Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (14 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtümü gevşetiyorm olmuo rahatlayamıorm. snki bri beni boğuyormş gibiyim. :( Ne ypcm blmiyorm.

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
işte kapandığımda bende bu histen korkuyorum. örtü kullanan arkadaşların sana nasihatleri olacaktır canım.

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Aynısı bendede oluyor sanki boğuluyormuşum gibi daha tam alışmadığımız için olabilir ben kapanalı 2 ay olacak.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Aynısı bendede oluyor sanki boğuluyormuşum gibi daha tam alışmadığımız için olabilir ben kapanalı 2 ay olacak.

Canım, benim 1 sene olacak..ilk başlarda benimde öyleydi ama sonra düzeldi sadece son 2 gündür böyleyim.. Bu arada hayırlı olsun canım..çok sevindim..

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim. Benim morelim bozuk olduğunda da oluyor belki moreliniz bozuktur.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
deniz14, canım inan ki nefsinin oyunları bunlar.. sabret lütfen. çok önemli bi ibadetin içerisinde olduğunun farkında ol....
sıkıntı etme.. sen de eve git evinde sana mahrem olanların yanında aç başını... psikoloik olarak etkilendiğinden sana öyle geliyor..
aman diyim.. şeytana aldanma.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
deniz14, canım inan ki nefsinin oyunları bunlar.. sabret lütfen. çok önemli bi ibadetin içerisinde olduğunun farkında ol....
sıkıntı etme.. sen de eve git evinde sana mahrem olanların yanında aç başını... psikoloik olarak etkilendiğinden sana öyle geliyor..
aman diyim.. şeytana aldanma.

Sanırım şeytanın işi olsa gerek..bu aralarda sıkıntılıyımm..dişim çürümüş çok ağrıyor :( onu biraz kafaya taktım..her gün fırcaladığım halde çürüyor buda beni deli ediyor...:(

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürde Uzun Şal Bağlama - YouTube

basortu rahatsizlik veriyorsa ki aslinda vermez ama oyle hissedilir sizde vazgecmeyin ,sal deneyin, knedinizi rahat hissedecek model deneyin, olcuye gore..kulaklar kapali, boyun kapali olcak sekilde youtube de var, bir ornek ekledim
bende sal kulanirim, troid ameliyatindan sonra boguluyormus hissi gelince baska sekiller denedim
son halim uzun sali aliyorum sol tarafi kisa kalmak uzere(altinda bone var ,herzaman) onu tutup ,sag taraftaki uzun yerini guzelcedoluyorum cenemin altina igne ile bazen igne bile grekmiyor kumas kaymiyan koton ise
dert etmeyin, yeter ki isteyin size cikar bir yol herzaman çikar...herseyi Rabbimden istedim....

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

basortu rahatsizlik veriyorsa ki aslinda vermez ama oyle hissedilir sizde vazgecmeyin ,sal deneyin, knedinizi rahat hissedecek model deneyin, olcuye gore..kulaklar kapali, boyun kapali olcak sekilde youtube de var, bir ornek ekledim
bende sal kulanirim, troid ameliyatindan sonra boguluyormus hissi gelince baska sekiller denedim
son halim uzun sali aliyorum sol tarafi kisa kalmak uzere(altinda bone var ,herzaman) onu tutup ,sag taraftaki uzun yerini guzelcedoluyorum cenemin altina igne ile bazen igne bile grekmiyor kumas kaymiyan koton ise
dert etmeyin, yeter ki isteyin size cikar bir yol herzaman çikar...herseyi Rabbimden istedim....

Zaten önceden boğazlı kazak giyemezdim..kışın hep badilerle ve boğazsız kazaklarla idare ediyordum..sanırım ya boğazda bi sorn var dediğin gibi tiroit bezlerinde..ya da blmiyorum artık..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

Zaten önceden boğazlı kazak giyemezdim..kışın hep badilerle ve boğazsız kazaklarla idare ediyordum..sanırım ya boğazda bi sorn var dediğin gibi tiroit bezlerinde..ya da blmiyorum artık..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı

ablacım şimdi param yok (malum babamların yanındayım ve henüz çalışmıyorum para istemekte zor oluyor) elime para geçtiği ilk anda hemen gidip şal ve bone alacağım veee kapanacağım allahın izniyle.pardesüm hazır zaten sağolsun kalbunkesir kardeşim verdi bana.annem babamda maaşlarını aldıklarında eksiklerimi tamamlayacağım allahın izniyle.yakındır burda müjdeli haberleri vermem inşaALLAH...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
hicranım sen yeter ki kapan..
o kadar ucuz ve güzel şallar var ki bone dediğin şey zaten 1 lira.
belki bi 10 lira dahi yeter şal ve bone için..
lütfen hadi elindekilerle idare et şimdilik... ya aldığımız nefes son nefesimizse..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
çok doğru sölüyo ablamız..ya aldığımız nefes son nefes se ...

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen hadi elindekilerle idare et şimdilik... ya aldığımız nefes son nefesimizse..

Şalları da tesettür için uygun blmuyorum..banada yakışmıyor..ne biliyim arkadan yptığım topuz daha belrgin oluyor..eşarplarda öyle değil..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Ey 'Nasip meselesi' diyen! Nasip meselesi değil,
talep meselesi! Talep et, nasip olsun...

- Mustafa İslamoğlu -

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Siyah giymek
Sual: Ümmü Seleme validemiz,
(Tesettür âyeti indiği zaman, Ensâr
kadınları başlarındaki siyah örtüden
dolayı başlarına karga konmuş gibi
görünüyorlardı) buyuruyor. Buradan
kadınların siyah giymesinin farz olduğu
anlamı çıkarılamaz mı?
CEVAP
Kesinlikle öyle bir mâna çıkarılamaz.
Burada sadece başörtülerinin siyah
olduğu bildiriliyor. Başlarındaki örtüler
beyaz veya yeşil olsaydı, beyaz veya
yeşil giymek farz olmazdı. Nitekim
Peygamber efendimiz, farklı renklerde
elbise giymiştir. Giydiği elbiseleri giymek
farz olmaz.
Dıhye-i Kelbî “radıyallahü anh”
anlatır: Resulullah'a “sallallahü aleyhi
ve sellem” beyaz kumaş gelmişti. Bana
bir miktarını verip; (Bunu ikiye böl, bir
parçayı kendine gömlek yap, diğerini
hanımına ver, kendine örtü yapsın!)
buyurdu. (Ebu Davud)
Bu hadis-i şerife göre kadınların ve
erkeklerin beyaz giymesine farz
denmez. Çünkü (Dürer-ül-mültekıte)
kitabında şöyle deniyor:
Kadınlara vücut hatları, kaba avret
yerlerinin şekli ve rengi belli olmayacak
herhangi bir elbiseyle örtünmek
farzdır. Dinimiz, kapanmayı emretti,
ama belli bir örtü şekli, belli bir renk
bildirmedi.
Kadınların da, erkeklerin de her renk
elbise giymeleri caizse de, erkeklerin
kırmızı, sarı elbise giymeleri tenzihen
mekruhtur. Yeşil giyinmek sünnettir.
Beyaz ve siyah giyinmek müstehabdır.
Resulullah'ın entarisi, gömleği beyaz
pamuk bezdendi. Mekke’yi fethettiği
gün, mübarek başlığı ve paltosu siyahtı.
(İbni Âbidin)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum mehtapçım..
Canım çoook teşekkür ederim. Dün başörtün/m geldi..
Heyecanla çtım paketi.. Öyle mutlu oldumm kii.. O kadr çok beğendim ki..
Bümbüyük, kocamaan.. Rabbim razıu olsun.. Çook teşekkürr ederim. Çok ma çok beğendim..
Hicrana da söyledim bugün onunla beraberdik.. Allah c.c. razı olsun canım. Çok sağol..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı

doğru söylüyorsun mehtapcım.dünya fani ölüm ani...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün elbiseleri gördüm; iffet ve sakınmaktan daha iyi elbise görmedim...!

Hz.Ömer (radıyalllahu anha)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt