Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

BetFather

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle başlık için teşekkürler...

Yalnız bir isteğim var sizden, 35 yaşında bir abiniz olarak...

Başlıktaki "isteyipte" yanlış yazım, buradaki "te" dahi anlamında, yani bağlaç olan "de"...

"de" şeklinde ve "isteyip" kelimesinden ayrı yazılmalı...

Saygılar, ALLAH'ın rahmeti üzerinize olsun.

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle başlık için teşekkürler...

Yalnız bir isteğim var sizden, 35 yaşında bir abiniz olarak...

Başlıktaki "isteyipte" yanlış yazım, buradaki "te" dahi anlamında, yani bağlaç olan "de"...

"de" şeklinde ve "isteyip" kelimesinden ayrı yazılmalı...

Saygılar, ALLAH'ın rahmeti üzerinize olsun.

türkceyi öldürmeyin diyorsunuz yani :) dogru düsünüyorsunuz, ama bu sayfa birbirini destekleyen gönül dostlariyla dolu bazen oluyor ki duygusal anlamda o kadar yogun oluyoruz ki hemencecik yazasimiz geliyor bu yüzdende hatalar olabiliyor.
Vallahi tek hata gramatik olsa diyorum..

berat05

Yönetici
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

YA HAK ... Sen dilersen....
Gönüllere hidayet verir,karşı çıkanları susturur , engelleri kaldırırsın...

Yarabbi

Bizim yardımcımız ol...
Kalplerimizi SEN'in sevginden ,
İstikametimizi Hz.Muhammed Mustafa'nın s.a.v. yolundan ayırma ...

Zor olanı kolay eden SEN sin YARAB...

Nefse ve şeytana uydurma..

AMiN...

firdevs-i gam

Kayıtlı Kullanıcı
Huzur sokağındaki şükran'ın giyimi tesettüre uygun mu sizce?

hira06

Kayıtlı Kullanıcı

''Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.''
ben o dızıye 2kez falan şöyle bır baktım ama sükranın dışarıda pardesü (dış örtü) giydiğine denk gelmedim o yüzden uygun bulmuyorum.

berat05

Yönetici

Kesinlikle uygun değil..Sonuçta tesettürde bir dış giysi olması gerekiyor.
Orda söz konusu genç kız normal etek ve bluzle dışarıya çıkıyor..
Dış hatları tamamıyle belli oluyor...
Makyajlı yüzleri var...

Huzur Sokağı bir dizi film...

Gerçek tesettürlü çekselerdi daha da güzel olurdu...
Namazı daha güzel kılarak gösterselerdi...
haremlik ve selamlık olayını anlatabilirselerdi...

Ama sonuçta seyretme rekoru denilen şeye takıldıkları için,
Gerçek şekilde diziye yansıtılırsa reyting alamayacaklarını düşündükleri için bu şekilde yapmayacaklardır..tabii olarak

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
yinede iyi bir başlangıç gibi geldi bana daha öncede kapalı kızların olduğu diziler olmuştu ama ben ilk defa kıyafeti bu kadar düzgün gördüm tabiki daha iyi olabilirdi ama sonuçta bir dizi ve bir yerden başlamış nihayetinde.... ki huzur sokağı benim hayatımda ayrı bir yeri olan bir kitaptır..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bu arada buket ben yıllardır kapanmak isteyen ama birtürlü yapamayan biri işte... aslında kıyafetlerim çok hazır hatta çalıştığım yerde kapalı sanıyorlarmış beni... okadar işte bir tek başım açık şimdide eşim de bende çok istiyoruz ama öle bir yerde yaşıyorumki kapalı sayısı toplasan 5 tanedir.. pardesü falan giyen hiç yok zaten...samimi olmak gerekirse bende giyemem şimdilik çok beğendiğim hayran olduğum halde... hem hazır değilim hem çalıştığım yere öle gelmem mümkün değil devlet memuruyum çünkü... bakalım inşallah yapabilirim

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bu arada buket ben yıllardır kapanmak isteyen ama birtürlü yapamayan biri işte... aslında kıyafetlerim çok hazır hatta çalıştığım yerde kapalı sanıyorlarmış beni... okadar işte bir tek başım açık şimdide eşim de bende çok istiyoruz ama öle bir yerde yaşıyorumki kapalı sayısı toplasan 5 tanedir.. pardesü falan giyen hiç yok zaten...samimi olmak gerekirse bende giyemem şimdilik çok beğendiğim hayran olduğum halde... hem hazır değilim hem çalıştığım yere öle gelmem mümkün değil devlet memuruyum çünkü... bakalım inşallah yapabilirim
sevgili buket, inşallah kapanmak nasip olur sana da... Ben de devlet memuruyum yeni kapandım 1, 5 ay oldu olmadı.. ama ben şanslıyım çünkü işyerinde kapalı çalışabiliyorum ve kapalı çalışan arkadaşlarım ve pardesü giyen arkadaşlarım var.. Hatta iş arkadaşlarımla dini sohbetler bile yapıyoruz.. amirimiz de çok iyi ve Allah razı olsun.... bu yaşadığım şehirden de kaynaklanıyor tabi... biliyor musun bütün bunlara rağmen aslında ben hiç hazır değildim kapanmaya.. Çünkü kapandığımda henüz 1,5 aylık evliydim. ama ben yapabildim kapandım... zorlandım mı evet ilk bir ay çok zorlandım nefsime oldukça ağır geldi... Ama çok şükür Allah korkusu nefsimden ağır geldi... şimdi daha iyiyim elhamdülillah..inşallah çok daha iyi olacak.. İşte sevgili buket hazır değilim diyorsunya ne için.. Sebeplerini kendine söyle ve dürüst ol kendine deki ben neden kapanmak için hazır değilim.. Sonra cevap ver.. bu cevaplar hakikaten kapanmaman için sebep mi yoksa nefis mi sana bunları dedirtiyor... Bu soruları ben sordum yıllarca kendime... Nefis hep bahanelere sığındı... Ama yeter dimi biiz nefsimizden güçlüyüz. bence kişi gençliğini Rabbi için değerlendirmeli... Allah de ötesini bırak...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili buket, inşallah kapanmak nasip olur sana da... Ben de devlet memuruyum yeni kapandım 1, 5 ay oldu olmadı.. ama ben şanslıyım çünkü işyerinde kapalı çalışabiliyorum ve kapalı çalışan arkadaşlarım ve pardesü giyen arkadaşlarım var.. Hatta iş arkadaşlarımla dini sohbetler bile yapıyoruz.. amirimiz de çok iyi ve Allah razı olsun.... bu yaşadığım şehirden de kaynaklanıyor tabi... biliyor musun bütün bunlara rağmen aslında ben hiç hazır değildim kapanmaya.. Çünkü kapandığımda henüz 1,5 aylık evliydim. ama ben yapabildim kapandım... zorlandım mı evet ilk bir ay çok zorlandım nefsime oldukça ağır geldi... Ama çok şükür Allah korkusu nefsimden ağır geldi... şimdi daha iyiyim elhamdülillah..inşallah çok daha iyi olacak.. İşte sevgili buket hazır değilim diyorsunya ne için.. Sebeplerini kendine söyle ve dürüst ol kendine deki ben neden kapanmak için hazır değilim.. Sonra cevap ver.. bu cevaplar hakikaten kapanmaman için sebep mi yoksa nefis mi sana bunları dedirtiyor... Bu soruları ben sordum yıllarca kendime... Nefis hep bahanelere sığındı... Ama yeter dimi biiz nefsimizden güçlüyüz. bence kişi gençliğini Rabbi için değerlendirmeli... Allah de ötesini bırak...

canım benim benim çalıştıığım yerde zor mecbur açacam cezaevinde katibim ki müdürümüz de öle anlayıişlı bir adam değil zaten... aslında galiba sorun alışmam bir haftadır evde sürekli örtüyorum başımı alışayım diyorum bi anda olacak işte ama ne zaman bide ailem biraz karşı aslında babam ben ünv son sınıftaykende kapanmıştm ama ailem sakın buraya gelme dedi inan hergece teeccüt namazı kılardım allahım başımdaki örtüye layık olayım diye ama açmak zorunda kaldım sonrada 6 yıldır hergün başımda örtü varmış gibi giyindim çıktım... ama birazda o psikoloji var okadar zor açmıştım ki ağlaya ağlaya, günlerce nasıl dışarı çıkarım diye ağladım ben şimdi örtüyü her elime aldığımda gözlerim doluyo onun da etkisi çok galiba... olacak inşallah olacak sizden güç almaya çalışıyorum bakalım yapabilirim inşallah..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim benim çalıştıığım yerde zor mecbur açacam cezaevinde katibim ki müdürümüz de öle anlayıişlı bir adam değil zaten... aslında galiba sorun alışmam bir haftadır evde sürekli örtüyorum başımı alışayım diyorum bi anda olacak işte ama ne zaman bide ailem biraz karşı aslında babam ben ünv son sınıftaykende kapanmıştm ama ailem sakın buraya gelme dedi inan hergece teeccüt namazı kılardım allahım başımdaki örtüye layık olayım diye ama açmak zorunda kaldım sonrada 6 yıldır hergün başımda örtü varmış gibi giyindim çıktım... ama birazda o psikoloji var okadar zor açmıştım ki ağlaya ağlaya, günlerce nasıl dışarı çıkarım diye ağladım ben şimdi örtüyü her elime aldığımda gözlerim doluyo onun da etkisi çok galiba... olacak inşallah olacak sizden güç almaya çalışıyorum bakalım yapabilirim inşallah..
senin içinde bu güzel istek olduktan sonra inşallah kapanacaksın öyle inanıyorum... İstemek başarmanın yarısıymış zaten... işyerinde doğru kapanmak o kadar kolay değil öncelikle amirin insiyatifi... ama işyerinde açık da olsan orada seni diyelim 100 kişi görüyor dışarıda 1000 kişi .. yani benim fikrim çalşırken açık olmak zorunda da olsan dışarıda kapalı ol derim..aileni de bu konuda dinleme onların etksinde kalma... çünkü hiç kimse seninle kabre girip cevap vermeyecek.sen kendi hayatını yaşıyorsun sonuçta.. Allaha emanet ol...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
senin içinde bu güzel istek olduktan sonra inşallah kapanacaksın öyle inanıyorum... İstemek başarmanın yarısıymış zaten... işyerinde doğru kapanmak o kadar kolay değil öncelikle amirin insiyatifi... ama işyerinde açık da olsan orada seni diyelim 100 kişi görüyor dışarıda 1000 kişi .. yani benim fikrim çalşırken açık olmak zorunda da olsan dışarıda kapalı ol derim..aileni de bu konuda dinleme onların etksinde kalma... çünkü hiç kimse seninle kabre girip cevap vermeyecek.sen kendi hayatını yaşıyorsun sonuçta.. Allaha emanet ol...

saol canım benim inşallah yapacam bakalım çok istiyorm artık bundan sonrası yapmaya kaldı sen eşarpmı kullanıyorsun bende eşarbı hiç beceremiyorum şal seviyorum ama öle sıkmalı falan değil eşarf gibi yapıyorum.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
saol canım benim inşallah yapacam bakalım çok istiyorm artık bundan sonrası yapmaya kaldı sen eşarpmı kullanıyorsun bende eşarbı hiç beceremiyorum şal seviyorum ama öle sıkmalı falan değil eşarf gibi yapıyorum.
maalesef eşarp kullanamıyorum şal kullanıyorum şimdilik...yapımı daha kolay gibi geliyor bana iğnesiz yapıyorum rahat oluyor..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
maalesef eşarp kullanamıyorum şal kullanıyorum şimdilik...yapımı daha kolay gibi geliyor bana iğnesiz yapıyorum rahat oluyor..

aynen ya banada öle çok rahat geliyo eşarp çok boğuyo sanki beni alışmak lazım işte ama ya bazen öle kötü yorumlar duyuyorum ki moralim bozuluyo bazı şeylerin oturması için zaman lazım ama insanlar hemen yargılamayı seviyolar galiba :(

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
bnde tesettüre esarbı yakıştıranlardanım.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
bnde tesettüre esarbı yakıştıranlardanım.

bende çok seviyorum ama işte gerçekten alışmakla alakalı heralde hani şalı da öle boyun yaka açıkta sevmiyorum yakamı göğsümü kapatacak şekilde seviyorum ama bi kapansam -eşarbada alışırım inşallah

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bende çok seviyorum ama işte gerçekten alışmakla alakalı heralde hani şalı da öle boyun yaka açıkta sevmiyorum yakamı göğsümü kapatacak şekilde seviyorum ama bi kapansam -eşarbada alışırım inşallah[/Q
ben şal yapıyorum evet ama yaka açıkta değil ...Ben alışınca eşarp takabileceğime hatta pardesü giyebileceğime inanıyorum.... ama işte sadece zaman ve istek gerekiyor.....

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
bende çok seviyorum ama işte gerçekten alışmakla alakalı heralde hani şalı da öle boyun yaka açıkta sevmiyorum yakamı göğsümü kapatacak şekilde seviyorum ama bi kapansam -eşarbada alışırım inşallah[/Q
ben şal yapıyorum evet ama yaka açıkta değil ...Ben alışınca eşarp takabileceğime hatta pardesü giyebileceğime inanıyorum.... ama işte sadece zaman ve istek gerekiyor.....

canım kardeslerım inşaAllah tez zamanda bunlara kavusursunuz.. ben direk esarba alıstıgım ıcın sıkıntı yasamadım hatta ve hatta bnde şal kullanamıyorum :) şal yada esarp netıcede islama uygun baglandıktan sonra sorun değil ama pardesü cok cok önemli. ben pardesü gıymeden dısarı cıkamıyorum artık.. Rabbim sizlere de nasip etsin
Allah'a emanet olun

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

canım kardeslerım inşaAllah tez zamanda bunlara kavusursunuz.. ben direk esarba alıstıgım ıcın sıkıntı yasamadım hatta ve hatta bnde şal kullanamıyorum :) şal yada esarp netıcede islama uygun baglandıktan sonra sorun değil ama pardesü cok cok önemli. ben pardesü gıymeden dısarı cıkamıyorum artık.. Rabbim sizlere de nasip etsin
Allah'a emanet olun

inşallah ya inşallah bakalım yapacaz allahın izniyle pardesü giyinenlere bayılıyorum ama şuan ne bileyim yapamam gibi geliyo gerçi iştede çok sıkıntı olur bakalım tabi biz konuşuyoruz ama Allah neyi nasip edecek bize ne yaşayacaz

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah ya inşallah bakalım yapacaz allahın izniyle pardesü giyinenlere bayılıyorum ama şuan ne bileyim yapamam gibi geliyo gerçi iştede çok sıkıntı olur bakalım tabi biz konuşuyoruz ama Allah neyi nasip edecek bize ne yaşayacaz

bak cnm kardesım hayat senın hayatın.. bu hayat ıcın snn hayatın dıyebılıyorsam kolaylıkla da derım kı ahıretın de senın ahiretın.. ınsaallah,bakalım,nasip derken bir de bakmıssın (Allah korusun) ölüm gelivermiş kapına!! iş yerınde zormus anladım gırerken acarsın napalım cıkınca kapatırsın. bu sorun degıl yanı demek ıstedıgım. gel sen gec olmadan bürün tesettürüne. engellerın hep seytanın vesvesesi. unutma onun en buyuk oyunu kendı vesvesesını snn dusuncenmiş gıbı akseder sana! eger sen zaman kollamaya kalkarsa oooo hiç bitmez o engeller! cnm kardesm geç kalma! toprak seni almadan sen al pardesunu,eşarbını.. Haydın tesettüre !!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt