Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
İkinci milenyuma henüz girmemiştik. O zamanlar hanım ablalarımız çok güzel örtünüyorlardı. Şimdinin sadece başı paketleme görüntüsü veren şeklinin aksine geniş başörtüleri kullanıyorlardı. Tesettürü yeni bir dikkat çekme vesilesi kılmadan güzelliklerini örtüyorlardı.
Bu güzel halleriyle üniversiteden çıkan mesture bacılarımız evlerine, okullarına giderken caddelerde arz-ı endam ediyorlardı. İslami tesettürü hakkıyla yerine getirmek isteyen genç kızlarımız bu güzel örtünen ablalarını görüp onları örnek alıyor, en az onlar kadar güzel örtünüyorlardı. Kendilerine doğru modellik yapacak insanlar hemen caddelerde, sokaklarda yada mahallelerindeydi.

Esma, Tıp okuyan bir öğrenciydi ve son sınıfa kadar gelmişti. Ama ne var ki bu tablo uzun sürmedi. Önce Üniversitenin rektörü değişti. Sonra başörtülü öğrencileri üniversiteden temizleme operasyonu başlatıldı. Bunun için de İstanbul Üniversitesi pilot bölge seçilmişti. Burada zalim yasaklar uygulanabilirse diğer üniversitelere de sıçrayacaktı.

Bir gün ani bir kararla Tıp fakültesine başörtülü girmek yasaklandı. Çünkü devleti yönetenler böyle istiyordu. Esma'nın ne düşündüğünü ise kimse sormuyordu. Başörtüsüyle fakülteye girmek istediğinde nizamiyede duran güvenlik görevlisi -"Kusura bakmayın sizi bu şekilde içeriye alamam" diyordu. Kısa zamanda bu zalimce yasaklar İstanbul Üniversitesinin tüm bölümlerini istila etti.

Esma ve daha binlerce öğrenci bu insan onuruna yakışmayan yasağa karşı koydu, protestolar yaptı, paneller düzenledi, denenmesi gereken tüm meşru yolları denediler. Bu uğurda dayaklar yendi, üniversiteden uzaklaştırılan, hakaretlere uğrayan arkadaşları oldu. Ama zulüm bir türlü sona ermiyordu.

En kahredici olansa bir grup arkadaşlarının pes etmeye başlamasıydı. Onlar başlarına peruk takıp içeriye girmişlerdi. İşte bu olay kaybedişin resmi oldu. Dışarıda kalanlar radikallikle suçlandı ve gözden çıkarıldı. Ya istenildiği şekilde üniversitelere gireceklerdi ya da hiçbir zaman girmeyeceklerdi.

Esma çevresindeki birçok öğrenci gibi çaresizliği yaşıyordu. Büyük zorluklarla dershaneye giderek üniversiteyi kazanmıştı. Tam bitireceği yıl bu sorun patlak vermişti. Yavaş yavaş direncinin kırıldığını hissediyordu. Geceleri odasına kapanıp dakikalarca ağlıyordu. Sıkışmıştı, duvarlar üstüne üstüne geliyordu sanki. Bir yandan ailesi de -"Birkaç ay daha dayan perukla idare et diyorlardı". O yine gözyaşlarına boğuluyordu.

Bazı arkadaşları ise üniversiteye girebilmek için başlarını tamamen açmışlardı. Önce utana sıkıla yürüyorlardı. Sonra alelade toplanan saçlarını taramaya başladılar. Zaten saçları görünüyordu biraz makyaj yapmanın ne zararı olabilirdi ki(!)

Tüm baskılara dayanamayan Esma, sonunda pes etti. Perukla içeri girmeye başladı. Ama psikolojisi öylesine kötü olmuştu ki, Yurt'a geldiğinde odasına çekiliyor, başını sıkı sıkıya örtüyor, sabaha kadar bu şekilde yatıyordu. Bir yandan bu zalimliği yapanlara kızıyor bir yandan kendine kızıyor bir yandan da kendine sahip çıkamayan Müslümanlara kızıyordu. Bu kızgınlık ve öfke nöbetlerine hıçkırıklar eşlik ediyordu.

Bu arada namazlarına sıkı sıkıya yapışmıştı. Vakitleri daha dikkatli takip ediyordu. Ara sıra terk ettiği İkindi namazının sünnetlerini bile tastamam kılıyordu.

Aradan on yıldan fazla zaman geçti. Esma Üniversiteyi bitirdi. Özel bir hastanede işe başladı. Esma'nın gözleri on yıl önceki gençliğinin sokaklarını arıyordu. Şimdi o zamanki gibi sokaklarda caddelerde başını çok güzel örten ablalar fazla yoktu. Örtünenlerin çoğu başörtüsünü başlarını sarıp sarmalayan bir şey olarak görüyorlardı. Saçlarının arkasını topuz yapıp başörtülerini onun üzerinden takıyorlardı. Peygamber (a.s)'in -"Cennetin kokusunu dahi alamazlar" diye uyardığı kadınlara mı benzemek istiyorlardı. Kim bilir?

Esma geriye dönüp bakınca bu zalimliğin bu nesli ne kadar etkilediğini çok daha iyi görebiliyordu. O, bu gün bile son bulmayan zalim uygulamaların bitmesi için dua ediyordu.

Namaz mı? Esma için namaz biricik sığınaktı. Alnını sürdüğü seccade onun en büyük dert ortağı ve sırdaşıydı.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ağzına sağlık hirammmm canım ahretlik kardeşim benim...
katremiz aklımda benimde günlerdir nerelerde canımı sıkkın niye uğramıyor diye...
evet ezildik yıllarca horlandık...
ama hayır artık doğrulmak zamanı doğrulmak ki ne doğrulmak baş kaldırmak yıkmak herşeyi...
senden bahsetmiştim bir sayfa önce bende

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım kapandığımdan beri aslında en çok o yılları düşünüyorum... pardesüler başörtüler ne kadar da güzeldi hatırlıyorum dersaneye gidiyordum 2001-2002 dersanelerdede açtırdılar öğretmenler ağladıklarını hatırlarım utandıklarını, imam hatiplerin başını açtığı zamanlar iki arkadaşım vardı bi gün ağlamışlardı hemde nasıl sabaha kadar; giremiyoruz sınıfa demişlerdi sınıftaki erkekler ağlıyorlar bakamıyorlar yüzümüze diyorlardı... anlıyordum ama şimdiki kadar değil evet kimisi bayram etti açtı kimisi kıyametler kopardı içinde mahvoldu,,, biri daha vardı arkadaşlardan hiç gocunmamıştı iki yıl önce gördüm asker biriyle evlendi diye açmış başını kısa kollar dar kotlar şok oldum ne güzeldin dedim kapalıyken ne kadar yakışıyordu yere baktı mecbur kaldım dedi... mecburiyet başını mı açtırdı ya bedenin dedim..x
yargılamak haddim değil belki ama üzüldüm çok üzüldüm... evet o ablalarımız omuzlarına düşen örtüleri geniş zerre kadar vucutlarını belli etmeyen pardesüleriyle biz İSLAM'ız diyorlardı... ya şimdikiler:(

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
buketim benden bahsettiğin kısmını buldum da ağlıyorum ağlıyorum.. o günlere gittim walla ne zor günlerdi daha doğrusu ne çetin bir sınavdı. ben kapandım diye ben olmaktan çıkmadım ki ben gene aynı benim dediğim günler geldi aklıma. annem dedi o zaman eve gelme,sözlüm terk etti, arkadaşlarım bir bir sildi beni.. yapayanlız kaldım demeliydim demedim burası vardı.. sizler vardınız. hatırlıyorum da seninde ilk pardesü giyip giymeme muhabbetini.. Çok şükür binlerce şükür halimize daha fazla batmadık. İnşallah buketim inşallah Rabbim affeder boşa geçen zamanlarımızı.. kapanmak isteyen kişiler var çevremde de, etraf ne der diyorlar.. ALNIMDAKİ IŞIK adlı bir kitap var onu tavsiye ediyorum herkese,burdakilere de.. eşi karısından bazı badirelerden sonra kapanmasını istiyor. kadın duraksıyor ve ağlamaya başlıyor.. eşi soruyor ne oldu? işte karısının cevabı; sn kapan dediğinde direk ailem arkadaşlarım ne der geldi aklıma ama ben bunca yıl açıkken ALLAH ne der demedim !!

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
şimdiki tsettür önceki tesettür !! ne acı ki tesettür zamana göre değişiyor.. ne acı yarabbim !! bizler dikkat edelim buketim bizler dar pantolonla diz üstünde ki pardesüyle ( adına pardesü diyorlar) tesettür olmaz.. tesettür süsü örtmektir! örtüyle süslenmek değil !!!

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
hiram canım ahretliğim... hatırlıyorum yazılarını ALİ kardeşimiz ile tanıştığını evlenme teklifini :) çok şükür çok şükür binlerce yüzbinlerce şükür pardesüm ben ne kadar mutluyum anlatamam yanıyorum çok yanıyorum geçen her ana her güne, saçlarım ağır geliyor bazen dün aile arasındaydık elbise giymiştim tam uzun değildi nasıl rahatsız oldum anlatamam sana, o rahatsızlık bile mutlu etti beni demekki pişiyorum hakkına eriyorum şükürler olsun dedim...
ceylantur kardeşimiz vardı eski sayfalarda ona çok hayran kalmıştım ben düğüne kadar zorla sabretmişti düğünün sabahı evden kapalı çıkmıştı.... ne kadar ağlamıştım..
baskı, mahalle baskısı, açıklara yapılıyormuşya külliyen yalan artık kapalılara yapılıyor o baskı kimse kusura bakmasın... aaaaa niye kapandın kim istedi yazık yazın ne yapacaksın sıcakta...
geçen biri de bana tamda böle söyledi kendide kapalı ha..
başımdaki ayetin serinliği yeter dedim kaldı ölece...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
pantolon çıktı hayatımdan şükürler olsun binlerce kez.. dikkat çok dikkat örneğiz bizler çünkü tebliğ yapıyoruz istesekte istemesekte dikkat etmemiz gerekiyor

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel şeyler yazıyorsunuz hep takip edıyorum burayı ama ben nıye hala yapamıyorum nıye nefsıme kendıme söz geciremıyorum neyı beklıyorum herşeyi bukadar ıyı bilirken niyeeeeeeeee........

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
ah canlar.... Hicranım ve melisaaam ne güzel dökmüşsünüz içinizden gelenleri... melisam canım benim her yazını öle merakla okuyorum ki sanki içimdeki herşeyi yazıyorsun düz değil kendince insanı anlayarak soruları cevaplayarak seni seviyorum canım kardeşim...
hicranım sana tüm onları söyledikten sonra gece uyuyamadım acaba yanlışmı yaptım diye öle ya söylediklerim biraz asiydi.. duymak istediklerine tersti ama inan çok samimiydi.. içimden çok kızmıştım sana. herşey bir yere kadar çünkü sana; bu işin sonu iyide olsa kötüde sen lazımsın, giden senden giittikten sonra ne anlamı var ki, hem sana bişey söyleyim mi sen artık öle bi aşkla tanıştınki bu aşka yetişirmi yaşayacakların....

bi söz okumuştum çok beğenmiştim....
VE ZAMAN FISILDADI.... bana bırakkkkk......
Zamanı mekanı yeri göğü nefesimizi kanımızı ruhumuzu...
herşeyi yöneten YA RAB seni kendine yaklaştırmak içinbu yolu seçti, belki hiç bulamayacaktın...
sen şimdi ALLAH AŞKI adına yapmak istediğin ne varsa yap ne varsa teslim ol RABBİM sana senin istediklerinin fazlasını , aynısını veya bambaşka şeyleri vereccek bilemeyiz... ama sadece senin için, seni senden çok sevdiği için, yaşadıklarını düzeltmek için elinden geleni yaptın peki ALLAHA karşı yaptıklarını düzeltmek için yapman gerekenleri yapmaya değmez mi????? hadi kalk atacağın adımların en iyisini at al örtünü başına sadece çevrene ailene değil herkese karşı dur.. ASRI SAADETi yaşa,, onları kafa tuttuklarının milyonda biri kadar...HZ ASİYE gibi olmayı dileyerek SÜMEYYE olmaya niyetlenerek MERYEM olamasakta HANNE olmayı düşleyerek yap...
seni çok seviyorum biliyorsun... artık sesini daha güzel duymak istiyorum

kuzuuummm bende seni çok seviyorum sakın kendini suçlama allah razı olsun o günden sonra gözüm açıldı.kendimi tamamen rabbimin eline bıraktım,ondan iyi bilemem ya benim için ne planladığını,yakındır canım yakındır kapanmam hissediyorum inşallah burdan o mutlu haberi vereceğim sizlere...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
bana da bir kişi aa daha yaşında genç neden kapandın? demişti ve eklemişti ailen mi istedi hayır dedim onlar karşı.. o zamn erkek arkadaşın dedi? ( ali ile daha nişanımız olmamıştı) hayır dedim onla tanıştığımda kapalıydım.. ee neden kim istedi dedi bnde Rabbim istedi demiştim. bence onlarda farkında neyin ne olduğunun ama bizim gibi cesaretli değiller!! hayatları değişecek sanıyorlar!! oysaki benim yaşantıma daha da güzellikler eklendi şükürler olsun canım kardeşim şükürler olsun.. keşke seninle şöyle diz dize oturabilsek,kafa kafaya verip konuşabilsek dertleşebilsek.. benim kayınvalidem de açık biliyormusun? ama ali'min maşallahı var çok şükür.. kayınvalidem diyo ki sıcakta nasıl kapanacaksın dedimki anne ben bir yaz geçirdim kapalıyken inan ki bir gün bunalmadım dedim. ve yemin ederim Allah veriyo sabrı, kim bilir dediğin gibi belki de başörtümüz serinletiyordur bizi (; canımsın kardeşim..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
canım sen mersin diyorsun ben marmaris'te yetiştim. malum turizm yeriymiş!! bikiniyle geziyorlar orda burda bikiniyle oturuorlar sn tahmin et! çevreni bu konuda dikkate alma neden diyceksin insanlar konuşurlar da konuşurlar.. hiç bitmez söylemleri !! şükret ki annen destek benim annem de destek değildi. katrem vardı canım miniğim benim (uzun zamandır sitede değil) dışardakilere hadi mesafe koyarsın da evin içinde annen ne zor ne zor diye derdimi paylaşmıştı. bu yönden düşün canım benim.. ertelemek!! ne gaflet bir kelime bir bilsen.. erteledikçe ertelersin çünkü şeytan bunu fırsat bilir. inşallah kamu da türban serbestliği gelecek,ama bi o gelsin dur şu bitsin deme erteleme canım kardeşim,erteleme !!

doğru diyorsun canım,ertelemek niye...??? son zamanlarda çok düşünüyorum inşallah yakın zamanda burdan haberi vereceğim sizlere,nefsimle olan savaşı ben kazanacağım inşallah...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel şeyler yazıyorsunuz hep takip edıyorum burayı ama ben nıye hala yapamıyorum nıye nefsıme kendıme söz geciremıyorum neyı beklıyorum herşeyi bukadar ıyı bilirken niyeeeeeeeee........

Kardeşim tesettür rabbinin emridir.Tesettür emrini öteki yargıların korkuların üstünde tutun.Kimseden korkmayın kınamalarından korkmayın.Onların yaptırımlarından korkmayın.Tesettür emri diyanet denilen laik kuruluşun beyanıyla farzdır.Kadın onu bürünmediği zaman günahkar olur.Çevrenizde bunu karşı çıkanlar olsa da bakmayın sözlerine.Siz dirayetle inayetle metanetle uygulayın bakın insanlar zamanla kabul edecekler ve artık sizi yadırgamayacaklar ve alışacaklar.İnsanlar artık türbana tesettüre alıştılar.Çevrenizde zamanla alışacak.Önünüzdeki vehmi, farazi, hayali kaygıları endişeleri atın.Rabbinizin hatırı ve emri her şeyin üzerindedir.Sahabi hanımların teslimiyeti gösterin.Korkmayın o kınayacak, bu kınayacak, o ayıplayacak diye.. Rabbin razı olsun bırakın dünya küssün.Ehemmiyeti yok.Etrafınızdaki insanlar kapanırken siz onlara lakayt kalmayın.Örtünme zorluğu iman eksikliği yüzündendir.Ama bezen hislerin baskısı da vardır.Yani insanların saplantıları hissi korkuları alışkanlıkları ve endişeleri dahi vardır.Örtünün kalitesi evet imanla alakadardır.. Yarım yamalak örtünen kızların halinde imanları büyük rol oynar.yarım yamalak örtünenlerde ya aile baskısı vardır, ya eş baskısı yada nefsinin baskısı sonucu tam örtünmez.Moda heva çevre baskısına boyun eğip yarım yamalak örtünüp gider.Siz yavaş yavaş örtünmeye başlayın.Ama tam istikrarlı ve gerektiği gibi örtünün.Allahın razı olacağı tarzda örtünmeye çalışan.Eğer vicdanınız sizi rahat bırakmıyorsa şu andaki hali hazır halinizden memnun olmadığı içindir.Nefsinizin razılığını bin kenara koyun vicdanınızı rabbinizi memnun etmeye çalışın.Belki zor geliyor çünkü etrafınızdaki insanlar dindar değiller yaşamıyorlar.Rahatlar.Ama siz içinizdeki çarpışmalara galip gelin.İçinizde belki mücadeleler, mübadeleler, kaygılar, endişelerin, hak ve batılın ,iyi ,güzel çirkinin ,yanlış ,doğrunun ,korkuların ,neden ,nasıl niçinlerin çarpışmaları var.Siz haktan güzelden iyiden güzelden yana teslimiyet gösterin teslim olun,boyun eğin.Korkularınızı endişelerinizi kaygılarınızı aşın onlara takılıp kalarak kendinizi örtü ,namaz,haya, iffet, edep güzellik ,iman, kulluktan mahrum etmeyin.Kendinizi bunlardan nasiplendirin.Boş verin onların fikirlerini düşüncelerini.Siz sadece rabbinizin rızasını düşünün.Halkları memnun etmeye onların takdirini toplamaya çalışmayın.Onlara bakmayın kulak kabartmayın.Hak ve hakikate vicdana imana emirleri kulak kabartın.Onlara sorsanız yakışmadı.Çıplaklık daha iyi yakışıyor derler.Ama rabbinizin meleklerine ,rasülüne sorsanız o diyecek böyle daha güzel olmuşsunuz.Rabbinizin melekleri daha çoktur.Siz rabbinizin yıldızı olun.Bırakın insanların yıldızı olmayı.Onların alkışları bravoları fanidir biter gider.Örtü zaten yakışması için giyilmez.O mantığa baksanız o zaman hiç bir çarşaflı kardeşimize nefsi hiç yakışmadı der.Ama onlar Allah için örtünürler.Yakışıp yakışmadığına bakmazlar.Şeytanın insanı aldattığı önemli nokta budur işte.Bir çok kadın tesettürü bırakıp neden türbana girer.Şeytan aldatmıştır.Sana şöyle yakışıyor ,öyle yakışır diyerek onları açıp saçıp hayasızlaştırmış onlarda tesettürün ruhunu öldürmüştür.Siz onlara bakmayın.Siz vicdan aynasının karşısına geçin ve rabbinize sorun kuran ve sünnete göre yakıştı mı diye.

Kardeşim dediğim gibi düşünceler başınıza üşüşmüş size ikilemlerde bırakabilir..Siz rabbinizin emrine bakın.Örtünün ve geciktirmeyin.Geç olmadan örtünün.Hiç bir zamanda açılmayın.Hizmet içinmiş ,bilmem din içinmiş, iman içinmiş, açılmayın.Aldanmayın.Sizi kandıranlara kanmayın.İman İslam din için açılmak demek alçalmak demektir.İslam hiçbir zaman haram ile imana islama hizmet etmeyi istemez.Kimse den açılmasını saçılmasını istemez.Öyle kalmasını istemez.Size kim ne diyorsa kanmayın.Kimseye Allah böyle bir şey için yetki vermemiştir vermez.Siz insanların kalplerini ele geçirin gönüllerini geçirin.Gerisini boş verin.Yahudi mantığıyla hareket edenlere kanmayın.Rabbimin öyle hizmetine ihtiyacı yoktur.Rabbim dilediği kalbe imanı koyar.Nasibi olmayana hizmet ederek imanı mahvedilmez.kumar oynanmaz.

Kardeşim ertelemeden korkmadan çekinmeden geciktirmeden örtünün.Bugün hayatınızın son günü olabilir.Yarın sizin için takdir edilmemiş olabilir.Yok zamanı daha gelmedi daha zamanı var diyen içinizdeki şeytandır.Yarına çıkmaya senet yokken nasıl zamanı var diyebilirsiniz.Onun için kanmayın bir an önce örtünün.Kalbinizin huzursuzluklarını giderin.Haktan yana olun güzelden yana olun.Hakikatten yana olun.Geciktiren helak olur diyor hadisi şerifte .Geciktirmeyin.Vira bismillah deyin ve başlayın.Rabbim siz yaşadığınız zaman çevrenize kabul ettirir.Onları da belki kalplerini ısındırır.Örtü ye başlarken tertil dediğimiz tedricen yapın eğer ki, nefsinize ağır geliyorsa yavaş yavaş başlayın ama geri bırakmayın.Pantolonsuz ,tuniksiz geniş örtünmeye bakın.Cazibesiz fitnesiz örtünmeye bakın.Tam örtünmeye bakın.İnsanlar başta tepki verirler sonra alışırlar.Güzel yaptığınız takdirde ise takdir ederler överler.Ama eksik gedik yaparsan örtünmesin daha iyidir derler.Bir çok laf ederler.Onların fantezisi olursunuz.Size şefkatle değil şehvetle bakarlar.İnşallah hakkıyla rabbinin razı olacağı tarzda örtünürsünüz.
Tekrar diyorum hevanız, nefsiniz, çevreniz şeytanınız sizinle mücadele halinde sizi vazgeçirmek için çarpınıyorlar. Bir çok yollara başvuruyorlar.Hazır lezzetlerini kaçırmak istemiyorlar.onlara takılıp kalma.Bir çok insan hep bu engeller,maniler yüzünden güzelliklerden ve hayırlardan mahrum kalıp nasipsizlerden yazılmıştır.siz imandan,islamdan,ahlaktan,hayadan,kulluktan nasipli olanlardan yazılın.ALLAH NİYETİNİZİ VE AMELİNİZİ MAKBUL EYLESİN.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
setenay kardeşim... bence azcık cesarete ihtiyacın varki senin eşinde destek hadi kalk nolursun bir kere ört başörtünü bak ne hissediyorsun bütün gün evde öle arkadan bile olsa bağlı dur... ruhunu yüreğini dinle yarın ne yapacağına yarın sabah karar ver ama bi kere yap bence iyi gelecek...
HİCRANIM.... canım benim okadar istiyorum ki mutlu olmanı biliyorsun sen zaten... ama nolur üzülme artık ALLAHA BIRAK YÜREĞİNİ vardır bi bildiği RABBİMİN eminim ben... sen çok mutlu olacaksın hissediyorum çok derinden hissediyorum...
HİRAM.... canımsın ah öle yanlızdımki buraya ilk yazdığm günler, öle çaresiz öle ümitsiz anlatamam... elimde olan da gidecekti eşim kızım herşeyim sanırım intihar çk yakındı... çok samimiyim evim; huzursuz,mutsuz, ben yıkılmış berbat bi haldeydim. biri olsa diyordum başımı koysam dizine azcık huzur bulsam yüreğim rahatlasa sonra sizleri tanıdım küçücük yüreğiyle seda bile koştu yardıma resmen bir değil 10larca dostum kardeşim oldu. İSLAM evimin pencere aralarından anahtar deliğinden duvar çatlaklarından sızmaya başladı hayatıma, huzur geldi mutluluk geldi sonra ÖRTÜMMMM CANIM KALKANIM girdi hayatıma... iyiki varsınız hepiniz sen berat abla nurayım dileğim,hicranım,katre, melisa, erhan abi, gül berra, arzu,adea, leyla abla ya hepiniz adını yazmadıklarım herkes , sanki seslensem dardayım desem hepiniz koşacaksınız... hepinize ayrı ayrı dua ediyorum sen teheccüd grubuna katılmıyormusun ismini yazdık dua listemize gerçi ama ordada ol nolur... bazen eşim kimlerin ismini sayıyorsun böle diyor gülüyorum AHİRETTE bir arada olacağımız kardeşlerimiz inşallah diyorum... çok isterdim yakınında olayım ama söz yaza istanbula gelirsem kesin uğrayacam sana

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
setenay kardeşim... bence azcık cesarete ihtiyacın varki senin eşinde destek hadi kalk nolursun bir kere ört başörtünü bak ne hissediyorsun bütün gün evde öle arkadan bile olsa bağlı dur... ruhunu yüreğini dinle yarın ne yapacağına yarın sabah karar ver ama bi kere yap bence iyi gelecek...
HİCRANIM.... canım benim okadar istiyorum ki mutlu olmanı biliyorsun sen zaten... ama nolur üzülme artık ALLAHA BIRAK YÜREĞİNİ vardır bi bildiği RABBİMİN eminim ben... sen çok mutlu olacaksın hissediyorum çok derinden hissediyorum...
HİRAM.... canımsın ah öle yanlızdımki buraya ilk yazdığm günler, öle çaresiz öle ümitsiz anlatamam... elimde olan da gidecekti eşim kızım herşeyim sanırım intihar çk yakındı... çok samimiyim evim; huzursuz,mutsuz, ben yıkılmış berbat bi haldeydim. biri olsa diyordum başımı koysam dizine azcık huzur bulsam yüreğim rahatlasa sonra sizleri tanıdım küçücük yüreğiyle seda bile koştu yardıma resmen bir değil 10larca dostum kardeşim oldu. İSLAM evimin pencere aralarından anahtar deliğinden duvar çatlaklarından sızmaya başladı hayatıma, huzur geldi mutluluk geldi sonra ÖRTÜMMMM CANIM KALKANIM girdi hayatıma... iyiki varsınız hepiniz sen berat abla nurayım dileğim,hicranım,katre, melisa, erhan abi, gül berra, arzu,adea, leyla abla ya hepiniz adını yazmadıklarım herkes , sanki seslensem dardayım desem hepiniz koşacaksınız... hepinize ayrı ayrı dua ediyorum sen teheccüd grubuna katılmıyormusun ismini yazdık dua listemize gerçi ama ordada ol nolur... bazen eşim kimlerin ismini sayıyorsun böle diyor gülüyorum AHİRETTE bir arada olacağımız kardeşlerimiz inşallah diyorum... çok isterdim yakınında olayım ama söz yaza istanbula gelirsem kesin uğrayacam sana

canım benim seni çok seviyorum inşallah rabbim dualarını kabul eder,bende inanıyorum her kışın sonu bahardır diye klasik bi söz varya,ben bahara yaklaşıyorum hızla inşallah,rabbim yardımcımız olsun...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
canım nasıl isterim gelmeni görüşmeyi nasıl isterim Allah biliyor ya kalbimi çok seviyorum seni,sizleriiii.. bende Ali'ye diyorum ki buket bunu yazmış buketim şu kişiye şunu demiş,o da senin eşin gibi gülüyor,sanki diyor 40 yıllık arkadaşsın,sanki görüyorsun,sanki hergün konuşuyorsun.. ah diyorum ah keşkee.. ama biliyorum ki kalbimiz bir. evet çağırsan dualarla ulaşırım sana canım kardeşim.. sen örtündüm müjdesini verdiğinde nasıl ağlamıştım nasıl.. birine anlatsan inanmazlar bize ama inan kalbimde yerin bambaşka.
buketim teheccüd grubundan haberim yok ): çok giremiyordum biliyorsun.. nikahtan sonra daha fazla vakit ayırırım eminim ama bu aralar zor.. bugün fırsat buldum da konuştum seninle ah bilsen nasıl içime işliyor konuşmalarımız.. bir bilsen nasıl yanı başımda hissediyorum seni..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
doğru diyorsun canım,ertelemek niye...??? son zamanlarda çok düşünüyorum inşallah yakın zamanda burdan haberi vereceğim sizlere,nefsimle olan savaşı ben kazanacağım inşallah...
haydi hicranım vakit yakın istediğini yap yapki yüreğin rahat olsun sen daha mutlu ol. sadece RABBİMİZ İÇİN BİTANEM
NEFİS şeytan bak nasıl oyalıyor seni. halbuki şeytanı yenmek çok kolay bi besmele küçücük bir hareket ve sonsuz huzur... yarına garantimiz yok canım kardeşim ölüm her an ama biz bunu düşünemiyoruz... hadi bi gayret duamız senle

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim seni çok seviyorum inşallah rabbim dualarını kabul eder,bende inanıyorum her kışın sonu bahardır diye klasik bi söz varya,ben bahara yaklaşıyorum hızla inşallah,rabbim yardımcımız olsun...
her kışın sonu bahar hicranım senin baharın yakın istediğin okul ve mutlu bir hayat ama tüm bunlarla beraber meleklerle yürümeyi seç... hadi az daha gayret et hazırla kendini ve kapan nolursun huzur yakın RABBİM senin için bir plan çizdi sana bana.... sınandık en ağır haliyle gözümüzden yaş dinmedi ama hatalarımızı anladık nefes alıyorum ben artık... rahat rahat sokakta yürüyorum.. kimseye elimi uzatmıyorum namahrem uzak bana oysa önceden insanların yüzüne gözlerine bakmaktan utanmazdım UTANIYORUM şimdi en çok geçmişimden....
canım nasıl isterim gelmeni görüşmeyi nasıl isterim Allah biliyor ya kalbimi çok seviyorum seni,sizleriiii.. bende Ali'ye diyorum ki buket bunu yazmış buketim şu kişiye şunu demiş,o da senin eşin gibi gülüyor,sanki diyor 40 yıllık arkadaşsın,sanki görüyorsun,sanki hergün konuşuyorsun.. ah diyorum ah keşkee.. ama biliyorum ki kalbimiz bir. evet çağırsan dualarla ulaşırım sana canım kardeşim.. sen örtündüm müjdesini verdiğinde nasıl ağlamıştım nasıl.. birine anlatsan inanmazlar bize ama inan kalbimde yerin bambaşka.
buketim teheccüd grubundan haberim yok ): çok giremiyordum biliyorsun.. nikahtan sonra daha fazla vakit ayırırım eminim ama bu aralar zor.. bugün fırsat buldum da konuştum seninle ah bilsen nasıl içime işliyor konuşmalarımız.. bir bilsen nasıl yanı başımda hissediyorum seni..

gelicem inşallah ne zaman olur bilmem ama gelicem... görüşecez biz... inan aynı hergün eşimle annemle aynı muhabbet dilimde sizler... hımm biz kırk yıllık arkadaşız hem dostuz ALLAH YOLUNDA birbirine destek dostlar... daha güzel günleri daha güzel anları paylaşacak dostlar.. ve ahirette birlikte olmayı isteyen dostlar nolurdu yakın olsaydık ilk sıkıştığımızda birbirimize koşacak kadar yakın olsaydık... ama kalbimiz bir ya sen benim can dostumsun ya oda olacak insallah...
dur şimdi linki ekleyeyim ben seni dua grubuna yazmıştım ama sen kişisel duanı ekle olurmu
http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-...e-namaziquot-seferberligi-44.html#post1512981

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
dünya da buluşamazsak ahirette buluşalım inş.. ama bekliyorum canım kardeşim bekliyorum... canım linke girdim ama sen bir bakarmısın? sonradan yetişince doğru şekilde iletebilmiş miyim?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
dünya da buluşamazsak ahirette buluşalım inş.. ama bekliyorum canım kardeşim bekliyorum... canım linke girdim ama sen bir bakarmısın? sonradan yetişince doğru şekilde iletebilmiş miyim?

Buluşuruz inşallah canım kardeşim bi müsait olsam rahat rahat konuşuruz akşamları inşallah... canım eşimin bi iş meselesi var bu ara dua et olurmu... sen çalışacakmısın evlenince
ha bu arada hallettim canım listeyi yeniden düzenledim

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
kalbun_kesir (dilek) ile buluşacağım bu gün özledim onuda hepinizin selamını iletirim canlar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt