hudavendigar
Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun abimiz.
geçen üniversite öğrencisi bir tanıdığım bir sohbette dinlemiş,eğer namaz kılarken üzerinize bir şey giyme ihtiyacı duyuyorsanız sizin ki tesettür değildir diye.
oturup düşündüm ve eyvah dedim diyor.
namazda ALLAH'IN huzuruna çıkmaya utanırken her an bizimle olduğunu mu unutuveriyoruz!
Paylaşım için teeşekkür ederim..bende evde öyleyim namaz kılacağım zaman üzerime birşey almama gerek klmaz çnkü evde etekle ve başörtülü duruyorum..annem bu durumuma köylü gibi oldun diyor..köy kızları senden daha güzel giyiniyor diyor..ne alakaysa..bilmiyorum ben evde başım açık rahat edemiyorum çnkü balkona çıkıyorum arada yada bi komşu geliyo biri geliyo hazırlıksız yakalanmamış oluyorum..blmem sizler evinizde nasılsınız??
Allah razı olsun sizden...
Size kim ne derse desin bildiğiniz o güzel yolunuzdan hiçbir zaman sapmayınız.İnsanlar hep gelip geçicidir.Baki olan Allah'ın rızasıdır.Ben bir erkek büyüğünüz olarak sizi takdir ediyorum.Şayet, oturduğunuz dairenin ziline basan olursa kapının deliğinden kim geldi diye bakmadan asla hemen açmayınız.Olası her türlü olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.Tanıdık olsun veya olmasın namahrem erkeklerin yanında başı açık bulunmayınız.Zira evle sokak arasında ki bu örtünme meselesi aynıdır.Ancak mahrem olanlarınızın yanında dolaşmak dinen serbestiyet hakkınız vardır.Bu da edep sınırlarını aşmasın yeter.
Balkona çamaşır asmak veya başka bir nedenlerle de olsa yine tesettürlüğünüzü muhafaza ediniz.Ne mutlu ki o takva sahiplerine...
Birde şu açıdan olaya bakmak gerekir..diyelim o anda deprem oldu (Allah korusun) böyle ani durumlarda başının kapalı olması ve üstünün tesettürlü olması en güzeli..öyle bir durum olduğunda insanlar telaşa kapılıyor başörtü aramaya fırsatı bile kalmayabiliyor..ben bunları düşünerek hareket ediyorum hatta çoğu zaman başörtülü yatağa yatıp uyuyorum..küçükken de öyle yatardım illa o başörtüm başımda olacak yoksa huzursuz olur uyuyamazdım..
Allah takva halinizi her daim arttırsın.Ne mutlu size...
SAYGIDEĞER ABİMİZ.....
Varlığınız desteğiniz ne kadar değerli..
çoğu kardeşimiz eşinden babasından kardeşinden.. destek göremediği için cesaret edemezken..
en büyük desteği vermekten çekinirken.. tesettürün değerini bize hatırlatan, destek veren, hakkıyla taşımanın önemini anlatan SİZLER
çok değerlisiniz.. iyiki varsınız..
yokluğunuz çok belliydi uzun süredir.. gelişiniz yokluğunuzun hissediliş sebebini çok güzel ortaya koydu..