Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün tam 2 ay oldu kapanalı... Ve her şey eskisinden daha güzel....

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günleriniz olsun.beni nerelere ogüzelim kutsal mekanlara götürdünüz.
Allah razı olsun.
Ben i bende arama
ben bende değilim.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Bence de acmaliyiz.
Istersen ben acabilirim, ama bu hos fikir senin, sende acabilirsin :) Ben sahsim adina yardimci olur, katilim yaparim.
:) ben açmayacağım kardeşim ama sen açarsan ben desteklerim :) ve güzel bi giriş yapacak kadar da vaktim yok :)

Ama namaz kılmak isteyipte kılamayanlar diye bir başlık yanlış olur sanırım kılamama gibi bir durum oluyormu ki ? nefsimiz ve tembelliğimiz engel oluyor sanırım ... :)

Sen bu işi güzel yapabilirsin kardeşim :)

Değerli kardeşim...

Düşünceniz çok güzel..

Ama gönlümden geçeni de söylemeden duramam elbet..

Kaan kardeşimizin konusuna her namaz vakti yazarsak...zaten davet etmiş oluruz...

Zamanla buraya çok namazla alakalı sorunları olanlar yazmışlardı:..

Ama illede açalım ayrı bir namazı kılamayanlar yada kılmak iseyenlerin yeri olsun tebliğimizi bir de böyle yapalım diyorsanız siz bilirsiniz.

Haklısınız
Benim bu düşüncemin oluşmasının sebebi bu konuyu ablalarımız sanırım genelde google den arayarak buluyor tabi önce forumu bulup sonra bu konuyu bulanlarda var ama gözlemlerim ekseriyet arama motorlarından bulunması :)

Tabi kapanmakla Namaz kılmakta farklı şeyler...
yani bir kardeşimiz namaz kılacak olsa herhalde baskı görmez yada engellemelere uğramaz ama Tesettür malesef uğruyor :( o yüzdenmi acaba bilemiyorumki :) ?

berat05

Yönetici
:) ben açmayacağım kardeşim ama sen açarsan ben desteklerim :) ve güzel bi giriş yapacak kadar da vaktim yok :)

Ama namaz kılmak isteyipte kılamayanlar diye bir başlık yanlış olur sanırım kılamama gibi bir durum oluyormu ki ? nefsimiz ve tembelliğimiz engel oluyor sanırım ... :)

Sen bu işi güzel yapabilirsin kardeşim :)

Haklısınız
Benim bu düşüncemin oluşmasının sebebi bu konuyu ablalarımız sanırım genelde google den arayarak buluyor tabi önce forumu bulup sonra bu konuyu bulanlarda var ama gözlemlerim ekseriyet arama motorlarından bulunması :)

Tabi kapanmakla Namaz kılmakta farklı şeyler...
yani bir kardeşimiz namaz kılacak olsa herhalde baskı görmez yada engellemelere uğramaz ama Tesettür malesef uğruyor :( o yüzdenmi acaba bilemiyorumki :) ?

Haklılık meselesi değil aslında..

İbadetin hangisi olursa olsun nefsimiz elbette öncelik ediyor...yapmayalım diye...
Ve kesinlikle Tesettür-Kapanma konusu kadar ( bu konu özellikle sırf bayanlara açıldı ama namaz tüm erişkin aklı yerinde olanlara farz olduğu için ) NAMAZ KONUSU da çok önemli...Her ikisi de farz...Erkek ve KAdınlara özel hususları olan konular bunlar...bilinçli şekilde Can-ı gönülden yapılmalı ve tebliğ etmeliyiz.

Sizlerin isteğine göre olabilir..açılabilir.
Önemli olan FARZI bilip ona göre devam etmek...sorunlara İSLAMİ açıdan bakabilmek...

Var olan konularımızı güncelleyerek te bu şekilde yardımcı olabiliriz.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim... ilk bir ay aynalara bakınca kendimi tanıyamadım, kendime karşı yabancılık çektim,, yapamayacağım gibi geldi ama bitti şimdi çok iyiyim iyi ki kapanmışım şimdi diyorum ben açıkken nasıl o halde dolaşmışım neden kapanmak nefsime zor gelmiş hep şeytanın oyunlarıymış meğer.... yeni kapanan arkadaşlarım eğer size de şimdilerde zor geliyorsa geçecektir... dert etmeyin pes etmeyin... rabbim öyle zevk veriyor ki öyle sabır veriyor ki öyle yardım ediyor ki göreceksiniz. yarın pardesü giyinceğim Allah nasip ederse pardesü mü bilmiyorum gerçi aynı pardesü şeklinde ama çok az daha kısa... yani artık bu aşamaya gelmişim...çok şükür rAbbime.. hala gaflet içinde kapanmayı bırakın istemeyi düşünmeyen biri olabilrdim.. öyle şaşırıyorum ki kapanmak bu halde nasıl nasip oldu... Allah herkese nasip etsin.. kapanmak esaret değil bence asıl özgürlük..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim... ilk bir ay aynalara bakınca kendimi tanıyamadım, kendime karşı yabancılık çektim,, yapamayacağım gibi geldi ama bitti şimdi çok iyiyim iyi ki kapanmışım şimdi diyorum ben açıkken nasıl o halde dolaşmışım neden kapanmak nefsime zor gelmiş hep şeytanın oyunlarıymış meğer.... yeni kapanan arkadaşlarım eğer size de şimdilerde zor geliyorsa geçecektir... dert etmeyin pes etmeyin... rabbim öyle zevk veriyor ki öyle sabır veriyor ki öyle yardım ediyor ki göreceksiniz. yarın pardesü giyinceğim Allah nasip ederse pardesü mü bilmiyorum gerçi aynı pardesü şeklinde ama çok az daha kısa... yani artık bu aşamaya gelmişim...çok şükür rAbbime.. hala gaflet içinde kapanmayı bırakın istemeyi düşünmeyen biri olabilrdim.. öyle şaşırıyorum ki kapanmak bu halde nasıl nasip oldu... Allah herkese nasip etsin.. kapanmak esaret değil bence asıl özgürlük..

MaşaAllah SubhanAllah kardeşim. Senin adına çok sevindim.
Rabbim hakkıyla örtünenlerden eylesin cümlemizi..
Tesettür.. Gerçek manada özgürlüğümüz bu..
Rabbim tüm kardeşlerimize nasip etsin.
Bizler de dualarımızı eksik etmeyelim..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım farzın başım üstüne..
benimde 6ayı geçti maşAllah,süphanAllah.. evde kendimi açıkken begenmiyorum hiç! şükürler olsun Allah'ıma.. ve sitedeki bütün herkese tesekkur ederim Allah razı olsun sizlerden dua ettiniz,destek oldunuz,yeri gldi benim için üzüldünüz.. Rabbim gönlümüzde olanı hayırlısıyla ömrümüze eylesin,sizlerden de Allah binlerce kez razı olsun!
Selam ve dua ile
Allah'ıma emanet olun

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
70-yasindaki-nineye-basortusu-zulmu-1945.jpg

TESETTÜR
''bana bakma'' demektir..
RABBİMİZ
süslenmek için değil, süsleri gizlemek için örtünmeyi farz kılmıştır..
Kadının örtülü olması hürriyetini kısıtlamak için değil,
şeref ve iffetini korumak içindir..

RedveKabul

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım sözlerim yanlış anlaşıldı. Tesettürden önce İslami öğrenin dememdeki maksat şuydu;

Eğer siz tesettürü sırf Allah emrediyor diye değil de bir takım duygusal sebeplerle veya ahirete yönelik cehennem korkusuyla bu işe girişirseniz göreceğiniz herhangi bir zorluk veya tepkilerde aynı sebeplerle gerisin geriye döneceksinizdir. Veya kendinizce tesettüre girdiğinizi düşünecek ama gerçekte ise her yerde gördüğümüz şekliyle tesettürden gayri her şeye benzeyecektir.

Ben diyorum ki; bazılarının “acaba ne derler, bana yakışacak mı, başarabilir miyim” şeklindeki konuya yaklaşımları, İslamiyeti gerçek manasıyla bilmemeleri nedeniyledir. Bir kardeşimiz sanırım hira06 burada çok güzel ifade etmiş; “ başörtüsü sana değil sen başörtüsüne yakış”. İşte bizim demek istediğimiz tam da buydu.

İnsanlar besledikleri düşüncelerle, bildikleri kadarıyla dini bilgilerine dayanarak fikir ve davranış üretirler. Eğer bu düşünceleri ve din hakkında bildikleri sağlam değilse, sağlam temellere dayanmıyorsa ve sahih değilse işte yukarıdaki kaygılar, çelişkiler, tutarsızlıklar baş göstermeye başlar. İslam’da ise bunun asla yeri yoktur. Şüphe, tereddüt, kararsızlık kesinliğin bulunmadığı yerde olur. Bundan hareketle diyoruz ki öncelikle İslami algınızı kesinleştirin, gerçek İslamı öğrenin ve bu tür kaygılarınızın ne kadar yersiz olduğunu görün.

Biz domuz eti yemeyiz, niçin? Eğer pis bir hayvandır veya eti çok zararlıdır derseniz gavurlar yıllardır yiyorlar ve hiç bir şey de olmuyor hatta yiyenler, domuz etinin bir çok zararlı yönlerini birkaç aşamadan geçirerek tamamen sağlıklı bir hale getirdiklerini söyleceklerdir ki dedikleri doğrudur. Biz domuz etini sırf haram olduğunu için yemeyiz. Sırf Allah böyle emrettiği için yemeyiz. İşte nasıl ki domuz eti haram ise ve bizler de yemiyorsak aynı şekilde tesettür de Allah’ın bir emridir ve biz Allah’ın emirlerine kayıtsız şartsız itaat ederiz. Domuz etinin haram olduğunu kabul ediyor ve bu konuda Allah’a itaat ediyoruz da neden başı açık gezmenin haram olduğunu kabul ettiğimiz halde başörtüsü takmıyoruz veya tereddüt ediyoruz? İkisi de haram değil mi? Yoksa bizler ayetin ifadesiyle Allah’ın bir takım ayetlerine iman edip diğerlerini inkar mı ediyoruz?

Demek ki bir yerde sorun var.

Bu arada kararınız hayırlı olsun, Allah sizi ve diğer kardeşleri hakiki manada tesettüre riayet edenlerden eylesin.

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar artık ben de kapalı bir kızım =)
Bugün kapandım ve dışarı çıktım.İlk çok yabancı geldim kendime, sanki herkes bana bakıyormuş gibiydi.
Şükürler olsun bugünleri de gördüm..

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
Bugün kapandım ve dışarı çıktım.İlk çok yabancı geldim kendime, sanki herkes bana bakıyormuş gibiydi.
Hayırlısı olsun kardeşim. Seviniyorum böyle güzel haberler aldıkça. Allah daim etsin.

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
çok sevindim ne güzel bir haber bu.. kurban bayramı öncesi bak sen de nefsini kurban ettin.. afferin kız sana :)
paradissee den bekliyorduk artık...

Ablacım bugün sağolsun arkadaşım destek oldu çıktık dolaştık camide namaz kıldık.. İlk tuhaf geldi ama sonra alıştım.Yarın da okula gideceğim =) Artık kapandım açmam doğru olmaz =)

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı

MaşAllah SubhanAllah
Kimbilir ne kadar mutlu ve sevinçlisindir
Bu sevinç artarak devam edicek emin ol buna.
Helal olsun bekliyordum senden bu haberi ve çok sevindim
Önemli olan Rabbimin rızası hiç bir zaman unutma sadece bu rızayı düşün canım
Çok çok çok sevindim daim olsun :)

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı

MaşAllah SubhanAllah
Kimbilir ne kadar mutlu ve sevinçlisindir
Bu sevinç artarak devam edicek emin ol buna.
Helal olsun bekliyordum senden bu haberi ve çok sevindim
Önemli olan Rabbimin rızası hiç bir zaman unutma sadece bu rızayı düşün canım
Çok çok çok sevindim daim olsun :)

Yapacaktım ama cesaret edemiyordum, sağolsun arkadaşlarım çok destek oldular.
Sizlerden de bu siteden de ALLAH razı olsun =)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt