Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
haya.jpg

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun abimiz.
geçen üniversite öğrencisi bir tanıdığım bir sohbette dinlemiş,eğer namaz kılarken üzerinize bir şey giyme ihtiyacı duyuyorsanız sizin ki tesettür değildir diye.
oturup düşündüm ve eyvah dedim diyor.
namazda ALLAH'IN huzuruna çıkmaya utanırken her an bizimle olduğunu mu unutuveriyoruz!

Paylaşım için teeşekkür ederim..bende evde öyleyim namaz kılacağım zaman üzerime birşey almama gerek klmaz çnkü evde etekle ve başörtülü duruyorum..annem bu durumuma köylü gibi oldun diyor..köy kızları senden daha güzel giyiniyor diyor..ne alakaysa..bilmiyorum ben evde başım açık rahat edemiyorum çnkü balkona çıkıyorum arada yada bi komşu geliyo biri geliyo hazırlıksız yakalanmamış oluyorum..blmem sizler evinizde nasılsınız??

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için teeşekkür ederim..bende evde öyleyim namaz kılacağım zaman üzerime birşey almama gerek klmaz çnkü evde etekle ve başörtülü duruyorum..annem bu durumuma köylü gibi oldun diyor..köy kızları senden daha güzel giyiniyor diyor..ne alakaysa..bilmiyorum ben evde başım açık rahat edemiyorum çnkü balkona çıkıyorum arada yada bi komşu geliyo biri geliyo hazırlıksız yakalanmamış oluyorum..blmem sizler evinizde nasılsınız??

Allah razı olsun sizden...

Size kim ne derse desin bildiğiniz o güzel yolunuzdan hiçbir zaman sapmayınız.İnsanlar hep gelip geçicidir.Baki olan Allah'ın rızasıdır.Ben bir erkek büyüğünüz olarak sizi takdir ediyorum.Şayet, oturduğunuz dairenin ziline basan olursa kapının deliğinden kim geldi diye bakmadan asla hemen açmayınız.Olası her türlü olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.Tanıdık olsun veya olmasın namahrem erkeklerin yanında başı açık bulunmayınız.Zira evle sokak arasında ki bu örtünme meselesi aynıdır.Ancak mahrem olanlarınızın yanında dolaşmak dinen serbestiyet hakkınız vardır.Bu da edep sınırlarını aşmasın yeter.

Balkona çamaşır asmak veya başka bir nedenlerle de olsa yine tesettürlüğünüzü muhafaza ediniz.Ne mutlu ki o takva sahiplerine...

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun sizden...

Size kim ne derse desin bildiğiniz o güzel yolunuzdan hiçbir zaman sapmayınız.İnsanlar hep gelip geçicidir.Baki olan Allah'ın rızasıdır.Ben bir erkek büyüğünüz olarak sizi takdir ediyorum.Şayet, oturduğunuz dairenin ziline basan olursa kapının deliğinden kim geldi diye bakmadan asla hemen açmayınız.Olası her türlü olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.Tanıdık olsun veya olmasın namahrem erkeklerin yanında başı açık bulunmayınız.Zira evle sokak arasında ki bu örtünme meselesi aynıdır.Ancak mahrem olanlarınızın yanında dolaşmak dinen serbestiyet hakkınız vardır.Bu da edep sınırlarını aşmasın yeter.

Balkona çamaşır asmak veya başka bir nedenlerle de olsa yine tesettürlüğünüzü muhafaza ediniz.Ne mutlu ki o takva sahiplerine...

Birde şu açıdan olaya bakmak gerekir..diyelim o anda deprem oldu (Allah korusun) böyle ani durumlarda başının kapalı olması ve üstünün tesettürlü olması en güzeli..öyle bir durum olduğunda insanlar telaşa kapılıyor başörtü aramaya fırsatı bile kalmayabiliyor..ben bunları düşünerek hareket ediyorum hatta çoğu zaman başörtülü yatağa yatıp uyuyorum..küçükken de öyle yatardım illa o başörtüm başımda olacak yoksa huzursuz olur uyuyamazdım..

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Birde şu açıdan olaya bakmak gerekir..diyelim o anda deprem oldu (Allah korusun) böyle ani durumlarda başının kapalı olması ve üstünün tesettürlü olması en güzeli..öyle bir durum olduğunda insanlar telaşa kapılıyor başörtü aramaya fırsatı bile kalmayabiliyor..ben bunları düşünerek hareket ediyorum hatta çoğu zaman başörtülü yatağa yatıp uyuyorum..küçükken de öyle yatardım illa o başörtüm başımda olacak yoksa huzursuz olur uyuyamazdım..

Allah takva halinizi her daim arttırsın.Ne mutlu size...

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Bilmiyorum herkesin mi böyle oluyor.. Ben kapandığımdan beri kendi evimde olsa başım açık çok rahatsız oluyorum illa o başörtüm başımda olacak..olmayınca sanki çıplak mışım gibi hissediyorum.. İlk başlarda böyle değildim sonradan öyle bir hal aldı ki artık evde bile kmse olmasa bile yine başımı açmıyorum..içimdeki ses açma ört dercesine daha sıkı sıkıya sarılıyorum örtüme.. Rabbim kapanmak isteyipte kapanamayan kardeşlerime bir an önce kapanmayı nasip etsin..

berat05

Yönetici
güncelleme........ okuyun VE düşünün....hAyAt Çok Kısa

güncelleme........ okuyun VE düşünün....hAyAt Çok Kısa

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

ALLAHÜ Ekber

Yarabbelalemin Sen büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
SEN bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
Sevgilimiz eyle
Yarabbi Sen kardeşlerimize de sevdir
Yarabbi
Tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman ve Rahim C.C. Olansın
Hasbinallahü ve Ni'mel Vekil

Ve Ni'mel Mevla ve Ni'mel Nasir

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Rabbim yolumuzu açık eylesin, Sırat-i Mustakim'den ayırmasın..
Gönüllere hidayet , kardeşlerimize vesile olabilmeyi nasip eylesin...
Ayaklarımızı ve kalbimizi dini üzerinde sabit kılsın...
HAK için Yaşayıp HAK için ölmeyi nasip eylesin...İNŞALLAH

Kardeşlerim şunu unutmayalım ki tek tesettürde değil yaşamımızın geneline HAK' kın rızasını alabilmek için çabalamalıyız...Elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız..
Yaşamımızda ki tüm insanlara davranışlarımızla,hareketlerimizle,yaşama biçimimizle örnek olmalıyız...

Hep birlikte

Tebliğ ve Desteğe
Devam İNŞALLAH

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
"Çevremdekiler ne der?" diye başını açmaya veya daha doğrusu tesettürsüz gezmeye devam eden kızlarımız ve hanımefendiler acaba "Allah bana ne der?." diye hiç nefsini hesaba çekmişler midir?.

Allah'ın rızasına göre yaşamayan bir çevrede yaşamaktansa yalnız yaşamayı tercih ederim...

mir_erhan

Moderator
ÖRTÜNMEDEN ölseydim eğer
İman Ettiğimi Sandığım Kuranın ayetini inkar etmiş olmazmıydım
Öyle yapmış olsaydım.
Rabbime şu hesabı nasıl verecektim...

'' ...............Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Şu halde içinizde böyle yapanlar sonuçta dünya hayatında rüsvaylıktan başka ne kazanırlar? Kıyamet günü de en şiddetli azaba kakılırlar. Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.'' ( Bakara 85 )

Allah c.c. korusun.
Rabbmiz biran önce uyanmayı nasib eylesin. amin

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
''. ........... ..Sakın Allah’ın âyetlerini eğlenceye almayın.
Allah’ın üzerinizdeki nimetini, size öğüt vermek için indirdiği Kitab’ı ve hikmeti hatırlayın. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah her şeyi hakkıyla bilendir.......''(Bakara 231))

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
SAYGIDEĞER ABİMİZ.....
Varlığınız desteğiniz ne kadar değerli..
çoğu kardeşimiz eşinden babasından kardeşinden.. destek göremediği için cesaret edemezken..
en büyük desteği vermekten çekinirken.. tesettürün değerini bize hatırlatan, destek veren, hakkıyla taşımanın önemini anlatan SİZLER
çok değerlisiniz.. iyiki varsınız..
yokluğunuz çok belliydi uzun süredir.. gelişiniz yokluğunuzun hissediliş sebebini çok güzel ortaya koydu..

berat05

Yönetici
ALLAHÜ Ekber

Yarabbelalemin Sen büyüksün
Sen herşeye Kadirsin
SEN bizim Mevlamızsın
Sen bizi yarı yolda bırakma
Sen tesettürümüzü derimiz eyle
Sevgilimiz eyle
Yarabbi Sen kardeşlerimize de sevdir
Yarabbi
Tüm hamdlar San'a şükürler San'a
Sen çok Rahman ve Rahim C.C. Olansın
Hasbinallahü ve Ni'mel Vekil

Ve Ni'mel Mevla ve Ni'mel Nasir

Rabbim yolumuzu açık eylesin, Sırat-i Mustakim'den ayırmasın..
Gönüllere hidayet , kardeşlerimize vesile olabilmeyi nasip eylesin...
Ayaklarımızı ve kalbimizi dini üzerinde sabit kılsın...
HAK için Yaşayıp HAK için ölmeyi nasip eylesin...İNŞALLAH

Kardeşlerim şunu unutmayalım ki tek tesettürde değil yaşamımızın geneline HAK' kın rızasını alabilmek için çabalamalıyız...Elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız..
Yaşamımızda ki tüm insanlara davranışlarımızla,hareketlerimizle,yaşama biçimimizle örnek olmalıyız...

Hep birlikte

Tebliğ ve Desteğe
Devam İNŞALLAH

mir_erhan

Moderator
SAYGIDEĞER ABİMİZ.....
Varlığınız desteğiniz ne kadar değerli..
çoğu kardeşimiz eşinden babasından kardeşinden.. destek göremediği için cesaret edemezken..
en büyük desteği vermekten çekinirken.. tesettürün değerini bize hatırlatan, destek veren, hakkıyla taşımanın önemini anlatan SİZLER
çok değerlisiniz.. iyiki varsınız..
yokluğunuz çok belliydi uzun süredir.. gelişiniz yokluğunuzun hissediliş sebebini çok güzel ortaya koydu..

Sevgili kardeşim.
Allah celle celalüh sizlerden razı olsun inşallah.
Keşke gece gündüz çalışıp anlatabilsek.
Keşke toplumun uçuruma gittiği bu zamanda bir sette biz çeksek.
eşlerin birbirini öldürdüğü çağı aşıp Saadet asrının rüzgarlarına kapılsak.
Bir toplumu yıkan imansızlıktır ve edepten mahrumiyettir.
Bütün bunlar bugün kol geziyor olabilir.
Ama bizler inşallah iman tohumların serpeceğiz evlatlarımızın yüreğine.
Uyanık bir nesil için çalışacağız.
Rabbini bilen ona kulluk bilinciyle çırpınan evlatlarımız olacak inşallah.

''Ey iman edenler! Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar.'' (Muhammed/7)

İnşallah biz durup uzaktan bakanlardan olmayacağız.
Şeytanın adımlarına da ortak olmayacağız.
Allah c.c ın dini için bir karınca kadar bile olsa elimizden gelen yardımı yapacağız. ki
Bu yardım hem fiil ve duruşumuz hem tavrımız hemde sözlerimizle olacaktır.
Rabbimiz bizleri bu yolda ilerleryenlerden hakkıyla duruş sergileyenlerden eylesin .amin

selam ve dua ile

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm selam abimiz..
SAADET ASRI......
en çok onun özlemindeyiz sanırım..
şimdilerde kızlarının hanımlarının açıklığıyla gurur duyan erkekler okadar çok ki..
kadınlar sadece eşlerine özel olmaktan korkuyorlar yaşayacakları yüzünden..
ne acı ne kadar acı... eşini seven, onu düşünen, ona değer veren, bir erkek nasıl olurda eşini cehenneme layık görür,nasıl olurda cehenneme elleriyle iter..
BİLMİYORLAR..
dışardaki hayatın ışıklarını evlerindeki huzura değişiyorlar..
çocuklarının geleceğini düşünürken, asıl gerçekten ahiretten uzaklaşıyor, bile bile ateşe yürüyorlar..
korkuyorum..
evladım evlatlarım için.. eşim, annem, babam kardeşim.. ailem için..
yinede elimizden geleeni yapacağız inşallah..
İNŞALLAH.. çocuklarımız saadet asrını yaşayacak en azından evlerinde.. yüreklerinde..
HZ. PEYGAMBERİN kardeşlerim dediği nesillerden olacaklar inşALLAH..
DUA...

mir_erhan

Moderator
Evet çok güzel söylediniz.
Hem çocuklarının açıklığıyla gurur duyanlar
Hemde eşlerine özel olmaktan korkanlar.
Bunda Erkeklerin suçu ve kabahati çok büyük.
O başlı başına bir konu. Onun altından bir erkek nasıl kurtulur hiç düşünemiyorum.
.
Dün Mersinde adamın bir sahilde nişanlısının kafasını taşlara vura vura ezmiş.
başka bir yerde nişanı geri çeviren kızın kapısına dayanan adam kızı ve babasını silahla vurmuş.
Bunun gibi neler duyuyoruz hergün.
Kimse analiz etmiyor. İşin altında bilimsel psikoanlaizler yapmaya çalışıyorlar.
Oysa Biri kalksa deseki bunların hepsinin temelinde imansızlık yatıyor adamı dışlarlar bağnazlarlar.
Oysaki inkar edilemiz bir gerçekki İmansızlık bunun temeli bunun tek değil herşeyin temeli
Bu işin en ağır yükü yani yeni nesillerin yetişme yükü öncelikler annelerde
O yüzden ille de anne..
Babalar ise bu işin tamamen sorumlusu

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bazen utanıyorum kendimden .. geç kalmışlığımdan..
örtüm bu yaşa kalmamalıydı diyorum ..
YA DİĞERLERİ..
canımın yandığını hissediyorum.. acı acı.
haber izlemeye hatta televizyon açmaya korkuyoruz.. bazen radyoya bile..
herşeyde altından kalkamayacağımız yükler..
toplumu suçluyoruz.. yaşananlarda..
haklı belki biraz.. aam annenin babanın ne yaşadığını unutuyoruz..
geçen bir tv kanalında bi programa takıldık eşimle öyleki sanki kıpırdasak bir cümleyi kaçıracaktık..
konu kız çocuklarıydı..
herşeyi öğretiyoruzda hanım olmayı öğretemiyoruz diyordu eğitimci bir ablamız.. halbuki yemek sofrasını toplamak beraber yemek yapmak çok zor değil.. bu ona toplumdaki rollerini öğretecek..
önce annesini görecek ve onun gibi olmaya çalışacak.. baba anneyi eziyorsa .. taktir etmiyorsa ya da bir ALLAH RAZI OLSUN sözünü çok görüyorsa o kız çocuğu kadınlığından nefret edecek.. aynı zamanda kız evlat istemeyecektir..
anne eve geldiğinde yemek yapmaktan çocuğuna bakmaktan evini temizlemekten şikayet ettikçe çocuk herşeyi yük görür kendine..
ve toplumdaki yerini unutur..
aynı şey erkek içinde geçerli değilmi .. babanın sürekli anneyi aşağıladığını evde sanki bir padişah gibi davrandığını gören çocuk ne yapacak aynı davranacak..
ve işte ipler orda kopacak.. saygısız, bencil, sevgisiz bir nesil bizi bekleyecek iki adım ötede..
huzur için evde islamı yaşamak şart.. bunu anladığımda evime huzur geldi benim.. ve şimdi 3.5 yaşındaki kızım.. gelinliğini tesettürlü hayal ediyor.. ben daha sofrayı toplamaya başlarken baba yardım edelim anneme diyor..
yani biz bilmiyoruz ki huzur sadece bizim secimlerimizde

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Mirerhan kardeşimiz...

Hanım kardeşlerimize desteğiniz tam maaşallah...

Yazılarınız NAKKAŞ misali...usul usul...acele etmeden işliyor...Aynı Ustanın "ebru"ya verdiği renk misali.......

Rabbim kaleminize güç kuvvet versin inşaallah

La ilahe illallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt