mir_erhan
Moderator
artık havalar da soğumaya başladı. insanlar mevsimliklerini giyinip çıkyorlar dışarı genelde. bugün sabah erken saatlerinde karşılaştığım bir olay.
genç bir kız şort giyinmiş yürüyor.. tabi şort kısa bişeydir. konyada da bir de bu serin havalarda kız hemen dikkatleri çekiyor.kıza çok yakında olmayan ki epeyce uzakta idi bi bey bakıp bakıp durdu. hani ben şöyle düşündüm o an .tamam o kızın tesettürle alakası yok da ya o adamın varmı alakası.onun da yok olsaydı kaç metre öteden kızı süzmezdi. Nur suresinde tesettürden bahsedilirken önce erkeklerin bakışlarını haramlardan korumaları vardır.. Kadınlar suçluysa kusura bakmasın erkekler de bi okadar suçludur.
Selamün Aleyküm.
Sevgili kardeşim. Değindiğin noktada çok önemli.
Yorumunuzu okurken aklıma geçenlerde okuduğum Riyazüssalihinde şöyle bir Hadisi Şerif vardı
'' Ebu Hureyre(r.a.)'dan Resulüllah (S.A.V.) : '' Herkim hidayete /İslam yoluna çağırırsa bu yola uyanların sevapları kadar o kimseye de sevap verilir. Bu yola uyanların sevaplarından da hiç bir sevap eksilmez.Her kimde sapıklığa çağırırsa bu sapıklığa uyanların günahları kadar o kimseye de günah vardır. Bu sapıklığa uyanların günahlarından da hiç bir günah eksilmez. '' buyurmuştur. ( Müslim.)
Tabiki mümin erkekler Müminliklerini gerektirdiği neyse onu yapma yükümlülüğündeler.
Ama birde bir hayra ya da bir şehvet yada sapıklığa vesile olmak var.
Çok mütevazi kapanmayan insanlarda var. çok asil olanlarda.
Ama '' Edepten Ala ASALET yoktur. ''
'' Baş örtüsü ise BANA BAKMA demektir. Bana BAKMADAN GEÇME demek değil..''
Selam ve dua ile