Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
artık havalar da soğumaya başladı. insanlar mevsimliklerini giyinip çıkyorlar dışarı genelde. bugün sabah erken saatlerinde karşılaştığım bir olay.
genç bir kız şort giyinmiş yürüyor.. tabi şort kısa bişeydir. konyada da bir de bu serin havalarda kız hemen dikkatleri çekiyor.kıza çok yakında olmayan ki epeyce uzakta idi bi bey bakıp bakıp durdu. hani ben şöyle düşündüm o an .tamam o kızın tesettürle alakası yok da ya o adamın varmı alakası.onun da yok olsaydı kaç metre öteden kızı süzmezdi. Nur suresinde tesettürden bahsedilirken önce erkeklerin bakışlarını haramlardan korumaları vardır.. Kadınlar suçluysa kusura bakmasın erkekler de bi okadar suçludur.

Selamün Aleyküm.
Sevgili kardeşim. Değindiğin noktada çok önemli.
Yorumunuzu okurken aklıma geçenlerde okuduğum Riyazüssalihinde şöyle bir Hadisi Şerif vardı

'' Ebu Hureyre(r.a.)'dan Resulüllah (S.A.V.) : '' Herkim hidayete /İslam yoluna çağırırsa bu yola uyanların sevapları kadar o kimseye de sevap verilir. Bu yola uyanların sevaplarından da hiç bir sevap eksilmez.Her kimde sapıklığa çağırırsa bu sapıklığa uyanların günahları kadar o kimseye de günah vardır. Bu sapıklığa uyanların günahlarından da hiç bir günah eksilmez. '' buyurmuştur. ( Müslim.)

Tabiki mümin erkekler Müminliklerini gerektirdiği neyse onu yapma yükümlülüğündeler.
Ama birde bir hayra ya da bir şehvet yada sapıklığa vesile olmak var.
Çok mütevazi kapanmayan insanlarda var. çok asil olanlarda.

Ama '' Edepten Ala ASALET yoktur. ''
'' Baş örtüsü ise BANA BAKMA demektir. Bana BAKMADAN GEÇME demek değil..''

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
''Bir kadın örtunmesi farz olan yerleri örtmekle sorumludur
buna rağmen erkekler hala bakıyorsa...
Fitne kadının yüzünde değil, fitne erkeğin gözündedir.''

- Mustafa İSLAMOĞLU -

berat05

Yönetici
ve aleykümselamve rahmetullahi ve berakatuhu

ve aleykümselamve rahmetullahi ve berakatuhu

Ama '' Edepten Ala ASALET yoktur. ''
'' Baş örtüsü ise BANA BAKMA demektir. Bana BAKMADAN GEÇME demek değil..''

Doğru söze nedir...Teşekkürler değerli kardeşim

Birde.....Herkes kendi nefsiyle uğraşsa...başkasından gıyaba zaman kalmaz..

kendimizle uğraşıp eksilerimizi artılara çevirelim...inşaallah

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar seviyorum ki bu siteyi sizleri bulduğum için çok şanslıyım. kapalıyım Allah a şükür. keşke siyah giyinebilsem bende. herkes karşı çıkıyo çarşaf giyerim diye korkan bile var. ne var yahu karışmayın giydiğime örtüme.. biricik kıymetli örtüme.

Rabbim sabır versin ablalarım yolunuzu hep açık etsin. bize ne güzel örnek oluyorsunuz...hep hayal ediyorum kendimi siyahlar içinde. ama çoğu kimse siyah giyemiyo ilerde yaşıtlarıma da güzelce kapanmayı nasip etsin Allah ım. dersanemde kapalı hocalar yok pardesü giyerken bile çekiniyorum sayelerinde giyemiyorum annemde giydirmiyo. Bende napayım bekliyorum dua ediyorum yüce Rabbime İMANIMI YAŞATMADAN ÖLDÜRME BENİ diye. çok şükür demek ki siyahları şimdilik kaldıramayacağım, hak etmiyorum ilerde nasip edecek biliyorum..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
o kadar seviyorum ki bu siteyi sizleri bulduğum için çok şanslıyım. kapalıyım Allah a şükür. keşke siyah giyinebilsem bende. herkes karşı çıkıyo çarşaf giyerim diye korkan bile var. ne var yahu karışmayın giydiğime örtüme.. biricik kıymetli örtüme.

Rabbim sabır versin ablalarım yolunuzu hep açık etsin. bize ne güzel örnek oluyorsunuz...hep hayal ediyorum kendimi siyahlar içinde. ama çoğu kimse siyah giyemiyo ilerde yaşıtlarıma da güzelce kapanmayı nasip etsin Allah ım. dersanemde kapalı hocalar yok pardesü giyerken bile çekiniyorum sayelerinde giyemiyorum annemde giydirmiyo. Bende napayım bekliyorum dua ediyorum yüce Rabbime İMANIMI YAŞATMADAN ÖLDÜRME BENİ diye. çok şükür demek ki siyahları şimdilik kaldıramayacağım, hak etmiyorum ilerde nasip edecek biliyorum..

ALLAH a şükürler olsun ki buradayız....rabbim iyiliğini istediği kullarına nasip ediyor böyle insanlarla buluşmayı çok şükür..
bizlerde önce senin gibiydik .....önce şallar sonra pardesü ve nihayetinde gelen siyahlarımız feracelerimiz ve eşarplarımız.....herkes her zaman konuşmaya görüş bildirmeye çok hevesli maleseff.açık gezerken kızım abartma heryerin görünüyo demeyen ailelerimiz kapanınca ABARTMA demeyi kendilerine vazife edinmişler....hiç üzülme hayatımızın heryerinde herzaman bu insanlar olucak.ama pes etmek yok.hep daha güzelini daha iyisini ALLAH RIZASI KUR AN ışığında yapmaya gayret edelim.insanlarda alışıyorlar zaman geçtikçe...dua et bol bol.dua edelim hep beraber allah yolundan ayırmasın nefsimize uydurmasın bizleri....
allah yardımcın olsun canım kardeşim....

mir_erhan

Moderator
"İşte bu Kur'an muazzam bir kitabdır. Onu biz indirdik. Çok mübarektir. (Fayda ve bereketi çoktur).
Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah'tan korkun. Tâ ki merhamet olunasınız"
(En'âm: 155).

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm arkadaşşlar..uzun bir aradan sonra ben geldim..Nasıılsıınıız iyisinizdir inşAllah.. sizlere bir sorum olacak.kafama takıılan bir soru var..Şimdi ben bekarıım evlenenleri görüyorum hemen hemen her kıız kınada başını açmıışş. benimde bu konuda endişşelerim var..şşmdi ilerde evlendiğğimde kıınada başşıımıı acmalı mıyım? ben kapatmak istiyorum çnkü fotoğğraf çekenler oluyo..sonra başşıın açıık halin o kişşide kalııyo ve günümüzde facebook denen illet var orayada koyabiliyorlar bu yüzden kapatmak istiyorum o gün geldiğğinde..sizce ne yapıılmalıı?? doğğrusu nedir?

berat05

Yönetici
vealeykümselamve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselamve rahmetullahi ve berakatuhu

Selamün aleyküm arkadaşşlar..uzun bir aradan sonra ben geldim..Nasıılsıınıız iyisinizdir inşAllah.. sizlere bir sorum olacak.kafama takıılan bir soru var..Şimdi ben bekarıım evlenenleri görüyorum hemen hemen her kıız kınada başını açmıışş. benimde bu konuda endişşelerim var..şşmdi ilerde evlendiğğimde kıınada başşıımıı acmalı mıyım? ben kapatmak istiyorum çnkü fotoğğraf çekenler oluyo..sonra başşıın açıık halin o kişşide kalııyo ve günümüzde facebook denen illet var orayada koyabiliyorlar bu yüzden kapatmak istiyorum o gün geldiğğinde..sizce ne yapıılmalıı?? doğğrusu nedir?

Esselamu aleyküm değerli kardeşim...

Kardeşim...konuyu tam anlayabilmek..hakim olabilmek lazım....

Kapanma dediğimiz şey...bir örtümü sadece ? Canımız istediği zaman açacağımız ..düğünlerde herkese gösterebileceğimiz..keyfe keder takıp çıkarabileceğimiz...giysimizin YAP-BOZ umu ?

Tesettür...önce kalplerin...sonra bedenin kapanması...ALLAH Celle Celaluhu ın emri...farzı!...
Sizce her gün kapanan bir bayanın düğün var diye açılması doğru mudur?
Ya da bunu düşüncelerine alıp , vesveselere sebep olması doğru mudur?

Soruların hepsine HAYIR diyeceğim..

İslamı şartlara uyan bir bayan...bırakın saçını açmayı , tesettürüne kalabalık ortamda daha dikkat etmelidir.
Düğüne gidiyorum diye süslenmek ,boyanmak, renk cümbüşüne girmek olmaz..
Erkekler -kadınlar karışık yerde...hem de bildiğimiz çalgılı düğünlerden hiç bahsetmiyorum bile....

Boyanmak...altınlara bürünüp gösteriş yapmak , Tesettürlü dahi olsa dar kıyafetler giymek,başındaki eşarbın kumaşı yetmemişçesine yarım örtmek OLMAZ....( Resim çektirmek hele.....onu hiç saymıyorum....başınızı açın,resminizi herkesle paylaşın... ) KARDEŞİM ÇOK İYİ DÜŞÜNÜN...Ahiret kolay değil ki...Biz kafamızı kapattık ,tesettüre girdik diye olay bitti mi sanıyoruz...Y A N I L I Y O R U Z !!!

Ya adam gibi kapanacağız...ya adam gibi kapanacağız..

Bilmiyorsak öğreneceğiz..Doğruyu bilene kadar nefsimizle savaşacağız..

Ama şeytanın oyununa gelmeyeceğiz inşaallah...

AHİRETİ KAZANMAK HİÇ KOLAY DEĞİL.......

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Düğünler,,,,,,
kim çıkarmış neye hizmet ediliyor......amaç ne anlayamıyorum..
Herkes bir süs yarışı içinde..artık olması gerektiği gibi giyinenler yadırganıyor malesef açılıp saçılanlar günler öncesinden kuaför randevusu alanlar değil.
En iyisi hiç gitmemek.düğün öncesi kız yada erkek evine hediyeni götürüp hayırlı olsun dileklerini iletmek....
Böyle yapmaya çalışıyorum artık.......gitmiyorum ........

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Repsol yorumumu görüyorsan seni de çok merak ettim... Hayırlı haberlerin var mı bize inşallah kapalılık konusunda. Eşinle anlaşabildiniz mi?

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Vealeykümselam ve Rahmetullahi ve Berakatuhu
Allah c.c. razı olsun .

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar."

(Ahzâb Sûresi: 33:59.)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

NE Mİ yapmalı...
aslında cevabı bildiğin için soruyorsun bize.. çünkü aklında doğru olan şey belli ama etraf ne der .. le başlayıp nefsin zorlamasına varan bi çıkmaz kafanı karıştırıyor.. yok arkadaşım öyle bişey.. düğünde aç bayramda aç.. şurda aç burda aç.. eee ne ara kapatıcaz..
çok gördüm düğün aç piknik aç...
aç ta aç.. kapatma ozaman demi ama..
güzel kardeşim.. hepimiz aynı yollardan geçiyoruz.. şimdi düğün fotoğraflarıma bakıyorum .. ah o fotoğraflarda kapalı olmak için neler yapardım.. ama geri getiremeyiz o günleri..
sen içinden geleni yap... doğru olanı..
unutma .. cennet yaşayacağın bir anlık nefsin çok çok fazlası.. ve dünyanın gafletine değmez..
sen ki o örtüye kavuşmak için ne sıkıntılar yaşadığını paylaştın bizimle.. şimdi başından çıkarmak kolay olmaz sanırım bir anlıkta olsa..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
nefsimize uyacak olsak o hiç susmuyor ki zaten.
öğle arası alışveriş merkezine gittik.. hala içimden şöyle geçiriyorum şimdi açık olsam şu kıyafeti alırdım saçlarımı da şöyle yapardım felan. işte nefis susmuyor. sonra şöyle düşündüm ne zaman susacak şu nefis.kapanalı 1 seneyi geçti ama hala susturamadım ki ben. biliyorum ki ben yaşadığım sürece hep konuşacak ama ben onu dinlemeyeciğim inşallah.geçmişe bakıp düşünüyorum diyorum ben ne kazandım nefsime uymakla .eskiden alıştığım iltifatlar yok şimdi etrafımda. bu da nefsime ağır geliyor.demek ki doğru yoldayım ağır geliyorsa. kapanmak hele ki hakkıyla kapanmak kolay bişey değil.çünkü mağazalar şaşaalı kıyafetlerle dolu. genç kızlar alımlı alımlı.zor bu devirde gerçekten zor. Sadece Allah rızası için olursa oluyor herşey. inşallah başaranlardan oluruz.inşallah kazananlardan oluruz. Rabbimiz islam ahlakıyla şereflendirsin hepimizi inşallah. hergün dua ediyorum. Allahım ölmeden önce ölebilmeyi nasip eyle diye. Heryer günah günah günah dolu.. herşeyi yapabilek güçteyiz herşeyin de farkındayız ama yapmıyoruz. dünyada yaşarken unutuyoruz ahiretimizi... hangi amelimize güveniyoruz .ya da garantimiz mi var cennet için. nedir bu üzerimizdeki atalet gevşeklik vurdumduymazlık ve ertelemelerimiz. o kadar nankörüz o kadar şükürsüz o kadar sabırsız ve o kadar isteksiz. % 50 indirim var mesajları geliyor koştur koştur gidiyoruz mağazalara. ama Allah beraat mesajları seriyor önümüze aldırış ettiğimiz yok... ne zaman islam girecek hayatımızın her köşesine. ne zaman iki saatimizi tv ye değil de namazımıza kuranımıza tefekkürümüze ayıracağız.. ne zaman islam hakim olacak..inancımız mı zayıf ki nedir bu bizdeki adamsendecilik. herşeyin farkındayız ama hala aynı yerdeyiz...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH a şükürler olsun ki buradayız....rabbim iyiliğini istediği kullarına nasip ediyor böyle insanlarla buluşmayı çok şükür..
bizlerde önce senin gibiydik .....önce şallar sonra pardesü ve nihayetinde gelen siyahlarımız feracelerimiz ve eşarplarımız.....herkes her zaman konuşmaya görüş bildirmeye çok hevesli maleseff.açık gezerken kızım abartma heryerin görünüyo demeyen ailelerimiz kapanınca ABARTMA demeyi kendilerine vazife edinmişler....hiç üzülme hayatımızın heryerinde herzaman bu insanlar olucak.ama pes etmek yok.hep daha güzelini daha iyisini ALLAH RIZASI KUR AN ışığında yapmaya gayret edelim.insanlarda alışıyorlar zaman geçtikçe...dua et bol bol.dua edelim hep beraber allah yolundan ayırmasın nefsimize uydurmasın bizleri....

saol abla Allah sabır isteyene sabır versin. o kadar zor ki KİME NEYE HİZMET EDİYORLAR KİM İÇİN SÜSLENİYORLAR KİM İÇİN AÇILIYORLAR!!! VİCDANLARI SIZLAMIYOR MU HİÇ BİR DE KAPALI OLANLARI DIŞLIYORLAR YA ALLAH NASIL HÜKÜM VERECEK ONLARA!!!.. hele bu yaşta genç yaşta hakkıyla kapanmak çok zor, yaşından olgun davranmak çok zor. pardesü bile giyemiyorum artık. annemle öyle bi tartıştık ki benim yanımda pardesü giyme dedi gözlerinide kapat yüzünüde kapat dedi. kendi giymiyor banada giydirmiyor. merak ediyorum acaba Allah böyle saçma düşüncelere dalan insanları ana babaları nasıl cezalandıracak napacak? o kadar kötü oluyorum ki artık istediğimi giyemiyorum.

DİYORLAR Kİ SİYAH HERKESİN İÇİNDE DAHA ÇOK DİKKAT ÇEKER. VESVESE DEĞİL Mİ HERKES BİŞEY SÖYLÜYOR. RABBİM İNANANLARI DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN ŞEYTANA UYDURMASIN. birbirimize dua edelim Rabbim bizi affetsin... şükür bu halimize.

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
mehtap abla o kadar güzel söylemişsin ki herşeyin farkındayız ama hala aynı yerdeyiz. kimse umursamıyor kimse ilgilenmiyor. ama Rabbim affedendir. sabretmemiz lazım dayanmamız lazım. yoksa nasıl güzel bi insan olabiliriz. Allah dert veriyor ki sınayayım diyor kulum napacak diyor. sabredelim ki muradımıza erelim. başkasına değil kendi yolumuza bakalım. Allah biliyor ya ne istediğimizi ne yapmak istediğimizi. başkasına bişey yapamayız. sabır sabır sabır. sabretmeye çalışıyorum mükafatını Allah verecektir.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
NE Mİ yapmalı...
aslında cevabı bildiğin için soruyorsun bize.. çünkü aklında doğru olan şey belli ama etraf ne der .. le başlayıp nefsin zorlamasına varan bi çıkmaz kafanı karıştırıyor.. yok arkadaşım öyle bişey.. düğünde aç bayramda aç.. şurda aç burda aç.. eee ne ara kapatıcaz..
çok gördüm düğün aç piknik aç...
aç ta aç.. kapatma ozaman demi ama..
güzel kardeşim.. hepimiz aynı yollardan geçiyoruz.. şimdi düğün fotoğraflarıma bakıyorum .. ah o fotoğraflarda kapalı olmak için neler yapardım.. ama geri getiremeyiz o günleri..
sen içinden geleni yap... doğru olanı..
unutma .. cennet yaşayacağın bir anlık nefsin çok çok fazlası.. ve dünyanın gafletine değmez..
sen ki o örtüye kavuşmak için ne sıkıntılar yaşadığını paylaştın bizimle.. şimdi başından çıkarmak kolay olmaz sanırım bir anlıkta olsa..

Ne de güzel özetlemişsin..Eline yüreğine sağlık..ben kapanalı 1 seneyi geçti nerdeyse 2 sene olacak.. kapandığım için çok mutluyum..vesvese değil de kim ne der korkusu da yok..ablamın düğününde de çok soran oldu başını açmayacak mısın bi kere evleniyo ablan saçını yaptır dediler ben dedim acmayacağım olmaz öyle şey..acmadım da...şimdi de kafama takılan kendi kınanda sadece bayanlar oluyo o zaman acık olsa ne olur diye düşündüm ama bi baktım bşka kınalara gittim orda çalgı çalanlar erkek seni görüyor..dedim kendi kendime o zaman olmaz ki birde resim çekiyorlar bu işi hiç beğenmedim çok saçma geldi bana..ben acmaktan yana değilim sadece o güne özel kapalı baaşörtülü bir kıyfet pek yok sanırım şöyle bir netten de araştırdım nadir var..kıyafet işini ne yapsam diye düşündürdü beni..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm değerli kardeşim...

Kardeşim...konuyu tam anlayabilmek..hakim olabilmek lazım....

Kapanma dediğimiz şey...bir örtümü sadece ? Canımız istediği zaman açacağımız ..düğünlerde herkese gösterebileceğimiz..keyfe keder takıp çıkarabileceğimiz...giysimizin YAP-BOZ umu ?

Tesettür...önce kalplerin...sonra bedenin kapanması...ALLAH Celle Celaluhu ın emri...farzı!...
Sizce her gün kapanan bir bayanın düğün var diye açılması doğru mudur?
Ya da bunu düşüncelerine alıp , vesveselere sebep olması doğru mudur?

Soruların hepsine HAYIR diyeceğim..

İslamı şartlara uyan bir bayan...bırakın saçını açmayı , tesettürüne kalabalık ortamda daha dikkat etmelidir.
Düğüne gidiyorum diye süslenmek ,boyanmak, renk cümbüşüne girmek olmaz..
Erkekler -kadınlar karışık yerde...hem de bildiğimiz çalgılı düğünlerden hiç bahsetmiyorum bile....

Boyanmak...altınlara bürünüp gösteriş yapmak , Tesettürlü dahi olsa dar kıyafetler giymek,başındaki eşarbın kumaşı yetmemişçesine yarım örtmek OLMAZ....( Resim çektirmek hele.....onu hiç saymıyorum....başınızı açın,resminizi herkesle paylaşın... ) KARDEŞİM ÇOK İYİ DÜŞÜNÜN...Ahiret kolay değil ki...Biz kafamızı kapattık ,tesettüre girdik diye olay bitti mi sanıyoruz...Y A N I L I Y O R U Z !!!

Ya adam gibi kapanacağız...ya adam gibi kapanacağız..

Bilmiyorsak öğreneceğiz..Doğruyu bilene kadar nefsimizle savaşacağız..

Ama şeytanın oyununa gelmeyeceğiz inşaallah...

AHİRETİ KAZANMAK HİÇ KOLAY DEĞİL.......

Cok doğru söylemişsin..Eline yüreğine sağlık..ben sadece merak ettim..sizler nasıl yaptınız nasıl bir kıyafet seçimi yaptınız..kınada sadece bayanlar olduğu için birde şmdiye kadar kınada başını kapatan bir gelin görmedim kapalı olupta kınada başını açan çok..ben de düşünmüyrum zaten açmayı da..kınaya özel başörtülü kıyafet bulunur mu blmiyorum.. netten şöyle bir baktım nadir var..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

Evet önceden başım açıkken kısa kollu giyerdim küçükken ama..tabi lise çağına gelince uzun kollu giymeye bşlamıştım..mini etek hevesim vardı o zamanlar almştım bi giymiştim annem kzmştı bu ne böyle dedi baban görmesin kızar dedi..kısa kollu giyerken de her yerini gösteriyorsun diyordu..şimdi kapandım kapandığıma şükredeceği yerde daha kızmıştı bana niye kapandın yok biri mi kapan dedi sana nerden çıktı bu durduk yere..yahu açıkken onu giyme bunu giyme şu çok açık bu çok kısa diyen insan kapanınca kapandın diye laf etmeye başlamıştı..biz insan milleti bir tuhafız..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
dün .. örtümün birinci yılıydı..
NURLA nurlandırana şükürler olsun.. 1 yılı...doldurdum.. daha nice yıllar görücez inşallah...
gözlerim dolu dolu... ve bugün... yasa çıktı.. şükürler olsun.. gözyaşlarımı tutamıyorum.. artık esaretimiz bitti.. çok şkür bitti...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Cok doğru söylemişsin..Eline yüreğine sağlık..ben sadece merak ettim..sizler nasıl yaptınız nasıl bir kıyafet seçimi yaptınız..kınada sadece bayanlar olduğu için birde şmdiye kadar kınada başını kapatan bir gelin görmedim kapalı olupta kınada başını açan çok..ben de düşünmüyrum zaten açmayı da..kınaya özel başörtülü kıyafet bulunur mu blmiyorum.. netten şöyle bir baktım nadir var..

huzur soağında şükranın kına gecesi kıyafeti kapalıydı netten bulabilirsen bi bak denizciğim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt