Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim öle bişeyki bu tüm hayatın herşeye bakışın değişiyor.... eşimle 7 yıldır beraberiz hep dua ederdim karşıma bana allahı hatırlatacak biri çıksın diye 21 yaşımdaydım onla tanıştığımdaki aslında burun burunaymışızda tanışmıyormusuz tanışmadan bir gece önce sabah namazında ezan okunurken ALLAHIM BANA SENİ HATIRLATACAK BİRİNİ ÇIKAR diye ertesi gün tanıştık ilk zamanlarda asktan çok ALLAHI KONUŞTUK aylar sonra bana seni gördüğüm günün gecesi ALLAHIM BENİ SABAH NAMAZINA UYANDIRACAK BİRİNİ ÇIKAR KARŞIMA DEMİŞTİM dedi şok oldum... bukadar güzel başlamışken şeytan bizi beraberken hiç bırakmadı ve inan 7 yıl ALLAH namına bişey yapamadık o namaz kılarken ben kılmadım ben kılarken o.... sonra öle bişey geldiki başımıza aklımız başımıza geldi ve farkettimki ben en açık zamanlarımda bile bu kadar açık değilmişim resmen kendimden uzaklaşmışım. ünv aileme kafa tutup kapanmak istiyorum diyen ben yanımda kapanmmam için herşeyi yapacak bi adam varken kapanmayı unutmuşum eşim bir kere bile söylememiş kapan diye bana taki başımıza gelen belaya kadar... kendimize geldik eşim kapanmanı istiyorum dedi ayrılma noktasındaydık islama sarılmakta bulduk çareyi ki inan dönülmez yoldaydık nasıl döndük bilmiyorum bunu ALLAHIN HİKMETİ nden başka bişeyle açıklayamazdık.... tamam dedim ama bian öle zor geldiki o çok istediğim şey internette araştırmaya başladım başka bi siteye yazdım pek iyi gelmedi cevap bile alamadım cevap verenlerde erkekti ALLLAH onlardanda razı olsun ÖRTÜ BAYANIN TACIDIR demişti biri çok hoşuma gitmmişti.... sonra burası ilk burcu kardeşimin yazısını gördüm acaba hala yazan varmı diye baktım ki hala aktif konu ALLAHIM nasıl sarıldım tek tek okudum tüm sayfaları ama evde başımı örtmeye başladım inan her sayfada kapandım haberinde deli gibi ağladım sonra 6 ekim eşimin ailesine gidecez tarlada iş falan var evde başım geriden bağlı açamadım öle çıktım ertesi güne sözleştik yine gidecez mangal falan yapacaklar eşim çarşıya bişeyler almaya gitti ben aynanın karşısında başımdaki örtüyü açamıyorum yok buket dedim bekleme artık dışardakiler hatta ailen kimse olmasın eşin yanında insanlar gülecek konuşacak ama sen başın dik yürüyeceksin melekler yanında olacak ALLAH seni daha çok sevecek dedim örttüm başımı ama göğsüm çatlayacak içim titriyo heyecandan eşim geldi buket buket ses veremedim içeri o anda sanki zaman durdu gözlerinin içine bakıyordum bende ağladım oda herşey bitmişti sanki şükürler olsun dedi şükürler olsun nasıl ağluyor anlatamam kapıdan çıkacam öle zorki anlatamam hadi bismillah buket dedi fatihayı okuduk çıktım başım dik ilk defa özgürlüğümü hissederek.... bide pardesümü giyerken bukadar heyecan.... canım inan bizi hayata bağlayan bu olaydı evimize ne zaman islam girdi huzurda yanında girdi saygı sevgi huzur herşey daha güzel artık bunları yazarken bile ağlıyorum bukadar açık olmamıştım buraya hiç.... herkes bişey söyledi eşin mi istedi güldüm ayy daha erken güldüm sonra benim kapanmamı sorgulayan kınayan insanlar artık bana daha çok saygı duyuyor bunun farkında bule değiller... eşin alışacak inan bana sorununuz yok inan bu öle basit hallolurki yeterki sen iste bak biz dönülmez yoldan döndük bundan daha zor değil...
dua et ya HALİM
YA VEDUD oku bol bol ve sonunda güzel haberi ver inan burdaki herkes aldığı bir kapandım haberine kendi kapandığı andaki heyecanını hissediyo

MasşaAllah SubhnaAllah.. Rabbimize şükürler olsun..
Benim vesilemde eşimdir. Rabbim ondan binlerce kez razı olsun..
Üniversitede tanışmıştık.. Benim 360 derce dönmeme vesile olan, herşeyi seve seve yapmama vesile olan kişi..
Yanımdaki tek destek.. Rabbim eşinden de senden de razı olsun canım..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum canım benim..
Anlattıkların az çok benim yaşadıklarımla aynı olduğu için seni çok iyi anlıyorum..
Benim aile ve akrabalarımda kapalı biri bile yokken, ben de senin gibi başlamıştım..
Önce ferace aldım.. Daha sonra büyük boy siyah başörtü..
Büyük boy başörtü feracenin üzerine takılınca ister istemez nefsi düşünenler beğenmeyecek, yaşlıya benzetecektir..
Ben nelerle, ne sözlerle karşılaştım.. Aile, çevre, arkadaş, işyerimde de aynı sorunlar..
Ama Allah biliyor ya, kimse moralimi bozamadı.. Tavissizliğimi herkes biliyor, görüyordu..
Sadece konuşuyorlardı.. Ben de esas olanın bu bile olmadığını söylüyordum..
Tüm çevrem, ailem, arkadaşlarım ne kadar çok çarşaf giymek istediğimi bilirler..
Özellikle ailemle, annem ve ablamla çarşaf konusunu çok konuştum..
Fazlasıyla karşılar.. Kur'an'ı Ker'im'in tefsirini okuyup, araştırsalar ama o da yok..
Çarşafı reddetmek ayrı bir durum, istememek apayrı..
Ben aile, akraba ve çevremde tek kapalıyım.. Evlenip Mersin'e geldim.. Buradaki arkadaşlarım da Allah'a şükür kapalı..
Onlar da baştan siyah olmamı eleştirdiler. Olumsuz eleştiri değil, sordıular, anlattım.. Zamanla alıştılar.. Giymek isteyenler de var ama buranın havası aşırı sıcak olduğu için asla siyah giyemeyeceklerini söylüyorlar..
Canım tesettür zorla olacak bir iş değil.. Gönül işİ. Ben 2005 yılında, üniversitede örtündüm ilk. Hiç tereddütsüz kapandım, ailemin asla istemesine rağmen..Kapanma aşkı herşeyi silip geçmişti.. Allahıma şükürler olsun, birazcık bile zorlanmadım nefsi konuda.. Aşırı sevgiyle, seve seve yaptım..
Zorluklar çoktu.. Sözler de çok ağırdı.. Seni çok iyi anlıyorum.. Ama şu bir gerçek, bu sözler, bu tarz davranışlar, senin Allah'a daha çok yakınlaşmanı sağlıyor.. Bir de hayatında bir destek olması çok önemli..
En büyük desteğin Kur'an'ı Ker'im'de örtü ile ilgili ayetlerin tefsirini okumak, Efendimiz'in eşlerinin ve hanım sahabe hayatlarını okumak.. O mübarek insanların hayatlarını örnek aldığını, O'nların yolundan gittiğini bilmek, Rabbimizin rızasını yerine getirmek, seve seve olacaktır.. Zorluk kalmayacaktır..Eşim (o zaman evli değildim) ve kitaplarım büyük desteğim oldu benim.. Sen en iyisini yaPIYORSUN.. Nefsine göre değil, Rabbimizin rızasına göre tesettürüne bürünüyorsun..
Çok sıkıldığın, bunaldığın zamanlarda Rabbimizi düşün, bir de sana karşı gelenlerii..
Bu bile sana yetecektir.. Sen tavizsizliğini ve kararlılığını gösterirsen, kimse seni üzemez..
Çok sıkıldığında forum gir, ben buradayım, arkadaşlarımzı burada.. Rabbim hepsinde razı olsun.. Mehtap ve buket zeynep kardeşimizden özellikle.. Büyük destek oluyorlar.. canla başla her yere yetişmeye çalışıyorar..
Rabbim yar ve yardımcın olsun.. Çektiğin bu sıkıntı ve iç huzursuzlukların ecrini Rabbim sana kat kat versin..
Sen zor olanı yapmuşsın, en zorunu, bundan sonrası sabır ve dua inşaAllah..
Tabiki de dualarımda olacaksın.. Sen de unutma dualarında beni..
Sağlığım için dua istiyorum senden =)
Rabbime emanetsin. Rabbim seni korusun..

canım benim ağzına yüreğine sağlık ne güzel yazmışsın ah o insanlar neler konuşuyorlar artık duymuyorum ben biliyormusn kendim bile şaşırıyorum nefsimi zorlayacak mağazalara bile girmiyorum çünkü biliyorum ki önce ALLAH RIZASI Pardesüyü çok severdim ama giyemem derdim denediğim anda gözlerimden yaşlar boşaldı almadan eve gittim ama dayanamadım gittim aldım bi kaç gün sonra... aslında GÜLBERRA nın yaşadıklarını hepimiz yaşıyoruz hepimiz hemde aile inden etrafından destek alanlar öle şanslı geliyorlarki bana... ama en azından kızım şanslı olacak diyorujm

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
MasşaAllah SubhnaAllah.. Rabbimize şükürler olsun..
Benim vesilemde eşimdir. Rabbim ondan binlerce kez razı olsun..
Üniversitede tanışmıştık.. Benim 360 derce dönmeme vesile olan, herşeyi seve seve yapmama vesile olan kişi..
Yanımdaki tek destek.. Rabbim eşinden de senden de razı olsun canım..

sanada maşallah canım benim ALLAH CENNETİN MÜJDELİ ÇİFTLERİNDEN eylesin hepimizi inşallah öle güç alıyorumki sizlerden ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
canım ne diyim ki bazen insanlar öle öle çok konuşuyorki... taktir edilecek şeyler yapıyorsun ama seni senle başbaşa bırakmıyorlar bir türlü... içine nasıl siniyorsa öle yap kalbin rahat olsun aklında yüreğinde huzurlu kim ne derse desin diyecem ama olmuyor biliyorum içinin daraldığı anları yaşadığın sıkıntıları kimse senin kadar bilemez... sen herşeyin en doğrusunu emirleri biliyorsun....gözlerim doldu içinin sıkıntısını içimde hissettim Rabbim yüreğinie huzur versin canım benim
Allah razi olsun,ya durumum keske taktir edilecek olsaydi bunu cok isterdim..
ya feraceyi boyle giyndigimden ve basimi boyle kapatigimdan beri kalbim daha huzurlu icim daha rahat ve kendimi daha iyi daha guvende hisse diyor gibiyim..ya inan gercekten cok sikinti icindeydim ozellikle dun :/ icim bu aralar cok daraliyor :/..keske dogruyu bilmek yeterli olsaydi ama oyle iste :/

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
demi ama keşke doğruyu bildiğimiz kadar anlatabilseydik ama olmuyor işte anlatamıyoruz bazen nefes alamıyordum hoş alıştılar bizimkiler artık evet bende bir gün ferace giymek istiyorum ama ne zaman olur bilmiyorum ve ozaman alacağım tepkileri düşünmek bile istemiorum..
sana sadece şunu söyleyebilirim kendimce tabi içinden geleni yap canım aklın yüreğin ne diyorsa sadece onu çelişkilerin varsa daha çok düşün kesinlikle ne istediğine karar ver sen hakkını vermeye çalışıyorsun ALLAHA yaklaşıyorsun ALLAHIM Yolunu gösterir ne bileyim çok daralıyorsan bi teeccüd bi istihare kıl rahatla unutma
ZÜMER SURESİ
38. Andolsun ki onlara: Gökleri ve yeri kim yarattı? diye sorsan, elbette "Allah'tır" derler. De ki: Öyleyse bana söyler misiniz? Allah bana bir zarar vermek isterse, Allah'ı bırakıp da taptıklarınız, O'nun verdiği zararı giderebilir mi? Yahut Allah, bana bir rahmet dilerse, onlar O'nun bu rahmetini önleyebilirler mi? De ki: Bana Allah yeter. Tevekkül edenler, ancak O'na güvenip dayanırlar.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
demi ama keşke doğruyu bildiğimiz kadar anlatabilseydik ama olmuyor işte anlatamıyoruz bazen nefes alamıyordum hoş alıştılar bizimkiler artık evet bende bir gün ferace giymek istiyorum ama ne zaman olur bilmiyorum ve ozaman alacağım tepkileri düşünmek bile istemiorum..
sana sadece şunu söyleyebilirim kendimce tabi içinden geleni yap canım aklın yüreğin ne diyorsa sadece onu çelişkilerin varsa daha çok düşün kesinlikle ne istediğine karar ver sen hakkını vermeye çalışıyorsun ALLAHA yaklaşıyorsun ALLAHIM Yolunu gösterir ne bileyim çok daralıyorsan bi teeccüd bi istihare kıl rahatla unutma
ZÜMER SURESİ
38. Andolsun ki onlara: Gökleri ve yeri kim yarattı? diye sorsan, elbette "Allah'tır" derler. De ki: Öyleyse bana söyler misiniz? Allah bana bir zarar vermek isterse, Allah'ı bırakıp da taptıklarınız, O'nun verdiği zararı giderebilir mi? Yahut Allah, bana bir rahmet dilerse, onlar O'nun bu rahmetini önleyebilirler mi? De ki: Bana Allah yeter. Tevekkül edenler, ancak O'na güvenip dayanırlar.

Ya umarim sende en kisa zamanda giyersin ama sana bisey diyeyim
tamam tepki aliyorsun ve uzuluyorsun ama feracayi giyindigin zaman icinde cok guzel bi huzur ve mutluluk oluyor inan bu bil hatta rabbim ayetini yerine getirmemin gururunu yasiyorsun bence al inan zor degil..bi giyin ve ve o huzuru aldigin zaman neden daha once giyinmedim diceksin
elbet tepkiler olacak hatta yeri gelecek sinirden agliyacagin olacak..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum canım benim..
Anlattıkların az çok benim yaşadıklarımla aynı olduğu için seni çok iyi anlıyorum..
Benim aile ve akrabalarımda kapalı biri bile yokken, ben de senin gibi başlamıştım..
Önce ferace aldım.. Daha sonra büyük boy siyah başörtü..
Büyük boy başörtü feracenin üzerine takılınca ister istemez nefsi düşünenler beğenmeyecek, yaşlıya benzetecektir..
Ben nelerle, ne sözlerle karşılaştım.. Aile, çevre, arkadaş, işyerimde de aynı sorunlar..
Ama Allah biliyor ya, kimse moralimi bozamadı.. Tavissizliğimi herkes biliyor, görüyordu..
Sadece konuşuyorlardı.. Ben de esas olanın bu bile olmadığını söylüyordum..
Tüm çevrem, ailem, arkadaşlarım ne kadar çok çarşaf giymek istediğimi bilirler..
Özellikle ailemle, annem ve ablamla çarşaf konusunu çok konuştum..
Fazlasıyla karşılar.. Kur'an'ı Ker'im'in tefsirini okuyup, araştırsalar ama o da yok..
Çarşafı reddetmek ayrı bir durum, istememek apayrı..
Ben aile, akraba ve çevremde tek kapalıyım.. Evlenip Mersin'e geldim.. Buradaki arkadaşlarım da Allah'a şükür kapalı..
Onlar da baştan siyah olmamı eleştirdiler. Olumsuz eleştiri değil, sordıular, anlattım.. Zamanla alıştılar.. Giymek isteyenler de var ama buranın havası aşırı sıcak olduğu için asla siyah giyemeyeceklerini söylüyorlar..
Canım tesettür zorla olacak bir iş değil.. Gönül işİ. Ben 2005 yılında, üniversitede örtündüm ilk. Hiç tereddütsüz kapandım, ailemin asla istemesine rağmen..Kapanma aşkı herşeyi silip geçmişti.. Allahıma şükürler olsun, birazcık bile zorlanmadım nefsi konuda.. Aşırı sevgiyle, seve seve yaptım..
Zorluklar çoktu.. Sözler de çok ağırdı.. Seni çok iyi anlıyorum.. Ama şu bir gerçek, bu sözler, bu tarz davranışlar, senin Allah'a daha çok yakınlaşmanı sağlıyor.. Bir de hayatında bir destek olması çok önemli..
En büyük desteğin Kur'an'ı Ker'im'de örtü ile ilgili ayetlerin tefsirini okumak, Efendimiz'in eşlerinin ve hanım sahabe hayatlarını okumak.. O mübarek insanların hayatlarını örnek aldığını, O'nların yolundan gittiğini bilmek, Rabbimizin rızasını yerine getirmek, seve seve olacaktır.. Zorluk kalmayacaktır..Eşim (o zaman evli değildim) ve kitaplarım büyük desteğim oldu benim.. Sen en iyisini yaPIYORSUN.. Nefsine göre değil, Rabbimizin rızasına göre tesettürüne bürünüyorsun..
Çok sıkıldığın, bunaldığın zamanlarda Rabbimizi düşün, bir de sana karşı gelenlerii..
Bu bile sana yetecektir.. Sen tavizsizliğini ve kararlılığını gösterirsen, kimse seni üzemez..
Çok sıkıldığında forum gir, ben buradayım, arkadaşlarımzı burada.. Rabbim hepsinde razı olsun.. Mehtap ve buket zeynep kardeşimizden özellikle.. Büyük destek oluyorlar.. canla başla her yere yetişmeye çalışıyorar..
Rabbim yar ve yardımcın olsun.. Çektiğin bu sıkıntı ve iç huzursuzlukların ecrini Rabbim sana kat kat versin..
Sen zor olanı yapmuşsın, en zorunu, bundan sonrası sabır ve dua inşaAllah..
Tabiki de dualarımda olacaksın.. Sen de unutma dualarında beni..
Sağlığım için dua istiyorum senden =)
Rabbime emanetsin. Rabbim seni korusun..

Ve aleykum selam Ablam..
yok cok sukur tek kapali ben degilim etrafimda bir cok kapali var..ve ilk kapanan da ben degilim
ama benim yasimda etrafimda ne feraca nede parduse giyen kimse yok..genelde herkez moden tesettur giyiniyor..
ben 16 yasinlarinda kapandim
ve bende kendim isteyerek kapandim ve ilk kapandigim andan beri pardusemide giyinmistim..ya o zamanda elestiri ourdu pardue hakkinda cok kucuksun daha vesyra iste..
yok abla ya ben gonlumden geldigi icin boyle giyinmeye basladim
asla zorla degil..
benim gonlume ve aklima sinmeyen bir seyi yapmam yapamamda zaten..
ben senin kadar guclu degilim sanirim ablacim,yada belkide senin kadar imanim guclu degil..
ben cok uzuluyorum ve gercekten acaba abartiyormuyum diye dusunuyorum..
ama taviz vermiyorum onlerin de moralimin bozuldugu gostermemeye calisirim..ve elimden geldikce bu soyledikleri icinde karsimdakileri kirmam ve kinamamda..
haklisin ablacim onlarin hayatlarini ornek almaliyiz
benim etrafimda sohbet imkanlari yok yani oyle yerler yok
net uzerinden dinlemeye calisiyorum
tefsir derslerini pc indirip dinlemeye calisiyorum
islami bilgileri burdan elde etmeye calisiyorum..
malasef ablam ya beni bu konuda destekliyecek kimse yok...kendimi cok yanliz hisse diyorum..bazen biriyle konusmaya oyle cok ihtiyac duyuyorum ki...ama konusacagim kimsem yok..
evet ablacim haklisin ben nefsimin istedigini degil..Rabbimin istedigini yapiyorum
ya ben feracami cok seviyorum hemde cok onu oyle bir benimsedim ki bazaen gittigim yerlerden ustumden cikarmak bile istemiyorum.
onu giyindimde kendimi huzurlu mutlu hisse diyorum..ama dedigim gibi bazen nefsimlede mucade etmiyor degilim ozeliklede bu konuda seni desteklemiyen birileri olmiyinca insan kendini daha kotu hisse diyor..

Allah onlardan da.sizden de razi olsun Amiiin..
tamam ablacim Rabbim sanada bana sifa ihsan eylesin amiin..

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim öle bişeyki bu tüm hayatın herşeye bakışın değişiyor.... eşimle 7 yıldır beraberiz hep dua ederdim karşıma bana allahı hatırlatacak biri çıksın diye 21 yaşımdaydım onla tanıştığımdaki aslında burun burunaymışızda tanışmıyormusuz tanışmadan bir gece önce sabah namazında ezan okunurken ALLAHIM BANA SENİ HATIRLATACAK BİRİNİ ÇIKAR diye ertesi gün tanıştık ilk zamanlarda asktan çok ALLAHI KONUŞTUK aylar sonra bana seni gördüğüm günün gecesi ALLAHIM BENİ SABAH NAMAZINA UYANDIRACAK BİRİNİ ÇIKAR KARŞIMA DEMİŞTİM dedi şok oldum... bukadar güzel başlamışken şeytan bizi beraberken hiç bırakmadı ve inan 7 yıl ALLAH namına bişey yapamadık o namaz kılarken ben kılmadım ben kılarken o.... sonra öle bişey geldiki başımıza aklımız başımıza geldi ve farkettimki ben en açık zamanlarımda bile bu kadar açık değilmişim resmen kendimden uzaklaşmışım. ünv aileme kafa tutup kapanmak istiyorum diyen ben yanımda kapanmmam için herşeyi yapacak bi adam varken kapanmayı unutmuşum eşim bir kere bile söylememiş kapan diye bana taki başımıza gelen belaya kadar... kendimize geldik eşim kapanmanı istiyorum dedi ayrılma noktasındaydık islama sarılmakta bulduk çareyi ki inan dönülmez yoldaydık nasıl döndük bilmiyorum bunu ALLAHIN HİKMETİ nden başka bişeyle açıklayamazdık.... tamam dedim ama bian öle zor geldiki o çok istediğim şey internette araştırmaya başladım başka bi siteye yazdım pek iyi gelmedi cevap bile alamadım cevap verenlerde erkekti ALLLAH onlardanda razı olsun ÖRTÜ BAYANIN TACIDIR demişti biri çok hoşuma gitmmişti.... sonra burası ilk burcu kardeşimin yazısını gördüm acaba hala yazan varmı diye baktım ki hala aktif konu ALLAHIM nasıl sarıldım tek tek okudum tüm sayfaları ama evde başımı örtmeye başladım inan her sayfada kapandım haberinde deli gibi ağladım sonra 6 ekim eşimin ailesine gidecez tarlada iş falan var evde başım geriden bağlı açamadım öle çıktım ertesi güne sözleştik yine gidecez mangal falan yapacaklar eşim çarşıya bişeyler almaya gitti ben aynanın karşısında başımdaki örtüyü açamıyorum yok buket dedim bekleme artık dışardakiler hatta ailen kimse olmasın eşin yanında insanlar gülecek konuşacak ama sen başın dik yürüyeceksin melekler yanında olacak ALLAH seni daha çok sevecek dedim örttüm başımı ama göğsüm çatlayacak içim titriyo heyecandan eşim geldi buket buket ses veremedim içeri o anda sanki zaman durdu gözlerinin içine bakıyordum bende ağladım oda herşey bitmişti sanki şükürler olsun dedi şükürler olsun nasıl ağluyor anlatamam kapıdan çıkacam öle zorki anlatamam hadi bismillah buket dedi fatihayı okuduk çıktım başım dik ilk defa özgürlüğümü hissederek.... bide pardesümü giyerken bukadar heyecan.... canım inan bizi hayata bağlayan bu olaydı evimize ne zaman islam girdi huzurda yanında girdi saygı sevgi huzur herşey daha güzel artık bunları yazarken bile ağlıyorum bukadar açık olmamıştım buraya hiç.... herkes bişey söyledi eşin mi istedi güldüm ayy daha erken güldüm sonra benim kapanmamı sorgulayan kınayan insanlar artık bana daha çok saygı duyuyor bunun farkında bule değiller... eşin alışacak inan bana sorununuz yok inan bu öle basit hallolurki yeterki sen iste bak biz dönülmez yoldan döndük bundan daha zor değil...
dua et ya HALİM
YA VEDUD oku bol bol ve sonunda güzel haberi ver inan burdaki herkes aldığı bir kapandım haberine kendi kapandığı andaki heyecanını hissediyo

inan okurken bende ağladım bende bütün tepkilere hazırladım kendimi insanlar bu konularda çok cahiller o yüzden karşı çıkacak çok olacak başta kendi babam ki tepkisini daha kapanmadan gösterdi umurumda değil inşallah olacak biliyorum çok istiyorum çünkü biliyorum eşimi dinlemedn yapmaam gerek ama omuyor işte ağzından çıkacak bir söz beklediğim elbet yola gelecek benim kararlılığımı gördükçe

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
KaLBuN_KeSiR kardeşim Rabbim inşallah banada o gücü versin ne kadar güçlüymüşsün sabırlı ailem çevrem karşı olsun ama hayat arkadaşım yanımda olsun bunun için dua ediyorum benide aklınıza getirin dualarınızda bende inşallah sizin için dua edicem

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Allah im bu kardeslerimize yardim et engelleri kaldir daimi huzuru onlara nasip eyle. Amin.. selametle dua ile...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Evden çıkmadan önce örtülerinizi üzerinize alıyorsunuz
veee
Her adımda günaha batmak yerine
Her adımda yükseliyor sunuz : ))

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
inan okurken bende ağladım bende bütün tepkilere hazırladım kendimi insanlar bu konularda çok cahiller o yüzden karşı çıkacak çok olacak başta kendi babam ki tepkisini daha kapanmadan gösterdi umurumda değil inşallah olacak biliyorum çok istiyorum çünkü biliyorum eşimi dinlemedn yapmaam gerek ama omuyor işte ağzından çıkacak bir söz beklediğim elbet yola gelecek benim kararlılığımı gördükçe
canım eşini dinle belki yanlış ama dinle çünkü evde onunlasın yanlız başbaşa ve yaşadığın en küçük sorunda kimse yok yanında... gönlü olsun desteğin olsun sen evlat yetiştireceksin beraber olmadan olmaz alışıyor demiştin kapalı görsün seni sürekli ve arada böle konuşurken hoş bir anınınzda ayetleri hatırlat içinden geceni ama kırmadan gönülden sende içine sindir ayetleri inan ezberledim ben resmen hadi olacak inşallah duamdasınız senle eslemmm
Ben arkadaşımı uyardım topuz yapmaması için. Beni dinlemedi saçı ensede toplayabilirmişiz dedim ama o zaman bone takamıyoruz dedi. Ben size kötü birşey demiyorum uyarıyorum dedim. 3 kez söylüyorsun 4. sünde beni günaha sokacaksın küfür ettireceksin dedi. Keşke ağzım varsaydı da siz zaten günah işliyorsunuz diyebilseydim ağlamamak için zor tuttum kendimi.

Ben onları uyardım bişey yapmadım ki gerçekten bi örnek görmedikçe doğru düzgün kapanmayacaklar anladığım kadarıyla ama napayım maddi durumumuz iyi değil buda bi mazeret olabilir. Onlar dediklerimi dikkate alsaydı birlikte etekte giyerdik ama beni ciddiye almadı. Dua ettim bende yapacak başka birşeyim yok :( Onlara netten araştırmalarını da söylemiştim ama eminim onuda yapmamışlardır onları bi daha uyarmayacağım artık bu 3. kez oldu.
güzelim kapalı değilsin diye hatırlıyorum bak ne güzel görüyorsun arkadaşların evet yanlışlar yapıyor ama en azından yapıylor ne çok isterdim senin yaşında kapanmayı dua et ve sende yap onların yanlışlarından kendine ders çıkararak daha iyi ve sen en iyisini yap ki onlarda senden görsün yapsınlar olmazmı inan yapmak söylemekten çok daha karlıdır
Ya umarim sende en kisa zamanda giyersin ama sana bisey diyeyim
tamam tepki aliyorsun ve uzuluyorsun ama feracayi giyindigin zaman icinde cok guzel bi huzur ve mutluluk oluyor inan bu bil hatta rabbim ayetini yerine getirmemin gururunu yasiyorsun bence al inan zor degil..bi giyin ve ve o huzuru aldigin zaman neden daha once giyinmedim diceksin
elbet tepkiler olacak hatta yeri gelecek sinirden agliyacagin olacak..
evet biliyorum 3 ay oldu tam bugün 15 gündür pardesümü giymeye başladım evet çok istiyorum ama henuz değil bunu biliyorum yaza pardesü giyecem inşallah istiyorum çoook benimde herkesinde alışması lazım tabi önce benim inaşllah
Evden çıkmadan önce örtülerinizi üzerinize alıyorsunuz
veee
Her adımda günaha batmak yerine
Her adımda yükseliyor sunuz : ))

evvvvvvvvvvvvvvvveeeeeeeeeeeeeet çok yoğun hissediyorum bunu günaha batmıyorum yükseliyormuyum bilmem ama günah uzak bana

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
mehtabımmmmmmmmmmm canım nasılsın noldu birim değiştirecektin

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim abla :) anneme diyeyim kalın bi şal aldırayım yavaştan başlayayım. Kış olduğu için dış giysisi giymesem montumu giysem altına etek giysem olur mu acaba?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim abla :) anneme diyeyim kalın bi şal aldırayım yavaştan başlayayım. Kış olduğu için dış giysisi giymesem montumu giysem altına etek giysem olur mu acaba?

olur meleğim niye olmasın helede ailen destekse ne mutlu sana ama bak eleştirdiklerini yapma ve yavaş yavaş nefsini yormadan zorlamadan bak biz burdayız senin yanında elimizden ne gelirse

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
ne guzel bır yer burası ya bırbırıne destek olanlar cok güzel inşallah bu destekle RABBİM in emrini yerıne getırırız inşallah.

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
buket zeynep sende yenımı kapandın 3 ay oldu falan yazmışsın maşallah ne guzel

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Siz ne kadar iyisiniz sizi kalbimde hissediyorum :) Allah sevdiği kulu sevdiği kuluyla birleştirirmiş ne mutlu ki burayı gördüm. Umarım ablam şeytan vesveselerinden kurtulurum. Çünkü benim takıntı hastalığım var yavaş yavaş sizinde desteğinizle yeneceğim abla :) İlk şalı omuzlarımdan sarkacak şekilde örteyim eşofmanla gideyim sonra alışırım. Sağolun Allah razı olsun Allah sizden ayrılmasın. Ben 2 sene sonra kapanmayı düşünüyordum beni kurtardınız günahlarımdan umarım gerisi gelir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt