Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (14 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
hicranım istiyorsan bekleme bence... bekledikçe yapamazsın hayat insana öle farklı zamanlarda öle farklı şeyiler yaşatıyorki sen niye bekliyorsun bak yarınımızın garantisi yok... ölmek için yaşıyoruz ölümüm bekliyoruz ama hazırlık yapmıyoruz TESETTÜR farz ve inan okadar güzel bir duyguki ben hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
hicranım istiyorsan bekleme bence... bekledikçe yapamazsın hayat insana öle farklı zamanlarda öle farklı şeyiler yaşatıyorki sen niye bekliyorsun bak yarınımızın garantisi yok... ölmek için yaşıyoruz ölümüm bekliyoruz ama hazırlık yapmıyoruz TESETTÜR farz ve inan okadar güzel bir duyguki ben hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum

istanbulda olsaydım çoktan kapanmış olurdum ama mersinde çevrem çok abes karşılayacak bu durumu (annem hariç),aslında başkaları umrumda olmamalı böylesi bi durumda.kanun şunu yaparsan ceza alırsın diyor yapmaya korkuyoruz.ya allahın kanunu beni allahın vereceği cezadan kim koruyacak,allahta beni cehennemle tehdit ediyor... bunları düşündükçe bi adım daha yaklaşıyorum tesettüre.kapanıp tekrar açılmak istemiyorum.kamuda kılık kıyafet uygulaması bi yürürlüğe girse çok rahat edecem,çünkü hayırlısıyla bi işten haber bekliyorum...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım meimurum ve açıyorum annem de dahil herkes tepki gösterdi ama inan tüm bunların karşısında allaha yakın olmak yetiyor biliyormusun...
bekleme bekleme bekleme mezarda sana kimse yardım etmeyecek emin ol eğer yapabilirsen sayfaları yavaş yavaş oku bir kaç sayfa önce ADEA kardeşimizin yaşadıkları bence kafanda bişeyleri değiştirecek

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
canım meimurum ve açıyorum annem de dahil herkes tepki gösterdi ama inan tüm bunların karşısında allaha yakın olmak yetiyor biliyormusun...
bekleme bekleme bekleme mezarda sana kimse yardım etmeyecek emin ol eğer yapabilirsen sayfaları yavaş yavaş oku bir kaç sayfa önce ADEA kardeşimizin yaşadıkları bence kafanda bişeyleri değiştirecek

bu sayfayı takip ediyorum canım mümkün olduğunca,neler yaşadıklarını üzülerek okuyorum arkadaşlarımızın.dua et bana olur mu çok ihtiyacım var bu konuda...

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim ikimizede nasip etsin arkadaşım tez vakitte hayırlısıyla inşallah

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
gel hicranım gel çok isterim güzel haberini duymayı hira kardeşim vardı sözlüsünden ayrildı sırf örtüsü yüzünden şimdi 30 marttta kendini anlayan tesettürüne yaşadığı herşeye saygı duyan destek veren biriyle beraber... şükürler olsun... yeni kapılar yeni yollar yeni duruşlar... ve ALLAHIMIN ÇOK SEVECEĞİ İNANCI yetmezmı canım.... emir net çok net ben kapanana kadar tüm ayetleri ezberlemiştim bugün okudum ilk yazılarımı pardesü giyemem dediğimi ve pardesümü alışımı 2 ay anca çekti

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
gel hicranım gel çok isterim güzel haberini duymayı hira kardeşim vardı sözlüsünden ayrildı sırf örtüsü yüzünden şimdi 30 marttta kendini anlayan tesettürüne yaşadığı herşeye saygı duyan destek veren biriyle beraber... şükürler olsun... yeni kapılar yeni yollar yeni duruşlar... ve ALLAHIMIN ÇOK SEVECEĞİ İNANCI yetmezmı canım.... emir net çok net ben kapanana kadar tüm ayetleri ezberlemiştim bugün okudum ilk yazılarımı pardesü giyemem dediğimi ve pardesümü alışımı 2 ay anca çekti

inşallah canım inşallah.yeni hattım gelince ararım seni uzun uzun konuşuruz tecrübelerini inşallah... dün seninle konuştuktan sonra kafama dank etti bişeyler,bu gün kendimi daha güçlü hissediyorum.artık ben onun için dua etmeyeceğim rabbim benim için ne uygun gördüyse ona razı olacağım,işine karışmayacağım,yaşayıp göreceğim.rabbim bana sabır versin ve razı etsin gönlüme bunu istiyorum ondan,ben üzerime düşen herşeyi yaptım fazlasıyla gerisi allah kerim...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah canım inşallah.yeni hattım gelince ararım seni uzun uzun konuşuruz tecrübelerini inşallah... dün seninle konuştuktan sonra kafama dank etti bişeyler,bu gün kendimi daha güçlü hissediyorum.artık ben onun için dua etmeyeceğim rabbim benim için ne uygun gördüyse ona razı olacağım,işine karışmayacağım,yaşayıp göreceğim.rabbim bana sabır versin ve razı etsin gönlüme bunu istiyorum ondan,ben üzerime düşen herşeyi yaptım fazlasıyla gerisi allah kerim...

Ne guzelsiniz CANlar bir bilseniz? Bu cabalariniz dahi Yaradani memnun eder , bir görseniz...
En guzelini dusunmussun Hicran, Rabbim de birak! sana dusen sevgiyle Rabbine siginman, O c.c bizi hiç yolda birakmaz ama bize neler yapiyorlar? Canlar cennet kolay kazanilmaz, cehennem de luzumsuz olmaz,biz inandigimizi yasayacagiz, baska çare yok!
Bakin gül yüzlu Peygambere s.a.v neler çekti? sen Resulsun denmedi, ya sahabi? Ya sevdigimiz buyuk gördugumuz insanlar hep sinandilar
hep acimasizca davrandilar insanlar ... Peki biz hep böyle çekecekmiyiz???
Hayir! Rabbim hayir! Bize hazirlananlari bilseydik? acaba böyle uzulurmuyduk? hayir ne gelse basimiza deli gibi gulerdik:a15:
Birkaç gunluk dunya hayati için Rabbimi kizdirmak? aman Rabbim korusun nereye siginirdik?
Sabredin Canlar O en guzele emanetsiniz, Said Nursi hzleri ne der???"Bir insan dini yasami için çileler çekiyorsa, rahatligi görmeden ölmez"
Rabbime sukur, yasadiklarim beni guclu kildi, kimim ben? ögretti, neyle mutluyum? Tabiki Rabbbimle, inanin siz kararli olunca kimse kimse kalmaz onunuzde... ayrilik deyince bir kardesim gec onu der gibi yapti, oysa bak simdi herseyden vazgectim Rabbul alemin ugruna, nemi Yapti? ikisene sonra hepsi yeniden kendi ayagiyla geldi ..simdi? Rabbime sukur, namazima uyandirdi gecen sabah, hayret
Rabbim buyuktur .. O na c.c emanetsiniz canlar nefeslerimiz bile, biz kimiz ki? O c.c heryerde...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Sabah namazı şahitlidir...Kendiliğinden kalktığınız zaman daha güzeldir. Fırsat kaçırmayıp hemen abdest ve zaman varsa iki rekat hamd ve şükür namazı iyi olur...Ezan okunmaya başladı kıl namazını çek tespihini...Çok güzel...

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Ne guzelsiniz CANlar bir bilseniz? Bu cabalariniz dahi Yaradani memnun eder , bir görseniz...
En guzelini dusunmussun Hicran, Rabbim de birak! sana dusen sevgiyle Rabbine siginman, O c.c bizi hiç yolda birakmaz ama bize neler yapiyorlar? Canlar cennet kolay kazanilmaz, cehennem de luzumsuz olmaz,biz inandigimizi yasayacagiz, baska çare yok!
Bakin gül yüzlu Peygambere s.a.v neler çekti? sen Resulsun denmedi, ya sahabi? Ya sevdigimiz buyuk gördugumuz insanlar hep sinandilar
hep acimasizca davrandilar insanlar ... Peki biz hep böyle çekecekmiyiz???
Hayir! Rabbim hayir! Bize hazirlananlari bilseydik? acaba böyle uzulurmuyduk? hayir ne gelse basimiza deli gibi gulerdik:a15:
Birkaç gunluk dunya hayati için Rabbimi kizdirmak? aman Rabbim korusun nereye siginirdik?
Sabredin Canlar O en guzele emanetsiniz, Said Nursi hzleri ne der???"Bir insan dini yasami için çileler çekiyorsa, rahatligi görmeden ölmez"
Rabbime sukur, yasadiklarim beni guclu kildi, kimim ben? ögretti, neyle mutluyum? Tabiki Rabbbimle, inanin siz kararli olunca kimse kimse kalmaz onunuzde... ayrilik deyince bir kardesim gec onu der gibi yapti, oysa bak simdi herseyden vazgectim Rabbul alemin ugruna, nemi Yapti? ikisene sonra hepsi yeniden kendi ayagiyla geldi ..simdi? Rabbime sukur, namazima uyandirdi gecen sabah, hayret
Rabbim buyuktur .. O na c.c emanetsiniz canlar nefeslerimiz bile, biz kimiz ki? O c.c heryerde...

başıma gelen bu musibet bana allah aşkını buldurdu elhamdülillah...kızıyorum kendime ağlıyorum secdede niye onu iyi günümde daha çok anmadım diye... utanıyorum utanıyorum utanıyorum.... zamanında şükretmedim aldı elimden dünyadaki aşkımı,ama bana gerçek aşkı buldurdu,çok şükür ya bulmasaydım onu halim nice olurdu... artık kendimi teslim ettim ona,gönlüme göre ver demektense,hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı et diyorum artık... yaşadıklarım bana onu gösterdi,yuvamın kurtulması için elimden geleni yaptım ben erkek gibi savaştım hemde ama karşıdaki benim kalbimi göremedi bana da yapacak bişey kalmadı.bundan sonra hep allah,allah,allah...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Kendiligimden kalkmaya calisirim zaten, ezan ise ?? ezan saati var ama o da zamansiz okuyor
Evet , Rabbim C.c istedimi mutlaka kaldiriyor, o zaman sevinç içinde diyorum "Rabbim çagiriyor" gitmemek olmaz, sukur, hamd her daim demeden olmaz...Rabbim sana sukurler olsun; Cemalini görmek de nasip olsun (amin)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
başıma gelen bu musibet bana allah aşkını buldurdu elhamdülillah...kızıyorum kendime ağlıyorum secdede niye onu iyi günümde daha çok anmadım diye... utanıyorum utanıyorum utanıyorum.... zamanında şükretmedim aldı elimden dünyadaki aşkımı,ama bana gerçek aşkı buldurdu,çok şükür ya bulmasaydım onu halim nice olurdu... artık kendimi teslim ettim ona,gönlüme göre ver demektense,hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı et diyorum artık... yaşadıklarım bana onu gösterdi,yuvamın kurtulması için elimden geleni yaptım ben erkek gibi savaştım hemde ama karşıdaki benim kalbimi göremedi bana da yapacak bişey kalmadı.bundan sonra hep allah,allah,allah...

Rabbim buyuktur can kardesim, sen elinden geleni yap gerisini birak...Ne diyor Sems hz," Eger Allah c.c seni bana yazmissa benden kacisin yok! yazmamissa aglamaya luzumu yok!"
Böyledir, imtihan kolay degil, sen sevdigini bilmen için ... bir kapi kapanmadaan açandir O c.c
Olsun, olsun anlamissin ya dusunme elinden gelen kadar ugras, fazlada degil, dunyaya zaman birak...
Rabbim sana guzellikler hazirlamistir, sabirla bekle... umudu sevinci yasayacaksin insallah, Rabbim buyuktur..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim buyuktur can kardesim, sen elinden geleni yap gerisini birak...Ne diyor Sems hz," Eger Allah c.c seni bana yazmissa benden kacisin yok! yazmamissa aglamaya luzumu yok!"
Böyledir, imtihan kolay degil, sen sevdigini bilmen için ... bir kapi kapanmadaan açandir O c.c
Olsun, olsun anlamissin ya dusunme elinden gelen kadar ugras, fazlada degil, dunyaya zaman birak...
Rabbim sana guzellikler hazirlamistir, sabirla bekle... umudu sevinci yasayacaksin insallah, Rabbim buyuktur..

doğru söylüyorsun canım allah razı olsun,bizi nelerin beklediğini allahtan iyi bilemeyiz ya,hayat devam ediyor bi şekilde,çok şükür ki ben şirke gitmedim,sabretmeye devam inşallah,rabbim çaresiz dert vermesin kimseye...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Amin .. Allah celle celalu'hu senden de razi olsun...ne dir ki bu dertler hiç? degil mi?
Esini baskasi aldi diye Rabbim ben dayanamiyorum demeye bile kardesimiz aklini kaybetti deger miydi??
Oglum hasta idi, psikatriya gitmek istemedi araba kazasi ile onu tedavisini yaptirabildik, kazaya sukur demeyi ogrendim can...
Evet , bazen çaresiz kalmak iste en zoru bu.. Rabbim yardimcimiz olsun, buna da ne diyorum biliyormusun?
Rabbim onlar senin kulun sen onlari benden çok daha iyi korur, dusunursun, oyle ise?
Elhamdulillahi ala kulli hal, her durumda sukurler olsun Yaradana...
Rabbime emanetsin Can kardesim dilimi çozdun , Allah razi olsun

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Amin .. Allah celle celalu'hu senden de razi olsun...ne dir ki bu dertler hiç? degil mi?
Esini baskasi aldi diye Rabbim ben dayanamiyorum demeye bile kardesimiz aklini kaybetti deger miydi??
Oglum hasta idi, psikatriya gitmek istemedi araba kazasi ile onu tedavisini yaptirabildik, kazaya sukur demeyi ogrendim can...
Evet , bazen çaresiz kalmak iste en zoru bu.. Rabbim yardimcimiz olsun, buna da ne diyorum biliyormusun?
Rabbim onlar senin kulun sen onlari benden çok daha iyi korur, dusunursun, oyle ise?
Elhamdulillahi ala kulli hal, her durumda sukurler olsun Yaradana...
Rabbime emanetsin Can kardesim dilimi çozdun , Allah razi olsun

az önce leyla ablayada yazdım sıkıntımız dünyeviyse üzülmeye gerek yok rabbim bize yeter,ama ahiretimiz içinse sıkıntı üzülmeye değer... rabbim yolundan ayırmasın bizleri,ayrılmasın bizden... inşallah aminn...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ah canlar.... Hicranım ve melisaaam ne güzel dökmüşsünüz içinizden gelenleri... melisam canım benim her yazını öle merakla okuyorum ki sanki içimdeki herşeyi yazıyorsun düz değil kendince insanı anlayarak soruları cevaplayarak seni seviyorum canım kardeşim...
hicranım sana tüm onları söyledikten sonra gece uyuyamadım acaba yanlışmı yaptım diye öle ya söylediklerim biraz asiydi.. duymak istediklerine tersti ama inan çok samimiydi.. içimden çok kızmıştım sana. herşey bir yere kadar çünkü sana; bu işin sonu iyide olsa kötüde sen lazımsın, giden senden giittikten sonra ne anlamı var ki, hem sana bişey söyleyim mi sen artık öle bi aşkla tanıştınki bu aşka yetişirmi yaşayacakların....

bi söz okumuştum çok beğenmiştim....
VE ZAMAN FISILDADI.... bana bırakkkkk......
Zamanı mekanı yeri göğü nefesimizi kanımızı ruhumuzu...
herşeyi yöneten YA RAB seni kendine yaklaştırmak içinbu yolu seçti, belki hiç bulamayacaktın...
sen şimdi ALLAH AŞKI adına yapmak istediğin ne varsa yap ne varsa teslim ol RABBİM sana senin istediklerinin fazlasını , aynısını veya bambaşka şeyleri vereccek bilemeyiz... ama sadece senin için, seni senden çok sevdiği için, yaşadıklarını düzeltmek için elinden geleni yaptın peki ALLAHA karşı yaptıklarını düzeltmek için yapman gerekenleri yapmaya değmez mi????? hadi kalk atacağın adımların en iyisini at al örtünü başına sadece çevrene ailene değil herkese karşı dur.. ASRI SAADETi yaşa,, onları kafa tuttuklarının milyonda biri kadar...HZ ASİYE gibi olmayı dileyerek SÜMEYYE olmaya niyetlenerek MERYEM olamasakta HANNE olmayı düşleyerek yap...
seni çok seviyorum biliyorsun... artık sesini daha güzel duymak istiyorum

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
istanbulda olsaydım çoktan kapanmış olurdum ama mersinde çevrem çok abes karşılayacak bu durumu (annem hariç),aslında başkaları umrumda olmamalı böylesi bi durumda.kanun şunu yaparsan ceza alırsın diyor yapmaya korkuyoruz.ya allahın kanunu beni allahın vereceği cezadan kim koruyacak,allahta beni cehennemle tehdit ediyor... bunları düşündükçe bi adım daha yaklaşıyorum tesettüre.kapanıp tekrar açılmak istemiyorum.kamuda kılık kıyafet uygulaması bi yürürlüğe girse çok rahat edecem,çünkü hayırlısıyla bi işten haber bekliyorum...

canım sen mersin diyorsun ben marmaris'te yetiştim. malum turizm yeriymiş!! bikiniyle geziyorlar orda burda bikiniyle oturuorlar sn tahmin et! çevreni bu konuda dikkate alma neden diyceksin insanlar konuşurlar da konuşurlar.. hiç bitmez söylemleri !! şükret ki annen destek benim annem de destek değildi. katrem vardı canım miniğim benim (uzun zamandır sitede değil) dışardakilere hadi mesafe koyarsın da evin içinde annen ne zor ne zor diye derdimi paylaşmıştı. bu yönden düşün canım benim.. ertelemek!! ne gaflet bir kelime bir bilsen.. erteledikçe ertelersin çünkü şeytan bunu fırsat bilir. inşallah kamu da türban serbestliği gelecek,ama bi o gelsin dur şu bitsin deme erteleme canım kardeşim,erteleme !!

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Yıllarca aynı işyerinde çalışıp bir birlerini tanımayan insanlar var bu ülkede. İslami yaşamları öyle sinmiş ki bu kimliklerini gösteremiyorlar. Kastettiğim ibadetlerini açıktan yapamıyorlar.
Hep bir kaygı, endişe var.

Öyle ki utandığı için iş yerinde namaz kılamayıp akşama hepsini kaza eden tanıdıklarım var. Aman beni abdest alırken, namaz kılarken kimse görmesin diye sinenler var bu ülkede.

Beni iş arkadaşlarım bilmesin, öğrencilerim bilmesin, patronlarım bilmesin diye gizli gizli namaz kılanlar var bu ülkede.

Namaz kılarsam bulunduğum çevre benden alışveriş yapmaz!…

Eğer benim namaz kıldığımı öğrenirlerse, beni etiketlerler, işimi kaybederim, özel derslerimi kaybederim, kariyerim tehlikeye girer, komutanım görüp beni görevden atarlar korkusu var bu ülkede.

Acaba namaza başlarsam, başımı örtersem, bulunduğum aileden arkadaşlarımdan, sosyal çevremden tepki alırım diye imanını kalbine hapseden hanımlar var bu ülkede.

Yarın ahirette yarabbi bana izin verselerdi namaz kılacaktım demeniz sizi kurtarır mı?

Tüm bahanelerine sımsıkı yapışmış Allahın emriyle arasına mesafe koymuş insanlar, bu dinin emirlerini Allah ile kul arasında bir vicdan meselesine mi indirgediler?

Yoksa Allah resulünün 40 kişi olunca İslamı açıktan yaşayıp Kâbe'de namaz kılmalarının haberleri onlara gelmedi mi?

Yada yaşadığı şehirlerindeki Müslümanların sayısı hala 40'a ulaşmadı mı?

Sıbgatullah- Allah'ın boyası ile boyanmak yerine iş yerinizin, takımınızın, yaşadığınız cemiyetin yada milliyetinizin boyasıyla boyanmak daha mı cazip gelmeye başladı.

Ben sadece Müslümanlardanım. Ölümüm, hayatım yalnız ve yalnız Allah içindir. Demek ahretimiz ,için daha hayırlı değil mi?

Küçücük menfaatlerimiz için protestolara katılıyoruz. Eylemlere gidiyoruz, Allahın dinini yaşamaya gelince bunu yapmak zor mu geliyor. Ya da bazı cahillerin söylediği gibi "dinci", "irticacı" yaftası yemekten mi korkuyoruz.

Allah bizi sonsuz bir mutluluğa çağırıyor dünyanın geçici menfaatlerine değil.

Allah Teala bizi kendi dini üzerinde ayakları sabit bir şekilde taviz vermememizi, hayatı ancak ona hasretmemizi istiyor.

Allah insanların rızkına kefildir. Hiç kimse rızık korkusuyla bu dinin emirlerini esnetmeye çalışmamalı.

Taviz vererek, erteleyerek, pısırık davranarak, olmadığınız gibi görünerek, çağa uymak adına iffetinizden ve ahlakınızdan vazgeçerek, kâfirleri yüceltip Müslümanları aşağılayarak, kendi yaşamadığınız islamı başkasına anlatarak, yaşamı kutsayıp şehâdeti kerih görerek bu dine yardım edemezsiniz.

Sağlığımızı, rızkımızı, mevkiimizi, itibarımızı dileyen Allahtır. Öyle olduğu halde ondan başkasına yaranmak için yaptıklarınıza bakın… Unutmayın! Yaşadığınız hayatın her anından sorgulanacaksınız…

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt