Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
bence çok önemli bi sorunumuz daha var..kapanmak isteyip de kapanamayanlar evet biliyoruz biz de öyleydik inşallah onlar da kapanırlar..
Ama ben daha büyük bir sorunu dile getireceğim.başı örtülü bayanlar. çevremde o kadar çok örneği varki..başı örtülü ama pantolon üzerine çok kısacık bir tunikle ya da o bile olmuyor dar pantolonlarla başı örtülü bayanlar sokaklarda. Arkadaşlarımı uyarmaya çalışıyorum. Ama aldığım cevap hoşuma böyle gidiyor. Diyorum tesettüre uygun değil diye ama işte. Topuklu ayakkabılarla başı örtülü bayanlar.ya da şöyle düşünen kesim de çok.. Düğüne makyajlı gidilir nolacak diyen bi arkadaşıma verdiğim cevap şuydu.. Düğün olunca o adamlar senin kardeşin mi oluyor nefsine uyuyorsun dedim. Ama dinlemek istemiyorlar. Ben kendi yaşadığım şehirden hatta çalıştığım kurumdan bahsedeyim. O kadar çok kapalı da diyemeyeceğim başı örtülü bayan var ki başı açık bayanların sayısından daha fazla. şöyle nur suresinde belirtildiği gibi örtünen belki bi elin parmaklarını geçmez ama.. Eski işyerimde bi arkadaş bana mehtap bak şu falanca kişi senin gibi tutucu değil. Kollarını açıyor.tabi örnek verdiği kişi de kapalı. O zamanlar yeni kapanmıştım cevap veremedim tesettür sınırlarını çok iyi bilmediğimden.bi keresinde uzun bi elbise giyinip işe gittimştim bana bazı arkadaşlar gelip çok uzun değil mi biraz boyunu kısalt. Ya da üzerine bol olmuş bi beden küçüğünü alsaydın vs. Vallahi nasıl bir müslüman ülkede yaşıyoruz anlamıyorum... şu dikkatimi çekiyor başı örtülü bayanların sayısı oldukça fazla. Ama sadece başı örtülü. Etek boyları da çok kısalmış bakıyorsun üst taraf çok güzel kapanmış ama etekler ara boy. Ya da kollar yarıdan açık. örtü yapılmış ama içinde bir de hazırları da satılıyor kocaman topuz.görünen boyun.. Hatta bunların dışında yapılan erkekle laubali konuşmalar gülmeler. Hangi birini sayayım ki daha...

dediklerinde haklısın mehtap kardeşim....ama hep dediğimiz birşey var:tesettür sadece başı kapatmak değil...tesettüre hareketle,konuşmayla ,oturup kalkmayla herşeyimizle örütmüze layık olmaya çalışıyoruz...eşarbı eğip bükerek kendimize yakıştırmaya çalışmıyoruz elhamdülillah...lakin bizlerde önceden hatalar yaptık...bilmediğimz şeyler vardı....
Insanlara tatlı dille güler yüzle yaklaşalım sonra siz hepiniz aynısınız ........kimseyi beğenmiyorsunuz sadece siz mi müslümansınız demesinler dimi?
allah kapanamayan kardeşlerimize hidayet versin inşaallahh.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
98 öncesi tesettürlü bayanlara bi bakın .. hayretle bakıyorum ben pardesüleri.. zerre vücut hattı belli olmuyor.. başörtüleri omuzlarını örtüyor.. yani çoooooooooook güzeller(!) bize göre Nur suresine göre..
ama sonrası tesettürü modernleştirdiler.. böylede olur dediler.. ne acı nekadar acı.. değilmi..
düzelteceğiz inşallah.. feracelerimizle.. güzelce örttüğümüz örtümüzle.. düzelteceğiz..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
dediklerinde haklısın mehtap kardeşim....ama hep dediğimiz birşey var:tesettür sadece başı kapatmak değil...tesettüre hareketle,konuşmayla ,oturup kalkmayla herşeyimizle örütmüze layık olmaya çalışıyoruz...eşarbı eğip bükerek kendimize yakıştırmaya çalışmıyoruz elhamdülillah...lakin bizlerde önceden hatalar yaptık...bilmediğimz şeyler vardı....
Insanlara tatlı dille güler yüzle yaklaşalım sonra siz hepiniz aynısınız ........kimseyi beğenmiyorsunuz sadece siz mi müslümansınız demesinler dimi?
allah kapanamayan kardeşlerimize hidayet versin inşaallahh.

zaten öyle yaklaşıyorum kimseye kötü bir üslupla yaklaşmıyorum... ama sırası gelince de kalp kırmadan uyarmaya çalışıyorum.ben burada size böyle dile getirdim sitemkar. sitemkarım çünkü aslında kendileri de biliyor yanlış yaptıklarının. hatta kendi ağızlarıyla söylüyorlar da ben tesettüre uygun kapanmıyorum diye. Ben sadece anlamıyorum anlayamıyorum...

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
bence çok önemli bi sorunumuz daha var..kapanmak isteyip de kapanamayanlar evet biliyoruz biz de öyleydik inşallah onlar da kapanırlar..
ama ben daha büyük bir sorunu dile getireceğim.başı örtülü bayanlar. çevremde o kadar çok örneği varki..başı örtülü ama pantolon üzerine çok kısacık bir tunikle ya da o bile olmuyor dar pantolonlarla başı örtülü bayanlar sokaklarda. arkadaşlarımı uyarmaya çalışıyorum. ama aldığım cevap hoşuma böyle gidiyor. diyorum tesettüre uygun değil diye ama işte. topuklu ayakkabılarla başı örtülü bayanlar.ya da şöyle düşünen kesim de çok.. düğüne makyajlı gidilir nolacak diyen bi arkadaşıma verdiğim cevap şuydu.. düğün olunca o adamlar senin kardeşin mi oluyor nefsine uyuyorsun dedim. ama dinlemek istemiyorlar. ben kendi yaşadığım şehirden hatta çalıştığım kurumdan bahsedeyim. o kadar çok kapalı da diyemeyeceğim başı örtülü bayan var ki başı açık bayanların sayısından daha fazla. şöyle nur suresinde belirtildiği gibi örtünen belki bi elin parmaklarını geçmez ama.. eski işyerimde bi arkadaş bana mehtap bak şu falanca kişi senin gibi tutucu değil. kollarını açıyor.tabi örnek verdiği kişi de kapalı. o zamanlar yeni kapanmıştım cevap veremedim tesettür sınırlarını çok iyi bilmediğimden.bi keresinde uzun bi elbise giyinip işe gittimştim bana bazı arkadaşlar gelip çok uzun değil mi biraz boyunu kısalt. ya da üzerine bol olmuş bi beden küçüğünü alsaydın vs. vallahi nasıl bir müslüman ülkede yaşıyoruz anlamıyorum... şu dikkatimi çekiyor başı örtülü bayanların sayısı oldukça fazla. ama sadece başı örtülü. etek boyları da çok kısalmış bakıyorsun üst taraf çok güzel kapanmış ama etekler ara boy. ya da kollar yarıdan açık. örtü yapılmış ama içinde bir de hazırları da satılıyor kocaman topuz.görünen boyun.. hatta bunların dışında yapılan erkekle laubali konuşmalar gülmeler. hangi birini sayayım ki daha...

maalesef bilinçsiz bir toplumda yaşıyoruz.

bir zamanlar tek olan tesettür modası firma bize abes gelirken şimdi adım başı oldular.o da yetmedi netten siteler var.
tesettüre hoyratça yapılan bu yozlaşmayı üzülerek izliyoruz.:(
her şeye el attınız pardüselerimize dokunmasaydınız demek geliyor içimden.

elbise vari pardüsecikler.........

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
"Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)

ALLAH C.C bizleri doğru yoldan ayırmasın inşaallahh.....kapanamayan kardeşlerimizden yardımını esirgemesin amin...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
isim vermiyorum bir tesettür firmasınının vizyonu firmanın kendi sözleri
vİZYON:
Her bedene ve her tarza hitap eden kıyafetler ve aksesuarlarla bayanlar tarafından “en beğenilen ve en çok tercih edilen” marka olmak. Modanın trendlerini Türk kültürü ile harmanlayarak farklı ve özel hissettiren koleksiyonlarla trend belirleyen lider bir firma olmak. Yurtiçi ve yurtdışında yeni mağazalar açarak daha çok kadını...... kalitesiyle tanıştırmak.

MİSYON:
Her yaş ve bedene hitap etmek, bu doğrultuda da ürün yelpazemizi genişleterek tercih edilen bir marka olmak.

Çalışanların fikirlerinin değerli olduğunu hissettikleri, çalışmak için tercih edilen, dinamik, kurumsal bir firma olmak.

Şehrin canlılığını, romantizmini, baskın kimliğini, ruhunu yansıtan koleksiyonlar üreterek modern kadının yaşamının bir parçası olmak.

Üretim, satış ve satış sonrası süreçte müşteri memnuniyetini sağlamak.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
duyduğum şu... ya çokmu abartıyorsun.. dışarı bile çıkarken feraceni giyerek, şu başını geriden bağlayıver balkona çıkıncada bürünmeye ne gerek var.. çok gençsin pişman olursun.. biraz renkli giyin.. vs vs vs ..
gülüyorum pişman oldum bile diyorum geçen günlere..
taviz tavizi getirecek.. bazen yıllardır kapalı olanların benim örtü şeklimi eleştirmesi ağır geldi.. yılmadım.. sonra bi baktım.. beni gördüklerinde eşarplarını düzeltiyorlar anladımki bazen konuşmak değil yapmak gerekiyor.. yapmak göstermek ..

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
98 öncesi tesettürlü bayanlara bi bakın .. hayretle bakıyorum ben pardesüleri.. zerre vücut hattı belli olmuyor.. başörtüleri omuzlarını örtüyor.. yani çoooooooooook güzeller(!) bize göre Nur suresine göre..
ama sonrası tesettürü modernleştirdiler.. böylede olur dediler.. ne acı nekadar acı.. değilmi..
düzelteceğiz inşallah.. feracelerimizle.. güzelce örttüğümüz örtümüzle.. düzelteceğiz..
98de üniversiteden mezun oldum.
o zaman ki öğrenci arkadaşlarımızın olabildiğince büyük başörtülerini ve geniş pardüselerini ne yazık ki artık göremiyoruz.
dine eğilim çok fazlaydı.bizler her hareketimizle,giyimimizle islamı acizane temsil etmeye gayret ederdik.
gerçekten ihlasla uygulayanlardan çok etkilenen,islama yakınlaşan arkadaşlarımız olmuştu.
yeni kapanan bir arkadaşımızın başörtüsünü yapmasına yardımcı olmak kadar güzel bir duygu var mıdır?...
15 yıllık bir vurgun yedi ülkemizde inananlar.
bizleri hakir görüp,karalamaya çalışanların oyunları bir bir hakikatine kavuştu,elhamdülillah.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
yukarıda bir tesettür firmasının misyonu kendi sözleriyle yazdım.
dikkatinizi çekti mi ? moda kelimesi. modern kadın kelimesi...
tesettürümüzü modernleştirmekmiş amaçları..
farzımız değil tarzımız olması amaçları...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
zaten öyle yaklaşıyorum kimseye kötü bir üslupla yaklaşmıyorum... ama sırası gelince de kalp kırmadan uyarmaya çalışıyorum.ben burada size böyle dile getirdim sitemkar. sitemkarım çünkü aslında kendileri de biliyor yanlış yaptıklarının. hatta kendi ağızlarıyla söylüyorlar da ben tesettüre uygun kapanmıyorum diye. Ben sadece anlamıyorum anlayamıyorum...

mehat kardeşim inan bana hala kendi ablalarım annem hatta hacı adayı kayınvalidem bile simsiyah matem havasında niye geziyorsun diyorlar...hatta doğru(!) kapanmayanlar yüzünden bize sen hangi cemaattensin sen niye bu kadar aşırısın diyorlar....
KUR AN CEMAATİNDENİM ELHAMDÜLİLLAH.....BİR TARİKATE YADA CEMAATE KEŞKE BAĞLANABİLSEM AMA YOK KENDİ HALİNDE YAPMAYA YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUM DİNİMİ DİYORUM......
ANTALYA.....
İKİ YILA KADAR O KADAR AZDI Kİ TESETTÜR AMA TAM TESETTÜR DÜ SOKAKLARDA GÖRÜP ÖZENDİĞİM GIPTAYLA BAKIP KISKANDIĞIM...
AMA ŞİMDİ CADDEDE YÜRÜRKEN AÇIK İNSAN SAYISI AZ(!).LAKİN AÇIK KAPALILAR ÇOĞUNLUK TA.....
AHİR ZAMANDAYIZ ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM GÖZÜMÜZÜN GÖRDÜĞÜ HER YER ŞEYTAN ALDATMACASI ...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞAALLAH....

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
duyduğum şu... ya çokmu abartıyorsun.. dışarı bile çıkarken feraceni giyerek, şu başını geriden bağlayıver balkona çıkıncada bürünmeye ne gerek var.. çok gençsin pişman olursun.. biraz renkli giyin.. vs vs vs ..
gülüyorum pişman oldum bile diyorum geçen günlere..
taviz tavizi getirecek.. bazen yıllardır kapalı olanların benim örtü şeklimi eleştirmesi ağır geldi.. yılmadım.. sonra bi baktım.. beni gördüklerinde eşarplarını düzeltiyorlar anladımki bazen konuşmak değil yapmak gerekiyor.. yapmak göstermek ..
kızım 10 yaşında.bazen çevredeki ablalarının kıyafetlerini beğeniyor.öyle giyinsem olur mu anne dediğinde ona söylediğim;''Allah nasıl örtünmemizi istiyorsa öyle giyinmeliyiz.sınırlar belli.ve tesettür hiç kimse için değil,sadece Allah'ın emri olduğu için uygulanır.''

Sahibi'mizin izni kadar sınırlarımız.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
kızım 10 yaşında.bazen çevredeki ablalarının kıyafetlerini beğeniyor.öyle giyinsem olur mu anne dediğinde ona söylediğim;''Allah nasıl örtünmemizi istiyorsa öyle giyinmeliyiz.sınırlar belli.ve tesettür hiç kimse için değil,sadece Allah'ın emri olduğu için uygulanır.''

ve helal daire keyfe kafidir.

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
kızım 10 yaşında.bazen çevredeki ablalarının kıyafetlerini beğeniyor.öyle giyinsem olur mu anne dediğinde ona söylediğim;''allah nasıl örtünmemizi istiyorsa öyle giyinmeliyiz.sınırlar belli.ve tesettür hiç kimse için değil,sadece allah'ın emri olduğu için uygulanır.''
la ilahe illallah....
Ne kadar güzel eminim kızınızda sizin gibi olacaktır ileride....benim bir kızım yok ama korkuyorum rabbim bir kız evlat verirse nefsiyle islam arasında nasıl terceihte nasıl yardımcı olurum ne yaparım diye hep düşünüyorum...
Okulda yaşıtlarını görünce o da yapmak ister aynı şeyleri diye korkuyorum....
Allah kız analarına babalarına yardımcı olsun inşaallah..ahir zamanda evlat yetiştirmek halade kız evlat yetiştirmek çok zor .......

la ilahe illallah....
Ne kadar güzel eminim kızınızda sizin gibi olacaktır ileride....benim bir kızım yok ama korkuyorum rabbim bir kız evlat verirse nefsiyle islam arasında nasıl terceihte nasıl yardımcı olurum ne yaparım diye hep düşünüyorum...
Allah kız analarına babalarına yardımcı olsun inşaallah..ahir zamanda evlat yetiştirmek halade kız evlat yetiştirmek çok zor .......

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

ama ben daha büyük bir sorunu dile getireceğim.başı örtülü bayanlar. çevremde o kadar çok örneği varki..başı örtülü ama pantolon üzerine çok kısacık bir tunikle ya da o bile olmuyor dar pantolonlarla başı örtülü bayanlar sokaklarda. arkadaşlarımı uyarmaya çalışıyorum. ama aldığım cevap hoşuma böyle gidiyor. diyorum tesettüre uygun değil diye ama işte. topuklu ayakkabılarla başı örtülü bayanlar.ya da şöyle düşünen kesim de çok.. düğüne makyajlı gidilir nolacak diyen bi arkadaşıma verdiğim cevap şuydu.. düğün olunca o adamlar senin kardeşin mi oluyor nefsine uyuyorsun dedim. ama dinlemek istemiyorlar. ben kendi yaşadığım şehirden hatta çalıştığım kurumdan bahsedeyim. o kadar çok kapalı da diyemeyeceğim başı örtülü bayan var ki başı açık bayanların sayısından daha fazla. şöyle nur suresinde belirtildiği gibi örtünen belki bi elin parmaklarını geçmez ama.. eski işyerimde bi arkadaş bana mehtap bak şu falanca kişi senin gibi tutucu değil. kollarını açıyor.tabi örnek verdiği kişi de kapalı. o zamanlar yeni kapanmıştım cevap veremedim tesettür sınırlarını çok iyi bilmediğimden.bi keresinde uzun bi elbise giyinip işe gittimştim bana bazı arkadaşlar gelip çok uzun değil mi biraz boyunu kısalt. ya da üzerine bol olmuş bi beden küçüğünü alsaydın vs. vallahi nasıl bir müslüman ülkede yaşıyoruz anlamıyorum... şu dikkatimi çekiyor başı örtülü bayanların sayısı oldukça fazla. ama sadece başı örtülü. etek boyları da çok kısalmış bakıyorsun üst taraf çok güzel kapanmış ama etekler ara boy. ya da kollar yarıdan açık. örtü yapılmış ama içinde bir de hazırları da satılıyor kocaman topuz.görünen boyun.. hatta bunların dışında yapılan erkekle laubali konuşmalar gülmeler. hangi birini sayayım ki daha...

Kardeşim...

Her türlü insan olacak...kapalısı,açığı ,az kapalısı...tam takvalısı..

Bunlar niye var ? Neden dünyada herşeyin rengi aynı değil ? Neden hayvanlar ,insanlar tek bir fabrikadan çıkmış gibi tek özellikli değil ?

İ M T İ H A N olmadan...bu dünyadan ayrılabileceğimizi mi sanıyorsunuz ?

Kimisi sadece başını kapatarak başlayacak bu işe....sonra gerisi gelecek...belki bu hemen olmayacak ...belki...uzun bir imtihan süresi sonrasında...tevbe istiğfarlarla BEN NE YAPTIM DİYECEK....Bu halimle kaç kişiye örnek oldum diyecek...

Vesile...diyoruz ..Neye ve kime vesileyiz ? BİZ KİMİZ ?

ALLAH Azze ve celle dilemedikçe BİZ TESETTÜRE DÖRT DÖRTLÜK bürünsekte takva da yarış edebilir miyiz ?

BAŞKALARININ HATALARINI GÖRÜP kendimize dönelim... Bir bakalım....dış halimiz belki mükemmeldir !!! kimbilir...

Ruhumuza ayna tutalım...

HER zaman diyorum ki....TAKVALIK bir bütün....ALLLAH'a celle celaluhu yakın olabilmek ...

Tesettür bunun bir parçası...Vücudumuzda bir bacağımızın olduğu yer.....AMA ya diğer parçalar nerde ?

Bir bacakla vücut tamamlanıyor mu ?

Her gün KURAN-I KERİM okuyor muyuz ? Namazımızı işlerimize göre mi ? İşlerimize göre NAMAZI mızı ayarladık ?Bugün ,hesap etmeden kaç kişiye (tanımadığınız hem de ) kişiye tebessüm ettiniz...(sadaka haneniz ne kadar dolu) Çok kızdığınız halde....Kaç kez yuttunuz...Tevekkül ettiniz? Acılarınıza sustunuz...Tevekkül ettiniz?

Kocanıza,k.validenize,komşunuza,dostunuza sustunuz...Tevekkül ettiniz...

Bir kişinin giyimine ,yürüyüşüne, saçına,makyajına bakıp ALLAHIM SENDEN HİDAYET DİLİYORUM BU KARDEŞLERİM İÇİN BİLMİYORLAR BİLSELERDİ YAPMAZLARDI dediniz ?

Kaç kez.....her birini eleştireceğinizde susup kendi açıklarınızı için RABBE yöneldiniz....VEREN SENSİN ALLAHIM BENİM BU KUSURUMU SENDEN DÜZELTMEM İÇİN YARDIM DİLİYORUM dediniz...

Şimdi her birimiz düşünelim...Her okuyan kardeşim..düşünsün...kadın erkek farketmez..

Bu imtihan dünyasından en doğru olan...Yolumuzu HAK DİNE çevirip , kendi açıklarımızı kapatsak , başkasıyla uğraşacağımıza kendimize çeki düzen versen zaten ÖRNEK BİR VESİLE KAYNAĞI olurduk inşaallah...

Haydi....Düşünelim....

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
la ilahe illallah....
amin,ümmetin tüm yavruları islama nefer olarak yetişsin inşaALLAH.
bizler aciziz,Allah bizim hatalarımızdan münezzeh olarak yavrularımızı yetiştirsin.

kızım yeni doğduğunda emaneti layıkıyla nasıl yetiştirebilirim endişesi,o ağır sorumluluğu omuzlarımda hissetmiştim.
hala da o korkum,endişem var.
atladığımız,eksik kaldığımız çok yer var muhakkak.Rabbime güveniyorum,sığınıyorum.
zamanın şerrinden tüm yavruları korusun inşaALLAH.

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
[ı]

[sıze=4]kardeşim...

Bunlar niye var ? Neden dünyada herşeyin rengi aynı değil ? Neden hayvanlar ,insanlar tek bir fabrikadan çıkmış gibi tek özellikli değil ?

I m t i h a n olmadan...bu dünyadan ayrılabileceğimizi mi sanıyorsunuz ?

Kimisi sadece başını kapatarak başlayacak bu işe....sonra gerisi gelecek...belki bu hemen olmayacak ...belki...uzun bir imtihan süresi sonrasında...tevbe istiğfarlarla ben ne yaptım diyecek....bu halimle kaç kişiye örnek oldum diyecek...

Vesile...diyoruz ..neye ve kime vesileyiz ? Biz kimiz ?

Allah azze ve celle dilemedikçe biz tesettüre dört dörtlük bürünsekte takva da yarış edebilir miyiz ?

Başkalarının hatalarını görüp kendimize dönelim... Bir bakalım....dış halimiz belki mükemmeldir !!! Kimbilir...

Ruhumuza ayna tutalım...

Her zaman diyorum ki....takvalık bir bütün....alllah'a celle celaluhu yakın olabilmek ...

Tesettür bunun bir parçası...vücudumuzda bir bacağımızın olduğu yer.....ama ya diğer parçalar nerde ?

Her gün kuran-ı kerim okuyor muyuz ? Namazımızı işlerimize göre mi ? Işlerimize göre namazı mızı ayarladık ?bugün ,hesap etmeden kaç kişiye (tanımadığınız hem de ) kişiye tebessüm ettiniz...(sadaka haneniz ne kadar dolu) çok kızdığınız halde....kaç kez yuttunuz...tevekkül ettiniz? Acılarınıza sustunuz...tevekkül ettiniz?

Kocanıza,k.validenize,komşunuza,dostunuza sustunuz...tevekkül ettiniz...

Bir kişinin giyimine ,yürüyüşüne, saçına,makyajına bakıp allahım senden hidayet diliyorum bu kardeşlerim için bilmiyorlar bilselerdi yapmazlardı dediniz ?

Kaç kez.....her birini eleştireceğinizde susup kendi açıklarınızı için rabbe yöneldiniz....veren sensin allahım benim bu kusurumu senden düzeltmem için yardım diliyorum dediniz...

şimdi her birimiz düşünelim...her okuyan kardeşim..düşünsün...kadın erkek farketmez..

Bu imtihan dünyasından en doğru olan...yolumuzu hak dine çevirip , kendi açıklarımızı kapatsak , başkasıyla uğraşacağımıza kendimize çeki düzen versen zaten örnek bir vesile kaynağı olurduk inşaallah...

Haydi....düşünelim....
[/ı]
[/sıze]

berat abla allah razı olsun sizden .....allah rızası için sizi çok seviyorum .....ve her yazınızda; eksik olduğum yerden tokat gibi inen sözlerinizle çeki düzen vermemi sağlayan yazılarınız için hakkınızı helal edin....
Sizde bizi çok seviyorsunuz ki bizim iyi daha da iyi olmamızı istiyorsunuz.......
Allah a şükürler olsun ki buradayım yoksa o kör karanlıklarda ne kadar bocalayacaktım :(

berat05

Yönetici
berat abla allah razı olsun sizden .....allah rızası için sizi çok seviyorum .....ve her yazınızda; eksik olduğum yerden tokat gibi inen sözlerinizle çeki düzen vermemi sağlayan yazılarınız için hakkınızı helal edin....
Sizde bizi çok seviyorsunuz ki bizim iyi daha da iyi olmamızı istiyorsunuz.......
Allah a şükürler olsun ki buradayım yoksa o kör karanlıklarda ne kadar bocalayacaktım :(

Allah celle celaluhu sizden de razı olsun güzel kardeşlerim..

Bende Rabbimin rızası için sizleri çok seviyorum...

Hiç birimiz tam değiliz ki...eksik yönümüz çok...daima uğraşımız olacak son nefese kadar..

Önemli olan...birbirimizin elini bırakmamak...doğruya çekebilmek...

ALLAH azze ve celle için sevebilmek....

Rabbim bizi sırat-i mustakimden ayırmasın....AHİRET YURDUNDA CENNETİ ÂLÂ DA BULUŞALIM İNŞAALLAH

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
98de üniversiteden mezun oldum.
o zaman ki öğrenci arkadaşlarımızın olabildiğince büyük başörtülerini ve geniş pardüselerini ne yazık ki artık göremiyoruz.
dine eğilim çok fazlaydı.bizler her hareketimizle,giyimimizle islamı acizane temsil etmeye gayret ederdik.
gerçekten ihlasla uygulayanlardan çok etkilenen,islama yakınlaşan arkadaşlarımız olmuştu.
yeni kapanan bir arkadaşımızın başörtüsünü yapmasına yardımcı olmak kadar güzel bir duygu var mıdır?...
15 yıllık bir vurgun yedi ülkemizde inananlar.
bizleri hakir görüp,karalamaya çalışanların oyunları bir bir hakikatine kavuştu,elhamdülillah.
AH o yıllar.. özendiğim ablalar.. telaşsız.. tavizsiz örtüleri ile ne büyük örnektiler.. 15 yıl.. ve geldiğimiz nokta hoş karşılananlar.. yok yıpratıldık bilinçli olarak hemde.. RABBİM BİZLERİDE sevdiği kullardan eylesin inşallah...
yukarıda bir tesettür firmasının misyonu kendi sözleriyle yazdım.
dikkatinizi çekti mi ? moda kelimesi. modern kadın kelimesi...
tesettürümüzü modernleştirmekmiş amaçları..
farzımız değil tarzımız olması amaçları...
farz olmaktan Çıkıp tarz oluveren tesettür ne acı.. gördükçe canımız yanıyor ama düzelecek hala kocaman bir ümidim var benim
mehat kardeşim inan bana hala kendi ablalarım annem hatta hacı adayı kayınvalidem bile simsiyah matem havasında niye geziyorsun diyorlar...hatta doğru(!) kapanmayanlar yüzünden bize sen hangi cemaattensin sen niye bu kadar aşırısın diyorlar....
KUR AN CEMAATİNDENİM ELHAMDÜLİLLAH.....BİR TARİKATE YADA CEMAATE KEŞKE BAĞLANABİLSEM AMA YOK KENDİ HALİNDE YAPMAYA YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUM DİNİMİ DİYORUM......
ANTALYA.....
İKİ YILA KADAR O KADAR AZDI Kİ TESETTÜR AMA TAM TESETTÜR DÜ SOKAKLARDA GÖRÜP ÖZENDİĞİM GIPTAYLA BAKIP KISKANDIĞIM...
AMA ŞİMDİ CADDEDE YÜRÜRKEN AÇIK İNSAN SAYISI AZ(!).LAKİN AÇIK KAPALILAR ÇOĞUNLUK TA.....
AHİR ZAMANDAYIZ ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM GÖZÜMÜZÜN GÖRDÜĞÜ HER YER ŞEYTAN ALDATMACASI ...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞAALLAH....
98 lerde yine karakola çekilen ablalarımıza yapılan baskılar.. nereye hangi örgüte bağlısınız.. birinin ağzından çıkın cümleler başı yerde..
NUR 33 .. AZHAP 59...

korkuyorum kızım için.. ahiretinden.. kurtarırız dünyalarını kimmiş açlıktan açıkta ölen.. doyar karnı ya AHİRET.. tırnağının kırılmasına dayanamadığımız yavrumuzu ateşe atabilirmiyiz.. sınırlar.. gördükleri ve yaşadıklarıyla.. öyle olmayacaklar inşALLAH..

Kardeşim...

İ M T İ H A N olmadan...bu dünyadan ayrılabileceğimizi mi sanıyorsunuz ?

Kimisi sadece başını kapatarak başlayacak bu işe....sonra gerisi gelecek...belki bu hemen olmayacak ...belki...uzun bir imtihan süresi sonrasında...tevbe istiğfarlarla BEN NE YAPTIM DİYECEK....Bu halimle kaç kişiye örnek oldum diyecek...

Vesile...diyoruz ..Neye ve kime vesileyiz ? BİZ KİMİZ ?

ALLAH Azze ve celle dilemedikçe BİZ TESETTÜRE DÖRT DÖRTLÜK bürünsekte takva da yarış edebilir miyiz ?

BAŞKALARININ HATALARINI GÖRÜP kendimize dönelim... Bir bakalım....dış halimiz belki mükemmeldir !!! kimbilir...

Ruhumuza ayna tutalım...

HER zaman diyorum ki....TAKVALIK bir bütün....ALLLAH'a celle celaluhu yakın olabilmek ...

Tesettür bunun bir parçası...Vücudumuzda bir bacağımızın olduğu yer.....AMA ya diğer parçalar nerde ?

Her gün KURAN-I KERİM okuyor muyuz ? Namazımızı işlerimize göre mi ? İşlerimize göre NAMAZI mızı ayarladık ?Bugün ,hesap etmeden kaç kişiye (tanımadığınız hem de ) kişiye tebessüm ettiniz...(sadaka haneniz ne kadar dolu) Çok kızdığınız halde....Kaç kez yuttunuz...Tevekkül ettiniz? Acılarınıza sustunuz...Tevekkül ettiniz?

Kocanıza,k.validenize,komşunuza,dostunuza sustunuz...Tevekkül ettiniz...

Bir kişinin giyimine ,yürüyüşüne, saçına,makyajına bakıp ALLAHIM SENDEN HİDAYET DİLİYORUM BU KARDEŞLERİM İÇİN BİLMİYORLAR BİLSELERDİ YAPMAZLARDI dediniz ?

Kaç kez.....her birini eleştireceğinizde susup kendi açıklarınızı için RABBE yöneldiniz....VEREN SENSİN ALLAHIM BENİM BU KUSURUMU SENDEN DÜZELTMEM İÇİN YARDIM DİLİYORUM dediniz...

Şimdi her birimiz düşünelim...Her okuyan kardeşim..düşünsün...kadın erkek farketmez..

Bu imtihan dünyasından en doğru olan...Yolumuzu HAK DİNE çevirip , kendi açıklarımızı kapatsak , başkasıyla uğraşacağımıza kendimize çeki düzen versen zaten ÖRNEK BİR VESİLE KAYNAĞI olurduk inşaallah...

Haydi....Düşünelim....

ABLAMM.. yüreğine sağlık yazdıkların karşısında sadece LA İLAHE İLLALLAH....
bilmiyorlar.. bilseler yapmazlar..
dua edelim dua edelim pırıl pırıl gençlerimiz o güzel yüzleriyle cehennem ehli değil.. cennet hurisi olsunlar..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt