaman bir gün sonra kapanayım ben de diye geçirirken içimden farkettim ki şeytan beni kandırıyor. yani o yüzden kafandan binbirtürlü düşünceler geçecek. sen o düşüncelere aldırış etme. nur suresini oku çokça. inan bana tesettürlü olmak o kadar harika bir duyguki. Asıl özgürlük. Yürürken hiç bir haram bakışı üzerinde hissetmiyorsun. için daha rahat çünkü Rabbimizin yap dediğini yapıyorsun. Ayeti yaşıyorsun.
Eşarp yapmayı ben de hiç bilmiyordum ama şimdi aynaya bakma bile gereği duymadan tak tak yapıyorum. :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
hanım sahabileri okumaya başladım. inşallah hayatıma uygulayabileceğim şeyler öğreneceğim.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Ve aleykum selam kardeşim.. Hoş geldin..
Öncelikle; buraya geldiysen bir daha bu konumuzdan ayrılmamanı tüm samimiyetimle dilerim..
Kapanmak isteyipte kapanamayan nice arkadaşlarımızın; belki de okurken gözyaşlarını tutamayacagın hikayeleri ile dolup taşan mübarek bir yer burası.. Buraya gelmen boş değil inan..
Örtünme aşkı ile yanıp tutuşan, tüm zorluklara (çevre,eş,dost baskısı, şeytan ve nefis mücadelesi, erteleme,bahaneler üretme v.s...) ragmen iradesi, aşırı istemesi, buradaki bir çok kardeşimizin vesilesi ve tabiki Rabbimizin nasibi ile örtüsüne bürünen nice arkadaşlarımız oldu..
Öncelikle kapanmayı çok istiyor olmandan ötürü Rabbimize binlerce kez şükürler olsun ki sana bu duyguyu nasip etmiş.. İnan,sadece dilde örtünmek istenen o kadar çok kişi var ki.. Her zaman söylerim.. İstemenin şiddeti ölçüsünde karşilığını Rabbimizden göreceksin.. Biraz cesaret.. Sonrası gelir inşaAllah..
Güçlü iraden, net kararlılığın, Rabbimizi razı edecek olmanın verdiği huzur ile, sabır ile, namaz ile, bol dua ile; Rabbimin izniyle önündeki engelleri bir bir aşacaksın..
Bir dakika sonramıza bile garantimiz yok inan.. Ölümlü ve sonu olan bir dünya burası.. Asıl ve sonsuz yurdumuz olan ahiretimiz için neler yapıyoruz bunun gayreti içinde olmalıyız..
Namazlarına gösterdiğin hassasiyet seni örtünmeye, inşaAllah örtündükçe daha fazlasına götürecektir Rabbimizin izniyle..
Sadece baş kapatmakla tesettürün tesettür olmadıgının farkında olman ayrıca çok güzel..
Şal, kıyafe yakışması, o, bu,şu... Hepsi boş kardeşim.. Asıl amacımız Rabbimizin farzını ve rızasını yerine getiriyor olmamız..Önceliğimiz bu olmalı.. Bol bol Kur'an okumalı.Özellikle tefsir. Ahzab 59 ve nur suresi.. Peygamber Efendimiz'in mübarek eşleri ve hanım sahabelerin hayatları..
Bir kıyafetle başlarsın zamanla çoğaltırsın. İnan benörtündüğümde onca eşyamı bıraktıgımda, sadece bir tane dış kıyafetim vardı o kadar.. Zamanla herşey olur.Sen yeter ki iste..
Dualarımızda olacaksın inşaAllah.. Her zaman yanındayız.Çekinmeden dilimiz döndüğünce her konuda yardımcı olmaya çalışırız..
Hayırlı haberlerini bekliyor olacagız ben ve buradaki kardeşlerimiz..
Hayırla kal..

mir_erhan

Moderator
Ve yüreğim hüzne boğuLurken bir Ayet sarıyor tüm yaralarımı .
Susuyor yüreğim bir yudum inşirahla .

Ve Li Rabbike Fasbir !
Rabbin için Sabret .

mir_erhan

Moderator
(buket_zeynep)

Bir ses bir çığlık yürekte..
kime güzel gözükme derdindeyiz ALLAH aşkına
ALLAH BİZİ NASIL SEVECEĞİNİ AÇIKÇA anlatmamışmı..
neden korkuyoruz biz..
ölüm yanı başımızda..
insanların nefsani bakışlarından ne anlıyoruz
Ne anlıyoruzALLAH aşkına..
niye vazgeçemiyoruz ki biz..
zorla sığdığımız pantolonlar..
daracık kıyafetler kısacık etekler..
kim kurtaracak bizi?
en çok sevenimiz annemiz.. sorsak 10 dakkalığına bizle giriermi mezara..
girmez bende giremem korkarım..
peki korktuğumuz şeyden neden sakınmayız biz..
KORKUYORUM ALLAHIM.
senin beni sevmemenden korkuyorum........

Allah C.c. razı olsun...
Yüreğine kalemine sağlık.. Allah Güç sabır ve sebatlık nasib eylesin.. amin...

Selam ve dua ile

nsnygmru

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun hepinizden belkide ihtiyacım olan en büyük şey cesaret, inşallah yakın bir zamanda gerçekleştirebilirim. Söylediğiniz sureleri okuyacağım, okuyup uzun uzun cevap vermissiniz, değer verip zaman ayırıp yazmanız beni çok mutlu etti teşekkür ederim.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun hepinizden belkide ihtiyacım olan en büyük şey cesaret, inşallah yakın bir zamanda gerçekleştirebilirim. Söylediğiniz sureleri okuyacağım, okuyup uzun uzun cevap vermissiniz, değer verip zaman ayırıp yazmanız beni çok mutlu etti teşekkür ederim.

sende de Allah razı olsun ...inan bana zor gösteren şey sadece vesveseler...Allahu teala gücümüzün yetmeyeceği şeyi biz kullarına yüklememiş ki yapabilirsin. hadi bismillah...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleyküm kardeşim..
onca işin içinde dayanamadım..
günlerdir sana yazmak için fırsat bekliyorum..
genceciksin en güzel yaşların.. onca nimet vermiş rabbim.. farkındasın.. bir söz vardı çok sevdiğim diyorki..
NASİP güzel, ne güzel NASİP.. NASİBİN farkında olmak oda ayrı NASİP..
Sen nasibin farkındasın ne güzel.. burdasın buraya yazman bile cesaretini gösteriyor.. artık zamanının geldiğinin farkındasın..
ne seni alıkoyan önce ona karar ver,, işsizlikmi .. etraftaki insanlarmı.. kıyafetmi.. hangisi.. peki hangisi ahirette sana yoldaşlık edecek.. sana işi verecek olanda ALLAH değilmi.. evet kıyafetlerin düzgün olabilir.. ama ALLAHIN istediği şekildemisin..
ertelemek ne kadar mantıklı.. yarına garantimiz varmı.. yok.. bir nefes hayatımız.. kabre girdiğimiz anda herşeyin hesabını verecek olan sadece biz değilmiyiz.. bilipte yapmadıklarının hesabı çok çetin olacak.. eşarp yapmayı bilmiyorum demişsin sence o dışarda başını kapatıp gezen kaç kişi biliyor.. bilmek süsleyip püsleyip bağlamak mı.. kısacık yapmakmı yoksa nur suresine uyarak yapmakmı..
iyi düşün kardeşim.. zamanımız az.. tesettür öyle bişeyki vazgeçmek mümkün değil verdiği huzur pahabiçilmez.. ahir zamanda başında o ayeti taşımak ne büyük onur.. RABBİM bize başımızda ayet taşımayı nasip etmiş.. ALLAHIN SÖZÜNÜ taşıyacaksın başında.. bekleme şeytanı sevindirme güzel kardeşim.. ALLAH seni çok seviyor ki aklına yüreğine verdi bu duyguyu..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt