Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (8 Kullanıcı)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=4]hayat hep sorular ve cevapları aramakla geçer.....
Geçerkende nasıl geçtiğini anlayamayız...

Ha bugün ha yarın derken kendimizi mutlu etmediğimizi asıl çevre için yaşadığımızı anlamış oluruz.iş işten geçer....

Allah'ı celle celaluhu tanımak herşeyden önce ibadeti güzelleştirir..
Daha çok ibadet yapmayı,ibadet yaparken huşu içinde olmayı özendirir.
Başkaları için değil allahüteala için yaşamayı öğretir.
Sevdikçe daha çok araştırır,araştırdıkça daha çok severiz.
Rabbimiz bizim o' na yürümemize karşılık koşarak karşılık verir...
Gönlümüz sıkıntıdan kurtulur...
Herkese bu yolun ne kadar güzel olduğunu anlatır....
Bu bazen örtümüzle olur...
Bazense iman edenin nuruyla belli olur....

"allah celle celaluhu nurunu tamamlayacaktır."

rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

kapanmak isteyen tüm kardeşlerim

zaman öylesine çabuk geçiyor ki
siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

Işte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..
Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

ölümün ne zaman geleceğini biliyor musunuz?

ölüm varmış diyebilmek için
musalla taşınımı bekleyeceğiz?

ölmeden önce
tüm korkularınızı yenin....
ölüm zaten bir kıyamet

ahirete nasıl hazırlanacağız?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
Iyice dinleyin...
Kalbiniz a l l a h c.c derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

Allah'a c.c. Tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece bir adım atın bakalım....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
emin kılacakta yalnız rabbimiz değil mi?

Iyice düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
ahireti kazanmak.......

Ahireti kazanmak
kolay mı sanıyorsunuz ?
[/sıze]​

gerilere bakarken buldum.....
Allah razı olsun .......

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim hepimizden razı olsun cnm

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Hiraaa 06
kardeşim nerelerdesin hiç denk gelmiyoruz....
Herşey yolundadır umarım....

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
"Dandik tesettür"den soyunmak için 10 hatırlatma

[Senai Demirci] Yazara Mesaj Gönder

AKLIMIZA İLK geleni gözümüze ilk çarpan üzerinden düşünmeye başlayınca, bir de bakmışsınız aklımız gözümüze indirmişiz. Sonra da aklımızla değil gözümüzle düşünmeye başlarız.

Anlayacağınız o ki, sorunumuz “dandik” tesettür değil, tesettürü “dandik” anlamaktır. Dandikliğe bakın: “Başını örttün mü, tesettürlüsün. Ört(e)medin mi, tesettürsüzsün…” Tesettürü bir tür “aç-kapa” yüzeyselliğinde algılamamız üzerinde biraz kafa yoralım fırsat gelmişken…

Tesettür hakkında bilme(k isteme)diklerimiz:

Tesettür önce erkeklerden beklenir: Nûr Sûresi'nde önce "mümin erkeklere", sonra "mümin kadınlara" hitap edilir. Sûrenin 30. ayeti, "Mümin erkeklere söyle..." diye başlar, 31. ayeti ise "mümin kadınlara söyle..." diye başlar. Erkeklerin tesettürü ile kadınların tesettürü arasında bir ayetlik öncelik farkı var demek ki...

Tesettür önce bakışla ilgilenir. Bakılan şeyle sonra ilgilenir: Nûr Sûresi’nde mümin erkeklere de mümin kadınlara da öncelikle "bakışlarını haramdan kısma"ları söylenir. "Mü'min erkeklere söyle: gözlerini sakınsınlar..." "Mümin kadınlara söyle gözlerini sakınsınlar..." Zaten bakışlara tesettür kazandırmadan, bakılan saçını ve bedenini örtse bile hayalde “soyulur” kadınlar. Tesettür, işte o zaman dandikleşir.

Tesettür sadece başını örtmek değildir: Nûr Sûresi’nde başörtüsü sorumluluğu olmayan erkeklere de, başörtüsü sorumluluğu olan kadınlara da "iffetlerini korumaları" söylenir ki, iffetlerini korumak başı açık erkeklere de başı kapalı kadınlara da farzdır. Başını örtmüş olsa da kadınlar ırzını korumuyor olabilir, başını ört[e]meyen her kadını hepten iffetsiz saymak kimsenin hakkı değil.

Tesettür öncelikle bir iç duruş ve tavırdır. Kılık ve kıyafet bu içsel duruşun ve özümsenmiş tavrın üzerinde ve sonrasında durur. Başının açıklığı dert edilmeyen bir erkek de "iffetini korumayarak" tesettürsüzlük yapabilir. Kılık kıyafet tesettürün sonucudur. Sonucu sebebin önüne koyarsak, temeli olmayan böylesi dandik “sonuç”lar görmeye devam ederiz. Böylece sözde bir takım gazetecilerin “tesettür kılığına girdim” diye caka satmasına fırsat veririz.

Tesettür önce iman etmektir: Nûr Sûresi’nde "iman eden" erkeklere ve "iman eden" kadınlara tesettür emredilir. Örtmek anlamına gelen "tesettür", görmesini Allah'ın görmesine açık, sözünü Allah'ın işitmesine açık, niyetini Allah'ın bilmesine açık bilmektir ki bilinçli bir kapalılığı besler. Yine örtmek anlamına gelen "küfür" de, kendini Allah'tan gizlediğini sanmaktır ki sorumsuz bir açık-saçıklığı doğurur.

Kadının da erkeğin de ziyneti imandır. İman kendini Allah’la markalamaktır. “Ben Allah’ın kuluyum. Ben Allah’ın sanat eseriyim…” diye/bilmektir. Sanat değeri yüksek olan eserlerin kıymeti maddesi üzerinden belirlenmez. Antik paralar kilo ile satılmaz. Bakır bile olsalar üzerlerindeki damgaya ve imzaya bakılır. O zaman birkaç gramlık bakır bile kilolarca altın kıymetinde olur. Kendi değerini Allah’tan bilirse insan, bakışını eşsiz bir hazine bilir, orda burda yağmalatmaz. Göz nurunu haramdan sakınır, setreder. Bedenini Allah’ın sanat eseri olarak bilirse bir erkek ya da kadın, saçını da bakışını da ziynet bilir. Başını örtmeyi kendine kendisi farz eder, içinden gelir örtünmek. Dışarıdan giydirilmez. Giyinişini içeriden başlatır.

Bütün bu notlar, “benim kalbim temiz” kıvırtmasına malzeme olsun diye yazılmadı. Kalbinin temiz olmasını isteyenler, çağına örfüne, iklimine mevsimine, kültürüne çevresine göre hesaplar yapmadan önce Nur Sûresi’nin 30-31. ayetinin anlam ırmağına yatırırlar kalplerini. Önyargısız ve hesapsız. Kitabına uydurmak yerine Kitab’a uyarlar.

Başını örtmüyor diye, örtemiyor diye, hatta örtmek istemiyor diye, bir kadını Allah’ın kulu ve sanatı olmaktan çıkarmaya hevesli dandik bakışlar asıl müstehcendir. Saçını açık bırakınca, her şeyi açıkta mı kalır kadının? Saçı görüneni iffetinden de soymak başlı başına tesettürsüz bir bakış değil mi?

Başörtüsü tesettürün hepsi değildir ama “teferruat” kelimesinin çağrıştırdığı, “olsa da bir olmasa da bir” gereksizliğinde görülmeyi de hak etmez. Tesettürün zirvesidir, örtünmenin baş tacıdır başörtüsü. En azından bu ülkede başının örtüsü yüzünden mesleğini, itibarını, geleceğini, yurdunu terk ederek bedel ödeyen kardeşlerimizin çabasını küçümseriz. Onların içten dirençlerini düşmanları karşısında yağmalatmak hiçbir gerekçenin örtemeyeceği bir kabalıktır. Hasetçileri karşısında onların elini güçsüzleştirmek apaçık bir insafsızlıktır. “Dandik” bir duruştur.

“Aşk”ından dolayı başını bağlamayan sözde “sufi” ehline gelince… Başını örtmemek ve hatta örtmek istememek başkadır, başını örtmesen de olur demek başkadır. Kurala uymayabilirsiniz. Hoş, benim de uymadığım onca kural varken, sizin ayıbınızla uğraşma hakkım yok. Ama kural uyduramazsınız. Kuralı Allah koyar; siz değil. Allah’tan kural koyma rolünü ç/almaya kalktığınızda herkesin hakkını açık açık yersiniz. Gerçek aşk ehli başkalarına farz olmayanı kendine farz kılar… Farzı kendine farz olmaktan çıkaran sizdeki bu aşk, aşk değil.

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı

cnmmm walla gıremedım ne zamandır.. Ama hersey yolunda hamd olsun
sen nasılsın kardeşim?

elhamdulillah bizler de iyiyyiz....
Allah yardımcımız olsun kardeşim....dert tasa keder sıkıntı hepsi allah tan hepsi geçici...bunu bilerek tevekkül etmeye çalışıyoruz çok şükür...

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
"Dandik tesettür"den soyunmak için 10 hatırlatma

[Senai Demirci] Yazara Mesaj Gönder

AKLIMIZA İLK geleni gözümüze ilk çarpan üzerinden düşünmeye başlayınca, bir de bakmışsınız aklımız gözümüze indirmişiz. Sonra da aklımızla değil gözümüzle düşünmeye başlarız.

Anlayacağınız o ki, sorunumuz “dandik” tesettür değil, tesettürü “dandik” anlamaktır. Dandikliğe bakın: “Başını örttün mü, tesettürlüsün. Ört(e)medin mi, tesettürsüzsün…” Tesettürü bir tür “aç-kapa” yüzeyselliğinde algılamamız üzerinde biraz kafa yoralım fırsat gelmişken…

Tesettür hakkında bilme(k isteme)diklerimiz:

Tesettür önce erkeklerden beklenir: Nûr Sûresi'nde önce "mümin erkeklere", sonra "mümin kadınlara" hitap edilir. Sûrenin 30. ayeti, "Mümin erkeklere söyle..." diye başlar, 31. ayeti ise "mümin kadınlara söyle..." diye başlar. Erkeklerin tesettürü ile kadınların tesettürü arasında bir ayetlik öncelik farkı var demek ki...

Tesettür önce bakışla ilgilenir. Bakılan şeyle sonra ilgilenir: Nûr Sûresi’nde mümin erkeklere de mümin kadınlara da öncelikle "bakışlarını haramdan kısma"ları söylenir. "Mü'min erkeklere söyle: gözlerini sakınsınlar..." "Mümin kadınlara söyle gözlerini sakınsınlar..." Zaten bakışlara tesettür kazandırmadan, bakılan saçını ve bedenini örtse bile hayalde “soyulur” kadınlar. Tesettür, işte o zaman dandikleşir.

Tesettür sadece başını örtmek değildir: Nûr Sûresi’nde başörtüsü sorumluluğu olmayan erkeklere de, başörtüsü sorumluluğu olan kadınlara da "iffetlerini korumaları" söylenir ki, iffetlerini korumak başı açık erkeklere de başı kapalı kadınlara da farzdır. Başını örtmüş olsa da kadınlar ırzını korumuyor olabilir, başını ört[e]meyen her kadını hepten iffetsiz saymak kimsenin hakkı değil.

Tesettür öncelikle bir iç duruş ve tavırdır. Kılık ve kıyafet bu içsel duruşun ve özümsenmiş tavrın üzerinde ve sonrasında durur. Başının açıklığı dert edilmeyen bir erkek de "iffetini korumayarak" tesettürsüzlük yapabilir. Kılık kıyafet tesettürün sonucudur. Sonucu sebebin önüne koyarsak, temeli olmayan böylesi dandik “sonuç”lar görmeye devam ederiz. Böylece sözde bir takım gazetecilerin “tesettür kılığına girdim” diye caka satmasına fırsat veririz.

Tesettür önce iman etmektir: Nûr Sûresi’nde "iman eden" erkeklere ve "iman eden" kadınlara tesettür emredilir. Örtmek anlamına gelen "tesettür", görmesini Allah'ın görmesine açık, sözünü Allah'ın işitmesine açık, niyetini Allah'ın bilmesine açık bilmektir ki bilinçli bir kapalılığı besler. Yine örtmek anlamına gelen "küfür" de, kendini Allah'tan gizlediğini sanmaktır ki sorumsuz bir açık-saçıklığı doğurur.

Kadının da erkeğin de ziyneti imandır. İman kendini Allah’la markalamaktır. “Ben Allah’ın kuluyum. Ben Allah’ın sanat eseriyim…” diye/bilmektir. Sanat değeri yüksek olan eserlerin kıymeti maddesi üzerinden belirlenmez. Antik paralar kilo ile satılmaz. Bakır bile olsalar üzerlerindeki damgaya ve imzaya bakılır. O zaman birkaç gramlık bakır bile kilolarca altın kıymetinde olur. Kendi değerini Allah’tan bilirse insan, bakışını eşsiz bir hazine bilir, orda burda yağmalatmaz. Göz nurunu haramdan sakınır, setreder. Bedenini Allah’ın sanat eseri olarak bilirse bir erkek ya da kadın, saçını da bakışını da ziynet bilir. Başını örtmeyi kendine kendisi farz eder, içinden gelir örtünmek. Dışarıdan giydirilmez. Giyinişini içeriden başlatır.

Bütün bu notlar, “benim kalbim temiz” kıvırtmasına malzeme olsun diye yazılmadı. Kalbinin temiz olmasını isteyenler, çağına örfüne, iklimine mevsimine, kültürüne çevresine göre hesaplar yapmadan önce Nur Sûresi’nin 30-31. ayetinin anlam ırmağına yatırırlar kalplerini. Önyargısız ve hesapsız. Kitabına uydurmak yerine Kitab’a uyarlar.

Başını örtmüyor diye, örtemiyor diye, hatta örtmek istemiyor diye, bir kadını Allah’ın kulu ve sanatı olmaktan çıkarmaya hevesli dandik bakışlar asıl müstehcendir. Saçını açık bırakınca, her şeyi açıkta mı kalır kadının? Saçı görüneni iffetinden de soymak başlı başına tesettürsüz bir bakış değil mi?

Başörtüsü tesettürün hepsi değildir ama “teferruat” kelimesinin çağrıştırdığı, “olsa da bir olmasa da bir” gereksizliğinde görülmeyi de hak etmez. Tesettürün zirvesidir, örtünmenin baş tacıdır başörtüsü. En azından bu ülkede başının örtüsü yüzünden mesleğini, itibarını, geleceğini, yurdunu terk ederek bedel ödeyen kardeşlerimizin çabasını küçümseriz. Onların içten dirençlerini düşmanları karşısında yağmalatmak hiçbir gerekçenin örtemeyeceği bir kabalıktır. Hasetçileri karşısında onların elini güçsüzleştirmek apaçık bir insafsızlıktır. “Dandik” bir duruştur.

“Aşk”ından dolayı başını bağlamayan sözde “sufi” ehline gelince… Başını örtmemek ve hatta örtmek istememek başkadır, başını örtmesen de olur demek başkadır. Kurala uymayabilirsiniz. Hoş, benim de uymadığım onca kural varken, sizin ayıbınızla uğraşma hakkım yok. Ama kural uyduramazsınız. Kuralı Allah koyar; siz değil. Allah’tan kural koyma rolünü ç/almaya kalktığınızda herkesin hakkını açık açık yersiniz. Gerçek aşk ehli başkalarına farz olmayanı kendine farz kılar… Farzı kendine farz olmaktan çıkaran sizdeki bu aşk, aşk değil.

Maşallah çok güzel yazmışsın..Bizimle paylaştığın için Allah razı olsun..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
elhamdulillah bizler de iyiyyiz....
Allah yardımcımız olsun kardeşim....dert tasa keder sıkıntı hepsi allah tan hepsi geçici...bunu bilerek tevekkül etmeye çalışıyoruz çok şükür...

elhamdulıllah tevekkul edıyoruz elımızden geldiğince... Rabbim sağlıktan ayırmasın hersey biz insanlar için.. hepımızın telaşı ayrı, dünyevi telas yanında ahiret telasıyla yasamak nasip etsin Rabbim bizlere

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Hira kardeşim isim konusunda seninde yorumlarını bekliyoruz.siz karar verdiniz mi acaba isme?

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Değerli Kardeşlerimiz...
Kamu Kurumunda çalışıyorum, bu nedenle kapalı olamıyorum diye mazeret artık YOKKKK...
İnşallah Rabbimin istediği şekilde olmak duasıyla her daim...
Selam ve DUA ile...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşlerimiz...
Kamu Kurumunda çalışıyorum, bu nedenle kapalı olamıyorum diye mazeret artık YOKKKK...
İnşallah Rabbimin istediği şekilde olmak duasıyla her daim...
Selam ve DUA ile...

Mavci Abimiz...

Sizi burda görmek ne güzel ;)

çok şükür abimiz ... ne büyük mutluluk anlatamam.. şükürler olsun..
berat ablaya aynen katılıyorum sizi burada görmek büyük mutluluk

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bence çok önemli bi sorunumuz daha var..kapanmak isteyip de kapanamayanlar evet biliyoruz biz de öyleydik inşallah onlar da kapanırlar..
ama ben daha büyük bir sorunu dile getireceğim.başı örtülü bayanlar. çevremde o kadar çok örneği varki..başı örtülü ama pantolon üzerine çok kısacık bir tunikle ya da o bile olmuyor dar pantolonlarla başı örtülü bayanlar sokaklarda. arkadaşlarımı uyarmaya çalışıyorum. ama aldığım cevap hoşuma böyle gidiyor. diyorum tesettüre uygun değil diye ama işte. topuklu ayakkabılarla başı örtülü bayanlar.ya da şöyle düşünen kesim de çok.. düğüne makyajlı gidilir nolacak diyen bi arkadaşıma verdiğim cevap şuydu.. düğün olunca o adamlar senin kardeşin mi oluyor nefsine uyuyorsun dedim. ama dinlemek istemiyorlar. ben kendi yaşadığım şehirden hatta çalıştığım kurumdan bahsedeyim. o kadar çok kapalı da diyemeyeceğim başı örtülü bayan var ki başı açık bayanların sayısından daha fazla. şöyle nur suresinde belirtildiği gibi örtünen belki bi elin parmaklarını geçmez ama.. eski işyerimde bi arkadaş bana mehtap bak şu falanca kişi senin gibi tutucu değil. kollarını açıyor.tabi örnek verdiği kişi de kapalı. o zamanlar yeni kapanmıştım cevap veremedim tesettür sınırlarını çok iyi bilmediğimden.bi keresinde uzun bi elbise giyinip işe gittimştim bana bazı arkadaşlar gelip çok uzun değil mi biraz boyunu kısalt. ya da üzerine bol olmuş bi beden küçüğünü alsaydın vs. vallahi nasıl bir müslüman ülkede yaşıyoruz anlamıyorum... şu dikkatimi çekiyor başı örtülü bayanların sayısı oldukça fazla. ama sadece başı örtülü. etek boyları da çok kısalmış bakıyorsun üst taraf çok güzel kapanmış ama etekler ara boy. ya da kollar yarıdan açık. örtü yapılmış ama içinde bir de hazırları da satılıyor kocaman topuz.görünen boyun.. hatta bunların dışında yapılan erkekle laubali konuşmalar gülmeler. hangi birini sayayım ki daha...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
“Resulüllah (s.a.v) kadınlardan erkeklere benzeyenlere, erkeklereden de kadınlara benzeyenlere lanet etti.” (Buhari nr:5751, ebu Davut nr:4098, Ahmet b.Hambel nr:3149, Nesei nr:9161)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır.” (Ahmet b.Hambel - müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt