Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
anlıyorum can sen istersen Allah bi kapı açar sabır bakalım :)

İnşAllah canım sabrediyorum..öyle olmasa nasıl kapanırdım annem acık olduğu halde..Ben taa küçükken başörtüm vardı benim beyazdı her gittiğim yere onuuda götürürdüm başkasının başörtüsünü almzdım illa benim beyaz baaşörtüm olacak..sonra geceleri güzelce bağlar başörtümle yatardım..o kadar çok severdim..yanımdam hiç ayırmazdım..lakin gel gör..annem calısan bir bayan olunca açık bir bayandı..benide yönlendiren anlatan olmadığı için kapanamadım..aklıma geldiği gibi gitti..şmdi şükürler olsun bu site sayesinde arkadaşlar ablalarım sayesinde cesaret bulup kapandım..kmse takmadan Allah için kapandım..çok mutluyum..iyiki kapanmışım..üzülüyorm gecelerce ağlıyorum niye erken yşta kapanmadım ben diyorum..yinede şükrediyorum Rabbime ölmeden önce bu günleri de gösterdiği içinn.. Rabbim kapanmak isteyipte kapanamayan tüm kardeşlerime ablalarıma Allah yardım etsin..inşAllah onlarda bir an önce kapanırlar..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Duyuyorum ki,
Gorucusu cogalsin diye..
Hacilar, hocalar begensin diye..
"Imanli" desinler diye kapananlar varmis.

Anlasilan biz ALLAH rizasi icin tesetture "ASK" diye bakarken,
Onlar gonullerini, millet icin KAPATmis (!)

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
millet artık moda olduğu için tesettüre girmeye başladı.
birde benim bir arkadaşım gibi siyasi emelleri için kapananlarda var.
biz küçükken bizim sınıftaki çok gösterişli bir kız imam hatipe gitti amaç tamamen duygusal (çıkar amaçlı)
bu amaçla kızını imam hatipe yolladı. kız şimdi en iyi üniversitelerin birinden mezun orda da çalışıyor faceine bakıyorum hergün balon gibi kafayla çeşit çeşit pozlar, makyajlar, kot pantolonlar vs vs...
hiç kapatmasaydın başını daha iyidi
hıı pardon o zaman şuan ki olduğun konumda olamayacaktın tabi...
özür dilerim

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Duyuyorum ki,
Gorucusu cogalsin diye..
Hacilar, hocalar begensin diye..
"Imanli" desinler diye kapananlar varmis.

Anlasilan biz ALLAH rizasi icin tesetture "ASK" diye bakarken,
Onlar gonullerini, millet icin KAPATmis (!)

Askin adini almis, dünyayami satmis?
ne kötu alis veris, yapmis!
Allah rizasi için kapan! hem dünyadan , hem ahiretten yararlan
Iste bunu yapan, karli alisverise dalmis
Peki yalniz O'nun rizasi için ugrasan ?
Bilemem artik , hazinenin sahibine kalmis

mir_erhan

Moderator
(Burcu)
Selamün Aleyküm... Bu konuyu açıp vesile zincirini başlatan BURCU kardeşimin 2008 yılındaki bir yazısından alıntı yaptım...
Faide vermesi dileğiyke...
Allah'ım Sana Şikayetimiz Var!

Başlık, şaşırtıcı gelmemeli. Zira, bu yazı son derece üzüntü duyduğum olaylar sebebiyle kaleme alınmıştır. Anlayışla karşılanacağımızı ümit ediyoruz. Şikayetimiz başörtüsü takan hanımlardan bazılarının takındığı tavırlardandır. Başlarını modernite olsun diye bağlayanların sokaklardaki taşkınlıklarından, düğünlerdeki dağıtmalarından, müzik programlarındaki insanın kanını donduran görüntülerinden şikayetimiz var.

Başını örtüsü ile sıkma baş haline getiren hanımlardan, etek yırtmaçlarını bilmem neresine kadar açıp, kırıta kırıta yürüyenlerden şikayetimiz var. Rengarenk başörtüleri ile sokaklarda haya duygularını rencide edici görüntüler sergileyenlerden ve İslâm’ın hafife alınmasına sebebiyet veren bu hanımlardan şikayetimiz var.

Başındaki örtüsünden de utanmadan, erkek arkadaşı ile sarmaş dolaş olanlardan şikayetimiz var. Başörtüsünü dikkat çekme aracı olarak kullanan, sağa sola bakışları ile de dikkat çekmeye çalışan bu nevi hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü tesettür gereği değil de, geleneksel bir anlayışla takıp, sokaklarda, meydanlarda, merasimlerde, eğlence yerlerinde kahkaha atan hanımlardan da şikayetimiz var. Ecdat hanımefendilerinin, annelerimizin iffetini remzeden başörtüsünü dillere düşüren, gösteriş olsun diye takan hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtülü olduğu halde ağzındaki sakızı edepsizce patlatıp duran ve ............, dikkat çekmeye çalışan hanımlardan da şikayetimiz var. Daracık pantolon giyip, vücut hatlarını teşhir eden ve başından da renk cümbüşü başörtüsünü eksik etmeyen hanımlardan da şikayetimiz var.

Modaya uymak için başını İtalya’daki Pisa Kulesi gibi saran, israf derecesinde örtüler satın alıp, her dem değişik baş görüntüleri sergilemek için çaba gösteren hanımlardan da şikayetimiz var. Başlarındaki örtünün vakarını muhafaza edemeyip, başörtüsünün tezyif edilmesine sebebiyet veren, nevzuhur zengin hanımların bu taşkınlıklarından da şikayetimiz var.

Başörtüsüne bir nevi modelistlik yapan, örtünmenin anlamından bihaber olan, buna rağmen başından da örtüsünü çıkarmayan bazı hanımlardan da şikayetimiz var. Kocalarına, babalarına, erkek kardeşlerine bir nevi meydan okuyan, onların murakabesinden rahatsızlık duyan ve nefsinin hoşuna gidecek örtünmeyi yapmaktan hicap duymayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Örtünün ALLAH emri olduğu gerçeğinden habersiz örtü takan, örtülü haliyle pehlivan gibi ortaya çıkıp, .............düğünlerde oynayan, TV’lerdeki müzik şölenlerinde vücudunun ............ vesile olacak kadar dikkatsiz davranan hanımlardan da şikayetimiz var.

Erkeklerin içinde zıplayıp duran, örtüsünün açılıp saçılmasından rahatsızlık duymayan nadan hanımlardan, horon tepen, halay çeken, rakseden, el çırparak ritim tutan örtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

ALLAH’ın emri olan başörtüsünü koruyamayan, örtünün asaletinden mahrum olan, örtünün namus anlayışının bir timsali olduğunu idrak edemeyen, taktıkları örtülerin hakkını veremeyen, örtünün dinin alay konusu haline getirilmesine sebebiyet veren, bu vesile ile inançlarımıza sövdürten hanımlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünün önemini kavramaktan yoksun, bazı entel takılan hanımların erkek toplantılarında bacak bacak üstüne atıp, dikkat celbeden tavırlarından, sigara içmeyi medenilik zannedip, ağızlarından eksik etmeyen, zaman zaman da erkeğin sigarasını yakmasını bekleyen ve bu haliyle başındaki örtüsünden de utanmayan hanımlardan da şikayetimiz var.

Sokaklarda, vapurlarda, trenlerde, otobüslerde erkeklerle el ele, göz göze ve ........teması içinde yolculuk eden başörtülülerden de şikayetimiz var. Başında başörtüsü, ağzında sakızı, elinde sigarası, gözünde gözlüğü ile caka atarak ve sağa sola bakarak yürüyenlerden de şikayetimiz var.

Yeni yetme zenginlerin çocuklarının başörtülü haldeki taşkın hallerine, şuurlu ve bilinçli başörtülü hanımların tavır sergilememesinden de şikayetimiz var. Başörtüsünü bahane edecek olanlara imkan veren görüntü sergileyen şuursuz başörtülü hanımlardan da şikayetimiz var.

Ana babanın, başörtülü kızlarının, sokaklardaki, meydanlardaki, eğlence yerlerindeki tavırlarını görmemezlikten gelmelerinden, onlara hoşgörü ile yaklaşmalarından, böylece başörtüsünün dinamitlenmesine vesile olanlardan da şikayetimiz var.

Başörtüsünü dikkat çekmek için meslek haline getiren, moda olsun diye veya kendisini ispatlamak için başörtüsünü takan ve bunların çoğalmasına seyirci duran, tedbir almayan herkesten ALLAH’a şikayetimiz var
Ey sevgili arkdaşımızı yazından alıntıdır...

mir_erhan

Moderator
Bir önceki yazıya ek olarak bende şunu eklemek istedim...
...
Başlarını HAYA dairesinden çıkarmayan kardeşlerime de şahidim...
Gözleri yerden kalkmaz .. bir topluluktan geçerken yüzlerinde boncuk boncuk HAYA terleri
Başında Ayet Üzerinde Tebliğ yükü.. duruşu Allahı Hatırlatan kardeşlerimde çoğalmakta...
kötü örnek olmak isteyenlere inat...
Duruşlarıyla tebliğ vazifesini başlatanlar çoğalmakta...
Başıyla beraber Yüreğine ve gözlerine TESETTÜR çeken kardeşlerim...
AŞKI sadece ARZULARA indirgeyenlere inat
AŞKa Feakarlık NURu ile imza atan kardeşlerim...
Şahidim .. şahidiz...
Allah c.c. yolunuzu açık eylesin...
Yüreklerimize umut ve cesaret tohumlarını serpiyorsunuz...
...

Selam ve dua ile

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
İnşAllah canım sabrediyorum..öyle olmasa nasıl kapanırdım annem acık olduğu halde..Ben taa küçükken başörtüm vardı benim beyazdı her gittiğim yere onuuda götürürdüm başkasının başörtüsünü almzdım illa benim beyaz baaşörtüm olacak..sonra geceleri güzelce bağlar başörtümle yatardım..o kadar çok severdim..yanımdam hiç ayırmazdım..lakin gel gör..annem calısan bir bayan olunca açık bir bayandı..benide yönlendiren anlatan olmadığı için kapanamadım..aklıma geldiği gibi gitti..şmdi şükürler olsun bu site sayesinde arkadaşlar ablalarım sayesinde cesaret bulup kapandım..kmse takmadan Allah için kapandım..çok mutluyum..iyiki kapanmışım..üzülüyorm gecelerce ağlıyorum niye erken yşta kapanmadım ben diyorum..yinede şükrediyorum Rabbime ölmeden önce bu günleri de gösterdiği içinn.. Rabbim kapanmak isteyipte kapanamayan tüm kardeşlerime ablalarıma Allah yardım etsin..inşAllah onlarda bir an önce kapanırlar..

böyle bi ortamda kapanmak büyük bi adım bence helal olsun. herkes yapamaz yürek meselesi. Allah daim etsin tesettürü hakkıyla taşımanı

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bende şaşkınım... kapalı insanların düğünlerinde nişanlarında, kınalarında başlarını neden açtıklarına şaşırıyorum.. biz nerdeyiz diye düşünüyorum.. yolun neresinde.. nasıl nekadar ileride.. hakediyor muyuz o örtüyü.. yakışıyor muyuz ki.. inşALLAH.. YAKIŞIYORUZDUR.. Anlamaya anladıkça sevinmeye başladım ben mutluyum pardesümden örtümden...
RABBİM yolunda yürüyenler çoğalsın...

Evaness

Kayıtlı Kullanıcı
bende şaşkınım... kapalı insanların düğünlerinde nişanlarında, kınalarında başlarını neden açtıklarına şaşırıyorum.. biz nerdeyiz diye düşünüyorum.. yolun neresinde.. nasıl nekadar ileride.. hakediyor muyuz o örtüyü.. yakışıyor muyuz ki.. inşALLAH.. YAKIŞIYORUZDUR.. Anlamaya anladıkça sevinmeye başladım ben mutluyum pardesümden örtümden...
RABBİM yolunda yürüyenler çoğalsın...

Buket Zeynep davet ettiğin için teşekkür ediyorum..
Ne güzel bir konu 'kapanmak isteyipte kapanamayanlar' Sanırım istemek en önemlisi.. ben şuan kapanmak istemiyorum sanırım :/
Eskiden bu isteğim vardı şimdi yok neden bilmiyorum..

İnşallah layıkı ile kapanırım elbet.. isteyen tüm arkadaşlarımıza nasip etsin Rabbim..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bak sakın öle düşünme inşallahh birgün nasip olur.. ama istemek
sen istiyorsun istemesen bu sitede olmazsın.. istemesen namaz kılmaya çalışmazsın.. sen istemezsen ALLAH SANA NASİP ETMEZ.. Burda ol.. istemesen bile.. inan olması lazım.. inanmak yaşamak lazım.. bak oku burayı.. illa kapanman gerekmez.. ama oku yavaş yavaş arada sırada tüm sayfaları.. bak neler değişecek kafanda.. sen değerlisin sen özelsin.. hiç kimsenin sana bakmasını kötü niyet gütmesini hak etmeyecek kadar özel RABBİM SENİ ÖLE YARATTI.. BU BİZİM FITRATIMIZDA VAR.. İslamda kadın nasıldır bir oku okumanın, namaz kılmanın, ve ÖRTÜNMENİN amacını bil sonra istersen yine kapanma.. ama inan bana bi gün bize kapandım haberi verirsin.. buraya gelen herkes senin gibi düşünüyordu...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
MEHTAP(IM) Can kardeşim nerelerdesin... sabah yolda gelirken aklımdaydın.. yazayım bi nerelerde bu kız diyordum.... özledik yazılarını seni...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
MEHTAP(IM) Can kardeşim nerelerdesin... sabah yolda gelirken aklımdaydın.. yazayım bi nerelerde bu kız diyordum.... özledik yazılarını seni...

canım buralardayım işyerinde pek yazamıyorum ama ben okuyorum yazdıklarınızı.. ve seni sayfaya en sadık üye seçiyorum... :)
çünkü farkediyorum da sen hep destek tam destek Allah razı olsun senden...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
canım buralardayım işyerinde pek yazamıyorum ama ben okuyorum yazdıklarınızı.. ve seni sayfaya en sadık üye seçiyorum... :)
çünkü farkediyorum da sen hep destek tam destek Allah razı olsun senden...

Konyada Sultan Muhammed konyevi k.s hazretlerini işittiniz mi hiç ? :)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
hayır bilmiyorum siz deyince baktım biraz
konyalı değilim ama bilmemem ayıp gerçekten
http://forum.islamiyet.gen.tr/islam.../102691-seyda-muhammed-konyevi-ks-kimdir.html
bu sayfadan baktım şimdi Seyda ismi var üstelik..
burada konevi kültür merkezimiz var ama ismini aldığı zatı inanın onu da bilmiyorum
Subhanallah zamanımızın kutbunu bilmemek olur mu hocam :):) MCZahitoglu - YouTube buradan sohbetlerine ulaşabilirsiniz :) Nakşibendi mürşidi kamilidir bu arada.konevi kültür merkezi bizim seyda hazretlerine nispeten olabilir çünkü konevi olan Muhyiddin arabi k.s hazretlerinin halifelerinden birinin ismiyle anılırdı ama o olması çok düşük ihitmal.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
yarın arkadaşlarıma soracağım biliyorlar mı biliyorlarsa anlatsınlar bana da
vallahi ben bi kere bile ismini duyduğumu hatırlamıyorum..

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
İnşaallah tanıyan vardır dua edeceğim bu gece tanıyan olsun siz de tanışın diye :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
burdayım canım benim burda olmalıyım.. çünkü varsa şuan iç huzurum bu sayfa ve sizler sayesinde.... sende burda ol.. kimbilir bir kişi.. burda bulursa hidayeti bizde nasipleniriz ha

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt