Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

Hüsnühal

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:

*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

(çünkü pantolon bolda olsa baseni belli eder.)

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;

Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bol ise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..
Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.
Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım,
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

Rabbim razı olsun sizden. Gözlerim doldu inanın ki. Ben kapanmayı çok istiyorum ama ailem karşı geliyor. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Artık her sokağa çıktığımda biraz daha suçluluk duygusu hissediyorum kendimde. Rabbim bana da nasib eder inşaallah hakkıyla tesettürlü olmayı. Selam ve dua ile.

berat05

Yönetici
Tüm kapanmak isteyen kardeşlerim için .......güncelleme

Hayat hep sorular ve cevapları aramakla geçer.....
Geçerkende nasıl geçtiğini anlayamayız...

Ha bugün ha yarın derken kendimizi mutlu etmediğimizi asıl çevre için yaşadığımızı anlamış oluruz.İş işten geçer....

Allah'ı Celle Celaluhu tanımak herşeyden önce ibadeti güzelleştirir..
Daha çok ibadet yapmayı,ibadet yaparken huşu içinde olmayı özendirir.
Başkaları için değil ALLAHÜTEALA için yaşamayı öğretir.
Sevdikçe daha çok araştırır,araştırdıkça daha çok severiz.
Rabbimiz bizim O' na yürümemize karşılık koşarak karşılık verir...
Gönlümüz sıkıntıdan kurtulur...
Herkese bu yolun ne kadar güzel olduğunu anlatır....
Bu bazen örtümüzle olur...
Bazense iman edenin nuruyla belli olur....

"Allah Celle Celaluhu nurunu tamamlayacaktır."

Rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..
Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
evdeyken daha bi mutluyum.... işyerine geliyorum sokağa çıkıyorum farklı duygular alıyor beni.... İnsanların islamın kapanma emrine duyarsızlığını anlayamıyorum...
nefis çok zorluyor ama Rabbim senin için diyorum.. ben doğruyu yapıyorum onlar yanlış yapıyorlar diyorum...
bazen herkes gözüme o kadar güzel bakımlı gibi görünüyor...bunların şeytandan gelen düşünceler olduğunu billiyorum.. Sonra rabbim diyorum ben senin rızan için nefsimi dinlemiyorum ben senin rızan için artık saçlarımı salmıyorum kısa etekler giymiyorum yada makyaj yapmıyorum diyorum.. hep oonlar yanlış yapıyor diyorum... asıl ben herkesten güçlüyüm bu halimle diyorum..
hangi düşünceler geçmiyor ki aklımdan..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ah mehtabım aynen varya geçcen komşumla alışverişe çıkmıştık
anam kadın çok bakımlı güzel zaten bi çoraplar alıyo bir kokular falan kendi kendime ya ben dedim ya ben gözüm pardesüdeydi başka birşeyde değil... o an anladım ben başımda örtüm üstümde eteğim başım yerde mutluyum gelirken imam gazalinin kalplerin keşfi kitabını aldım babama belki dedim belki oda....
içim bir garip benimde ne yapsam yetmiyor sanki sığamıyorum Allaha ulaşamıyorum daha çok şey yapmak istiyorum....
yarın izne çıkacam allahın izniyle evimde dualar edip ALLAHA yalvarmak istiyorum sanki tepeden tırnağa günahkarım öle doyumsuz bir duyguymuşki ALLAH AŞKI içim titriyor evimde oturmak ibadet etmek eşime çocuğuma yetmek istiyorum ama olmuyor işte çalışmak zorundayım ne bileyim öle işte...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
aynen canım arkadaşım kardeşim...
beni anlayan bir insanın varlığı ne güzel..
ben de günahların arasında boğuluyor gibi hissediyorum kendimi
islamın güzelliğini istiyorum
istiyorum ki evden dışarı çıktığımda
istiyorum ki işyerime geldiğimde
her gördüğüm bir Allah dostu olsun
istiyorum ki herkes biribirini Allah için sevsin
ama ah işte ..
hep diyorum bu insanlar hiç mi öleceğini düşünmüyorlar... nedir bu gaflet....
ya buketim bir yabancılıktır artık yaşadığım..
kendime de çok kızıyorum ben doğru bir insanmıyım ki değilm diye ...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ya inanmıyorum okadar aynıki yaşadıklarımız boğuluyorum mehtabım ya inan doğrulamıyorum nefes alamıyorum aldığım nefesi kendime sayamoyrum bir türlü ne kadar yanlış yaşamışım ne kadar yaşıyoruz eşime diyorum ah asrı sadet neredesin yaşasaydık seni diye

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
çalışmak konusunda haklısın
çok şükür çok güzel bi işim bi gelirim var
ama evimde olmak çocuklarıma bakmak namazlarımı koşuşturmadan kılmak bunu çok isterdim..
işten eve gelince ne kadar zaman kalıyor ki bunlara
ama islamı sosyal hayatta günlük işlerimizin arasında da yaşayabiliz inşallah
yani aslında Allah için olduktan sonra niyet herşeyimiz ibadet olabilir
asrı saadet konusuna gelince ben özlemler içerisindeyim
şimdiler de Talha Uğurluel' in mekke medine adlı kitabını okuyorum
biliyor musun sanki o devirde yaşıyormuşum da kitap bitince mekke medineden ayrılacakmışım gibi geliyor
fotoğrafları olan bi kitap bazen ellerimi fotoğrafları okşarken buluyorum.. :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
demi ama benim burda namaz kılmam da çok zor varya öle zorlanıyorum ki ama zorlandıkça daha bir tat alıyorum... şu aralar tek derdim evde gerçek islamı yaşamak eşimle kızımla ALLAHIM nasip etsin inşallah,, şikayet etmiyorum allah biliyor işimi bulana kadar çok çektim ama işte garip duygular

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yardımcın olsun inşallah nasıl da içli yazmışsın... zaten bu devir de asıl sorun imanı elde tutabilmekmiş...hepimizin yolu da sonu da güzel olur inşşalah...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Gözünde "tesettür" olmayan ERKEK !, kadınları suçluyor..
Bedeninde "tesettür" olmayan KADIN ! , erkeklere ahlaksız diyor..
Herkes karşı tarafı suçlu buluyor..
Oysa Allah, karşı cinsi değil "KENDİNİ KORU" buyuruyor...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
sayfaya destek arkadaşlarr boş bırakmayalım lütfen.....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sözlerime başlamadan bu siteyi kuran vesile olan bu konuyu açan her türlü yorumuyla destek olan kardeşlerimden,abilerimden,ablalarımdan Allah(c.c) binlerce kez razı olsun demek istiyorum ne desem ne kadar dua etsem azdır ...

Önce nefsin elinde kaybolduğum dönemden başlamak istiyorum

Kapanmayı aklımın ucundan bile geçirmezdim Allah'a hamdolsun ki dindar bi ailem vardı bana lise bitince kapanırsın derlerdi
Düşüncesi bile beni korkuturdu ben ve kapanmak bu mümkün olamazdı
Daha saçlarımı uzatıcaktım boyayacaktım türlü türlü şekiller vericektim
Onlar kapanma lafını açtıkça ben uzaklaşırdım kapanma fikrinden

Sanırım bir süre sonra onlarda vazgeçtiler lise bitti en ufak bi baskı bile yapmadılar belkide içimden gelmesini beklediler ve istediler bilmiyorum
Yani kısacası hiç bir şekilde aile baskısıyla karşılaşmadım

Derken namazla tanıştım bu dönemde öyle bağlandım öyle sevdim ki namazımı
Hakkıyla kılamadığım zamanlar oldu belki ama bırakmadım
Namazım dışında çok eksik olduğumu her zaman hissettim yarımdım tam olarak hiç bişey bilmiyordum
Ne Kur'an-ı Kerim okumayı ne de başka bişeyi

Zannediyodum ki Elhamdülililah Müslümanım diyince iş bitiyor bu kadar !
Başka hiç bir görevim yok hiç bir vazifem yok
Ruhum boşluklarda doluydu bir Müslüman böyle olamazdı olmamalıydı

Kısa bir süre önce bu siteyi keşfettim okudum okudum okudum saatlerce geceler boyu
Aman Yarabbi !!! dedim ben bu yaşıma kadar neden bu kadar boş yaşadım neden neden neden ????
Bu soru beni mahvetti bitirdi

Kur'a-ı Kerim'i okumayı öğrenek işe başladım ayetler mealleri hadisler Peygamber Efendimiz(s.a.v) hayatı takip etti bunları

....

Tamam iyi hoş güzel buraya kadar ama yine bir eksillik var
Bu eksiklik tamamen dış görüntümden kaynaklııydı biliyodum ama hala kapanmanın k'si geçmiyor aklımdan nasıl bir duygusuzluksa artık

Sonra bu başlığı gördüm inanarmısınız başlığa uzun bir süre tıklamadım girmedim okumadım nefis işte
Hadi kapanırsam diye mi korktum bilmiyorum :)

Sonra yine bir gün cesaret topladım girdim bu konuya okudum öğrendim çok etkilendim kendimle savaşmaya başladım
Allah biliyoya nasıl vesile oldunuz bana yazdıklarınız içime işledi resmen

Kendimi şu soruyu sordum
Ben müslüman gibi görünüyor muyum ?? Hayır kesinlikle Hayır !!!!
Offf nefsimle ne savaşlar verdim...

Hep bir sözün arkasına sığınıp durdum Rabbim nasip ederse olurrr derdim kendi kendime
Eee nasip etmesi için seninde istemen çabalaman lazım deyilmi
Evet aynen öyle !!!
Sen iste ve çabala bak Rabbim nasıl nasip edicek şaşıp kalırsın :)

veeeeeeee
evet sonunda o kararı aldım Kapanıyorum
Pantolanlarımı kaldırıp atıcam
Süslü ağır makyajlara son
Dikkat çekme hevesine son
Nefisme bir tokatta ben çakıyorum :D
Rabbim benim ve tüm kardeşlerimin yar ve yardımcısı olsun...

3 gün sonra annemle alışverişe çıkacağız İnşAllah Rabbimin rızası için giyinicem bundan sonra
Nasıl mutluyum anlatamam Allah(c.c) hepnizden razı olsun
Yinede dualarınıza talibim bundan sonraki süreçte güçlü sabırlı ve kararlı olmak için duarlınıza ihtiyacım var
Tepkilerden azıcıkda olsa çekiniyorum :a36:
Umarım herşey güzel olur
Burada yaşadıklarımı paylaşacağım vesile olabilmek çok güzel bir duygu :)

Güncelleme..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
basortusu.jpg

Eyy Vazgeçilmez Sevdam..
Nasıl Çıkarırım Seni Başımdan..
Varlığının HELAL, yokluğunun HARAM
Olduğunu Bile Bile..

Bırakma Beni !
Kabrime Kadar Eşlik Et
Tabutumun Üstünde..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
On Beşinci Notanın ıkinci ve Üçüncü Meseleleri iken, ehemmiyetine binaen Yirmi Dördüncü Lem’a olmuştur.

b731.gif

Tesettür, kadınlar için fıtrîdir ve fıtratları iktiza ediyor. Çünkü kadınlar hilkaten zayıf ve nazik olduklarından, kendilerini ve hayatından ziyade sevdiği yavrularını himaye edecek bir erkeğin himaye ve yardımına muhtaç bulunduğundan, kendini sevdirmek ve nefret ettirmemek ve istiskale mâruz kalmamak için fıtrî bir meyli var.
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar." Ahzâb Sûresi: 33:59.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜR KADINA NE KATMIŞTIR?

“Tesettür kadınların tanınmalarına, dağınık cariyelerden, adi kadınlardan vakar ve heybetle seçilerek hürmet edilmelerine ve dolayısıyla incitilmemelerine elverişli olan biçimdir.
Gerçi eziyeti kendilerine davet edecek olan içi bozukları örtü tutacak değildir. Fakat imanlı, temiz kadınların, kirli bakışlardan yuvalarında gizli inciler gibi korunmuş kalmalarına en uygun olan biçim de budur.”

“Tesettür, kadınlar için fıtrîdir ve fıtratları iktiza ediyor… Kur’ân’ın tesettür emri fıtrî olmakla beraber, o maden-i şefkat ve kıymetdar birer refika-i ebediye (cennet arkadaşı) olabilen kadınları, tesettür ile sukuttan (manen alçaklıktan), zilletten ve manevî esaretten ve sefaletten kurtarıyor. Hem kadınlarda, ecnebi erkeklere karşı fıtraten korkaklık ve tahavvüf var. Tahavvüf ise, fıtraten tesettürü iktiza ediyor (gerektiriyor).”

“Madem hayat-ı ebediyede dahi kocasına refika-i hayat (hayat arkadaşı) olacaktır; elbette ebedî arkadaşı ve dostu olan kocasının nazarından gayrı başkasının nazarını (bakışını) [açık-saçıklıkla] kendi mehâsinine (güzelliklerine) celbetmemek (çekmemek) ve kocasını darıltmamak ve kıskandırmamak lâzım gelir.”
“Bir ailenin saadet-i hayatiyesi; koca ve karı mabeyninde bir emniyet-i mütekabile (karşılıklı emniyet) ve samimî bir hürmet ve muhabbetle devam eder. Tesettürsüzlük ve açık-saçıklık, o emniyeti bozar ve o mütekabil (karşılıklı) hürmet ve muhabbeti de kırar.”
“En serseri ve asrî bir genç dahi, refika-i hayatını namuslu ister. Kendisi gibi asrî, yani açık-saçık olmasını istemediğinden bekâr kalır, belki de fuhşa sülûk eder (yönelir). Kadın öyle değil, o derece kocasını inhisar altına alamaz. Çünkü kadının -aile hayatında müdür-ü dâhilî (içişleri müdürü) olması haysiyetiyle kocasının bütün malına ve evlâdına ve her şeyine muhafaza memuru olduğundan- en esaslı hasleti sadakattir, emniyettir. Açık-saçıklık ise bu sadakati kırar, kocasının nazarında emniyeti kaybeder, ona vicdan azabı çektirir.”
irfan mektebi...

berat05

Yönetici
" KaLBuN_KeSiR "

" KaLBuN_KeSiR "

Eyy Vazgeçilmez Sevdam..

Bırakma Beni !
Kabrime Kadar Eşlik Et
Tabutumun Üstünde...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı

ben de bu sayfa vesilesiyle daha erken kapandım.. daha erken diyorum çünkü ben kapanmayı sonbahara ertelemiştim hele bi sıcaklar bitsin daha rahat kapanırım diyordum..ama bu sayfaya girdim daha yarısını bile okumamıştım ki o gün kapanma kararı aldım.. ne mutlu ki bana 4 ayı geçti ...dün bir program izliyordum bi bayan telefonla bağlandı...ben sonradan kapananlardanım emekli olunca kapandım dedi...ben de eşime işte ben emekli olunca kapanmak istemedim ucuz kurtuldum dedim... tabi aslında ben de çok geç kaldım 26 yaşımda kapandım ama gene de nefsimi çok çok zorlayarak adeta ezerek mücadele ettim. mutluluk veren bişey de şu ki nefsimin istediklerini imkanım olduğu halde yapmayınca aslında daha bi mutlu oluyorum.. nefsimin acı çekişlerini duyuyorum sanki.. ama olması gereken bu. anladım ki ben nefsimi hiç doyuramazdım... kısacası...
ya ben çok mutluyum başörtümle...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜR KADINA NE KATMIŞTIR?

“Tesettür kadınların tanınmalarına, dağınık cariyelerden, adi kadınlardan vakar ve heybetle seçilerek hürmet edilmelerine ve dolayısıyla incitilmemelerine elverişli olan biçimdir.
Gerçi eziyeti kendilerine davet edecek olan içi bozukları örtü tutacak değildir. Fakat imanlı, temiz kadınların, kirli bakışlardan yuvalarında gizli inciler gibi korunmuş kalmalarına en uygun olan biçim de budur.”

“Tesettür, kadınlar için fıtrîdir ve fıtratları iktiza ediyor… Kur’ân’ın tesettür emri fıtrî olmakla beraber, o maden-i şefkat ve kıymetdar birer refika-i ebediye (cennet arkadaşı) olabilen kadınları, tesettür ile sukuttan (manen alçaklıktan), zilletten ve manevî esaretten ve sefaletten kurtarıyor. Hem kadınlarda, ecnebi erkeklere karşı fıtraten korkaklık ve tahavvüf var. Tahavvüf ise, fıtraten tesettürü iktiza ediyor (gerektiriyor).”

“Madem hayat-ı ebediyede dahi kocasına refika-i hayat (hayat arkadaşı) olacaktır; elbette ebedî arkadaşı ve dostu olan kocasının nazarından gayrı başkasının nazarını (bakışını) [açık-saçıklıkla] kendi mehâsinine (güzelliklerine) celbetmemek (çekmemek) ve kocasını darıltmamak ve kıskandırmamak lâzım gelir.”
“Bir ailenin saadet-i hayatiyesi; koca ve karı mabeyninde bir emniyet-i mütekabile (karşılıklı emniyet) ve samimî bir hürmet ve muhabbetle devam eder. Tesettürsüzlük ve açık-saçıklık, o emniyeti bozar ve o mütekabil (karşılıklı) hürmet ve muhabbeti de kırar.”
“En serseri ve asrî bir genç dahi, refika-i hayatını namuslu ister. Kendisi gibi asrî, yani açık-saçık olmasını istemediğinden bekâr kalır, belki de fuhşa sülûk eder (yönelir). Kadın öyle değil, o derece kocasını inhisar altına alamaz. Çünkü kadının -aile hayatında müdür-ü dâhilî (içişleri müdürü) olması haysiyetiyle kocasının bütün malına ve evlâdına ve her şeyine muhafaza memuru olduğundan- en esaslı hasleti sadakattir, emniyettir. Açık-saçıklık ise bu sadakati kırar, kocasının nazarında emniyeti kaybeder, ona vicdan azabı çektirir.”
irfan mektebi...

sevgili gül berra, ben de bu lem'a ları okuduktan sonra uzun uzun düşünmüştüm kapanmak konusunda..... üzerimde çok etkili olmuştu.. Allah razı olsun yüreği büyük bu insandan..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
528368_476978289019270_704025803_n.jpg

HEP BİRLİKTE

TEBLİĞ ve DESTEĞE

DEVAM

İNŞAALLAH..

RABBİM

ÖRTÜNEN

KARDEŞLERİMİZİN

SAYISINI

ARTTIRSIN..

VESİLELERİMİZİ

ÇOĞALTSIN..

Amiin

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Benim sınıfta arkadaşlarım var 2side kapandı. ben kapanırım ama doğru mu kapanırım bu soru beni mahvediyor herkese soruyorum rahat edemiyorum. 16 yaşındayım genç kızım açık seçik şeyler giymem dar şeyler giymem saçım fazla açık bırakmam başımıda örtsem tam olacak ama pardesü giyemem ki kaç yaşındayım okulda serbest kıyafet geldi eşofman giyiyoruz ben etekte giyemem. nolur cevap verin. erkeklerin bana bakmasından hiç hoşnut değilim.

Ünv dede pardesü giyerim ama o zamana 2 sene var ben kapatırım başımı ama altıma ne giyerim üstüme ne giyeyim,? kışın olduğu için uzun bi montum var onu giyiyorum ama yazın napacağım ki

bu arkadaşınıza yardım edin ben olayı fazla abartmamak ciddiye almak istiyorum dikkat çekmek istemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt