Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım inşallaah sağlıkla sıhhatle kucağına almak nasip etsin hayırlısıyla

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
dünyada 1000 kadından birinde görülen bir sebeple( mol gebelilk) ilk bebeğimi aldılar.
doktor bu gebelik için de gene aynı sebeple şüpheleniyor. yarın sabah tekrar kontrolüm var bilmiyorum.. moral bozukluğundan bu hafta işe de gitmedim....herşeyin hayırlısı diyorum ama üzülüyorum.....

gözyaşlarıma engel olamadım ve sana sımsıkı sarılmak istedim bugece sende duamızdasın inşallah... dua et nolursun ve tek doktorla yetinme bide biliyorum evlat su tanesi kadar da olsa kocamanda olsa bi farkı yok canım benim ALLAHIM EVLADINI SAĞLIKLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN BİZEDE GÜZEL HABERLERLE GEL İNŞALLAH

berat05

Yönetici
selamun aleyküm,
arkadaşlar lütfen benim için dua edin 2. bebeğimi de kaybetmek istemiyorum..ama Tabiki Rabbimden herşeyin hayırlısı..
sizlerin dualarına ihtiyacım var..

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Değerli kardeşim..

Dualarımız tüm kardeşlerimize...

Bebek beklemek çok güzel birşey...
Unutmamak lazım ki...alan da veren de Rahman'dır. celle celaluhu

O dilerse herşeyi yapabilir...Eğer bebeğiniz doğacaksa buna hiçbirşey engel olamaz..

Eğer olmazsa bunu zaten Rabbim dilemiştir.
Sİz herşeyden önce hayırlısıyla dileyin herşeyi...Rabbim verirken de alırken mutlaka bir sebebi vardır...

Bir bebek beklerken onu kaybetmek çok zor..İnsanın üzerinden atamadığı - unutamadığı - hatırladığı bir duygu...
Sizi çok iyi anlıyorum.

Ancak..bu tip olaylarda iyi araştırmalı - bu sürelerde sabırlı olmalısınız.
Çok iyi beslenmeli -dr.kontrolüne sık gitmelisiniz en azından 16.haftaya kadar.

Ama herşeyden önce...Rabbimiz ne verirse versin..;
Bize düşen sabredebilmek... Çünkü olmasında ya da olmamasında bir hayır var...
Bizler bunu bilemiyoruz sadece istiyoruz...

Rabbim bizlere müjdeli haberler vermenizi nasip eylesin inşallah.

Esselamu aleyküm ve rahmetullah

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=4][ı][ı]
değerli kardeşim

size de hayır ve bereketli sabahlar olsun inşallah

32 yaşınızda ... Yaşın en güzel halinde...

Hayatın her evresinde yaşamımızda hep birşeyler değişecektir...maddi veya manevi hiç farketmez..
önemli olan o anlarda davranışlarımızı nasıl sergilediğimiz...soruna nasıl el attığımızdır..

Eşiniz sizi sadece yüzeysel olarak görmüş. Burayı iyi anlamalısınız.. "yüzeysel"

derin bakışlarla bakıp kalbinizi görebilseydi eğer ? Neler değişirdi....

Siz eşinizi bakışına kırılıp bu işi devam ettirmez,kalbinizdeki hisleri açığa vurmaz , tesettür allah celle celaluhu içindir deyip diretmezseniz eğer ....nerde kaldı akıllı müslümanlık.

Bizler eğer her göz süzene , burun kıvırana , sözleriyle al aşağıya edene ve sinir edercesine dalga geçenlere kalplerde yer verseydik halimiz ne olur du ?

Islamı yaşamak hem zor hem kolay...zorluk çevre...zorluk arkadaşlar....zorluk...nefs ...zorluk...eş...dost.....vs. V.s v.s....

Islamı yaşamak kolay....hemde bir adımla başlıyor herşey...rabbim yardım ediyor....arkanda sırt desteğin değil....yanında değil ..içinde...kalbinde.....ruhunda...

Sen nerde isen orada...

Tesettür başı kapatan bir örtü değil....bunu her daim anlatıyoruz...tesettür ....iman gücü ile gelen...maneviyatı güçlendiren..rabbin yanında olduğunu hissettiren...gözle görülen örtü ..görünmeyen bir ışık hüzmesi...hakkıyla taşıyanlarda göreceğiniz... Yüzün nuru dediğimiz...şey işte... Islamı gerçekten yaşamak isteyene...kırgınlıklar engel olamaz diyorum...

Size tavsiyem...eşinizi gördüğünüzde yüzünüzde güller açsın....küsmek hiç çözüm olmadı inanın :) gülümseyen ,tebessüm eden , nura yakışan yüzler gerek evlerimize...
Sabır yakışacak bu noktada size...elinizden tutan sabır size sımsıkı bir güç verecek... ( bekle diyecek - bekle ve gör )

eşinize , ailenize,arkadaşlarınıza , aynadaki kendinize bile bu işin gel geç bir sevda olmadığını ;

allah'ın celle celaluhu bir emri olduğunu , bunu yaşamayı sizin seçtiğinizi ve böyle olmak istediğinizi ;

ahiret için her bir gün geçtiğini , sadece tesettürle değil...yaşamınızdaki herşeyi islama yönelik değiştirebilmeyi istediğinizi

konuşabilmeli , anlatabilmelisiniz..siz kendiniz bunu isterseniz eğer. ...yaparsınız..çünkü yar ve yardımcınız allah' c.c.tır.

Sabır etmek ise onlara cevap verirken gerekir...müslüman olabilmek burda kendini gösterir...güler yüzle , atacağınız sıkı adımlarla eminim ki bunları başarabileceksiniz.

Allah'ın emirleri söz konusu olduğunda eşin-anne ve babanın sözü geride kalır unutmayalım.

Ama bunları yaparken...ilk önce aile içi huzurun önemli olduğunu unutmayın...eş olarak görevlerinizi aksatmadan , rabbimizin emirlerini yaşarken de örnek bir hanımefendi olacağınızı - yaşayışınızla tebliğ eden bir kişilik olacağınızı - her daim kendinize hatırlatarak yapmanızı tavsiye ediyorum.

Sizden hayırlı , güzel , müjdeli haberler bekliyoruz inşaallah..
[/ı][/ı][/sıze]

Allah razı olsun ne güzel bir paylaşım olmuş.
Emeğinize yüreğinize sağlık.
Selametle kalın.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sağol Allah razı olsun çok şüükür Allahıma iyiyim sorduğun için çok sağol bildiğin gibi bende durumlar sizler iyisinizdir inşallah

iyi işte güzelim canını sıkmışsın sıkma ağır ama emin adımlarla yürü eşin anlayacaktır seni düzelecektir herşeyler inşallah... hiç konuşmadınızmı bu meseleyi şu aralar

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
iyi işte güzelim canını sıkmışsın sıkma ağır ama emin adımlarla yürü eşin anlayacaktır seni düzelecektir herşeyler inşallah... hiç konuşmadınızmı bu meseleyi şu aralar

yok arkadaşım konuşmadık Rabbim büyük biliyorum düzelecek çünkü Rabbimden istiyorum eşim istemiyo değil biliyorum daha önceki konuşmalarımızda dediği benim için çok zor dönemlerden geçtim herşey zamanla oldu buda zamanla olacak bekle dedi bunun üzerine çok gittim ama artık oluruna bıraktım kıyafetrlerimi çoktan değiştirdim uzun ceket giymeden pantolon giyemiyorum eteklerim var kap aldım başlangıç içiin kendime uzun onu giyiyorum dışarı çıktığımda tek eksiğim başımın örtüsü keşke aynı şehirlerde olsaydık çevremde sizler gibi arkadaşlarım olsun çok isterdim eskiden siimsiyah giyinenlere bu kadara ne gerek var gözüyle bakardım ama şimdi çok hoşuma gidiyor dursun ali erzincanlıyı izlemeye gittim önüme bir bayan oturdu gıpta i,le baktım nefsini nasılda ezebilmiş o kadar güzel görünüyorduki yanımdaki arkadaşım helal sana dedi oda kapalı ikimizde imrendik keşke dedik ilerde bizde yapabilsek

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
yok arkadaşım konuşmadık Rabbim büyük biliyorum düzelecek çünkü Rabbimden istiyorum eşim istemiyo değil biliyorum daha önceki konuşmalarımızda dediği benim için çok zor dönemlerden geçtim herşey zamanla oldu buda zamanla olacak bekle dedi bunun üzerine çok gittim ama artık oluruna bıraktım kıyafetrlerimi çoktan değiştirdim uzun ceket giymeden pantolon giyemiyorum eteklerim var kap aldım başlangıç içiin kendime uzun onu giyiyorum dışarı çıktığımda tek eksiğim başımın örtüsü keşke aynı şehirlerde olsaydık çevremde sizler gibi arkadaşlarım olsun çok isterdim eskiden siimsiyah giyinenlere bu kadara ne gerek var gözüyle bakardım ama şimdi çok hoşuma gidiyor dursun ali erzincanlıyı izlemeye gittim önüme bir bayan oturdu gıpta i,le baktım nefsini nasılda ezebilmiş o kadar güzel görünüyorduki yanımdaki arkadaşım helal sana dedi oda kapalı ikimizde imrendik keşke dedik ilerde bizde yapabilsek

demi ama çarşaf giyen lere nasılda bakardım çok fazla diye şimdi ah onlar gibi olabilsem diyorum evet benim de öle çok ihtiyacım varki gerçek dostlara inşallah canım... eşin de evet diyecek inşallah tek eksiğin oya al bir başörtüsü ver eşine deki çok isteyerek aldım nezaman takmamı istersen sen ver ama çok uzamasın de bakalım ne yapacak

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
demi ama çarşaf giyen lere nasılda bakardım çok fazla diye şimdi ah onlar gibi olabilsem diyorum evet benim de öle çok ihtiyacım varki gerçek dostlara inşallah canım... eşin de evet diyecek inşallah tek eksiğin oya al bir başörtüsü ver eşine deki çok isteyerek aldım nezaman takmamı istersen sen ver ama çok uzamasın de bakalım ne yapacak

doğru söylüyosun çok güzel bi fikir yeni bi tane alıp çok beğendim aldım sen ne zaman dersen o zaman bana ver diyeyim bakalım ne diyecek hayır dualarınız için çok sağğolun siteye girince kendimi daha huzurlu hissediyorum çok bilemdiğim şeyi sizlerden öğrendim dahada çok şey öğreneceğim kesin

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Ne demek canım benim bu gece teheccüde kalkacaz hep beraber aramıza katıl istersen duamdasın

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah Allahın izniyle kalkarım bende bu gece

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsü sahiden bir tekstil malzemesidir,
onu tesettür eyleyen altındaki baş ve o başın ALLAH karşısındaki duruşudur.

Senai Demirci

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Doktordan geldim yeni.
Pazartesi kürtaj oluyorum..
öyle üzgünüm yazarken size ağlıyorum...
Ama elimden hiçbirşey gelmiyor..
Takdir-i ilahi...ilk kürtaj bu kadar değil ama bu sefer çok fena dokundu..
Benim için dua edin nolur kolay atlatabileyim......
şunu daha iyi anladım ki herşey yaratıcının elinde o dilemezse hiç bişey olmuyor.. Ve biz insanlar aslında çok aciz varlıklarız. Aziz olan sadece allah ( cc.) aeo......

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ccanım kardeşim benim nolursun üzülme taktiri ilahi ama keşke bi doktora daha görünseydin hem kürtajlık bir durumu nasıl iki gün daha bekletiyorlar:( canım kızıma hamileyken ciddi bir düşük tehlikesi atlattım doktorun beni ağlarken gördüğünde söylediği ilk şey ALLAHTAN çok bilmiyoruz buket emin ol düşen veya kaybedilen bebek sağlıklı değil zaten... aslında söylenecek birşey yok ama dün gece bir sürü kardeşimiz teheccüd namazında sanada dua etti.. DUAMDASIN KESKE ULAŞABİLSEYDİM SANA

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Doktordan geldim yeni.
Pazartesi kürtaj oluyorum..
öyle üzgünüm yazarken size ağlıyorum...
Ama elimden hiçbirşey gelmiyor..
Takdir-i ilahi...ilk kürtaj bu kadar değil ama bu sefer çok fena dokundu..
Benim için dua edin nolur kolay atlatabileyim......
şunu daha iyi anladım ki herşey yaratıcının elinde o dilemezse hiç bişey olmuyor.. Ve biz insanlar aslında çok aciz varlıklarız. Aziz olan sadece allah ( cc.) aeo......

canım üzülme dediğin gibi takdiri ilahi.bende 2 bebek kaybettim üstelik 2. bebeğimi eşimle ayrıldıktan sonra öğrendim hamile olduğumu ve ailemin yanına geldikten sonra 20 kasımda tek başıma düşük yaptım.çok zor ama allah sabrını veriyor ben hem eşimi hem bebeğimi kaybettim.dualara sarılmasaydım kendimi toparlayamazdım yinede ilaçlarla ayakta duruyorum.bol bol dua et canım rabbim sabır versin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt