bence çok önemli bi sorunumuz daha var..kapanmak isteyip de kapanamayanlar evet biliyoruz biz de öyleydik inşallah onlar da kapanırlar..
Ama ben daha büyük bir sorunu dile getireceğim.başı örtülü bayanlar. çevremde o kadar çok örneği varki..başı örtülü ama pantolon üzerine çok kısacık bir tunikle ya da o bile olmuyor dar pantolonlarla başı örtülü bayanlar sokaklarda. Arkadaşlarımı uyarmaya çalışıyorum. Ama aldığım cevap hoşuma böyle gidiyor. Diyorum tesettüre uygun değil diye ama işte. Topuklu ayakkabılarla başı örtülü bayanlar.ya da şöyle düşünen kesim de çok.. Düğüne makyajlı gidilir nolacak diyen bi arkadaşıma verdiğim cevap şuydu.. Düğün olunca o adamlar senin kardeşin mi oluyor nefsine uyuyorsun dedim. Ama dinlemek istemiyorlar. Ben kendi yaşadığım şehirden hatta çalıştığım kurumdan bahsedeyim. O kadar çok kapalı da diyemeyeceğim başı örtülü bayan var ki başı açık bayanların sayısından daha fazla. şöyle nur suresinde belirtildiği gibi örtünen belki bi elin parmaklarını geçmez ama.. Eski işyerimde bi arkadaş bana mehtap bak şu falanca kişi senin gibi tutucu değil. Kollarını açıyor.tabi örnek verdiği kişi de kapalı. O zamanlar yeni kapanmıştım cevap veremedim tesettür sınırlarını çok iyi bilmediğimden.bi keresinde uzun bi elbise giyinip işe gittimştim bana bazı arkadaşlar gelip çok uzun değil mi biraz boyunu kısalt. Ya da üzerine bol olmuş bi beden küçüğünü alsaydın vs. Vallahi nasıl bir müslüman ülkede yaşıyoruz anlamıyorum... şu dikkatimi çekiyor başı örtülü bayanların sayısı oldukça fazla. Ama sadece başı örtülü. Etek boyları da çok kısalmış bakıyorsun üst taraf çok güzel kapanmış ama etekler ara boy. Ya da kollar yarıdan açık. örtü yapılmış ama içinde bir de hazırları da satılıyor kocaman topuz.görünen boyun.. Hatta bunların dışında yapılan erkekle laubali konuşmalar gülmeler. Hangi birini sayayım ki daha...
dediklerinde haklısın mehtap kardeşim....ama hep dediğimiz birşey var:tesettür sadece başı kapatmak değil...tesettüre hareketle,konuşmayla ,oturup kalkmayla herşeyimizle örütmüze layık olmaya çalışıyoruz...eşarbı eğip bükerek kendimize yakıştırmaya çalışmıyoruz elhamdülillah...lakin bizlerde önceden hatalar yaptık...bilmediğimz şeyler vardı....
Insanlara tatlı dille güler yüzle yaklaşalım sonra siz hepiniz aynısınız ........kimseyi beğenmiyorsunuz sadece siz mi müslümansınız demesinler dimi?
allah kapanamayan kardeşlerimize hidayet versin inşaallahh.