Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba arkadaşlar bende aranızda yeniyiym bugün kapandım ve çok mutluyum mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim

çok sevindim kardeşim.. inşallah hayırların başlangıcı olur senin için tesettürün..
sen nasıl kapanmaya karar verdin bize anlatır mısın?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
örtün hayırlı olsun arkadaşım banada nasip etsin Rabbim inşallah insanlar laf söylediğinde cevap verbilmek istiyorum dut yemiş bülbül gibi olmak istemiyorum bugün çarşıya çıktım uzun mantom var onu giyiyorum hanidir eski çalıştığım yerin sahibi kapanacakmısın yoksa dedi uzun kıyafetler giyiyormuşum inşallah istiyorum dedim sakın ha sakın dedi bana daha bir ton laf söyledi şoka girdim düşünün daha başörtüsü yok yani uzun pardesü giydiğim için duymadm bile parayı ödeyip dükkanından çıktım sonra kendime kızdım neden savunamadım kendimi diye aslında söylenecek çok şey vardı ama beklemediğimden konuşamadım sanırım nasıl bir ülke olduk aklım almıyor neden bu düşüünce neden Allahım bana güç versin çok zorlanacağım biliyorum öyle biryerki burası memleketimden soğuttular başım dik güzellikle bana laf söyleyenlere cevaplarını verebilmek istiyorum

canım kardeşim, ne zamandır bu foruma yazıyorsun ah bir de ben kapanabilsem diye..
seni takdir ediyorum çünkü bu isteğinden kapanmadığın halde hiç vazgeçmiyorsun ve hiç bişey seni vazgeçiremiyor.
inşallah tez zamanda kapanırsın senin için hep dua edeceğim. eşin şimdi de mayısa erteledi değil mi.. derdi amacı nedir ki eşinin...
anlamıyorum ben sen anlıyor musun? ya olmaz ben kapanmanı istemiyorum dese anlayacağım bir nebze de şu tarihe bu tarihe ertelemesine hiç aklım ermiyor gerçekten...
şimdiye kadar hep açık dolaştık düşünsene ne anladık ki.. açıklık bize ne kazandırdı..
güzelliğimize hep yabancı nazarlar edildi..yersiz yere günahlara daldık...insanların iki hoş lafı iki iltifatı bizi mutlu etti..
o kadar boş ki bunlar.
.inşallah bugün kapandım haberlerinle gel bize... bekliyoruz.....

-glcn-

Kayıtlı Kullanıcı
s. a arkadaşlar ben de kapanmak istiyorum ama nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum.. Nefsim o kadar zorlaştırıyo ki gözümde anlatamam yapabilirmiyim, hakkını verebilirmiym gibi sorular aklımı kurcalıyo sürekli. çevremdekilerin ailemin, arkadaşlarımın hatta öğrencilerimin bile nasıl tepki verecekleri düşündürüyo beni.. N egüzel Rabbim nasip etmiş size kapanmayı inş en kısa zamanda bana da nasip eder..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bir de insanlara neden kapandığımızı anlatmak izah etmek zorunda değiliz..
Rabbimiz böyle istedi.. kayıtsız şartsız kabul ettik.
insanlar zaten biliyorlar kapanmanın farz olduğunu faydalı olduğunu... açıklığın günah olduğunu inan ki herkes biliyor ...
işte bildikleri halde yapmadıklarından çok daha büyük bir vebal altındalar. ve sağa sola sataşıyorlar.. sanki kendilerinden olanların sayısı fazla olunca yanmayacaklamış haklı olacaklarmış gibi de acınacak haldeler....ZAVALLILAR.
biz güçlüyüz... yaptığımızın doğru olduğundan eminiz..Allah cc istiyor biz yapıyoruz.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
s. a arkadaşlar ben de kapanmak istiyorum ama nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum.. Nefsim o kadar zorlaştırıyo ki gözümde anlatamam yapabilirmiyim, hakkını verebilirmiym gibi sorular aklımı kurcalıyo sürekli. çevremdekilerin ailemin, arkadaşlarımın hatta öğrencilerimin bile nasıl tepki verecekleri düşündürüyo beni.. N egüzel Rabbim nasip etmiş size kapanmayı inş en kısa zamanda bana da nasip eder..

aselam.. inşallah siz de kapanırsınız tez zamanda... bildiğiniz gibi istemek başarmanın yarısıdır.. siz istiyorsunuz ya işte en büyük engeli atlattınız.bu devrede şeytan ve nefis siz farketmeseniz de daha çok çalışacaktır. aklınızı karıştıracaktır..siz bi düşünün diyelim kapandınız.. aileniz öğrencileriniz çevrenizin size vereceği tepkileri bi düşünün.. bir de Rabbinizin size olan takdirini rızasını bi düşünün.. sizce hangisi ağır basıyor... ister ki tüm dünya size karşı gelsin hepsi yok olacak... Ama sana tek Allah cc yeter...lütfen düşünme onu bunu hiç bişeyi kapanman farz mı farz ..bu ibadet günümüzde de farz.... seni namahremin gördüğü her an farz...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
‎" Bir hayat ki sonu Cennet , bu hayatın cefâsından ne çıkar.
Bir hayat ki neticesi Cehennem , bu hayatın Sefâsından ne çıkar."

Hz. Ebu Bekir r.a

nnisaa

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'a çok şükür ki ben de 2 yıla yakın bir süredir kapalıyım.
uzun zamandır düşünüyor ama cesaret edemiyordum, hakkını verebilir miyim, layıkıyla yerine getirebilir miyim diye. ya beceremeyip tekrar açılırsam diye de korkuyordum. başka bir şehre taşınınca daha kolay olur diyordum, Allah taşınmayı nasip etti ama ben beceremedim kapanmayı, olmadı. öğretmenim, başka bir okula tayinim çıkınca diyordum, ama 3 yıldan önce tayinimin çıkabilmesi mümkün değildi. Ama Rabbim öyle bir kapı açtı ki; ummadığım bir anda tayinim çıkıverdi, o ara bir de ev değiştirdik. sıfırdan bir hayat başlıyordu artık. Rabbimin verdiği bu fırsatı kaçırmamalıydım. ilk eşarbımı ve eteğimi eşimle beraber aldım, Allah razı olsun desteğini hiç esirgemedi benden.
ne gereği vardı diyenler, öcü gibi görünüyorsun diyenler, hiç yakışmamış diyenler de oldu hayatımda; kapanmayı düşündüğümü söylediğimde her türlü destek olan, hediye eşarp alarak beni cesaretlendiren canım arkadaşlarım da oldu.
çevremi de değiştirmeye çalıştım. daha yolun çok başındayım, çok eksiğim var, öğrenmem gereken çok şey var, Allah'ın sevdiği kullarından olmayı başarırım inşallah. Rabbim inşallah buraya kapanmak istiyorum yazan tüm kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun, onlara da nasip etsin örtünmeyi inşallah...

-glcn-

Kayıtlı Kullanıcı
aselam.. inşallah siz de kapanırsınız tez zamanda... bildiğiniz gibi istemek başarmanın yarısıdır.. siz istiyorsunuz ya işte en büyük engeli atlattınız.bu devrede şeytan ve nefis siz farketmeseniz de daha çok çalışacaktır. aklınızı karıştıracaktır..siz bi düşünün diyelim kapandınız.. aileniz öğrencileriniz çevrenizin size vereceği tepkileri bi düşünün.. bir de Rabbinizin size olan takdirini rızasını bi düşünün.. sizce hangisi ağır basıyor... ister ki tüm dünya size karşı gelsin hepsi yok olacak... Ama sana tek Allah cc yeter...lütfen düşünme onu bunu hiç bişeyi kapanman farz mı farz ..bu ibadet günümüzde de farz.... seni namahremin gördüğü her an farz...

Allah razı olsun mehtap kardeşim inş... dediğiniz gibi bize tek Allah cc yeter..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim senden de razı olsun Rabbim...
bu sayfayı takip et olur mu..
ben de bu sayfa vesilesiyle kapandım.. o tarihi de hiç unutmuyorum.. 15 ağustos da bu sayfayı buldum.. okumaya başladım yorumları.. daha hepsini bitirmeden kapanmaya karar verdim.. akşam alışverişimi yaptım... alışverişi yaptığım mağaza bazı ürünler için bir gün sonra terziden çıkar dedi. o an şeytanın yanıma yaklaştığını farkettim.. o zaman sen de bir gün sonra kapanırsın dediğini işitir gibi oldum.. dedim o an şeytan aklımı çelmeye çalışıyor.. elimde olan ürünlerle kapandım.. bir gün daha ertelemedim.. ve sabah işyerime kapalı gittim.. şükürler olsun allahım bugünleri de gördüm dedim....(16.08.2012)nefsim zorlanmadı diyemem.. ama nefsim acı çekerken ben mutluluğu yaşadım... inşallah sen de hadi...

-glcn-

Kayıtlı Kullanıcı
evet bu sayfanın bana çok yararı olacağına inanıyorum takip edicem..
nefsime acı çektirip bende o mutluluğu yaşamak istiyorum

mir_erhan

Moderator
amin kardeşim senden de razı olsun Rabbim...
bu sayfayı takip et olur mu..
ben de bu sayfa vesilesiyle kapandım.. o tarihi de hiç unutmuyorum.. 15 ağustos da bu sayfayı buldum.. okumaya başladım yorumları.. daha hepsini bitirmeden kapanmaya karar verdim.. akşam alışverişimi yaptım... alışverişi yaptığım mağaza bazı ürünler için bir gün sonra terziden çıkar dedi. o an şeytanın yanıma yaklaştığını farkettim.. o zaman sen de bir gün sonra kapanırsın dediğini işitir gibi oldum.. dedim o an şeytan aklımı çelmeye çalışıyor.. elimde olan ürünlerle kapandım.. bir gün daha ertelemedim.. ve sabah işyerime kapalı gittim.. şükürler olsun allahım bugünleri de gördüm dedim....(16.08.2012)nefsim zorlanmadı diyemem.. ama nefsim acı çekerken ben mutluluğu yaşadım... inşallah sen de hadi...

Selamün Aleyküm...
Sevgili Kardeşimiz paylaşımınızı okurken...
Aklıma Asır Saadetten bir kare geldi...
Örtünme ile ilgili Ayet i Kerime Nazil olunca... Bunu duyan O güzide Annelerimiz o an ellerinde ne varsa bir kısmı üstündeki elbiseden bir parça koparmış birisi eşinin verdiği bir parçayla başlarını örtmüşler...
Tabi ASHAB 24 saat efendimiz o Mübarek ağızlarına bakarmış
Acaba hangi emir gelcek ve hemen uygulayayım...diye...

Ama bizler... Emir belli Ayet belli Hadis belli iken görmezden geliyoruz...
Hele birde bazen işine geldiği gibi yorumlayanları görüyorumya....

Maşallah sizin yaptığınız gibi yapmalıyız.. tabiki örtünme nefse çok zor gelen bir durum...
Ama GÖZE tesettür YÜREĞE tesettür EDEBE tesettürü
vakit geçirmeden ve en önemlisi HAKKINI VEREREK yapmalı ve uygulamalıyız...

Rabbimiz daim eylesin kapanmak isteyenlere sizleri örnek eylesin vesile kılsın inşallah...amin

Selam ve dua ile

asi egeli

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba mehtap hanım ben uzun süredir istiyordum ama birtürlu yapamamıştım çevremdeki tepkilerden korktum çünkü özel bir şirkette çalışıyordum sonra namazlarımın arkasından hep dua ettim allahım bana bir an önce şevk ver kapanmayı çok istiyorum diye sonra bana öyle bir kapanma şevki geldiki hiç kimsenin ne diyeceğini düşünmeden de geçen cuma günü kapandım . ve hiç yadırgamadım 40 yıllık kapalı gibi hiseddiyorum.

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
mehtap kardeşim sağol hayır duaların için nefsine yenik düştüğünü söyledi eşim nefsimi yenemediğim tek konu başörtüsü dedi bende evde aynı olacak zaten dediim önemli olan dışarı çıktığımda dikkat etmem bende kimsenin söylediğini takmam şu an huzurlu değilim eksik hissediyorum kendimi dıları çıkarken uzun mantomu giymeden çıkmıyorum herkesin dikkatini çekiyor zaten tek eksişğim var başımın örtüsü yeterki eşim yanımda olsun bu isteğimdende vazgeçmem Allahımın izniyle mayısı beklemeyeceğğim arkadaşım beklediğim bir durum var sadece bu ay sonuna kadar hayırlı haberlerle geleceğim

Adea

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar,selamun aleykum,nerden baslasam bilmem ama artik esarbi takmadan yapamiyordum ve kalktigim gibi bugun taktim,esim cocuklari okula goturmustu,geldiginde gordu beni fakat heralde namaz kilacak yada kuran okuyacagim diye sandi ve cikti yine,yine dondugunde ve yine beni oyle gordugunde...basladiiiii....hayiiiiiir istemiyorum,ama artik hic olmadigim kadar kararliydim cikartmayacagim dedim,neyse,,,disari cikti ,saat 11 de cocuklari okuldan almaya gidecekti,ben de takildim pesine,hayir seni boyle hicbiryere almayacagim dedi,gelecegim dedim sen de alismalisin bu duruma,cikmaliyidm ki o da gorsun kararli oldugumu,oyle butungun evde otursam aksama kadar yine cikartacaklardi,disari ciktigimda tekrar basimdan cikartmak istedi,ama igne var diye yavas yvas dedim,birakiverdi,gittik geldik susmadi,kayinvalidem ise odasina kapandi,cikaaart bagirarak cikart basindan ve yirt o esarbi diye soyler durur esime,hayir oyle yapmayacagim dedi esim,niye korkuyormusun sen ondan korkak,,,eyvah eyvah,,,hizbirsey istemiyorum diyorum artik destek falan da olma sadece karsi da cikma ne olurr,bilmiyorum ne olacak,,,korkuyorum,,,,ama cikrmayacagim da,,,cikarmak istemiyorum ya,,,,niye bukadar anlayis gostermiyorlar bana anlamiyorum,,,,bunlari paylasacak kimsem de yok,,annemlere de soylemedim hala,annem de kapali onlar karsi degil ama ,bizimkilerin karsi oldugunu bildikleri icin uzmek istemedim onlari,sonra akli bende kalmasin diye belki bikac gune kalmaz gecer sinirleri,duva edin benim icin,,,,

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim benim
Allah senden bin kere razı olsun
sana imrendim biliyor musun
mücadelene gücüne isteğine
utandım kendimden vallahi de utandım
inşallah mücadelen de galip çıkarsın
bak hele sen kayınvalidene
kendi ateşe gidecek seni de götürecek
hayır sen gitmeyeceksin sen yanmayacaksın
bütün bunlardan da öte Rabbim senden razı olacak
ve buna kayınvaliden olacak insan da ( allah hidayet versin) eşin de kimse de engel olamayacak
Seni Allah rızası için çok seviyorum kardeşim
özellikle şu yazını okuyunca biraz önce hakkını veremeyerek kıldığım namazımdan utandım
dualarımız seninle ne olur engel olamasınlar sana vazgeçiremesinler
şimdi vazgeçirirlerse bir dahakine cesaret edemeyebilirsin lütfen sabr et.
Rabbim her sıkıntını gidermekte sana lütufta bulunsun ( amin)
en güzele emanet ol

Adea

Kayıtlı Kullanıcı
cok sagol yazdigin icin,bu guzel sozlere inanin ki ihtiyacim var,ben de oyle dusunuyorum simdi vazgecersem birdaha asla tamayacagimdan korkuyorum,asla cesaret edemeyecegimden korkuyorum,,ya size bi kotulugum dokunmaz ki diyorum kendim bu dunyada zorluk cekmek istiyorum,,,,bu dunyada yanmak,,,ahirette degil,,,,zaten onlara gore yazda sicaklarda yapamayacakmisim,,hic olur mu oyle ALLAHIM DAHA BI SABIR VERIR INSANA,,,bugunu gecirdim artik,,,yarin ne olacak bilmiyorum,,korkularim var tabii ki,,,hayatini mahfedecegim diyor esim,evden disari adimini atamayacaksin,olsun diyorum herseyi kabul ederim yeter ki karisma,,,,,inanirim ki gun gelir bu dediklerinden utanacaksin diyorum....ama ondan duymak istedigim sukurler olsun ki ALLAHIMA duydum....butun bu kotu sozler ve kavgalar disinda ,,,ben o kadar rahatsiz olmuyorum ama evdekiler yani evden atabilirler bizi,,,ayyy istedigim bunu duymakti,,,eger namussuzluk yapmsam atsinlar ama bu yuzden atmak isterlerse biz zaten bosuna onlarla yasiyorus dedim,,,ama annesinin sinirini duyunca degistiriyor aklini tabii ki ama yeter ki bunu duyabildim,madem ki o okadar rahatsiz olmuyor,,,inanirim guzel Allahima ki duvalarimi geri cevirmeyecek,,,basaracagim,,tesekur eederim sana da yazdigin icin sagolun heppiniz....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
yaşın kaç adea....
makedonyada çalışıyor musun ve eşin seni çocuklarını geçindirebilecek kadar kazanıyor mu
hani o kadar kazanıyorsa kaynananlarla aynı evde durmanız gereksiz diye düşünüyorum
bir de şu dikkatimi çekti namaz kılmana kuranı kerim okumana laf etmiyorlar başörtüsü takmana laf ediyorlar
yani Rabbimin bir emrini beğenip bir emrini beğemiyorlar yapana da engel oluyorlar
bak emire uymamak günahkar yapar ama emiri beğenmemek dinden çıkarır yani o kişi müslüman olamaz
eğer onların yaptıkları emre uymamak değil de beğenmemekse vay onların haline....
geçen günlerde buket zeynep de söylemişti forumda insanlar gerçeği bilip yapmadıkları için karşıdaki insanları da bundan vazgeçirmeye çalışıyorlar
sen doğru yoldasın cennet ucuz değil bedava hiç değil
mücadelen ne kadar çetinse mükafatın o denli büyük olacak bunu unutma
Rabbim hiç dualarını geri çevirir mi senin
onun merhameti sonsuz O bizi annemizden babamızdan eşimizden evladımızdan daha çok seviyor
rabbim kendisi için adım atana koşarak gelir
sen yeterki ya erhamerrahimin de O sana buyur kulum der
kim kapısına gelmiş de geri çevirmiş
en güzel sığınak Onun yanıdır
dualarından asla vazgeçme
şeytan aklına girmeye çalışır ona sakın uyma
bende kaynanan kendisinin yanlış yaptığını biliyor
ama bunca yıllık geçmişi var açık gezmiş dolaşmış ve yaş geçmiş
bunu ne kendisine ne sana itiraf edemiyor
aslına vicdanı kanıyor
sen de onun yolundan gidersen bir nebze rahatlayacak
ben böyle diyorum kaynanan böyle düşünmese de böyle düşünen binlerce insan olduğuna eminim
güçlü ol tamam mı sen haklı çıkacaksın üzüldüğünde sıkıştığında foruma yaz sana destek olalım
birsürü türkiye güzeli dünya güzeli vardı noldu sonra bi 20 yıl sonra onların güzelliğinden eser kaldımı
bir sürü kem gözler baktılar günahtan başka hiçbişey elde edemediler
genç bi insan hiç yaşlanmayacağını zanneder
yaşlılığın da ölümünün de çok uzaklarda olduğunu zanneder aldanır nefsini dinlemeye meyillidir. işte bu devrede tuzaklara dolaşmamak gerekir.
"İhtiyarlık, gençliğin sonu ve neticesidir. Netice ise, başa bağlıdır. Gençliğini iyi geçirenin, ihtiyarlığının da iyi geçeceği umulur."
düşünsene saçları veren de vücudumuzu veren de biz yokken bizi bir damla sudan vareden de Allah cc değil mi
sonra yeryüzünü yaratan bizdahil bütün insanları yaratan hayvanları bitkileri hatta gezegenleri ayı güneşi mevsimleri kazayı kaderi ölümü hayatı yaratan RAbbim değil mi
biz O nun mülkünü kullanıyoruz biz onun mülkünde yaşıyoruz onun yarattığı ile evleniyoruz bizim gücümüz ancak neye yeter biliyor musun insan şeklinde robotlar yapmaya :) öyleyse onun mülkünü onun istediği şekilde kullanmalıyız ki kaçacak yerimiz yok heryer onun ve biz ona aidiz ve biz ona döndüreleceğiz
biz onun mülkünde diledimiz gibi hareket edemeyiz
alalh ne diyor sizi başıboş bırakacağımızı zannettiniz diyor
bizin sağımızda ve solumuzda iki meleğimiz var onları göremeyiz ama hissedebiliriz
biz onlardan da sorumluyuz onların da hakkı olacak üzerimizde
Allah korusun şunu diyebilirler bize sorgu sual gününde sen beni haram yerlere götürdün orada bulundurdun
çünkü bizim işlediklerimiz yazan melekler bizimle aynı yerde buluncaklar
hayat ölüm sonrası o kadar ilginç aslında ama o kadar yakın şuan hayatın içindeyiz yapılacak o kadar çok şey varki
bak gelmiş geçmiş velileri erenleri evliyaları düşün
biz onların hepsinden daha şanslıyız biliyor musun
çünkü onların hepsi öldüler geldiler geçtiler şuan ellerinden hiçbişey gelmez dünyaya bir daha dönemezler
ama bir de kendimize bakalım biz hayattayız daha ahiretimizi kurtarabilmek için herşeyi yapabiliriz
bizim için vakit geç değil günahlarımızı affettirmek için tövbe etmek için yeterli zamandayız yarın öleceğimizi de ölmeyeceğimizi de bilmiyoruz ama kesin öleceğimizi biliyoruz kime kalmış ki dünya
Allah peygamberimiz var olduğu için yarattı bütün kainatı ve bütün insanları ama 63 ünde gitti bu dünyadan o güzeller güzeli
Ona kalmadı bize mi kalacak bu dünya
O sav olduğu için biz de varız
O yüzden öncelikle peygamberimize selamlar salatlar göndererek başlayalım duamıza ve öyle de bitirelim dualarımızı
allah geri çevirmez iki salavat arasındaki duayı..ve biz öyle bir zata el açıyoruz ki herşeye gücü yeten , yaratılmışlar içindeki en güzeli de yaratan zattan dua ediyor ona sığınıyoruz namazlarımızda Allahu ekber diyerek secdeye kapandığımızda Allahım ben küçüğüm sen büyüksün diyoruz acziyetimizi belirtiyoruz..
biz istiyoruz istememiz olmasa rabbim bize neden kıymet versin..
insan bi et kemik yığını ama içinde alemi ekber yatar.
biz hayır yolcularıyız inşallah birbirimizin hayırlı haberlerini duyarız..
canım kardeşim adea Rabbim her daim yar ve yardımcın olsun..
bir de repsol var aynı senin durumunda onun da yari yardımcısı olsun.

Adea

Kayıtlı Kullanıcı
yasim 29 makedonyada yasiyorus,buraliyiz yani,esim pek fazla kazanmiyor,ben calismiyorum,cok ihtiyacimiz oldugu halde belkki yine tuhaf gelecek ama kaynanam calismami iztemiyor,oysa cok zor geciniyorus,kayin pederim sadece elektrik faturasini oduyor baska da yardimi yok,ama ev kirasi yok enazindan,fakat paramiz olsa da birakmagi dusunmuyorum cunku onlarin yani esimin kardesi ben evlenmeden evvel vefat etmis 26 yasinda,ve acirim yani yanliz birakmaya kaynanam 67 yasinda kayinpederim 73 yaslilar yani kotu bile olsa acirim ben,namaz kilmaya gelince ilk evlendigimde soyluyorlardi yani,cocuk falan aglarsa neredesin sen namazi birak cocuklar daha onemli diye,,,,,peki diyordum ben cocuklari sizinle birakiyorum yanliz birakmiyorum ki,herseye de zaman var,bes dakika namaz hicbirseye engel degil,,,10 yil oldu evleneli ben asla burda yani herkesin oldugu yada kaynanamin oldugu yerde namaz kilmadim alay etmesin diye,,,odama cekilip sogukmus olsun yanliz basimda daha iyi,bilmem ilk yazdiklarimi okudun mu ben evlendigimde kapaliydim,,,ama Allahima bin sukur olsun ki benim de kalbimi gozumu kor etmedi tekrardan buldum dogru yolu,,,belki o kotu konusunca tesettur icin benim daha da icime girdi bu ask,ALLAHIM DIYORUM onun soylediklerini ben ve cocuklarim cekmesin,uc cocugum var ikisinin de ismi kuran adi degil,sadece ucuncucunde savas yaptim ve kuran adi koydurabildim,oyle cok kotu konusuyordu ki ben arap degilim kuran adi koyayim ,,,cok uzuluyordum boyle konustuguna,ya oglun gitmis 26 yasinda daha ne istiyorsun belki bunun icin dogruyu bulasin diye geldi bu basina,esarp takiyor o oyle koyu mavi renginde ama saci gozukuyor kisa kollu giyor yani yaslamak icin,,ama vazgecmiyorkotuluklerinden,olsun,BUGUN UYANDIM EYVAH EYVAH KORKUYLA KIMBILIR NE DIYECEKLER SIMDI BANA ,ama agzini bile acmadi hicbiri bilemem kabul mu ettiler yoksa sessizlikten sonra bir firtina mi kopacak,,,ama vazgemeyi dusunmuyorum,,,Allahim bana nasip etti ya tekrar bu mutlulugu,,,sukurler olsun Allahima,bugun benden yuz ceviriyor,esim kayinvalidem,oturdugum yedren o kalkiyor sirt donuyor bana,biraz kotu oldum ama sonra Allahim bana sirt donmesin de bu donsun ve konusmasin,dusun ya mezara kadar yaninda olacaklar mi konusmasin daha iyi yoksa sonu olmayan bi hayatta Allahim benimle konusmasa,yada peygamberimiz benden yuz cevirse,bu aklima geldiginde cook tahatladim,,,,,sevgilerimle,,tesekur ederim sizin de yardimin var bu iste.Allah butun herkesten razi olsun

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
kayınvaliden 67 yaşında
hiç ölümü düşünmez mi
hani bir ayağı çukurda derler ya onlardan olmuş
kayınpederinin tutumu nedir merak ettim
kayınvaliden namaz da mı kılmaz
inşallah kelime i şehadet getiriyordur
ne deyim
daha vakti varken allah hidayet versin

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
mehtap kerdeşim seninle şöyle oturup karşılıklı muhabbet etmeyi çok isterdim inşallah birgün nasip olur bellimi olur ezan vakti dualarına amin diyorum eşim kimseye eşim istemiyo deme nasip de diyor hatasının farkında yani az kaldı Rabbim biliyor ya çok istiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt