Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Benim sınıfta arkadaşlarım var 2side kapandı. ben kapanırım ama doğru mu kapanırım bu soru beni mahvediyor herkese soruyorum rahat edemiyorum. 16 yaşındayım genç kızım açık seçik şeyler giymem dar şeyler giymem saçım fazla açık bırakmam başımıda örtsem tam olacak ama pardesü giyemem ki kaç yaşındayım okulda serbest kıyafet geldi eşofman giyiyoruz ben etekte giyemem. nolur cevap verin. erkeklerin bana bakmasından hiç hoşnut değilim.

Ünv dede pardesü giyerim ama o zamana 2 sene var ben kapatırım başımı ama altıma ne giyerim üstüme ne giyeyim,? kışın olduğu için uzun bi montum var onu giyiyorum ama yazın napacağım ki

bu arkadaşınıza yardım edin ben olayı fazla abartmamak ciddiye almak istiyorum dikkat çekmek istemiyorum
S.a canim kardesim benim masallah bu yasta kapanmayi dusunen gencleri gorunce inan cok mutlu oluyorum. Senin yasindaki bir cok genc birak kapanmayi yolda daha nasil yurunecegini bilmiyor inan kalpten destekcinim.. rabbim en kisa zamanda nasip eder insallah. Bende cok zorlandim kapanmak icin disarda kapanip okulda acilmak bana ters geliyordu sakin bu sekilde olan kardeslerimize karsi oldugum anlamina gelmesin bu ifadem ben bu yuzden universite bitince ilk isim kapanmak oldu kapanincada yasadigim o guzel rahatligi anlatamam acik olan arkadaslar kapaninca nasil rahat olabilirsin dediklerinde rabbimin huzurundayim artik diyordum sende kendini tam hazir hissettiginde olur insallah rabbim yar ve yardimcin olsun.. selametle..dua ile......

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Benim sınıfta arkadaşlarım var 2side kapandı. ben kapanırım ama doğru mu kapanırım bu soru beni mahvediyor herkese soruyorum rahat edemiyorum. 16 yaşındayım genç kızım açık seçik şeyler giymem dar şeyler giymem saçım fazla açık bırakmam başımıda örtsem tam olacak ama pardesü giyemem ki kaç yaşındayım okulda serbest kıyafet geldi eşofman giyiyoruz ben etekte giyemem. nolur cevap verin. erkeklerin bana bakmasından hiç hoşnut değilim.

Ünv dede pardesü giyerim ama o zamana 2 sene var ben kapatırım başımı ama altıma ne giyerim üstüme ne giyeyim,? kışın olduğu için uzun bi montum var onu giyiyorum ama yazın napacağım ki

bu arkadaşınıza yardım edin ben olayı fazla abartmamak ciddiye almak istiyorum dikkat çekmek istemiyorum

gerçekten istiyorsan kapan canım... ben geç kaldım yersiz yere haram bakışlara maruz kaldım... daha çok gençsin... kapanınca nefsin seni zorlayacaktır.. arkadaşlarının giyimleri süsleri bazen sana daha güzel görünecektir.. bunlara aldırış etme.. emin ol ki kapanınca doğrusunu sen yapmış olacaksın....ünive 2 sene var diyosun ama o kadar yaşayacağını bilebiliyor musun.. senin yaşında bir kardeşin var bu sayfada katre pare adı da... kapanalı bir sene olmuş onun da ve çok mutlu... altına ne giyeceğin üzerine ne giyeceğine gelirsek ilk başlarda bocalarsın ama sonra yavaş yavaş öğrenirsin endişe etme...... tabi kapanırsan da inşallah kendini hayattan gençliğinden soğutma yine spor giyin mesela ... işin zor evet canım nefis denen şey onunla mücadele zor ama zor olacak ki imtihan olsun.. cennet ucuz değil...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Benim takıntı hastalığım var malesef ne giyeceğim diye tek tek düşünüyorum. Cesaret ettikten sonra gerisi gelir mi eşofman giysem üzerime bi ceket giysem yeter mi birde arkadaşlarım şal örtüyor şalı çok seviyorum ama onlar topuz yapıyorlar ben sevmiyorum niyeyse şal örtersem topuzsuz yapmam lazım. Şalın sarkması lazım bonenin fazla gözükmemesi lazım

Katılıyor musunuz?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Benim takıntı hastalığım var malesef ne giyeceğim diye tek tek düşünüyorum. Cesaret ettikten sonra gerisi gelir mi eşofman giysem üzerime bi ceket giysem yeter mi birde arkadaşlarım şal örtüyor şalı çok seviyorum ama onlar topuz yapıyorlar ben sevmiyorum niyeyse şal örtersem topuzsuz yapmam lazım. Şalın sarkması lazım bonenin fazla gözükmemesi lazım

Katılıyor musunuz?
katılmıyorum . kapanmak 24 saat ibadet demektir.. bir farzdır. ama farz da olsa isteyerek yapmak lazım.. önce kendine bir sor hakikaten kapanmak istiyor muyum diye.. cevabın evetse seni tebrik ederim...yolun henüz başındayken Rabbimin rızasına mazhar olmak -inşallah - dünydaki herşeyden daha değerlidir...
takıntı yapma şeytan sana vesvese vermesin.. sen başla devamı gelir.. önce eşofman üzerine şal tak... yavaş yavaş alışkanlıklarını terket.. en başta kendini zorlarsan devamında zorlanırsın.... bol bol bu konuda tesettür konusunda yazılar oku ehil kişilerden ehil yerlerden tabi.seni teşvik edici motive edici sana güç verici bi kaç notu sık sık görebileceğin yerlere yaz arada oku derim.
yani ne giysem kısmını düşünme çok ...başörtü topuzsuz olmalıdır... arkadaşlarını o konuda uyarmalıısn.. Allah yardımcın olsun...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
içim titriyor bir garibim... hep eksiktim evet kapandım ama dış giyisi ve ben nasıl anlatsam istiyorum ama korkuyorum giyiniyorum ama ne bileyim ya,...yazmıştım artık ara boy eteklerimi giyemiyorum diye geçen yıllık iznime ayrıldım eeşimle çarşıya çıktık uzun etek alayım diye ALLAHIM yok ya yok resmen zührede buldum en son bir tane aldım hemen sonra pardesüleri gördüm orada eşime deneyeyim dedim şaşırdı tamam dedi denedim ALLAHIM ne garip kalbim çıkacak yerinden almadım eve geldim ama günlerce rüyamdan çıkmadı bugun gittik aldım aslında beğendiğim mevlana tipiydi ama biraz garip oldu sonra düz bir model gördüm çok güzel lacivert uzun güzel işte ya çok güzel kemerli falan alıcaz eşime giyeyim öle çıkayım dedim eşim şaşkın beklemiyodu bunu ordaki kız abla kemerinide vereyim dedi o size kalsın dedim almadım takmak istemedim takmıyacamda almadım zaten.... evet aldım orda asılı duruyo şimdi huzur hissettiğim sadece huzur yapabilecekmiyim bilmiyorum giyebilecekmiyim çok istiyorum inşallah tam uymak emrine RABBİMİN dua edin bana yapabileyim kışın daha rahat alışırım dedim bakalım işte ne dersiniz yapabilirmiyim

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Katılıyor musunuz?

güzelim inşallah niyetin hayırlı olur aama bişey diyimmi sana bu öle bi işki sen ne düşürsen düşün öle bi akıyorki herşey istediklerini istemez oluyorsun kapandıkça kapanasın geliyor kendine bir yol belirliyor ilerliyorsun... bende şal yapıorum topuz çok az ve aşağıdan çünkü saçlarım uzun toplamak zorundayım... bence istiyorsan durma takıntılarına kapılma şeytan yaklaşıyor sana

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm, hayırlı sabahlar kardeşim....
Allah c.c. razı olsun kardeşim böyle güzel bir günde güzel haberlerle bizleri sevindirdiginiz için...
çok sevindim kardeşim senin adına. çok şükür rabbimize hamdolsun...
rabbim hakkıyla kapananlardan eylesin. inşallah..
hayırlı olsun kardeşim...
selam ve dua ile..

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum arkadaşlar yeni üyeyim dün bende araştırırken buldum bu siteyi içimdekileri anlatmak istiyorum yoksa patlayacağım bende kapanmak istiyorum ama eşim müsaade vermiyor aslında beklemem hata biliyorum küçükte değilim artık 30 yaşındayım ve eşim bilinçsiz değil hacca gitti geldi neden istemiyor anlayamıyorum ya beni rahatsız edersde diyor aileden çekiniyor çünkü ailede kapalı kimse yok annesi ümreye gitti geldi ama kapanmadı kendimden önce onlar için dua ediyorum bu durum beni çok üzüyor mutsuzum daha önce böyle düşüneceğim aklıma gelmezdi geçen yaz nasıl mayo alsam diye düşünüyordum şimdi o zamanları hiç yaaşamasaydım diyorum bana bir akıl verin sürekli konuşuyorum eşimle huzurla onun onayı ile olsun istiyorum herşey bana sormadan sakın yapma d,iyor nasıl davransam şaşırmış durumdayım

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
içim titriyor bir garibim... hep eksiktim evet kapandım ama dış giyisi ve ben nasıl anlatsam istiyorum ama korkuyorum giyiniyorum ama ne bileyim ya,...yazmıştım artık ara boy eteklerimi giyemiyorum diye geçen yıllık iznime ayrıldım eeşimle çarşıya çıktık uzun etek alayım diye ALLAHIM yok ya yok resmen zührede buldum en son bir tane aldım hemen sonra pardesüleri gördüm orada eşime deneyeyim dedim şaşırdı tamam dedi denedim ALLAHIM ne garip kalbim çıkacak yerinden almadım eve geldim ama günlerce rüyamdan çıkmadı bugun gittik aldım aslında beğendiğim mevlana tipiydi ama biraz garip oldu sonra düz bir model gördüm çok güzel lacivert uzun güzel işte ya çok güzel kemerli falan alıcaz eşime giyeyim öle çıkayım dedim eşim şaşkın beklemiyodu bunu ordaki kız abla kemerinide vereyim dedi o size kalsın dedim almadım takmak istemedim takmıyacamda almadım zaten.... evet aldım orda asılı duruyo şimdi huzur hissettiğim sadece huzur yapabilecekmiyim bilmiyorum giyebilecekmiyim çok istiyorum inşallah tam uymak emrine RABBİMİN dua edin bana yapabileyim kışın daha rahat alışırım dedim bakalım işte ne dersiniz yapabilirmiyim
yaparsın yaparsın ben sana güveniyorum...benim de tayin çıktı istemeden başka bi birime dua edin gitmeyi istemiyorum...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum arkadaşlar yeni üyeyim dün bende araştırırken buldum bu siteyi içimdekileri anlatmak istiyorum yoksa patlayacağım bende kapanmak istiyorum ama eşim müsaade vermiyor aslında beklemem hata biliyorum küçükte değilim artık 30 yaşındayım ve eşim bilinçsiz değil hacca gitti geldi neden istemiyor anlayamıyorum ya beni rahatsız edersde diyor aileden çekiniyor çünkü ailede kapalı kimse yok annesi ümreye gitti geldi ama kapanmadı kendimden önce onlar için dua ediyorum bu durum beni çok üzüyor mutsuzum daha önce böyle düşüneceğim aklıma gelmezdi geçen yaz nasıl mayo alsam diye düşünüyordum şimdi o zamanları hiç yaaşamasaydım diyorum bana bir akıl verin sürekli konuşuyorum eşimle huzurla onun onayı ile olsun istiyorum herşey bana sormadan sakın yapma d,iyor nasıl davransam şaşırmış durumdayım

bence eşini daha fazla dinlersen zor kapanırsın içindeki istekte kaybolur.. yaşın bence daha fazla ilerlemeden kapan derim çünkü ben de yeni kapandım ama biliyorsun tesettür buluğ çağında başlar zaten çok geç kaldık. ne büyük saadet ki kendin diyorsun geçen yaz hangi mayoyu alsam diye düşünürken şimdi kapanmayı düşünüyorum diye.. başarmak için istemek gerekir önce.. bunu istemek bile çok büyük bişey.. bu aşamaya gelmişken hiç kimse hiç bişey seni durduramasın. dün kıyamet suresinin anlamını okudum diyordu ki 'her insan kendisinin şahididir isterlerse özürlerini saysınlar.' yani bu durumda hesap vereceğimiz zaman eşim istemedi demen bir mazeret olacak.. açık gezdiğimiz ( tabi mahrem olmayan toplulukta) her dakikamız günah ama kapalı gezdiğimiz her dakika sevap ibadet hükmünde... müslümanlık sadece namaz hac oruç değil müslümanlık bir sosyal hayattır... benim önerim şu ki eşinle bu konuda kesin ve kararlı konuşmanı yap.. ben kapanacağım de... senin ciddi ve kararlı olduğunu bilsin.... açıklık bir medeniyet değil. buket zeynep sana yorum yapmış.. mesela onun da annesi açık ailesi kapanmasına karşı çıktı... ama yine de kapandı.. hadi sıra sende...

berat05

Yönetici
Kalabalık içindeyken de yalnızken de...kalbimizin isteklerini görmezden gelemiyoruz...

Yalnızlığımız sadece isteklerimizi öne çıkarıveriyor.. Vicdan denilen o duygu bizden hiç kopmayan , alarmı kurulmuş bir saat gibi her an içimizde...Dilediğimizce kalkıp kapatamıyoruz..

Çünkü vicdan en son nokta...ötesi yok...Hayatta her konuda böyle...Tesettürde de...

Eşinizin ,annenizin ,dostunuzun istemediği bir şeyi yapmak - ki bu ALLAH c.c. emir ve farzı ile alakalı- kişisel bir uygulama ise mutlaka ki kimseden izin alınmadan yapılması gerekiyor.

Rızasını almak istediğimiz kim ? A L L A H Celle Celaluhu

Eşinizi ve ailenizi memnun ederken yaratıcımızı RAHMAN c.c. memnun edebiliyor muyuz? Hangisi kurtaracak bizi ?

Hele ki kutsal toprakları görüp -kalbe sevgisi - yerleşmiş kişilerin bu tepkisi - imtihan - olmasın...

Hem sizin - hem ailenizin imtihanı....

Sizin kalbinizdeki bu sevgiyi çoğaltmak , İmtihanı kazanmak istemez misiniz ?

Eşiniz neden bu görevi yaptı ? Neden kutsal topraklara gitti ? Ya anneniz ? Amaçları neydi ? Neyi kazanmak istediler...

Sizden izin aldılar mı ? Size sordular mı ? KİMİN RIZASINI DİLEDİLER ???

Kalbinize gelen,ruhunuzu saran bu güzel duyguyu başkalarının özel isteklerini -izinlerini bekleyerek - bu sürenin imtihan olduğunu unutup yok mu edeceksiniz ?

Nefs ve şeytan bize çok yakınlar...her bir an ayağımıza çelme takmak ,kafamıza işlemek için durmadan çalışırlar...amaçları Rabbe bağlanmayı engellemek,ibadeti önemsiz göstermektir....Sonralar vardır onlar için !!!

Siz içinizdeki-kalbinizi saran duygulara kulak verin....Euzubesmele ve dualarla başlayın ,kolları iyice sıvayın ki...şeytan yaklaşamasın sizin şahlanışınızdan...

Korksun..sizin EMİN olmanızdan...Rabbe TEVEKKÜL etmenizden...bu konuda TAVİZ vermemenizden....

Düşünün .....Ölüm öyle yakın ki....Öylesine.....

Bize güzel haberler verin...
.

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
inanın okurken gözlerim doldu beklediğim cevap bu aslında sorduğum kişiler hep bekle başta kendi annem ve ananem ikiside kapalı halbuki ama huzursuzluk olmasın diye ama beklemek istemiyorum zaten eşim hacdayken ben kıyafetler aldım kendime etek şal hazırlandım ki döndüğünde kapalı olayım ama yinede ona sorayım dedim bekle dedi keşke beklemeseymişim eşimi mutlu etmeyi düşünürken Rabbimin istediğini hiçe saymak oluyor haşa bu yüzden çok huzursuzum daha 2 gün önce anneme dedim buda bir sınav benim için ve ben sınavı geçemiyorum bekliyorum çünkü benim için dua edin eşimi hayırlısıyla ikna edebileyim inşallah cevaplarınız için ALLAH sizden razı olsun inşallah tez vakitte hayırlı haberler veririm sizlere

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Selam.. çevrendeki herkes sana bekle diyor ama allah geç versin ama ya beklerken ölüm ansızın geliverirse,, nasıl cevap vereceksin rabbine bekle dediler bekliyordum mu diyeceksin...
Bu bekleme süreci içinde de haram bakışlara günahlara hem de başkalarını memnun etmek amacıyla maruz kalacaksın.. Harama bulaşmak bu kadar önemsiz mi..
Sonra
neyi bekleyeceksin,, annenin eşinin onay vermesini
zaman bekleme zamanı değil
canım kardeşim nefsini daha fazla şımartma unutma şuan bir imtihanın içerisindesin
şimdi kazanma zamanı inşallah ..
Bir de eşin neden kapanmana sıcak bakmıyor sebepleri nedir.

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Selam.. çevrendeki herkes sana bekle diyor ama allah geç versin ama ya beklerken ölüm ansızın geliverirse,, nasıl cevap vereceksin rabbine bekle dediler bekliyordum mu diyeceksin...
Bu bekleme süreci içinde de haram bakışlara günahlara hem de başkalarını memnun etmek amacıyla maruz kalacaksın.. Harama bulaşmak bu kadar önemsiz mi..
Sonra
neyi bekleyeceksin,, annenin eşinin onay vermesini
zaman bekleme zamanı değil
canım kardeşim nefsini daha fazla şımartma unutma şuan bir imtihanın içerisindesin
şimdi kazanma zamanı inşallah ..
Bir de eşin neden kapanmana sıcak bakmıyor sebepleri nedir.
çok güzel söylemişsin çok doğru geçen bi arkadaşlara gittik eşi başörtülü onlarla konuşmuştum ben sağolsunlar eşimi çekip konuştular çevresinde görmediği için zor geliyormuş ya ilerde bana batarsa başörtüsü dedi arkadaşımızda ben eşimi açık düşünemiyorum bi kapansın keşke daha önce kapansaydı diyeceksin dedi ailesinde sülalede hiç yok muhakkak laf söyleyecekler çünkü bilmiyorlar bu konularda cahiller malesef sürekli Rabbime dua ediyorum kendimden çok onlar için hidayet nasip eyle diye

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hepimize hidayet versin inşallah.. ama sana hz. ali efendimizi örnek vereyim.. hz. ali ilk müslüman olanlardan ama babası ebutalip müslüman değildi.yine de haz.ali müslüman olmak için babasının hidayetini beklemedi... ya bekleseydi hiç müslüman olamayacaktı çünkü ebutalip maalesef hidayete eremeden öldü.. hem de niçin hidayete eremedi biliyo musun.. elalem ne der diye doğru yolu bildiği halde müslüman olamadan öldü .. ne acı...bi düşün hayatına yorumla derim..
diyeceğim şu senin gibi eşi istemeyen ailesi istemeyen o kadar çok arkadaş vardı ki ama onlar yenilmediler ve kapandılar
aileleri de onları öyle kabul etmek zorunda kaldı
eşinin takıntıları da çok gereksiz onlar birer vesvese....
sen eşinle güzel güzel ama kesin bir şekilde konuş..
hayırlı haberler inşallah

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah çok teşekkür ederim Allahın izniyle bende yenilmeyeceğim

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
[video]http://izle.ilahisevenler.com/allahin-emrettigi-tesettur-.html[/video]

repsol kardeşimizden alıntıdır.. Mutlaka izleyin arkadaşlar..

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm....
MaşAllah demek istiyorum...
Hem durmadan bir umutla buralara sığınan...
Hemde Bir kardeşimi de nasıl kurtarabilirim diye çırpınan Önde giden kardeşlerimiz...
Özellikle MEHTAP kardeşimiz; Kapanma hidayetinizle mutluluğumuza mutluluk katmıştınız...
Şimdi ise bu güzel lezzeten herkesi faydalandırmak için çırpınışlardasınız..
Bir Kardeşime daha nasıl vesile olabilirim diye koşturuyor oluşunuz..
,Tabiki diğer kardeşilerimizde yavaş yavaş hidayet vesilesi içn ÖRNEK kişiliğe koşuyorlar...
Rabbimiz hepimize daha çok güç versin daha çok kuvvet versin...
Öyleki ;
Hz. EBUBEKİR gibi.. .Ya RABB!! Bedenimi o kadar büyütki ateş beni geçmesin hiç bir kardeşimi yakmasın... diye dualar edeceğiz...

Efendimiz Aleyhi selatü vesselamın '' ALLAHIM BİLMİYORLAR... BİLSELERDİ YAPMAZLARDI...
Dediği gidi haykıracağız..
Öyleki ;
An olacak gidip bazı kardeşlerimize adeta yalvaracağız...
Ne olur Dinleyin diyeceğiz... bizde bilmiyorduk bir zamanlar...
ve Bakın RABBİMİZ ne diyor ?

'' Ey İnsanlar Rabbinizin emrine uygun yaşayın, babanın çocuğuna fayda vermeyeceği, çocuğunda babasına fayda vermeyeceği bir günden korkun! ŞÜPHESİZ Kİ ALLAHIN VAADİ GERÇEKTİR. Dünya hayatı sizi asla aldatmasın, O çok aldatıcı ( şeytan ve dostları) da sizi Allahın (affı ) ile sakın aldatmasın...''(LOKMAN 33)

Selam ve dua ile

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
'An olacak gidip bazı kardeşlerimize adeta yalvaracağız...
Ne olur Dinleyin diyeceğiz... bizde bilmiyorduk bir zamanlar...'
aynen böyle kıymetli abim, biz de bilmiyorduk bir zamanlar.
ben de bilmiyordum
kendimi açıkken o kadar da günahkar görmüyordum nasıl olsa herkes öyleydi zaten pek de açık değildim ki vs. gibi şeylerle şeytan hep uyutmuş beni..
şükür Rabbime sonsuz şükür ki kapanmayı hiç düşünmüyorken nasıl oldu da kapanma duygusu içime işledi beni yedi bitirdi ben kendim bile hala anlamış değilim. şimdi diyorum ki ben nasıl onca yıl gafletteymişim.. nasıl yaşayabilmişim o halde nasıl rahat etmişim.
etrafımda bir sürü arkadaşım var kapalı olmayan ama çok da iyi insanlar. dün sohbete gittik bazı arkadaşlarla. sohbette hepsi başlarını kapattı. sohbet bitti ve başörtülerini geri çıkardılar.. ama içimden haykırabildim ancak nolur açmayın başınızı diye..
onlar da bilmiyorlar ben nasıl 4 ay öncesine kadar bilmemişsem onlar da aynen bilmiyorlar..
nefsimize hep zor geldi kapanmak.. halbuki Rabbim taşıyamayacağımız yükü yükler mi hiç bize elbete yapabiliriz elbette kapanabiliriz.
ama biz neden korktuk.. çünkü tesettür bize bazı konularda sınırlama getirecekti.. halimizde hareketimizde konuşmalarımızda katıldığımız yerlerde. halbuki bu çok daha iyi bişey. çünkü artık yüksek sesle gülmüyorumm çünkü artık erkeklerle tokalaşmıyorum ne güzel bu günahlardan da çoğundan da kurtuldum... Rabbim bu gerçeği anlamayı inşallah tüm insanlara nasip etsin... Allahım işlediğimiz günahlarımızı affet... Sen doğru yol göster. sen doğru yol gösterenlerin en hayırlısısın...
en güzele emanet olunuz..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum ve rahmetullah repsol kardeşim.. Öncelikle aramıza hoş geldiniz..
Her zaman söylediğim bir şey var..
İstemenizin şiddeti ölçüsünde Rabbim nasip ediyor bazı şeyleri..
Bir dakika sonramızın bile garantisi yokken bazı şeyler için acele etmemiz gerekli..
İnsanların veya çevremizin bizden ne istediği değil, Rabbimizin bizden ne istediğidir önemli olan..
Kapanmak farzdır.. Rabbimmizin KUR'AN'I KERİM'dE bildirdiği açık emridir.. Başımızın üstündedir yeri..
Eşinizle konuşmayı denemelisiniz.. Ayetlerden örnekler vererek..
Bu dünyaya asıl geliş sebebimizi, Rabbimizin bizleri yalnızca ibadet ve kulluğumuz için yarattığını (Zariyat Suresi) ve müslüman hanımlara örtünün farz olduğunu anlatmalısınız..
Sadece kapanmak istediğinizi söylemek ile değil de, ayet ve hadislerden örnekler vermeniz,
eşinizin üzerinde daha etkili olabilir..
Asıl olan Rabbimizin rızasıdır..
Kulların rızasına uymak büyük hata ve yanılgıdır.. Zaman kaybıdır..
Erteledikçe ertelenir kardeşim bunu sakın unutmayan..
Bunu bir çok kapanan arkadaşımızın hayat hikayelerinden de gördük..
Hepimiz bu yollardan geçtik.. Bu yolda çekilen tüm zorluklar birer imtihan vesilesidir..
Zorluklar, imanımızı daha çok güçlendirip, Rabbimize olan yakınlığımızı daha çok arttırıyor emin olabilirsiniz..
Siz Rabbimize güvenip, O'na sığının.. Dua ile namaz ile..
Ben diyorum ki, eşinizle konuşun.. Nur suresi, Ahzab 59. surelerini, hadis-i şerifleri, Efendimiz salllahu aleyhi ve sellemin mübarek eşlerinin, asrı saadette yaşamış olan hanım sahabelerimizin hayatlarını okuyup, anlatarak belki bir nebze de olsa ılımlı olmasına fayda sağlayın.. Rabbim çok büyük.. İnşaAllah hayırlı haberlerini duyacağız..
Dualarımız seninle canım ve tüm kapanmak isteyen can kardeşlerimizle..
Rabbim yar ve yardımcınız olsun..
Bu tarifsiz huzurdan, Rabbimizin nurlu emrinden mahrum bırakmasın Rabbim sizi ve tüm mü'min hanım kardeşlerimizi..
Es selamu aleykum ve rahmetullah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt