Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

-Sen daha gencsin kizim, bu pardesu bu ferace de neyin nesi ?
Hele bi evlen, coluk cocuga karis, oyle giyersin.
Bak gul yuzun solmus.

Bana bunu diyenler benim akrabalarim. Olmayasicalar !
Cehennemde yasa gore mi yakiyorlar !
Hayir Allah'im hayir, ben TESETTUR oldukca, yuzum CENNETE FATIMA'NIN GUL YUZU GIBI ACACAK!
Inaniyorum.
Sizde inanin!

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

-Sen daha gencsin kizim, bu pardesu bu ferace de neyin nesi ?
Hele bi evlen, coluk cocuga karis, oyle giyersin.
Bak gul yuzun solmus.

Bana bunu diyenler benim akrabalarim. Olmayasicalar !
Cehennemde yasa gore mi yakiyorlar !
Hayir Allah'im hayir, ben TESETTUR oldukca, yuzum CENNETE FATIMA'NIN GUL YUZU GIBI ACACAK!
Inaniyorum.
Sizde inanin!

olacak tabi sen cennete yakışan hanımlardan olacaksın bırak ne derlerse desinler... ne yaparlarsa yapsınlar...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Mehtap58 hanım,arkadaşlarınız ne söylediler merak ettim vallahi,bizimle de paylaşın inşaallahu teala :)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim birşey sorucam karstada varmı cemaatinizden aktif kişiler..
bayan arkadaşlara ihtiyacımız var

Ankara bölge sorumlusu vekil abimizi önümüzdeki hafta perşembe göreceğim inşaallah dergaha gelirse ondan telefon numarası alıp yeni bir konu açıp sizleri haberdar ederim inşaallah..2hafta önce bahsettiğim vekilimizden erzurumdan bi abimizin numarasını aldım oradan hanım bi vekil ablamızın numarasını aldım bayan bir arkadaşımız o hanımı aramıştı da öylece bir arkadaşımıza vesile olmuştuk elhamdülillah..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Ankara bölge sorumlusu vekil abimizi önümüzdeki hafta perşembe göreceğim inşaallah dergaha gelirse ondan telefon numarası alıp yeni bir konu açıp sizleri haberdar ederim inşaallah..2hafta önce bahsettiğim vekilimizden erzurumdan bi abimizin numarasını aldım oradan hanım bi vekil ablamızın numarasını aldım bayan bir arkadaşımız o hanımı aramıştı da öylece bir arkadaşımıza vesile olmuştuk elhamdülillah..

inanın çok sevinirim..
tam ve doğru öğrenebileceğimiz insanlara ihtiyacımız var bakalım.. inşallah bir fayda ediniriz

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

öncelikle eşime sordum ben duydum ama daha eskilerde yaşadığını zannediyordum dedi ben hala yaşıyor deyince
başka bi arkadaşıma sordum o da bilmiyor
yarın sormaya devam edeceğim :)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle eşime sordum ben duydum ama daha eskilerde yaşadığını zannediyordum dedi ben hala yaşıyor deyince
başka bi arkadaşıma sordum o da bilmiyor
yarın sormaya devam edeceğim :)

Rabbim O k.s sevdiği kuluyla sizi karşılaştırsın inşaallah :) çok mutlu oldum mhtap hocam rabbim azminizi karşılıksız bırakmaz inanıyorum buna canı gönülden

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
hz. eyüp sabrı var başörtülülerde...

hz. eyüp sabrı var başörtülülerde...

Başörtülülerin çok yüce gönüllü oldukları fikrindeyim. Yıllar geçti hâlâ onlardan hiçbir zarar görmedik.

Ne kafamıza taş attılar, ne yollarda bize hakaret ettiler, ne de yemeklerimize ilaç koydular. Sıfır. Şaşılacak denli sabırlılar. Yalnızca bir-iki protesto gösterisi, hepsi bu.

Dinamit yok, sopa yok, zehir yok.

İnanamıyorum yani. Bir insanı bu kadar kışkırtın, bu kadar üzün, millete faydası dokunacağı hâlde engelleyin, hırpalayın aşağılayın o da sizin suratınıza uçan tekme atmasın ?

Hâlâ güler yüzle, anlayışla, kibar bir ifadeyle konuşmaya, bizim gibi barbar şebeklere laf anlatmaya çalışsın.

Hz. Eyyûb sabrı var başörtülülerde.

Ben böyle olgunluk, böyle leydi nezaketi görmedim. Her biri bir prenses asaletiyle hareket ediyor.

Ben anında cadılığı ele alırdım. Yetkililere sabun büyüsü falan yapardım.

Yarasa kanı kaynatırdım. Paspasa kaplan kemiği çakardım.

Şaka bir yana, bu ne be kardeşim.

- Murat Menteş

berat05

Yönetici
La İlahe illallah

La İlahe illallah

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir şey yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgi, kalbin sevdiğine meyletmesidir.”
“Sevgi, kalbin sevdiğiyle huzura ermesidir.”
“Sevgi, kalbin yalnızca sevdiğiyle meşgul olmasıdır.”
“Sevgi, sıkıntıyla azalmayan iyilikle artmayan bir iradedir.”
“Sevgi, kapıdan hiç ayrılmamaktır.”
“Sevgi, kalpte yanan bir ateştir. Sevgilinin arzusu dışındaki her şeyi yakıp kül eder.”
“Sevgi, Allah’ın emirlerine uymak konusunda samimiyet, Rasulullah’ın sünnetine riayet konusunda ihlâstır.”

Rasulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz:
“Ne kötü bir kuldur, zorbalık edip haddi aşan fakat Cebbar ve Âlâ olanı unutan! Ne kötü bir kuldur, kendini beğenip kibirlenen, Kebir ve Müteal olanı unutan! Ne kötü bir kuldur, gaflete dalıp vaktini boş şeylerle geçiren, kabri ve çürümeyi unutan! Ne kötü bir kuldur, haddi aşıp inat eden hayatın başlangıcı ve sonunu unutan! Ne kötü bir kuldur, dini kullanarak dünyevi kazanç elde etmeye çalışan! Ne kötü bir kuldur, şüpheli şeylere dalarak dinini bozan! Ne kötü bir kuldur, ihtirasları kendini yöneten! Ne kötü bir kuldur, hevası kendisini sapıtan! Ne kötü bir kuldur, arzuları kendisine hâkim olan!” (Tirmizi)

“Allah çokça tevbe edenleri ve içi dışı temiz olanları sever.” (Bakara 222)
“Allah sabredenleri sever.” (Al-i İmran 146)
“Allah işini güzel yapanları sever.” (Al-i İmran 148)
“Allah adil olanları sever.” (Maide 42) buyurmaktadır.

Allah sevgisi kulun iki cihanda en büyük sermayesidir. Allah’a rağbet etmek O’nun rızasını istemek, O’na kavuşmayı özlemek hoş bir hayatın esasıdır.
Huzurun, mutluluğun, lezzetin kemali Allah sevgisinin kemaliyle mümkündür. Sevginin kemali ise tüm imkânlarını sevilenin sevgisi yoluna adaması, O’na yakın olmayı, O’na kavuşmayı her şeye tercih etmesiyle mümkündür.

Akıllı kul, Allah sevgisini gaye edinmeli ve ona ulaştıracak vasıtalara sarılmalıdır.
Kur’an-ı okuyup, anlayıp, yaşamak, her halinde Allah’ı hatırdan çıkarmamaya çalışmak.
Allah’ın sevdiklerini kendi sevdiklerine tercih etmek, Allah’ın esma ve sıfatlarını anlamaya çalışmak, Allah’ın ihsanını müşahede etmek, seher vakitlerinde Rabbi ile baş başa kalmaya çalışmak, salih ve sadıklarla beraber olmaya çalışmak ve dua etmek.

“Hicretin en faziletlisi Allah’ın sevmediği şeyleri Allah için terk etmektir.... (Ebû Dâvûd, Edeb 113

İnsanların iyi kimselerle beraber olması, kalplerine hayat verir, canlandırır. Kötü kimselerle beraber oldukları zaman da kalpleri ölür. kötü insanlarla oturup kalktığımız zaman kalbimiz ölür. İyi insanlarla oturup kalktığımız zaman da Allahu Zülcelâl kalbimizi onlarla ihya eder, diriltir.
Allah c.c. sevdiklerini imtihan eder.

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur: “Allahu Teâlâ bir kulunu severse ona bela verir.” (Taberani)

Bu hadisi şerifin manası açıktır. Allahu Zülcelâl, bir kulunu sevmek isteyince onu dener. Yani onun sevgiye layık olup olmadığını ortaya çıkarmak için onu çeşitli bela ve musibetlerle imtihan eder. Allahu Zülcelâl, kulunun samimiyetini ortaya çıkarmak için onu imtihan ettiği şey, bela olabildiği gibi nimet de olabilir. Bela imtihanı sabırla, nimet imtihanı ise şükürle kazanılır.
Şu bir gerçektir ki, Allahu Zülcelâl’in kulunu sevdiğinin en açık ve şaşmaz alameti, onu hayır ve taatlere muvaffak etmesi, şer ve günahlardan korumasıdır.
Âlimlerden bir zat şöyle demiştir: “Sen Allahu Zülcelâl’i sevdiğin zaman, O’nun seni imtihan ettiğini görürsen bil ki, O da seni sevmek ister.” Denilmiştir ki: “Allah bir kulu severse, ona rahmet nazarıyla nazar eder. Eğer Allah bir kula rahmet nazarıyla nazar ederse ona azap etmez.”

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Ali (a.s):
"Kötü arkadaş, Allah’a karşı isyanı senin gözünde süslü (ve güzel) gösteren kimsedir." (Bihar-ül Envar, c.15, s.52)

Allah Resulü (s.a.a): "İnsanların en akıllısı cahillerden kaçan kimsedir." (Bihar-ül Envar, c.15, s.52)

İmam Muhammed Bâkır (a.s):
"Şu dört kişiyle dost ve arkadaş olma: Ahmak, cimri, korkak ve yalancı. Çünkü ahmak, sana yarar vermek isterken zarar verir; cimri de senden alır, ama sana vermez; korkak ise (tehlike anlarında) senden ve ebeveyninden kaçar; yalancı da bazen doğru konuşsa da sözüne inanılmaz."

Hz. Ali (a.s): "insanların kusurlarını araştırıp duran kimselerle oturup kalkma; zira onlarla arkadaşlık yapan onlardan selamet kalmaz.”

“Allahım! Bana sevgini, Seni sevenin sevgisini, beni sevgine yaklaştıracak her şeyin sevgisini nasip et ve Senin sevgini benim için soğuk sudan daha sevimli kıl.”

Allah c.c. dönüp: “Ya Rabbi! Senden özür diliyorum. Bana kötü arkadaşlardan ayrılmayı ve iyi kimselerle beraber oturup kalkmayı nasip et!” diye yalvarmamız lazım.

Hakkınızı helal edin pek yazmam ama Bu duaları çokça söyleyiniz.

Reyhani kardeşimizinde dediği gibi
Rabbim sevginizi artırsın , sevdiği kullarıyla karşılaştırsın sevsin sevindirsin inşallah.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Ali (a.s):
"Kötü arkadaş, Allah’a karşı isyanı senin gözünde süslü (ve güzel) gösteren kimsedir." (Bihar-ül Envar, c.15, s.52)

Allah Resulü (s.a.a): "İnsanların en akıllısı cahillerden kaçan kimsedir." (Bihar-ül Envar, c.15, s.52)

İmam Muhammed Bâkır (a.s):
"Şu dört kişiyle dost ve arkadaş olma: Ahmak, cimri, korkak ve yalancı. Çünkü ahmak, sana yarar vermek isterken zarar verir; cimri de senden alır, ama sana vermez; korkak ise (tehlike anlarında) senden ve ebeveyninden kaçar; yalancı da bazen doğru konuşsa da sözüne inanılmaz."

Hz. Ali (a.s): "insanların kusurlarını araştırıp duran kimselerle oturup kalkma; zira onlarla arkadaşlık yapan onlardan selamet kalmaz.”

“Allahım! Bana sevgini, Seni sevenin sevgisini, beni sevgine yaklaştıracak her şeyin sevgisini nasip et ve Senin sevgini benim için soğuk sudan daha sevimli kıl.”

Allah c.c. dönüp: “Ya Rabbi! Senden özür diliyorum. Bana kötü arkadaşlardan ayrılmayı ve iyi kimselerle beraber oturup kalkmayı nasip et!” diye yalvarmamız lazım.

Hakkınızı helal edin pek yazmam ama Bu duaları çokça söyleyiniz.

Reyhani kardeşimizinde dediği gibi
Rabbim sevginizi artırsın , sevdiği kullarıyla karşılaştırsın sevsin sevindirsin inşallah.

çok teşekkür ederim dualarınız için yanlış bişey mi söyledim diye tereddüte düştüm şimdi..
etrafımda değil sohbet edecek ALLAHI Hatırlayacak insan ibile okadar azki doğru insanları tanımak bilmek istiyorum bu yolda

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim dualarınız için yanlış bişey mi söyledim diye tereddüte düştüm şimdi..
etrafımda değil sohbet edecek ALLAHI Hatırlayacak insan ibile okadar azki doğru insanları tanımak bilmek istiyorum bu yolda

canım arkadaşım inşallah etrafın Allah dostu insanlarla dolar taşar...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Benim Başımda Taşıdığım
Yalnız Bir Kumaş Değil Şereftir..
Ki Siz Bilmezsiniz O Herşeyden Önce AYETTİR !!

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Kızlarının üzerlerini üşümesin diye örterlermiş, uyuyanın üzerine kar yağarmış yoksa? Hasta olursa, ateşler içinde yanarsa, gözlerini kapatmadan beklerlermiş Fatmanın anne ve babası. Örterlermiş üzerini, üşümesin diye Fatma' nın. Örtüler, hiç bu kadar ısıtmamıştı ve örtülere hiç bu kadar hayret içinde bırakmamıştı Fatmayı...

Dalında duran bir portakalı incelemeye başladı önce, örtüye bürünen portakala dikkatlice baktı. Kabuk tesettürü içinde gizli bir hazine barındıran portakalı yiyebilmek için onu koruyan ve kollayan YARATICIMIZI düşündü?

O sırada hamile bir bayan geçiyordu yoldan. Dikkatli bir şekilde yürüyordu, bebeğini koruyan tesettüre baktı. Tesettür paketinde gizli bir bilmeceydi bebek, Fatma buna da şaşırdı.

Sonra gözlerini vücuduna çevirdi. Kan ve et yığını olan vücuduna. Tesettürü içinde bilmediği bir alem vardı. Kalbini hiç görmemişti mesela, midesi nasıldı bilmiyordu. Bedeni tesettüre bürünmeseydi, aynaya her baktığında nasıl görürdü ki kendini?...

Kar yağıyordu ve toprak kışlık tesettürünü giyiniyordu üzerine, toprak da aslında bir tesettürdü. Mesela rahmetli dedesini mezarında saklıyor ve koruyordu. Toprak öyle bir tesettürdü ki, dedesinden hatıra kalan çiçekleri kışları saklıyor ve her baharda çiçekleri gözlerinde güldürerek dedesini hatırlaması için sobeliyordu.

Akşam olmuştu gözlerini bu sefer geceye çeviriyordu Fatma. İnsanların uyumaları gereken zaman aralığında karanlık bir perde çekiliyordu, şehir tesettüre bürünüyordu. Evin ışıklarını yakıyordu annesi ve evlerinin tesettürü olan perdeleri çekiyordu birer birer. Neden perdeleri vardır ki evlerin? Bunu düşünmeye başladı Fatma. Bir kez daha şaşırdı, düşündüklerini dışarıya taşırmadan kendince tesettüre bürüyormuş Fatma? Düşünceler de tesettürlü olurmuş bunu anladı.

Özel ve güzel olan her şeyin bir ambalaj,paketi vardı? Geçen ay annesine aldığı hediyenin paketini düşündü. Neden paketleriz ki hediyeleri diye sordu kendine. Babasına gelen davetiyelerin özel zarfları da çok hoş olurdu. Paketler özel olduğumuzu hatırlatıyordu tıpkı doğmamış anne karnında ki bebek gibi dedi ve heyecanlandı Fatma. Hediyelerin tesettürüymüş paket diye mutlu oldu.

Babaannesinin elinde ki Kur' anın da bir paketi vardı ve itina ile açardı . Babaannesi eline Kur' anı her aldığında gözlerindeki yaşları anlayamazdı Fatma. Kur' anın tesettürü de kapağıymış, onu açınca gizli bir hazine ile baş başa kalırmış insan, tıpkı babaannesi gibi...

Ölüleri neden kefenlerler diye düşündü Fatma. Öldükten sonra bu ince düşünce çok masumane. Bir kundak içinde geldiğimiz dünyadan giderken, bir kefene bürünmek. Doğumun tesettürü kundak ve ölümün tesettürü de kefen. Anne ve babasına kundak içinde Fatmayı veren YARATICIMIZIN, yanına alırken de bir kefen içinde alması ne ince bir düşünceydi. Ölümün tesettürü de kefenmiş diye düşündü Fatma...

Günlüğünü aldı eline, tesettür için düşündüklerini yazmaya başladı. Bir ara gözleri televizyona kaydı. Ayşenin tesettüre bakış açısını izledi. Üzüldü Ayşe' ye. Bu kadar basit tanımlanamaz tesettür dedi. Kapadı defterini, üşümesin diye üzerini örten annesine sordu:

-Anne başını üşümesin diye mi örtüyorsun?
-Tabii ki hayır, iman ve inancım gereği örtüyorum ve örtünüyorum . Öncelikle ALLAH ve RESULÜ emrettiği ve istediği için örtünüyorum.
-Ayşe' ye de dua eder misin?
-Neden kızım?
-Tesettürün ne olduğunu öğrensin diye...

Annesi tebessüm etti ve çıktı odasından.Fatma da Ayşe' ye dua ederek gözlerinin tesettürü olan göz kapaklarını kapatarak ölümün kardeşi olan uykuya daldı. Sessizce mırıldandı;

"Verilen ömrün tesettürü de ölümdü"

Kubra :)

Kayıtlı Kullanıcı
Örtülü bir hanımı karakola çağırıp sorguya alırlar.

Polis amirinin ilk sorusu...: " Hangi örgüte bağlısınız ?
Bacımızın müthiş cevabı ise: Ahzap örgütünün elli dokuzuncu sayısına.
" Polis amiri ikinci sorusunu sorar: " Kaç kişisiniz? "
Dehşet cevap: Altıbin altıyüz atmışaltı. ".

(ÜzüLme davanın sahibi HAK'tır HAK olan davadazafer muhakkaktır.!)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
....
Evet kadının bizatihi kendisi gerçekten çok kıymetli bir ziynettir. Altın, mücevher, pırlanta gibi yapmacık ziynetler, asıl ziynet olan kadın vücudunu tezyin etmek içindir. Hal böyle olunca yapmacık ziynet olan pırlantalar, inciler çok gizli yerlerde saklanırsa, asıl ziynet olan kadın vücudunu kendi sadefine koymak, Allah’ın uygun gördüğü tesettüründe saklamak lazım gelmez mi?..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt