Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Dün bende ilk defa bi mağazaya gidip pardesü modelleri denedim.....eşimle tabii ..eşim hepsine çok güze oldu dedi tabi ama bende siyah takıntılı birisi olduğum için hep koyu renkleri beğendim ...maalesef alamadık henüz ama bende ayrı bir haz ayrı bir heves oluşturdu anlatamam......inşaallah en kısa zamanda nasip olurda alırım...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Dün bende ilk defa bi mağazaya gidip pardesü modelleri denedim.....eşimle tabii ..eşim hepsine çok güze oldu dedi tabi ama bende siyah takıntılı birisi olduğum için hep koyu renkleri beğendim ...maalesef alamadık henüz ama bende ayrı bir haz ayrı bir heves oluşturdu anlatamam......inşaallah en kısa zamanda nasip olurda alırım...

bende etek almak için gitmiştim ama günlerdir rüyama giren eşime bile söyleemediğim o his ilk pardesüye yöneltti beni aldım üzerime tuttum ve gözümden yaşlar akmaya başladı giydim kalbim çıkacak gibiydi ne çok istiyormuşum giyinmeyi meğer...sonra gittim eve dayanamadım 3 gün sonra almıştım yani önce istemek lazım... iste yeterki sen iste allahım nasıp edecek inşallah

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
buket kardeşim ben yeni kapanan ve pardesesü olmayan bir bayan oarak bir şey sormak istiyorum.özel bir kurumda muhasebeci olarak görev yapıyorum.biz iki bayanız odada.şimdi ben pardesu olmadan kendimi tam anlamda kapanmış gibi hissetmiyorum zaten ama acaba işyerinde çıkartıyorlarmı örtülü arkadaşlarım pardesesünü onu merak ettim.

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Benim kahverengi eşarbım var. Ben renk konusunda çok kararsız kalıyorum. Herkes cıvıl cıvıl tak diyor ama dikkat çekmez mi? Sade rengi tercih ediyorum. Hangi renk eşarp takarsak dikkat çekmeyiz? Annem kızdı bana siyah eşarp aldım diye. Lacivert koyu yeşil takabilir miyiz?

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
bence asıl olan öncelikle başkalarının dikkatini çekip çekmediği....yani haram bakışları üstünüze dikiyormu?ben buna dikkat ediyorum ama daha bilgili kardeşlerimiz var burda eminim onlar daha açıkayıcı bilgi vereceklerdir.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
buket kardeşim ben yeni kapanan ve pardesesü olmayan bir bayan oarak bir şey sormak istiyorum.özel bir kurumda muhasebeci olarak görev yapıyorum.biz iki bayanız odada.şimdi ben pardesu olmadan kendimi tam anlamda kapanmış gibi hissetmiyorum zaten ama acaba işyerinde çıkartıyorlarmı örtülü arkadaşlarım pardesesünü onu merak ettim.
canım benim valla ben çıkarıyorum mecburen çünkü hem sürekli masa başındaym pardesüm kışlık rahat edebilirmiyim denemedim ama normaldede geniş giyiniyorum uzun geniş etek ve geniş buluzlar giyiniyorum ve yasanın çıkmasını bekliyorum hayırlısıyla devlet dairesinde çalıştığım için açmak zorundayım. okadar zorki anlatamam çalışmak zorundayım neyse yaralı bağrım açıldı... BERAT ablam dilek cim daha iyi bilirler bu konuları....
Benim kahverengi eşarbım var. Ben renk konusunda çok kararsız kalıyorum. Herkes cıvıl cıvıl tak diyor ama dikkat çekmez mi? Sade rengi tercih ediyorum. Hangi renk eşarp takarsak dikkat çekmeyiz? Annem kızdı bana siyah eşarp aldım diye. Lacivert koyu yeşil takabilir miyiz?

canım benim ne denilirki şimdi bilemedim çok parlak renkler dikkat çeker evet ama renk konusunda özel bir sınırlama varmı bilemiyorum sen yinede doğru bildiğini yap çok dikkat çekmeyen renklerde kullanabilirsin bence şimdilik

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Değerli kardeşim..Evinizden çıktığınız andan itibaren dışarıda her daim pardesulu olmak zorundasınız...Çarşaf-Ferace-pardesu...dış giyiminiz nasıl ise...çıkarmamanız gerekir...İşyerinizde ayrı bir odanız olsa dahi -size özel bir alan değil- kıyafetinizle oturmak demek tüm hatlarınızın belli olması demektir.Tesettürlü bir hanıma bu uymaz - ki evimize yabancı birileri geldiğince bile tamamen kapanıyorsak...siz düşünün gerisini

NEDEN SİYAH giyiniyorlar ?

Şahsım adına cevap vermek gerekirse ; Yeşil-kırmızı- mor- sarı her daim dikkat çeken renklerdir.

KADININ VAR OLMASI BİLE TOPLULUKTA DİKKAT ÇEKEN BİR UNSUR...Velev ki...renkli giyinmiş olmasın.

Anneniz,çevre v.s. için yaparsanız bu işin manevi boyutu gider...
MOda yarışında değiliz ki biz...Ya da birileri yakışmış desin diye de yapmıyoruz...

BU yapılan iş ALLAH celle celaluhunun rızasını kazanmaktır.Nefsi öldürmektir..

Kararsız kalmak nefse yer vermektir.

Nefsinize söz vermeyin....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bence asıl olan öncelikle başkalarının dikkatini çekip çekmediği....yani haram bakışları üstünüze dikiyormu?ben buna dikkat ediyorum ama daha bilgili kardeşlerimiz var burda eminim onlar daha açıkayıcı bilgi vereceklerdir.

bende öle düşünüyorum tabi gönül istiyor simsiyah takabilmeyi ben daha o seviyeye gelmedim Hayran kalıyorum feraceleri simsiyah örtüleri ile her gözü kendisine kapatan insanlara :(ama hep koyu ve mat renkler kullanıyorum öle çiçekli böcekli şeyleri kullanamıyorum tabi yine diyorum bu birazda herkesin kendi kararı ama örtünün amacıda dikkat çekmemek RABBİM HAYIRLISIYLA DOĞRU ÖRTÜNMEYİ NASİP ETSİN....

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

ben devlet dairesinde çalışıyorum pardesümü mecburen çıkarmak zorunda kalıyorum...müsade edilmezki.. yanlış yapıyorum belki ama misafriliğe gittiğimizde de çıkarıyorum ya da lokantaya ....ama alt elbiseme dikkat ediyorum.. zaten mesela çarşıya çıkacaksam sadece yani pardesümü hiç çıkarmayacaksam pardesü altına pantolon badi vs. giyiniyor öyle çıkıyorum.. yaptığım ne kadar doğru onu bilemiyorum..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
yani pardesü altı elbise devreye giriyor biyerde ama berat abla dış mekan size ait değil dedi.ki yabancılar var dedi.çıkarmamak gerekir diye anladım ben bende çıkarmıyacağım ozaman inşaallah bundan sonra....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ben devlet dairesinde çalışıyorum pardesümü mecburen çıkarmak zorunda kalıyorum...müsade edilmezki.. yanlış yapıyorum belki ama misafriliğe gittiğimizde de çıkarıyorum ya da lokantaya ....ama alt elbiseme dikkat ediyorum.. zaten mesela çarşıya çıkacaksam sadece yani pardesümü hiç çıkarmayacaksam pardesü altına pantolon badi vs. giyiniyor öyle çıkıyorum.. yaptığım ne kadar doğru onu bilemiyorum..

aynen müsade edilmiyor zaten.... bende alt elbiseme çok dikkat ediyorum dikkat çekmeyecek taviz vermeyecek şekilde olmasına çalışıyorum... ya kendi adıma daha çok yolum var hızlı gitmek istiyorum ama ne bileyim yanlış biliyorum keşke hiç çıkarmasam çıkarmak zorunda kalmasam ama ALLAH BİLİYO bazen yetmiyorum kendime ağlayacak oluyorum keşke daha fazlasını yapsam diyorum ama,,, nefis mi bu iradesizlik mi bilmemezlikmi neki

BERAT ablacım peki mesela bizim durumumuzda ne yapılmalı yani çıkarmak zorundaysak nasıl bir çözüm bulabiliriz

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
yani pardesü altı elbise devreye giriyor biyerde ama berak abla dış mekan size ait değil dedi.ki yabancılar var dedi.çıkarmamak gerekir diye anladım ben bende çıkarmıyacağım ozaman inşaallah bundan sonra....

evet öyle çok aklıma takılıyordu benimde bilen birinden öğrenmek lazımdı saolsun aydınlattı ablamız bizi... işte benimde merak ettiğim acaba biz ne yapabiliriz bu durum için

berat05

Yönetici
Güzel kardeşlerim

Kapanmak-tesettür demek keyfiyatı olan bir şey değil...El Yüz ve ayaklar dışında heryer kapalı olması gerekiyor...Kimin yanında açık olabilirsiniz.... ölçüler kurallar belirlenmiş

Yanınıza yabancı geldi...evinize akrabanız geldi....dışarıya çıktınız...iştesiniz...komşudasınız...v.s v.s.

Ölçü belli..dış giysiniz...sizin deriniz.. bunun sorgusu yok..Çıkarmak nefsi olur....

Yani......rahat değilim.......bol-dar v.s. bahaneler yok...

işveren izin vermez...seçim sizin..

Pardesunuz dar... (zaten bol olacak ki...ölçünüz belli olmasın ) seçim sizin..

kırmızı taksam bir şey olur mu ? Pantolon giysem dize kadar pardesu giysem olur mu ?

ALLAH Azze ve Celle...

Tüm ölçüleri belirtmiş..

iki cihan serveri Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi vessellem ise yaşantısıyla-hanımlarıyla bire bir örnek olmuş...

Daha ne olması gerekiyor ??

NEFSİMİZİ ÖLDÜRMEMİZ!!!​

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
biraz önce bi arkadaşımla görüştüm kapandım ben deyince çok sevindim dedi.
sen düşünmüyor musun dedim... hazır değilim hazır olunca kapanacağım dedi.
ben de hi. bi zaman hazır olamazsın şeytan ve nefis seni bırakmazlar yıllar geçer kapanamazssın
hazır olmayı bekleme insan kapanınca anlıyor açıkken ne kadar günah içerisinde olduğunu dedim.
gene aynı şeyi söyledi ama inşallah darısı başıma nasip olur hazır olunca diyor
anlatamıyorum
istemesine rağmen yapamıyor
üzülüyorum
bir de biraz önce kuaföre gittim geldim..
oda arkadaşımda baktı saçlarıma ( tabi kapılar kapalı :) ) mehtap neden kapandın dedi.....
ben de nefsimi allaha vermek için dedim..
önemli olan nefsi zorlamak gençken kapanmak dedim haklısın dedi..
gene kuaförde aynı muhabbet bugün kendi isteğinle mi kapandın dedi.
ben de tebliğ açısından yaklaıyorum hep soranlara
kendi isteğimle zorla olmuyor zaten dedim
ama kapanınca insanlar daha çok saygı duymaya başladılar dedim
sonra konu değişti
işte ne kadar anlatabilirsem
önüme kim gelirse bişeyler anlatmaya çalışıyorum

berat05

Yönetici
aynen müsade edilmiyor zaten.... bende alt elbiseme çok dikkat ediyorum dikkat çekmeyecek taviz vermeyecek şekilde olmasına çalışıyorum... ya kendi adıma daha çok yolum var hızlı gitmek istiyorum ama ne bileyim yanlış biliyorum keşke hiç çıkarmasam çıkarmak zorunda kalmasam ama ALLAH BİLİYO bazen yetmiyorum kendime ağlayacak oluyorum keşke daha fazlasını yapsam diyorum ama,,, nefis mi bu iradesizlik mi bilmemezlikmi neki

BERAT ablacım peki mesela bizim durumumuzda ne yapılmalı yani çıkarmak zorundaysak nasıl bir çözüm bulabiliriz

Kardeşim...

Herkes kendi özel yaşam dairesi içinde + ve - lerini bilir.

Ben özel sektördeyim.Karar verdiğim aşamada işverenimde dahil kimseye söz hakkı vermedim...İçimdeki aşk çok büyüktü.

İhtiyaçlarım yok muydu ? Herkesten fazlaydı belki de...

Eşime dahi sormadım...Allah Celle Celaluhu Şahittir. Yani...ben " istedim"..

Elbette çalıştığınız kurum -evleriniz-ailelerinizde zorluklar olacaktır.

Ancak günümüz çok rahat...inanın bana...

İ S T E Y İ N ... A l l a H versin....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel kardeşlerim

Kapanmak-tesettür demek keyfiyatı olan bir şey değil...El Yüz ve ayaklar dışında heryer kapalı olması gerekiyor...Kimin yanında açık olabilirsiniz.... ölçüler kurallar belirlenmiş

Yanınıza yabancı geldi...evinize akrabanız geldi....dışarıya çıktınız...iştesiniz...komşudasınız...v.s v.s.

Ölçü belli..dış giysiniz...sizin deriniz.. bunun sorgusu yok..Çıkarmak nefsi olur....

Yani......rahat değilim.......bol-dar v.s. bahaneler yok...

işveren izin vermez...seçim sizin..

Pardesunuz dar... (zaten bol olacak ki...ölçünüz belli olmasın ) seçim sizin..

kırmızı taksam bir şey olur mu ? Pantolon giysem dize kadar pardesu giysem olur mu ?

ALLAH Azze ve Celle...

Tüm ölçüleri belirtmiş..

iki cihan serveri Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi vessellem ise yaşantısıyla-hanımlarıyla bire bir örnek olmuş...

Daha ne olması gerekiyor ??

NEFSİMİZİ ÖLDÜRMEMİZ!!!​

ah güzel ablam keşke yakın olsak öğrenecek ne çok şeyimiz var ne zor mücadeleler veriyoruz... hep dedim aslında pardesümde en büyük pay senin di hele o pardesüde ki kemeri iade edişim sizde kalsın deyişimin tek sebebi senin " o meşhur kemeride oturtup bellerine..." sözün, evet iş yeri için en kısa zamanda bi çare bulmalıyım... keşke müslüman ülkede yaşadığımızı hatırlasak herkes ona göre davransa, örtümü açmayım dediğim de müdürüm bana için temiz olsun yeter dememiş olsa... ne yazıkkı çalışmak zorundayım ALLAH biliyor ya ... çok saol ablam çok saol

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bir de şu var
diyelim ki eve misafir geldi
gerçi bir aileden fazla ise kadın erkek ayrı odalarda ağırlıyorum
eve misafir gelince pardesüyle nasıl oturacağım ki
etek hırka felan giyiniyiorum
misafirliğe gidince de

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim...

Herkes kendi özel yaşam dairesi içinde + ve - lerini bilir.

Ben özel sektördeyim.Karar verdiğim aşamada işverenimde dahil kimseye söz hakkı vermedim...İçimdeki aşk çok büyüktü.

İhtiyaçlarım yok muydu ? Herkesten fazlaydı belki de...

Eşime dahi sormadım...Allah Celle Celaluhu Şahittir. Yani...ben " istedim"..

Elbette çalıştığınız kurum -evleriniz-ailelerinizde zorluklar olacaktır.

Ancak günümüz çok rahat...inanın bana...

İ S T E Y İ N ... A l l a H versin....

inan o kadar istiyorum ki abla anlatamam doğru yaşamayı, rabbimin rızasını almayı ama sanırım iradesizdik ve bekledim ne yazıkkı bekledim her gün daha iyiye yürüyorum belkide değil allah bilir... ama İSTİYORUM VE şu noktadan sonra ona göre yapıcam inşallah

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
elbise geniş boydan .....olabilir mesela ama kış günü bilmiyorum artık ne derece olur nasıl olur....rabbim yardımcınız olsun.geçen haberlerde gördüm imzalar tamam taslak hazır diye inşaallah kamuda da serbest olur artık.....
ben de örtün me konusunda çok aciz bir durumdayım bu ara. her gören a şunu giy böle yap diyor ki bunu söylen insanlar da açık modayı takip eden insanlar ...eşarbın olmamış üzerindekiler emanet gibi duruyo diyorlar (bolluğuna)
allah aşkına söyleyin zaten ben yani kapanmaya alışmaya çalışıyorum birde böle söyleyenler olduğu zaman ben nasıl emin adımarla kapanayım....duymamaya çaışıyorum nefsimle beraber ortak şirket kurmuş millet hepsi bana karşı oyun oynuyorlar şeytan da sermaye veriyor bunlara tövbe estağfirullah günaha giriyorum sinirlenmek istemiyorum ama kendi kendime büyük savaşlar veriyorum bu aralar...
birde kayınvalide ve kayınbabam namazında örtülü inançı insanlar .....şükürler osun.....aman birde öle olmasalar ne yapardım ben bilmiyorum.rabbim kapaı ama içeri fitne fesat kaynayan insanların gazabından korusun cümlemizi.amin..
bazı insanlar vardır hani örtülü içinin nuru yüzüne yansımış baktıkça bakası gelir insanın ben böle insanlara
imeniyorum asıl....giysisini gözüm seçmiyor bile yüzündeki o ışık o masumluk o nur o tebessümler..rabbim bana da nasip et senin nurunla nurlanmayı hepimize nasip etsin inşaallah......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt