Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

kardelen977

Kayıtlı Kullanıcı
canım bende 5 gündür kapalıyım.fakat onun verdiği huzur bambaşka .açık gezdiğim günlere o kadar üzülüyorum ki şu an .allah günahlarımızı affetsin.bence anneye babaya bakma ki,m ne derse desin kendi içinden geçeni yap.bende istiyoıdum ,eşim biraz uzak duruyodu bu konuya .bende hiç bişey demeden hazırlığımı yapıp.karşısına kapalı çıktım.bişey diyemedi.allah daim etsin dedi sadece.çok mutluyum.hiç kimse senin hesaba çekilirken yanında olmayacak.bunu düşün.dua ile kal.....

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
gelinlik bile tesettürde bir başka güzeellll !!!
şükürler olsun tesettürlüyüm.
Farzın başımda tacın ! :)
buketiimm nerdesin bilmiyorum ama gelinlik provalarım başladı !! dualarını eksik etme canım arkadaşım ve herkes :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
kuzummmmmmmmmmmmm nasıl sevindim gvözlerim doldu.... ALLAHIM Hayırlısıyla tamammına erdirsin meleğim benimmmmmm.. görmeği çok isterdim seni gelinliklee.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Mehtabımmmmmmmmm canım soruna ilk ben cevap vermiştim aslında "hayır araboy etek tesettüre uygun değildir" demiştim ama yazamadım çünkü bende giyyordum tamam genişti altına çizme giyiyordum ama ya emir ne diyordu sorunla ilkildim gözlerim doldu napıyorum dedim utandım çok utandım.. kendimi rüyalarımda hep açık görüyordum yada birilerinin beni açık gördüğünü görüyordum buna mı hikmetti... kaç gündür süren vicdan muhasebem bugün sonlandı giymiyorum artık giymem evet eteğim yok şimdilik bu hafta alacam yazdan kalma iki kumaş eteğim var biraz ince ama idare eder beni alana kadar... anladım insan gerçekten kapandıkça kapanmak istiyor her adımda emre daha çok uymak şükür yarabbim çok şükür çokkkkk

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili buketçim,, evet tesettüre uygun değilmiş siyah çorapla bile giyilse hattı belli ettiği için yanlışmış.. almayı çok istemiştim iyi ki nasip olmadı.. cumartesi günü dini bir programa gittim.. Ali pekcan isimli konyalı bir yazar konuşma yaptı.. bir ayeti kerime söyledi. ayet ahzab 33
'Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekâtı verin. Allah’a ve Resûlüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah, sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.'
bu ayet o an çok dikkatimi çekti.. aslında programın konusu ehlibeyt sevgisiydi tesettür değildi. bu ayeti çokça duymama rağmen daha yeni bu kadar fark ettim ki açıklık aslında cahillce olan bir davranış.. bunu Rabbimin kendisi söylemiş. cahiliye devrindekiller açılıp saçılıyor diyor..hani günümüzde açık giyinen makyaj yapan kadınlar medeni olarak görülüyor kapalı insanlar cahil görülüyor ya bazı kesimlerce ama hiç alakası yok işte.. aslında onlar cahil biz medeniyiz.. Biiz Peygamber hanımlarını takip edelim.. yolu güzel olanın sonu da güzel olur inşallaah..

Rabbim cennetinde cemaliyle şereflendirsin hepimizi...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
mehtabımmmmmmmm canım benim görüşmeyi çok isterdim senle ....
bazen okadar dolu oluyorum ki okadar tıkanıyorum ki anlatamam sana
çok geriliyorum eşimin abisi bazen kapıyı bile çalmıyor pat giriyor içeri eşime söyledim yapmasın diye evdeyim en azından başım açık oluyo çoğu zaman tedirgin oluyrum bir iki kere öle ani geldi başım geriden bağlıydı gece hemen rüyama girdi başım açık dolanıyordum ve etek konusu çok rahatsız etti beni iyiki yazmışsın sen iyiki kendimle yüzleşmişim ben ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN senden

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben de görüşmeyi çok isterdim seninle ama işte herşey mümkün olmuyor hayatta.. gönüller bir olsun inşallah.
insan dolu olmaz mı tabiki olur.. ben geçen haftalarda çok beğenerek aldığım elbiseme okadar şey şöylediler. yok bol yok topukluyla giy yok kısalt..az kalsın onların laflarına uyarak güzelim elbiseyi kısaltacaktımm... sonra sordum ettim ehil kişilere kesinlikle onay vermediler..insanlar işte açııldıkça güzel olduklarını sandılar.. Dün bi mağazada bi elbise gördümm nefsimin öyle hoşuna gittiki açık olsaydım hala ,giyerdim. sonra dedim kendi kendime mehtap bak onu giyme imkanın varken sadece Allah rızası için giymiyorsun sevabın artıyor nefsine dur diyorsun dedim.. nefsimizi ancak toprak doyururmuş zaten.. artık kapalı olduğum için bi de şu var.. akşam internette kamerayla görüşecektik görümcemle ve eşiyle... ama ev hali baş açık kol kısaydı.. böyle olduğum için de o kameranın karşısına geçmedim... :)
sen tabiki probleminde haklısın.. karşı tarafın yani kayınbiraderinin dikkat etmesi gerekli.. sen eviinde devamlı tesettürlü olamazsın ki.. evin senin özgürlük alanın çünkü.. ayrıca eşinin de üzerinde hakkı var.. sürekli biri ansızın gelecek korkusuyla evinin içinde de kapalı olursan eşinle aranda olumsuzluklar çıkabilir..eşin seni alımlı görmek isteyecektir çünkü... bunu da geçen gün sohbet hocamız söylemişti. bi de anlayamadığım şu eşinin abisi gelince kapı çalmıyor mu nasıl ansızın geleblir.. hayır kapalı da olmayabilirsin... mesela ben henüz kapanmamşıtım.. yemeğe eşimin bi erkek arkadaşı gelecekti.. eşim evden çıktı ama arkadaşıyla geleceğini söylemedi... ben de evdeyim kimse yok kapri bişey giydim.. kapı çalındı ama eşim arkadaşını da almış gelmiş söylemedi bana onunla gelceğini.. ben de kapıyı araladım eşimi içeriye aldım ama kapıdan sadece başım görünüyordu , arkadaşı dışarıda kaldı.. ben gittim düzgün şeyler giydim geldimm.. sonra da eşimi uyardım bana neden söylemedin dedim.. o da hatasını anladı eşim de artık daha dikkatli.. yani demem o ki kapalı değil açık da olsan ansızın hiç kimsenin gelmesine hakkı yok.
Canım arkadaşım Rabbim senden de binkere razı olsun..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
aynen güzelim ya artık daha dikkatliyim daha nefsime sahip... evdede dikkatli olmaya çalışıyorum ama bir yere kadar zaten eşimee söyledim abine uygun bi dille söle diye hatta geçen akşam kapı çaldı baktım delikten eşimin abisi abi az bekle dedim gittim üzerimi giyindim örtümü aldım açtım kusura bakma müsait değildim dedim ama yine aynı şey oldu bakalım sanırım alışacak oda zamanla ... kıyafetler konusunda zaten bir garip insanlar.... geçen komşuya gitmiştik annemle falan bi kaçta yabancı vardı biri si buket sana nerden esti kapanmak dedi ben güldüm sadece annemde onnun hep içindeydi bıraksak lisedeyken kapanacaktı dedi aman bari daha çok kapanma dedii daha çok derken dedim aman ne bileyim pardesü falan dedi bende inşallah nasip edecek onuda allahım dedim bozuldu.. insanlar güzelilği açıklıkla bir tutuyorlar tutsunlar ben varsın çirkin olayım allahım beğensin eşim beğensin yeter

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben şimdi artık öyle düşünen insanlar için üzülüyorum.. açıklık medeniyetse hayvanlar bizden daha medeni... kız çocuk henüz anne rahmindeyken bile cinsiyetini belli etmezmiş. bacakları kapalı dururmuş bebek.. erkek bebek ise daha bi serbest otururmuş.. o yüzden doktorlar bu bebek kız ya da erkek diyormuş.. işte Rabbim daha ana rahmindeyken bile bi haya bi edep veriyor kadınlara...

başkaları ne derlerse desinler boşver Rabbim onlara da nasip etsin sen halinle hareketinle örnek ol...önder ol.. cesur ol..
insanlardan çokları var ki onlarca kitap okuyorlar.. tarihi coğrafi siyasi roman şiir vs.. ama Rabbim bize demiş diye Kuranı kerimi türkçe olsun okumadan ölüyorlar.. bırak okumayı duyyorlar duymazlıktan geliyorlar... adeta kaçıyorlar gerçeklerden.. halbuki rahmet o rahmetten kaçılır mı...? sormayacak mı Rabbim kulum o kadar kitap okudun da bi indirdiğim kitabımı okumadın .. sormayacak mı soracak.. ne diyecekler pekiyi? ne diyeceğiz ya da Rabbim şöyle giyindim çünkü arkadaşlarım beğiniyorlardı...şöyle giyindim çünkü beni böyle seviyorlardı.. hayır biz böyle olmayalım Rabbim böyle giyindim çünkü sen böyle istedin diyelim inşallah. inşalah şu aldatıcı dünya hayatına aldanmayalım..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah mehtabım ya inşallah annem de açık benim ona dua ediyorum kardeşime hepsine.... hele babam okadar habersizki imam gazalinin kalplerin keşfini aldım belki okur diye günah yükledim nolur oku diye yalvardım öle garip bi yerde yaşıyorumki kapalı olmak namaz kılmak hatta oruç tutmak alay konusu... bide neye şaşırıyorum biliyormusun zamanında bende öleydim hoş istedikleri gibi giyiniyorlar ama inançlılar namazı kabul ediyorlar ama örtüyü hayır buda garip

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
kuzummmmmmmmmmmmm nasıl sevindim gvözlerim doldu.... ALLAHIM Hayırlısıyla tamammına erdirsin meleğim benimmmmmm.. görmeği çok isterdim seni gelinliklee.

keşkeeee keşkeee be canımmm.. bnde nasıl isterdim görmeni bilemezsin,koştum dün netin başına seninle paylaşmak için.. canım benim dualarımdasın..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizin her emri başımızın üstündedir. her ayeti kabul edip bir ayeti kabul etmeyen ya da beğenmeyen bizden değildir.. yani o kişi müslüman olamaz.. emir olduğunu bilip yapmayansa günahkar müslümandır. yani Rabbimin bir emrini beğenip diğerini beğenmemek gibi bir lüksümüz yok...tamam orucunu tutmayabilirsin namazını kılmayabilirsin kapalı olmayabilirsin ama yapanlarla da alay edemezsin.. kimsenin buna hakkı yok... Rabbim gençliğini nasıl geçirdin diye soracak.. çünkü gençliğmiz bizim sermayemiz.şu an yaşıyoruz ve o kadar şanlıyız ki... çünkü milyarlarca ölü şuan bizim yerimizde olmayı ne çok isterlerdi... bir daha fırsat verilseydi neler yapmazlardı.. bi daha dünyaya bi daha insanlara kanarlarmıydı... biz de inşalah ölmeden ölelim.. Rabbim bizi hesaba çekmeden biz kendimizi hesaba çekelim.. alay etsinler üzerimize yürüsünler canım buketim kalbimden ötesi öyle aldatıcı ki biliyorum kolay değil bu devir ne zor bir devir imiş. bazen sanki kimse beni anlamıyor... Bizi yoktan var eden Rabbim neden yaratmış..? işte cevabı. "O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır." Rabbim cinleri ve insanları ancak kendisine kulluk etmemiz için yaratmıştır... kulluk alay etmekle mi oluyor muş kulluk emri beğenmemekle mi oluyormuş hayır kulluk her emri baş üstüne almakla olur.. hatta sorgulamaden etmeden sadece Rabbim istediği için yapmakla olur... o alay edenler de ölecek..biz de öleceğiz.. Dönüş ancak Rabbimize olacak. ve o gün hangimiz daha güzel amel işlemiş ona bakılacak.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım meleğim bakarsın görürüm ya bende haberini görünce çok sevindim allahım hayırlara vesile etsin

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
basortusu5.jpg

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:

*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;

Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..
Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

mir_erhan

Moderator
Tesettürlüyüm çünkü ;ben çiçek gibi taşımıyorum başımda örtümü
ben örtümü kurşun gibi yüreğimde saklıyorum

Fiyakam olmasın, süsüm yok, gösterişim olmazda.
Benim başımda taşıdığım AYETTİR
O benim Nefsimdende büyük Gururumdanda...
Beni ikna odalarınız inandıramadı RABBİMİN ayeti gibi..
Siz destanlarda yazsanız o size kafidir, AYETİN kelimesi kadar olamazda.
Ne okul kapılarından çevirldim.. ne Coplu şeytanlarınız geldi üzerime
AMA Yüreğimde ki KURŞUNU sıkmadım size.. sıkmamda...
Benim Edebim Başımdan Ayağıma kadardır.
Ama Cesaretim EDEBİMDEN de büyük...
ve .. KARARIM KARAR.....
Kararlımıyım diye sorarsanız...
KARARIM DA CESARETİMDE BÜYÜK....

selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt