yaşın kaç adea....
makedonyada çalışıyor musun ve eşin seni çocuklarını geçindirebilecek kadar kazanıyor mu
hani o kadar kazanıyorsa kaynananlarla aynı evde durmanız gereksiz diye düşünüyorum
bir de şu dikkatimi çekti namaz kılmana kuranı kerim okumana laf etmiyorlar başörtüsü takmana laf ediyorlar
yani Rabbimin bir emrini beğenip bir emrini beğemiyorlar yapana da engel oluyorlar
bak emire uymamak günahkar yapar ama emiri beğenmemek dinden çıkarır yani o kişi müslüman olamaz
eğer onların yaptıkları emre uymamak değil de beğenmemekse vay onların haline....
geçen günlerde buket zeynep de söylemişti forumda insanlar gerçeği bilip yapmadıkları için karşıdaki insanları da bundan vazgeçirmeye çalışıyorlar
sen doğru yoldasın cennet ucuz değil bedava hiç değil
mücadelen ne kadar çetinse mükafatın o denli büyük olacak bunu unutma
Rabbim hiç dualarını geri çevirir mi senin
onun merhameti sonsuz O bizi annemizden babamızdan eşimizden evladımızdan daha çok seviyor
rabbim kendisi için adım atana koşarak gelir
sen yeterki ya erhamerrahimin de O sana buyur kulum der
kim kapısına gelmiş de geri çevirmiş
en güzel sığınak Onun yanıdır
dualarından asla vazgeçme
şeytan aklına girmeye çalışır ona sakın uyma
bende kaynanan kendisinin yanlış yaptığını biliyor
ama bunca yıllık geçmişi var açık gezmiş dolaşmış ve yaş geçmiş
bunu ne kendisine ne sana itiraf edemiyor
aslına vicdanı kanıyor
sen de onun yolundan gidersen bir nebze rahatlayacak
ben böyle diyorum kaynanan böyle düşünmese de böyle düşünen binlerce insan olduğuna eminim
güçlü ol tamam mı sen haklı çıkacaksın üzüldüğünde sıkıştığında foruma yaz sana destek olalım
birsürü türkiye güzeli dünya güzeli vardı noldu sonra bi 20 yıl sonra onların güzelliğinden eser kaldımı
bir sürü kem gözler baktılar günahtan başka hiçbişey elde edemediler
genç bi insan hiç yaşlanmayacağını zanneder
yaşlılığın da ölümünün de çok uzaklarda olduğunu zanneder aldanır nefsini dinlemeye meyillidir. işte bu devrede tuzaklara dolaşmamak gerekir.
"İhtiyarlık, gençliğin sonu ve neticesidir. Netice ise, başa bağlıdır. Gençliğini iyi geçirenin, ihtiyarlığının da iyi geçeceği umulur."
düşünsene saçları veren de vücudumuzu veren de biz yokken bizi bir damla sudan vareden de Allah cc değil mi
sonra yeryüzünü yaratan bizdahil bütün insanları yaratan hayvanları bitkileri hatta gezegenleri ayı güneşi mevsimleri kazayı kaderi ölümü hayatı yaratan RAbbim değil mi
biz O nun mülkünü kullanıyoruz biz onun mülkünde yaşıyoruz onun yarattığı ile evleniyoruz bizim gücümüz ancak neye yeter biliyor musun insan şeklinde robotlar yapmaya

öyleyse onun mülkünü onun istediği şekilde kullanmalıyız ki kaçacak yerimiz yok heryer onun ve biz ona aidiz ve biz ona döndüreleceğiz
biz onun mülkünde diledimiz gibi hareket edemeyiz
alalh ne diyor sizi başıboş bırakacağımızı zannettiniz diyor
bizin sağımızda ve solumuzda iki meleğimiz var onları göremeyiz ama hissedebiliriz
biz onlardan da sorumluyuz onların da hakkı olacak üzerimizde
Allah korusun şunu diyebilirler bize sorgu sual gününde sen beni haram yerlere götürdün orada bulundurdun
çünkü bizim işlediklerimiz yazan melekler bizimle aynı yerde buluncaklar
hayat ölüm sonrası o kadar ilginç aslında ama o kadar yakın şuan hayatın içindeyiz yapılacak o kadar çok şey varki
bak gelmiş geçmiş velileri erenleri evliyaları düşün
biz onların hepsinden daha şanslıyız biliyor musun
çünkü onların hepsi öldüler geldiler geçtiler şuan ellerinden hiçbişey gelmez dünyaya bir daha dönemezler
ama bir de kendimize bakalım biz hayattayız daha ahiretimizi kurtarabilmek için herşeyi yapabiliriz
bizim için vakit geç değil günahlarımızı affettirmek için tövbe etmek için yeterli zamandayız yarın öleceğimizi de ölmeyeceğimizi de bilmiyoruz ama kesin öleceğimizi biliyoruz kime kalmış ki dünya
Allah peygamberimiz var olduğu için yarattı bütün kainatı ve bütün insanları ama 63 ünde gitti bu dünyadan o güzeller güzeli
Ona kalmadı bize mi kalacak bu dünya
O sav olduğu için biz de varız
O yüzden öncelikle peygamberimize selamlar salatlar göndererek başlayalım duamıza ve öyle de bitirelim dualarımızı
allah geri çevirmez iki salavat arasındaki duayı..ve biz öyle bir zata el açıyoruz ki herşeye gücü yeten , yaratılmışlar içindeki en güzeli de yaratan zattan dua ediyor ona sığınıyoruz namazlarımızda Allahu ekber diyerek secdeye kapandığımızda Allahım ben küçüğüm sen büyüksün diyoruz acziyetimizi belirtiyoruz..
biz istiyoruz istememiz olmasa rabbim bize neden kıymet versin..
insan bi et kemik yığını ama içinde alemi ekber yatar.
biz hayır yolcularıyız inşallah birbirimizin hayırlı haberlerini duyarız..
canım kardeşim adea Rabbim her daim yar ve yardımcın olsun..
bir de repsol var aynı senin durumunda onun da yari yardımcısı olsun.