Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
hımmm.... Anladım.. önümde bağlı derken.. Ya sanırım ben tam beceremiyorum iki ucunu alıp iğneliyorum uzun kısmını omuzuma iğneliyorum.. Büyük yapıyorum.. Eşarbımı.. Omuzlarımı ve göğsümü kapatmasına dikkat ediyorum.. Yapmışken tam yapayım diyorujm... Artık şal yapmıyorum çünkü boynu falan çok çıkarıyor ortaya..
Omuzları da kapatmıyor..

ben şala oldum olası ısınamadım zaten...eşarp daha hafif daha büyük.....hemen hemen bende aynı tek ucunu alıp omzuma iğneliyorum açılmasın diye okadar.....ama eksik oda biliyorum:(

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
evet artık bende tamamen eşarp kullanıyorum ama ne yazıkkı istediğim büyüklükte eşarp bulamıyorum pek.. bakalım zaman bizi ilerletecek inşallah.. güzelce başını örtmüş gördüğüm herkese durdurup soruyorum.. nasıl yapıyorsunuz diye.. her anlamda o yola uymak lazım değilmi

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Aynen canım inşallah yaparız...
Demeseydim ya üzüldüm şimdi:(
tamam sadece dua edelim gidelim:g

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım iyiki söyledin.. feracene çok sevindim...inanki.. bekliyorum.. ben senden msj.

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
ben siyah giyinemiyorum örtünemiyorum.....yasak...yasak....yasak!! kestirdiğim uzun eşarbımı koyu gri eşarbımı örtmeme izin vermiyor annem. neymiş herkes gibi örtünecekmişim. evden birlikte çıkacağımızda o eşarpla çıkarmıyor beni evden. naapyım bende başka eşarp örtüyorum.

neeymiş köylü gibi örtünüyormuşum. yahu banane başkasının ne düşündüğünden elimde olsa okulum bitse çarşaf giyerim. o kadar istiyorum. siyahlara bürünmeyi..

dün cami çıkışında birisinin dikkatini çektim. oysaki dikkat çekicide giyinmemiştim. ama siyah eşarbımı örtseydim bakmazdı belkide..

ALLAH İMANIMIZI DOLU DOLU YAŞAYACAĞIMIZ GÜNLERİ NASİP ETSİN HEPİMİZE... bu duayı çok eder oldum. Allah'ım bizi imanımızı göstermeden tam yaşatmadan öldürme diye.. amin

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
ben siyah giyinemiyorum örtünemiyorum.....yasak...yasak....yasak!! kestirdiğim uzun eşarbımı koyu gri eşarbımı örtmeme izin vermiyor annem. neymiş herkes gibi örtünecekmişim. evden birlikte çıkacağımızda o eşarpla çıkarmıyor beni evden. naapyım bende başka eşarp örtüyorum.

neeymiş köylü gibi örtünüyormuşum. yahu banane başkasının ne düşündüğünden elimde olsa okulum bitse çarşaf giyerim. o kadar istiyorum. siyahlara bürünmeyi..

dün cami çıkışında birisinin dikkatini çektim. oysaki dikkat çekicide giyinmemiştim. ama siyah eşarbımı örtseydim bakmazdı belkide..

ALLAH İMANIMIZI DOLU DOLU YAŞAYACAĞIMIZ GÜNLERİ NASİP ETSİN HEPİMİZE... bu duayı çok eder oldum. Allah'ım bizi imanımızı göstermeden tam yaşatmadan öldürme diye.. amin

Amin ... canım amin Rabbim yardımcın olsun
''O kıyafetle dışarı çıkacaksan ben gelmem seninle ''demişlerdi umurumda sanki yalnız olmak daha iyi
kendimce gezer, yalnız tefekkür daha güzel , özgürüm artık kimse karışamaz bana çok çektim, sonu???
işte kimse kalmadı yanımda... olsun Rabbimle başbaşayımya ...onun ihsanı yanında çektiklerimin hiç önemi yok
nemi giydim??? Faslıların giydiği dış elbise:a30: ben begeniyorum , begenmeyen başka kapıya!
ölçüye uysun da her kıyafeti giyerim...
mücadele gerekliymiş , kimsin sen? işte mesele burda ...
Ne der hz Said Nursi ? '''bir kimse inancı için zulum görürse , rahatlıga ermeden ölmez'''
Rahatmıyım ? hayır hala mücadele ... hemde en yakınlarım ile ...olsun bu imtihan işte
Ya Rab c.c bizlere yardım et , sana yönelenleri ıhlas yoluna ilet (amin)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar hayırlı sabah lar arkadaşım....hiç vaktim olmadı dün......
inşaallah bu gün yollıcam canım....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
DÜN okadar mutluydumki.. dışarı çıktım.. üzerimde feracem.. insanlar nasıl garip bakıyor.. anlatamam.. kadının biri 55 60 yaşlarında.. çevirdi beni..
-kızım delimisin sen.. bu sıcakta pardesü siyah... başörtü siyah.. bide koşturuyorsun.. gençliğinizi harcıyorsunuz.. onu geçtimde bu sıcağa nasıl dayanıyorsun dedi..
bi an baktım..
- teyze dedim valla cehennnemden sıcak değil...
teyzem şok.. üzüldüm çok hemde...
tebliğ ama nasıl.. görüntümüzle mi .. konuşmalarımızlamı... yoksa yaşadıklarmızı aktararakmı.. bilmiyorum.. ama durmak yok..

ama takılan bişey vardı kafama..
özellikle bilenler bi cevap verirse sevinirim..
dün bir anne ve kızını gördüm..
anne siyah ferace başında siyahlı bir eşarp gayet islama uygun..
yanında 7 yaşlarında bir kız çocuğu... üzerinde upuzun basma bir elbise uzun kollu tabi.. başında hani bandana dediğimiz küçük eşarplar varya onların biraz büyükleri... çok hoş alıştırmak.. ama birşeye takıldım.. kız sürekli annesinin arkasına saklanmak ister gibiydi.. sanki kimse beni görmesin diyordu... halinden memnun değildi çok belli.. üzüldüm..yanına yaklaştım sen ne güzelsin dedim.. şaşırdı.. gözleri doldu sanki.. yanlışmı.. erken mi yada .. aşamalarımı olmalı.. yavaş yavaş birazda hevesini alarak dünyadan... tabi abartmadan.. ne bileyim.. o çocuk aç bakıyordu etrafa kendinden utanarak.. nie örtündüğünün farkındamıydı acaba.. sanmam

mir_erhan

Moderator
'' Bizim âyetlerimize ancak, kendilerine bu âyetlerle öğüt verildiği zaman secdeye kapanan, kibirlenmeksizin Rablerine hamd ederek tespih edenler inanırlar. '' ( Secde 15 )
'' Onlar, korkarak ve ümid ederek Rablerine ibadet etmek için yataklarından kalkarlar. Kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden de Allah için harcarlar. '' (Secde 16 )

Selamün Aleyküm sevgili kardeşlerim.
Tebliği durşuyla bütünleştiren kardeşlerim...
Duruşu hareketi ve en önemlisi kıyafetiyle Allah c.c a davet eden kardeşlerim..
Rabbmiz Sizi korusun bu sıcaklardan ki inşallah tam bir teslimiyet gösterirsek korunacağızda...
E biraz da zahmeti olacak .. olacak ki AŞK olsun...
olacakki fark olsun...
Rabbimiz yüreklerinizle bedenlerinize serinlik ve selamet versin inşallah...
amin.
dua eder dua bekleriz inşallah...

Selam ve dua ile

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Ölüm gelmiş beden çürüyüp dağılmış; o güzel gözlerin oyuklarına toprak dolmuş. Aklını başına al;
fırsatın varken oku:"Senden önce gelenler geride neler bıraktılar, neler!"

1000412_491755270913097_261522018_n.jpg

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
evet artık bende tamamen eşarp kullanıyorum ama ne yazıkkı istediğim büyüklükte eşarp bulamıyorum pek.. bakalım zaman bizi ilerletecek inşallah.. güzelce başını örtmüş gördüğüm herkese durdurup soruyorum.. nasıl yapıyorsunuz diye.. her anlamda o yola uymak lazım değilmi

Ablacım bu omza almalık şallar var başörtüsü olarak kullanılan değil anneme hediye geldi dikkat ettim başı normalce örttükten sonra bir omuz şalı da tesettüre yardımcı oluyor bir fikir vermiş olayım sadece yoksa bana sadece annemle kardeşim şal aldırıyorlar :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim çok saol.. elimden geldiği kadar feraceme ve örtüme dikkat ediyorum istediğim her halimle ALLAHI hatırlatmak rabbim nasip etsin inşallah..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜR emri Allah'ın kadına değer verdiğinin göstergesidir, çünkü değerli şeyler muhafaza edilir.B)B)B)

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Erkekler Yüreğinde ve Gözlerinde, Kadınlar Başında ve Bakışlarında AYETi taşımakla mükelleftirler. .ama'sı, yaaa'sı ,sonra'sı YOK !

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Örtülü Kadın Bir Mektuptur :
Kime Yazılmışsa O Okur..
Cahiliye Kadını İse Bir Kartpostaldır:
Ona Herkes Bakar Herkes Okur...

-Timurtaş Uçar Hoca Efendi-

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=4][ı]örtülü kadın bir mektuptur :
Kime yazılmışsa o okur..
Cahiliye kadını ise bir kartpostaldır:
Ona herkes bakar herkes okur...

-timurtaş uçar hoca efendi-
[/ı]
[/sıze]
ne kadar güzel düşünülmüş yazılmış .allah razı olsun ....kart postall olmayalım bayanlar inşaallahhh

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt