Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel paylaşımlar inşallah faydalanan arkadaşlarımı olur....
emeğine sağlık

hira_nurr

Kayıtlı Kullanıcı
Sakla beni Ey Örtüm !!

Namahrem beni görmesin..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Enes -radiyallahu anh-den rivayet edilen diğer bir Hadis-i şerif’lerinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz hurilerin vasıflarını şöyle teşbih buyuruyorlar:

“Cennet ehlinden bir kadın, yeryüzündeki insanlara görünecek olsa, dünya ve içindekileri, yerle gök arasını aydınlatır, yerle gök arasını güzel koku ile doldururdu.

Onun başörtüsü dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır.” (Tirmizî: 2525)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
945002_391612050955715_1459751426_n.jpg

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
images

Tesettürlüyüm çünkü; kadınlık vasfıyla deği, insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum

Tesettürlüyüm çünkü; ehli imana zarar vermek istemiyorum

Tesettürlüyüm çünkü; tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum

Tesettürlüyüm çünkü; islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor....

Tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü; KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM….. !!!

Tesettürlüyüm Çünkü; RABBİM BÖYLE EMREDİYOR..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür kadınların fıtratına uygun olan giyinme şeklidir. Ruh sağlığı yerinde doğru düşünebilen bir bayanın tesettürlü iken mutlu ve huzurlu olması gerekir. Şayet sizde bunun tersi oluyorsa başka bir yerde sorun var demektir.

Öncelikle çevresel faktörlere dikkat etmelisiniz. Çevrenizde tesettürlü bilinçli şuurlu bayanlar yoksa tesettürsüz insanlardan olumsuz etkileniyor olabilirsiniz. Dindar bayanların sohbet ortamlarına katılın. Sohbetler ve dindar arkadaşlar size manen kuvvet verecektir.

Fani heva ve heveslerinizden arının. Yaratılış gayenizi ve yüce hedeflerinizi her zaman hatırınızda tutun.

Tesettüre giren bir kimseyle şeytan elbetteki uğraşacaktır. Şeytandan gelen vesveselere önem vermeyin.

Şeytan insana son nefesinde ölüm sıkıntısı ile bunalmışken, yaklaşır ve "inkar et şu sıkıntıdan kurtulacaksın" der. Böylece imansız gitmesini arzu eder. Halbuki insan inkar etmekle sıkıntıdan kurtulmayacak aksine daha büyük ve ebedi bir sıkıntının içine düşecek sığındığı şeytanla birlikte ebedi cehennemi boylayacaktır.

İşte şeytan sadece son nefeste bunu yapmıyor. Hayatın akışı içinde de sürekli aynı şeyi yapıyor. Çünkü nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Bu sebeple şeytan son nefeste o sinsi planını uygulayabilmek için hayatta iken de zemin hazırlıyor.

Size diyor ki, "çıkart şu örtüyü bak nasıl rahatlayacaksın, bu sıkıntıların gidecek". Tıpkı son nefeste imanı çalmak için söylediği söz gibi. Sığınağı şeytan olanın akıbeti de iyi olmaz.

mir_erhan

Moderator
)Su-Eda)

Esselamu aleyküm ve Rahmettullah..
canım kardeşlerim yazdıklarınızı okuyunca şahsen mutlu olduğum tarafınız..yaşlarınız..maşallah barekallah ne kadar güzelki budurumun idrakindesiniz..herzaman dile getirdiğim bir husus sizin yaşlarınızda tesettürlü kardeşlerimi gördüğümde Maşallah barekallah subhanallah diyorum..yüreğimde farklı bir sevinç ve Rabbimize şükür sedaları..insanın hayatında keşkeler olmamalı aslında ama benim içimde hepbir keşke var..hep dediğim Daha erken tatsaydım bu huzuru ..bu huzur tarifsiz..hep şükür ediyorum Rabbim'e ecel kapımı ozamanda çalmadı..Rabbim'e hamdüsenalar olsun Rabbim bu huzuru yaşattı..herşey Rabbimin lutfu..siz maşallah barekallah bilinçlisiniz.ve en güzel yaşlarınızdasınız...Hz.Ayşe(ra.)Hz Hatice(ra.) validelerimiz gibi..çok güzel yaşlarda rotanızı doğru yöne çevirip..islamiyet adına tebliğ adına ve kendi hayatınız adına yol alabilirsiniz..en güzel yol..güllerle bezenmiş..bir yol..gülün dikeni var ama sonunda Gül'eulaşmak olunca dava dikenler açıtmıyor insanın canını duyduğun huzur herşeyi unutturuyor insana..ömür çok kısa hayat dediğin ince bir çizgi..kuzenin 17-18 yaş demiş..ama bakalım okadar zaman varmı..bunun garantisi yok..ölüm ne gence ne yaşlıya bakıyor..hepimiz bunu çok iyi biliyoruz..hepimiz bir sınavdayız..hepimiz öğrenci olduk..sınıfı geçmek ne kadar önemliydi bizim için belli bir sorumluluğumuz vardı..dünyalık sınavlarda bile bu kadar telaşlanıp önemserken herşeyi..
Ya ahiretimiz için sınavımız ne olacak..belki çok doğru değiliz.. bu yolda hatamız günahımız çok ama tek bildiğimiz şey Çok Merhametli Rabbimiz var..hiç birşey yapmamaktansa gayret etmek..çabalamak...iyidir..Duamız Rabbimizin razı olduğu kullardan olmak Rabbim inşallah nasip eder..
tesettür ,namaz gibi geliyor bana hep kaygılanırız..Ya son nefesimizi son namazımızı kılmadan verirsek..Rabbimiz'e nasıl hesap veririz diye..
aslında hepsi bir bütün..bu nedenle islamiyette huzur islamiyeti yaşayabilmekte..benimde kaygım buydu..Ya tesettürsüz gidersem Rabbimin huzuruna..O'na Celle Celalühu nasıl hesap vereceğim..Rabbim bunu emir etmiş..şükürler olsun Rabbime nasip etti..Rabbim bu kıymetli emaneti hakkıyla taşıyanlardan eylesin bizleri..bu nedenle can kardeşlerim hayırlı adımlarınızı bir an önce attın..bu güzel huzura kavuşun..hepinize duacıyım..Rabbim bütün kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalarını nasip etsin..tesettür yakışırmı yaşım küçük vs. bir sürü vesvese..biz tesettürü bize yakışsın diye taşımıyoruz Rabbimizin emri olduğu için taşıyoruz..yeterki Rabbimiz razı olsun ..Rabbimiz beğensin bizi..en önemlisi..tesettürün çok kıymetli bir emanet olduğunu bilerek taşımalıyız..şunuda belirtmek isterimki..tesettür tarifsiz bir huzur baş tacı nur..
tesettürünüze büründüğünüzde kavuştuğunuzda anlayacaksınız ki eksik yanınız tamamlanmış..sizin bir parçanız olmuş..burada birçok kardeşimizin hikayesi var hikayemiz var..tek ortak nokta nefste yapılan savaşta siz nefsinizi yendiğinizde geriye baktığınıda ne kadar çok abartmışım vesveselerimi önemsemişim..keşke daha erken tatsaydım bu huzuru olacak..size sevinç göz yaşı ve şükür duaları kalacak..
sizlerde inşallah en kısa zamanda hayırlı adımınızı atar biz kardeşlerinizin yüreklerini sevindirirsiniz..
farkına varmadan çok uzatmışım..bunu hep yapıyorum ama inanın farkına varmadan yazıyorum..
Hakkınızı helal edin..
selametle kalın canlar
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz
B)​

Aşk Kervanı

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Peygamberin günümüz kadınlarının bir kısmı hakkındaki Gaybi Haberi :

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur:

“Cehennem ehlinden 2 grubu henüz ben görmedim.
Birincisi ellerinde inek kuyruğuna benzer kırbaçlar olup halkı onunla vururlar.
Diğer grup ise örtüleri olduğu halde çıplak olan kadınlardır.
Onlar edalı yürürler, başkalarını da edalı yürümeye teşvik ederler.
Başları (saçları) Horasan develerinin hörgüçleri gibi kalkıktır. Bunlar cennete girmezler.
Şu kadar uzaktan duyulan cennet kokusunu bile almazlar.”

Sahih-i Muslim, 2128

mir_erhan

Moderator
'' Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.'' ( Ali imran 139 )

mir_erhan

Moderator
Müminun suresi :

57. Rablerine olan saygıdan dolayı kötülükten sakınanlar;

58. Rablerinin âyetlerine inananlar;

59. Rablerine ortak tanımayanlar;

60. Ve Rablerine dönecekleri için yapmakta oldukları işleri kalpleri çarparak yapanlar;

61. İşte onlar, iyiliklere koşuşurlar ve iyilik için yarışırlar.

62. Biz hiç kimseyi gücünün yettiğinden başkası ile yükümlü kılmayız. Nezdimizde hakkı söyleyen bir kitap vardır ve onlar haksızlığa uğratılmazlar.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
nefsimizin tesettürümüze saldırdığı şu yaz günlerde sayfamızı yalnız desteksiz bırakmayalım.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
tesettürü modernleştirmeye çalışanlara inat..
nefsimizi karşımıza alarak.. sadece eşimize helalimize güzel görünmek için..
ALLAH RIZASINI KAZANIP.. CENNETE BİR ADIM DAHA YAKLAŞMAK İÇİN..
haydi TESETTÜRE BÜRÜNELİM..
Ama öyle kısacık eşarplarla, daracık pardesülerle değil..
vucüt hatlarımızı belli etmeyen dış giyisilerimiz ve omuzlarımızdan aşağı sarkan , dikkat çekmeyen örtülerle örtünelim..

yürüyüşümüz tebliğ olsun.. biz herkese islamı temsil edelim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt