Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (2 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
mehtabımmmmmmmmmmm canım nasılsın noldu birim değiştirecektin

henüz aynı yerimdeyim canım ama inan işimi emanet olarak yapıyorum.. duymuşsundur belki resen atamaları.. sadece ben değil benim gibi onlarca memurun ataması yapıldı bir gecede hiç sorulmadan edilmeden....kendimi sağlık bakanlığının kölesi olarak görüyorum.. seçme hakkım yok bakanlık ne dediyse..... memur olmak için çaba sarf ediyoruz ama bulunduğumuz konuma bak...
neyse bakalım yapacak bişey yok ama işte evim çok uzak olacak işyerine günde abartısız 2 saatim yolda geçecek. artık ev taşımak düştü bana...:(
ya içim rahat etmiyor daha iyi kapanmam gerektiğini düşünüyorum... inşallah hep etek giyeceğim ama tabi zamanlar... ama biliyor musun sıkılıyorum alışveriş yapmaktan sürekli... gardrop değiştirmek ve kendisine bunca yıl yabancı kaldığımız kıyafetlere alışmak yoruyor beni..
bazen israfa mı kaçıyorum diye de düşünüyor üzülüyorum... ama işte ihtiyaçlarım da öyle çok ki..etek sayım oldukça az.. ve ben nerdeyse aynı eteğimi giyip duruyorum...bugün tunik giydim.. doktorumuzun bir tanesi dar olmuş derken.. bi kaç arkadaşıma sordum o öyle deyince hayır dar değil dediler.. artık bundan da yoruldum hattı belli ediyor mu etmiyor mu milletin yorumlarından.. ben belli etmiyor diye alırken başka bir yorum duymak sıkıyor bütün günüm kötü geçiyor ve keşke almasaydımla kalıyorum...
bir de şimdi kabandır kaptır derken.. yazın dışarı çıktığımızda dış giysi olarak ne giycez canım arkadaşım.....fikrin var mı...
bir sordun bin söyledim ama işte öyle doldum artık...Rabbim seninle olsun canım kardeşim...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
buket zeynep sende yenımı kapandın 3 ay oldu falan yazmışsın maşallah ne guzel

evet canım benim 3 ay oldu ne yazıkkı keşke 3 hatta on sene diyebilseydim.... ama inan bi başladınmı geliyo gerisi yaptıkça yapasın kapandıkça kapanasın geliyo ama canım benim sana tavsiyem bekleme bak yarınımız garanti değil ve en önemlisi eşin yanında sana destek olacak hadi bismillah de ama sonra burayı bırakmak yok daha yolumuz var kimbilir belki birinin kapanmasına destek oluruz da ALLAHI sevindirmiş oluruz ha

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Siz ne kadar iyisiniz sizi kalbimde hissediyorum :) Allah sevdiği kulu sevdiği kuluyla birleştirirmiş ne mutlu ki burayı gördüm. Umarım ablam şeytan vesveselerinden kurtulurum. Çünkü benim takıntı hastalığım var yavaş yavaş sizinde desteğinizle yeneceğim abla :) İlk şalı omuzlarımdan sarkacak şekilde örteyim eşofmanla gideyim sonra alışırım. Sağolun Allah razı olsun Allah sizden ayrılmasın. Ben 2 sene sonra kapanmayı düşünüyordum beni kurtardınız günahlarımdan umarım gerisi gelir

canım senin kadar iyi olabilirmiyim kendi adıma bilemem bak arkadaşlarını anlamaya çalışıp onlar için üzülüyor onların doğruyu yapmasını istiyorsun... kendini çok sıkmadan başla takıntı yapmana gerek yok içine vesvese geldiğinde besmele çek bak senden küçük kardeşimiz var SEDA kimseyi duymuyor görmüyor kapandı maşallah sende yapacaksın eminim.... 2 sene kim bilir yaşarmıyız yapacaksın eminim ünv gittiğinde rahat olacaksın inşallah... bende şal örtüyorum eşarba alışamadım ama öle sıkı sıkı yapmıyorum ve arkada saçımı sadece düzgün duracak kadar topluyorum şalımda tam omuzlarımı kapatmıyo ne yalan söyleyim ama göğsümü ve yakalarımı kapatıyorum güzelce... bazen zaman gerekir küçüğüm sen bir bismillah de başla gerisi gelecek

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
henüz aynı yerimdeyim canım ama inan işimi emanet olarak yapıyorum.. duymuşsundur belki resen atamaları.. sadece ben değil benim gibi onlarca memurun ataması yapıldı bir gecede hiç sorulmadan edilmeden....kendimi sağlık bakanlığının kölesi olarak görüyorum.. seçme hakkım yok bakanlık ne dediyse..... memur olmak için çaba sarf ediyoruz ama bulunduğumuz konuma bak...
neyse bakalım yapacak bişey yok ama işte evim çok uzak olacak işyerine günde abartısız 2 saatim yolda geçecek. artık ev taşımak düştü bana...:(
ya içim rahat etmiyor daha iyi kapanmam gerektiğini düşünüyorum... inşallah hep etek giyeceğim ama tabi zamanlar... ama biliyor musun sıkılıyorum alışveriş yapmaktan sürekli... gardrop değiştirmek ve kendisine bunca yıl yabancı kaldığımız kıyafetlere alışmak yoruyor beni..
bazen israfa mı kaçıyorum diye de düşünüyor üzülüyorum... ama işte ihtiyaçlarım da öyle çok ki..etek sayım oldukça az.. ve ben nerdeyse aynı eteğimi giyip duruyorum...bugün tunik giydim.. doktorumuzun bir tanesi dar olmuş derken.. bi kaç arkadaşıma sordum o öyle deyince hayır dar değil dediler.. artık bundan da yoruldum hattı belli ediyor mu etmiyor mu milletin yorumlarından.. ben belli etmiyor diye alırken başka bir yorum duymak sıkıyor bütün günüm kötü geçiyor ve keşke almasaydımla kalıyorum...
bir de şimdi kabandır kaptır derken.. yazın dışarı çıktığımızda dış giysi olarak ne giycez canım arkadaşım.....fikrin var mı...
bir sordun bin söyledim ama işte öyle doldum artık...Rabbim seninle olsun canım kardeşim...

canım kardeşim benim:) memur olmak zor ben öğretmenim hep 30 40 kişiyle gitti atamam sonra memurluk oldu şükürler olsun işim var ama bir taraftanda bakınca keşke çalışmak zorunda olmasaydım diyorum ozaman daha güzel olurdu herşey ama mecburum 2,5 yaşında kızımı bırakıp geliyorum ki 21 inde seminere gitcem bide 1 haftalık düşün ama sonsuz kere şükrolsunki çalışıyorum çok zorluk çektik biz. sende eğer eşinin işini zorlaştırmayacaksa taşın bence hergün iki saat yol çekilmez gibi geliyor....
kapanmak konusuna gelince yetmiyor demi hep en iyisi olsun istiyorsun bende öleyim açıkçası pek bişey almadım 2 etek dışında veeeeeeeeeeeeeee
bir pardesü görünce almalıyım dedim çünkü artık dış giyisi ile ilgili fikrim sabitti olmalıydı şimdi giyiniyorum ve çooook rahat tamam işte giyemiyorum ama altınada aldığım o iki etek yetiyo çoğu zaman yaza planım boydan elbiseler almak ve bir pardesü şimdilik niyetim allahım yardım etsin alışayım inşallah..
bak bunuda çok özür dileyerek söylüyorum ama sanırım arkadaşların senin bir anda değişiminin ve yaşamaya başladığın hayat tarzının şaşkınlığı ve kendi kafalarındaki kapalılık anlayışının bocalamasından kafanı karıştırıyorlar bence sen onlara göre değil EMRE ve kafana göre doğru olanı yap çok düşünme kimseyide dinleme senin içine sinsin çünkü kimin kafasında kapalı anlayışı ne bilemezsin tamam de ve kendi bildiğini yap canım...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın izniyle kapanacağım arkadaşlarıma dedim sevindiler birlikte alışveriş yapabiliriz yanında insanın biri olunca daha inançlı oluyor. Seda arkadaşımızla tanışmak isterim herşeyden önce Allah'ın emri önemli. Dini açıdan bişeyler yapınca insanın kafası karman çorman oluyor her zaman vesveselere karşı gelemiyoruz. İnanç şüpheyi yok edermiş inşallah öyle olur

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Ben arkadaşımı uyardım topuz yapmaması için. Beni dinlemedi saçı ensede toplayabilirmişiz dedim ama o zaman bone takamıyoruz dedi. Ben size kötü birşey demiyorum uyarıyorum dedim. 3 kez söylüyorsun 4. sünde beni günaha sokacaksın küfür ettireceksin dedi. Keşke ağzım varsaydı da siz zaten günah işliyorsunuz diyebilseydim ağlamamak için zor tuttum kendimi.

Ben onları uyardım bişey yapmadım ki gerçekten bi örnek görmedikçe doğru düzgün kapanmayacaklar anladığım kadarıyla ama napayım maddi durumumuz iyi değil buda bi mazeret olabilir. Onlar dediklerimi dikkate alsaydı birlikte etekte giyerdik ama beni ciddiye almadı. Dua ettim bende yapacak başka birşeyim yok :( Onlara netten araştırmalarını da söylemiştim ama eminim onuda yapmamışlardır onları bi daha uyarmayacağım artık bu 3. kez oldu.

Ben saçlarımı ensede toplayabiliyorum. Hem de benim için daha kolay sürüyor, ben onları bilemem. Nasıl yapamıyorlar anlamadım. Ayrıca doğru düzgün kapanmamak, kapanmış sayılmaz ki.

Duygu abla sen sabırlı ol, sen uyardın, belki sevap da kazandın. Emin ol pişman olacaklar. :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
canım senin kadar iyi olabilirmiyim kendi adıma bilemem bak arkadaşlarını anlamaya çalışıp onlar için üzülüyor onların doğruyu yapmasını istiyorsun... kendini çok sıkmadan başla takıntı yapmana gerek yok içine vesvese geldiğinde besmele çek bak senden küçük kardeşimiz var SEDA kimseyi duymuyor görmüyor kapandı maşallah sende yapacaksın eminim.... 2 sene kim bilir yaşarmıyız yapacaksın eminim ünv gittiğinde rahat olacaksın inşallah... bende şal örtüyorum eşarba alışamadım ama öle sıkı sıkı yapmıyorum ve arkada saçımı sadece düzgün duracak kadar topluyorum şalımda tam omuzlarımı kapatmıyo ne yalan söyleyim ama göğsümü ve yakalarımı kapatıyorum güzelce... bazen zaman gerekir küçüğüm sen bir bismillah de başla gerisi gelecek

Buket abla örnek gösterilmek ne kadar mutlu ediyor farkındasındır inşallah. Beni mutlu ettin, Allah razı olsun senden. :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın izniyle kapanacağım arkadaşlarıma dedim sevindiler birlikte alışveriş yapabiliriz yanında insanın biri olunca daha inançlı oluyor. Seda arkadaşımızla tanışmak isterim herşeyden önce Allah'ın emri önemli. Dini açıdan bişeyler yapınca insanın kafası karman çorman oluyor her zaman vesveselere karşı gelemiyoruz. İnanç şüpheyi yok edermiş inşallah öyle olur

Duygu ablacığım inan ben de seninle tanışmayı çok isterim. :)

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Ayy canım ya kıyamam :) Sen ne zamandır kapalısın dış giysi giyiyor musun?

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı

Ramazan Bayramı'ndan beri kapalıyım. Yani 19 Ağustos'ta, 5 ay dolacak yaklaşık. :)

Maalesef giymiyorum ama dışarıya kaban, altına etekle çıkıyorum. Benim kendime özgü bir şal bağlama tarzım var, göğsüm, omuzlarım ve sırtımı tamamen kapatabiliyorum. :)

İstanbul'a gittiğimde akrabalarım hediye olarak bana ferace alacaklar. Babam zaten hayatta almaz. Bana daha çok erken diyor ama, ağaç yaşken eğilir, şimdiden alışırsak ileride çok kolay olur, değil mi? :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan Bayramı'ndan beri kapalıyım. Yani 19 Ağustos'ta, 5 ay dolacak yaklaşık. :)

Maalesef giymiyorum ama dışarıya kaban, altına etekle çıkıyorum. Benim kendime özgü bir şal bağlama tarzım var, göğsüm, omuzlarım ve sırtımı tamamen kapatabiliyorum. :)

İstanbul'a gittiğimde akrabalarım hediye olarak bana ferace alacaklar. Babam zaten hayatta almaz. Bana daha çok erken diyor ama, ağaç yaşken eğilir, şimdiden alışırsak ileride çok kolay olur, değil mi? :)

MaşaAllah SubhanaAllah sana Seda'cım..
Rabbim içindeki bu tesettür aşkını daim eylesin..
Vesilelerini çoğaltsın.. Herkese örnek olup, hayırlı tebliğlerde bulunasın inşaAllah..
Bu cesaret, bu ilgi ve alaka, bu denli doğruyu bulabilme ve idrak.. MaşaAllah SubhanaAllah..
RABBİM NAZARLARDAN KORUSUN SENİ..
Akrabalarından da Rabbim razı olsun..
Sen örnek gösterilmeyeceksin de kim gösterilecek?
Sen çok güzel bir örneksin.. Rabbim seni hayırlı işlere vesile eylesin..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
MaşaAllah SubhanaAllah sana Seda'cım..
Rabbim içindeki bu tesettür aşkını daim eylesin..
Vesilelerini çoğaltsın.. Herkese örnek olup, hayırlı tebliğlerde bulunasın inşaAllah..
Bu cesaret, bu ilgi ve alaka, bu denli doğruyu bulabilme ve idrak.. MaşaAllah SubhanaAllah..
RABBİM NAZARLARDAN KORUSUN SENİ..
Akrabalarından da Rabbim razı olsun..
Sen örnek gösterilmeyeceksin de kim gösterilecek?
Sen çok güzel bir örneksin.. Rabbim seni hayırlı işlere vesile eylesin..

[COLOR="#4B0082"]darısı benim başıma inşallah... :)[/COLOR]

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Es selamu aleykum canım benim..
Rabbim sana da en yakın zamanda tesettür nuruna kavuşmanı nasip etsin..
Hiç bekleme, tereddüt etme.. Ömrümüze dair bir senet yok ki elimizde..
Ölümün ne zaman geleceğini bilemeyiz ki biz.. An bu andır..
Tesettürü Rabbimizin Kur'an'da açık emri olduğunu, Rabbimizin rızasını bir düşün..
Rabbimizi razı ediyor olmak başlıbaşına büyük bir mutluluk..
Rabbim tesettür aşkını bizlerden mahrum eylemesin..
İçi boş tesettürden muhafaza eylesin..
İçimize işlesin derin derin tesettür aşkını..
Tesettürümüzü tenimiz eylesin..
Hayırlı haberlerini bekliyoruz. Biz her daim buradayız..
Buradan ayrılma sakın..
Rabbimer emanetsin..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Yapmaaaa...:)
Bilmiyordum..
Rabbim inşaAllah nasip eylesin..
Bir engel var mı? Aile, çevre, eş...
Yoksa nefsi olarak kendini hazır hissetmiyor musun?

nasip kardeşim aslında bi engelim yok.3 senedir çok şükür namazımı düzene oturttum,kapanmak içinde vakti saati gelmedi herhalde.şimdi bide bu sene tekrardan konservatuara hazırlanacam allahın izniyle engel olur mu bilmiyorum ama dedim ya nasip dediğin gibi belki hazır hissetmiyorum kendimi... açığım ama saçım açık sadece pantalon giyerim ama üzerine uzun şeyler giyerim dikkat ederim mümkün olduğunca...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
nasip kardeşim aslında bi engelim yok.3 senedir çok şükür namazımı düzene oturttum,kapanmak içinde vakti saati gelmedi herhalde.şimdi bide bu sene tekrardan konservatuara hazırlanacam allahın izniyle engel olur mu bilmiyorum ama dedim ya nasip dediğin gibi belki hazır hissetmiyorum kendimi... açığım ama saçım açık sadece pantalon giyerim ama üzerine uzun şeyler giyerim dikkat ederim mümkün olduğunca...

selamun aleyküm kardeşim,
belki hazır hissetmiyorum kendimi diyorsun
ama bu sayfadasın bu sayfaya girebilmen üye olman aslında hazır olduğunun işareti değil mi?
yoksa yanılıyor muyum...?

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim,
belki hazır hissetmiyorum kendimi diyorsun
ama bu sayfadasın bu sayfaya girebilmen üye olman aslında hazır olduğunun işareti değil mi?
yoksa yanılıyor muyum...?

vealeyküm selam kardeşim, 2 yılı geçti bu sitedeyim evet,bilmiyorum hakkını vermek isterim belkide o yüzden kendimi hazır hissetmiyorum diyorum.her babayiğidin harcı değildir baş örtmek nefse ağır gelir ama uzak olmadığımı hissediyorum inşallah rabbim tez zamanda onu da nasip eder...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hakkiyla nasip eder insallah....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Allah celle celaluhu kabul etsin canım namazlarını, tüm ibadetlerini inşaAllah..
Zamanı hiç düşünme.. Zaman hızla akıp gidiyor.. Ömrümüzü çok hızlı bir şekilde tüketiyoruz..
Bir saat sonramızın bile garantisi yok.. Rabbim inşaAllah nasip eder canım..
Sen iste, Rabbim nasip ediyor bir şekilde..
Herşey o kadar boş ki, dünyaya dair ne varsa.. Zamanımız çok kıymetli..
Vakti hayırda harcayanlardan eylesin Rabbim hepimizi..
İnşaAllah hakkında hayırlısı olur..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Allah celle celaluhu kabul etsin canım namazlarını, tüm ibadetlerini inşaAllah..
Zamanı hiç düşünme.. Zaman hızla akıp gidiyor.. Ömrümüzü çok hızlı bir şekilde tüketiyoruz..
Bir saat sonramızın bile garantisi yok.. Rabbim inşaAllah nasip eder canım..
Sen iste, Rabbim nasip ediyor bir şekilde..
Herşey o kadar boş ki, dünyaya dair ne varsa.. Zamanımız çok kıymetli..
Vakti hayırda harcayanlardan eylesin Rabbim hepimizi..
İnşaAllah hakkında hayırlısı olur..

amin canım inşallah...dediğin gibi rabbim nasip ediyor bi şekilde,namazımı kılmayı düzene oturtacağımı düşünemezdim,çok şükür nasip oldu,darısı diğerlerine inşallah... cümlemizinkini...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt