Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
Yazılanların özünü iyi anlamamız gerekiyor her zaman....
Vicdanı rahatsız ediyorsa zaten iyi değildir yapılan iş..
İçimizin temiz oluşunu Rabbimiz bilir elbet...ancak dışardan nasıl ne yaptığımızla herkese örnek olmuyor muyuz?
Buket-zeynep kardeşim...sizde sağolun.... :) sizin kulağınıza küpe olan yarın bir başkasına devir olacaktır Rabbimin izniyle..

ah güzel ablam keşke yakın olsak öğrenecek ne çok şeyimiz var ne zor mücadeleler veriyoruz... hep dedim aslında pardesümde en büyük pay senin di hele o pardesüde ki kemeri iade edişim sizde kalsın deyişimin tek sebebi senin " o meşhur kemeride oturtup bellerine..." sözün, evet iş yeri için en kısa zamanda bi çare bulmalıyım... keşke müslüman ülkede yaşadığımızı hatırlasak herkes ona göre davransa, örtümü açmayım dediğim de müdürüm bana için temiz olsun yeter dememiş olsa... ne yazıkkı çalışmak zorundayım ALLAH biliyor ya ... çok saol ablam çok saol

Sonuçta bir eve erkek geliyorsa...ayrı odalar dahi olsa...çıkışta karşılaşıyorsunuz..yada mutfağa gidip gelirken görülebilirsiniz...her evin oturma düzeni farklı...

Feraceye yakın koyu renk bir kıyafet örnek olabilir.
Her ne giyerseniz kapalı - çok dikkat çekmeyen - beden olarak bol giyinmelisiniz...​

bir de şu var
diyelim ki eve misafir geldi
gerçi bir aileden fazla ise kadın erkek ayrı odalarda ağırlıyorum
eve misafir gelince pardesüyle nasıl oturacağım ki
etek hırka felan giyiniyiorum
misafirliğe gidince de

Tahmin ediyorum kardeşim....hissediyorum..siz her yazdığınızda böylesiniz...İnşallah Rabbim yar ve yardımcınız olsun...
Dualarımız sizlerle..​
inan o kadar istiyorum ki abla anlatamam doğru yaşamayı, rabbimin rızasını almayı ama sanırım iradesizdik ve bekledim ne yazıkkı bekledim her gün daha iyiye yürüyorum belkide değil allah bilir... ama İSTİYORUM VE şu noktadan sonra ona göre yapıcam inşallah

Hissetiğiniz kadar yaşarsınız...
BU yaşamın her devresinde böyle..
BU aşkı tam yaşamak için...kulağınızı boş sözleri duymaktan men edeceksiniz...Nefsinizi körelteceksiniz...İyi zaman geçirecek...namazlarınızı kılacaksınız...kaza namazlarınızı -oruçlarınızı tutacaksınız...
Ki oruçta nefsi körelten güzel ibadetlerimizden biri....İlla ibadet....doğru ibadet...

Öğreneceksiniz ki...doğruyu yapabilesiniz...

Güzel haberlerinizi görmek istiyorum..

Tebliğ ve desteğe devam inşaallah...​
elbise geniş boydan .....olabilir mesela ama kış günü bilmiyorum artık ne derece olur nasıl olur....rabbim yardımcınız olsun.geçen haberlerde gördüm imzalar tamam taslak hazır diye inşaallah kamuda da serbest olur artık.....
ben de örtün me konusunda çok aciz bir durumdayım bu ara. her gören a şunu giy böle yap diyor ki bunu söylen insanlar da açık modayı takip eden insanlar ...eşarbın olmamış üzerindekiler emanet gibi duruyo diyorlar (bolluğuna)
allah aşkına söyleyin zaten ben yani kapanmaya alışmaya çalışıyorum birde böle söyleyenler olduğu zaman ben nasıl emin adımarla kapanayım....duymamaya çaışıyorum nefsimle beraber ortak şirket kurmuş millet hepsi bana karşı oyun oynuyorlar şeytan da sermaye veriyor bunlara tövbe estağfirullah günaha giriyorum sinirlenmek istemiyorum ama kendi kendime büyük savaşlar veriyorum bu aralar...
birde kayınvalide ve kayınbabam namazında örtülü inançı insanlar .....şükürler osun.....aman birde öle olmasalar ne yapardım ben bilmiyorum.rabbim kapaı ama içeri fitne fesat kaynayan insanların gazabından korusun cümlemizi.amin..
bazı insanlar vardır hani örtülü içinin nuru yüzüne yansımış baktıkça bakası gelir insanın ben böle insanlara
imeniyorum asıl....giysisini gözüm seçmiyor bile yüzündeki o ışık o masumluk o nur o tebessümler..rabbim bana da nasip et senin nurunla nurlanmayı hepimize nasip etsin inşaallah......

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
BERAT ablacım müdür öle söylediğinde gün boyu ağladım kendime değil ona .... nasıl affedilecek yada affedilecek mi.... değişecek inşallah biz isteyeceğiz ve değişecek İNŞALLAH...
SON BİR SORU ablacım ev için ferace gibi geniş hatları belli etmeyen bir elbise ev için uygun olurmu misafir geleceği zaman için falan.. diye sormuştum ki yazını gördüm abla evet en iyisi bu olacak evde aslında ama bölesi daha iyi olacak

berat05

Yönetici
BERAT ablacım müdür öle söylediğinde gün boyu ağladım kendime değil ona .... nasıl affedilecek yada affedilecek mi.... değişecek inşallah biz isteyeceğiz ve değişecek İNŞALLAH...
SON BİR SORU ablacım ev için ferace gibi geniş hatları belli etmeyen bir elbise ev için uygun olurmu misafir geleceği zaman için falan.. diye sormuştum ki yazını gördüm abla evet en iyisi bu olacak evde aslında ama bölesi daha iyi olacak

Güzel kardeşim..

Şahsen ben Feracemi nereye gidersem gideyim çıkarmıyorum...Müslüman -hanımların dışında tabii..Benim sınırım bu...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel kardeşim..

Şahsen ben Feracemi nereye gidersem gideyim çıkarmıyorum...Müslüman -hanımların dışında tabii..Benim sınırım bu...

samimiyetle söylüyorum abla bir gün senin gibi olmayı çok istiyorum MAŞALLAH diyorum sana MAŞALLAH... Bu yolda yürümeye başladım inşallah olacak öle

berat05

Yönetici
Estağfurullah güzel kardeşim...ben kimim ki...vesile olabildiysek ne mutluluk..
Rabbim böylede ölmeyi nasip eylesin inşaallah

Sizde olacaksınız Allah'ın cc izniyle...bu aşkın sonu öyle görünüyor ;)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Estağfurullah güzel kardeşim...ben kimim ki...vesile olabildiysek ne mutluluk..
Rabbim böylede ölmeyi nasip eylesin inşaallah

Sizde olacaksınız Allah'ın cc izniyle...bu aşkın sonu öyle görünüyor ;)

İNŞALLAH olmak için elimden gelen herşeyi yapacam İNŞALLAH

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben kendi adıma söyleyim
geç kapandım
o yüzden yavaş yavaş alışıyorum
bu böyle olmamalıydı
bu aşamaları yaş 15 16 iken yaşamalıydım
şimdi ben kendimi nasıl savunacağım
nasıl kendime haklı pay çıkaracağım
kendimi nasıl affettireceğim

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Abla belki sacma gelebilir ama bu ara nefsim beni cok mesgul ediyor bu konuyla yasim 27 ama saclarima erken aklar dustu evladima olan uzuntum saclarima erken kar yagdirdi esiminde dikkatini cekti ve ben buna bir cozum ariyorum boyaya karsiyim herturlusune ne yapmaliyim acaba varmi bir cozum...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Abla belki sacma gelebilir ama bu ara nefsim beni cok mesgul ediyor bu konuyla yasim 27 ama saclarima erken aklar dustu evladima olan uzuntum saclarima erken kar yagdirdi esiminde dikkatini cekti ve ben buna bir cozum ariyorum boyaya karsiyim herturlusune ne yapmaliyim acaba varmi bir cozum...

evladına noldu
bir de hoacalar boyaya caiz diyorlar

berat05

Yönetici
Dinimiz öğreneceğiz...

Yolumuz ehli sünnet vel cemaat yolu...

Bilmiyorsak - bilen birine -ehli sünnet birine soracağız...

İlla -illa öğrenip doğrusunu uygulayana kadar pes etmeyeceğiz.

Nefs ve şeytana karşı savaşacağız...

Tebliğden vazgeçmeyeceğiz..

Yanlışı terketmeye çalışacağız...Tevbe edeceğiz...her daim...

Unutmayalım ki...Rabbimiz affedicidir...ve affetmeyi sever...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
evladına noldu
bir de hoacalar boyaya caiz diyorlar

Selamun aleykum canim benim 2.5 yasinda west sendromlu epilepsinin en agiri olan hastaligi bulunan biz kizim var dort ayliktan basladi hastaligi gelisim geriligi var yuruyemiyor konusamiyor suaralarda artik yutkunma sorunumuz var burundan hortumla besleniyor hastaliga bagli gozlerde takipte yok caresini tedavisini sorarsan rabbim gonderecek kesin yanitli bir tedavisi yok anne babasi olarak elimizden geleni yapiyoruz geriye kalan rabbimden ilk ve tek cocugumuz tekrar cocukta dusunmeye bile korkuyoruz bide bakimi var tabi cahidem iyilesse keske dua et olurmu?

berat05

Yönetici

Değerli kardeşim....

merak ettiğimiz konuları sorarak öğreneceğiz...

Kardeşim...Boya konusunda ben çok hassasım...

Bir hocamız boyaların içeriğinin abdeste mani olmaması gerektiğini söylemişti.

Ancak vicdanen ben rahat olamadığım için uygulamıyorum....

Ne gelirse Rahmandandır Celle Celaluhu diyorum...

Kına deneyebilirsiniz..Ancak yine de bilgili kardeşlerimiz var ise ona danışırız bu konu için...

Bende konuları bir araştırırım...Burdaki büyüklerimize sorar merakımızı Allah c.c. rızası için gideririz.

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Rabbim Şafi isminin yüzü suyu hürmetine şifa versin sizede bu sabır ve merhametinizin mükafaatını inşaallah Yüce Mevlam verecektir

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim....

merak ettiğimiz konuları sorarak öğreneceğiz...

Kardeşim...Boya konusunda ben çok hassasım...

Bir hocamız boyaların içeriğinin abdeste mani olmaması gerektiğini söylemişti.

Ancak vicdanen ben rahat olamadığım için uygulamıyorum....

Ne gelirse Rahmandandır Celle Celaluhu diyorum...

Kına deneyebilirsiniz..Ancak yine de bilgili kardeşlerimiz var ise ona danışırız bu konu için...

Bende konuları bir araştırırım...Burdaki büyüklerimize sorar merakımızı Allah c.c. rızası için gideririz.
Bende senin gibi dusunuyorum abla kina olayinida gecenlerde bir bayan kuafor dedi ne renk istersen var deyince kafam karisti kina tek renk degilmi?

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Rabbim Şafi isminin yüzü suyu hürmetine şifa versin sizede bu sabır ve merhametinizin mükafaatını inşaallah Yüce Mevlam verecektir

Amin kardesim Allah tan gelene bin sukur esimle hep rabbim bize boyle bir evladin sevgisinide tattirdi diyoruz. Cok sukur mevlam ne eylerse guzel eyler ...

berat05

Yönetici
Bende senin gibi dusunuyorum abla kina olayinida gecenlerde bir bayan kuafor dedi ne renk istersen var deyince kafam karisti kina tek renk degilmi?

Kardeşim...
Hint kınası vs. biliyorum...Her renk bilmiyorum.
Birde kına gecelerinde yakınlan herkesin bildiği kına var...benim bildiğim kına budur.
Ancak yine de büyüklerimize soralım bakalım...
Doğru cevabı arayalım.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim...
Hint kınası vs. biliyorum...Her renk bilmiyorum.
Birde kına gecelerinde yakınlan herkesin bildiği kına var...benim bildiğim kına budur.
Ancak yine de büyüklerimize soralım bakalım...
Doğru cevabı arayalım.

Tamam abla senden haber bekleyecegim ben boya istemiyorum aslinda esimde sorun yapmiyor fazla ama nefsim beni cok mesgul ediyor bu konuda dogru olani yapmak istiyorum ....

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Bunu idrak ne güzel kardeşim ne mutlu sana ve eşine

Cok sukur bugunumuze biz belkide en agiriyla imtihan oluyoruz ama cok sukur bilincliyiz rabbim bizi isyan yollarina hic sokmasin insallah dogru yolundan ayirmasin birde hayalimiz var evlenirken ben mehir olarak esimden hacca gitmeyi istemistim evladimiz hasta olunca olmadi kizimiz iyilesir en azindan biraz kendini toplarsa umreye gitmeyi dusunuyoruz rabbim insallah gonlumuzdeki bu muradi hayirlisiyla bize nasip eyler eger kutsal topraklarada gidebilirsem bu fani dunyadan baska muradim yok ,...

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
ben kına yakıyorum saçlarıma sorunlu saç derim iyi geliyor sağlık içinde çok faydalı sakıncası olmadığını okumuştum
Rabbim yavruna sıhhat sağlık versin nerde varsa izmirden haber gelmedimi canım

berat ablacım okudukça yazılarınızı ne kadar eksiğim var görüyorum nefsimle uğraşıyorum hala kimi arkadaşlarımla görüimek istemiyorum bu yüzden bana yararlı olacak insanlarla görüşmek istiyorum çünkü içimdeki ateşin kor olmasını istemiyorum inşallah bizlerde hakkıyla layıkıyla kul olabiliriz Rabbime razı olduğu kul olmak en büyük arzum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt